Software-update: VMware Workstation Pro 16.2.2

VMWare Workstation logo (79 pix) VMware heeft versie 16.2.2 van zijn virtualisatiesoftware Workstation Pro uitgebracht. Met dit programma is het mogelijk om een of meer virtuele computers aan te maken, waarop een groot aantal verschillende besturingssystemen kan worden geïnstalleerd. Op die manier kunnen ze naast elkaar worden gebruikt, in tegenstelling tot een dualbootopstelling, waarbij voor het ene of het andere OS moet worden gekozen. VMware Workstation is beschikbaar voor Windows en Linux, en licenties beginnen bij zo'n 220 euro. In versie 16.2.2 is een denial-of-service beveiligingsprobleem verholpen.

What's New

This release resolves CVE-2022-22938. For more information on this vulnerability and its impact on VMware products please visit this page.

Note: This release is specific to Windows only.

VMware Workstation Pro

Versienummer 16.2.2 build 19200509
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Linux, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2016, Windows Server 2019, Windows 11
Website VMware
Download https://www.vmware.com/products/workstation-pro/workstation-pro-evaluation.html
Licentietype Betaald

Reacties (7)

7
7
5
0
0
1
Wijzig sortering
Ik heb dit in het verleden gedraaid, net als Virtualbox. Nu draai ik met Qemu/kvm op mijn Linux systemen. In hoeverre zou VMware voor mij een verbetering zijn, of kan ik beter bij Qemu/KVM blijven?
Het is afhankelijk wat je precies doet. Voor simpelweg wat VMs draaien, maakt het meestal niet gek veel uit. Misschien dat de ene hypervisor meer overhead dan de andere heeft.

Pas bij rare uithoeken ga je wel eens dingen merken. Zo weet ik dat als je voor testen bijvoorbeeld docker op een Windows VM wilt draaien, dan gaat dat net wat gemakkelijker op VMWare dan op KVM.

Ook met hardware passthrough heb ik wel eens meer succes bij de ene hypervisor dan bij een andere gehad.

Dat zijn beiden niet je gebruikelijke use-cases denk ik.
Wellicht kan je beter aangeven waar je nu tegenaan loopt met Qemu/KVM... Waarom zou je ergens anders naartoe gaan of zelfs gaan kijken of ergens anders het gras groener is als je huidige situatie perfect werkt? Dat is zonde van de tijd imho...

De reden omdat ik nu met VMware Workstation Pro werk is omdat de essentiele 'gratis' Oracle package voor Virtualbox niet geschikt is voor zakelijk gebruik (als in mag niet). Zelfs als je er voor wil betalen als bedrijf MOET je minimaal 100 users afnemen (=$5000). Daarnaast ondersteund(e) het geen encryptie van het guest OS en geen TPM...

Hyper-V levert imho meer issues/werk op dan dat het oplost...
Een voordeel van VMware workstation: Als je als bedrijf ook vCenter / vSphere gebruikt kan je op je eigen werkplek VMware Workstation gebruiken, een VM bouwen en deze direct uploaden naar één van je clusters.
Ook met VMware workstation kan je bv op Linux ook VM's headless starten, maar dat kan VirtualBox ook.

Maar zoals al gemeld, als je niets mist in KVM/QEMU, dan zou ik daar lekker bij blijven; daar zit weinig overhead in.
Goeie vraag! Ben hier zelf ook benieuwd naar.
Of het nu nog kan weet ik niet. Maar je kon in een gast van VMware Workstation nog een keer virtualisatie aan zetten. Ooit heb ik dat zelfs gebruikt om een ESXi omgeving op te zetten binnen een VMware Workstation omgeving. Een heel rekencentrum in 1 machine. Overigens zonder enige performance maar wel handig/makkelijk als je iets met een hele VSPhere omgeving wilt testen.
Ok, uit bovenstaande reacties kan ik afleiden dat dit vooral voor bedrijven een verbetering zou betekenen t.o.v. Qemu/KVM. Zelf ben ik meer een single user en draai alleen virtuele machines op mijn Debian laptops. Loopt trouwens uitstekend en vooral vlot en stabiel, zelfs Windows 11. Dan blijft voor mij Qemu/KVM volstaan. Dan heb ik geen gedoe met kernel headers die ik dan erbij moet downloaden. Tenzij dat nu bij VMware is veranderd.

Iedereen bedankt voor de antwoorden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.