Software-update: VMware Workstation Pro 12.5.5 build 5234757

VMWare Workstation logo (75 pix) VMware heeft versie 12.5.5 van zijn virtualisatiesoftware Workstation Pro uitgebracht. Met dit programma is het mogelijk om een of meer virtuele computers aan te maken, waarop een groot aantal verschillende besturingssystemen kan worden geïnstalleerd. Op die manier kunnen ze naast elkaar worden gebruikt, in tegenstelling tot een dualbootopstelling, waarbij uit het ene of het andere moet worden gekozen. VMware Workstation is beschikbaar voor Windows en Linux, en licenties beginnen bij zo'n 250 euro. Meer informatie over de mogelijkheden van dit pakket kan op deze pagina worden gevonden. In deze update zijn de volgende problemen verholpen:

This release of VMware Workstation Player addresses the following issues:
  • VMware Workstation Player has a heap buffer overflow and uninitialized stack memory usage in SVGA. These issues might allow a guest virtual machine to execute code on the host.
    The Common Vulnerabilities and Exposures project (cve.mitre.org) has assigned the identifiers CVE-2017-4902 (heap issue) and CVE-2017-4903 (stack issue) to these issues.
  • The VMware Workstation Player XHCI driver has uninitialized memory usage. This issue might allow a guest virtual machine to execute code on the host.
    The Common Vulnerabilities and Exposures project (cve.mitre.org) has assigned the identifier CVE-2017-4904 to this issue.
  • VMware Workstation Player has uninitialized memory usage. This issue might lead to an information leak.
    The Common Vulnerabilities and Exposures project (cve.mitre.org) has assigned the identifier CVE-2017-4905 to this issue.
Resolved Issues
  • After you install VMware Tools on a 64-bit Windows virtual machine, when the virtual machine boots up, the system might display the following error:
    VMware Tools unrecoverable error: (vthread-4)
    Exception 0xc0000005 (access violation) has occurred.

    This issue is resolved.

VMware Workstation 12.0 screenshot (620 pix)

Versienummer 12.5.5 build 5234757
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Linux, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows 8, Windows 10
Website VMWare
Download https://my.vmware.com/web/vmware/info/slug/desktop_end_user_computing/vmware_workstation_pro/12_0
Bestandsgroottes 400,53MB - 455,31MB
Licentietype Betaald

Reacties (22)

22
22
17
0
0
1
Wijzig sortering
Ik snap werkelijk de meer waarde van VMware workstation niet meer sinds Windows 8. De Hyper-v rol is één vinkje, en sluit lekker aan op Windows, en bind beter met je netwerk stack.

Zeker gezien hyper-v gratis is bij Windows 10 Enterprise, Professional, of Education.

[Reactie gewijzigd door Foxy66 op 23 juli 2024 11:59]

Exact dezelfde comment als gisteren op VM-player

Geïnstalleerd en nu blijkt Hyper-V ondersteund geen USB pass through. Voor m'n werk, kom ik veel in aanraking met oude PLC systemen die nog net met WinXP werken en bijvoorbeeld een USB device (seriële poort /exotische programmer bijv.) nodig hebben om te werken. Dit is dus niet te doen met Hyper-V op Win10 :)

VM's kunnen voor meer dingen gebruikt worden dan alleen servers/werkplekken ;)

[Reactie gewijzigd door Steefph op 23 juli 2024 11:59]

Voor het doel dat je omschrijft werkt bij mij de "enhanced session mode" prima, had je dat al geprobeerd onder hyper-v?
Thanks! Ga ik eens proberen. Was die optie nog niet tegengekomen. Het is dan alleen dat het wat omslachtiger is/overkomt vs VMware.

[Reactie gewijzigd door Steefph op 23 juli 2024 11:59]

Dat geef ik zeker toe :) het is helaas ook enkel een optie die werkt tijdens actieve sessies. (Als de sessie verbroken raakt raakt ook de usb-verbinding verloren). Om die reden is het voor mij ook nog geen totaaloplossing, maar biedt wel een boel flexibiliteit onderwijl :)
Inderdaad, ik gebruik een VM voor een Multiplexer en software die beiden alleen onder WindowsXP werken. Daarnaast heb ik (met een kleine aanpassing) een MacOS installatie draaien in een Vm om mee te testen :-)
Ha, wij gebruiken dit ook om macOS VM's te testen, VMware Workstation is de enige die toelaat om de extra tools te laten installeren waardoor het snel aanvoelt.
Heb je het over van die fabrieken die verzuimen te investeren in nieuwe hardware, maar zolang het draaiend te krijgen is blijkbaar geen reden zien te investeren met het risico van een paar maanden geen productie wanneer de prehistorische PLC's het begeven?

Hier betekend dat Siemens S5 op XP (het alternatief is zo'n Field PG uit de kast trekken met MS-DOS :9)
En maar wachten tot de UV bak een handvol bitjes heeft doen vervliegen van het EPROM...

En dan is er nog zoiets als S7 en het huidige Siemens Tia Portal V14 op een win7 VM (16GB RAM Recommended...)

[Reactie gewijzigd door 119961 op 23 juli 2024 11:59]

Compleet offtopic :)
Ja, dat soort PLC's ;)
Het is dat het bijvoorbeeld toen verkocht is met de garantie dat het +20jr onderhouden zou kunnen worden.

Maar, het is niet alleen bij het uitvallen van de systemen, een re-vamp is ook niet 1-2-3 gedaan. Machines die onder vollast 2jr continu moeten draaien om catalyst rond te blazen bijvoorbeeld. Die machines zijn al >20jr oud en ja, waarom iets vervangen als het nog werkt O-)

Mooiste is nog wel een volledige gasturbine bestuing in relais logica (machine +30jr). Wil de machine niet starten? Harde klap op een bepaalde hoek van het paneel en hij doet het weer :Y)

[Reactie gewijzigd door Steefph op 23 juli 2024 11:59]

Het voordeel van Workstation is dat het iets meer mogelijkheden biedt wat betref netwerken via de GUI.

Daarnaast integreert Workstation met ESXi en vSphere wat handing is voor ontwikkel doeleinden.
Wat ik erover lees, is het nogal lastig om een nested esxi omgeving aan de praat te krijgen, voor mijn situatie is dat wel een voorwaarde.
Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen m.b.t. waarom HyperV beter bind met de netwerk stack, ook HyperV creeërt een eigen adapter en die verschilt niet veel met die van pretty much alle andere VM hosts.

Natuurlijk ligt het er aan waarvoor je hebt gebruikt maar HyperV heeft wel wat nadelen tov andere hosts; Een keer google'n levert al diverse links op.. (o.a. https://www.atlantech.net...-vs.-vmware-which-is-best )
Ik zou je eigenlijk door willen verwijzen naar de discussie in de player versie:
downloads: VMware Workstation Player 12.5.5 build 5234757
De client hyper-v in windows 8/10 is een type-1 hypervisor, dat houdt in dat eerst je hypervisor wordt geladen en die heeft ook de controle over je hardware en pas daarna wordt je root windows installatie gestart dat als een virtual machine draait. Dat je root windows installatie als een virtual machine draait heeft natuurlijk een stukje performance impact en geeft misschien hier en daar problemen als je je windows ook voor meer andere doeleinden wil gaan gebruiken die misschien meer controle over de hardware nodig heeft of beter performt als het directer de hardware aan kan spreken. (geen idee verder hoor)
VMWare workstation is een type-2 hypervisor, dat houdt in dat gewoon eerst windows wordt geladen en windows ook de controle over je hardware heeft en daar bovenop wordt vmware gestart als een normaal programma met daarin je virtual machines.

Dit gezegd hebbende heb ik nooit met de client hyper-v in windows 8/10 kunnen testen, dus ik heb geen idee hoe groot de performance impact is op je root windows installatie, omdat deze ook als virtual machine wordt gedraaid, in vergelijking met een normale windows installatie zonder client hyper-v die direct op je hardware draait zonder tussenkomst van de hypervisor.
Ik kan mij voorstellen dat als je bijvoorbeeld ook gamet dat het gebruik van client hyper-v op windows 8/10 een performance impact heeft, want je windows installatie draait als een virtual machine.
De eerste zin van je post toont de meerwaarde eigenlijk al aan. Hyper-V is een Windows product en werkt dus niet op Linux of macOS. VMware levert producten die je op zowel Windows, Linux (Workstation Pro/Player) als macOS (Fusion/Fusion Pro) kunt draaien en waarbij je de vm's tussen al die systemen onderling kunt uitwisselen. De licentie van Workstation Pro en Player gelden voor zowel Windows als Linux dus je kunt zelf kiezen waar je het op draait.

De vraag hier is eerder: wat is de meerwaarde van een product die je niet kunt gebruiken t.o.v. een product die je wel kunt gebruiken? ;)

Daarbij zijn er nog een aantal andere zaken zoals support voor bepaalde operating systems (VMware is daarin robuuster) en networking (het zwakke punt van Hyper-V), kortom, de details.

[Reactie gewijzigd door ppl op 23 juli 2024 11:59]

VPN over hyperV is ook drama. Als je VPN start binnen hyperv is deze ook actief binnen je eigen omgeving.
Dit is afhankelijk hoe je de netwerkinstellingen hebt staan.
Indien juist geconfigureerd, hyperV gekoppeld aan een dedicated nic en het vinkje "Enable virtual LAN ...for management operating system" uitgeschakeld dan is er geen koppeling meer met de host.
VMware Tools unrecoverable error: (vthread-4)
Exception 0xc0000005 (access violation) has occurred.
This issue is resolved.
Daar had ik dus behoorlijk wat last van en de oplossingen die geboden werden via Google waren erg... creatief.. vanavond maar eens kijken of het ook daadwerkelijk opgelost is.
Als t goed is wel, de Fusion update lost het iig op.
Nog geen issues gehad - scheelt weer een hoop troubleshooten
Misschien om esxi vm's lokaal te draaien om wat voor reden zonder een hyperv machine te moeten converteren?
Exact dat dus....
Virtualisatie != Virtualisatie :P
VMware Workstations Pro kan "bijna" alles virtueel draaien tegenover HyperV en de ondersteuning op forums is ook een plus voor VMware Pro

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.