Firmware-update: Synology DSM 7.0.1 build 42218 Update 1

Synology logo (45 pix)Synology heeft een update voor versie 7.0.1 van Disk Station Manager uitgebracht. Synology DSM is de beheersoftware die op diverse nas-producten van het bedrijf draait. De Disk en Rack Stations bieden meer dan alleen extra opslagruimte. Zo kunnen ook back-ups van alle clients op het netwerk worden gemaakt en kunnen bestanden via http, ftp, bittorrent, usenet en emule worden gedownload, zodat bijvoorbeeld energiegulzige pc's 's nachts uit kunnen, terwijl de download gewoon binnenkomt. Verder kunnen via de ingebouwde iTunes-server audio- en videobestanden over het netwerk worden gestreamd, kan met behulp van php en MySQL een dynamische website worden gehost en kan het als printserver fungeren.

Om versie 7.0 te kunnen installeren zal minimaal versie 6.2 aanwezig moeten zijn. Verder is het geschikt voor bepaalde nas-modellen waarvan het typenummer eindigt op 13 en alle modellen eindigend op 14 of hoger. Kijk voor de overige voorwaarden en de verschillende downloads op deze pagina. In versie 7.0 zijn weinig veranderingen aangebracht die voor thuisgebruikers belangrijk zijn. Voor de zwaardere modellen en de nassen die in bedrijfsomgevingen worden ingezet zijn er wel de nodige veranderingen en verbeteringen aangebracht. In deze update zijn verder nog de volgende verbeteringen aangebracht:

* Update *
Deze update is voorlopig teruggetrokken wegens licentieproblemen in sommige packages.

Important Note
 • This update has been recalled on January 12, since permission errors occur in the license files of packages.
 • Your Synology NAS may not notify you of this DSM update because of the following reasons. If you want to update your DSM to this version now, please click here to manually update it. Only Synology NAS with DSM 7.0.1 installed can be updated to this version.
 • This update will restart your Synology NAS.
Fixed Issues
 • Fixed an issue where package logs weren't rotated after a switchover was performed on SA3200D.
 • Fixed an issue where Synology Account might be signed out unexpectedly.
 • Fixed an issue where the user interface response time might be longer when users ran user-defined scripts that included bind mounts.
 • Fixed an issue where the time attribute of files on an exFAT-formatted external storage device was displayed incorrectly.
 • Fixed an issue where there might be unexpected file permission changes in Surveillance Station due to multi-threaded file processing.
 • Fixed an issue where SSD caches might stop functioning when there is insufficient system memory.
 • Fixed an issue where mounting an encrypted shared folder on a Btrfs volume might fail.
 • Fixed multiple security vulnerabilities. (Synology-SA-22:01)

Versienummer 7.0.1 build 42218 Update 1
Releasestatus Final
Website Synology
Download https://www.synology.com/nl-nl/support/download
Licentietype Freeware

Lees meer

Reacties (76)

Wijzig sortering
Fantastische software voor je Synology. Alleen jammer dat usb support in DSM7 drastisch is verminderd zonder gekke omwegen te moeten uitvoeren. Dus ben je afhankelijk van usb devices, blijf dan op DSM6.X
Fijn dat er mensen op je reageren dat ze het aan de praat hebben, maar dat je even een bootscriptje moet maken... zonder de details te vertellen zodat je het zelf mag uitzoeken ;-)
Onderstaand script als taak door root tijdens de boot uitvoeren. Hierna start mijn docker image met domoticz en een rfxcom device netjes op.

/sbin/modprobe usbserial
/sbin/modprobe ftdi_sio
/sbin/modprobe cdc-acm
chmod 666 /dev/ttyUSB0

Bovenstaande kan je natuurlijk ook eerst even vanuit de shell proberen. Na het draaien zou je met volgende commando de twee tty usb devices moeten zien:
ls -la /dev/ttyUSB?
Voor mij ontbreken nog steeds details hoe het dan moet.
'door root tijdens boot'.
Als je compleet wilt zijn moet je ook voor full idiots als ik een handleiding schrijven 😁
'full idiots' moeten zich hier niet mee bezighouden. ;-)
nou weet je, ik ben zeker geen full idiot hoor. En ben het wel met je eens.
Maar even een stukje op weg helpen hierin, zou schelen.
... maar dat je even een bootscriptje moet maken...
Alleen voor mensen met SSH toegang tot hun Synology-NAS en Linux basic admin skills:

In DSM 7.0.1-42218 worden (gelukkig!!!) de USB-Serial modules nog steeds meegeleverd. Een snelle blik in /usr/lib/modules:
 • /usr/lib/modules/usbserial.ko
 • /usr/lib/modules/ftdi_sio.ko
 • /usr/lib/modules/cdc-acm.ko
Vandaar dat ze met modprobe te laden zijn. Ze worden echter niet geladen bij het opstarten van het systeem (de NAS). Het is niet de bedoeling om via een 'bootscriptje' modprobe aan te roepen. Veel simpeler is om de USB-Serial modules die je nodig hebt op de gebruikelijke manier te laden tijdens het starten van het systeem.

Voor dat doel bestaat de directory /usr/lib/modules-load.d

Hierin staan de configuratie-files voor de modules die geladen moeten worden tijdens het starten. Onder andere /usr/lib/modules-load.d/70-usb-kernel.conf. In deze file schitteren de USB-Serial modules door afwezigheid. Het is niet aan te raden de USB-Serial modules in deze file toe te voegen, omdat deze file hoogstwaarschijnlijk overschreven word tijdens een DSM-update.

In plaats daarvan maak je je eigen file voor de USB-Serial modules. Belangrijk daarbij is dat het nummer waarmee de file-naam begint hoger is dan het nummer van de usb-kernel.conf file. In dit geval is dat nummer 70, dus kiezen we 75 voor de USB-Serial modules config-file, bijv. /usr/lib/modules-load.d/75-usb-serial.conf

In die file voeg je de USB-Serial module(s) toe die je nodig hebt voor je USB-Device. Bijv. cdc-acm voor een Z-Wave USB device (zoals Aeotec Z-Stick Gen 5). Als het systeem opstart terwijl de Z-Stick ingeplugd is zal automatisch /dev/ttyACM0 aangemaakt worden.
Ik heb meerdere USB devices op 7 draaien en dit is werkend meegekomen van 6.x dus heb nergens last van en hoor nu eigenlijk van jou dat er problemen zijn?

Het gaat onder andere om 2 printers een externe HDD en UPS en alles zonder problemen.

Heb je hier eventueel een bron van?

@Greatsword

Hoe zit het tegenwoordig met zaken als Plex, HyperBackup, Medusa, Docker etc?

Zowel docker en hyperbackup werken bij mij net zo goed als op versie 6.x merkte geen verschil na de update wat betreft de rest weet ik het niet gezien ik die niet gebruik?
https://www.reddit.com/r/..._are_no_longer_supported/

Een heleboel andere typen USB drivers, vaak met root nodig, werken idd niet meer. Dongles enzo.
Bedoelde eigenlijk deze link, woops (al linkt reddit post daar naar door), wel even stukje scrollen.
USB devices (Wi-Fi dongle, Bluetooth dongle, 3G/4G dongle, USB DAC/speaker, and DTV dongle) are no longer supported. If your Synology NAS is currently connected via a wireless dongle, it will be disconnected after the update.
Zoals @MatthiasL al aangaf, Reddit staat er vol mee en was ook aangegeven door Synology zelf. Dat sommige usb devices wel werken had ik ook aangegeven (usb support in DSM7 drastisch is verminderd). Dus je moet echt even nagaan of je usb device blijft werken onder DSM7 voordat je upgrade.
Ik draai Home Assistant in een VM op de Synology, in combinatie met een Zigbee USB stick. En dit werkt perfect in DSM7.
Hoe doe je dat dan? Ik kan prima mijn Conbee II zigbee stick opnemen in mijn Home Assistant VM. Maar bij een reboot, of bij een herstart van de VM is hij de stick weer vergeten en moet ik de stick opnieuw toevoegen. Dat werkte met DSM 6 ook al zo beroerd.

Juist met Docker blijft hij altijd in de lucht.

[Reactie gewijzigd door Ortep op 11 januari 2022 20:28]

Niets speciaals gedaan. Hij blijft meestal beschikbaar. Slechts éénmaal gehad dat dit niet zo was, na een stroompanne. Toen moest ik enkel in de VM instellingen de stick terug selecteren en opstarten.
Dat moet ik dus bij iedere herstart van mijn Syno en bij iedere herstart van de VM.
Eigenlijk is het onwerkbaar en dat was het in DSM 6 dus ook Bij mij is hij dus meestal niet automatisch beschikbaar.

[Reactie gewijzigd door Ortep op 11 januari 2022 23:37]

Ik draai Home Assistant in een Docker container in combinatie met een Zigbee USB stick, dat werkt ook perfect in DSM7 (en scheelt flink geheugen t.o.v. een VM). Maar helaas wel met een beetje kunst- en vliegwerk (verschillende USB drivers voor serieële devices, zoals veel Zigbee/Z-Wave/BLE sticks, zijn gewoon aanwezig in DSM7 alleen worden niet meer automatisch ingeladen, daarvoor moet je een bootup scriptje aanmaken).
Las dat er op 7 inderdaad nog wat zaken niet meer werkte dus ik zit nog steeds op 6.

Hoe zit het tegenwoordig met zaken als Plex, HyperBackup, Medusa, Docker etc?
Ik zit ook nog op 6. Ben dankbaar voor de mensen die de eerste twee jaar helpen met gratis debuggen. Daarnaast begrijp ik dat Photos geen vooruitgang is.
Synology Photos is behoorlijk wennen, maar moet zeggen dat het een stap in de goede richting is (ALS, ze dit wel blijven doorontwikkelen).

Hiervoor gebruikte ik zowel Photo Station als Moments. Ik heb altijd gevonden dat die twee samen zouden moeten gaan tot 1 compleet product, wat het idee achter Photos zou moeten zijn. Helaas hebben ze er om een of andere reden dan wel voor gekozen om toch behoorlijk wat functionaliteit eruit te gooien. Beetje bij beetje lijken er wat kleine features terug te komen (al dan niet via omwegen…), zoals ‘Maps’ waarmee je fotos geplot ziet worden op de wereldkaart.

Los van de missende functionaliteit hier en daar, werkt het verder wel gewoon goed. Ik ben er toevallig afgelopen week behoorlijk mee aan de gang geweest, alles opnieuw indelen, rechten verlenen, taggen, etc. (O.a. omdat ik opeens 1000+ foto’s van vroeger mee kreeg om te digitaliseren).
Weet jij misschien of er een optie is om de volgorde van albums aan te passen?
Je kan dit niet makkelijk zelf 'handmatig' instellen, je bent afhankelijk van de opties die gegeven worden.

In de browser, rechts bovenin heb je een knop die lijkt op 3 streepjes onder elkaar (van groot naar klein), met daarachter de sorteer opties:
 • By album creation date
 • By name
 • By photo taken date
 • By album share status
 • By album type
Binnen de app heb je dezelfde keuzelijst, waar je komt door in het Albums tabje rechts boven op de 3 puntjes te klikken.

Mocht je het echt op een specifiek door jou bedachte manier willen hebben gesorteerd, dan kan je gaan spelen met de album namen (en dan sorteren op 'By name').

[Reactie gewijzigd door robmor13 op 11 januari 2022 22:40]

Top bedankt. Die streepjes heb ik gemist op een of andere manier.
Ik gebruik Photos nu sinds de release van DSM7, echter heb ik sinds die tijd geen grote updates gezien.
Aangezien jij Photo station en Moments voorheen hebt gebruikt, werden deze vaak geüpdatet?
Ik krijg af en toe een beetje het gevoel dat er nauwelijks nieuwe functies worden toegevoegd aan de apps die Synology aanbiedt.
Photo station en Moments werden ook niet echt voorzien van veel updates. Ik denk dat dat misschien geldt voor wel meer packages van Synology zelf.

Tot dusver zijn de updates voor Photos ook redelijk beperkt, hoewel het wel een soort van indicatie geeft dat ze op de achtergrond wel blijven ontwikkelen. Ik heb een mail gestuurd naar Synology om te vragen of ze hier iets over kunnen zeggen.

Ik zit zelf onder andere op het volgende te wachten:
 • Aan kunnen passen van Geolocation (zoals in Photo Station)
 • Geolocations kunnen groeperen tot bijvoorbeeld stad
 • Handmatig face-tagging kunnen toepassen
 • Tijdslijnweergave voor non-managers
 • Tijdlijn toepassen in Albums (aan de rechterkant + foto's per maand gegroepeerd)
En een geweldige functie zou zijn als ie 'duplicate' foto's zou kunnen herkennen (op basis van de foto zelf, niet de bestandsnaam).
Nee Photo's is zeker geen vooruitgang in mijn beleving.

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 11 januari 2022 18:37]

Kun je svp aangeven wat specifiek niet goed is aan Photos?
Je kan geen map selecteren om te uploaden, alleen wellicht met automatisch upload.
Dit wil ik niet ik gewoon aantal foto’s selecteren, deze delen met synokogy Photos en plaatsen op mijn eigen map die ik wil kiezen.

Ik wil geen sociale media achtige dingen, als tags, landkaarten, gedeelde ruimtes / persoonlijke ruimtes ofzo.
Misschien dat ik Photos eerst op de Nas moet instellen ofzo, maar dit wil ik niet gebruiken verder(eens na gekeken krijg je hele interne website enzo).

Ds Photos was gewoon een soort verkenner, de dingen die je wou uploaden kon je plaatsen waar je wou zonder enig gedoe.
In principe kan je wat je aangeeft nog steeds allemaal doen, het is een kwestie van eenmalig instellen. Een zeer groot pluspunt aan Photos (en ook voorheen in Moments) is dat je al je foto's in een map (of meerdere mappen via een bepaalde structuur) gooit en je vervolgens 'Albums' kunt aanmaken. De albums kan je dan zo inrichten dat het bijvoorbeeld een selectie is van je belangrijkste/mooiste/leukste foto's van een vakantie.

Stel, vakantie Spanje: 500 foto's

Als je een keer aan je familie een impressie van je vakantie wil geven, dan zou je een Album kunnen maken 'Spanje', waarin je een selectie van 50 foto's stopt. De overige 450 heb je nog steeds (in je 'verkenner', wat Foto's heet) en het album met de 50 foto's vind je onder 'Albums'.

Ik moet toegeven dat ik er ook even mee bezig ben geweest om het allemaal voor mezelf uit te vogelen. Maar nu het eenmaal is opgezet, werkt het echt fantastisch en deel ik (sommige) albums zelfs met familieleden (die ook daar maar een selectie van de hele vakantie (kunnen) zien).
Ja maar dat is het hem juist, ik wil geen albums etc maken.
Als ik vakantie heb gehad dit jaar, dan maak ik zelf een mapje in 2022 met "Spanje", en dump daar dan alles zo los in.

Ik gebruikte het alleen voor foto's van mijn iPhone te uploaden, naar de Nas in het mapje wat al gemaakt had(Jaartal en gelegenheid).
Ik deel niks, ik tag niks, ik wil geen landkaart, geen sociale media dingen, alleen het verplaatsen van mijn foto's naar mijn Nas zodat ze gebackuped zijn(En wil dit ook niet automatisch laten doen);
Dat kan dus nog steeds, je hebt de keuze om te gaan voor de mapjes of als toevoeging de albums mocht je dat ook willen gebruiken.

Wellicht dat voor jou dan zelfs de Photo Backup van DS File (app) voldoende is. Deze doet niet meer dan foto's (automatisch) uploaden naar een zelf aangegeven map op je NAS. Je kan in DS File eventueel ook naar die folders browsen en daar de foto's bekijken.

Toegevoegd: zie draadje hieronder wat een uitleg geeft

[Reactie gewijzigd door robmor13 op 12 januari 2022 09:05]

Ik had binnen Photostation een gebruiker aangemaakt welke in bepaalde mappen kon kijken.
Dit account werkte verder nergens (op de NAS)
Daarnaast hoefde ik enkel alle foto's te uploaden naar 1 map (volume1/photos/mapx) en de NAS deed de rest. En die ene gebruiker kon dan ook gelijk de nieuwe foto's zien.

Nu met Photo's moet ik een "echte" DSM user aanmaken en deze allerlei rechten ontzeggen, want ik wil niet dat deze verder ergens bij kan, behalve dus bij de photo's
Daarnaast moet ik nu per map gaan aangeven dat ik deze wil "delen" met die ene gebruiker en moet dat bij iedere nieuwe map opnieuw aangeven. Dat moet ik ook doen voor andere medegebruikers, want als ik foto's upload met mijn account zijn ze ook enkel voor mij zichtbaar.
Erg omslachtig dus en zeker niet gebruiksvriendelijk.

En idd, al die "social media style" zooi, zoals timeline, albums, etc... hoef ik niet.
Het is enorme achteruitgang in mijn belegging? Je kan niet eens meer een paar foto’s selecteren vanaf de mobiel delen met de app, om vervolgens ergens te plaatsen in je eigen folders.

Allemaal sociale onzin gedoe en alles, vast leuk voor bepaalde groep.
Maar ik gebruikte het als backup naar mijn eigen foto mappen, die dus nu totaal niet zichtbaar zijn.
Je kunt nog steeds een hele mappenstructuur toepassen binnen je foto's... of is dat niet wat je bedoelt?

Ik laat iedere avond de foto's van mijn telefoon backuppen naar Synology Photos. Deze komen in de standaardmap van mijn account terug (hoogste niveau: Personal Space -> MobileBackup).

Van tijd tot tijd ga ik er eventjes voor zitten om de foto's in juiste mappen te zetten (die je naar eigen ingeving kunt inrichten).

Gouden tip (al zeg ik het zelf): Speel met de 2 beschikbare weergaven:
 • Tijdlijnweergave --> Zoals het op een iPhone werkt, alle fotos in 1 overzicht ongeacht in welke map ze staan
 • Mapweergave --> Hier kan je dus naar eigen inzicht allerlei mappen aanmaken
Standaard heb ik mijn browser en app ingesteld staan op 'Tijdlijnweergave'. Pas als ik foto's specifiek in mappen wil plaatsen, switch ik even naar de Mapweergave.
Ja dit kan met automatische backup, maar ik wil geen automatische backup.
Ik bepaal zelf wel welke foto's ik wil backuppen en welke niet, en zet ze dan naar de Synology.

Ik deed altijd foto's selecteren welke ik wou bewaren, delen met ds photo, kreeg je verkenner waar wil je ze opslaan dus blader ik naar het mapje en hup klaar.

Geen tijdlijn, tags, etc en weet ik het allemaal, alleen een middel om handmatig je foto's te kunnen verplaatsen van mobiel naar Nas.
Ik heb de hele foto app ook niet in gebruik op de nas zelf, eens gekeken maar allemaal functies wat ik niet gebruik.

Ik doe het dus altijd precies anders, jij doet een automatisch backup en zoekt het later wel uit.
En ik wil bijv nu me foto's backuppen en dan direct in de juiste folder, dus zonder handmatige backup.

Oh en tijdlijn weergave gebruik ik ok niet op de iPhone, ik zit alleen maar bij Albums en dan recent ;)

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 12 januari 2022 07:21]

Wat weerhoudt je er van om daarvoor DS File te gebruiken. Die kan dat wel en kan je gewoon je file in de foto's (of willekeurige andere map) plaatsen en is hij vanaf dan zichtbaar in synology Photos
Dit werkt niet met DS File op ios tenminste, als ik een foto selecteer en ik zeg deel optie staat er geen DS File tussen.
Of moet je dit doen vanuit de DS File app zelf ?
Ik snap nu wat je bedoelt en herinner me vaag dat dit voorheen wel kon (niet zeker). Nu moet je het in ieder geval andersom benaderen:

1. Open DS File op je iOS-apparaat
2. Ga naar de folder waar je foto's naar wilt uploaden
3. Klik op de puntjes rechts bovenin
4. Kies "Uploaden" (3e optie)
5. Uploaden vanaf: Van albums
6. Selecteer nu de foto's die je wil uploaden naar je NAS
Ah oke precies de omgedraaide wereld, normaal ging ik naar foto's app en selecteerde daar de foto's en uploade ze met ds photo.

Ik zal het nog eens proberen bedankt :)

@robmor13

Inderdaad functie zit in ds file ingebakken, meer dan dit heb ik niet nodig :).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 12 januari 2022 18:23]

Als het goed is zit deze functie nu ook ingebakken in de laatste release (gisteren) van Synology Photos :)
Zo he dat mocht eens tijd worden wat eigen controle, in plaats van allemaal automatische / sociale voorgestelde dingen :).
Ik zal het eens gaan bekijken via ds file werkt op zich ook wel, maar bedankt voor de tip :)
Je slaat de spijker op zijn kop, zo gebruik ik photos ook idd :*)
Wat heeft Synology Drive er dan mee te maken? De data in Synology Drive wil je toch ook gewoon in je Hyper Backup hebben staan?

Synology Drive is eigenlijk gewoon een Google Drive/OneDrive achtige interface met vergelijkbare features die gewoon op je nas zelf draait. Ik ben er héél erg blij mee.
Greatsword vroeg hoe het stond met o.a. Hyperbackup.

Ik dacht dat het Hyperbackup was welke niet meer ondersteund werd door Synology en de vervanger Synology Drive was. Maar het was Synology Cloud station welke is komen te vervallen.
Vandaar dat ik dat later ook weggehaald heb uit mijn post.
Kun je svp aangeven wat specifiek geen verbetering is aan Photos?
Ik gebruik Photos (of hoe het nu dan heet) zelf niet, maar heb van een aantal mensen uit mijn omgeving die het wel gebruiken gehoord dat zij er wel tevreden mee zijn. Het is dus blijkbaar enigzins objectief, of je er blij mee bent of niet.
Ik zit ook nog op 6. Ben dankbaar voor de mensen die de eerste twee jaar helpen met gratis debuggen. Daarnaast begrijp ik dat Photos geen vooruitgang is.
Zelf heb ik geen ervaring met de voorganger of bijvoorbeeld Google Photo's, maar ik vind Synology Photos erg fijn werken. Voor mij zitten bijna alle benodigde functie erin. Iets van een darkmode zou ik wel prettig vinden.
Ik heb de mijne op 7 draaien en m’n docker en Plex werken perfect.
Ik krijg mijn lokale map op de nas niet meer zichtbaar. Was dat een bug?
Bedoel je de lokale map met betrekking tot Plex?
Ja die krijg ik gewoon niet meer gekoppeld in plex.
Mij is het gelukt door via de website van Plex een installatie/package bestand te downloaden en deze handmatig te installeren in DSM (Package Center --> Manual Install --> Bestand uploaden)

Daarmee weet je zeker dat je echt de laatste versie hebt die beschikbaar is.

Ergens hierboven is het al vermeldt, de nieuwe manier is dat je niet gebruiker 'plex' de juiste authorisatie geeft, maar System internal user 'PlexMediaServer'.

Dit doe je in DSM:
1. Ga naar Control Panel --> Shared Folder
2. Klik hier op de folder waar je je media hebt staan en klik bovenin op Edit
3. Ga naar de Permissions-tab
4. In de dropdown (waar nu waarschijnlijk Local users staat), selecteer je System internal user
5. Zoek 'PlexMediaServer' en geef deze Read/Write rechten
6. Save!

Kan je het nu nog eens proberen?
Voor wat betreft plex en docker kan ik gerust zeggen dan het probleemloos werkt. Voor beide ben ik geen super zware gebruiker, maar tot nu toe helemaal geen issues gehad. Plex installeer ik wel handmatig, maar dat deed ik al in DSM 6.
Betreft Plex en HyperBackup heb ik tot nu toe geen enkel probleem gehad, draait allemaal als een zonnetje!

Ik draai DSM 7 nu al een tijdje en heb sowieso geen rare dingen ondervonden. Moet erbij zeggen dat ik een redelijk ‘gewone’ user ben. Ik gebruik de NAS voornamelijk voor Drive, Photos, Plex, HyperBackup. Verder geen spannende zaken.
Plex werkt gewoon hoor. Alleen staat plex niet bij de gebruikers, maar system internal user staat die bij. Verder werkt het als voorheen.
Plex draait gewoon. Docker ook. Hyperbackup volgens mij ook. De andere weet ik niet.
Maak van Plex wel een backup want er wordt een nieuwe bestandsmap gemaakt.
Kan je aangeven wat je er een ramp aan vindt? Ik vind het persoonlijk een stap in de goede richting, hoewel ik moet toegeven dat ik er iets meer van had verwacht. Een perfecte samenvoeging van Photo Station en Moments. Helaas hebben ze er (om wat voor reden dan ook) voor gekozen om een x-aantal features achterwege te laten.
Dat klopt. kan vele malen beter
Dank je wel voor je goed onderbouwde mening..
Ik was tot nu toe heel tevreden met Photo's, maar nu ik dit gelezen heb zal ik er mee stoppen.
@bluecupra Ligt het aan mij of is de update er niet meer? Zie m er nier tussen staan.

[Reactie gewijzigd door Glassertje op 12 januari 2022 09:23]

Gisteren kwam je met de eerdere link in een map met de 7.0.1 update 1 bestanden per model NAS. Lijkt erop dat de update niet meer beschikbaar is / dan wel is ingetrokken

In de map: https://archive.synology.com/download/Os/DSM staat als laatste versie: 7.0.1-42218 (zonder-1)

[Reactie gewijzigd door bluecupra op 12 januari 2022 09:39]

https://www.synology.com/nl-nl/releaseNote/DSM?model=DS916%2B#all_versions
Version: 7.0.1-42218 Update 1
(2022-01-11)
Important Note

This update has been recalled on January 1, since permission errors occur in the license files of packages.
Beetje vreemd om die update dan afgelopen week nog gewoon beschikbaar te hebben gehad, paar dagen terug gedownload op de site van Synology zelf.

Ik ben gelukkig nog geen problemen tegen gekomen met deze update.
Ik heb een topic geopend, daar reageerde ook iemand dat hij de update op 10 januari nog heeft gedownload.
Ik denk dus dat die "January 1" een typo is.
Bedankt voor de bevestiging.
Mijn 1821+ ziet dit niet als een nieuwe update en weigert het te installeren.
Ik draai zowel DSM7 als DSM6 op twee verschillende NAS systemen.
Van beide zijn voors en tegens te noemen, maar beide draaien over het algemeen prima.
2 maanden geleden heb ik een sessie gehad met Synology support, er zit een bug in de certificate check icm webdav.
Dit zou in de volgende update opgelost worden.
Ik zie hier geen meldingen van in de fixed issues.
Voor gebruikers die nog op DSM 6.2 zitten, hier is ook een update voor: Version: 6.2.4-25556 Update 3. Te downloaden via dezelfde link.
Ik heb onlangs pas m'n eerste NAS gekocht. En deze kwam met DSM 7 out of the box.

Ik merk dat je snel afhankelijkheden imbouwd op je systeem waardoor je later daar issues mee kan krijgen. Ik probeer dat tot een minimum te beperken. Ook vertik ik het om mijn NAS aan een online account van Synology te hangen. Dat maakt dat sommige dingen simpelweg niet werken. Photos gebruik ik dus niet. Ik heb syncthing op m'n telefoon gezet.
Syncthing is alleen geen standaard package in DSM. liever dan een docker image dan dat ik third party repositories gaan gebruiken.

Op deze manier hoop ik dat ik in de toekomst makkelijk kan blijven upgraden zonder veel poespas.
De 7.0.1-42218-1 update is niet (meer?) beschikbaar. Lijkt me goed om dit artikel daarop aan te passen.
Ik ben erg tevreden over de software, werkt stabiel en snel. Wat ik alleen nog steeds erg irritant vind, is dat DS Audio voor zover ik weet nog steeds niet gapless flac-bestanden (audiotracks zonder pauze) via DLNA kan afspelen. Bij het beluisteren van live-albums is dat jammer. Ik gebruik daar de app BubbleUPnP voor, maar die is af en toe erg instabiel.

Heeft iemand tips?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee