'Game of Thrones-seizoenspremière is 55 miljoen keer illegaal verkregen'

De eerste aflevering van seizoen acht van Game of Thrones werd binnen 24 uur bijna 55 miljoen keer illegaal verkregen. Legaal werd de aflevering ongeveer 17,4 miljoen keer bekeken. Dat stelt althans het analysebedrijf Muso op basis van eigen cijfers.

De eerste aflevering van het achtste seizoen van de populaire fantasy-serie Game of Thrones is volgens Muso 17,4 miljoen keer bekeken. De aflevering zou 55 miljoen keer illegaal zijn bekeken, meldt het analysebedrijf Muso aan The Verge. Zo'n 76 procent van die illegale kijkcijfers waren toe te schrijven aan niet-officiële streams; 12,2 procent werd via het web gedownload en 11,3 procent bestond uit torrents.

Het land waar de meeste 'illegale' kijkers vandaan komen is India. Daar keken volgens Muso 9,5 miljoen mensen de aflevering. China stond op de tweede plek met ruim 5 miljoen kijkers. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk nemen de derde en vierde plek in met respectievelijk bijna 3,9 en 2,5 miljoen toeschouwers. Muso speculeert dat landen als India en China bovenaan staan omdat er geen legale manier is om de serie te kunnen kijken, of omdat er alleen een gecensureerde versie wordt vertoond.

Game of Thrones brak al vaker records voor de aantallen dat het illegaal werd bekeken. In 2012 werd de serie ook het meest illegaal bekeken. In 2015 kreeg de fantasy-reeks dezelfde dubieuze eer.

Muso biedt overigens geen inzage in de gepresenteerde cijfers. Dit bureau is naar eigen zeggen onder meer gespecialiseerd in het bieden van zakelijke oplossingen om piraterij tegen te gaan, waaronder analyse- en verwijderingstools.

Door Valentijn Demandt

Stagiair nieuwsredactie

18-04-2019 • 17:17

394 Linkedin

Reacties (394)

394
356
163
42
3
143
Wijzig sortering
Ik heb ook Ziggo met het pakket om GoT te kijken. Dat heb ik een paar afleveringen gedaan. Dat je moet wachten tot 9 uur in de avond is voor mij geen probleem. Dat beeld en geluid niet kunnen tippen aan wat je kan downloaden deed mij terug gaan naar de downloads. 1080p 5.1Ch is heel makkelijk te vinden. Die 1080p haal je al niet en het geluid is maar 2.0.

Het eerste wat ze eens zouden moeten schrappen is dat gedoe met regio's. Wat je wel en niet mag kijken. Dan zou het leuk zijn als ze een app lanceren die werkt met een DRM enabled (Widevine oid, verzin het) device waarbij je kan kiezen of je per bekeken aflevering wil betalen, of voor een seizoen, of een unlimited abonnement waarmee je alles kan kijken. Dat device mag dan ook van alles zijn zodat je niet voor iedere streaming dienst een device moet hebben.

Ik heb geen behoefte aan alles van HBO, maar als ik een season pass voor GoT voor een paar euro kan krijgen en ze leveren dat af in de kwaliteit die je kan downloaden, helemaal prima. Ik kan ook Google Play openen en een film kopen voor 3-4 euro. Maar nee, de maatschappijen leven nog in de 90er jaren, je hebt het maar te doen met wat je provider je aanbiedt.

[Reactie gewijzigd door asing op 18 april 2019 17:45]

Ik zou overwegen om voor 10-15€ per maand HBO af te nemen, gewoon voor de tijd dat GoT loopt, en dan opzeggen. Dan betaal ik relatief veel, enkel voor GoT, maar ik zou er geen probleem mee hebben... Maar ja: dat kan niet want ik heb geen Ziggo.

Ten eerste omdat de coax aan de andere kant van mijn woonkamer uit de muur komt, en ik geen kabel door de woonkamer wil trekken naar mijn tv om Ziggo te nemen, en ten tweede omdat Ziggo gewoon fucking achterlijk duur is: ik betaal nu voor all-in-one (VDSL+tv+telefoon) met 100 down 30 up slechts 40€ per maand. Bij Ziggo betaal ik 10€ per maand meer voor 50/5 (half zo trage download en ZES keer zo trage upload!). Voor 250/25 tel je al 65€/maand neer.
En dat is het basispakket, voor Game Of Thrones moet je nog eens 12€ per maand betalen.

Als ik GoT wil moet ik dus een kabel door mijn woonkamer trekken want je kan je horizon box neit gewoon met ethernet verbinden, en ik moet:
 • 22€/maand extra betalen en veel trager internet nemen.
 • of 37€/maand extra betalen, maar dan wel iets tragere upload en veel snellere download (hoewel ik betwijfel of ik 100->250 Mbps echt ga merken, behalve bij het downloaden van een steamgame)
...ja, sorry, maar dat ga ik dus niet doen.
Zoals Gabe al lang gelden zei: "Piracy is a service problem". Ik ben als consument echt wel bereid een faire prijs te betalen voor je product, ook al blijft piraterij mogelijk, maar dan moet je je dienst wel goed aanbieden. En dat zeg ik niet gewoon maar, dat doe ik ook, vind ik:
 • ik betaal vrijwillig voor tweakers, ook al is de site gratis
 • ik betaal voor netflix, ook al is downloaden van series makkelijker dan ooit
 • ik betaal voor spotify, ook al zijn er talloze tools om muziek te downloaden
 • ik betaal voor audible, ook al zijn audioboeken makkelijk te vinden
 • ik steun enkele videomakers zoals Kurzgesagt op Patreon, ook al staat hun content gratis op YouTube
Dus, HBO: ik heb geld, en ik wil het uitgeven... maar ik ga echt niet door hoepels springen om je product te kopen. Als ik al bij een specifieke internetprovider moet zitten en een kabel door mijn woonkamer moet trekken voor het privilege om jouw dienst te mogen kopen, terwijl daar geen goede reden voor is behalve "Ziggo heeft ons een zak geld gegeven om te stoppen met HBO via andere providers aan te bieden", dan haak ik af. Fuck dat, torrents bestaan nog altijd, en ik heb er echt 0,0 schuldgevoel bij. Dat is niet correct, maar het is wel de realiteit. Als er geen piraterij was, was het resultaat overigens hetzelfde: ik zou alsnog geen Ziggo nemen om GoT te bekijken, daar is de basisprijs van Ziggo (dus neit de 12€/maand voor HBO) te hoog voor.

Zodra HBO redelijk doet, wil ik gerust betalen.

[Reactie gewijzigd door kiang op 19 april 2019 00:18]

Laten we niet met z'n alleen gaan doen alsof wisselen van internetprovider een redelijke oplossing is voor het legaal kijken van een serie.
Maar we moeten ook niet net doen alsof illegaal downloaden ‘de juiste’ oplossing is. Men doet er net even te lichtzinnig over. 1 keer is idd niet erg, 10 keer ook niet, maar 55 miljoen keer is dat wel. Illegaal downloaden is nooit de oplossing. Heb je het geld er niet voor over of is de kwaliteit niet naar je zin, dan kijk je toch niet?
Illegaal downloaden is niet de oplossing maar het symptoom van de zelfingenomen houding van de industrie.

Het een bestaat niet/nauwelijks zonder het ander.

Netflix heeft wat dat betreft zijn zaken goed op orde. Kwaliteit is degelijk en overal beschikbaar met mogelijkheid om offline te kijken voor legio aan materiaal, met name hun eigen content.

Spitify is het voorbeeld hoe illegaal downloaden muziek drastisch is verminderd.
Illegaal downloaden is enkel het downloaden van iets terwijl er juridisch gezien een beperking of straf op staat. Wat juridisch mag/verplicht/niet verboden is, staat los van wat goed en juist is.

Het voegt niet zo veel toe om downloaden als 'illegaal' te labelen, zonder hier de ethische discussie aan te hangen danwel meta-studies die een samenhang tonen tussen bepaalde variabelen en hier vervolgens een argument aan te hangen.

Maar als we je argument nemen dat als er een makkelijke app beschikbaar is die als voldoende wordt ervaren, mensen niet erg de neiging hebben om minder makkelijke alternatieve alternatieven te zoeken, dan klinkt dan in ieder geval plausibel.
Een voorbeeld was onderhandelde het UltraViolet platform.

Je kreeg bij elke BRD een code om het via het UV platform toe te voegen. Daar kon je hem vervolgens om je aangekochte kwaliteit downloaden op verschillende platformen.

Helaas is het UV platform opgeheven. Conclusie: ik moet ze weer downloaden voor de legale thuiskopie

Correctie: zie net E-mail dat ik kan koppelen met Flixster. Net gedaan en ze staan er netjes in.

Edit 2: Maar er is geen app voor op de Samsung TV waarmee ik ze kan afspelen. Wederom is downloaden dus makkelijker om het op de TV te kijken.....

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 21 april 2019 09:55]

Tsja, het lukt overheden ook nog niet om een universele bibliotheek van alle menselijke kennis neer te zetten. Cultuur is maar een stukje hiervan. Blijkbaar staat iets dit soort initiatieven in de weg, technisch kan het tenslotte (wikipedia bestaat tenslotte).

Erg jammer!
https://www.youtube.com/watch?v=fDF-S68kx5o

Dit vind je mogelijk ook interessant. .video over het Netflix probleem (dat er steeds meer Netflixen komen die allemaal hun eigen monopolies hebben op shows)
klopt. Had ik al eens gezien. Drukke video, maar best duidelijk.

Al die versplintering is dood sonde beter dat ze allemaal investeren in een goed gecombineerd platform. Je kunt best een soort exclusive/early access/season pass verzinnen binnen eenzelfde platform.

Afijn, ze zoeken het maar uit. Ik heb Netflix en HBO, omdat ik kinder pakket heb, vreemd maar waar zat er bij of anders gezegd: wil ik HBO moet ik kinder pakket nemen, wil ik kinder pakket krijg ik HBO erbij..... weird.
Dit heeft natuurlijk ook te maken met het medium waar je het op wilt afdraaien en hoeveel je te besteden hebt per maand. Ik wil prima 10 euro per maand neerleggen voor Game Of Thrones, maar er zijn nog ontzettend meer series die je er 'gewoon gratis' bij kunt downloaden omdat het al niks kost. Voor die series had ik niet betaald.

En als je een cd'tje koopt maar je wilt ze op je telefoon afspelen.. Ja dat gaat dan ook weer niet zo makkelijk. Dan kun je ze net zo goed downloaden. Tenzij ze goedkoop aangeboden worden. Maar dan zit je met hetzelfde probleem, je wilt veeeeeel muziek, maar niet zoveel uitgeven. Alleen aan muziek die je echt echt leuk vindt.
Je leest denk ik niet goed wat ik zeg.

Ik betaal voor HBO, want ik heb de mogelijkheid omdat ik in ziggo gebied woon en ziggo abonnee ben.

Downloaden is niet het enige wat illegaal gebeurd door hebberige en gierige mensen. Dat blijft altijd bestaan en keur het niet goed.

Echter de hebberigheid en gierigheid van de industrie is wat het downloaden door mensen die wel willen betalen maar niet kunnen krijgen in de hand legt.
Niet de juiste oplossing, voor mij wel de enige oplossing.
Er komt in mijn huurwoning alleen maar glasvezel binnen. (geen ramp want kwa internet perfect)
Ik wil betalen om Game of Thrones te kunnen kijken, ik heb alleen de mogelijkheid niet.
Mijn enige 'legale' mogelijkheid is wachten op de blu-ray/dvd.
(en in de tussentijd onder een steen gaan liggen om de spoilers te ontwijken)
Je kijkt het bij iemand anders en noemt dat geen jatten?
Je zou downloaden ook wel kunnen vergelijken met het stiekem via het raam meekijken bij iemand die wel HBO via ziggo heeft...
Bij iemand anders meekijken is toch een prima legale optie? Ik zit hier geen kwaad in hoor. Als ik een vriend zou hebben die HBO series kan kijken omdat hij Ziggo heeft (wij hebben hier bij ons überhaupt Ziggo niet als aanbieder), dan zie ik dat nog altijd als beter alternatief dan de serie te downloaden. Leuk toch; avondje naar een vriend om GoT te kijken onder genot van een biertje en wat chips o.i.d. Ik vind dit niet anders dan samen naar een serie of film op zijn of mijn Netflix abonnement te kijken.
Ik vind dit geen jatten.
Dit is wel héél triest...
Ik doe mijn best om een legale manier te vinden om te kijken omdat ik illegaal downloaden als diefstal beschouw (wat het ook is - maar ieder mag daar het zijne van vinden!). Vervolgens word ik hier getrakteerd op minnen en alsnog voor dief uitgemaakt (en dat krijgt op zijn beurt weer een +2!)!

Overigens, bij iemand meekijken is niets jatten aan. Uberhaupt al niet... Maar puur qua centen bezien: diegene vind het leuk dat ik mee kom kijken, is daarmee nog gelukkiger met diens Ziggo abonnement en blijft dus langer klant. Ergo: er is betaald.

Het niveau op Tweakers is wel heel bedroevend laag, blijkbaar... Vind het best schokkend dat illegaal downloaden hier nog steeds zo massaal goed gepraat wordt, maar nog veel schokkender dat mensen (ik) die legale alternatieven zoeken worden afgezeken (gelukkig niet door iedereen! Thanks, @Godjira )

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 23 april 2019 10:47]

- bij iemand met ziggo kijken
- inloggegevens van iemand met ziggo gebruiken
- downloaden

bij de eerste ben ik legaal bezig, de 2e is semi-legaal en de derde is illegaal.
netto resultaat is bij alle 3: nul inkomsten. De lijn wordt snel wazig . . . . . (geen excuus, weet ik)
echter om het dan in dit geval gelijk "jatten" te noemen is wel wat kort door de bocht.

Het is niet zo dat ik er niet voor wil betalen.
Ik betaal voor netflix, amazon prime, apple music, alle MCU-films heb ik aangeschaft.
Sterker nog, ik wil er voor betalen echter kan dat op dit moment niet.

Zo probeer ik ook de serie cloak and dagger legaal te kijken maar dat krijg ik ook niet voor elkaar.
En geen idee of ze ooit nog van plan zijn om dat aan deze kant van de grote plas uit te brengen.
Dat is in het verleden met meer serie's en films gebeurd.

Spotify en Apple Music zijn op het gebied van audio goede voorbeelden van hoe het kan.
Ik hoop dat we in de toekomst ook op het gebied van video content naar een vergelijkbaar systeem kunnen.
Echter als ik nu de versplintering (netflix, amazon, disney, apple, hulu, etc.) zie heb ik er een hard hoofd in.
Voor sommigen mensen is het de enige uitkomst, ik zit in het buiten gebied waar geen kabel is. Dus om GoT te kijken moet ik een abbonement nemen waar ik niks mee kan (of dubbel betaal voor dezelfde dienst want internet heb ik echt nodig) en daarboven op nog een HBO pakket. Als je het de consument zo moeilijk maakt is illegaal content verkrijgen de enige optie.
Beter levert Ziggo een losse on demand HBO dienst die iedereen voor 10eu per maand kan bekijken.
Hoezo de enige manier?
Bij iemand anders kijken of wachten op de dvd/blu-ray. Simpel.
Dus je kijkt het bij iemand anders (wat HBO ook niet meer inkomsten gaat geven dan wanneer je torrent) of je wacht maanden tot de dvd uit komt? Maanden waarin alle plot punten ongetwijfeld aan je spoilered gaan worden? Nou dan download ik toch liever hoor.

Je hebt gelijk. Het is niet de enige manier. Maar wel de enige realistische oplossing voor de meeste mensen.
Tja... als ik eind van de maand blut ben een ik wil eten is een brood stelen ook een optie. Toch zie ik niemand dát goed praten...

Triest dat er zo massaal zo gemakkelijk over gedacht wordt. En dit zal dus ook wel weer minnen opleveren.

Ik baal er ook van dat GoT zo moeilijk te kijken is. Maar dan ga ik het nog niet maar jatten
Ik woon ook in buitengebied en heb alleen een 4G internet verbinding.
Geen TV dus alles wat ik kijk komt via Online diensten binnen.
Voor GoT en de F1 heb ik via familie de Ziggo Go app gecast naar mijn TV(zij gebruiken het niet).
Dit volstaat verder prima. Kwaliteit is het niet allerbeste maar als ik zo dit kan oplossen tot er glas is prima!
Elke film, elk boek en alle software die ik graag wil hebben en makkelijk legaal kan verkrijgen heb ik gekocht.
Met deze serie is dat niet mogelijk... En ik wil ook gewoon weten of the Seven Kingdoms overleven.
Ik koop de bluray box wel als hij uitkomt, maar download nu vast de "preview".
¨Dan kijk je toch niet¨... Het punt is dat je er dus wel voor betaald bij Ziggo. Als je dan beeldmateriaal krijgt die ik met mijn aardappel nog kan produceren voel je je min of meer bestolen. Ik heb het maandag ook via Ziggo gekeken. Volgende week lekker piraten, tenzij Ziggo de kwaliteit opschroeft.
laten we niet met z'n allen gaan doen alsof het een mensenbasisrecht is om een welbepaalde tv-serie te kijken
Eens zien hoe mensen reageren wanneer de Telegraaf alleen leesbaar is voor mensen die een Volkswagen rijden of hoe de boeken van Stieg Larsson een regiolock krijgen voor Scandinavie.

Dit soort kunstmatige selectieve beperkingen zijn oneerlijk in een wereld die draait om informatie. Een productie als GoT is geen niche maar juist de meest populaire en gewilde serie ooit. Wanneer je mensen dan geen redelijke kans geeft deel te nemen ben je in mijn ogen niet goed bezig.
“Russia is now about to become [Steam's] largest market in Europe," Newell said.”

Europa <> Rusland...

Hij heeft wel een heel sterk punt. Privacy of beter rechten/geld/macht is een service probleem
Ziggo tv kun je ook streamen. Zo ook on demand. Delen met iemand anders (inloggegevens) kan ook gewoon. Maar de kwaliteit van HBO is ruk. Altijd geweest. Ook toen je hier nog los HBO kon nemen.
En het geluid is ook slecht, vooral de stemmen, alsof iedereen een kikker in de keel heeft. Neem aan dat dat bewust is gedaan.
Klopt en kan nog makkelijker dan met Netflix.

Deel het met mijn schoonzus die lekker kan mee kijken zonder illegaal te downloaden.
dan kan je het net zo goed gewoon downloaden want ik neem aan dat HBO/ Ziggo accountsharing verbiedt
Klopt.

Koppel verkoop mag ook niet ivm wegdrijven concurrentie. Toch komt Ziggo hier mee weg. Zie hier het gevolg. Men download en deelt verbindingen omdat ze niet eens kunnen betalen als ze zouden willen want Ziggo levert daar niet.
Terug kijken mist ook nog eens Chromecast support.
Eerlijk gezegd download ik zelf ook gewoon alles. Heb zelf amazon prime maar ook amazon series doe ik echt niet de moeite voor. Sonarr is gewoon veel makkelijker. Wat ik download werkt ook gewoon op ieder apparaat en offline.

als het om hbo gaat er licht bij mij geen kabel dus ziggo zou het hoe dan ook niet worden.

[Reactie gewijzigd door qlum op 19 april 2019 00:03]

In België juist hetzelfde probleem. HBO wordt enkel aangeboden door Telenet met "Play More" voor 25 euro per maand. Dit valt op zich nog mee, ook al zou ik betalen voor extra rotzooi die ik niet wil. Dat ik geen HBO apart kan nemen, stoot me voor de borst.
Ik heb ook geen TV-aansluiting en het lijkt erop dat je dit ook nog moet bijnemen om die dienst te kunnen afnemen. Dat zou me weer extra 30 euro per maand kosten + installatie of huur van zo'n lompe bak bij de tv. Bovendien wil ik helemaal niet de mogelijkheid hebben om TV via de kabel te kijken. Ik stoor me aan de lange reclames, in een dienst waar ik toch al voor betaal. En dan heb ik het nog niet over de hardware en interface van de dienst, die al verouderd waren bij release en dat nog steeds zijn.
Ik krijg gewoon constant het gevoel van ISPs hier, dat ik word gemolken. Ik neem graag diensten af die transparant en eerlijk zijn, maar die bestaan dus niet. Vandaar vind ik het ook geoorloofd om te piraten.

TLDR; Te weinig concurrentie in ISP land.
Klopt wel wat je zegt. Wij zitten aan €120/maand. tv + play more, internet (500/40) en vaste lijn
Thumbs up for kurtzgesagt.
Een van mijn weinige abos sowieso
Waar zit jij dan voor dat bedrag?
Ik heb een abo afgesloten bij Fiber.nl, die hadden all-in-one voor 40€.

Zij zijn helaas gestopt met DSL abos en bieden nu enkel nog glasvezel aan, wat bij ons niet ligt. Online.nl heeft de DSL klanten overgenomen, met behoud van contract. als je nu bij Online gaat kost all-in-one ietsje meer, 42 euro dacht ik.
Thnx, ik heb nu glasvezel van KPN, ga gelijk even kijken bij fiber.
Voor de duidelijkheid: Die 40€ was voor allinone over DSL> glasvezel prijzen zijn anders en verschillen per gebied, afhankelijk van de uitbater van het fysieke netwerk.
Ja dat merkte ik al op. Online is duurder dan mijn huidige kpn en fiber levert niet bij ons.

Toch bedank voor de reactie!
Hier idem: speciaal het extra abonnement "Movies & Series XL" aangeschaft om game of thrones legaal te kunnen kijken. Om vervolgens teleurstelling op teleurstelling te ervaren:
* De video kwaliteit is op z'n best matig
* De geluidskwaliteit is ronduit slecht (2.0)
* De ondertitels onprettig groot en vol storende vertalingen
* En dan de mediaplayer software.... niet te geloven

Ik betaal graag voor het legaal afnemen van content. Maar waarom krijg ik dan geen acceptabele kwaliteit? Als dat blijkbaar op usenet geen probleem is. Ik snap 't oprecht niet.
Dan gewoon doorgaan waar je mee bezig was.
De uitspraak vote with your wallet gaat hier niet op :?
Ik moet zeggen dat via de CAM module met interactieve TV op de Samsung niet al te slecht is. Wel 2.0 audio dan helaas, vandaar dst ik dan toch stiekem download om via mijn audio installatie super geluid kan krijgen.

Gebruik de horizon al jaren niet meer.

Maar de app is ronduit bizar slecht.
Maandag stond hij rond 10 uur in de ochtend gewoon op de Ziggo-go app, 5 uurtjes later dan in de US. Heb hem in de lounge kunnen kijken op mijn mobiel wachtend op mijn vlucht. Maar technisch is er geen reden om niet gelijk met USA beschikbaar te stellen voor de enkeling die niet kan wachten.

Begrijp je regio niet helemaal omtrent de GOT/HBO discussie. Ik kan HBO (en dus GOT) gewoon kijken in het buitenland met mijn ziggo-go app, Netflix is natuurlijk een nader verhaal maar daar gaat het hier niet om.

Ik vraag me af in hoeverre downloaden van GOT illegaal is als je een abbonement hebt. Je hebt namelijk het recht om GOT te kijken (beetje thuiskopie discussie). Ik kan met de ziggo-go app de aflevering niet downloaden om in de vlucht te bekijken (wat wel met s7 kan) dus ja ik had hem klaar staan op schijf om op de laptop te kijken in vliegtuig maar hoefde al niet meer.

Als jij HBO kan nemen omdat je Ziggo hebt, maar het niet doet omdat je hun aanpak niet prettig vind dan is er maar een ding mogelijk en dat is niet kijken. Als het binnen handbereik is en je weigert dan toch te betalen dan vind ik het wel heel triest als je toch download.
Ik vraag me af in hoeverre downloaden van GOT illegaal is als je een abbonement hebt. Je hebt namelijk het recht om GOT te kijken (beetje thuiskopie discussie).
Het is illegaal, want je maakt een kopie niet van jouw legale bron, maar uit een illegale bron. Dat de content dezelfde is als uit jouw legale bron maakt volgens de wet niet uit.

Ook heb je geen recht op een thuiskopie, want je provider mag je gerust praktisch verhinderen die kopie te maken via DRM en het is voor jou illegaal om dat te omzeilen.

Zie deze blogpost: https://blog.iusmentis.co...-beveiliging-moet-kraken/
Ja weet ik ook wel hoe het zit ben niet op mijn achterhoofd gevallen.

Wetten zijn goed. Je mag niet doden, je mag niet stelen etc etc helemaal logisch maar als ze vervolgens zaken gaan verzinnen als je mag legaal een kopie hebben voor eigen gebruik maar je mag hem niet maken of downloaden want dan ben je een crimineel.....

Gezien 99,99999999999999999999% van alle content DRM heeft (fysiek of digitaal) slaat de thuiskopie regeling kant noch wal.

Bestuurders hebben iets verzonnen wat eigenlijk niet kan en geblokkeerd wordt door allemaal ander arbitraire regeltjes en dingetjes.

Puur kijken op het feit dat je een kopie mag hebben als je voor het origineel hebt betaald, dan hou je je aan de thuiskopie wet.
En hoe zou je dan die kopieerheffing willen vasthouden? Als ik die betaal, vind ik ook dat ik mag kopiëren uit illegale bron, als ik een legaal abbo heb.

Prima dat een provider dat wil blokkeren, maar verwacht dan ook niet dat ik een kopieerheffing betaal.
Ze willen gewoon uit ieder mogelijk potje profiteren, en wat dat betreft is het dus ook gewoon een plaag, die je hard moet uitroeien.

[Reactie gewijzigd door Carlos93 op 19 april 2019 00:20]

En hoe zou je dan die kopieerheffing willen vasthouden? Als ik die betaal, vind ik ook dat ik mag kopiëren uit illegale bron, als ik een legaal abbo heb.
Het een heeft niets met het ander te maken. Je kan net zo goed zeggen dat je vind dat je geld uit de kassa van een supermarkt mag stelen als je kopieerheffing betaalt.

Zou je praten over een legale bron dan valt er over te discussiëren, maar ga je het zelf al hebben over uit illegale bron dan heb je de discussie zelf al geblokkeerd vanwege de definitie van illegaal.
Prima dat een provider dat wil blokkeren, maar verwacht dan ook niet dat ik een kopieerheffing betaal.
Dus omdat een winkel wil blokkeren dat jij geen geld uit hun kassa's steelt hoeven we ook niet te verwachten dat je een kopieerheffing betaalt?
Ze willen gewoon uit ieder mogelijk potje profiteren, en wat dat betreft is het dus ook gewoon een plaag, die je hard moet uitroeien.
Als je het hebt over illegaal downloadende consumenten dan heb je 100% gelijk...
Je vergelijkingen slaan kant noch wal.

Kopieerheffing gaat over het kopiëren van auteursrechtelijk beschermt materiaal voor eigen gebruik als je een legaal exemplaar hebt en niet ontvremen van fysieke middelen.

Dit betekent dat ik van mijn collectie van GOT op blu-ray (S1-7) legaal een kopie mag hebben voor eigen gebruik

Daar betalen we voor bij aankoop van alles waarop digitaal auteursrechtelijk materiaal op opgeslagen zou kunnen worden, of je er gebruik van maakt of niet.

Vervolgens zijn er andere wetten zie zeggen: gij zult niet uit illegale bron downloaden en gij zult geen DRM kraken om je legale kopie te bemachtigen.

Dus, vertel jij mij maar eens hoe ik legaal mijn digitaal kopie voor eigen gebruik kan bemachtigen.

Ik kan je zeggen dat HBO mailen en aardig vragen of he s1-s7 digitaal in blu-ray kwaliteit mag downloaded omdat je de blu-ray hebt hoogstwaarschijnlijk met een solide nee wordt beantwoord.

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 19 april 2019 06:57]

Je vergelijkingen slaan kant noch wal.
Net zoals de vergelijkingen waarop ik reageer...
Dus, vertel jij mij maar eens hoe ik legaal mijn digitaal kopie voor eigen gebruik kan bemachtigen.

Ik kan je zeggen dat HBO mailen en aardig vragen of he s1-s7 digitaal in blu-ray kwaliteit mag downloaded omdat je de blu-ray hebt hoogstwaarschijnlijk met een solide nee wordt beantwoord.
Je verward iets mogen met dat een ander iets moet faciliteren...
Je mag onder voorwaarden een thuiskopie maken, er is echter niemand die dit hoeft te faciliteren en zeker niet gratis.
Ik mag vandaag in een tesla rijden, dat is toegestaan. Maar niemand heeft de plicht om mij vandaag van een tesla (of een zooi geld) te voorzien om in te rijden.
Je verward fysieke zaken met digitale zaken.

Ik zeg niet dat ze het moeten faciliteren (door het ne te geven) ik zeg dat wij met zijn allen voor iets betalen wat niet mogelijk is.

Er is niks, maar dan ook niks wat HBO en elke andere maatschappij tegenhoudt om als ik de BRD’s heb om mij een digitaal exemplaar ter beschikking te stellen voor makkelijke(re) toegang tot de content.

De thuiskopieheffing zou bijvoorbeeld hiervoor gebruikt kunnen worden om een dergelijk systeem op te zetten. Maar nee het is gewoon een onrealistische melkkoe waar we geen gebruik van kunnen maken door regels elders.
Dat je moet wachten tot 9 uur in de avond is voor mij geen probleem
De aflevering stond al de hele dag in de app hoor.
Ik heb dus het probleem waar ik woon is helemaal geen ziggo te krijgen.
hoe moet ik dit dan Legaal kijken ? |:(
ik ben best berijd om een paar euro te betalen om GoT te kijken Legaal
In mijn wijk kan ik niet eens Ziggo aanvragen, dus ik ben genoodzaakt om te downloaden/streamen... Weet iemand een goede site?
Het vragen om illegale content is hier verboden. :)
In Belgistan kan je zelfs geen HBO account nemen, omdat telenet met hbo een overeenkomst heeft. Zij hebben dus de exclusieve rechten. Ben je geen telenet klant, of ben je zoals ik een telenet klant die geen digitale TV wil, dan heb je geen enkele andere mogelijkheid om legaal game of thrones te streamen.
Thuis zitten wij nu op Telfort glasvezel, waar we vrij tevreden over zijn.
Overstappen op Ziggo? Waarom zou ik als ik tevreden ben? Puur en alleen om Game of Thrones? Zeker niet.

Sorry, maar als HBO een streamingsdienst had zoals Netflix, had ik het waarschijnlijk gedaan.
Maar we stoppen thuis niet ons internetabonnement bij Telfort met glasvezel om deze in te ruilen voor een vele malen duurder abonnement van Ziggo.
Vind dat niet gek, als je alles blokkeerd om te kijken.. mensen hebben ziggo nodig om te kijken en als je dat niet hebt is downloaden de enige oplossing, domweg HBO zijn eigen schuld.
Enige nuance is hier wel op zijn plaats. Immers volgens het originele artikel
"On the other hand, the United States — which perhaps has the easiest legal means to access HBO — came in third on the charts with nearly 4 million illegal views, so it’s also possible people just don’t like to pay for HBO."
komt de VS dus op de 3e plaats als het om illegale downloads gaat. Terwijl het daar juist enorm eenvoudig is om een HBO Free account to creeren voor 7 dagen en de week daarop gewoon met een ander email account weer 7 dagen gratis te krijgen. Echter als je de comments van het originele artikel leest dan zijn er mensen MET een HBO account die de aflevering alsnog illegaal gedownload hebben vanwege de lage kwaliteit, streamproblemen etc. bij HBO. In India klagen mensen dat de officiele kanalen slechts een stereo geluid geeft en ze daarom ook de illegaliteit induiken voor surround sound.

Het is dus niet enkel een gevalletje van "we kunnen het niet krijgen - dus we downloaden maar", maar ook een geval van "illegaal is gewoon betere kwaliteit" en dat laatste is dus wel erg schrijnend en veel interessanter.
Ik heb de bron niet gecontroleerd, maar ik ben wel benieuwd naar het relatieve aantal. Het is natuurlijk niet meer als logisch dat Isa en China hoog op de lijst staan, omdat er nou eenmaal veel mensen wonen.

Een overzicht van totaal legaal en illegaal per land zou veel waardevoller zijn, en ik gok zomaar dat usa dan relatief laag staat en bv. NL erg hoog...
Een andere belangrijke factor is dat in China Game of Thrones op de officiële kanalen wordt gecensureerd, dus naaktscenes e.d. zijn eruit geknipt - het is dus niet alleen de bevolkingsgrootte die zorgt voor die tweede plek.
En vergeet niet dat het bedrijf geen inzicht in de cijfers geeft en een commerciele partij is die piraterij tegen wil gaan. Het zou daarom ook niet gek zijn als de cijfers wat overdreven zijn.

[Reactie gewijzigd door Archcry op 19 april 2019 07:45]

En ze op geen enkele wijze inzicht geven hoe ze aan die getallen komen.
Ja, dat zei ik :P
Anoniem: 426269
@liberque18 april 2019 17:50
Dat je in de VS elke week kan gaan hannessen met een ander emailaccount wil nog niet zeggen dat het hier normaal te verkrijgen is, toch? Ik wil geen Ziggo basis + Movies XL alleen voor GoT.

Ik wil heus wel voor HBO alleen betalen. Graag zelfs. Net zoals voor dplay.nl voor 3,95 per maand of voor Netflix. Maar dit gedoe met HBO is zo achterlijk dat er gewoon niets anders op zit dan met een VPN je ding doen. Ik hoop dat HBO meeleest en zich afvraagt of ze niet net zoals Netflix de boel kunnen leveren. Het zal ze best wat extra klanten opleveren, lijkt me.

// Okee, oeps, ik werd iets te snel getriggerd :)
"Het is dus niet enkel een gevalletje van "we kunnen het niet krijgen - dus we downloaden maar", maar ook een geval van "illegaal is gewoon betere kwaliteit" en dat laatste is dus wel erg schrijnend en veel interessanter."
Vooral dit dus ook.. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 18 april 2019 17:53]

HBO was ook in NL overal verkrijgbaar, ik had er ook een abonnement op. Totdat ze er gewoon maar mee stopte. For business reasons werd er gezegd. Ik kan hier geen Ziggo ontvangen, dus dan maar zo. Wil er best voor betalen, maar als iets er gewoon niet is.
Als ze nu eens afleveringen van series voor 1 euro per stuk aanboden. Volgens mij zou dat een prima verdienmodel zijn naast een abo. HBO heeft verder niets te bieden voor ondergetekende.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 217535 op 18 april 2019 19:42]

Waarschijnlijk zijn ze zo dom dat een catchall of punt bij Gmail al werkt. Bijv HBOweek24+slingeraap2@gmail.com of sl.ingeraap2@gmail.com
Niet betere kwaliteit, maar even een torrentje downloaden is 10^3 maal makkelijker dan wekelijks een nieuwe HBO Free account aanmaken. De kwaliteit van een legale 1080p stream is waarschijnlijk beter dan een illegale stream, maar ongeveer evengoed als een webrip torrent
.
Gebruikersvriendelijkheid > kosten, net zoals altijd. Diensten als Spotify bewijzen dat illegaal muziek downloaden drastisch kan afnemen zolang je maar een legale dienst ontwerpt die compleet, niet te duur, en makkelijk in gebruik is. Er is geen enkele video-dienst die aan deze criteria voldoet, Netflix komt in de buurt maar is er zeker nog niet. HBO, met een veel beperkter aanbod voor hogere kosten, en daarbovenop bizarre beperkingen voor bepaalde landen, kan dit niet veel interesseren omdat ze sowieso dikke winst maken met GoT (hee, is die afkorting niet 'van ons'? :X ), maar het had beter gekund. Ze stagneren omdat ze naar hun idee "voldoende" winst maken.
De kwaliteit die ik met de Ziggo HBO stream te zien krijg is duidelijk slechter dan een 1080p torrent.
Dat wist ik niet, ik zie nu dat je niet de enige bent in dit topic die dit aangeeft. Het blijft raar dat je dan betaalt voor een inferieur product.
Echt? wtf en daar betaal je de hoofdprijs voor?
Lol.
In India klagen mensen dat de officiele kanalen slechts een stereo geluid geeft en ze daarom ook de illegaliteit induiken voor surround sound.
3rd world problems.
Nogal respectloos. India heeft een populatie die A) minder arm is dan jij waarschijnlijk denkt en B) zodanig groot is dat het aantal mensen met joekels van 4K-tv's en surround sound ons landje waarschijnlijk doet verbleken.
India kent inderdaad een rijke populatie, maar het grootste deel zal daar niet van profiteren.

En tja, die 4k tv's...
Ik snap je reactie niet goed. Wat is er precies met 4k tv's?
Het enige dat ik wil aangeven is dat India relatief gezien armer is dan Nederland, maar absoluut gezien een veel grotere afzetmarkt voor Game of Thrones is.
Zou je de EU of Europa als 1 land beschouwen staan we vast op de eerste plaats van illegale downloads...
Hoe is dit respectloos als half europa niet eens 4k heeft laat staan surround. Lezen.
Ik heb je comment gelezen. Je comment gaat niet over Europa, maar over India.

De reden dat ik het respectloos noemde is je opmerking van "3rd world problems" als een soort lauwe dooddoener op het einde.
Amerika is ook best groot hè.
Terwijl het daar juist enorm eenvoudig is om een HBO Free account to creeren voor 7 dagen en de week daarop gewoon met een ander email account weer 7 dagen gratis te krijgen.
Ja want daar verdiend HBO aan in vergelijking met downloaden 8)7
> Echter als je de comments van het originele artikel leest dan zijn er mensen MET een HBO account die de aflevering alsnog illegaal gedownload hebben vanwege de lage kwaliteit, streamproblemen etc. bij HBO.

Hmmm, wat is dan de bron van die betere illegale download? Gelekte studio master?
Hetzelfde gebeurt met een serie op netflix, de afleveringen op netflix zijn korter.
Eigen schuld? Je kan het ook gewoon niet kijken of een Ziggo-abonnement nemen. Maar nee, jij denkt er gewoon recht op te hebben. Het zal me persoonlijk een zorg zijn wat je doet, maar dit is gewoon een drogreden. Waarom zou Ziggo deze content niet exclusief mogen gebruiken om meer abonnees te werven.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 18 april 2019 17:33]

Ik kan geen ziggo ontvangen, dus ik zou moeten verhuizen om Game of Thrones te kunnen zien (ik kijk het overigens niet). Daarnaast is het sowieso van de zotte dat je je tv en internet abonnement zou moeten laten afhangen van een serie. Uiteindelijk oogst je wat je zaait en gaan mensen opzoek naar alternatieven. Heb mensen recht om Game of Thrones te zien? Nee, maar ik vind wel dat de makers en distributeurs de plicht hebben om het voor iedereen mogelijk te maken om de serie op een legale manier te kunnen ontvangen; dat is nu gewoon niet zo. Dus dat die serie plat wordt gedownload vind ik alleen maar mooi. Hiermee open je de ogen van de industrie dat ze misschien wat consumentvriendelijker moeten zijn en niet uit hun ivorentoren dit soort belachelijke beslissingen kunnen nemen.
Nee, dat hoef je niet. Je kan de serie gewoon op schijf kopen.
Ja en ik kan ook wachten totdat het auteursrecht is verlopen.

Wachten tot dat de serie op schijf is uitgekomen? Dan ben je al een jaar verder. Naast de problemen van spoilers voorkomen is het in deze digitale wereld ook gewoon niet nodig. De industrie creëert dit probleem en daar mogen ze van mij flink voor gestraft worden. Niet piepen, maar een alternatief bieden. De infrastructuur ligt er, nu nog de wil om te moderniseren. Maar als iedereen zoals jou zou denken, hadden we waarschijnlijk nu nog met schijfjes gewerkt.

Het illegale downloaden heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat streamen groot is geworden en er nu diensten als Netflix zijn. Maar we kunnen inderdaad allemaal net zoals jij braaf wachten op schijfjes en amen roepen naar de industrie. Dan verander je dus niks en blijven ze lekker op hun luie reet zitten en wij met kasten vol gevuld met fysieke media.
... die over een paar jaar weer obsolete is. Of weggerot.
>Wachten tot dat de serie op schijf is uitgekomen? Dan ben je al een jaar verder.

Voor alle voorgaande seasons was het inderdaad nagenoeg een jaar (blu-ray kwam uit enkele weken voor het nieuwe season op TV kwam). Eigenlijk maakte het niet eens zo veel uit, want je moest telkens net zo lang wachten op het nieuwe season.

De blu-ray van season 7 kwam echter wel na slechts enkele maanden uit.
Gelukkig maar; anders had je twee jaar op de BR moeten wachten.
Inderdaad. Aan de andere kant, iedereen heeft wel twee jaar op de volgende aflevering moeten wachten. Dus gewacht is er sowieso ;)
Die streamingdiensten zijn leuk, maar om 'alles' te kunnen zien heb je toch nog meer dan één abonnement nodig, dat staat me tegen...

GoT is een voorbeeld, maar ik heb bijvoorbeeld nu net 'Glass' zitten kijken en het viel me op dat de voorgaande film dus niet op Netflix te zien zal zijn: 'Unbreakable' is van Disney en 'Split' en 'Glass' zijn van Universal. Om dit drieluik in de toekomst te kunnen streamen heb je dus twee abonnementen nodig! (Disney en Netflix)
Ik had al eerder een voorstel met pay-per-view. Dan hoef je geen abonnement af te sluiten, je betaalt gewoon iets per gekeken aflevering. Een season pass zou ook leuk zijn, dan betaal je voor alle afleveringen van bijv seizoen 8 van GoT. Dat zal dan weer goedkoper zijn dan 6 afleveringen los. Of je pakt een unlimited abonnement waarbij je alles van HBO kan kijken.

Ik had bijvoorbeeld een abonnement op Motortrend on Demand. Eindeloos auto series kijken. Ik heb het gisteren opgezegd want :

- de app is na jaren zeuren door de gebruikers nog steeds een drama
- content verzuipt onder dagelijkse afleveringen junk van Freiburger en co
- wat echt leuk is is weer niet te zien vanwege een regio blokkade

55 miljoen illegale downloads wil iets zeggen voor de kwaliteit van de serie en het onvermogen van HBO om hun content om te zetten in dollars. Een deel van de 55 miljoen wil best betalen voor GoT maar legaal kijken wordt onmogelijk gemaakt.
8)7 In welk tijdperk leven we? Juist, het digitale tijdperk. Het moet in 2019 niet meer nodig zijn om je in allerlei bochten te wringen om een serie te kunnen kijken. En een jaar wachten totdat het op schijf is... right.
Op schijf kopen? Hoe wil je dat doen gezien de vele hoeveelheid spoilers en memes? Onrealistisch. Bovendien, schijf? We leven in 2019 niet 1999. Je zult de concurrentie aan moeten gaan met het illegaal aanbod. Diensten als Steam, GOG, Netflix, en Prime kunnen die concurrentie prima aan.
>Bovendien, schijf? We leven in 2019 niet 1999.

Uhhhh.... discs zijn wel een flink stukje beter dan wat zelfs de beste streaming service kan leveren he?
Flink stukje beter in welk opzicht?
Maar dat is weer slecht voor het milieu. Die schijfjes moeten gemaakt worden, vervoerd worden. En dan kom jij met je dikke diesel naar de winkel rijden om 1 schijfje te halen.

Terwijl HBO ook wat voor het klimaat akkoord had kunnen doen en alles gewoon breed beschikbaar kunnen maken.

Maar HBO heeft oude denkwijzen, we leven niet meer in de tijd van videobanden en schijfjes. We leven in een tijd waar iedereen alles direct kijkt en bespreekt, op het moment dat het schijfje uitkomt is de serie al niet meer interesant.
Vergeet niet de honderden, tot soms wel duizenden andere mensen dan de acteurs die betrokken zijn bij een enkele productie. Tel maar eens de namen op de aftiteling van een beetje film.
Ik ga niet switchen van provider voor een serie. Dus mijn enige optie is illegaal downloaden. Niet kijken? Ik ben een fan van de serie en ik ga om met fans van de serie. Ik volg diverse kanalen die actief over de serie praten/schrijven. Wachten op de BR-set is ook geen optie want ik heb geen mogelijkheden fysieke media af te spelen.

Net als velen wil ik best betalen voor de content, maar dan moet het wel mogelijk zijn. Zo niet, dan niet raar opkijken als men massaal gaat downloaden.
Nee, ik vind het niet te duur, ik heb gewoon geen behoefte aan fysieke media. En betalen voor de streaming content is gewoon niet mogelijk, tenzij ik switch van provider (wat gewoon belachelijk is).
Zelfs wanneer je bij die provider klant bent kun je het abonnement niet krijgen om GOT te kijken. Ik ben namelijk Vodafone klant, dat is hetzelfde bedrijf.
Ziggo mag prima content exclusief gebruiken om meer abonnees te werven. Maar in de provincie Zeeland kan je geen Ziggo abonnee worden! Daar heeft Delta monopolie op de kabel en Ziggo levert alleen via kabel. Dus als je in Zeeland woont kan je niet legaal Game of thrones kijken wanneer de afleveringen uitkomen. Daarmee wordt een complete provincie uitgesloten.
En of dat nu ligt aan Ziggo of HBO, het is gewoon schandalig. En nee, dat maakt illegaal kijken niet goed, maar het maakt illegaal kijken wel logisch verklaarbaar. HBO of Ziggo moet in Zeeland andere providers toe laten staan HBO uit te zenden.
Het maakt het niet legaal, maar wel begrijpelijk dat het gebeurt.
Heb ik er recht op, nee. Wil ik ervoor betalen? zeker. Heb ik ervoor betaald, nee.
Houd ik mij nog bezig met mp3's te downloaden? Nee, heb ik Spotify voor, zo gemakkelijk en iedere song die ik maar kan wensen ligt aan mijn vingertoppen.
Houd ik mij nog bezig met illegale games? Nee, ik ben ouder geworden, heb budget daarvoor en op 3 minuten tijd koop ik gelijk welke game ik wil, word die binnengetrokken en up to date gehouden. Heel dat gedoe met cracks en firewall instellingen om te verhinderen dat er een connectie naar buiten gemaakt word, geen updates, het is iets van een ver verleden. Ik heb ook niet de indruk dat game piracy nog zo groot was als 10 jaar terug.

Waarom heb ik dan niet betaald voor GOT? Ik heb ervoor gekeken, maar dat HBO abonnement ging niet, credit card only. En de andere opties verplichten mij tot een of ander koppelverkoop met Telenet. Na 15 minuten zoeken was ik het beu en ben ik maar de illegale toer opgegaan. Mocht ik betaald hebben voor die HBO om er dan achter te komen dat het in slechte kwaliteit was zou ik mij nogal bekocht voelen.

Ben ik daar correct mee bezig? Nee. Heb ik zin om illegale streams te lopen zoeken met de juiste ondertitels die soms nog manueel aangepast moeten worden van timing, nee. Lig ik er wakker van dat ik illegaal gekeken heb, nee. Zou ik graag gewoon klik hier, betaal zoals je wenst en in op en top kwaliteit met de juiste ondertitels willen kijken zonder gedoe? Ja, zeker
Of je ziet het zo: Als het makkelijker was om legaal te kijken tegelijk met de release in US zou er minder illegaal worden gedownload.
dat tegelijk met de VS is tegenwoordig echt een drogreden. Zoals al is aangegeven door @NotSoSteady . Als je dat had gewild moest je snachts op staan om die serie te kijken. En ik vraag mij af wie, er van de mensen die het wil, dat daadwerkelijk ook gaat doen. Verder was de aflevering, naar ik begreep, gewoon direct vanaf maandag ochtend, Nederlandse tijd, beschikbaar op hbo/ziggo dus wat is dan nog het probleem? Dat je daar ziggo voor moet hebben?

Ik kan nu wel een vergelijking gaan maken met auto's stelen maar dat doe ik maar even niet.
Would I download a car? Yes of course!
Het is wachten op de eerste 3D geprinte auto . . . 8-)
Je moet het eerder vergelijken met het kopiëren van een auto, waarvan je zelf de grondstoffen betaalt (downloaden is kopiëren, niet stelen).
You wouldn't steal a car... I would copy one if it was free, fast and reliable though. Piracy is not theft. Theft moves the original, piracy makes a copy. De hele vergelijking is absurd. Niet dat ik piracy daarmee wil goedpraten, maar die vergelijking gaat gewoon niet op.
Geldt dat ook voor jou, dat je baas mij aanneemt als ik jouw werk ergens kan kopiëren waardoor hij jou niet meer hoeft te betalen?
Vroeger was HBO gewoon overal beschikbaar, betaalde ervoor.. Toen haalde ze het uit de lucht. Ziggo kan ik hier niet ontvangen. Dus wat is de optie? Een jaar wachten op BR? Dan ben je al gespoild
Ik zou mij niet zo druk maken om de white knights hier en gewoon kijken wanneer je het uitkomt en op de wijze die je het beste uitkomt.
Same, Ziggo hier ook niet te verkrijgen. Een jaar spoilers ontwijken is onmogelijk. Zo blijven er weinig andere opties over dan downloaden.
Je gaat voorbij aan mijn punt. Hoe makkelijker het is om legaal te kijken hoe meer mensen het zouden doen.
Ik kan nu wel een vergelijking gaan maken met auto's stelen maar dat doe ik maar even niet.
Zou ik inderdaad ook niet doen, want dat is niet te vergelijken.
Was pas de dag daarna om 21:00 uur op Ziggo. Vindt het slappe hap van ziggo dat je extra betaald voor HBO en dat ze dan niet eens een uitzending midden in de nacht doen, maar pas een dag later.
nee hoor, ik heb de dag erna om 17:00 uur gewoon zitten gekijken via CI+ (Ziggo + HBO)
Was om 13:00 ook al beschikbaar op Ziggo Go. Wellicht dus al eerder.
Stond er om 11:00 's ochtends al op.
Wel als je hem steelt van de autoverkoper. Die merkt namelijk dat hij niets meer verdient...
Ik moet juist altijd een beetje lachen om dat soort over-the-top reacties. Dat je iets niet, of niet in jouw voorkeuren kan kijken, hoeft niet te betekenen dat je recht hebt op downloaden. Inderdaad een drogreden. Maar de stelling dat je het recht niet zou hebben is evenzogoed een drogreden, dat gaat al snel richting “dat is de wet” en de allergrootste circulaire drogreden.

Dat de een zegt downloaden mag nooit, de ander altijd, en daar ergens tussen iemand die het doet wanneer het gewoonlijke kijken wordt verhinderd, we doen allemaal maar wat wij denken dat correct is, o.b.v. persoonlijke ethiek (en dus allemaal op basis van “drogredenen”).
Dat 'recht hebben' wordt altijd aangeroepen door de tegenstand, maar de downloaders zelf roepen het niet. Die zeggen niet het recht te hebben om te downloaden. Die zeggen simpelweg dat ze wel willen betalen maar dat het simpelweg niet kan. Dan maar de minder nette weg kiezen en illegaal downloaden. Niet omdat ze het recht hebben, maar omdat de mogelijkheid er is én omdat het kinderlijk eenvoudig is.
Drogreden of niet. Het kan de industrie alleen maar motiveren om content beter aan te bieden met perks die de markt al lang vraagt:
- hoge kwaliteit in beeld en audio
- ondertitels in bijna alle talen
- meerdere audiobronnen (origoneel/dubs) zoals op dvd/bluerays/torrents dikwijls het geval is
- gebruiksgemak:on any device met mogelijkheid om een tijdelijke offline kopie te hebben zodat je niet van internet afhankelijk bent onderweg
- wereldwijd beschikbaar op hetzelfde tijdstip en opvraagbaar on demand
- geen distributie exclusives

Dit is wat illegaal downloaden zomaar al jaren aanbied. Legaal kijken zal veelal amper aan 2 puntjes voldoen. We zijn op een punt aan het komen waar mensen voor content betalen omdat ze fan zijn, maar deze betaalde service zien als sponsoring en straal negeren omdat het downloaden zoveel beter aan hun vraag voldoet.
Anoniem: 217535
@2econd18 april 2019 19:39
Ik hekel ook die drogredenen. Al kreeg ik geld toe om HBO te ontvangen zou ik nog de torrent binnen slepen. Tis een principe kwestie. :+
Jeej, een hele dag moeten wachten is idd niet te doen. Schandalig!
Ik heb begrip voor Ziggo en het mag maar ik keur de keuze van HBO om dit te doen af.
Het onrecht dat ik hen aandoe door het al te kijken voor ik de bluray gekocht heb acht ik dusdanig klein (des te meer omdat er geen schade is) dat het plezier dat ik mezelf kan doen overwint.
ja eigen schuld, je kan alleen HBO ontvangen via Ziggo, omdat zij persé exclusiviteits contract willen. Ziehier het resultaat.
Daarnaast vindt jij exclusiviteit goed ten koste van gezonde concurrentie? Ziggo nouja, Ziggo is slechts een naam aangezien het al 2 keer is overgenomen en alleen de naam behoud omdat het voor de eerste overname bekend stond om zijn klantvriendelijkheid welke nu gewoon ruk is.
Op moment van schrijven zit ik bij ziggo omdat ik hiertoe genoodzaakt voor fatsoenlijk internet en tot voor kort was het EXTREEM moeilijk om alleen internet abbo te krijgen, want dat was niet mogelijk volgens ziggo, maja wat deed je ertegen als het alternatief 5-10 Mbit verbinding was?
Maja back OT.... GoT word ALLEEN via Ziggo uitgezonden als je voor een extra pakket betaald zodat je HBO krijgt, en dat kost je dan MINIMAAL €70,- p/maand zodat je 10 weken HBO kunt kijken per jaar voor GoT. Sorry dat ik daarvoor pas en dan gewoon weg geen GoT op de TV kijk.
dus jij denkt dat wij ziggo gaan nemen voor Got? droom lekker verder.
het is gewoon echt dom wat HBO doet...alleen recht op 1 provider in Nederland?
HBO had iedereen die een provider is het kunnen aanbieden of niet?
en dat doen zij toch niet? dus daarom dat er gedownload word.

Ziggo is duur net als Kpn en X4all en het word alleen maar duurder na 1 juni.

[Reactie gewijzigd door noway op 18 april 2019 23:22]

Ik heb afgelopen week 45 minuten met Ziggo aan de telefoon gehangen om klant bij hen te kunnen worden, zodat ik GOT legaal kon kijken.

Even een schets van de situatie:
- Ik wil legaal kijken en daar voor betalen.
- Ziggo heeft een dienst die heet Movies & Series XL. Deze dienst kost 11,99 per maand en bevat GOT.
- ik ben bereid 11,99 per maand te betalen.
- ik heb een Vodafone abonnement en ben dus in principe al klant bij Ziggo, want zelfde bedrijf.
- GOT is de meest bekeken serie aller tijden, de populariteit is ongekend en veel mensen willen de serie zien.

Nu het probleem: ik kan geen klant worden bij Ziggo. Technisch gezien ben ik al klant via de Vodafone kant, maar volgens Ziggo is dat niet hetzelfde, alhoewel ze wel erkennen dat het 1 bedrijf is. Ik kan alleen ziggo klant worden als ik digitale tv en internet bij ze afneem. Maar er komt geen coax mijn huis in en zelfs als die er wel lag kan Ziggo hier niet leveren. Nu kan Ziggo mij dus niet registreren als klant en kan ik dus geen Movies & Series XL afsluiten. Volgens de helpdesk is Ziggo een digitale TV aanbieder, terwijl ze dus ook online diensten hebben via de ziggo go app. Maar goed, ik ben dus al klant, wil betalen voor een dienst die Ziggo levert, maar die willen ze mij niet leveren omdat ik een andere dienst niet van ze afneem.

Ik snap daar echt geen ene moer van. Ze laten letterlijk geld liggen en komen echt zeer klantonvriendelijk over.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 18 april 2019 19:36]

Dat is strategie.

Dezelfde strategie als het 'afdwingen' van digitale TV terwijl je alleen een internet lijn nodig hebt. Haal/wil je die onzin eruit dan kost je pakket net zoveel en met een beetje geluk verlies je ook je introductiekorting.

Triple play was ooit het toverwoord. Nu moet dat triple play met een mobieltje zijn. Doe je dat niet, dan ben je voor Ziggo weinig interessant, eigenlijk wel een beetje lastig zelfs.

Maar nee, dit is een kei gezonde markt!

[Reactie gewijzigd door Vayra op 18 april 2019 20:24]

@NotSoSteady

Jij bent voor het betalen, leg dan uit waarom dit gebeurd?
Waar cmegens op doelt is dat er een goed alternatief moet komen dat legaal / betaald is, maar voor iedereen toegankelijk. Bijvoorbeeld een "GoT on Demand"-abonnement welke je los ergens af kan nemen en waarbij de kwaliteit gewoon goed is. Dan gaan een heleboel van de redenen die genoemd worden (en waar ik het mee eens ben) de deur uit, omdat GoT niet meer gelocked zit achter Ziggo met slechte kwaliteit. Maar goed, ik heb makkelijk praten want ik heb HBO gratis van Ziggo erbij gehad (want ook Vodafone) en zat dus al bij de "juiste" provider...
Inderdaad, wordt er altijd moe van dat mensen dit soort dingen altijd goed praten voor zichzelf.
Hier in België heb ik thuis geen coax kabel, dus zit ik vast aan Proximus. GoT is enkel te bekijken via Telenet Play More, wat ook nog eens 25€ per maand kost. Ik ga echt geen geld betalen om een kabel aan te leggen voor een dure ISP enkel en alleen voor GoT.
Mede om dezelfde reden als dat het (moreel) verwerpelijk te noemen is om 10x NES mini classics op te kopen en ze voor 't dubbele te verkopen. Wettelijk gezien mag 't, maar moreel bezwaarlijk, omdat je a) andere mensen een kans ontneemt (en begin aub niet over dat iedereen gelijke kansen heeft, want dát is pas een drogreden, sterker nog: tis een leugen)
en b) je mensen opzadelt met een te duur alternatief: mensen kopen dan maar een te dure NES mini (in dit geval pakken ze dan maar al die andere ziggo producten erbij), want ze willen toch een NESje hebben/GoT kunnen kijken, omdat er geen andere weg te bewandelen is (behalve je erbij neer moeten leggen dat je het niet kunt kijken terwijl je wel bereid bent om ervoor te betalen zonder allerlei extra dingen die je moet betalen).

Niet net doen alsof niet-kijken óf ziggo klant worden (en daarbij allerlei producten extra moét afnemen om enkel GoT te kunnen kijken) de enige twee eerlijke opties zijn.
Hetzelfde met óf alles cookies accepteren, óf dan maar geen website kunnen bekijken. Het zijn slechts 2 opties die aangeboden worden maar dat wilt niet zeggen dat 't eerlijk is. Overigens praat ik illegale downloads als rechtvaardiging daarvan niet goed, maar ik snap zeer goed dat het daarom wel gedaan wordt.

Dus nee, er is moreel wat van te vinden dat de grote bedrijven, in dit geval ziggo, mensen "dwingen" om GoT alleen beschikbaar te maken onder bepaalde voorwaardes.

[Reactie gewijzigd door Deathchant op 19 april 2019 00:34]

want je gaat een jaar contract aan met een isp voor paar afleveringen van een serie? 8)7

edit; GoT was al beschikbaar voordat het werd geblokkeerd, dus ik begrijp 100% dat mensen willen afkijken wat ze zijn begonnen. dus ja ik vind het ook eigen schuld van HBO, hadden ze maar niet zulke achterlijke exclusive deals moeten maken.

[Reactie gewijzigd door Tweakwondo op 18 april 2019 17:40]

Je kan idd het volledige seizoen op schijf kopen, maar om er nog enigszins plezier van te kunnen hebben moet je dan wel van het internet afblijven en uit je eigen sociale kring stappen totdat die schijf er is.
Het gaat ons om het principe dat zo ongeveer ‘s werelds grootste serie achter slot en grendel zit tenzij je flink voor Ziggo met extra film/serie pakket gaat aanschaffen. Het probleem met exclusiviteit is dat het je dwingt keuzes te maken die voor dit soort bedrijven niet leuk is. Ja ik heb alle afleveringen illegaal gedownload, ik heb slechte ervaringen bij Ziggo en ga ze echt niet meer geld geven voor 1 serie. Download is een paar klikken en veel kijk plezier.

Het grootste probleem is ook spoilers, je vraagt je af waarom niemand wacht. SPOILERS. Na de afleveringen loopt het internet vol met video’s complottheorieën. Als fan heb je geen keus. Betalen voor Ziggo is geen optie, en betalen voor alleen HBO ook niet, wacht ook niet tenzij je al wilt weten hoe de hele serie afloopt voor je überhaupt begonnen bent. Vertel wat is een andere oplossing?
Spoilers zijn een reëel probleem, maar wat de meesten hier vergeten te melden is dat het kijken van GoT maar een deel van de fun is. Enorm veel kijkers lezen diverse fora en kijken diverse video's die gaan over de aflevering die ze zojuist gezien hebben. Een recap, nieuwe theorieën, lekker praten met anderen over wat er mogelijk komen gaat. Dat is allemaal niet mogelijk als je gaat wachten op de boxset. Dan zijn alle discussies al lang voorbij en beland je in niemandsland.
Net als Tweakers eigenlijk. Oh, 2 dagen te laat :P
Dat is niet waar voor iedereen. Ziggo is niet landelijk. Ikzelf zit in het caiway gebied. Monopoly. Dus er is hier geen andere keus op kabel / glasvezel gebied. Niet dat ik het downloaded goedkeur of afkeur. Maar om te zeggen dat iedereen er voor zou kunnen betalen klopt niet
Alleen als ik verhuis.
Ik betaal Ziggo, heb zelfs Movies & Series XL. En toch download ik ze ook elders. Waarom? Omdat de settopbox van Ziggo tergend traag werkt.
Het is in het geval van series, voornamelijk razend populaire series als GoT gewoon heel erg simpel: Spoilers. Sommige mensen volgen de reeks al 25 jaar, de serie loopt voor op de boeken, dus om nou via via achter de conclusie te komen is natuurlijk niet wenselijk... 8)7

Als je een beetje sociaal bent is het leuk om over te praten, episodes te bespreken etc. Dat kan simpelweg niet wanneer je eerst 6 week moet wachten voordat het seizoen is afgelopen om het dan 'eindelijk' op een schijfje te 'mogen kopen'

Streaming bestaat gewoon. Om nou apart een internet provider te kiezen zodat je toegang mag hebben tot hun exclusieve paketten slaat gewoon nergens op. Vooral als het aanbod van HBO gewoon erg slecht is en het gewoon niet uitkan om zulke stappen te doorlopen om één serie te 'mogen' kijken.

Maargoed; als je totaal geen vrienden/sociaal leven/hobbies hebt dan kan ik begrijpen waarom je zo'n standpunt kan vasthouden.
Beste oplossing?

Gewoon downloaden en later de boxset aanschaffen. Dan hebben all betrokkenen hun financiele vergoedingen alsnog binnen en de kijker hoeft zich niet te schamen dat hij of zij de serie al eerder bekeken heeft.

Kromme redenering? Natuurlijk. Helemaal mee eens. Net zo krom als de redeneringen van de content aanbieders om niet met de tijd mee te gaan.

Doneer de boxset aan een bibliotheek of ziekenhuis als je geen zin hebt om digitale content op schijf in je huis te hebben. Hou je daar zelfs nog een goed gevoel aan over.

Een betere oplossing tussen twee halsstarrige partijen kan ik niet bedenken.
Boxset ga ik zeker halen. Game of Thrones is het wel waard.
Zit je ook niet steeds met opslag van 8 complete seizoenen digitaal.

Uiteindelijk moet ieder voor zich bepalen wat ze vinden van piraterij. Het bestaat, en zal altijd blijven bestaan als de legale weg gewoon niet toereikend is.

Het is gewoon heel kort door de bocht om piraterij 100% af te keuren. Of mensen die de term "goedpraten" gebruiken. Het is nou eenmaal een alternatief..
Wat jij nu zegt heeft iemand anders al geopperd en daar was vliegje het ook niet mee eens. Ergo, simpele trol.
Het is maar jouw mening dus het doet er niet zoveel toe in het grote plaatje.
Ziggo is niet overal verkrijgbaar.
Dat klopt, en eigenlijk zouden we moeten wachten daarop. Maar niet iedereen kan dus gewoon nu legaal kijken, daar ging het mij om.

Ook ben je overal al tegen spoilers aangelopen als je maanden moet wachten op het schijfje.

Punt is dat het gewoon erg onvriendelijk is om mensen te dwingen bij 1 provider te moeten zitten, waarbij je dan ook nog een 'matige' dienstverlening hebt. Het praat het downloaden nooit goed, maar het is een duidelijk symptoom van de wereld van de series en films, waar muziek bijvoorbeeld veel minder last van heeft. Ze kunnen hun eigen inkomsten dus doen toenemen door een betere dienstverlening, dat kunnen ze leren van deze cijfers.
Anno 2019 is dat echt een enorm ouderwetse manier om de klant te bedienen. Ik download GoT illegaal maar zou er er graag voor betalen om GoT te kunnen streamen. Echter is dat niet eens mogelijk waar ik woon.
Daar kan Ziggo weinig aan doen, HBO vind NL gewoon geen interessante markt.
Waarom zouden wij als NL dan wel HBO serieus moeten nemen? ;)
Dat hoeft ook niet, neem het gewoon niet af zou ik zeggen.
Ik kan het niet eens afnemen, daar moet ik voor verhuizen :+
Dus? Morgen?
Kun je oplossen door er gewoon een te bestellen bij bol.com of zo, of even naar je lokale mediamarkt te lopen ;)
Jupp, uitkering trekken en GL stemmen is hard werk hoor!
De kwaliteit van ziggo was trouwens ook te ruk voor woorden vergeleken bij de illegale download.
De ziggo stream had black crush bij het leven op 4 verschillende apparaten.
De mobiel , ipad , ziggo doos en PC
Heb letterlijk geen idee waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn daar bij Ziggo. Het is dat het bij me Vodafone abbo zit.

Bah bah
Precies.

Kijk regelmatig on-demand en het is echt triest bij ziggo.

Betaal er voor en vervolgens zegt de interactieve TV: Je moet Movie & Series XL afsluiten wat ik gewoon heb. was met outlander.

Ziggo gebeld en er moest een CAM module update draaien of ik 1 uur lang NPO1 wil aan zetten zodat ze de update kunnen pushen. 2 uur later nog niks. 2uur en 10min later kijk ik de eerste aflevering in 1080P met 5.1 surround.

Ook hier met GOT. Ik haat ondertitels (engels-NL dan) maar kan ik niet uit zetten (gebruik CAM module geen horizon zooi).... kwaliteit is ruk meestel, maar wordt beter. Ergo: 7 uur in de ochtend staat de download aan om in de avond te kijken in betere kwaliteit ook nog.
Dus als mensen een Ferrari willen hebben, maar niet het geld hebben, moeten ze er maar 1 stelen?

Je zegt gewoon dat als iets niet via een normale weg te verkrijgen is, dat je mag vervallen in illegale praktijken.

Ik ga natuurlijk niemand tegenhouden. Gezien de kwaliteit van de serie snap ik het wel. Echter kun je het niet goed praten.
En nee, ik heb geen Ziggo (glasvezel van T-Mobile), en ja...ik heb hem legaal gezien. Gewoon een avondje langs bij vrienden...
en ja...ik heb hem legaal gezien. Gewoon een avondje langs bij vrienden...

Moest je niet afrekenen bij jouw vriend? want hij betaald? dus jij illegaal bios gehad?
Goeie vergelijking :+ Er wordt niks gestolen en Ziggo/HBO loopt niks mis wanneer KPN-klanten (of klanten van andere providers) de serie downloaden. No way namelijk dat het merendeel van die downloaders over gaat stappen van provider om een serie te kunnen kijken.

Zo lang de illegale route gemakkelijk te bewandelen is zullen mensen er gebruik van maken. Al helemaal als blijkt dat het illegale aanbod ook nog 's van hogere kwaliteit is én eerder beschikbaar is. En ja, illegaliteit wordt hierbij goedgepraat, maar alleen omdat het legale aanbod om te janken is. Het is beschikbaar met een paar klikken. Weinig fans van de serie die dan maar niet kijken want 'mag niet' O-) Nee, die denken 'fix die shit maar. Tot dan kijk ik wel illegaal'.
En nee, ik heb geen Ziggo (glasvezel van T-Mobile), en ja...ik heb hem legaal gezien. Gewoon een avondje langs bij vrienden...
Mijn vriendenkring is vrij klein (bewuste keuze) en niemand met Ziggo dus die optie valt al af voor mij. Echter is wat jij doet qua impact niet veel anders dan wat een downloader doet. Jij kijkt 'gratis' bij vrienden omdat je geen Ziggo hebt. Downloaders kijken 'gratis' thuis omdat ze geen Ziggo hebben. Jij zou waarschijnlijk betaald hebben voor HBO mocht je de optie hebben. Veel downloaders ook. Onder de streep dus exact hetzelfde eindresultaat.
Maar gezien het downmodden op mening ipv i houd hier...hoor jij bij de -1-ers
En bedankt. Lekker generaliserend ;)

Anyways. Ik wil best betalen zodat ze in de toekomst meer kunnen investeren in nieuwe series. Dat kost me 120 euro in 't jaar (ongeveer) maar dat heb ik graag over voor goede content. Netflix ben ik enorm tevreden mee en die betaal ik ook met liefde een soortgelijk bedrag op jaarbasis. Moet HBO me wel de mogelijkheid geven te betalen, anders schiet 't niet op.
Voor de beelden die ik heb gezien is tenminste betaald. En het meekijken bij vrienden is niet illegaal. Het downloaden wel.
Ja, er is voor betaald maar niet door jou. Jij kijkt dus even gratis als ik en HBO vangt voor ons beiden helemaal niks. Nogmaals: onder de streep exact hetzelfde resultaat, namelijk 0 euro extra naar de rekening van HBO. Immers, als de mogelijkheid er was hadden ze twee extra klanten (ervan uitgaande dat jij dan ook een abonnement afsluit) en nu niet.

De enige nuance is dat ik voor de illegale torrent-optie kies en jij voor de legale met-vrienden-kijken-optie.
Hou eens op met auto plus IT vergelijkingen en digitaal plus fysiek vergelijkingen. Ze slaan als een tang op een varken.
Dus jatten met diefstal vergelijken mag niet.

En daarnaast. Ik bepaal zelf wel welke vergelijkingen ik wel en niet maak. Iets van vrijheid van meningsuiting...
Je vergelijkingen slaan nergens op.

Jatten is een synoniem voor diefstal. Kopieren niet.
Anoniem: 310408
@G_Dragon18 april 2019 17:51
Vind dat niet gek, als je alles blokkeerd om te kijken.. mensen hebben ziggo nodig om te kijken en als je dat niet hebt is downloaden de enige oplossing, domweg HBO zijn eigen schuld.
De eigen KEUZE van HBO. Die hebben de rechten en mogen zelf besluiten waar ze hun product verkopen. En natuurlijk blokkeerd HBO niets, iedereen die GoT wil uitzenden kan proberen daar een licentie voor te krijgen. Je klinkt zoals zoveel tweakers die op de een of andere manier vinden dat het kijken van GoT een recht is en dat HBO hun onrechtmatig de toegang verspert. Dat is natuurlijk niet zo.

Overigens kan je in India gewoon de DVD's kopen, net zoals hier.
Overigens kan je in India gewoon de DVD's kopen, net zoals hier.
We leven niet meer in 2000. In een wereld waar steeds meer digitaal gebeurt en waar streaming dé manier is om content te kijken is het van de zotte dat je moet gaan zitten wachten op fysieke media.
Je klinkt zoals zoveel tweakers die op de een of andere manier vinden dat het kijken van GoT een recht is en dat HBO hun onrechtmatig de toegang verspert.
Hou eens op met dat gelul over rechten. Niemand hier zegt dat ze het recht hebben te downloaden, maar de optie is er (in veel gevallen ook direct de enige optie om het nu te kijken) dus daar maken ze gebruik van. En nee, je hoeft het niet nu direct te kijken, maar als je mee wilt praten met vrienden, familie en/of collega's, en mee wilt praten op fora, dan heb je weinig keuze. Of je moet jezelf af gaan zonderen maar dat wil niemand.

Als je de serie zelf niet kijkt en nooit hebt gekeken dan heb je nu natuurlijk makkelijk praten. Het probleem is dat enorm veel mensen jarenlang legaal GoT konden volgen. Die konden jarenlang meepraten met de rest en discussiëren over de laatste afleveringen. Opeens wordt dat onmogelijk gemaakt (nogmaals, het nu kunnen kijken) en dan vinden mensen het gek dat er massaal illegaal gedownload wordt?
Gewoon downloaden en later de dvd set kopen, dan is er niks mis mee imho.
Het ligt aan HBO dat mensen denken dat ze het recht hebben om iets te mogen zijn ook al kunnen ze er niet legaal aankomen?
Ja. Achterlijk beleid. Doe gewoon net zoals Netflix of dplay.nl, maar niet via Ziggo koppelverkoop. Waarom?
Ja en nee :)

Tuurlijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Maar als ik weet dat ik in een bepaald deel van de stad kom de kans zeer hoog is dat ik beroofd wordt en ik ga er toch heen is het toch ook deels mijn eigen schuld als ik beroofd wordt?

Nou HBO weet ook dondersgoed wat er gebeurd als je iets exclusief gaat maken. Als ze het dan toch doen (wat hun goed recht is) zijn ze imo ook medeschuldig aan de gevolgen ervan.

Ik kijk die serie niet maar als ik het wel zou volgen (omdat het een paar jaar terug nog wel te zien was bij KPN maar daar heeft ziggo een stokje voor gestoken), zou ik me totaal niet schuldig voelen als ik het zou downloaden. Had ik het niet gedownload had ik zowiezo niks opgeleverd, ik haat dit soort deals die dat ga ik nooit belonen. Linksom of rechtsom ze verdienen toch niks aan mij...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 april 2019 19:32]

Ja, zeker gezien die content in het verleden niet werd aangeboden in een koppelverkoop constructie. Het is illegaal en niet netjes, klopt. Maar ik wil legaal kijken, ik wil betalen, maar ik mag niet omdat ik geen ziggo af kan nemen.
Het is bij mij ook een beetje een principekwestie: ik heb tussen 2012 en 2017 betaald voor HBO Nederland (o.a. om GoT te kunnen kijken). In 2017 was het uit met de pret: HBO-content was alleen nog beschikbaar voor abonnees van Ziggo. En dat was ik niet. Sterker nog, ik kon het ook niet worden. Dus mocht ik geen GoT meer kijken.

Dikke doei. Ik ga mij de laatste twee seizoenen niet door de neus laten boren natuurlijk. Dan maar downloaden. Uiteindelijk koop ik het op Blu-Ray; ik wacht tot er een mooie box komt met alle 8 de seizoenen er in.

TL;DR: normaal betaal ik netjes voor mijn content, maar dan moet men mijn geld aan de andere kant wel willen.
Haha, ja mooi is dat.

Ik wil de serie kijken, en ik wil er best voor betalen, maar het is gewoon onmogelijk.
Dus ik moet of verhuizen naar een plek waar ik dus ziggo + hbo kan nemen, of gewoon downloaden.

Als ze echt mijn geld wilde hebben, dan hadden ze HBO gewoon niet van ziggo afhankelijk moeten maken. Netflix daarintegen betaal je gewoon voor en kan je overal op gebruiken, dus download je die shit niet die daarop staat.
Nu heb ik Ziggo en had ik voor seizoen 7 ook maar een "Game of Thrones abonnement" genomen, maar...
- Gelijk met amerikaanse première? Nee hoor, een aantal afleveringen dagen later pas. Iig. altijd later dan het illegale aanbod er was.
- Werkt iig. goed? Nee hoor, diverse malen dienst geheel onbeschikbaar en als hij er dan is dan met de gebruiksgemak en performance van een "horizon".

Ik ben maar terug naar het downloaden totdat die public beta afloopt.
Nee je kan niet tegelijk kijken met America, want dan lig je te slapen op dat moment(Zondag nacht).
Hij was gewoon maandag de hele dag al beschikbaar, ik zag hem via ziggo op op de mobiel gewoon staan(Op de tv bij on de mand kanaal niet wel gek).

En werkt prima ja hoor zonder haperingen lopen afspelen, nou heb ik geen horizonbox dus dat scheelt.
Ik heb alleen een ci+ module en heb nu dan via ziggo app en chromecast gekeken.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 18 april 2019 17:33]

Hoe is de beeldkwaliteit eigenlijk met de ziggo app? En je kunt chromecast gebruiken met got? de meeste series die ik had geprobeerd hebben meestal een blokkade voor chromecast.

Ik heb de ziggo mediabox maar dat ding is zo tergend traag dat ik de voorkeur geef om te downloaden en dan via mijn tv af te spelen vanaf het locale netwerk
Beeldkwaliteit is redelijk goed (chromecast met full hd). Ik stream sowieso liever via de chromecast, omdat ik het ziggo on demand menu echt vreselijk vindt (via tv met CI+). Traag, onthoudt niet altijd waar je gebleven bent en ziet er uit alsof het 10 jaar niet geupdate is. Wat dat betreft mag Ziggo een voorbeeld nemen aan bv Netflix.

Alleen dit al werkt voor mij downloaden in de hand. Afspelen via een NAS bv werkt zoveel soepeler en geeft nog beter geluid ook (surround).
Beeldkwaliteit was bij mij prima ik heb de 4k chromecast dus de laatste, dan zal de serie geen 4K zijn maar beeld was goed.
En ja je kan chromecast gebruiken met GOT aangezien je kijkt via ziggo, je kijkt niet via hbo maar gewoon via de ziggo app en die ondersteund dit.
Ook met de FullHD chromecast is het beeld voa de Ziggo Go app goed. Is voor mij zelfs de enige optie, omdat Ziggo er na vele pogingen nog steeds niet in is geslaagd mijn media box te laten herkennen dat ik een HBO abo heb.

Apropos die media box, die loopt regelmatig vast zelfs als hij niet gebruikt wordt. Ik kan zelfs zeggen hoe laat het probleem is opgetreden aangezien dan de klok in het scherm vastloopt en een vaste tijd blijft aangeven :/ Ze mogen hem van mij terugnemen ik doe toch alles via ziggo go, aangezien ik beide tv's een chromecast heb en slechts één mediabox.
Ik heb CI+ module werkt ook prima, alleen de chromecast er effe bij gepakt aangezien GOT niet zichtbaar kwam via ondemand met CI+(pas na 21:00)..

Ik zat echter om 20:00 al te kijken via de iPhone en de ziggo app casten op de tv.
Maar ik ken die kast van ziggo ja wat een gedrocht is dat, die bij me pa vorige klonk regelmatig elke 5 min of er een vliegtuig opsteeg.
Ik vond de kwaliteit heel matig via de chromecast.. Volgende week ga ik toch even kijken of er een leuke torrent beschikbaar is.
Niet iedereen heeft hetzelfde leefritme als jij :)
Voldoende nachtbrakers en mensen met nachtdienst lijkt me.
Nee je kan niet tegelijk kijken met America, want dan lig je te slapen op dat moment(Zondag nacht).
Nou en? The Walking Dead wordt ook altijd maandag om 3:30 's nachts uitgezonden bij Fox, en daarna nog eens op primetime op maandag- of dinsdagavond. Dat betekent dat je 'm dus op je eigen gemak on demand kan kijken vanaf het moment dat hij in de VS is uitgezonden.
Niet iedereen slaapt snachts.
Ik denk niet dat de public beta afloopt. Zelf HBO gehad toen je het nog los kon verkrijgen. de app zelf wast toen al één en al drama i.c.m chromecast. via de website of zender was het wel te doen op zich. Dat GoT niet gelijk loopt slaat ook totaal nergens meer op. Ik denk dat HBO het ook niet meer lang gaat uithalen nu GoT ten einde is.
Via Ziggo (movies & series XL) kan je het maandelijkse opzeggen en ook weer activeren
Wij hebben thuis Ziggo maar de kwaliteit van de aflevering was om te huilen.

Tuurlijk.... De eerste paar seconden zien er op netflix en youtube ook wel eens uit als poep. Maar ik verwacht na 10 seconden gewoon een goede kwaliteit.

Na de intro van GoT was het nog steeds 240p/360p of iets in die richting.

Toen heb ik via VPN de aflevering binnen gehaald en binnen 5 minuten keek ik de aflevering op hoge resolutie zonder gezeik.
Maar als ik die Porsche wel kan betalen, maar de dealer wil hem niet aan me verkopen omdat ik uit Zeeland kom. Is dat dan wel oké?
Dat is in de VS bijvoorbeeld zeker niet waar. Hier kan je gewoon een HBO Go abbonement nemen, apart zonder andere dienst, voor $15 per maand (en je krijgt ook toegang tot de hele HBO bibliotheek). Toch kijken nog bijna 4 miljoen mensen illegaal. Dus wat is hun excuus dan?
Onwaar.
Om HBO Go te nemen heb je een Amerikaanse creditcard nodig.
? Ik zeg dan toch "in de VS". Elke Amerikaan heeft een Amerikaanse kredietkaart. Volgens het artikel kijken 4 miljoen AMERIKANEN illegaal.

Voor hen gaan al die smoesjes die hier worden aangehaald dus niet op.

[Reactie gewijzigd door lazershark op 19 april 2019 16:50]

Als het seizoen eenmaal is afgelopen dan staat de complete serie vast op putlocker. Vorige seizoenen staan daar ook allemaal op en nog veel meer O-)
100% mee eens.

Als HBO niks te piepen wil hebben moeten ze het voor iedereen met een internet verbinding beschikbaar stellen. Zou wat zijn als Netflix enkel via KPN abbo kan, slaat toch helemaal nergens op.

Daanaast moeten ze toch echt iets aan de ruk kwaliteit doen. Als ze niet de bandbreedte hebben om het in top kwaliteit te streamen, bied dan de mogelijkheid het in hoogte kwaliteit te downloaden en vanaf een lokale bron af te spelen uiteraard met DRM wat ik nog wel kan begrijpen. Ik download in principe altijd de 1080P 5.1 surround, juist vanwege de kwaliteit. Maar heb wel HBO bij de Ziggo.
En mensen die Ziggo hadden en het via de mediaplayer wilde kijken hebben ze het ook nog lekker moeilijk gemaakt. Zelf geen Movies en Sieres XL, omdat we binnenkort gaan verbouwen en we dan helemaal geen tv kunnen kijken. Dus die avond naar mijn zwager gegaan om GOT the kijken. Zit je daar om 9 uur en er is niets te vinden. Na maanden voorbereiding kregen ze het nog voor elkaar om seizoen 8 onder het juiste seizoen te plaatsen. Men kon de serie alleen vinden onder seizoen 0 8)7

Ik begrijp niet dat HBO mensen voor bijvoorbeeld €2,99 de serie niet laat downloaden of streamen via de bekende shops. Hiermee had men zo veel geld kunnen verdienen, want mensen zijn echt wel bereid om dat te betalen via legale manieren. Nee ze maken het moeilijk om een van de meest populaire series wereldwijd te bekijken.
Ik sta aan jouw kant, jij durft het ten minste te zeggen. Het is niet vreemd dat populariteit zich vertaald naar mensen die het gaan downloaden. Ze hebben heus niet de gedachten "ik mag het", maar eerder "waarom moeten ze het nou exclusief aanbieden". Je gaat toch niet voor 1 show een kanaal aanschaffen?? Dan is het prijskaartje voor die show gewoon buiten proportioneel.

De Game of Thrones serie trekt mij persoonlijk helemaal niet, maar ik ken genoeg mensen die er de beurs voor trokken en ik ken ook genoeg die het gewoon downloaden.

Piraterij is wel een overtrokken label tegenwoordig:
1. Die 55 miljoen downloaders zijn vaak geen eens 55 miljoen kijkers. Dat kunnen ze niet 1:1 afschilderen. Je hebt ook mensen die 1 download vertegenwoordigen maar het vervolgens aan 10 laten zien.
En hoeveel spul heeft de gemiddelde tweakers op de harde schijf staan die ze nooit gaan of kunnen bekijken? Toen ik nog een 2TB harde schijf had was ik ook constant aan het downloaden, maar toen die schijf kapot ging had ik nog niet eens 5% gezien/gespeeld van wat ik had gedownload.

2. Iets downloaden is niet hetzelfde als "rape 'n' pillage". De makers zijn vergeten dat als ze zo iets op de markt zetten en het explodeert in bekendheid dat veel mensen niet een kanaal aanschaffen om 1 serie te bekijken. Dit zullen veruit de meeste mensen zijn. Tweakers Poll graag?

3. Nog een reden waarom het piraterij label overdreven is, je hebt in Nederland het recht dingen uit te proberen die je op afstand koopt. Het downloaden voorkomt dat het bedrijf juist op DIE mensen die het toch niet leuk vinden geld moeten teruggeven.

Een klein aantal van mijn vrienden heeft de legale weg bewandeld en op die manier alsnog gratis gekeken. Ze hebben het natuurlijk niet snel gewonnen, maar het was uiteindelijk gratis.
Dat is natuurlijk ook niet hoe de makers het voor ogen hadden, maar als die 55 miljoen mensen het allemaal op diezelfde slinkse manier deden (geld terug vragen binnen periode) dan was Game of Thrones nu een flop genoemd OF dan was het kopen of afstand ook dichtgetimmerd.

Je kunt stellen dat die 17 miljoen kijkers gewoon vaste kijkers zijn en de 55 miljoen mensen het geld al besteden aan hun bestaande uitgaven, iets waar deze serie zeker ingestopt had kunnen worden, maar sigaar rokende CEO's besluiten van "nee".

[Reactie gewijzigd door Yezpahr op 21 april 2019 12:49]

Dat is een non-argument in een land waar de meeste inwoners toegang hebben tot bijzonder snel internet zonder restricties. Content die in de VS uitkomt, moet op hetzelfde moment in ons land beschikbaar zijn, op een simpele manier die voor iedereen toegankelijk is.
Niemand wacht graag een dag, een week, een jaar op een seizoenspremiere, net zomin dat gamers een week willen wachten om de nieuwste CoD te proberen, en net zomin dat de gemiddelde Nederlander een week wil wachten op de nieuwe Heel Holland Bakt De Luizenmoeder's Mol (smakelijk!).
Niet via een provider die een exclusiviteitscontract heeft afgesloten omdat hij nou eenmaal de grootste bullebak aan tafel is, via een platform dat de aflevering in slechtere kwaliteit, lag, of soms zelfs dagen later uitzendt (zie de andere reacties).

Ik kan snappen dat er een grote groep Nederlanders is die gewoon een torrentje aanklikt en geniet van 100% beeld- en geluidskwaliteit, en die niet een hele reeks handelingen wil verrichten - en extra kosten maken - waaronder het veranderen van je provider voor de minimale duur van 1 jaar, voor één serie.

[Reactie gewijzigd door TheGreatAtuin op 18 april 2019 18:33]

Entitled en speciaal? Pardon my French maar ******* toch een eind op man. Ik heb de serie een paar jaar legaal gevolgd via KPN en ben fan geworden. Diverse podcasts die ik wekelijks luister praten over de serie, diverse websites die ik dagelijks bezoek schrijven erover en ik heb diverse vrienden die het kijken en graag hun meningen delen. Zodra GoT begint is dat nogal een dingetje op de diverse kanalen die ik volg, en terecht want het is een goede serie. Opeens gaat HBO exclusief naar Ziggo toe en krijg ik als fan de middelvinger omdat ik bij KPN zit.

Prima, maar dan krijgt Ziggo/HBO een middelvinger terug en kijk ik wel op een andere wat minder legale manier. Als HBO mijn geld niet wil hebben dan niet he? Ik heb geen zin om m'n kijk- en luistergedrag drastisch aan te moeten passen online om spoilers te vermijden, puur omdat HBO en Ziggo een dealtje hebben. Ik wil graag betalen, al is 't maar voor 2 maanden, maar zolang dat niet kan klik ik met hetzelfde gemak een torrent aan.

Edit: als je écht ergens fan van bent piep je wel anders. Een echte fan accepteert niet zomaar dat zijn of haar favoriete content opeens ontoegankelijk gemaakt wordt. Als een illegale optie dan net zo makkelijk te benaderen is dan zullen de meesten daar dan ook gretig gebruik van maken.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 18 april 2019 19:02]

Hier nog een Star Trek fan. Ik daarentegen ging niet wachten tot Star Trek Voyager op VHS verscheen in Nederland, maar leechte iedere aflevering (good ol' times: 250MB divx per aflevering). Ik was op die manier volledig bij. Echter zodra de VHS banden uitkwamen kocht ik ze direct om het in betere kwaliteit te zien. (Ja je leest het goed).

Iedere aflevering in het ST universum heb ik meerdere malen gekocht. Op VHS, op DVD en waar beschikbaar op Blu-Ray. (en nu met Disco ook op Netflix) Echter vanaf Voyager heb ik ook echt iedere aflevering gedownload.

Ben ik daarmee fout volgens de wet? Ja, want ik heb gedownload uit illegale bron, maar ben ik ook moreel fout? Paramount/Viacom hebben immers geen cent aan mijn acties verloren en ik heb in meervoud voor hun content betaald. Ik, als fan wilde enkel niet wachten door regionale beperkingen.

Je spreekt over dat we niet recht kunnen praten wat krom is en je hebt volledig gelijk. Waar je echter aan voorbij gaat is dat deze "kromme handelingen" juist veroorzaakt worden door nog iets veel krommers: het uitsluiten van bevolkingsgroepen gebaseerd op locatie.

Eerst op internationaal niveau waar dit nog enigszins - maar zeer beperkt - te verklaren was, maar nu ook op nationaal niveau als het op HBO aankomt. Hoe de markt hier in Nederland daarop reageert is niet een triviaal iets. Immers voor je het weet heeft straks iedere ISP zijn eigen exclusieve deals voor populaire content en wordt DFW het nieuwe BREIN en dan ben je als consument gewoon de sigaar. Dat mag best wel voorkomen worden en met zoveel massale downloads wordt er iig een signaal gegeven van: wij pikken dit niet of dit nu krom is of niet ;)
Geen stress, maar ik krijg jeuk van de met de vinger wijzende moraalridders. Jij hebt het nu over Star Trek Enterprise, maar je vergeet even dat die serie 17,5 jaar geleden uit kwam in een tijd dat streaming nog niet bestond. Een hele serie binnenharken konden de meesten ook nog niet puur vanwege de internetverbinding. DVD was toen ook nog booming.

Nu, anno 2019:
- Streaming is voor velen de beste (en soms enige) manier om films en series te kijken.
- Fysieke media is bij lange na niet zo populair meer (genoeg mensen zonder speler in huis).
- We zijn met het internet meer verbonden dan ooit en een serie downloaden is minutenwerk.

Los daarvan zijn we veel meer internet-gericht qua het binnenharken van nieuws en andere zaken die we interessant vinden. Spoilers (om maar wat te noemen) zijn dus ook veel meer een ding tegenwoordig. Dat je vroeger wel moest wachten wil niet zeggen dat dat nu ook nog zou moeten. Het in heel Nederland beschikbaar maken van GoT is voor HBO een kwestie van een 0 naar een 1 veranderen (bij wijze van). Je weet wel, die 0 die eerst gewoon een 1 was, toen iedereen GoT kon kijken. Je gaat niet na 5 of 6 seizoenen 'live' een serie volgen en mee doen met de online discussies/volgen van diverse media braaf wachten tot je de boxset kunt kopen omdat je opeens niet meer 'live' kunt kijken.

Als je dat denkt dan ben je bijzonder naïef :+

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 18 april 2019 21:09]

iemand die probeert een ander zijn eigen normen en waarden op te dringen
Lijkt me aardig te kloppen. Kijk, prima dat jij downloaden niet vindt kunnen. Jouw mening. Ik kan echter prima beargumenteren waarom ik wél download. Daarvoor wring ik me niet in de meest kromme bochten. Jij vindt van wel omdat het niet strookt met jouw principes.

Punt is en blijft: GoT was eerst te volgen en daar kon iedereen voor betalen. Nu niet meer, maar mensen willen wel de serie blijven volgen waar ze aan begonnen zijn dus grijpen ze naar de downloads. Dat praat illegaal downloaden niet goed, maar het is een redelijk logisch gevolg van het besluit van HBO om exclusief naar Ziggo te gaan.

Een standpunt kan overigens niet fout zijn. Jij kunt het een fout standpunt vinden, maar da's wat anders.

Edit: ik heb nog een voorbeeld. Een goede maat van me is fel tegen drugs. Ik niet en héél af en toe wil ik wel 's een jointje roken (dan praten we over eens in de twee jaar ofzo). Hij zal nooit een preek geven over dat drugs slecht zijn, ook al vindt hij dat wel zo. Hij accepteert dat ik soms gebruik, ik accepteer dat hij het niet vindt kunnen. Soms hebben we er een goede discussie over maar we laten elkaar altijd in elkaars waarde, en ik zal nooit gebruiken waar hij bij is.

Op dezelfde manier snap ik best dat mensen tegen illegaal downloaden zijn en het nooit zullen doen. Prima, maar blijkbaar kan dat andersom niet. Nee, downloaders zijn per definitie crimineel en ze jatten. Punt. Dat is op geen enkele manier bevorderend voor een fatsoenlijke discussie.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 18 april 2019 23:14]

Dus omdat jij ergens voor moest betalen, vind jij dat andere dat ook moeten doen?

Ik had verwacht dat je een trol was, maar je bent nog zieliger!
Je had ook gewoon met een bandrecorder de afleveringen op kunnen nemen!
Haha, ja hoor.

Ik ben een troll omdat ik vind dat je dient te betalen voor iets in plaats van jatten. zeker. jij gaat ook bij de bakker een brood pakken zonder af te rekenen?

Rare ideeën heb jij.

Trouwens, ik had in die tijd geen televisie , geen aannames doen op iets waar je niets vanaf weet.
Een brood jatten is iets anders dan kopieren he ;)

En je kon ook een tv kaart in je pc stoppen en de aflvereingen opnemen. Dus beetje gekke redenatie van die aannames ;)
Weer een aanname zonder dat je de situatie kent. Ben er wel klaar mee :) .
Jezus, nu neem jij aan dat ik wat aanneem! Ik ben er klaar mee!
Ik vertel je alleen maar hoe ik vind dat het geregeld moet zijn, en ik vind dat ik een aardige mening over dat onderwerp heb.
Het fenomeen Game of Thrones heeft de wereld van series zodanig veranderd, dat we niet meer kunnen blijven doen dat beperkingen op digitaal goed normaal zijn. Tuurlijk is torrenten illegaal, dat weet iedereen, maar als het alternatief zo ontzettend complex en duur is, en als andere diensten zoals Netflix, Spotify e.d. bewijzen dat het wel betaalbaar en easy kan, dan ben ik geneigd om te juichen voor de illegale downloaders. Immers, dat lijkt de enige effectieve manier waarop je verandering kan doorvoeren.

[Reactie gewijzigd door TheGreatAtuin op 18 april 2019 18:51]

Jatten/stelen is praktisch iets anders dan schending van auteursrecht. Bij het een is het origineel weg, bij het ander bestaat het origineel wel. De wet voorziet hier ook in. Er zijn andere wetten van toepassing.
Zorg dat de afleveringen gewoon per stuk via HBO zijn aan te schaffen en te streamen. Wil er best voor betalen. Nog best veel ook, gezien het een kwalitatief hoogstaande serie is. Maar nee, ondergebracht bij een enkele provider achter een peper duur abbonnement.
Anoniem: 310408
@Seth_Chaos18 april 2019 18:06
Maar dat is toch aan HBO om zelf te bepalen? Die jongens zijn niet gek en weten verdomd goed hoe ze de meeste winst uit een serie kunnen halen. Je kan altijd gewoon de DVD's kopen. Is het echt zo belangrijk dat je het op Zondag kan zien?
Voor mij? nee. Voor HBO? zeker! Als ze mijn geld willen, zullen ze naar mijn wensen moeten cateren. Doen ze dat niet, dan ga ik met mijn geld naar een ander. Zij willen aan mij verdienen.
HBO is ook wel een bedrijf waar ik slecht mijn geld aan kwijt kan. Een tijd terug kon ik eindelijk HBO go afnemen via telfort. Werd binnen 3 maanden de service gecanceld in Nederland!

Ik praat downloaden niet goed maar een businessmodel waarbij je een dienst alleen nog kan afnemen als extra bij je kabelprovider werkt dit wel in de hand.
Dan willen ze dus je geld niet, en vrijwaard het je om te downloaden.
Ik heb jaren HBO als extra abonnement gehad, maar sinds die deal met Ziggo kan ik het hier niet meer krijgen (ik woon niet in Ziggo gebied). Dus ik wil best betalen voor die afleveringen, maar ik heb die mogelijkheid gewoon niet.
Tja, dan spijt het mij heel erg, maar dan ga ik de afleveringen inderdaad downloaden.
Overigens koop ik ook altijd de seizoenen ook nog op blu-ray, dus wat dat betreft krijgt HBO alsnog gewoon z'n geld, alleen wat later.
Anoniem: 310408
@EDIT18 april 2019 17:53
Tja, dan spijt het mij heel erg, maar dan ga ik de afleveringen inderdaad downloaden.
Ik wil voor heel veel dingen betalen die niet te koop zijn. Maar als dat niet zo is ga ik niet de wet overtreden om die dingen wel te krijgen. Ik snap jouw logica in zijn geheel niet. Je klinkt alsof je vind dat BHO niet zelf mag besluiten waar ze hun waren aanbieden.

Is het overigens zo moeilijk om je gewoon aan de wet te houden en even een paar maanden te wachten?
Ik ben erg benieuwd naar de vele voorbeelden van dingen die je altijd hebt kunnen kopen en nu opeens niet meer mag kopen omdat je op een specifieke plek woont, terwijl de rest van Nederland het wel kan en er ook over praat op social media, werk, feestjes, etc....

Voor een lopende serie als GoT (met de grote maatschappelijke betrokkenheid van heel veel Nederlanders) is het inderdaad onmogelijk om te wachten. Juist vanwege het draagvlak voor de serie onder de Nederlanders zou het wat mij betreft dan ook verboden moeten zijn om voor een specifieke groep Nederlanders zo'n product halverwege uit de handel te halen.
"Nee meneer, ondanks dat u jaren het WK voetbal hebt gekeken, mag u nu niet meer kijken omdat u in plaats X woont, maar u hebt geluk, u kunt over twee jaar de blu-rays bekijken, terwijl uw vrienden/collega's/kennissen straks feest vieren"...

[Reactie gewijzigd door EDIT op 18 april 2019 20:23]

Ik wil voor heel veel dingen betalen die niet te koop zijn.
Ik heb lange tijd nagedacht over enigszins vergelijkbare zaken die je zou willen consumeren, die je ook kan en wil betalen, maar die niet te koop zijn.

Ik kan zo even geen goede voorbeelden verzinnen. Jij hebt heel veel voorbeelden... verlicht mij eens even...
Dat is nou zo een non-argument.

Aller eerst hebben we het hier niet over een fysiek product, maar een digitale dienst dat in principe zonder enige restrictie en elke woonkamer geleverd kan worden. Het enige wat dit tegenhoud is de zelfingenomen houding van de leverancier(s) van deze digitale productien

Dat je ervoor moet betalen staat buiten kijf. Helemaal mee eens, maar lever het dan ook en ook in goede kwaliteit wat we anno 2019 toch wel mogen verwachten.

Als ik maandag de blu-ray disks kon kopen van seizoen 8 waarbij met een soort DRM systeem elke week de volgende aflevering wordt geunlocked dan zou ik dat gelijk doen. heb ik echt wel €40 voor over. geen probleem.

Als ik in HD in goede kwaliteit en surround geluid kan streamen of offline kijken, ook geen probleem heb ik echt geld voor over.

Maar, dan moet het wel kunnen en technisch is echt alles mogelijk. Als iemand dit bovenstaande allemaal niet kan snap ik dat men downloadt.

Ga nou niet zeggen dan wacht je toch een paar maanden tot je de disks kan kopen want dan ben je behoorlijk naïef in het effect van spoilers. Men die van deze serie houdt wil mee praten. Ik vind die opmerking echt dom.
Ik ga een hypothetisch voorbeeld schetsen: Een van de bekendste schrijvers ter wereld werkt aan een boekenserie. Hij heeft zojuist het finale deel van de reeks uitgebracht. De voorgaande delen zijn door miljarden mensen gelezen en was in iedere boekenwinkel te koop. Middels een gigantische marketingcampagne wordt het laatste deel aangekondigd. Iedereen die “invested” is in de serie weet dat het er aan komt en kijkt er naar uit om het te kopen en te lezen.

Maar... de schrijver besluit dit laatste boek alleen te verkopen in de enige boekenwinkel op Antarctica die alleen toegankelijk is voor mensen langer dan 2 meter. Dat is tenslotte zijn goed recht, toch?

Ik ben 1 van de fans die de boeken kocht zodra ze in de winkel lagen. Ik heb hier dermate in geïnvesteerd, en word zo enorm opgehyped door alle marketinguitingen dat ik het finale deel absoluut moet lezen. Ik wil me laten verrassen, verbazen, verwonderen, enz.

Ik heb alleen 2 problemen: ik woon in Nederland en ben 1.85m lang. Ik verdien €10.000 per maand, dus geld is geen probleem. Hoe kom ik aan dat boek? Dat boek waar de schrijver zo zijn stinkende best voor heeft gedaan mij verslaafd te maken aan het verhaal? Ik ken ook geen mensen van 2 meter... Onmogelijk...

Maar dan, 1 minuut nadat het boek in de verkoop is gegaan, poppen er op iedere hoek van de straat kopieermachines op. Uit het niets. Met in het geheugen een gescand exemplaar van het boek. Ik hoef alleen maar op de groene knop te drukken om een kopie te printen...

M.a.w.: IMHO; HBO heeft dit “probleem” (ik denk dat ze dit zelf niet zo zien) deels zelf veroorzaakt.
Tja. Hier op de werkvloer ging het ook als een lopend vuurtje. Er zaten mensen tussen die wel wouden betalen maar simpelweg niet konden dankzij de deal tussen Ziggo en HBO 8)7

Mensen willen best betalen maar wel op de voorwaarde dat de content op een fatsoenlijke manier beschikbaar is.
Anoniem: 181786
@Caayn18 april 2019 17:25
Ik had graag een abbo op HBO genomen voor die 2 maanden (heb ik eerdere seizoenen ook gedaan). Maar helaas ik heb KPN (en daar stap ik niet vanaf) en Ziggo/HBO blokkeren het HBO kanaal bij KPN.
En zelfs dan... Ik heb Ziggo maar die stellen de aflevering pas om 21:00 beschikbaar. Ik had vrienden uit het land uitgenodigd om te komen kijken, en die zouden dan om half twaalf savonds pas weer thuis zijn, en hadden daar geen zin in. Toen werd het weer old school torrents...
Hij was gewoon de hele dag al beschikbaar, ik heb hem gewoon om 8 uur al gekeken via ziggo.
De ziggo on demand op de tv via ci+ liet hem niet zien, de ziggo app wel op de mobiel dus via chromecast gedaan.

Dus hij was er wel alleen blijkbaar kwam die niet goed door bij iedereen op de tv zelf.
Hmm oké, bizar dat Ziggo dan op hun website communiceert dat het vanaf 21:00 online gaat. Maar goed, dan kan ik maandag mooi via Ziggo kijken 👍👍
Anoniem: 310408
@4acesNL18 april 2019 18:01
Helaas, je hebt gelijk. Om zo iets triviaals als een TV serie zijn veel tweakers blijkbaar niet te beroerd om de wet te overtreden en daar openlijk voor uit te komen. Nogal dom want tweakers heeft eerder meegeholpen om de identiteit van een gebruiker aan de politie te geven (in mijn ogen een GEHEEL terechte keuze indertijd).

Het meest trieste is wel dat sommigen het lijken te doen om HBO te 'straffen'. Die bieden GoT niet aan op een manier zoals zij er denken recht op te hebben dus dan is alles geoorloofd. Als dat bij een TV serie al zo is, hoe moeten die mensen dan wel niet denken over belangrijke zaken? Als je de wet al bewust overtreed voor iets zo stupides als het willen bekijken van een TV serie.... Waar trekken dit soort mensen de grens? Als je het al voor iets dergelijks doet dan ligt het sterk voor de hand dat je voor stevig eigen gewin wel meer grenzen wilt overschrijden.

Daarnaast blijft het me verbazen dat Tweakers.net niet optreed tegen mensen die hun fora gebruiken om hun illegale handelingen goed te praten. Ik snap best dat dat heel veel reclame inkomsten zou weghalen maar ik ken vele forums waar dit gewoon niet normaal is. De plekken op het internet waar ik de regels stel verbieden dit ten stelligste.
Wat is Ziggo? Ik ben zelf Belg, dus heb geen flauw idee. De ISP? Dus het is alsof HBO enkel via Proximus en niet via Telenet te verkrijgen is?

In dat geval kan ik de haat wel begrijpen. Mensen baseren hun keuze voor een ISP op allerhande dingen: prijs, beschikbaarheid op uw locatie, snelheid, etc. Het is toch niet redelijk om te verwachten dat mensen van ISP veranderen om HBO te nemen? Wat als de concurrentie van Ziggo dan een exclusieve deal sluit met Showtime? Moet ik dan twee internetabbonementen nemen, eentje voor HBO series en eentje voor Showtime series? Waanzinnig toch? Exclusiviteitsdeals zijn kwalijk voor de markt en de vrije concurrentie.

Ik ga toch ook niet om het half jaar van elektriciteitsleverancier veranderen, omdat mijn Daikin airco enkel met elektriciteitsleverancier A werkt, en mijn verwarmingsketel enkel met elektriciteitsleverancier B werkt? Internet en televisiedistributie zou wettelijk behandeld moeten worden als een openbare dienst, waar je vrij mag kopen / gebruiken welke content je wil. Dit is toch een vorm van net-neutrality?

Ik snap niet waarom HBO niet gewoon het model zoals in de VS hanteert: gewoon los beschikbaar voor iedereen, zoals Netflix en elke andere dienst.

[Reactie gewijzigd door lazershark op 18 april 2019 20:29]

HBO is lange tijd voor iedere Nederlander beschikbaar geweest maar is daarna exclusief naar Ziggo gegaan. Daar komt veel van de haat vandaan. Mensen die het konden volgen kunnen dat nu opeens niet meer.
Bedankt voor de verduidelijking.

Rare zet van HBO dan toch. Voor zover ik weet is het in Belgie zowel via Proximus als via Belgacom beschikbaar.

Ze zullen wel een mooie som van Ziggo krijgen voor de exclusiviteit, maar dan moeten ze er ook wel ingecalculeerd hebben dat X aantal mensen gewoon naar de piraterij gaat. Je kan het ze toch niet kwalijk nemen? Sommigen op dit forum zijn blijkbaar heiliger dan de paus. Kom op zeg.

Ik zou echt niet overstappen naar een andere ISP enkel voor 1 bepaalde dienst. Zeker als je weet wat voor miserie het is om van een ISP / telecom contract / dienst af te geraken (klantendiensten zijn abominabel slecht, ze blijven je aanrekenen voor diensten die al opgezegd zijn, ze claimen dat je de gehuurde modem niet hebt teruggebracht, je kent het wel; Zelf meegemaakt, zowel met Belgacom als Telenet; bij Telenet gingen ze rustig door met rekeningen sturen naar mijn overleden grootmoeder).
Ik zat bij Vodafone met alles in 1 ten tijde dat HBO 'Ziggo only' werd. Ineens was HBO niet meer beschikbaar en heb ik de serie eerst nog links laten liggen. Later ben ik de series maar gaan downloaden gezien de prijzen die voor de DVD's werden gevraagd. Die prijzen staan in geen geval in verhouding tot de dienst HBO.

Toen T-Mobile de DSL-aansluitingen van Vodafone heeft overgenomen ben ik naar Ziggo gegaan omdat de prijzen omhoog gingen. Nu kan ik de serie weer normaal kijken maar daar is wel wat aan vooraf gegaan dus.

Dan zijn er hier in dit topic meerdere moraalridders die wel een punt hebben maar geen gelijk. Ja, er zijn alternatieven waardoor men alsnog de serie kan bekijken al moet je wel in het achterhoofd houden dat de prijs niet in verhouding staat tot HBO als dienst. Die DVD's zijn duurder dan het HBO-abonnement terwijl je bij HBO meer content krijgt t.o.v. de gekochte DVD's (waar dus alleen GoT op staat).

Het was een hele nare grap toen HBO alleen nog maar beschikbaar werd voor Ziggo-klanten. Bij iedereen ging de vlag op rood terwijl men al wist dat deze stap bedoeld was om mensen aan Ziggo te verbinden. HBO had zeer veel betalende klanten en ineens werd besloten dat dit anders moest. Ik kan niets anders zeggen dat dit een hele smerige stap is geweest die vele fans van meerdere series wel heeft gedupeerd (je zal maar een paar jaar lang een serie volgen om vervolgens gedwongen te worden om DVD's te kopen of te wisselen van provider).

Ik betaal heel graag voor de content die ik kijk en maandelijks betaal ik daar flink voor bij meerdere diensten. Wat ik dus nooit meer zal doen is van provider wisselen voor een serie, mocht ik zoiets ooit nog meemaken dan slinger ik de torrentzuiger gewoon weer aan. Willen 'ze' mijn geld niet? Prima, ik regel het wel anders dan.

Dan mogen de moraalridders mij aan de schandpaal nagelen, het is helemaal goed. Wissel voor de grap eens van provider, alsof dat zo eenvoudig is (nieuw modem, nieuwe instellingen en jouw hele netwerk ligt een tijdje overhoop). En die DVD's? Je kijkt ze één keer en dan liggen ze te verstoffen.

De oplettende lezer heeft natuurlijk de rekensom met betrekking tot de DVD's al gemaakt en kan nu roepen dat ik geen gelijk heb omdat GoT goedkoper is (seizoen/jaar). Ik kijk ook nog andere series naast GoT waardoor ik met gemak €170,-- zou uitgeven aan DVD's op jaarbasis. En wat kost HBO? Juist! ;)

Praktijken zoals Ziggo (kuch: Liberty Global) hanteert zou op zijn minst onderzocht moeten worden. Maarja, onze waakhonden lijken vaak weg te kijken omdat er toch alternatieven zijn. Ja, deze zijn er alleen niet te vergelijken. Ik wil een serie kijken zonder dat ik erop leegloop, dat is nu de reden dat ik betaalde diensten afneem.
Volgens mij heb je het over een gebruiker die DDOS aanvallen uitvoerde en websites zoals de Belastingdienst plat legde? Wil je het bekijken van een stream daar echt mee vergelijken?
Als je de wet al bewust overtreed voor iets zo stupides als het willen bekijken van een TV serie.... Waar trekken dit soort mensen de grens? Als je het al voor iets dergelijks doet dan ligt het sterk voor de hand dat je voor stevig eigen gewin wel meer grenzen wilt overschrijden.
Ik vind dit nogal slippery slope. Waar ligt de grens? Winkeldiefstal, oplichting, afpersing, moord? Dacht je aan dat soort dingen?
Wat ik wel eens doe is door een rood stoplicht lopen midden in de nacht als er geen hond op de weg is. Mag ook niet, maar doe het stiekem lekker toch.Crimineel hè?

Ik kan de serie niet ontvangen en ALS het nergens te downloaden was, zou ik op visite gaan bij vrienden om het daar te kijken. Maar ik vind uren reizen voor een serie idd nogal 'stupide' dus ik download het ipv me in bochten te wringen om het op het op een legale manier (alsnog gratis) te bekijken. Ik wil ook best betalen maar ik 'moet' wachten en dat doe ik idd niet. Dan mag jij me een crimineel vinden, daar heb jij 'recht' op.

Ik wil overigens Tweakers bedanken dat ze mij de mogelijkheid geven om mijn illegale mening toch te mogen verkondigen. @Anoniem: 310408 heeft het moreel hoog zitten, maar pleit wel voor censuur op internet. Bravo.
Wat ik wel eens doe is door een rood stoplicht lopen midden in de nacht als er geen hond op de weg is. Mag ook niet, maar doe het stiekem lekker toch.Crimineel hè?
Omg, ik rijd wel eens 150 waar je 120 mag! :X

Trek het je niet zo aan.. Heilige boontjes heb je altijd, maar ook zij doen wel eens stoute dingen. Oh nee illegaal een serie downloaden! Poeh poeh.

Het is dat ik vind dat je 'te veel' moet betalen (betaal me al scheel aan allerlei abo's en andere zooi, en op automagische wijze toch genoeg reclame door mn strot krijg en m'n gegevens worden aan Jan en alleman doorverkocht) voor een goede betrouwbare VPN om Amerikaanse Netflix te kijken.. Anders was het zo gepiept. Oh nee, wat een boefje!! O-)
Komop man, wereldwijd beschikbaar om 03:00 Nederlandse tijd.
Was gewoon beschikbaar in Engeland vanaf 02:00.
Wat is in godsnaam de gedachtegang om zoiets 16 uur later pas beschikbaar te stellen voor betalende klanten?

Heeft niks met de mentaliteit te maken, heeft meer met de huidige quality of life omtrent streamingdiensten te maken. Er is een bepaalde standaard gezet die mensen nu verwachten. Waarom ze daar van af zouden wijken is voor mij een vraag. Uiteindelijk wordt het abbo betaald dus HBO krijgt zijn geld gewoon, maar praktisch is het niet.
Uiteraard! Toch bizar dat ze zoveel later uitzenden dan de wereldwijde release. Dan ga ik daar niet op wachten.

Achteraf blijkbaar onnodig geweest, want blijkbaar kon het toch al eerder. Maar blijft bizar dat ze dat dan niet communiceren. Aankomende maandag gewoon weer via Ziggo dus 👍👍
Er zullen ongetwijfeld mensen tussen zitten die het als excuus gebruiken. Echter zitten er genoeg tussen, zoals ikzelf, die het wel menen.

Als content fatsoenlijk wordt aangeboden leg ik zonder problemen geld neer om het zien/hebben. Momenteel heb ik een abonnement* op NPO Start, Crunchyroll, Netflix, Vue movie pass en Amazon Prime video en ik koop sommige films nog gewoon zowel digitaal als op blu-ray. Dit is bovenop mijn gewone KPN tv abonnement.

Amazon heb ik puur voor de Gran Tour en die gaat er bij dus ook weer uit nu het seizoen is afgelopen. Wel ruim vier maanden betaald dit jaar om seizoen 3 te zien, maar dat heb ik er met alle plezier voor over omdat het in goeie kwaliteit en eenvoudig wordt aangeboden. Ik had graag een abonnement op HBO willen nemen voor GOT maar die optie heb ik simpelweg.

*Alleen video diensten om het lijstje compact te houden.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 18 april 2019 18:07]

wat boeit het jouw? wat wij doen moeten wij toch zelf weten of niet?
Bied mij HBO Go aan met PayPal of een andere Nederlandse betaalmogelijkheid aan, en ik ben verkocht.
Ik wil best betalen voor streamingsdiensten, als ik de garantie heb dat series erop blijven. Al met meerdere series gehad dat het er of niet geheel / correct op stond of verdween terwijl ik midden in een seizoen zat. Die series kan ik dus niet legaal kijken. Dan kan ik kiezen om via marktplaats een dvd setje te kopen, of via torrents. In beide gevallen krijgen de rechthebbende geen centjes, dus dan is de keuze al snel gemaakt.
Ik heb Ziggo, en kan GoT dus legaal kijken, samen met nog andere HBO series, echter....... de stream kwaliteit is werkelijk om te huilen, tevens is de ondertiteling niet uit te zetten.
Waarom is de kwaliteit om de te huilen had gewoon prachtig beeld weer ?
Als je movies en series via de tv gebruikt, heb je nog wel aardige kwaliteit. Maar via een tablet of laptop, dan komt de kwaliteit niet boven de 480p uit.
Via Iphone was kwaliteit echt wel hoger dan 480p en dan castend naar de tv
Pak er voor de gein eens een fatsoenlijke download bij, dan zie je het verschil wel. En als je een surround-setup hebt voor geluid hoor je het ook.
Geluid zou best kunnen maar heb geen surroundgeluid meer, wel externe speakers uiteraard maar geen 5.1 ofzo meer.

Maar verschilt denk ik heel erg beeld kwaliteit, blij mij is beeld kwaliteit van ziggo hartstikke perfect en scherp(en ja ik download ook).
De reden kan ook zijn omdat het niet helemaal goed liep bij de release. Er waren problemen bij Ziggo. Als je het zelf ergens vandaan haalt weet je dat je het gelijk kunt kijken zonder poes pas.
Daarom zag ik hem denk ik wel in de ziggo app al, maar voor 21:00 kon ik hem nog niet via de ci+ vinden bij on demand series.
Had al wel idee dat er iets niet helemaal goed gegaan was ja.
Met CI+ ? Dat is dan alleen in voormalig Ziggo gebied, zit je in voormalig UPC gebied heb je max CI+ 1.3 zonder interactivteit. Zo handig een gefuseerd bedrijf, maar twee back-ends, ook met verschillende encryptie.

Ik zou een Movies Series XL abbo moeten nemen met TV kanalen die ik niet wil en nog eens een streaming aanbieder naast Amazon en Netflix, en als extra bonus een STB (Horizon doos).

Dank u. HBO of beter gezegd AT&T zou gewoon zelf z'n broek moeten ophouden.
Ik zit idd gewoon in huidige ziggo gebied ja, verder hoef je geen horizon doos te gebruiken.
Ik heb ook gewoon via de ziggo app uiteindelijk gekeken, mobiel casten naar de tv en klaar.
Dat lijkt me nogal uit de lucht gegrepen. Torrents zijn misschien nog te tellen, maar usenet wordt al een stuk lastiger, en zo zullen er nog wel wat lastig te meten kanalen zijn.

Dit lijkt me een bijzonder grove schatting die met name het leuk doet in de headlines
Dat is ook waar ik meteen aan dacht.

Leuk, maar hoe ga je zo iets meten?
Dat is altijd zo, ze overdrijven om te laten zien dat hun serie nog populairder is dan zij kunnen tonen met cijfertjes om nog meer merchandise etc te verkopen(en sluip reclame in de serie zelf te kunnen stoppen).
In Nederland kan je het niet eens legaal kijken als je geen Ziggo kan krijgen op je adres :')
De blu-ray of dvd's kopen. Zo legaal als het maar kan.
Die zijn ook echt nu al beschikbaar.........
Dat is een beetje een ouderwets denkbeeld in een land waarin de meeste mensen enorm snel internet hebben, denk je ook niet? Dit zijn niet meer de goede oude dagen van filmrollen bij je lokale bioscoop naar binnen hossen. Een digitaal distributieplatform dat een premieredatum prikt in de USA, moet gewoon betekenen dat wij in Nederland dit ook direct kunnen kijken, want het internet kent in dit geval geen grens.
Als dit legaal op een mooie manier kan, zoals Netflix, dan zul je het illegaal downloaden drastisch zien afnemen. Tot die tijd is het gewoon gezellig torrenten, zoals het al 10 jaar wordt gedaan.
De makers denken dat te kunnen bepalen. In de praktijk kunnen ze dat niet omdat het zeer eenvoudig en goedkoop is om de boel via internet te kopiëren.
Dat zeg ik niet, geef zelf niet echt om deze serie.
Maar als mensen iets heel graag willen en er is geen legale manier om eraan te komen dan gebeurt het kwaadschiks. Zeker met iets zo eenvoudig als digitale content.

Dat hou je dan niet tegen. Deze bedrijven zouden beter moeten weten. Maar dan nog het zijn hun inkomsten die ze mislopen niet de mijne.
Ik zie een stream kijken of een torrent downloaden niet als een misdrijf sorry.
Ook niet als diefstal. De Gedupeerde raakt immers niet zijn eigendom kwijt itt. tot een mafkees die me fiets steelt.

Ze lopen inkomsten mis. Maar dat gebeurde zowiezo omdat ze te dom zijn hun product normaal aan te bieden. Als mensen niet kijken heeft dat immers hetzelfde rendement.
Hey kijk, daar staat een auto die nog niet is verkocht. Laat ik hem stelen. De fabriek loopt immers geen inkomsten mis omdat ie nog niet was verkocht.
Je vergelijking slaat als een ... op een drumstel. Een auto die nog niet verkocht is staat immers gewoon met een boekwaarde op de balans. Dat deze nog niet verkocht is veranderd niets aan de boekwaarde. Bij ontvreemding ervan moet de volledige waarde afgeschreven worden.
Hetzelfde geldt voor een serie of film. Want mensen moeten ervoor betalen om het überhaupt te kunnen maken. Het blijft niet betalen voor iets waar men voor zou moéten betalen. Als niemand betaalt komen er ook geen films.
De serie is gemaakt en betaald. Net zoals een auto gemaakt en betaald is.
Geen kopers voor auto. Geen automaker meer. Geen kopers voor series of film is geen series of film meer.

En omdat jij illegaal download stel jij je boven iemand die wel betaalt. Anderen mogen lekker betalen, ik doe dat lekker niet. Iets gratis downloaden wat niet gratis is blijft fout.
Kortzichtig van je dit.

De fabriek is dan een fysiek product kwijt wat ze niet meer kunnen verkopen.

Het is meer als man loopt de dealer in maakt een proefrit brengt de auto terug en gaat weer naar huis.
Dan zou je de eerste 10 minuten mogen zien. Dan als je betaald de rest. Nogmaals. Je download iets waar je geen recht op hebt. Zo simpel is het.
Zou leuk zijn als de downloaders later de blu-ray of dvd alsnog zouden kopen. Maar ik durf te wedden dat niemand (of weinigen) dat doet. ;)
Ja wie gaat er nou 2 maanden later een BD kopen van een serie die ze al gezien hebben.

Eigenlijk zouden ze bij Ziggo moeten doen wat ze ook met de formule 1 doen.
Dan kan je als niet Ziggo klant individuele races kopen voor 6 euro.

Ik zou durven wedden dat het probleem binnen Nederland dan een stuk kleiner is. Ook levert het meer geld.
Dan heb je tenminste betaald voor het kijken. Dus wederom praat je illegaliteit goed. Omdat je iets niet meteen kunt kijken rechtvaardigt dat illegale activiteiten.
Ik durf juist te wedden dat het overgrote merendeel van de kopers van de serie op DVD of Blue-Ray de serie juist al wel gezien heeft. Ik ken diverse mensen die de serie bezitten op schijf, terwijl ze deze ook direct hebben gezien bij release.
Ik durf juist te wedden dat het overgrote merendeel van de kopers van de serie op DVD of Blue-Ray de serie juist al wel gezien heeft. Ik ken diverse mensen die de serie bezitten op schijf, terwijl ze deze ook direct hebben gezien bij release.
eerder werd hier gemeld dat men de dvd's niet zou kopen, want gezien door illegale download.
Ze raken ook inkomsten kwijt aan de downloaders die de dvd's niet meer zullen kopen, omdat ze het al hebben gezien.
En denk je dat Hollywood zelf geen vuile spelletjes speelt? :X Veel mensen praten het goed omdat het vroeger "legaal" was om voor eigen gebruik de film te downloaden.

Als je er toch sowieso niet voor kan betalen gaan er eigenlijk 0 euro aan inkomsten mis, behalve dat het gratis marketing oplevert als ze er over gaan praten. Een auto is ook wel wat anders dan software, omdat het hier om iets fysieks gaat.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 18 april 2019 18:53]

Dus omdat het niet fysiek is hoeft er niet voor worden betaald. Dat is écht het domste argument ooit. Er zijn genoeg non-fysieke zaken waar voor betaald moet worden. Dus praat je wederom goed om er niet voor te betalen. Want zo simpel is het. Omdat jij er niet voor wilt betalen lopen ze inkomsten mis.
Of omdat hij er niet los voor KAN betalen lopen ze inkomsten mis.
Je gaat immers ook geen energie leverancier wisselen omdat je zonodig die TV wil hebben die bij de mediamarkt hangt. Hoe graag die vervelende verkoper dat ook wilt.
Dat is alleen pertinent onjuist. Ze lopen geen inkomsten mis omdat ik het niet zou kijken als ik er voor moest betalen(en er geen andere keuze is). Dat is bij miljoenen mensen zo. Zo heb ik bijvoorbeeld nog nooit bepaalde games kunnen spelen omdat ik er geen extra console voor wil betalen. Dit weten producenten ook.

Dit is heel lang een argument geweest waardoor downloaden heel lang "legaal" was. Ik denk alleen niet dat het downloaden van een film of serie (crimineel) diefstal is. Er is namelijk nog nooit iemand strafrechtelijk voor veroordeeld, en diefstal valt onder strafrecht.

Als je er hoe dan ook geen geld voor kan uitgeven, loopt er niemand inkomsten mis.

Ik weet dat heel veel Tweakers hier hun Netflix abonnement delen met iemand die niet van hetzelfde adres is, dat is eigenlijk hetzelfde als wat jij diefstal noemt, je houdt je namelijk niet aan de licentie(en "Netflix loopt inkomsten mis"). Zo zijn er tig dingen die je "diefstal" kan noemen. Het gaat uiteindelijk wat iemand wel of niet ethisch vindt.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 18 april 2019 19:34]

Dat is alleen pertinent onjuist. Ze lopen geen inkomsten mis omdat ik het niet zou kijken als ik er voor moest betalen(en er geen andere keuze is). Dat is bij miljoenen mensen zo. Zo heb ik bijvoorbeeld nog nooit bepaalde games kunnen spelen omdat ik er geen extra console voor wil betalen. Dit weten producenten ook.

Dit is heel lang een argument geweest waardoor downloaden heel lang "legaal" was. Ik denk alleen niet dat het downloaden van een film of serie (crimineel) diefstal is. Er is namelijk nog nooit iemand strafrechtelijk voor veroordeeld, en diefstal valt onder strafrecht.

Als je er hoe dan ook geen geld voor kan uitgeven, loopt er niemand inkomsten mis.
Als iedereen zo zou denken zou niemand hoeven betalen voor films, muziek of andere vorm van entertainment.
Waar haal jij die conclusie vandaan? Want ik heb niks gezegd wat verwijst naar dat niemand ervoor hoeft te betalen.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 18 april 2019 23:08]

Je moet gewoon kappen nou, alsof jij nooit iets 'illegaals' doet, ook al is t te hard rijden of wat dan ook. :N

En ik luister al mn muziek en muziekvideo's die ik wil via Youtube playlists, daar betaal ik niets voor. Waarom zou het voor films en series dan plots anders zijn?

Ik betaal voor internet, punt.
Robin hood was onze voor beeld
criminaliteit
Auteursrechtenschending is primair een aangelegenheid voor de civiele rechter en is daarmee geen actie die kan worden bestempeld als crimineel. Zeker niet voor het een keer downloaden van een aflevering.
Als iets niet openlijk beschikbaar is, is downloaden gewoon een goedrecht. Punt.

Het is niet moeilijk om een wereldwijde stream dienst op te zetten. Dit doen ze niet, dus is dat hun probleem.
Ja pas als niemand anders er niet meer naar kijkt 8)7 . Ik vind niet dat je nieuwe series zomaar illegaal moet gaan downloaden, maar bij deze kan ik het van veel mensen wel begrijpen. Diegene zijn hype en nieuwsgierigheid is te groot om maanden te wachten op een blu-ray. Maar ja als je wel Ziggo hebt en de mogelijkheid hebt om ervoor te betalen, dan vind ik wel dat je dat wel moet doen.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 18 april 2019 17:55]

Maar serieus ? Een jaar later kijken naar een TV serie die al uitgebreid gespoilerd is. Het is ook niet verrassend dat BDs aan het uitsterven zijn.
..

[Reactie gewijzigd door 4acesNL op 18 april 2019 18:05]

Downloaden en daarna de dvd box kopen, is dat wel goed meneer "ik doe nooit wat fout"?
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee