Japanse meubelfabrikant kondigt bed voor gamers aan

Het Japanse gamebedrijf Bauhütte heeft een bed voor gamers aangekondigd. Het meubelstuk bestaat onder andere uit een eenpersoonsbed met meerdere kastjes. Het product gaat zo'n 1050 dollar kosten.

Het Japanse bedrijf maakt meubels die speciaal bedoeld zijn voor gamers. Zo maakt Bauhütte onder andere koffers voor cosplayers, gamingstoelen en bureaus voor gamers. De Japanse meubelbouwer komt nu met een volwaardig gamingbed, schrijft TechPowerUp.

Het product komt eigenlijk neer op een eenpersoonsbed met een aantal kastjes waarmee gamers hun toetsenbord, muis, en versnaperingen altijd binnen handbereik hebben. Daarnaast bevat het bed een soort bureau om bijvoorbeeld schermen en speakers op neer te zetten, en heeft de slaapplaats een houder voor een smartphone. Ook kan het meubelbedrijf extra bijzettafeltjes en een zitzak meeleveren. Die laatste kan op het bed worden geplaatst voor een meer comfortabele houding tijdens het gamen.

Er is verder nog weinig bekend over het bed. Wel is de adviesprijs bekend: voor dit gamingbed moet 1050 dollar neergeteld worden, meldt TechPowerUp. Omgerekend en inclusief btw komt dat neer op ongeveer 1142 euro.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

03-03-2020 • 11:22

154 Linkedin

Reacties (154)

Wijzig sortering
Goh, eenpersoons... onverwacht
Nou dan kun je wel raden wat er in die blauwe tube zit :X
Zou het niet een vroege 1 april zijn, inderdaad vanwege die tube die open geschroefd ligt.
Los daarvan vind ik het best wel een bij elkaar geraapt zooitje meubels, het is niet een eenduidig design. Bij de gemiddelde kringloop kun je dit spul wel krijgen, likje zwarte verf erover en je bent klaar. Verder zou een elektrisch verstelbare lattenbodem toch ook op zijn minst erbij horen, wie zit er nou te wachten op zo'n zitzak á 3 euro. Al met al hoop ik dat het een 1 april grap is, want je kunt jezelf als bedrijf niet serieus nemen als je hier dergelijke bedragen voor vraagt.
Klopt, buiten dat zit er geen RGB in dat bed. Dus is het volstrekt nutteloos om in te gamen
Des te meer RGB, des te beter je kunt gamen. Dat is toch gewoon logisch nadenken, niet dan? :+
Lijkt me meer een tube, en een blikje ernaast.
De wekker staat ook op vier voor 1 zie ik.

1-4 of 4-1 afhankelijk van de datum notatie dat je gebruikt.
Dat zou mij in elk geval niet verbazen. Ziet er wat houtje-touwtje uit
Zalf tegen uitdrogende handen? :+

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 3 maart 2020 13:34]

Hah als ik er 1tje zou halen kan ik garanderen dat mijn vrouw er meer in zal liggen dan ik
Vandaar ook een persoons. De bank is jouw nieuwe bed :+
Ik ben jaloers op je. De mijne houdt alleen maar de grote TV in de huiskamer bezet met haar series.
En dan ook nog altijd hetzelfde soort series. Crimi's.

Oh wee als ik eens fanta wil kijken.. "want dat is toch allemaal dezelfde onzin" dan gaat ze naar boven om op de ipad te kijken :p

[Reactie gewijzigd door matthewk op 3 maart 2020 12:49]

Of ik kijk The Mandalorian, dan krijg je commentaar over hoe kinderachtig, maar zelf wel alle delen van Twilight kijken achter elkaar, gevolgd door Vampire Diaries en chick series als Awkward enz. }:O
Haha :D
Niet per se generaliserend bedoelt, maar zelfs vrouwen weten dat ze eigenlijk wel een beetje zo zijn. :o
Ik heb medelijden met jullie. :D Maar bekijk het eens vanaf de andere kant: ik mag niet gamen van m'n vriendin als ze niet thuis is, want dan 'mist ze de verhaallijn'.

Zoals een groot voetballer ooit zei: ieder voordeel heb z'n nadeel. ;)
Dan heb je de opvoeding geskipt en teveel ja gezegd. Die van mij zeurt niet eens als ik Rocket League tournaments kijk terwijl ik een technisch Lego auto in elkaar zet :)

Maarja ze weet dat als ze wel zeurt ik verdwijn in de mancave :+
Dan heb je de opvoeding geskipt en teveel ja gezegd. Die van mij zeurt niet eens als ik Rocket League tournaments kijk terwijl ik een technisch Lego auto in elkaar zet :)
Ach, misschien ben ik wel gewoon te aardig.
Maarja ze weet dat als ze wel zeurt ik verdwijn in de mancave :+
En dat doe ik ook. Ik heb één van de slaapkamers omgebouwd tot kantoor, daar staat m'n hobby spul (PC, 3d printer, en ander hobby spul)
Daar trek ik me dan terug om m'n ding te doen.

Nadeel, mocht er ooit een kleine bijkomen, dan moet ik verhuizen naar m'n garage :+ heb al één zoon, maar heb maar 3 slaapkamers (en een zolder die nog omgebouwd moet worden).
Nadeel, mocht er ooit een kleine bijkomen, dan moet ik verhuizen naar m'n garage :+ heb al één zoon, maar heb maar 3 slaapkamers (en een zolder die nog omgebouwd moet worden).
Ikea verkoopt stapelbedden. :D :+

of voor eeuwig in de mancave blijven, dan komt er ook geen nieuwe kleine als het goed is. :D
Ach, als t maar niet te snel gebeurt, moet de garage nog isoleren, voorzien van nette binnen muren, voordat het een comfortabele mancave wordt. Aankomende zomer maar even flink bezig gaan. (Met de garage verbouwen)
En daarom dus een mancave met een projector hier, als zij series gaat kijken vlucht ik wel naar de mancave. Ik heb haar afgelopen donderdag nog gezien en het gaat best goed met d'r geloof ik. :P

[Reactie gewijzigd door Flagg op 3 maart 2020 15:22]

En daar ging mijn drank tegen mijn scherm 8)7 _/-\o_
Ik heb haar afgelopen donderdag nog gezien en het gaat best goed met d'r geloof ik. :P
:+
Eindelijk je vrouw ontmoet, en bedacht; best een leuk mens :+
En maar afvragen waarom die koelkast steeds ietsjes verder leegraakt, waarom de stroomrekening hoger is dan slechts één ruimte voeden enz. :+
Meeste gamers zijn volgens de legendes toch eeuwig single, probleem opgelost :+
Meeste gamers zijn volgens de legendes toch eeuwig single, probleem opgelost :+
Dat heet tegenwoordig Incel.
De vraag is, of het helemaal onvrijwillig is (als je zo'n bed aanschaft tenminste), of meer een kwestie van selffulfilling prophecy.... :X
Idd, daar is meestal weinig vrijwilligs aan 8)7. Al die termen die ze verzinnen, zodat we medelijden met ze krijgen ofzo? ;).
Meeste gamers zijn volgens de legendes toch eeuwig single, probleem opgelost :+
Behalve in de wereld van Nintendo.
Als student na het stappen een after party thuis + Mario Kart. Dan zijn de dames gewoon van de partij. Beetje Double Dash'en.

En intussen een 'ouwe' lul verder, maar nog steeds heftig veel uur samen op de WiiU gespendeerd.
Switch ook. Zelfs Uncharted 4 samen doorgespeeld. Beetje als vervanging van de film/serie avondjes :P

Maar dit bed is meer full geek volgens mij. Meer zoals jouw legendes :P

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 3 maart 2020 13:23]

Het is ook een hopeloos achterhaald statement wat ik maakte. Met een flinke beker zout genomen ;)

Dit is meer voor de tieners onder ons denk ik, die nog lekker in hun eigen rukbunker hele dagen en nachten doorhalen om te grinden.
Het is ook een hopeloos achterhaald statement wat ik maakte. Met een flinke beker zout genomen ;)
True. Het cliché was ook wel raak.

Nintendo was er wel knap vroeg bij met het aanspreken van die 'andere' doelgroep (zal het woord vrouw maar niet in de mond nemen #allesgenderneutraalenzo).

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 3 maart 2020 13:26]

De dames in mijn vriendengroep konden ook heel goed tegen hun verlies destijds :Y) Helaas al wat jaartjes geleden
De jongens in mijn vriendengroep ook :)
Voor mij is het (helaas/gelukkig (ja het kan allebei zijn)) wel zou :) ;(
Je moet meer smileys en eventueel hashtags gebruiken denk ik, want de meesten lijken het niet helemaal te snappen dat het een grapje is. De clown is blijkbaar niet genoeg...
Het lijkt inderdaad niet helemaal binnen te komen bij sommige 8)7
Je kunt natuurlijk je eigen slaapkamer ook zo opstellen zonder dit bed, maar in Japan wonen veel mensen vaak al op een kleine ruimte dus is een "alles in een" oplossing vast een grote meerwaarde voor kopers.
Maar aan de andere kant gebruiken heel veel Japanners geen bed maar een futon.(lijkt op een dekbed maar ze gebruiken het als matras bovenop een tatami mat) Die ze achteraf kunnen oprollen en opbergen in de kast. Dit omdat ze vaak in kleine appartementjes wonen en dit dus gebruiken om plaats te besparen.
Niet iedereen slaapt in een futon, vooral jongeren niet meer. (ook logisch, die dingen liggen voor geen meter). Dat is echt afhankelijk van het type persoon. Niet zozeer de grote van de woning.
Op vakantie in Japan een nachtje in zo'n futon geslapen. Kan je vertellen dat een bed een stuk prettiger is voor je rug :+
Ik heb een paar weken in zo'n futon geslapen. Ik ben nooit met pijn in de rug opgestaan hoor.

[Reactie gewijzigd door twally op 3 maart 2020 13:09]

Ik beweer ook nergens dat ze allemaal in een futon slapen hé. Het heeft veel te maken met hoeveel plaats ze hebben thuis. Als ze in een klein appartement wonen gaan ze logischerwijs ook wel rapper voor de futon gaan die minder plaats inneemt. Vooral studenten die in een soort van éénkamerappartement wonen ga je niet rap zien slapen op een bed. Daar is echt geen plaats voor in een appartement van een goede 4 op 4 meter. (als het al 4 op 4 is...)

Ik weet niet hoor. Ik vond dat wel nog comfortabel liggen. Maar ik prefereer dan ook wel een wat hardere matras over een hele zachte. Iedereen zo zijn voorkeuren zeker.
Nee klopt.

Maar het zal je verbazen hoeveel mensen in Japan toch een bed hebben en geen futon. Zelfs de kleinste 1 kamer appartementen kunnen een bed hebben. Al moeten ze een verhoogd ben neerzetten.
En dat hoeft nu dus niet meer ;)
Ben oprecht verbaast dat het niet gewoon een bed met RGB lichtjes is
Je verwart volgens mij met het verlaagde Honda bed met led strip, dat is gericht op tuners.
Dat klinkt eerder als het bed van Linus Sebastian :+
Zeker niet duur voor zo'n groot product voor een zeer kleine markt.

Leuke gadget ook.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 3 maart 2020 11:25]

Japan heeft meer dan 120 miljoen inwoners en alles je af gaat op wat je op straat rond ziet lopen zijn daar ook veel gamers onder ;)
Hoeveel van die 120 miljoen inwoners heeft budget, RUIMTE en interesse in zo'n "gaming bed".

Edit: hmm ruimte kan juist het verkooppunt zijn natuurlijk - je hebt een bed en bureau in 1.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 3 maart 2020 11:32]

genoeg.

Zeker als ze toki shoyo of toki ichijikin krijgen (halfjaarlijkse bonusen die best dik zijn, 2/3 maanden loon + je loon wat je in die maand nog verdiend).

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 3 maart 2020 11:49]

Japan is geen derde wereld land hoor er hebben er zat ruimte en budget.
Hoeveel van die 120 miljoen inwoners heeft budget, RUIMTE en interesse in zo'n "gaming bed".

Edit: hmm ruimte kan juist het verkooppunt zijn natuurlijk - je hebt een bed en bureau in 1.
Zo als Flagg al zij, Japan is geen derde wereld land, en kan je meer een westerse land noemen, ze zijn democratisch en hebben het goed qua inkomen heel goed, ze zitten op de 15de plaats, en hebben een gemiddeld inkomen van 27.015, en Nederland heeft een gemiddeld inkomen van 29.933.

https://www.gemiddeld-inkomen.nl/inkomen-per-land/

Ontopic: Maar wow, je moet wel HEEL verslaaft zijn om zo een bed te nemen, als je vaak ziek bent en niet uit bed kan komen kan ik het nog wel begrijpen, anders niet.
Gemiddeld inkomen per persoon is niet zoveel zeggend. Het kan net zo goed zijn dat 99% met 1 euro zit en 1% met heel veel.
Gemiddeld inkomen per persoon is niet zoveel zeggend. Het kan net zo goed zijn dat 99% met 1 euro zit en 1% met heel veel.
Nee is onzin, zo woord NIET gerekend, het is per persoon gemiddeld €27.015, die 1% miljardairs en billionaires reken ze niet mee, anders heet het niet de gemiddelde.
Zal waarschijnlijk een product voor Aziaten zijn, bed is maar 160cm lang }>
Mensen memen dit product misschien. Maar het heeft wel degelijk een nuttige markt.

In Japan wonen veel mensen in hele kleine 3-kamer flatjes. Dit zijn appartementjes die nog kleiner zijn dan de meeste bejaardeflats in bejaardehuizen en bestaan letterlijk uit een keuken, een badkamer, een slaapkamer/woonkamer en een hal. Dit worden ook wel 3DK appartementen genoemd. En hier wonen hele gezinnen in.....

En ik kan je vertellen dat er nog kleinere appartementen bestaan in Japan. Letterlijk 2 kamer appartementen (1 alleskamer en 1 badkamer). Hier wonen vaak alleenstaande in die heel veel werken, ''veel'' geld verdienen en eigenlijk nooit thuis zijn.

En vergeet de Tinyhouse movement niet. Het wonen in een tiny house is tegenwoordig hip en er zijn zat mensen die dat doen. Ook hier in Nederland.

Voor al deze kleine appartementen/woningen kan zoiets een uitkomst zijn. Nu zal niet elke gamer zo'n ding in huis nemen. Maar mensen die serrieus willen gamen maar eigenlijk geen plek hadden kan dit een oplossing zijn.

Verder kan je ook denken aan mensen die niet kunnen zitten door een of andere blessure. Die kunnen ook in zo'n bed liggen (als dat kan).

Dus tja, het is niet zo ''dom'' als je denkt ;)
Ik snap je punt maar over ruimte efficiënt zijn, maar dit bed komt over als een hoop bij elkaar geraapte rommel. Je krijgt een hoop rommelrekjes, een zitzak, een soort mini bureautje. Thuis heb ik een TV aan het voeteinde van mijn bed, sluit daar een Xbox/PS op aan, leg wat kussens tegen het hoofdbord aan en je hebt in principe het zelfde. Sterker nog ik denk dat dat zelfs comfortabeler is.

Verder krijg je dus een rekje voor je toetsenbord/muis. Maar dit lijkt geen tafeltje dat je over je bed heen kan zetten, en voegt dus ook weinig toe. Computeren zal waarschijnlijk ook niet meevallen als je zoals op het plaatje twee desktop monitoren hebt en daar 1.5 meter vandaan zit.

Er is eigenlijk niks bij waarvan ik denk "daar is nou goed over nagedacht".
De plattegrond die je deelt ziet er uit als een villa vergeleken met de "ruime studio appartementen" die ze in Eindhoven aan durven te bieden... :'(
Ik ben tijdens mijn verblijf in Japan eens in een hostel in Yokohama verbleven. Ze hadden ook nog 2 verdiepingen in een naburig appartementsgebouw waarvan ze de 'kamers' verhuurden. De lagere verdiepingen waren identiek maar waren verhuurd aan (meestal oudere) Japanners als appartement.

Dat was echt wel de kleinste kamer die ik ooit had gezien. Een tweetal meter diep, wanneer ik mijn armen spreidde raakte ik de beide muren dus ik schat op ongeveer 1.5 meter breed ofzo. Daarin had je airco, futon, tv, mini frigo met mini vriesvak, waterkoker. Achja bijna het 'luxe' terras van 30 cm diep en iets meer dan een meter breed vergeten. De badkamers waren gedeeld per verdieping.

Spotgoedkoop naar Japanse normen en goed voor één tot een paar nachten maar om daar nu echt in te wonen.
Voor de Hikikomori in Japan is dit vast een uitkomst, meer info https://en.wikipedia.org/wiki/Hikikomori
Daar zat ik ook aan te denken... naar schatting zijn het er honderduizenden, dus een markt is ervoor is zeker aanwezig.
IkeaHackers, iemand?"
Neem willekeurige tafel bij bedrijf X, zet er wieltjes onder, vermenigvuldig met aantal tafels dat om je bed past... nou.... +/- 250 euro exclusief bed?

In de zin van; totaal nutteloos product
dacht precies hetzelfde; is gewoon een bed met veel houdertjes/kastjes/plankjes/ etc.
Echt waar ! Ik zweer het. Die hebben op een of andere manier camerabeelden uit mijn slaapkamer en dus bed gekregen. Want ongeveer net zo is mijn situatie boven en rond mijn bed. 8)7
Ik heb ook in totaal 6 schermen en 5 systemen erom heen. O-)
En mijn mobieltje ook met een arm/houder van achter boven mijn hoofd. _/-\o_
Pics or we don't believe it. :Y)
Pics gaan me een beetje te ver ivm privacy en mijn bed.
Kan we meer specs geven indien nodig.
Binnekort nog een minifridge en een waterkoker erbij. O-)

[Reactie gewijzigd door DoctorBazinga op 3 maart 2020 14:21]

Je mag een balkje of pixels toepassen, zo ben je onherkenbaar ;)
6 schermen :
-1x asus intel athom Z.... android 10” tablet 64gb
-1x Ipad pro 12” 512gb met apple toetsenbordcover uitgeklapt
-1x surface 6 i5 128gb met MS fingerprint toetsenbordcover met touchpad
(De IPAD , de surface 6 en de laptop delen een logitech muis samen met de laptop die tussen 3 apparaten kan schakeken. En alle 3 deze systemen zijn natuurlijk bekabelt! aangesloten aan het netwerk via een usb-lan dongle.
-1x Amazon Echo show 8 (gekoppelt aan Homey)
-1x Google Hub scherm ook met Homey gekoppelt
- 1x Asus ROG notebook 17” FHD van 2018 met I7 en 1080 graphics
-1x Sony 42” TV FHD hangend vanuit het plafond net op schiphol of vele ziekenhuizen boven patientenbedden en via een active HDMI 30m kabel verbonden aan mijn Yamaha versterker in mijn woonkamer. Deze 2080 heeft 2 HDMI uitgangen waaraan de 8 HDMI afzondelijk kunnen worden doorgegeven. Aan deze 8 ingangen hangt een 4k satelliet ontvanger, een ziggo media box, een appletv 4k, een amozon fire tv 4k, een playstation 4 pro, een xbox one x, een nvidia shield TV en mijn game desktop met i7 , 512 gb ssd en 2 x 1080 Ti. En dat kan ik alles ook via o.a 2 logitech harmony hubs en minstens 1 logitech elite afstandbediening ook alles in de slaapkamer gebruiken/bedienen/(af)spelen.
(En natuurlijk nog via stembediening en/of de touchscreens van “alexa” en “google”..) (Als Tv in de woonkamer is er
Panasonic 4k 65” oled tv op een muurbeugel en 7.2.4 speakers).
Aan de andere 3 hdmi poorten van de slaapkamer tv hangen een apple tv fhd, een chromecast fhd en een firetv stick fhd.

Ik ben eigenlijk helemaal geen console-gamer. Gebruik deze meer als 4k blue-ray spelers.


Oh ik ben nog mijn apple watch, mijn “oude” iphone 7 256gb en mijn nieuwe iphone 11 256gb vergeten die daar vaak op een gezamelijke oplader zitten.

Binnenkort dus nog een mini(bar)-fridge en een waterkoker met smarthome verbinding en misschien later nog zo’n mini-projector voor op/aan het plafond erbij halen.
In mei krijg ik weer mijn vakantiegeld (en met corona blijf ik liever thuis dit jaar).

Popcorn- & suikerspin machine en de jellybean/kauwgomballen”verkoop”machine nu nog (bioscoop) woonkamer. Noodgedwongen/grotendeels door ruimtegebrek in de slaapkamer.

Weet iemand dat : Bestaan er ook mini-magnetrons ? 8)7 (Ik bedoel niet mini-ovens!)

[Reactie gewijzigd door DoctorBazinga op 3 maart 2020 17:31]

Aha, een slimme Tweaker ;)
Wel een zitzak maar waarom kan het bed niet rechtop gezet worden? Of kan dat wel? Anders lijkt me dit een gemiste kans.
Hey, je kunt zeggen wat je wil maar het is wel space efficient :P
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee