Nintendo voegt 200cc-modus toe aan Mario Kart 8

Nintendo voegt een nieuwe maximale snelheid toe aan Mario Kart 8. De 200cc-modus komt gratis beschikbaar op 23 april. Op die datum verschijnt ook de nieuwe dlc. Dat Animal Crossing-pakket zou aanvankelijk in mei verschijnen.

Het is de eerste keer dat een Mario Kart-titel deze modus krijgt. Mario Kart 8 heeft tot nu toe de modi 50cc, 100cc en 150cc en spiegel. De nieuwe 200cc-snelheid vereist volgens Nintendo dat spelers hun remmen goed gaan gebruiken. In de video is ook te zien dat er nieuwe racepakken van amiibo's komen die tot nu toe niet in het spel zitten. De modus komt voor iedere bezitter van het spel op 23 april gratis beschikbaar.

Op diezelfde datum verschijnt de Animal Crossing-dlc voor Mario Kart 8, zo maakte Nintendo in een Direct-uitzending bekend. Het concern heeft de release van het pakket daarmee iets naar voren geschoven. De dlc bestaat uit nieuwe characters uit onder andere de Animal Crossing-serie en het pakket voegt nieuwe circuits toe aan het spel. Het is het tweede uitbreidingspakket voor Mario Kart 8.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

02-04-2015 • 09:16

135 Linkedin

Reacties (135)

135
133
90
1
0
0
Wijzig sortering
Mario Kart is echt zo'n game dat geen doel heeft om uit te spelen, het is meer ff racen en weer weg leggen...
Speak for yourself. Ik werk eerst 50cc af, daarna 100 en daarna 150cc, alles goud, vast prik. Daarna pas online.
Je weet dat als je op 150cc eenmaal een cup op goud hebt uitgespeeld, dat die cup dan ook gelijk op 50 en 100cc is uitgespeeld ;)
Het gaat ons niet om de cups perse maar om de extra lagen van gameplay en dat deze methode ervoor zorgt dat je geleidelijk aan de banen went. En gek genoeg bij MK maakt het ook niet uit, zodra je tweede's wordt start je zo weer alles opnieuw op, en ik ben eigenlijk geen racefan.

Het is een beetje traditie ook, komt nog uit de tijd van SNES ;)
en door álle cups of goud met ten minste één ster te halen unlock je pas de gouden kart :)
Wie heeft er ooit Mario Kart gespeeld om het uit te spelen? :Y) Kratje bier, 3 vrienden en een avond Mario Kart is het al meer dan waard. Elke zomer komt hier de N64 en SNES wel weer uit de kast :3 Het zijn games waar je makkelijk inkomt, ook als niet-console gamer.

Ik hou zelf wel van story driven games ( Mass Effect _/-\o_ ), maar ik weet zeker dat ik Goldeneye en MK véél meer gespeeld heb :P
Precies de reden om geen Wii-U te kopen dus :+
Nintendo NES/SNES doen het ook niet prima :Y) (en dat is ook het probleem wat ik met de wii-u en dit soort games heb, het is niets nieuws onder de zon.)
De reden om geen Wii-U te kopen is de Dolphin emulator. Gamecube en Wii games die er velen malen beter uitzien (4k zelfs mogelijk mocht je daar behoefte aan hebben)
Moet je wel tevreden zijn met de vorige mario karts, smash bro's en zelda's.
En juist daarom vind ik die games zo briljant. Het heeft een enorme replay value, in tegenstelling tot de 'nieuwe' CoD of Battlefield. Eenmaal uitgespeeld gaat het de kast in, terwijl de meeste mensen games als Mariokart blijven pakken.
Spreek a.u.b. voor jezelf :)

Alle games die jij opnoemt zijn er volgens mij voor de PC en xbox/playstation.
De games van Nintendo daarentegen niet. Dat maakt het exclusief en aantrekkelijk om voor mij een Nintendo console te kopen.

En ja ik koop een Nintendo console voor de games van Nintendo zelf, en dat is al sinds de N64 zo. (Rare als uitzondering)

Je post komt bijna over als flamebait, of je bent niet goed bekend welke spellen Nintendo allemaal maakt. Altijd dat generaliseren, Nintendo = Mario, erg kortzichtig en zelfs kinderachtig ( en dan speel je niet eens op een Nintendo console ;) )
Het is gewoon onzin om meer dozen nodig te hebben om ook andere games te spelen, helemaal voor het geld dat je dan moet uitgeven.

en de Witcher 3 en bijna alle nieuwe spellen hebben bijvoorbeeld minimaal een HD7870 nodig, en als je 233 voor de wii-u hebt uitgegeven om daarna nog een PS4/xbox one/GPU te moeten kopen is gewoon dubbel.. (90% van PC gamers op steam heeft niet eens die hardware in hun PC)
niet iedereen heeft 1000 euro om ook niet-nintendo games te spelen, dat is gewoon onrealistisch.

[Reactie gewijzigd door stewie op 2 april 2015 16:38]

Niet iedereen nee, ik weet ook niet waar je dit vandaan haalt uit mijn post.

Genoeg mensen die dat wel kunnen en doen en het waard vinden, zoals ik.
Er zijn toch ook genoeg mensen welke 700 euro uitgeven voor een telefoon?

Ik vind je redenatie maar vaag, kijk naar hoeveel de Wii heeft verkocht. Het kan dus zeker wel. En de meeste mensen hebben gewoon een PC thuis staan met normale hardware. Dat is ook het mooie van een PC dat je een spel wat lager in kwaliteit kan zetten?

Dat je meteen ongeveer het zwaarste spel op de PC erbij pakt, dat is onrealistisch. Je praat over echt een klein groepje mensen die 200+ euro videokaarten koopt. Uiteraard hier op Tweakers niet, maar in het algemeen spelen de meeste mensen op PC helemaal niet zulke zware spellen.
Een telefoon van 700 euro kopen haast 98% van de mensen met een abonnement.
De wii speelde ook gewoon meer 3rd party games, en had een heel hoog gadget gehalte toen hij uitkwam. (de wii-u kan nu gewoon niet meer bijbenen met de rest)

Alle toekomstige next-gen cross-platform games zullen sowieso minimaal een HD7870 nodig gaan hebben, en met DX12 zul je waarschijnlijk een nog veel snellere GPU nodig gaan krijgen (juist niet een tragere)
Laat je niet zo opnaaien, dat zijn van die gasten die mening en feit niet van elkaar kunnen onderscheiden.

Zelf een ps4 gekocht, waar ik tot kort erg van baalden dat het geen Wii-U was (ben arm) Maar nu bloodborne uit is ben ik weer eventjes stil :P
Ik moet ook nog steeds de zelda games eens checken (alleen snes gespeeld) en laat je die nu lekker in glorieus HD op mijn computer kunnen spelen :D
De wii-u komt er wel als nieuwe zelda er is, en dan ga ik je een pm sturen om vriendjes te worden haha.

De replay value is erg hoog bij Nintendo games. Je kan ze op een willekeurig moment uit de kast trekken en het dik naar je zin hebben ipv enkel tijd te doden. Dit heb ik idd niet met de gebruikelijke trippel A titels, als je daar klaar mee bent gaat het de (spreekwoordelijke) kast in om er nooit meer uit te komen. Alleen GTA kom ik nog wel eens terug ivm online dat goed uitgewerkt is vandaag de dag.
Speel je Battlefield uit? Ik wist niet dat multiplayer echt uit te spelen viel. Ik speel nog steeds Bad Company 2.
"Fun" hebben kan je ook als doel zien hoor - is best een fijn aspect van spelletjes ;) Als je het alleen doet om verder te komen, kan het juist meer als werk achtig aanvoelen (grinden zoals in WoW bijvoorbeeld)
In MK Wii U kun je andere karts en onderdelen unlocken, waarmee je zelf balans tussen snelheid/gewicht/versnelling e.d. zelf kunt afstellen. Verder is solo online goed te doen, net als met vrienden spelen.
Ben eens benieuw of het nu inderdaad wat meer uitdaging gaat worden. Had altijd eigenlijk wel het idee dat als ik laatste was in de laatste ronde dat ik alsnog eerste kon worden in de laatste 10 seconden. Nou is het wel al 5 jaar geleden dat ik het de laatste keer gespeeld heb dus weet niet of er inmiddels wat veranderd is bij 150cc :P
Ja dat is echt gigantische onzin. Het is een clichébeeld dat misschien in 50CC van de mario karts opgaat, maar bij de SNES versie, Double Dash en MK8 ga je dat nooit redden.
Laatst bij een vriend meegedaan met zijn clubje van 8000+ punten in MK8
Nu ben ik een aardige mario kart'er, maar hier had ik echt te weinig in te brengen.
Mario Kart is veel meer skill based dan de game credit voor krijgt. De items zorgen wel voor chaos, frustratie en geluk, maar met een beetje oefening kun je in ieder geval het verschil maken. Zeker bij MK8.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 2 april 2015 10:10]

Ja, als je compleet out-of-your-league speelt dan heb je inderdaad weinig in te brengen. Maar bij datzelfde clubje zou ik (10200 punten) ook gewoon zo'n 12 -> 2 (1 lukt meestal niet idd) verhaal kunnen uithalen. Sterker nog: gisteren nog gedaan.
Ja ik zag in dat voorbeeld dat ik noemde dat steeds dezelfde mensen hoor eindigde. Waarvan 1 persoon 7 van 10 keer op de 1e plek. Dat is geen geluk meer.

En een bom vlak voor de finish met veel spelers vlak bij elkaar kan voor een verrassing zorgen. Maar zelfs met zo'n kogel (als je die uberhaupt krijgt) ga je echt niet zomaar, elke race even 10 man inhalen. Want daar rijdt het veld te hard voor. Ik ondervind het constant aan den lijve. Zit je ergens in dat middenveld rond plek 8, dan kan je het verschil wel maken en veel plekken pakken. Maar van de 11e, 12e plek ineens naar 1? of 2 of 3? Dat zijn uitzonderingen, of ik zit in een ander Mario Kart 8 universum. En ik denk (weet nooit iets 100% zeker) dat die toevalligheden op 1000 punten vaker voorkomen dan 10 000 punten. Omdat op 10 000 zo hard en vlekkeloos wordt gereden dat zelfs zon kogel niet het verschil maakt, ten opzichte van een spelersveld waarin veel tegen randen wordt gereden, bochten minder scherp en afsnijroutes niet bekend zijn.

Of zeg ik nu heel rare dingen..? :)

Laat ik het anders zeggen. Ik denk dat MK8 voor het type spel dat het is, behoooorlijk gebalanceerd is.
Het probleem als je laatste rijdt is vaak dat je al zo hard in je kont verkracht bent dat je inderdaad niet echt meer in kúnt halen. De afstand is te groot. Maar als je een beetje achterin rijdt en d'r zit geen half veld afstand tussen jou en de volgende persoon, kun je vaak nog best wat uithalen. Daarvoor is wel techniek nodig: je moet weten hoe je zo rap mogelijk door de track heen kunt door te firehoppen, shortcuts te nemen, wellicht juist even spaarzaam met je items omgaan (soms is 't een beter idee om een triple of golden mushroom even te bewaren), etc.
True. Very true indeed.

Ben heel benieuwd hoe dit in 200CC gaat zijn.
Volgens mij echt ziek snel :P En dan nog even de nieuwe baantjes.
Ze mogen dit blijven doen de komende jaren. Ik zou twee keer de prijs voor mario kart betalen als ze met nieuwe banen op te proppen komen :)
Zitten ook nog zoveel vette in de oude reeksen.
Wat een baasgame.
Het is wel wat lastiger geworden :)
Dat red je niet meer in 150cc. ;)
Vind het heerlijk dat Nintendo z'n spellen toch een tijdje blijft onderhouden met gratis nieuwe content :)
Of de content was er al en wordt iets later gereleased. In principe is een extra "xx CC"-mode een vrij "simpele" toevoeging. De extra racepakken is natuurlijk wel mooi.
Anoniem: 476703
@killingdjef2 april 2015 13:40
Zolang het gratis is en niet het spel onspeelbaar maakt zonder de extra's maakt het mij niet uit.
Los van de Mario Bros serie is dit echt het leukste spel dat ik ooit heb gespeeld! Vooral de multiplayer mode blijft koning en heb ik uuuuuuuuren gespeeld op de SNES. #hulde
Het is alleen zo'n gemiste kans dat deze niet die legendarische battle-mode heeft zoals op SNES en N64. Baal ik echt van. Maar ja, is er altijd nog iets om naar uit te kijken.
Met die ballonnetjes bedoel je? Dat bedoelde ik met multiplayer... Ver voor online gamen, gezellig op je slaapkamer! Oldskool!!
Ja, drie balonnen en dan rondscheuren en een groene shell met curve de hoek inslingeren omdat je weet dat diegene bijna de hoek om is. Wat een fun heb ik daarmee gehad zeg!
Waarom hebben ze nog geen fatsoenlijke battle mode maps gemaakt? =/
Lijkt mij dat daar meer verzoek naar was dan 200cc.
Ik denk omdat het designen van fatsoenlijke battle maps meer tijd en geld kost dan het maken van het toevoegen van een extra knopje die de variable speed ietsjes hoger zet.

Ik had graag ook battle maps gezien, maar deze Mario Kart is helaas gewoon alleen het main racen centraal gesteld, hopelijk zijn de volgende Mario Kart weer gewoon alle modus goed uitgewerkt. Had stiekem ook nog gehoopt op een update voor fatsoenlijk gebruik van de gamepad (zoals Sonic & All-Stars Racing Transformed: Gamepad eigen scherm, mogelijkheid 5e speler), maar ik denk dat de Wii U het tegelijkertijd renderen van zulke graphics voor een TV scherm én voor de Gamepad gewoonweg niet goed aankan...
Man, wat lijkt het me tof om deze game te spelen. Dit jaar ga ik een nieuwe console kopen - heb in het verleden een Wii gehad, nu een PS3 - maar ik ga niet én een PS4 én een Wii U aanschaffen. Ik speel echter zeer graag FIFA, maar ben van kind af aan een groot fan van Mario-spellen. Dilemma's...
Nog even wachten en je koopt zo'n ding voor onder de €200 met spel, nou, dat zijn die 1st party games echt wel waard hoor.
Lijkt me wel leuk om te proberen. Zit geregeld met vrienden mariokart te spelen maar het wordt al snel te makkelijk. Goed voor de afwisseling.
Klinkt goed! ik ben benieuwd. :)
tijd om mariokart weer van de plank te halen! was al weer even een tijdje geleden dat ik alle modi had uitgespeeld!
Geweldig, heeft een tijd geduurd, maar eindelijk wordt MK weer uitdagend.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee