Beelden tonen scènes van nooit uitgebrachte Star Wars-tv-serie

Hoewel The Mandalorian het eerste live-action-Star Wars-tv-programma is, waren er veertien jaar eerder al plannen om een dergelijke show uit te brengen. Die ideeën waren echter verder gevorderd dan werd gedacht, want er zijn nu beelden van gevonden op YouTube.

Stormtroopers, blastergevechten, zelfs de Wilhelm-scream. Het fragment bevat alle ingrediënten die een Star Wars-fan verwacht van een live-action-tv-programma. In de beelden zien we een mysterieuze vrouw die op Coruscant rondloopt met de eerste plannen voor de Star Destroyer. Deze probeert ze veilig te stellen bij de Rebels, terwijl Stormtroopers naar haar zoeken. Uiteindelijk vinden de vijandelijke troepen haar, met een blastergevecht tot gevolg. Dat schietgevecht alleen al is een reden om de beelden te kijken; ze geven een nieuwe dimensie aan de 'Stormtroopers can't aim'-grap.

Volgens de YouTube-uploader gaat het om test footage uit 2010 van de geannuleerde tv-serie Underworld. De serie had zich af moeten spelen na de gebeurtenissen uit Episode III. De eveneens geannuleerde shooter 1313 zou gebeurtenissen delen met de serie. Underworld werd nooit uitgebracht, vanwege de hoge kosten die met iedere aflevering gepaard gingen. Ook de verkoop van Lucasfilm aan Disney zou een rol hebben gespeeld.

De beelden waren vermoedelijk nooit bedoeld om uit te brengen, maar om de real-time-rendering-technologie van Stargate Studios te laten zien. Dit bedrijf had de serie samen met Lucasfilm moeten produceren en heeft in het verleden aan onder meer Doctor Who, The Walking Dead en The Orville gewerkt. Het YouTube-fragment laat ook achter-de-schermen-beelden zien van Underworld.

Volgens Polygon stonden de twee fragmenten - de test footage en de making of - al langer online op de Vimeo-pagina van Stargate Studios, maar zijn ze nu pas ontdekt en massaal gedeeld. Stargate heeft de Vimeo-beelden inmiddels offline gehaald. De site schrijft verder dat George Lucas vijftig scripts had geschreven voor de tv-serie. Of er ook meerdere scènes zijn opgenomen, is onbekend.

Door Hayte Hugo

Redacteur

31-01-2020 • 18:22

58 Linkedin

Reacties (58)

58
56
30
5
0
13
Wijzig sortering
Als je kijkt naar het originele script van "A New Hope" was dat ook bagger slecht. Kijk maar eens naar deze video waarin wordt uitgelegd dat Star War A New Hope wordt "gered" door de edit.
https://www.youtube.com/watch?v=GFMyMxMYDNk

Dit heeft ook potentie gehad alleen is het nooit afgemaakt.

[Reactie gewijzigd door rammes op 31 januari 2020 19:58]

edit

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 31 januari 2020 20:20]

I see what you did there?
'A new hope' bestaat niet, ga maar harmy's despecialized edition kijken ;-)
Ik zeg eerder de 4k77 editie (een directe scan van een bioscoop filmrol van de oorspronkelijke release in '77). In 4k :9~

Ennuh... Han shot first ;)

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 31 januari 2020 23:48]

Oh ik wist helemaal niet af van 4k77.

Wat zijn verder de verschillen?

Neem aan dat voor V en VI je gewoon alsnog naar Harmy's moet uitwijken.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 1 februari 2020 17:27]

Ziet er interessant uit. Een echte stad waar het “volk” woont zagen we nog niet eerder in een StarWars setting (toch?). Het zijn altijd maar die uitgestrekte lege planeten.
heb je geen enkele film gezien waar ze op Corusant waren?.. of in Mos Eisley

de enige echt kale planeten waren Mustafar, Kamino en Geonosis

[Reactie gewijzigd door dakka op 31 januari 2020 22:27]

Die namen zeggen me niets maar echte steden zoals op deze test heb ik nog niet gezien in ieder geval.
Anoniem: 733707
@Donstil1 februari 2020 17:52
In Episode II, zijn Obi Wan en Anakin op zoek naar de bounty hunter die een aanslag op Padmé's leven probeerde te plegen, en komen ze in de grimmige lagere verdiepingen van Coruscant, de locatie van de regering en het senaat van het Galactische Republiek, waar ze in de nachtclubs rond zoeken. Da's dus dezelfde locatie als hier in Star Wars Underground.
Bekijk Episode III nog eens.
Maar ik dacht eigenlijk naar Blade Runner te kijken hier 😅
Er zijn "kale" of "lege" planeten genoeg, afhankelijk van je definitie. Een enkele basis of stad (of twee) is ook relatief kaal. Tatooine en Hoth zijn dan ook redelijk kaal. Dantooine ook. Zoals wel meer planeten in de outer rim. Zo ook de planeten in The Mandalorian, zoals Sorgan waar de hoofdrolspeler heen ging.

Coruscant is absoluut niet kaal, maar is dan ook het centrum van het universum. Cloud City was ook dichtbevolkt, maar is geen planeet.
Bespin is gewoon een planeet hoor, net als Jupiter

en met kale planeten telde ik voornamelijk die in de films mee, Hoth is behoorlijk leeg ja, Tatooine ook, maar in de films zag je altijd het zeer drukke Mos Eisley

[Reactie gewijzigd door dakka op 4 februari 2020 14:10]

Bespin is gewoon een planeet hoor, net als Jupiter
Klopt ja, maar het is de vraag of je Cloud City als onderdeel van Bespin kunt zien. Immers zit het niet vast aan de planeet.
en met kale planeten telde ik voornamelijk die in de films mee, Hoth is behoorlijk leeg ja, Tatooine ook, maar in de films zag je altijd het zeer drukke Mos Eisley
(Disclaimer: ben niet zo bekend met 7 t/m 9.)

Wat betreft Tatooine ben ik het oneens. In A New Hope (m'n eerste Star Wars film) speelt het eerste deel van de film zich af op Tatooine. Een groot deel daar van is ofwel verlaten, ofwel relatief verlaten (zoals de boerderij).
Cloud city zit nog in de atmosfeer van bespin, het is zeker geen ruimtestation, een vliegtuig zit ook niet vast aan de aarde maar is er nog wel een onderdeel van :P
Ah ja, fair enough
Altijd lege planeten zou ik niet willen zeggen. Bijvoorbeeld Episode 1 gungan city wil ik niet echt leeg noemen. Maar inderdaad het is meestal wel beperkt in de film ja. Vaak is het wel locaties in een kroeg, in een gebouw of een schip waardoor je minder van het "volk" ziet. Al zie je wel iets meer in de clone wars of rebels serie. Maar dat is dan ook animatie in plaats van film
Alle drie de films in de prequel trilogie hebben stukken op Coruscant, een stad die een hele planeet beslaat. Vooral Episode II liet hier veel van zien.
Deze stad deed mij aan Bladerunner denken.
Sterker nog: de eerste paar seconden dacht ik dat ik naar een re-render keek van de Blade Runner PC game van Westwoord opening.

(vanaf 6:50)
Best wel high production value. Als je in gedachten houdt dat dit gemaakt werd voor de trend dat TV-'serieus' werden door Netflix en Amazon etc.. is dit nog helemaal niet zo slecht.
Dat is niet een trend die Netflix en al helemaal niet Amazon gestart zijn, die is begin 2000 al begonnen door zenders als HBO en Showtime.

The New age of television wordt dat ook wel genoemd.
Wow, kan echt begrijpen waarom dit nooit uitgekomen is, wat slecht zeg, die Clone troopers kunnen geen eens iemand die recht voor hun staat neerschieten, zelfde voor die man de er staat.
Dat kunnen ze in de films ook niet toch :+
Maar is je bericht verder wel een reactie op mij?
Geen Clonetroopers maar Stormtroopers.. ;)
Net na Episode III zijn het nog gewoon Clonetroopers met Stormtrooper pantser.

Maar sowieso past de filmpresentatie van Stormtroopers en Kamino Clonetroopers niet bij het verhaal. Kamino clones zijn erg goed getrained, Stormtroepers zijn een elitekorps. Als het nu Centax clones zijn... Tel daarbij op dat elke scene waar Clonetroopers of Stormtroopers van achteren beslopen worden nergens op slaat omdat ze een 360 graden zicht HUD hebben.
Maargoed alle hele grote fantasiewerelden kennen dit soort foutjes. Star Wars had er al genoeg voor Disney de macht introduceerde..
Nee ik ben geen fan van Disney na wat ze met SW gedaan hebben. Wat mij betreft hebben ze SW de nek omgedraaid om nu nog snel wat stukken te verkopen en te dumpen als ze geen materiaal meer hebben om te rehashen. Gezien de miljoenen manuren die er in de Expanded Universe werken zitten kunnen ze nog even vooruit, maar ze hebben het fundament gesloopt voor kortetermijnwinst.
Ik zeg overigens niet dat er onder Disney geen schitterend SW materiaal uit kan komen.
Ik vind echt dat disney star wars gered heeft na het verkopen van george lucas zijn rechten.
ik bedoel hoelang hadden we nog moeten wachten als george nog aan het roer stond?
En ik moet zeggen de kwaliteit wat disney nu laat zien in deze films vind ik echt top.
Met name de cgi vind ik mede omdat alles nu digitaal is veel beter geworden.
Je kunt het filmmateriaal natuurlijk niet gaan vergelijken met de 1977 afkomstige a new hope.
Wat toendertijd al vooruitstrevend was.Er komt de laatste tijd veel star wars uit d the mandalorion vind ik ook best goed in elkaar zitten.Er waren een paar jaar geleden geruchten over bubba fett dat is dus the mandalorian geworden.Ik vind dat disney goed bezig is.
Zijn doen het niet perse verkeerd met wat uitkomt, maar ze hebben als eerste het hele expended universele (honderden 'n boeken en duizenden strips en korte verhalen, die allemaal op elkaar afgestemd waren) opzij gegooid. Dàt is de doodsteek voor een wereld die zo groot en complex is als Star Wars.
Sorry ja klopt, het waren Stormtroopers.
Zoals al werd aangegeven is dit TEST footage. Een heel simpel scenario om in een korte tijd alle mogelijkheden te laten zien.

Ik vind het inderdaad ook behoorlijk high production value. Ik zou niet weten waarom ze dit niet uit de kast zouden trekken. Het geld is er, de hype is er, en de kwaliteit was er al. Het kan alleen nog maar beter worden :9~
Ik ben niet een fan van Disney Star Wars, ze hebben voor mij en VELE andere Star Wars de grond in gewerkt, de enigste goede (en dat is meer geluk dan skills) is The Mandalorian, voor de rest kijk ik eigenlijk zo als niks meer van Disney.
Maar is dat echt de schuld van Disney? Uiteindelijk wel natuurlijk, maar een deel wilde* naar links, een deel wilde* naar recht, we kregen zwalkend door het midden...

(* al was het meer eiste)
Stormtroopers staan er vaker om bekend, zegt men, dat ze niet raak schieten.
En persoonlijk vond ik dit geweldig. Maar het was ook een test, geen echte serie en niet volledig af.

Zoals hierboven in de omschrijving omschreven staat:

"De beelden waren vermoedelijk nooit bedoeld om uit te brengen, maar om de real-time-rendering-technologie van Stargate Studios te laten zien. Dit bedrijf had de serie samen met Lucasfilm moeten produceren en heeft in het verleden aan onder meer Doctor Who, The Walking Dead en The Orville gewerkt. Het YouTube-fragment laat ook achter-de-schermen-beelden zien van Underworld."

Dan hoeft het acteerwerk ook niet perfect te zijn. ;)
dit ziet er inderdaad zeer professioneel uit ja!
The force was not strong in this one..
Wie weet gaat disney die 50 scripts door nemen en op film zetten nu ze een eigen dienst hebben.
Dat lijkt mij echt helemaal top!
Feit dat het stormtrooper armor niet klopt en de beelden niet van Lucas film afkomstig zijn lijkt meer op een techdemo te duiden dan testbeelden op basis van een script oid.
En dat is het dus ook, een techdemo om te kijken of het gaat werken voor de beoogde serie, wel op basis van een stukje script wat uiteindelijk mogelijk gebruikt zou worden.
Zoals sommige al zeggen. Het acteren had inderdaad beter kunnen zijn. Zoals de verkoper die iets afgeeft zit echt te kijken op zo een manier van "is dit nou echt alles wat ik moet doen?". Maar zelfs met dit acteerwerk werk had ik denk ik wel kunnen genieten van de show. Ik heb niet al te hoge eisen. Al denk ik wel dat de show geen succes geworden zou zijn bij de meeste mensen (mits het inderdaad zo zou blijven met acteerwerk).
Dit is niet het acteerwerk dat daadwerkelijk in de show gebruikt zou worden, dit was puur om de technologie te testen of je op zo'n manier makkelijk, snel en goedkoop een show kunt produceren.
Hah ik hoorde de Wilhelmschreeuw.
Ik heb plezier gehad aan the Mandalorian, vond de western sfeer goed werken. Beter dan de afgelopen films die uit Disney's koker komen...
Ik moet zeggen dat dit enorm voelt als fan made star wars films/series. Nog net niet dit niveau: https://www.youtube.com/watch?v=0IKS_rdkyZU ...
Ik herinner me in 2016 een comic gezien te hebben van Star Wars Underworld - The Yavin Vassilika (2001/2015)
Het heeft wel een hoog Bladerunner gehalte qua looks

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee