Ontwikkelaar laat Super Mario rondlopen in Unreal Engine 4

Ooit Unreal Tournament gespeeld en gedacht: hoe zou dit eruit zien als Super Mario rondliep in deze wereld? Een Mexicaanse game-ontwikkelaar heeft precies dat gedaan, een Mario geplaatst in omgevingen van Unreal Engine 4.

Om dat voor elkaar te krijgen, heeft ontwikkelaar Aryok Pinera, alle bewegingen van Mario minutieus nagemaakt en vervolgens de nagemaakte Mario als personage geplaatst in omgevingen die gemaakt zijn met de Unreal Engine 4 en de Unreal Development Kit.

In de video is te zien hoe Mario muntjes pakt die er een stuk realistischer uitzien dan in Nintendo's Mario-games, maar andere spelelementen als power-ups ontbreken in de demonstratie. Helaas kun je er ook niet zelf mee aan de slag. Pinera heeft zelf geen speelbare game online gezet met de realistischere Mario.

De video, die Pinera dit weekend online zette, is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken. Kennelijk willen veel mensen weten hoe het eruit ziet, een Mario in een wat realistischer uitziend spel.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

29-06-2015 • 09:04

50 Linkedin

Submitter: himlims_

Reacties (50)

50
50
39
4
0
0
Wijzig sortering
Hij heeft gewoon een Mario model in de Unreal Engine 4 tech demo gebieden gestoken :z :

Unreal Engine 4 - Five Tech Demos

File size: 916.4 MB
Publisher: Epic
Downloads: 872,987
Posted: Apr 28, 2014

This archive contains five Unreal Engine 4 demos that demonstrate engine capabilities in different scenarios.
 • Cave: Lets you walk through a cave with water and lighting effects.
 • Realistic Rendering: Renders an indoor scene with almost photorealistic quality.
 • Reflections: Shows off how to get the most of Unreal Engine 4's Real-time reflection system in a realistic, dark, and grungy environment.
 • Shooter Game: Serves as a basic template to a Quake 4 style multi player game.
 • Temple Mobile: Walkthrough in a temple.
Anoniem: 221563
@symphoon29 juni 2015 09:44
Nouja, gewoon. Hij heeft zelf het model gemaakt, gerigged en geanimeerd. Dat is ook wat hij wil tonen, en voor het gemak heeft hij wat openbare omgevingen ingeladen.
Ja klopt volkomen. Gewoon eventjes een Unreal Engine 4 die al een jaar of 2 (mss langer) op mijn harde schijf staat. Om enig nieuws aan toe te voegen aan deze engine, eventjes Mario inladen in de engine, testen, verfijnen, en klaar is de "demo" :)

Om de engine volledig tot zijn recht te laten komen, kon de Mexicaan eventueel Mario vijanden hebben toegevoegd zodat alles er wat vertrouwder uitzag. Nu zien we enkel Mario en muntjes.

Maar voor de eerste keer is de opzet wel geslaagd natuurlijk als het al enkele miljoenen views heeft, doch blijven de Mario liefhebbers op hun honger zitten. Ze willen namelijk een Bowser, Goomba, Koopa, Beetles, Piranha planten, etc... waarin Mario, de held, moet tegen vechten. Pas dan zal "miljoenen views" eerder veel sneller de hoogte in vliegen en zal het blijven stijgen ;)
tsja makkelijk scoren op die manier natuurlijk,
1 model maken wat bekend is met wat animaties,
en dan het werk van een paar honderd andere artists als achtergrond en kassa...

een beetje jammer hoe het internet altijd reageert op het gebruik van bekende karakters, Waar anderen 10x harder werken om prachtige unieke concepten te maken en nog geen tiende procent van de aandacht krijgen welke deze persoon ontvangt.
Klopt volkomen.
Niet iedereen kan een Unreal Engine maken, maar wel Mario aan toevoegen. Er zijn tutorials genoeg op het internet te vinden. Dus die Mexicaan had mss 1 volle dag werk.
Nouja, gewoon. Hij heeft zelf het model gemaakt, gerigged en geanimeerd. Dat is ook wat hij wil tonen, en voor het gemak heeft hij wat openbare omgevingen ingeladen.
Ziet er wel erg foto-realistisch uit. Dat kan de Wii U jammer genoeg nooit renderen. Echter het stukje die er cartoony uit ziet, dat doet de Nintendo wel beter op de Wii U, kijkend naar Mario kart.
Maar dat is een tech demo, geen commercieel spel.
Vond super mario 64 HD wel lache, die mocht van mij wel afgemaakt worden. als het goed is liep die ook op de unreal engine.
Je bedoeld die laatst in het nieuws was? Die was gebouwd op Unity met een export naar de webgl variant.
jup. dagje knutselen. er zou best eens meer werk in het artikel erover kunnen zitten.
Ben ik de enige die denkt hoe gaaf een Mario game zou zijn met realistische werelden en dat zo'n beetje het cartoony Mario figuurtje zoals in de video?

Zou geweldig zijn denk ik!
Het zal wel iets met leeftijd te maken hebben. Ik ben zelf van de Boulderdash generatie en vind hier geen bal aan.
Ik ben nog van vòòr de boulderdash generatie ( machtig spel trouwens ) en ik vind het fantastisch. Ik kan nog wel wat meer games verzinnen waar ze dit mee mogen doen. Een Shadow Of The Beast in hedendaagse graphics of andere sidescrollers als Ghost's and Goblins bijvoorbeeld
+1 ghosts and goblins.
Als je langer naar het filmpje had gekeken had je gezien dat hij de hal van Mario ook heeft nagemaakt.

OT: erg leuk gedaan, Misschien dat Nintendo hier een voorbeeld in ziet voor hun nextGEN.
Als jij daadwerkelijk reacties had gelezen. Dan had je geweten dat die hal gewoon een tempel demo omgeving is van de unreal engine zelf..

Over je 2e opmerking ben ik het eens.. ik zou het kopen =D
Kunnen wij deze techdemo ook gewoon gebruiken/bekijken op onze eigen computer?
Ik, persoonlijk, vind dat dit totaal geen nieuwswaarde bied... Er zijn wat blueprints aan elkaar gehangen en dat resulteerd in bovestaand filmpje.

Oorspronkelijke omschrijving bij het filmpje:
'Here is Mario running in Unreal Engine 4, all the environment assets were taken from the Unreal marketplace, all the character actions were scripted using blueprints only, all animations were re-created from scratch as well as the PBR ready textures.'

Het gaat hier dus niet om een ontwikkelaar maar om een modeller/animator die op een creatieve manier probeert zijn services te verkopen. Daar is helemaal niks mis mee, maar ik denk persoonlijk dat hij veel meer kans heeft als hij zijn creatieve kant laat zien en niet gebruik maakt van allemaal kant en klare zaken (op het Mario model, de animatie en de muntjes na dan)
Hmmm ben het grotendeels met je eens. Het oogt voor mij ook niet echt als een game.
Het is een tech demo waar alles maar een beetje aan elkaar vast hangt.

Het is naar mijn mening wel een hele indrukwekkende.

Het toont wel, wat de Unreal 4 engine allemaal kan en als je deze statements mee neemt, dan durf ik wel te zeggen dat hij een statement maakt over hoe makkelijk je zaken kunt maken met die engine en content uit de marketplace.

Ik voorzie een hele nieuwe toekomst voor game ontwikkeling, waarbij je assets gewoon inkoopt op afkoop middels die marketplace. Niet meer zoeken naar dat ene talent die de juiste gereedschappen in huis heeft om iets voor je te maken. Zoek gewoon een model wat precies in je straatje past en dan checken of die persoon voor een X bedrag nog een haffel meer wil maken.

En als ze dat niet zijn misschien wel een bounty erop zetten per model.
Dus in plaats van mensen die constant opzoek zijn naar model en animatie werk, gaan ze een beetje zitten klussen in hun vrije tijd (voor hun plezier en misschien portefolio) en kunnen daar geld mee verdienen, terwijl het meteen een etalage is voor hun kunsten.

Geen idee hoe levensvatbaar dat het is, maar als ik zie HOE groot de Skyrim modding community is. En wat voor ziek grote projecten zoals TES:Renewal met Skywind en Black Mesa er worden gemaakt door mensen in hun vrije tijd. Dan denk ik dat de mogelijkheden, mensen en middelen er zijn. Het is afwachten of het echt wil gaan lopen.
Je moet alleen snappen dat veel mensen het voor de eer doen, in zekere zin misschien nog wat voor de 'faam'. Op het moment dat je weer gaat werken met verplichtingen, geld, tijd etc. zullen vele het na een periode het laten afweten.
Hoeft geen probleem te zijn. Zolang ze maar 'iets' toevoegen aan zo'n community.

Al inspireer je maar mensen om iets totaal nieuws te gaan doen, dan heb je naar mijn mening al wat bereikt.
Opstapje, is misschien nog wel waardevoller dan de euros of tijd die erin gegaan zijn. Udk/ue biedt veel mogelijkheden voor weinig. Vele die aan een mod/conversie gewerkt hebben, zijn nu werkzaam bij ontwikkelaar of bieden hun game als indie aan. Ken er genoeg die via UT en HL mods zich omhoog gewerkt hebben en nu meewerken aan AAA
Anoniem: 221563
@NEO25629 juni 2015 09:43
Dat is al even gaande ;) Neem anders ook eens een kijkje in de asset store van Unity

https://www.assetstore.unity3d.com/en/
Cool, dat ziet er wel heel vet uit.

Ik verdiep me veel te weinig in dit soort communities.
Ben wel bereid er door heen te zoeken, er stukken van de gebruiken en zelfs om er voor te betalen. En daarna nog te bug testen en bug reports in te voeren.

Maar heb zelf het talent niet om daar iets aan bij te dragen of om daar echt doorheen te zoeken en daar omheen een project op te zetten.

[Reactie gewijzigd door NEO256 op 29 juni 2015 10:12]

Daarnaast is er sinds kort ook een Martketplace voor Unreal Engine waar mensen specifiek voor UE assets kunnen (ver)kopen: https://www.unrealengine.com/marketplace
meer dan een miljoen views en geen nieuwswaarde? het is wel iets dat de mensen aanbelangt, anders was dit niet het geval.
ik vind het er leuk en entertainend uitzien, meer mensen zouden dit moeten doen, het is nieuw en innoverend, dat zien de mensen nu eenmaal graag.
er zijn zat filmpjes op youtube die meerdere miljoenen views hebben. die hebben ook geen nieuwswaarde. gaan we straks allemaal tutorial of personal achievement / marketing filmpjes op tweakers plaatsen omdat ze vaak bekeken worden?

tuurlijk, het onderwerp is leuk, maar het heeft 0,0 nieuwswaarde...
Mee eens.

Als hij zelf de graphics engine had gemaakt had dit jaren gekost en was dit nieuwswaardig, nu is het een middagje rondspelen met de SDK van de Unreal engine.
Anoniem: 221563
29 juni 2015 09:07
Ik denk dat als Nintendo een game in deze stijl zou uitbrengen je een niche product krijgt als Paper Mario, maar wel een met een grote groep fans. Ziet er apart, maar wel vet uit zo :)
Het is Mario dat verkoopt als warme broodjes wat net uit de oven zijn over de toonbank.
Maar ik vindt dit niet ''Mario'' waardig :) Zo ken ik mario niet, maar het ziet er wel verdomd vet uit.
Toch vindt ik dat door het realistische uiterlijk van de omgeving dat Mario er een beetje raar bij afsteekt. Om het tot een goed geheel te maken zul je of de omgeving meer in de stijl van Nintendo moeten ontwerpen of Mario een compleet nieuw uiterlijk geven.

Maar toch een knap staaltje werk om dit zo in elkaar te knutselen 8)
Erg leuk gedaan. Echter draait het bij Mario al jaren om gameplay en level design en niet zozeer om de graphics.

Maar een FPS met Mario in de vorm van Overwatch lijkt me best vet met deze engine :D
Ik vond het 2e gedeelte van de video wel mooi, daar gebruikt ie de engine met een soort cartoon shader. Dat zag er wel erg goed uit.

Van mij mag Nintendo deze dude wel inhuren. Vooral als ze dan een crossplatform game gaan maken.
Nu nog wachten op een takedown van Nintendo. Want dit vinden zij weer niet leuk of kunnen.
Jammer dat het de demo omgevingen zijn van UE4,
Maar verder wel leuk gedaan,
Zou ze hulp wel kunnen gebruiken , kan levels maken enz. Maar kan geen costum models of animaties of charaters maken :+
Het ziet er mooi uit, maar eigenlijk vind ik de mario uit mario galaxy er nog steeds beter uitzien.
De sfeer, het geluid, de grafische style, al die dingen geeft hier meer dan anders aan dat als alles klopt een spel veel mooier kan zijn ondanks het gebrek aan krachtige hardware.
Grappig om te zien. Jaren geleden flink meegehoplen aan Mario Kart Source, helaas is dat team uit elkaar gevallen.
Mocht iemand zelf wat willen knutselen of wat met de models/code kunnen, hier kan je de source nog downloaden: http://www.moddb.com/mods/mariokart-source/downloads
Bedankt voor het linkje! Heb jaren geleden het project gevolgd, jammer dat het toen gestopt is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee