Software-update: 360 Total Security Essential 8.2.0.1034

360 Total Security Essential logo (75 pix)Qihu 360 heeft een update voor versie 8.0 van Total Security Essential uitgebracht. Deze gratis virusscanner van Chinese makelij maakt gebruik van verschillende engines om bestanden op kwaadaardige code te scannen. Zo is er onder meer een cloud-egine, Qihu's eigen QVMII en het benut technologie van Avira en Bitdefender. Verder is er een sandbox aanwezig en toont het geen advertenties, iets wat de gratis producten van concurrenten vaak wel doen. Qihu 360 is in het verleden door onafhankelijke testbedrijven wel eens beschuldigd van het manipuleren van de tests om beter uit de verf te komen en wordt daarom niet meer meegenomen in de maandelijkse vergelijkingstesten, maar het programma doet zijn werk verder prima. In deze uitgave zijn diverse problemen verholpen, al treedt Qihu 360 niet in details.

Fixed:
  • Bug fixes

360 Total Security Essential 8.0 screenshot (620 pix)

Versienummer 8.2.0.1034
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows Vista, Windows 8, Windows 10
Website Qihu 360 Software
Download http://free.360totalsecurity.com/totalsecurity/360TSE_Setup_8.2.0.1034.exe
Bestandsgrootte 29,41MB
Licentietype Freeware

Reacties (20)

20
20
10
1
0
1
Wijzig sortering
Of het programma "prima zijn werk" doet zoals het artikel stelt is lastig vast te stellen gezien ze door vrijwel alle bekende antivirus-test-sites zijn verbannen wegens fraude bij eerdere testen waardoor de resultaten onterecht gunstig werden beinvloed voor Qihu 360.

Gezien de, op zijn minst twijfelachtig te noemen, reputatie van deze leverancier zou ik dit product absoluut links laten liggen! Het verdienmodel achter deze gratis scanner is onduidelijk en de reputatie van de producent slecht.

Een veel gehoord argument is dat de scanner ook 3rd party engines gebruikt en dus betrouwbare resultaten moet leveren; bedenk je goed dat de 3rd party engines alleen bij on demand scanning worden gebruikt (niet bij on access) en dat de definities hierbij vaak minimaal een dag (tot langer) achterlopen.

Informatie en achtergrond over deze scanner en leverancier vind je o.a. hier;
- http://blog.checkpoint.co...telisted-malware-iceberg/
- http://seekingalpha.com/a...-snub-for-misleading-ways
- https://www.techinasia.co...qihoo-360-cancer-internet

[Reactie gewijzigd door Bor op 22 juli 2024 18:32]

Heb dit programma een jaar gebruikt, maar toen het scannen steeds langzamer ging en de updatelink naar win10 (ik draai W7) werd geblokkeerd als zijnde malware (valt over te discussiëren! ;) ) Heb ik MS SE weer geïnstalleerd.

Als ik een keer twijfels heb dan draai ik een housecall bij Trendmicro.
Laatste nieuws mbt Qihoo 360 :

http://blog.checkpoint.co...telisted-malware-iceberg/

De suite is wel weer meegenomen in de laatste Av Test voor Windows 7 :

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

[Reactie gewijzigd door prinsvlad op 22 juli 2024 18:32]

Het leuke van die artikel is dat het stelt dat de hacker een company had omgekocht, waar ik juist denk dat de hacker het bedrijf Qihoo heeft omgekocht, vooral omdat ik nog steeds niet weet wat nou de business model van 360 is.
Ben er maar meegestopt toen een tijd geleden er een facebook knop in de GUI zat ingebakken :)
ik weet niet of dat nu nog zo is, maar ik vond het zo irritant
alsof ik zin heb in facebook sluik reclames
kan nog wel 10 andere redenen verzinnen waarom ik niet al te aan facebook herrinerd wil worden :P
Wat de conversatie hierboven duidelijk maakt is dat eenmaal vastgestelde oordelen niet zo maar aan de kant worden gezet. Ik zelf gebruik al jaren Microsoft en heb nog nooit een virus gehad. Voor de aardigheid installeer ik soms een 'top'merk. En haal het er meestal al na een paar weken weer af omdat het te zwaar draait, allerlei dingen doet die ik niet wil, niet handig is, kortom, mij bezig houdt terwijl ik de pc zorgeloos wil gebruiken.
Al die merken, het is een grote marketingtruc. Waarom honderden euro's betalen voor iets dat in de praktijk geen haar beter is dan de gratis software. Al die tests, leuk voor al die mensen die blijkbaar niets beters te doen hebben.
Als je de links en de reacties leest merk je al snel dat het helemaal niet gaat om eenmaal vastgestelde oordelen maar om een aantal problemen die deels los van elkaar staan. Het artikel vanaf de checkpoint blog is van 2016/04/08. Recent dus!

De 'marketingstruc' die je aanhaalt snap ik niet helemaal. Misschien kun je dat uitleggen? Als je enigszins in deze materie zit weet je dat er soms erg grote verschillen zitten tussen de prestaties (wat betreft veiligheid) van de verschillende producten. Het ene product is het andere absoluut niet!
Natuurlijk zijn er verschillen maar alleen merkbaar in laboratoriumsituaties. Ik ben een behoorlijk intensief gebruiker van de pc. Ik kom soms op plekken waar je weet dat er gevaar dreigt, of op plekken waarvan je weet dat downloads soms meer bevatten dan je lief is. Cracks of sleutels om programma's te laten werken, unattended sofware, kortom genoeg kansen voor virussen om toe te slaan, Windows haalt ze er allemaal uit.

Wat ik met marketing bedoel is hetzelfde wat je ziet bij het marketen van winterbanden. Ze zijn veiliger, het verhaal klopt, het rubber is anders, de profielen zijn anders, zelfs in tests zie je voordelen. Maar de verschillen zijn klein en naar mijn idee te klein om de waarde van 4 nieuwe banden die al gauw 500 euro kosten te rechtvaardigen. Ik weet, dit is glad ijs want een mensenleven kan soms van centimeters afhangen, en wil je daarop besparen? Nee. Toch zou je eens af moeten afvragen in hoeverre het echt iets uitmaakt. Ik hoorde van iemand van een schadebedrijf dat er verhoudingsgewijs meer auto's met winterbanden binnen kwamen dan met zomerbanden. Verhoudingsgewijs, dus gerelateerd aan het aantal dat er rondrijdt. Zijn verklaring was dat mensen met winterbanden denken dat ze veiliger rijden vanwege die banden, dus rijden ze harder, letten goed minder op en veroorzaken zo vaker ongelukken. Ik denk dat het met antivirussoftware ook zo werkt.
Natuurlijk zijn er verschillen maar alleen merkbaar in laboratoriumsituaties. Ik ben een behoorlijk intensief gebruiker van de pc.
Het spijt me maar hier sla je de plank echt volledig mis. Het verschil tussen verschillende antiviruspakketten is echt enorm. Dat wordt door testen elke keer weer duidelijk aangetoond en dat zul je ook in de praktijk merken. Juist de Microsoft scanners presteren aantoonbaar minder dan sommige andere producten.

De vergelijking met winterbanden is volledig offtopic en irrelevant.
Nee, dat is hij niet. Je snapt niet wat ik zeg door te blijven beweren dat de labtests iets wezenlijks presenteren. Dat doen ze niet. Hun enige belang is het presenteren van verschillen die alleen zijn uit te drukken in fracties van seconden. Het gaat om de praktijk. Net als het rijden met winterbanden. Op papier zijn ze veilig, in de praktijk helemaal niet. Daarom zijn de resultaten van de tests marginaal. Net als de meerwaarde van dure pakketten.
Ze laten je alleen meer betalen om meer winst te maken.

[Reactie gewijzigd door bobbluenote op 22 juli 2024 18:32]

Je slaat de plank wederom mis. De labtesten doen veel meer dan alleen performance impact beoordelen. Dat is het enige wat uit te drukken in "fracties van seconden". Er wordt verder bijvoorbeeld gekeken naar detectiegraad, of de malware verwijderd kon worden en andere zaken. Op die punten (net als performance impact) is het verschil levensgroot tussen verschillende pakketten. Dat zie je zowel in het lab als in de praktijk terug. Dit komt mede doordat veel testen zijn opgebouwd om een non lab setting te simuleren.

Als je ook nog eens stelt dat winterbanden niet meer veiligheid bieden dat zomerbanden (wat geen goede analogie is) raak ik je helemaal kwijt.

Dit soort opmerkingen zijn volkomen onzin en getuigen van gebrek aan kennis op dit vakgebied.
Het is natuurlijk aan een ieder om zelf een keuze te maken , wel of niet op aanraden van (.) , of hij / zij een betaalde / gratis suite gebruikt. Ook ik heb jaren lang een betaalde suite , tot grote tevredenheid overigens , gebruikt ( lifetime licentie , inmiddels opgeschort door overname ).
Ik ben het deels met je eens en deels ook niet. Sommige internet gebruikers gaan zeer ''gemakkelijk'' om met internet gebruik. Noem het naïef , dom , stomzinnig of hoe dan ook.
Ik ben het met je eens dat bepaalde zaken ernstig overdreven worden door de verkopende partijen , het lijkt een beetje op de Smartphone markt van tegenwoordig : OVERKILL door er zo veel mogelijk modules in te stoppen. Neem bijv Kaspersky Lab : deze suites zijn zodanig uitgebreid dat het onoverzichtelijk wordt voor de leek / digibeet of naïve gebruiker. Tevens zitten deze suites zo volgepakt dat mensen dan gaan denken dat het wel goed moet zijn. Mijn gedachte is juist tegenovergesteld : de nodige modules zonder overbodige zaken zoals ''safe banking'' , of iedere dag een rootkit / heuristische scan. Ik heb nog een Kaspersky Licentie voor ruim anderhalf jaar , voor drie apparaten. Maar vanwege onopgeloste bugs icm Firefox en andere zaken , zoals niet goed werkende ''safe banking'' module en een verplichte dagelijkse scan , laat ik hem links liggen na een week uitgebreid te hebben getest. Mijn conclusie eveneens is dat Kaspersky Internet Security mijn systeem ernstig vertraagde. Aldus ben ik overgegaan op QIHOO 360 Essential , maar had hier toch een onderbuik gevoel bij , ondanks de schitterende vormgeving en handelbaarheid. Vervolgens Sophos Home gebruikt , een prachtige functionele en minimalistische AV , en gratis!. Helaas , helaas door de vele achtergrond services , in totaliteit 264MB , toch een merkbare vertraging bij het laden van pagina's op het web. En dus , weer terug naar Windows Defender met aanpassing voor PUA detectie en om de drie uur zoeken naar updates , icm MBAM. En voila , het systeem draait weer op topsnelheid.

Wat je laatste zin betreft : een test is voor niemand bindend , en ja sommigen hebben niets anders te doen omdat het hun werk is misschien?.Een test kan dienen als referentie / uitgangspunt om verder te onderzoeken. En ja er zit wel degelijk verschil in de diverse suites , ongeacht of je betaald of niet. Het is aan de gebruiker , en ja wat je zoal doet op het net en hoe waakzaam je bent , zou men zeker mee moeten nemen in de besluitvorming omtrent de keuze voor een AV.
Prima antivirus programma. Heb totaal geen problemen mee en m'n laptop is razendsnel.
Of iets snel is of niet zegt natuurlijk helemaal niets over de bescherming wat iets biedt. Sterker nog, je zou het omgekeerde wellicht wel kunnen concluderen. Ik ben verder wel benieuwd waarom je het een prima antivirus programma noemt. Uit de links hierboven blijkt dat het product op zijn zachts gezegd niet geheel betrouwbaar is.
Los van de publiciteit en de werking zou ik een product met de naam '360 Total Security Essential' ten allen tijde links laten liggen. De naam is een verzameling van namen van concurrenten, willekeurige trefwoorden over het onderwerp en trefwoorden die over 'betrouwbaarheid' gaan. Het is alsof je een zeep '365 Helemaal Schoon Belangrijk' noemt.
Het Total Security kan ik nog begrijpen, het gros van de betaalde pakketten heeft ook zo'n "Total Security" pakket.
Installeer niks van 360... Het is een ergere gedrocht dan norton... Op me werk draaien ze allemaal 360 software... Resultaat... Alle computers zijn zo traag als een slak...
als ze op je werk hun anti-malwarebeleid baseren of een of ander chinees-naamaak-pakket dan zou ik overwegen eens te gaan soliciteren, ik wil niet weten in wat voor problemen ze gaan komen als er een keer een virusje doorbreekt en het bedrijf plat gaat,
Qihoo 360 wordt aangeprezen op Tweakers?
Kom op zeg, dit verwacht ik op Nu.nl, niet hier.
Zie links hierboven.
Het is geen IOBit maar daar is het meeste mee gezegd.
Hier ook alles prima met 360 werkt super en snel

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.