Software-update: Microsoft Exchange Server 2019 CU4

Exchange Server van Microsoft biedt functionaliteit om e-mail en agenda's aan te bieden, en wordt voornamelijk ingezet in het bedrijfsleven. Hoewel Microsoft sterk inzet op cloudtechnologie met Office 365, worden er ook nog steeds on-premiseversies uitgebracht. Voor een algemene discussie over Exchange Server 2019 kun je in Het algemene Exchange 2019-topic op ons Forum terecht. Het Exchange-team heeft de vierde Cumulative Update voor Exchange Server 2019 uitgebracht. Het bijbehorende KB-artikel met nummer 4522149 vermeldt de volgende veranderingen:

Cumulative Update 4 for Exchange Server 2019

Cumulative Update 4 for Microsoft Exchange Server 2019 was released on December 17, 2019. This cumulative update is a security update. It includes fixes for nonsecurity issues and all previously released fixes for security and nonsecurity issues. These fixes will also be included in later cumulative updates for Exchange Server 2019. This update also includes new daylight saving time (DST) updates for Exchange Server 2019. For more information about DST, see Daylight Saving Time Help and Support Center.

Issues that this cumulative update fixes
 • 4528696 Exchange PowerShell cmdlets take longer time to run in Exchange Server 2019
 • 4528695 Event ID 4009 when using SubjectOrBodyMatchesPatterns on Edge server in Exchange Server 2019
 • 4528694 Can't open .ics file in Outlook on the web in Exchange Server 2019
 • 4528692 "A parameter was specified that isn't valid” error when creating transport rule in Exchange Server 2019
 • 4523519 Set-SendConnector doesn't work for Exchange Server in hybrid scenarios with Edge Server installed
 • 4528688 Only one recipient shows when saving draft by using Exchange ActiveSync version 16.0 in Exchange Server 2019
 • 4528693 Get-CalendarDiagnosticLog is proxied for queries within the same forest in Exchange Server 2019
 • 4528687 NotificationClient logs aren't purged and consume lots of disk in Exchange Server 2019
 • 4528689 Outlook on the web shows MailTip when recipients equal the large audience size in Exchange Server 2019
 • 4528690 Can’t move or delete folder in Outlook online mode if the destination has a folder with the same name in Exchange Server 2019
 • 4532744 System.ArgumentNullException when you use Set-user to assign block legacy auth policy in Exchange Server 2019
 • 4532747 Address list separation not working for a user without a mailbox in Exchange Server 2019
 • 4523171 Description of the security update for Microsoft Exchange Server 2019, 2016, and 2013: November 12, 2019
Known issues in this cumulative update
 • In multidomain Active Directory forests in which Exchange is installed or has been prepared previously by using the /PrepareDomain option in Setup, this action must be completed after the /PrepareAD command for this cumulative update has been completed and the changes are replicated to all domains. Setup will try to run the /PrepareAD command during the first server installation. Installation will finish only if the user who initiated Setup has the appropriate permissions.
 • Autodiscover Event ID 1 after installing Cumulative Update 3 for Exchange Server 2019. For more information, see KB 4532190.
 • The Export-ModernPublicFolderStatistics.ps1 script doesn’t work in Microsoft Exchange Server 2019. For more information, see KB 4536552.
Versienummer 2019 CU4
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows Server 2016
Website Microsoft
Download https://www.microsoft.com/Licensing/servicecenter/default.aspx
Licentietype Betaald

Reacties (20)

Wijzig sortering
Exchange 2019 werkt alleen op Windows Server 2019.
Daarnaast zijn de EOL data van Exchange 2016 en 2019 gelijk, te weten 14 oktober 2025.
Het lijkt er dus sterk op dat dit de laatste on-prem Exchange server is. ;(
"Het lijkt er dus sterk op dat dit de laatste on-prem Exchange server is"
Nou dat geloof ik niet. Microsoft weet dondersgoed dat het gros van hun klanten, ook dan, nog steeds grotendeels on premise werkt. De meeste van mijn klanten (Krachtcentrales (waarvan 2 nuclear), banken, verzekeringen, government, industrie etc. hebben enorme on-prem infrastructuren en "over their dead bodies" dat die in de cloud gaan met hun omgevingen. Gaat gewoon NIET gebeuren.
Ze hebben vaak wel resources in de cloud maar dat is meestal voor specifieke doeleinden. Effe een blik resources opentrekken voor een project en weer weg. Daarvoor is cloud ideal. Je hele datacenter in de cloud hosten 24x7xForever is takke duur. Duurder als vele denken.

Remember: There is no cloud, it's just somebody else's computer...

Zo, laat dat de start zijn van een fijne, bijna religieuze discussie. Vooraf: let's agree to disagree :-)
"Het lijkt er dus sterk op dat dit de laatste on-prem Exchange server is"
Nou dat geloof ik niet. Microsoft weet dondersgoed dat het gros van hun klanten, ook dan, nog steeds grotendeels on premise werkt.
Toch vrees ik dat @PD2JK hier uiteindelijk toch wel deels gelijk in gaat krijgen.
Microsoft wil alles en iedereen naar hun online/cloud/subscription diensten pushen, maar weten inderdaad dondersgoed dat niet iedereen hiervan gediend is.

Ik voorspel dat toekomstige on premise Exchange producten dusdanig aangeboden gaat worden, bijvoorbeeld een minimum van 2500 mailbox licenties, dat alleen nog maar de grotere klanten hiervan gebruik kunnen maken, de rest moet dan maar gewoon 'over' :(
Inderdaad, door de minimum specs op 128GB memory te zetten is een op-prem omgeving met minder dan 4000-5000 mailboxen niet te verantwoorden.
Laten we het dan ook hebben over de diep droevige performance en de bandwith throttling die Exchange Online heeft. performance wise is het een draak.
on-prem Exchange als mailserver is ook een draak: voor e-mail draai je een postfix server in 10% van de resources en een stuk minder service-packs (oh en sneller).
Je hebt helemaal gelijk. Maar mijn opmerking was puur bedoelt in de On-Premise Exchange vs de Online Exchange versie discussie.
Klopt, maar veel on-premise bedrijven zijn helaas toch van Microsoft Exchange afhankelijk van de specifieke groupware functionaliteit. Wij gaan dan meestal voor een postfix achtige oplossing in een DMZ uit voor het ontvangen / verzenden van de e-mail en compliance, en deze naar Microsoft Exchange te forwarden via Hub Transport
Ook als er geen groupware spul nodig is zie ik nog menig Exchange server omdat dat het enige is wat de beheerder (of beheerclub) kent. Meeste bedrijven die ik ken weten niet van de groupware functies van Exchange behalve een afdelingsmailbox. Allemaal geen scenarios waar Exchange toegevoegde waarde heeft.
Wij draaien voor ons zelf (45 personen) een Exchange Server in een VM met 2 vCPU's en 10 GB RAM. Is genoeg en draait altijd vlot. Lekker simpel op te zetten en aan de gang te houden.
"Simpel opzetten en onderhouden" en "Postfix" in één zin.... hmmm nou nee. En kom niet in de verleiding jezelf als referentie te nemen. Omdat JIJ het simpel vind zegt niets over anderen. Ik werk intensief met Linux sind 1995 maar de meeste mensen worden nerveus van alles wat niet Windows is. Fact of life.
idd vele SCADA/industriele toepassingen willen gewoon NUL komma NUL afhankelijkheid van Cloud infra.
Heb laatst ook bij een klant om tafel gezeten omdat de cloud zo onbetrouwbaar was (applicatie traag/vaak niet bereikbaar). Toen het plaatje getekend van zijn buro naar de applicatie in het geval dat die lokaal staat en dat deze buiten de deur is. Toen werd het duidelijk dat het heel kostbaar is om die hele keten robuust te maken en de SLA te halen (alles dubbel uitvoeren vanaf je buro to het datacentre). Tsja, de reclame is wel mooi.
@zotteke
Ben het met je eens dat cloud niet fijn is, maar het feit is wel (in NL althans) dat hele volksstammen al over zijn op Office365 en andere clouddingen. Het idee bestaat dat er zo geen beheer meer nodig is.

In NL denken ook banken en lokale overheidsinstellingen net zo. Misschien is het Belgie anders, maar in Nederland is de race al gelopen en gewonnen. Ondanks dat Microsoft bijvoorbeeld niet aan de beveiligingseisen voor overheden kan of wil voldoen.

Managers denken misschien dat als ze nog niet in de cloud zitten ze als 'achterlijk' (in beide betekenissen) worden beschouwd door hun collega's. Imagoschade is de tere plek op de ziel van een manager.
Office leent zich goed voor cloud. Vergeet niet dat je Office365 ook gewoon lokaal op een PC kan installeren. Het is dan eher een licentievorm.
Kernapplicaties is een ander verhaal. Voor industrie, healthcare en finance bv. is een infrastructuur remote opzetten en onderhouden op papier interessant maar de (vaak vrij extreme) SLA's in ere houden is erg moeilijk zonder eigen datacenters en on-prem infrastructuren.

Je moet Infrastructuren "in de cloud" en applicaties "in de cloud" niet door elkaar halen. Very different things.
Het zal inderdaad niet de laatste Exchange versie zijn maar Microsoft is heel duidelijk in iedere Ignite of andere training sessie: Exchange (2019) is enkel voor de klanten die nog niet over kunnen naar de cloud om politieke en regulaire zaken. Daarnaast is er een minimum van 128GB geheugen nodig om een supported config te hebben en is het ‘preferred design’ al jaren fysieke servers. Met de 128 GB geheugen maken ze dat gewoon even officieel en sluiten ze uit dat iemand nog 2019 in een kleine omgeving installeert (<4000 / 5000 mailboxen). Je kunt ook geen business case meer maken voor on-prem zonder politieke reden. Daar zorgt Microsoft licensing wel voor. Die willen maar 1 ding verkopen.

/source: ik draai mailserver projecten in grote omgevingen.
En dat is tekenend voor de rest van de wereld?
...nvm

[Reactie gewijzigd door batjes op 20 december 2019 22:29]

Je moet hele infrastructuren "in de cloud" en applicaties "in de cloud" niet door elkaar halen. Very different things. Office365 is "slechts" een applicatie.
Hun Kernapplicaties lopen echt niet in de cloud en gaan dat ook niet doen.
De hele discussie hier gaat specifiek over Exchange, niet over overige applicaties. En dat is ook precies waar ik het over had in mijn reactie.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee