Software-update: SyncBackFree 9.3.4.0

SyncBackFree logo (75 pix) 2Brightsparks heeft versie 9.3.4.0 uitgebracht van SyncBackFree. Dit programma is de eenvoudigste en daarmee meteen ook de gratis uitvoering van de back-upsoftware die dit bedrijf in de aanbieding heeft. Naast back-ups maken kan SyncBackFree data synchroniseren. Dit kan naar een locatie op dezelfde of een andere schijf, of naar een ander medium, zoals een cd-rw of usb-stick, of naar een ftp-server of ziparchief. Naast deze gratis uitvoering zijn er ook SyncBackSE en SyncBackPro, die voor respectievelijk 45 en 62 euro extra functionaliteit bieden. De changelog voor deze uitgave is hieronder te vinden:

Updated:
 • Full expand of a folder in File and Folder selection window can now be aborted
 • Faster folder expansion in File and Folder selection window
 • Uninstall will remind you of profile and settings backups if you select to uninstall all settings and profiles
Fixed:
 • (Pro): Hash/pound sign (#) can now be used in filenames with WebDAV
 • Errors when sending email (log) to encrypted mail servers

Versienummer 9.3.4.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows 8, Windows 10
Website 2Brightsparks
Download https://www.2brightsparks.com/download-syncbackfree.html
Bestandsgrootte 29,80MB
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

08-03-2020 • 07:19

35 Linkedin

Bron: 2Brightsparks

Reacties (35)

Wijzig sortering
Mooie software, maar het is wel heel jammer dat je significant op veiligheid in moet leveren in de gratis versie door de beperking tot FTP (geen SFTP / FTPS). Dat is het enige gebrek voor mij in de freeware versie en dan is het prijsverschil met de betaalde versie toch wel erg groot.
Het idee van een gratis versie is natuurlijk om je over te halen om een betaalde versie te nemen. Dit doen ze door interessante features alleen in de betaalde versie beschikbaar te maken.
Het grote verschil leidt mij als consument echter naar alternatieven. Bovendien stimuleren ze zo het gebruik van onveilige technieken wat in mijn ogen als "onethisch" gezien kan worden (of op z'n minst niet gewenst). In andere woorden: ik had het beter gevonden als ze het bij puur functionele items / support hadden gehouden i.p.v. items die betrekking hebben op beveiliging. Maar zoals met veel comments is dat natuurlijk slechts een mening ;-).
Dat snap ik. De tool is voor thuisgebruik niet erg goedkoop. Wat je kan doen is wachten op een sale met bv Black Friday of even contact opnemen met de makers om te kijken of er iets mogelijk is.
Duplicati is een goed en gratis alternatief. Ik vind het redelijk gebruiksvriendelijk en sftp en dergelijke worden out of the box ondersteund.
Hmm is Duplicati vergelijkbaar met Free File Sync?
Zeer goeie backup software die ik al jaren gebruik (Pro versie)
Een van de beste features is het backuppen van Outlook 365 Familie versie. Je kan namelijk meer dan 1 Onedrive acount backuppen op je server, zodat je een offline backup hebt van Onedrive.
Onedrive zelf kan je niet als backup beschouwen. Zeer tevreden.
Waarom is onedrive zelf dan geen backup,

onedrive personal 30 dagen versioning

Odb heeft unlimited versioning


Het hele ide van versioning in cloud is juist backupless. Alleen 3rd parties proberen je nog te overtuigen dat je backup bij hun nodig hebt. Ow ja wat verkopen zij.

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 8 maart 2020 08:33]

Versioning is geen vervanging voor backup. Het idee van een backup is dat je iets kunt restoren wanneer de originele bron verloren is gegaan. Dat kan een los bestand zijn maar ook het verlies van gehele opslag of locatie. Daar voorziet een versioning oplossing niet in. Hier is behoorlijk wat over geschreven in de media. Google levert je uitgebreidere uitleg.

[Reactie gewijzigd door Bor op 8 maart 2020 09:26]

onedrive heeft meerdere bronnen en voldoet dus aan jouw definity van een backup.

Je kunt ten alle tijden restoren naar alke vorige versie van een bestand wat op meerdere locaties geografische is opgeslagen.

Wat doet jouw backup meer dan die definitie dan

Jaren gelden toen versioning en retentie nog niet in one driven zaten had je gelijk maar dat is tegenwoordig niet meer. Sterker nog one drive ziet zelfs crypto lockers en mass deletes en beschermd er tegen.

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 8 maart 2020 10:26]

Microsoft garandeert jou niets aangaande dataverlies. Ik geef toe, ik heb de voorwaarden niet bekeken, maar cloud providers kennende garanderen ze in feite niets op dit vlak. Schade bij dataverlies valt ook lastig te kwantificeren, dus blijven ze het liefst zover mogelijk van dit soort kwesties af.

Dat wil overigens niet zeggen dat ze er niet voor zorgen dat de data beschikbaar is en blijft. Dat is ook in hun eigen belang, reputatieschade.

Een backup houdt in dat je ergens een kopie bewaard elders dan het origineel. Als je met en vanuit OneDrive werkt, dan zal je elders buiten OneDrive ook de data moeten opslaan wil je kunnen spreken van een backup.
En dat is precies het verschil we noemen dat in de cloud dan ook geen backup maar native data protection.

Maar de requirements , failure domains en failure boundrys zijn in essence exact het zelfde.

Een backup voelt beter omdat je het zelf beheert maar is zeker per definitie niet beter of noodzakelijk dan native data protection. Kijk maar naar alle crypto infectie van de laatste tijd niemand heeft backups kunnen gebruiken waar onedrive 1 click restore was geweest.

Backups hebben nog wel bestaans recht als 3de failure domain maar dat doet bijna geen enkel bedrijf omdat het veel ste duur is.
Een backup voelt beter omdat je het zelf beheert maar is zeker per definitie niet beter of noodzakelijk dan native data protection. Kijk maar naar alle crypto infectie van de laatste tijd niemand heeft backups kunnen gebruiken waar onedrive 1 click restore was geweest.
Als ik hier de (zoals jij het noemt) "1-click-restore" voor de Universiteit van Maastricht van maakt, dan hoop ik dat je zelf inziet dat OneDrive ook hier helemaal geen oplossing zou zijn geweest. Naast het feit dat ik betwijfel dat je alles daadwerkelijk "schoon" terug zou krijgen, zou de restoretijd in zo'n scenario maanden duren, zelfs met een hele dikke internetpijp (waarbij de bottleneck dan een stukje verderop komt te liggen).

Een backup op 1 locatie (in dit geval OneDrive) kan ook eens (tijdelijk) niet beschikbaar zijn. Door problemen bij Microsoft bijvoorbeeld, of door een DDOS. Als je die data nodig hebt, om de schade zoveel mogelijk te beperken ben je direct de klos (want je kan dan simpelweg (tijdelijk) niet restoren).

Verder is de architectuur van OneDrive niet gebaseerd op backup, maar op filesharing. Incidentele deletes zijn a) makkelijk te maken en b) maar tijdelijk terug te draaien. 60 of 90 dagen klinkt veel, maar als je er na een halfjaar achterkomt dat je (per ongeluk) je BTW-administratie hebt weggegooid, of je familie foto-album hebt laten verdwijnen, ben je wederom de klos.

Kortom, wat je hier roept klinkt mij in de oren als een evangelist die 3-2-1 backup strategie maar onzin vindt, OneDrive is genoeg. Wellicht bedoel je dat niet (dat hoop ik maar), maar zo klinkt het wel. Er zijn zoveel (gevaarlijke) cornercases denkbaar waartegen 3-2-1 strategie goed beschermd, dat dit een prima uitgangspunt is in die zin: het enige prima uitgangspunt voor het maken van backups.

Overigens, naar mijn idee is, voor niet al te kritieke data, OneDrive overigens prima in te passen *in* die 3-2-1 strategie. Maar altijd met een lokale backup op een ander medium/apparaat ernaast, naast de originele data.
Jouw argument B is incorrect , als jij gewoon unlimited retensie aan zet op onedrive kun je elke versie van elk bestand tot in de pruime tijd toe terug halen , als je Records er van maakt wordt het zelfs lastig voor een admin om het te verwijderen en als je er een permanent record van maakt moet je via officieele papieren procedure het laten verwijdren.

Het schoon terug krijgen is dus gewoon een kwestie van ver genoeg terug gaan zelfde als in jouw backup, verschil is alleen dat MS elke versie vast houdt van elke file waar jij met een backup waarschijnlijk naar mate tijd verstrijkt steeds grotere gaps gaat maken en dus steeds meer verliest anders is je storage te duur.

Snelheid en beschikbaar heid zijn exact het zelfde met backup op ander medium dan internet. Neem bijvoorbeeld een tape robot die moet ook tijd hebben voor restore want hij moet savonds weer 100% aan de bak voor next backup dus je kungt ook daar niet volle bak restoren. En wil jij snel een full data set hebben van 200 TB dan kun je altijd nog een diskship aan vragen.

ALs we de mount tijd even buiten beschouwing laten, tape mounten of version terug zetten zal kwa tijd niet heel veel verschil tussen zitten maar daarna kun je via onedrive direct via webaccess bij je data, sync kan in de background. bij een tape backup moet je wachten tot alle data terug is gezet waarbij zelfs meerdere mounts nodig kunnen zijn zeker als je meerdere keren terug in de tijd wilt..

Verder laten we in traditioneel backup denken en je hebt 300.000 users met 1 TB aan Onedrive data, wat is dan jouw preferred traditional backup voor deze 300PB aan data

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 8 maart 2020 15:58]

Een backup in eigen beheer is wel zo fijn. Hoeveel backups of versions Microsoft dan wel mag hebben.
klopt, maar dat is gewoon een gevoels matig ding , niet een technische boundary of limitatie,

Kijk maar eens hoeveel bedrijven hun backup outsourced hebben dan heb je ook geen controle er over of staat het ook gewoon in een DC dat niet van jouw is.

Je kunt het vergelijken met een leen auto, Jij hebt liever een je eigen auto dan een leen auto maar de functionaliteit is het zelfde, toch is het een enorme drempel of te zeggen niemand mag meer een auto hebben iedereen moet uit een pool gaan lease die via autonoom klaar staat wanneer jij wilt.
Een geografische spreiding maakt nog steeds geen backup; wanneer het originele bestand of de originele bron (Onedrive in dit geval) wegvalt kan je het niet meer restoren. Onedrive geeft daar geen enkele garantie. Sterker nog in de terms of service geeft Microsoft duidelijk aan geen verantwoordelijkheid te accepteren voor data loss zowel door nalatigheid als malicious activity.

Denk ook eens aan de mogelijkheid dat de toegang tot Onedrive wordt ontzegd om wat voor reden dan ook.

[Reactie gewijzigd door Bor op 8 maart 2020 12:16]

Lees de voorwaarden van Microsoft en zij geven aan dat je zelf moet back-uppen. Als jij je plezierig voelt met 30 jaar data onedrive die je niet kwijt wil dan moet je dat vooral doen. Backups zijn voor als shit happens, gebruikers in de eerste plaats en daarnaast zekerheid dat ik onder alle condities een backup kan terug zetten. Ook Microsoft verkoopt je cloud en toch adviseren ze je backups te maken.
kun je die link eens doorsturen dan.

Onedrive is juist de locatie die wordt ingezet voor alle data als backup voor local storage.

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 8 maart 2020 15:42]

Je hebt geheel gelijk :), sinds wanneer is dat verandert? (derde tab bij Instellingen
Ach doet er ook niet toe, mooie verandering, neemt niet weg dat ik wel blijf backuppen op mijn eigen servers. dacht in de gauwigheid te lezen dat je maar drie folders kan aanwijzen.
Onedrive is prima backup.. Ik heb backups op mijn nas staan plus op onedrive en die twee samen zijn prima. Onedrive is daar prima voor voorzien. Zeker ism Powershell
Heerlijk programma en jaren gebruikt onder Windows.
Nu heb ik alleen nog Linux en ik mis dit programma als een van de weinige.
Geen extra software nodig. Ik gebruik een rsync script in cron op deze manier om mijn home directory te backuppen elke paar uur. Hij kopieert alleen de verschillen met de vorige keer dus is supersnel.

rsync -avx -zz --compress-level 1 --backup --backup-dir "${BACKUPTARGET}/backup_$(date +%Y-%m-%d)" --delete --delete-excluded --exclude-from ${EXCLUDELISTNAME} username@servername: ${BACKUPTARGET}/home-backup
Die "username@servername:path" parameter voor waar het heen moet, wat voor protocol is dat, gewoon ssh? (ik heb zelf alleen ervaring met lokaal gebruik van rsync)
Yep, dat is het formaat voor een ssh verbinding. Voor lokaal gebruik zet je daar een normaal path neer. Maar omdat ik het echt als een backup gebruik, is het mijn 2e machine die dit script draait en om de zoveel uur m'n home directory vanaf de andere pc rsynct ("pull backup").
Anders, maar toch het zelfde, is er ook nog Grsync
Deze geeft ook aanduidingen van de onderliggende rsync commando's die je in deze GUI selecteert, zodat je er bekend mee kan raken (zo te zien ook geport naar Win en Mac)

@Olympus user
Wil je een 7 dagen rotational(hard linked) backup met rsync, kun je ook hier eens naar kijken. http://www.noah.org/wiki/Rsync_backup

[Reactie gewijzigd door CHBN op 8 maart 2020 16:19]

Ik niet. Ik ben van Syncbackfree overstapt naar Freefilesync. Ik moest erg wennen aan het verschil in uiterlijk, maar nu wil ik echt niet meer terug.
Wat vind je beter aan Free File Sync? Ik ben ook heel veel jaren geleden overgestapt, maar kan me niet meer herinneren wat de belangrijkste verschillen waren/zijn.
Freefilesync is crossplatform en Syncbackfree niet. Dat scheelt nogal als ik switch tussen Windows en Linux.

Afgezien daarvan ben ik over beide programma´s even tevreden.
Kan ik me voorstellen.
Hoe verhoud deze software zich met free filesync?
Meer opties (afhankelijk van de versie die je gebruikt) goede support incl cloud diensten. Op de website staat een duidelijk overzicht van features.
Gebruikte deze synchronisatie functie in combinatie met mijn nas. Ideaal, alleen de synchronisatie van synology kan realtime werken, maar is weer beperkt naar de plek waar je deze wil heensturen en syncback kan wel verschillende draaien naar en van andere bronnen, dat is erg fijn!
Ik ben persoonlijk fan van de synchronisatie feature. Ik backup een 6 TB schijf en dat doet hij elke week zeer snel door alleen de verschillen te kopiëren.
Is dit een soort rsync maar dan met een gui?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee