Software-update: Fortnite 9.00

Fortnite is een 'co-op survival sandbox game' van ontwikkelstudio Epic Games. De grafische stijl is cartoony en doet denken aan de stijl van games als Team Fortress. Dat legt automatisch de nadruk op spelplezier. Er zijn twee modi in het spel: de door een verhaal gedreven modus 'Save the World', waarvoor momenteel nog betaald moet worden, en de gratis 'Battle Royale'-modus, waarin je het opneemt tegen andere spelers. Het spel kan gespeeld worden op Windows, macOS, de Xbox One, de PlayStation 4, de Nintendo Switch en smartphones. Voor meer informatie verwijzen we naar onze beknopte review. De ontwikkelaars hebben Fortnite 9.00 uitgebracht, met de volgende aankondiging:

Battle Royale - What's New
 • Season 9 - Battle Pass. New Season, new Battle Pass. 100 levels, over 100 new rewards. Available in-game right now for 950 V-Bucks. Find out more information on this Season's Battle Pass here.
 • Slipstreams. Get around locations quickly with the new Slipstream wind transportation system.
 • New Locations. Explore new points of interest that emerged from the destruction of the Volcano like Neo Tilted and Mega Mall.
Creative - What's New
 • Neo Tilted. Build your own imagined version of Neo Tilted using futuristic prefabs sets and gallery options!
 • Hover Platform. Hover platforms allow for sky-high construction and are great for platforming!
 • Creature Manager. Customize creatures’ health, damage and score for advanced games!
Save the World - What's New
 • Wargames. Introducing Wargames! Take part in new and unique Stormshield mission Simulations to put your skills to the test!
 • Tales of Beyond. Lok claims to have met a strange visitor unlike anyone or anything Homebase has ever seen. Join the hunt to find Lok’s monster in Tales of Beyond!
 • Garridan. Go Constructor on the Husks with Garridan! Comes equipped with a brand new Constructor ability… batteries not included.

Versienummer 9.00
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Epic Games
Download https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/buy-now/battle-royale
Licentietype Freeware/Betaald

Door Japke Rosink

Meukposter

14-05-2019 • 08:49

18 Linkedin

Bron: Epic Games

Update-historie

10-'19 Fortnite 10.40.1 0
05-'19 Fortnite 9.10 7
05-'19 Fortnite 9.00 18
04-'19 Fortnite 8.40 6
02-'19 Fortnite 7.40 0
01-'19 Fortnite 7.20 5
12-'18 Fortnite 7.01 0
11-'18 Fortnite 6.30 0
10-'18 Fortnite 6.10 0
10-'18 Fortnite 6.01 2
Meer historie

Reacties (18)

Wijzig sortering
Nu nog een speciale battle pass voor tijdens de examen ...

M'n zoontje van 10 heeft het er echt moeilijk mee.. Het spel is zo verslavend, samen met klasgenootjes is het bijna het enige waar ze het nog over hebben .. Fortnite Fortnite... Is het niet zelf spelen is het wel YT filmpjes bekijken van anderen..
Hier ook. Als ze niet op de pc kunnen, zijn ze bezig op de switch of ps4 of op de tablet nr de filmpjes aan't kijken van jongeren die krijsen alsof hun leven ervan af hangt...

Verbieden is af en toe een must. En bij de jongste lukt dat gelukkig nog.
Helemaal herkenbaar... Maar ik vind het niet leuk om altijd maar te moeten verbieden, had graag gehad dat hij het wat zelf begreep..

Gelukkig heeft hij nog veel naschoolse activiteiten (wat hij ook graag doet), maar mocht dit er niet zijn, dan ging het scherm waarschijnlijk nooit meer uit als het aan hem lag..
Heeft de Ps4 geen timer? Dat die uitgaat na een bepaald tijd.
Zou natuurlijk fijn zijn als er geen melding is dan kan je zeggen dat fortnite stuk is :p
Een beetje netwerkbeheerder kan heus wel iets verzinnen waardoor verbinding maken met de Fortnite-server (of is het P2P? geen flauw idee) niet meer mogelijk is na een bepaald tijdstip.

Maar het is inderdaad een work-around, geen oplossing - kindlief moet zelf inzien dat school belangrijker is dan spelletjes. Lijkt mij ook lastig hoor, want het is tegenwoordig ontzettend goedkoop om spelletjes te kunnen spelen dankzij Steam en F2P.
probleem game verslaving is net drugs verslaving en volwassenen kunnen haast niet stoppen laat staan een kind.
en dat is ook het hele probleem met dat f2p drempel is laag dus iedereen kan het spelen.
Mijn zoontje van 11 vind er dus helemaal niets aan. Een tijdje speelde een groepje kinderen uit de buurt het samen, maar na 1 maand ofzo waren ze weer allemaal aan het buiten spelen. Ik had er nog speciaal een xbox one voor hem voor gekocht. Ik denk dat dit per kind enorm verschilt en of ze misschien wat verslavingsgevoeliger zijn dan andere?
Toen ik van die leeftijd was me steeds meer gaan richten op gamen, omdat de andere activiteiten me steeds minder gingen interesseren.

School was altijd een makie, minimaal tijd besteed aan huiswerk, maar hoogste cijfers bij toetsen.

Vervent aan Tea Kwon Do gedaan, maar de groep sprak me steeds minder aan, ik vond het sporten zelf leuk, maar de mensen en vooral volwassenen waren vooral serieus met de sport bezig als technische krijgs kunst en ik wilde gewoon een work out hebben, lekker sporten en in een groep motiveerde me mee. Uiteindelijk zoveel frictie daarin gevonden dat ik er gewoon mee gestopt ben.

Verder niet echt vrienden die zelf sporten etc zo leuk vonden, en gamen is een makkelijke uitlaat klep en "escape". Wel vaak zelfstandig op pad geweest, 11 is wat jong, maar denk dat ik op mijn 13e al zelfstandig naar mate fietste, maar daar deden we ook vooral gamen dus... Weet niet of wat toevoegt voor wat je probeert te bewerkstelligen.

Ik ga niemand vertellen wat ze wel en niet moeten doen, maar voor mijn gevoel zul je iemand moeten triggeren met iets wat ze ook of meer aanspreekt dan wat ze al doen.
Lego, lezen, tekenen... misschien iets als een soort game maker, zodat ze wat gaan programmeren? Dan met Lego Robo Storm of Nintendo labo aan de gang om wat mix er in te krijgen, zodat het wat meer hier in de echte wereld is, inplaats van een hoog competitief spel wat je "alleen" achter je beeldscherm speelt?

We jagen onze passies na, maar dat wil niet zeggen dat we helemaal niet in staat zijn om wat aan het rijtje toe te voegen en uiteindelijk uit te wisselen (we worden allemaal ouder en dan veranderen die wensen vanzelf). :)


Zie reactie hieronder >

[Reactie gewijzigd door NEO256 op 15 mei 2019 12:21]

Je reactie is vrij slecht leesbaar door zinsopbouw en taalfouten...
Even een nieuwe poging, en sorry als het een lang verbeteren verhaal wordt, het gaat over een lange historie van mijn beleving in mijn tijdsbesteding, hobby's, omgang met mensen in het algemeen.

En dat alles relateer ik aan bovenstaande verhaal van mensen die jonge kinderen (~11 jaar) hebben en ze niet kunnen bewegen om van (in dit geval specifiek) Fortnite af te blijven.

Toen ik van rond die leeftijd was tussen 11 t/m 14 jaar, ben ik steeds meer naar gamen toe gegroeid om de volgende redenen:
Ik voelde me sociaal uitgesloten omdat ik de aansluiting niet kon vonden.
Ik voelde me meer thuis door te praten met volwassenen dan leeftijd genoten.
En kreeg steeds meer de mening dat mijn medeleerlingen een stel "kinderachtige" personen waren die zich alleen maar richtte op flauwe dingen:
- met de vuist uithalen naar je gezicht en zeggen "ben je bang voor je moeder".
- Als iemand zich een keer verspreekt, hem of haar dagen mee blijven plagen en pesten.

Mijn sport invulling was Tea Kwon Do, waarbij mijn leeftijd genoten dikwijls wel leuk waren om mee om te gaan, en heb zeker een goede vriend daar gehad, waarmee ik graag op trok. Maar toen dat verdween bleef er alleen maar een groep volwassenen over (omdat ik nu eenmaal voorbij die 14 in die groep thuis hoorde) die graag “technisch” bezig zijn met de sport. In vaktermen; de Toels lopen, Staps, technisch correct uitvoeren van trappen en stoten, op hoog niveau sparren. Dat soort zaken en ik wilde gewoon een work-out, het lichamelijk intensief bezig zijn. En het groeps-gebeuren was voor mij meer een motivatie.

In het algemeen voelde ik me te weinig uitgedaagd, om interessante dingen te kunnen doen die me echt aanspraken.

Waarbij gamen duidelijk een onweerlegbare vervulling geven van een aantal behoeftes die ik heb.
Als ik me boos voel(de) dan kan ik in die spelwereld alles doen en laten wat ik wil om dat af te reageren.
Als ik me alleen voelde dan zijn er altijd meer werelden te ontdekken en personen om te ontmoeten. Al zijn het computer karakters, voor mij voelen ze op dat moment echt.
Als ik me verveel, doet het exact wat ik er van verwacht. Ik hoef geen verwachting uit te spreken van “tijd die ik met iemand doorbreng en aandacht die ik van die persoon vraag”, ik start gewoon een spel op en heb de onverdeelde aandacht van dat spel en die wereld waar ik mee bezig ben.
Ik kan precies zoveel tijd, aandacht en energie spenderen als ik wil en krijg er entertainment voor terug.
Dus voor niet gamers, zeker als je niet veel gamende in je jeugd, dit waren mijn voornaamste redenen om vooral meer te gaan gamen.

En mijn idee zou zijn, als je doel is om een jeugdige zover te krijgen om iets anders te gaan doen is: zoeken naar zaken die ook leuk zijn. Ga eens met ze; voetballen, iets in elkaar timmeren en probeer ze daar zelfstandiger in te krijgen. Dat ze bij wijzen van altijd die activiteit zelfstandig kunnen gaan doen.
Of zoek iets wat er dicht aan verwant ligt, zoals een Nintendo Labo of Lego Robostorm. Dat toch een soort van digitale speelplaats is, maar wel weer hele andere vaardigheden nodig zijn. Wat vervolgens weer uitnodigt om misschien wel te gaan programmeren. Je kunt het niet (helemaal) afdwingen, maar misschien het proberen waard.

Tegenwoordig verkies ik gamen nog vaak boven andere voor de hand liggende tijdverdrijven, simpel weg om dat veel van die behoeftes niet verandert zijn.

Beter te volgen?
Ik ga nooit een 10 voor taal krijgen, dus ik ben tevreden met een magere voldoende ;)
Helaas kan ik je niet meer modereren, maar dit is een stuk beter te volgen idd.
Stopt de season pass bij de 100 rewards?
Bij rocket league krijg je voor 8 euro om en na bij 80 nieuwe items en daarna kan je tot over de 1000 colored items krijgen bij elk nieuwe level dat je haalt.
Voor 8 euro (10 keys) vind ik dat niet duur.
Vroeg me af of dat met fortnite ook zo is?

Edit: een key is sinds dat er in nederland en belgie geen lootboxen meer worden verkocht 1,20 euro.
Dus 12 euro is het tegenwoordig ipv 8

[Reactie gewijzigd door djmexxc op 14 mei 2019 09:00]

Je krijgt t/m tier 100 iedere tier een nieuwe reward. Vanaf tier 100 krijg je nog een aantal challenges. Daarna houdt het op.
Als je kind Tier 100 haalt is ie best wel gameverslaafd. Als in dagelijks vele uren.
Als je alle opdrachten in fortnite doet haal je tier 100 als ik het goed heb. Dat is in 2 a 3 uur per week te doen team rumble. Dus dat valt best mee.

Je krijgt trouwens met je opdrachten genoeg vbugs om de volgende battle pas te kopen. (Als je het niet uit gaan geven aan skins). Dus eigenlijk hoef je maar één keer een battle pas te kopen.
duidelijk thnks
Weet er iemand of je met de Nintendo switch textures eerder kan laden met een USB LAN adapter? (Als je al goed wifi hebt)
Beetje laat dit bericht de update is der nu allang...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee