Software-update: Acrobat Reader 2020.009.20063

Adobe Reader DC logo (75 pix) Adobe heeft versie 2020.009.20063 van Acrobat Reader DC uitgebracht. Acrobat Reader DC bestaat uit het commerciële pakket om pdf-documenten te creëren en de gratis Reader om ze te kunnen lezen. Met Reader is het overigens ook mogelijk om via een onlinetool eenvoudige pdf-documenten te maken. Versie 2020.009.20063 wordt door Adobe als een planned update aangeduid en brengt de volgende verbeteringen:

Security bulletin
 • This release provides mitigations for vulnerabilities described in the corresponding security bulletins of Reader and Acrobat.
Preflight
 • 4297032: Preflight PDF/X-4 verification erroneously flags error for JPEG2000-compressed image
 • 4286860: Error appear while creating output intents
 • 4286412: Preflight output intent for customisation of “Japan Color 2011 Coated.icc” profile error
 • 4267994: Unable to modify preflight settings from an imported action
Collaboration
 • 4294405: Confusing dialog appears when try to close the app just after review initiation
 • 4299078: Upsell card is shown when “Send for Comment” clicked in Reader in signed-out state
 • 4301524: Not able to share for comment , Reader gets stuck after signing into it on Mac systems
OneDrive business
 • 4298607: Consent dialog shown on adding OneDrive business account for non-admin users even when org wide consent provided by admin in Azure AD environment
Printing
 • 4198097: Issues with print Output using Acrobat DC
Rendering
 • 4290523: Horizontal scrolling with two fingers on touchPad or trackPad does not work
Digital Signature
 • 4299026: Not able to disable Certificate app using cDisabled
 • 4292202: AllowReasonWhenSigning plist setting not propagating in Mac
Forms
 • 4278573: On moving/resizing the form field, <form> tag is deleted in the tag panel
 • 4294877: Tabs in form fields properties dialog becomes inaccessible, as the dialog and scroll bar is re-positioned
 • 4222600: In case of dropdown, unable to select items in DropdownProperties->Options->Item list if they have same export values
 • 4301496: Crash while changing tab order when cursor is on edit field
Viewer
 • 4299060: Honor windows cursor pointer size setting in Acrobat
 • 4291505: “Show Shadows Under Windows” is deselected on opening the pdf file
 • 4298046: Acrobat crashes on clicking “Enable all features” button on the Protected View banner when some 3rd party tools are present
 • 4286594: Hyperlink with asian character strings does not open from Acrobat DC but works from Reader DC

Versienummer 2020.009.20063
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2016
Website Adobe
Download https://get.adobe.com/nl/reader/otherversions
Licentietype Freeware

Reacties (28)

Wijzig sortering
Echt een reader kan ik het tegenwoordig niet noemen, bestand word bij openen vergrendeld, vermoedelijk door de notitie functie, erg irritant als je een PDF wilt exporteren en één of andere harrie heeft het bestand ongebruikt open staan....
Daarnaast is het maar bloated met die irritante en prominente sidepanels, ik heb wat kunnen verwijderen door de config te modden maar het blijft een gedrocht.
Waarom stap je niet over naar de tig (open-source) alternatieven? :)
Edge kan tegenwoordig op Windows ook PDF's lezen, op Linux heb je fijne document viewers (zoals Okular) die vrijwel elk formaat kunnen lezen en OS X zou als het goed is gewoon PDF's moeten kunnen parsen.

Ik weet natuurlijk niet of je de functies van Adobe nodig hebt, maar ik dacht zelfs dat je signed PDF in andere readers kan lezen dan Acrobat.

Tegenwoordig heb ik helemaal niks meer van Adobe; Flash is niet meer nodig, geen Acrobat en ook Photoshop *kan* je vervangen door een alternatief. Adobe heeft inderdaad hun eigen kuil gegraven door die bloat en pushen van hun cloud abo's.
PDF in Edge is bagger traag by design navigeren door de pagina's, hinderlijk.
Firefox is hier de default viewer waar je zo door de pagina's heen jaagt, maar heeft moeite met het correct uitgelijnd printen.
Dan heb je prettige lichtgewicht readers zoals Sumatra PDF die gewoon de ISO standaard zal nastreven, maar omdat Adobe reader eigenlijk de standaard naleving verziekt met zijn dunne lijnen verbeteren functie die standaard aan staat, waardoor je flinterdunne/on-printbare lijnen krijgt bij andere readers die zich wel netjes gedragen, is van daar uit de bewustwording om een ISO lijndikte van minimaal 0.18 om in de gaten te houden, dan ook ver te zoeken.
Want de Adobe output, en het printen daaruit is met een OK resultaat, waarmee dit soort ellende in stand blijft.
Vanuit de pakketten hier is er dan ook geen lijndikte export correctie(en waarom zouden ze, want Adobe, fuck intenties ISO na te streven o.d), afhankelijk van bron zijn er soms wel soms niet fatsoenlijke lijndiktes aangegeven.

[Reactie gewijzigd door CHBN op 16 mei 2020 22:16]

Zijn er alternatieven waarmee je PDF formulieren kan invullen? Ik heb maar de Adobe Reader Touch uit de Microsoft Store geïnstalleerd voor die functie, neemt maar 27MB in beslag.
Dat ligt volgens mij aan de reader en de beveiliging van het document. Ik gebruik Google Docs hiervoor, maar weet niet hoe dat zit bij andere apps.
Als ik een PDF met invulvelden open in Google docs krijg ik een melding dat ik deze in Adobe moet openen voor het invullen van de velden. Dan blijf ik maar de combinatie SumatraPDF en Adobe Reader Touch gebruiken.
Kan Foxit reader dit niet?
Het klinkt alsof jij op de propagandamarketingafdeling van Adobe werkt, of in ieder geval voor zoete koek slikt wat zij vertellen. Er zijn zat goede alternatieven voor Photoshop waar je niet maandelijks voor hoeft te betalen. Ik geef toe dat de gratis en open source alternatieven waarschijnlijk features missen ten opzichte van de betaalde software, maar ook die worden steeds beter.

Hier de mening van een professionele fotograaf over dit onderwerp: https://www.youtube.com/watch?v=IM0VbtX4zKU

edit en spoiler: Affinity Photo, de suggestie van @MarcelP102, is inderdaad waar hij naar over is gestapt.

[Reactie gewijzigd door rbr320 op 15 mei 2020 17:50]

Fotografen zijn zeer zeker niet altijd de beste businessmensen... Linus is dat duidelijk wel: https://www.youtube.com/watch?v=L9VysWRHPdI

Maar Affinity is inderdaad een aardige optie, maar zoals ik al aangaf. Als je nu Photoshop kan vervangen voor wat anders, dan heb je nooit Photoshop nodig gehad. Ik heb ook geen complete ontwikkelomgeving nodig als ik zo nu en dan eens wat regels code aanpas in notepad...

Ik ben alweer 6 jaar klant bij Adobe met Adobe CS als IT ZZPer, voornamelijk om klanten te kunnen helpen met bestanden. Wat ik echter veel vaker opstart als Photoshop? Het gratis Paint.net... ;-)

De Affinity applicaties zijn momenteel in de aanbieding (€28 per pakket):
https://affinity.serif.com/en-us/store/
De kans is groot dat ik deze ook aanschaf (maar dat betekend nog zeker niet dat ik het Adobe CS abo kan opzeggen)...
Zonder op de link te klikken weet ik welke LTT video je bedoelt. Natuurlijk heeft Linus wel een punt, maar hij bekijkt het wel erg met oogkleppen en een korte termijn insteek wat mij betreft. Joe Christina wil als fotograaf (en wat hij nog meer doet) ook gewoon geld verdienen en is dus net als Linus ook entrepreneur, al werkt hij in zijn eentje en niet met een heel team van mensen. Het klopt dat al die manuren waarschijnlijk duurder zijn dan het prijsverschil in de software, maar als je mensen gewend raken aan de nieuwe software komt die productiviteit vanzelf wel weer terug. Je moet er dus over een veel langere termijn naar kijken en beter vergelijken, wat @magician2000 ook al aan geeft.
Wellicht dat een aantal workflows inderdaad 1:1 in een ander pakket kunnen, het issue blijft leveranciers en klanten die iets leveren of geleverd willen zien in formaat x. Dat formaat is meestal de industrie standaard van Adobe, be it psd, .ai, indesign document of pdf. Natuurlijk kan jan en alle man exporteren naar pdf, maar voldoen aan alle standaarden voor print productie is een heel ander verhaal (daar zijn zelfs externe applicaties voor gemaakt zoals pitstop pro),

Een ander issue is dat men even vergeet hoeveek tijd men kwijt is aan adoptie, wennen aan een nieuw pakket kost tijd en productiviteit. Voor mij veel meer dan wat pakket xyz kost. Echter als je het interessant vind om iets nieuw te leren is het een ander verhaal, het kost echter nog steeds tijd=geld. In diezelfde niet productieve tijd zou je wellicht iets veel leukers willen doen?

Dit is ook altijd weer het argument met MS Office vs OpenOffice, LibreOffice, etc. Windows vs. Linux. En we komen toch altijd weer terug opdat de grote pakketten flink geld kosten, maar aan de andere kant geld besparen.

Zelfs al ben je een kleine ondernemer, je wilt een staigere inhuren, een ZZPer of een vast personeels lid. De kans dat je iemand betaalbaar vind die de Adobe Photoshop kennis heeft ipv. Affinity Photo is veel groter. Ik zie het in de IT, als mensen op zoek zijn naar iets wat niet 'de standaard' is, betalen ze gewoon meer omdat er veel minder keuze is qua personeel. Als ik zie hoeveel tijd=geld grote bedrijven kwijt zijn aan personeel opleiden aan bedrijfsspecifieke applicaties of wijzigingen in algemene applicaties, dan hebben we het over enorme bedragen, waarbij kosten van software insignificant beginnen te worden.
Het issue blijft dat leveranciers vastgeroest zitten en klanten eigenlijk nauwelijks weten wat ze nu echt nodig hebben. De leveranciers zorgen voor een self forfilling prophecy door zich niet aan de wurggreep van de gevestigde orde te willen onttrekken (ja, het is een keuze!). Klanten willen enkel een eindproduct. De ontwerper is hier degene die dit eindproduct kan verzorgen. Hoe, dat mag niet eens uitmaken. PDF is overigens iets dat prima voldoet. Tot dusver heb ik geen problemen gehad met PDF exports vanuit niet Adobe software.

Ik denk niet dat wij hier vergeten dat je tijd kwijt bent voor adoptie en hoeveel dat is. Maar doordat bijna iedereen zich achter dit gegeven tracht te verbergen blijft het probleem in stand. Het gaat ook niet zozeer om wat pakket xyz kost, het gaat om die verrekte vendor lock-in waar je mee te maken hebt. Die verlamt een ieder die zich weigert lost te breken. Meer mensen zouden het lef mogen tonen en voor andere oplossingen kiezen. Je kunt je klandizie daarop aanpassen en voila, je hebt (op dit moment) dan zelfs een niche te pakken.

Het argument met MS Office versus LibreOffice (OpenOffice telt nauwelijks meer mee tegenwoordig) is met name dat MS zich steeds toch weer niet aan de standaarden wil houden. LibreOffice kan veel zaken net zo goed of beter dan MS Office. Wanneer je LibreOffice gebruikt mis je niets voor de zaken waarvoor die software gemaakt is. Je kunt er alles mee doen. Ook hier geld weer dat je wel moet willen en niet op scholen al moet gaan beginnen met MS Office voor te schotelen.

Windows vs Linux ligt toch wat anders. Daar is het vooral weer de zelf gecreëerde vendor lock-in. Perse software willen gebruiken die enkel op Windows werkt. Dit terwijl dat voor heel veel gebruikers niet nodig is. Kanttekening daarbij is dat software ontwikkelaars wel eens wat meer ook naar Linux mogen porten. Naar Apple doen ze dit al, de stap naar Linux is in feite heel klein.

Maar nu zit je in een vicieuze cirkel en raak je precies het probleem waardoor je dit probleem (want beperking in keuze vrijheid is uiteindelijk een serieus probleem) niet op zult lossen. Die stagiar, die dus blijkbaar enkel die Adobe meuk op school heeft geleerd, heeft daardoor oogkleppen op. Dat is wat we in deze maatschappij moeten doorbreken. Ik zie overigens niet in waarom iemand met een andere expertise direct duurder zou zijn. Want, zoals dit verhaal duidelijk maakt, is er minder vraag.

Grote bedrijven zijn vooral geld kwijt aan opleiden doordat het personeelsverloop groot is. Maar dat creëren ze zelf. Ik heb dat al zo vaak zien gebeuren. Respectloos met mensen omgaan omdat je ze ziet als iets simpel vervangbaars. Net als gereedschap. Daar zit ook een heel groot deel van het probleem.

Samengevat zou het bij het onderwijs dus al moeten beginnen. Geen les meer in Adobe, maar in verschillende pakketten zodat je mensen leert met meerdere tools te werken.

De bedrijven kunnen zeker een duit in het zakje doen door niet meer zo star vast te willen houden aan hetgeen ze aan gewend zijn. Durven ondernemen dus eigenlijk.

Ik begrijp je verhaal overigens maar al te goed. Maar ik zie ook maar al te goed dat juist daardoor niets zal veranderen. Het blijven verschuilen achter van alles en nog wat brengt ons geen stap verder.
Fotografen zijn zeer zeker niet altijd de beste businessmensen... Linus is dat duidelijk wel: https://www.youtube.com/watch?v=L9VysWRHPdI

Maar Affinity is inderdaad een aardige optie, maar zoals ik al aangaf. Als je nu Photoshop kan vervangen voor wat anders, dan heb je nooit Photoshop nodig gehad. Ik heb ook geen complete ontwikkelomgeving nodig als ik zo nu en dan eens wat regels code aanpas in notepad...

Ik ben alweer 6 jaar klant bij Adobe met Adobe CS als IT ZZPer, voornamelijk om klanten te kunnen helpen met bestanden. Wat ik echter veel vaker opstart als Photoshop? Het gratis Paint.net... ;-)

De Affinity applicaties zijn momenteel in de aanbieding (€28 per pakket):
https://affinity.serif.com/en-us/store/
De kans is groot dat ik deze ook aanschaf (maar dat betekend nog zeker niet dat ik het Adobe CS abo kan opzeggen)...
Juist ja, Linus is een bussinessman. That's it, niet meer, niet minder. Wat hij doet is voor de kijkcijfers en het geld. Verder is het helemaal niet bijzonder en/of bijzonder goed. Ik zou niet zo snel uitgaan van wat hij (en zijn team) doen en aangeven.

Linus vergelijkt ook niet echt. Er zijn meer kandidaten wat betreft oplossingen. Ook de manier van uitleg is voor de gemiddelde gebruiken (waar Linus uiteindelijk voor is) lastig te volgen.

De vraag die je je moet stellen tegenwoordig is wat Photoshop kan wat andere - vergelijkbare - software niet kan. En dat het Adobe is en de hele industrie dit gebruikt is absoluut geen argument. Dat is een vendor lock-in die tegenwoordig niet meer nodig is.

Photoshop kan wellicht tijd (dus geld) besparen, maar dat is niet per definitie waar. Zeker niet wanneer je met vergelijkbare software evenveel ervaring hebt opgedaan. Daarnaast is alle Adobe software tegenwoordig enorm log geworden. Een groot nadeel vind ik persoonlijk.
Dan heb je Affinity Photo zeker nog niet geprobeerd..
De meeste browsers kunnen tegenwoordig toch ook prima PDF's weergeven, daarvoor heb je geen aparte Reader nodig.
Tot je sbs paginas wil tonen, zaken markeren,...
Wil je het gewoon droog lezen kan dat idd vlot in de browser.
https://get.adobe.com/nl/reader/otherversions
Nog altijd de 2019 versie en de update is groter dan het volledige installatie bestand :-(
Dit doet Adobe al vele jaren op deze manier, het is toch van de gekke dat een update groter is dan het hele installatiebestand...
effectief is het een installer die in de basis een 2018 versie installeert en vervolgens de 2019 update patch (msp). Die update patch kunnen ze makkelijk vervangen door de laatst beschikbare. Geen idee waarom ze dat niet doen.
Voor macOS gebruikers dicht deze versie een groot lek waarmee root toegang mogelijk was, zie voor meer info o.a. https://www.macrumors.com...rity-vulnerabilities-mac/
Ik gebruik al een tijdje Foxit Reader. Veel fijner dan Acrobat. :)
Dat soort opmerkingen komen altijd voor onder meukposts over Adobe Reader en altijd is de reactie er op hetzelfde.

Ja, voor het simpelweg lezen van eenvoudige PDF’s zijn die kleine viewers of in het OS ingebouwde viewers prima. Ik gebruik voor 99% van de PDF’s die ik moet openen de ingebouwde Preview functie van macOS.

Toch heb ik ook Adobe Reader er op staan om pre-flight bestanden te kunnen checken voor ze naar de drukker gaan (vooral voor kleurverloop e.d.) en vorig jaar heb ik het veel nodig gehad omdat de KYC procedure voor een bank ingewikkelde PDF forms gebruikte die gewoon niet werkten in simpeler viewers. Ook mijn vriendin heeft Adobe Reader wel eens nodig om meer complexe medische rapporten te kunnen lezen, vraag me niet waarom.

Er zijn alternatieven voor Adobe Reader die goed in de buurt schijnen te komen maar die zijn meestal niet erg goedkoop.

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 15 mei 2020 11:44]

pdf-exchange al eens geprobeerd?
Dat is alleen voor Windows zo te zien. Maar goed, ik ben ook niet op zoek naar een alternatief. Mijn combinatie van Apple Preview, PDFpenPro en Adobe Reader werkt goed.
Ik gebruik al een tijdje Foxit Reader. Veel fijner dan Acrobat. :)
Die is onderhand alweer jaren bloatier en buggier als Acrobat Reader DC, terwijl dit juist jaren andersom was. Op m'n W10 Pc gebruik in tegenwoordig gewoon Acrobat Reader DC voor pdfs te lezen, snel zat. Op mobile devices zoals bv. iPhone/iPad zou ik dat bv. weer niet aanraden (pak GoodReader).
zelfde hier. grappig hoe foxit nu bloatware is en acrobat reader gewoon werkt, en sneller is.
Al enkele jaren over op de gratis variant PDF exchange-editor van tracker-software.
Nooit meer omgekeken. Je kan zo veel meer, ook met de gratis variant.
Ik snap al die alternatieven niet, de enige reden zou kunnen zijn dat je ruimte tekort komt...
De snelheid is al lang niet meer traag zoals 10 jaar terug en je weet tenminste zeker dat alles geopend kan worden.
Als je dan al een alternatief wilt gebruiken, waarom dan alsnog weer iets installeren terwijl zelfs de standaard browser in Windows 10 al .pdf kan openen? De nieuwe Edge, Chrome of welke browser dan ook kan dat tegenwoordig ook gewoon...
Allemaal met de beste bedoelingen al hun favoriete viewers plaatsen hier, maar ze weten vaak helemaal niet waarom het de favoriet is omdat ze niets anders gebruiken...
Ik open .pdf standaard in Edge, nu dus de nieuwe Edge en als er iets niet werkt pak ik gewoon Adobe Reader en dan werkt het letterlijk altijd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee