Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 227, views: 261.619 •

Conclusie: indrukwekkend

Zelfs als je de eerste Galaxy Note niet als revolutionair ziet, is het niet te ontkennen dat dat toestel de weg heeft geëffend voor een heel nieuw soort apparaat: een grote smartphone met de nadruk op invoer met een pen. Onder meer LG heeft al enkele apparaten naar het voorbeeld van Samsungs trendsetter gemaakt, en ook HTC zou er volgens geruchten aan dergelijke smartphones werken.

De Note II is in vrijwel alle opzichten beter dan de eerste Note. De S Pen is beter en de software voor de stylus heeft meer features; de telefoon zelf is sneller, heeft een grotere accu die iets langer meegaat en heeft een groter scherm met meer subpixels. De telefoon kan dankzij de splitscreen- en popup-features vier apps tegelijk op het scherm zetten en doet dat ook nog met gemak. Ondanks het beperkte nut van zo veel apps op een mobiele telefoon, is dat een indrukwekkende prestatie.

Niet alles aan de Note II is echter beter. Wij vinden de glimmende, gladde plastic achterkant bijvoorbeeld een achteruitgang ten opzichte van de zakelijkere, matte afwerking van de eerste Note. Bovendien zou het fijn zijn als Samsung leert kiezen: de TouchWiz-skin bevat tientallen vernuftige features, maar de meeste werken niet of niet altijd goed en produceren in eerste instantie vooral veel irritante popups. Het grootste nadeel is echter de prijs: op moment van schrijven kost de Samsung meer dan 600 euro en alleen de iPhone 5 is ook zo duur.

Aan de grootte van een toestel als de Note II zal je niet makkelijk wennen; zo'n telefoon moet bij je passen. De liefhebbers van smartphones met een extreem groot scherm, of van besturing met een stylus, hebben echter weinig keus, en mogen hun handen dichtknijpen dat Samsung de Galaxy Note op vrijwel alle punten heeft verbeterd en daarmee een meer dan goede smartphone heeft afgeleverd. Dat mag een prestatie van formaat heten.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

Eindoordeel

Tweakers zegt: zeer goed!

Laagste prijzen voor:

Max ICT B.V. - 1.000.000 IT producten voor MKB & Consument

Score: 2

€ 656,58

€ 663,03

Kostenoverzicht

Productprijs € 656,58
Pakketpost vanaf ¤ 99,- € 5,95
iDeal € 0,50
Totaal € 663,03
Bekijk

Laagste prijzen voor:

Bol.com Plaza

Score: 1

€ 499,90

€ 499,90

Kostenoverzicht

Productprijs € 499,90
Pakketpost (boven ¤20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 499,90
Bekijk

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deSamsung Galaxy Note II


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (227)

Reactiefilter:-12270219+1115+28+30
1 2 3 ... 6
Ik heb hem vorig week al even in de handen gehad, werkt erg prettig moet ik zeggen dat grote scherm in combinatie met de stylus! Alleen dat formaat.. Ik zou er wel aan kunnen wennen, maar voor het meenemen is het zo onpraktisch:( Tenzij je een handtasje wil gaan dragen natuurlijk:)
Ik draag bijna alleen broeken met van die zijvakken op je bovenbeen (ja ook in zakelijke omgevingen). Daar passen dit soort dingen makkelijk in. En ten aanzien van het tegen je oor aanhouden, daar heb je toch oortjes voor?

Ik vind het jammeer dat er nog steeds weerstand is tegen het formaat, ik vind een formaat van ongeveer 6" ideaal want dan heb ik geen tablet meer nodig. Hoe minder apparaten hoe efficienter toch?
Ik ben het volledig met je eens. Echter blijft dit toch altijd weer een persoonlijke kwestie.
Als ik voor schut wil lopen, dan loop ik nog liever met een Samsung G Tab 10.1 aan mn oor, dan met dit ding. Maargoed het blijft een kwestie van smaak.
Het mooie is dat je m niet tegen je oor hoeft te houden, er zit nl. een luidspreker functie op ,dit werkt uitstekend geen oortjes nodig niks tot op wel 2 meter afstand merken mensen aan de andere kant er niks van dat ze op de speaker staan ;)
het is inderdaad een kwestie van smaak, maar het brengt ook wel voordelen mee.

Ik vind eigenlijk de functie van twee applicaties naast elkaar wel veel leuke mogelijkheden met zich meebrengen.

Je kan nu gewoon twee verschillende porno filmpjes tegelijkertijd bekijken!
Nadeel is dat je dan toch allerlei consessies maakt.
Als ik een 'smartphone' gebruik moet hij gewoon makkelijk in de broek passen en goed tegen het hoofd gehouden kunnen worden.
Hierdoor wil ik niet voor het 'gemak' oortjes nodig heb om te bellen, of nou toevallig broeken met grote zakken dragen.

Dit is gewoon net iets teveel voor een reguliere smartphone en net iets te weinig voor een tablet (uiteraard persoonlijk ;))
Een losse tablet en een losse smartphone is anders ook echt niet compromisloos hoor.
Consessies maak je sowieso of je nu voor een Note (II) gaat of voor 2 losse devices. Ook alleen een kleinere smartphone (en geen tablet) gebruiken is niet compromisloos.

Koop je een smartphone met een kleiner scherm in combinatie met een tablet dan heb je dus 2 devices, waarbij je er ook voor moet zorgen dat op beide je data gesynchroniseerd blijft. En je apps op beide geinstalleerd worden. Wil je op de tablet die ook buiten Wifi range internet heeft dan moet je naast een kostbaardere tablet (met 3G) en ook een (kostbaar) extra 3G abbo afsluiten... of hem pairen met je smartphone die als wifi hotspot fungeert wat weer onhandig is en je smartphone batterij drained.
Daarnaast zul je als je aan het browsen bent (of e-readen, doc, pdf, xls etc) op een kleinere smartphone veel meer zitten priegelen, en kun je bijv niet Whatsappen op je tablet (in ieder geval niet onder je reguliere telefoon-whatsapp account). Ook laat ik persoonlijk heel vaak mijn tablet - ondanks hij maar 7" is - thuis, omdat ik het toch teveel gesjouw vind om mee te nemen, dus dan maar priegelen op de - overigens niet eens heel kleine - 4,3" HTC Sensation XE.

Ik zit dus serieus de Note II te overwegen die mijn 4,3" HTC Sensation en 7" HTC Flyer 3G tablet (die nu te koop staat) samenvoegd in 1 device: gewoon altijd alles bij de hand, en 1x software installeren. 5,5" lijkt me persoonlijk prettig genoeg, ook als webbrowser en e-reader formaat. Integratie heeft absoluut zo ook zijn voordelen.

Voor sommigen zal het best of both worlds zijn. Voor anderen onacceptabel groot voor een smartphone en/of onacceptabel klein voor een tablet. Ik neig persoonlijk - kijkend naar wat ik tegenwoordig allemaal met mijn smartphone doe, waarbij displaygrootte steeds meer de beperkende factor wordt - naar het 1e... en dat ondanks ik vroeger juist niets moest hebben van 'grote' telefoons (weet nog dat ik de iPhone 2G destijds een koelkast vond toen hij in 2007 uitkwam, in vergelijk met de HTC Touch Diamond die ik toen gebruikte... 5 jaar voortschrijdend inzicht en veranderingen in mobiel gebruik hebben mijn opinie behoorlijk bijgesteld ;)).

Overigens vraag ik me af waar in deze review de 3 sterren voor 'gebruiksgemak' en 'betrouwbaarheid' vandaan komen. De grootte (en daarmee hanteerbaarheid) van dit device is een bewuste feature en geen bug. Je kunt hem daarop dus moeilijk afrekenen.

[Reactie gewijzigd door Cheetah op 10 oktober 2012 13:57]

Er moet dus toch weer zoiets als de kyocera Echo komen, met een klapscherm. Sony had er zo een, de S2 waarmee je dan weer niet kon bellen, en je had natuurlijk de Navigator van Nokia, maar dat was toen nog met toetsjes.
Kom op Samsung, maak eens iets waardoor ik niet op de oprolschermen hoef te wachten!
De vraag is eigenlijk of je wel een tablet nodig hebt?
Wat kun je met een tablet wel wat je op een smartphone niet kunt?
Iets wat veel mensen volgens mij ook over het hoofd zien is dat wij Nederlanders erg lang zijn. Relatief gezien is een grotere telefoon dan ook niet zo'n gek idee.
Dus als ik een Galaxy Note wil moet ik mijn garderobe update en oortjes gaan gebruiken.
Daarbij zit een dergelijke broekzak op een plek waar je vaker ergens tegenaan stoot dan een normale broekzak.
Voor mij hoeft het scherm persoonlijk ook niet zo groot.
Hij zit vooral ook zo ver naar beneden dat je moet bukken om je telefoon uit je zak te halen als je staat. Echt handig is dat ook niet, met name bijv in druk OV.
Grappig dat je denkt dat je de telefoon dan stoot. In de praktijk is dat niet zo. Het heef juist heel veel voordelen. Ik geef er twee. De eerste: als je zit (auto of elders) kun je altijd makkelijk je telefoon pakken, veel makkelijker dan iets dat in je bovenste broekzak zit Want als je zit dan is die toegang juist bekneld.

Tweede grote voordeel: bij uitgaan of elders kun je altijd zonder zorgen je jas uit doen en ergens ophangen. Je hebt en houdt altijd je telefoon (en portemonnee aan de andere kant) bij je lichaam. Dus je hoeft niets uit je jaszak over te pakken. Echt, het is een verademing als je het eenmaal gewend bent!
'werkt erg prettig moet ik zeggen dat grote scherm in combinatie met de stylus!'

Helemaal mee eens. Een stylus werkt wel 1000x accurater dan je vinger. 'Vroeger' met WM en symbian kon ik nog redelijk accuraat typen. Nu moet ik soms wel 3/4 pogingen wagen om de juiste letter te pakken (pakt heel vaak naast).
Daar heb ik nou helemaal geen problemen mee, mits je het scherm naar 2.4~3.2" gaat krimpen. Op 3.7" en groter maak het voor mij helemaal niets meer uit, mits het touch keyboard een beetje slim / handig werkt. Dat vind ik toch nog steeds een groter issue dan de schermgrootte.

Een stylus is juist ondertussen niet meer zo heel erg nodig, tot je wilt tekenen / schrijven op een touchscreen. Ik snap dat het voor veel mensen fijn is op een tablet, maar ik ben juist zo blij dat je niet meer iets moet vasthouden op je telefoon.

De Note (1 en 2) zijn duidelijk succesverhalen, maar ze zijn ook overduidelijk niet voor iedereen even prettig. En dat is erg persoonlijk zoals uit het draadje hierboven blijkt.
Ik hoop dat Samsung vooral doorgaat met >4.7" voor gebruikers die dat willen, maar ik baal er ondertussen ook wel een beetje van dat ze geen mooie 4" modellen hebben met high-end hardware.
Met de Galaxy S1 met 4 inch scherm had ik nog last van. Met de S2 had ik veel betere ervaringen en de S3 nog meer. Ik ben 2 meter en heb dus grote handen en is dus de formaat die de S3 heeft ideaal. Het mag zelfs van mij naar de 5 inch gaan. Daarom alleen al is de iPhone helemaal niks voor mij, ik kon echt voor geen meter typen op de 3GS en 4S die ik wel is in m'n handen heb gehad.

Maar inderdaad het mistypen ligt puur aan jezelf, gezien op deze formaat de letters prima te scheiden zijn. Als ik echt wil typen knal ik ca. 7 letters per seconde neer, dat ziet er eigenlijk best dom uit maar ach ja bewijst maar weer dat je sneller kan typen op een Touchscreen dan met hardware knopjes.
Als ik echt wil typen knal ik ca. 7 letters per seconde neer, dat ziet er eigenlijk best dom uit maar ach ja bewijst maar weer dat je sneller kan typen op een Touchscreen dan met hardware knopjes.
Dat is knap, sneller dan een ervaren data-typist .... die gemiddeld 350 aanslagen per minuut doen.
Offtopic, maar mits betekent 'op voorwaarde dat' (link)
Ik zou zeggen, probeer swiftkey eens (in de veronderstelling dat je Ancroid gebruikt). Er zijn misschien nog alternatieve inputmethoden die het goed doen, maar voor mij is Swiftkey toch met voorsprong de beste, waarbij de herkenning en voorspellingen nog verbeteren bij gebruik.

Bij mij haalt die er automatisch de meeste foutieve letters uit, en af en toe zijn er dat wel een paar in één woord.
Een stylus werkt wel 1000x accurater dan je vinger.
De meeste mensen hebben zo'n 10 vingers bij zich, een stylus kan (en zal) kwijtraken. Ik heb verschillende Palm's gehad (prachtige apparaatjes trouwens), maar heb altijd stylussen bij moeten kopen.

Daarbij is de hele iOS interface (en daardoor ook de Android interface) geënt op gebruik met vingers: swipes, 2, 3 en 4 vinger bewegingen, "pinch to zoom", ...

Al deze zaken werken niet met een stylus. Stylus pakken, stylus wegleggen, stylus pakken, ..., dat is een garantie voor het snel zoekraken van je stylus.

Voor de meer precieze acties zul je dus eerst moeten zoomen, en daarna bewerken. Dat kan prima met je vingers!

Met andere woorden: voor de meeste mensen is een tablefoon (wat de note is) met een stylus onhandig. Onhandig formaat, onhandige invoer: fail.
Absoluut geen fail, wel een conclusie gebaseerd op een apple instelling, je doet het maar op de manier die de fabrikant aangeeft.

Het mooie van de note(s) is dat je kan kiezen wat je gebruikt. Wil je de pen niet gebruiken, prim, dan veeg je lekker met je vingers over het scherm. Wil je meer doen en is de pen daar handig bij, dan gebruik je de pen. Keuze in de manier waarop je jouw apparaat bedient.

Daarnaast is het wel duidelijk dat je totaal niet met deze of zelfs de vorige note gewerkt hebt en dan vooral met de pen. Het nut van de pen is zeker bij de note 2 enorm toegenomen en veel reviews beamen dat ook. Tweakers zegt zelf:"Al met heeft de S Pen er een hoop functionaliteit bijgekregen en de stylus geeft ditmaal ook echt een meerwaarde aan het toestel."
Met andere woorden, totaal geen fail, en zeker wel een nuttige bijdrage. Maar nogmaals, mocht je een andere mening zijn toegedaan, dan gebruik je de pen toch niet, die keuze heb je.
Maar voor handschriftherkenning en tekenen is een pen toch echt wel veel beter geschikt dan een vinger.

En het argument van verliezen is natuurlijk wel een beetje onzinnig. De pen kun je in het toestel opbergen en iemand met een beetje volwassen manier van met zijn spullen omgaan zal echt niet elke week een nieuwe pen moeten kopen.
Ik ben geintresseerd in deze telefoon maar ook wil ik graag weten hoe de stylus in de telefoon zit , mijn ervaring met een stylus is dat het prettig werkt maar met een sony ericson die een stylus had was die meerdere keren tijdens het uit de broek halen uit de telefoon gevallen . Ook het vaak op de bank gevallen en erop gaan zitten en brak snel . In het begin kreeg ik er meteen 2 opgestuurd maar later bleken ze niet meer leverbaar , toen maar met tandenstokers opgelost :+ . Oja de prijs was rond de 35 euro geloof ik als ze weer leverbaar werden . Geen succes geweest .
De stylus zit heel stevig vast in de behuizing, valt er toch makkelijk uit te halen, en de Note 2 gaat bovendien piepen als je de stylus vergeet. Werkt prima!
Bij de Palm werkte de stylus ook perfect, en de stylus kon je goed in de Palm schuiven, maar toch, ik ben verschillende stylussen kwijtgeraakt!
Ligt aan jezelf, niet aan de Palm. Ga je eigen gebreken niet als nadelen van een apparaat uitleggen aub.
Hoe vaak raak je een stylus kwijt, en hoe vaak een vinger?

Dat is dus wel een gebrek van het apparaat!
Bij de Note 2 zal het gaan piepen als je je stylus vergeet.

Zelf heb ik jaren geleden de P800 en P990i van SonyEricsson gebruikt, die met die pennetjes. Nog nooit ben ik een pen kwijtgeraakt.

Jouw opmerkingen slaan kant nog wal.
Dat piepen is een handige funtie. Wat betreft het kwijtraken van sony pennen: die heb ik regelmatig nieuw moeten kopen toen ik zo'n walkman/smartphone met pennetje van SE had, dus zo'n rare opmerking vind ik het niet.
reactie was al gegeven

[Reactie gewijzigd door fatjcruz op 10 oktober 2012 16:17]

Aangezien alle touchsoftware (bv op ios) speciaal gemaakt zijn voor vinger-touch, werkt dat vele malen natuurlijker en zelfs accurater dan een pennetje.. Er is overal rekening gehouden met de menselijke hand/vinger. Het is niet voor niks dat mensen zo positief zijn over het gebruiksgemak van de iPhone.

Met je vinger heb je altijd direct contact met wat je wilt aanraken.. (hand, scherm)

Met een pennetje heb je altijd indirecte besturing (hand, pen, scherm)

De grootste voordelen van een pennetje zijn natuurlijk het schrijven en tekenen maar voor gewoon gebruik (apps, internet, typen) zijn je handen gewoon het beste.
Waarom zou dat voor internetgebruik handiger moeten zijn? Enkel als je voor mobiel-gebruik-geoptimaliseerde websites bezoekt die je een versimpelde versie met grote aanraakvlakken voorschotelt kan je er makkelijk met je dikke vingers mee overweg.
Als je een website bezoekt die zich niet specifiek op mobiel gebruik richt dan is zo'n stylus veel makkelijker, niet inzoomen voordat je een linkje fatsoenlijk kunt aanklikken.

[Reactie gewijzigd door Xthemes.us op 12 oktober 2012 15:26]

Hij past gewoon in normale broekzakken. Behalve als je skinny jeans hebt is het geen probleem.
Grappig de conclusie is indrukwekkend maar als ik alles zo lees zie ik het volgende:

- Het scherm viel wat tegen
- De batterij ondanks dat deze zo zwaar is uitgevoerd valt tegen
- Camera valt tegen
- Het gebruik van meerdere applicaties naast elkaar werkt soms wel / soms niet (maar naar mijn idee heeft dit vooral te maken of Samsung zelf de leverancier is van de Apps).
- Irritaties door allerlei pop-ups die je gaan vertellen wat je toch echt moet gaan doen.

Verder vindt ik de conclusie over de hardware vreemd, er wordt gezegt dat deze snel is. Maar ik vindt voor een quad core 1.6 Ghz. dat het eigenlijk tegenvalt. In de meeste benchmarks is hij niet de snelste terwijl hij volgens de specificaties dat wel zou moeten zijn. Alleen in de geheugen benchmark is hij het snelst.

En het zal vast passen in je broekzak maar comfortable is het niet, als je gaat zitten op een stoel, in de trein dat ga je dat volgens mij best goed voelen.

Verder vindt ik dat truukje van de S-Pen met het erboven zweven aardig bedacht, praktisch nut ontgaat mij wel want in veel gevallen wordt het haast een onmogelijkheid om die pen fatsoenlijk boven het scherm te houden. Zit je in de trein of ben je aan het lopen dan wordt het toch vrij lastig om het pennetje erboven te laten zweven zonder het scherm per ongeluk te raken. En als dat vaak gebeurt (het raken) dan wordt het eerder een frustratie.

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 10 oktober 2012 08:37]

Serieus, dit kan toch niet de eerste review zijn die je ooit hebt gelezen? Vaak genoeg gebeurt het dat individuele punten redelijk kritisch kunnen overkomen, maar waar het echt om draait is de eind indruk van het product als geheel. En die is gewoon vreselijk goed.

En wat betreft in broekzak passen, tot mijn grote verbazing ben ik er achter gekomen dat zelfs een 7" tablet in *al* m'n broeken past en het is pas onconformtable als ik naar voren leun (alsnog geen aanrader om zo mee te dragen, maar dat heeft andere redenen :) ).
Wat voor broeken draag jij wel niet ;-)
Dat is ook de reactie van m'n vrienden... tot ze het zelf proberen :D (serieus, ben maar 1 vriend tegengekomen bij wie het niet paste, en hij had van zo'n strakke vrouwe broeken aan :P (geen flauw idee hoe die heten xD)

Maar even serieus, ik draag het meestal alleen in m'n zak als ik eventjes van de trein naar de bus loop enzo, en geen zin heb om het in m'n tas op te bergen. Of als ik naar een vriend toe ga, en geen tas bij me heb, maar om 1 of andere reden m'n tablet wel mee moet nemen.

(Dit gaat trouwens voor de duidelijkheid dus om een nexus 7, die dus nog 1.5" groter is dan de note II, dus de note II moet gewoon rustig passen).

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 10 oktober 2012 09:05]

Gewoon normale (geen skinny jeans nee), maar de vooroordelen over de grote zijn het probleem, niet de broeken ;)

Zoals ik al 10x gepost heb (in andere artikelen) en GreatSlovakia nu ook doet, ik had de note 1 hier op mijn werk door iedereen laten proberen en nog geen 5% had er problemen mee! Ook onder vrineden en family die grapjes maakten meteen dat ding gegeven en gevragd of ze in hun zak past, ZELDEN past ie niet...

Maar blijf vooral denken dat het bij niemand past :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 10 oktober 2012 10:56]

Helemaal mee eens, bij mij op het werk was er een uitzendkracht met de Note 1
ik: mag ik zien , mag ik zien ?

en passen in de broekzak: past perfect!! sterker nog: ik voelde hem minder dan mijn iPhone 4 (met bumper) het is net of de Note lichter is... omdat hij platter is en het gewicht is verdeeld over het grote formaat.

kortom: past perfect! en zit nu echt te overwegen om een S3 of Note 2 te nemen _/-\o_


En ja ik ben eigenlijk verwend Apple Fan / gebruiker maar wil toch weer terug naar Android nu er eindelijk snelle toestellen zijn. en ---> Android 4.1 :*)
Klopt mijn Kindle E-reader past ook gewoon in mijn broek dus dan past deze ook makkelijk.

Ik ben dan wel groot (1m93) maar heb niet enorme wijde broeken met enorme zakken ofzo. Het zijn vooral mensen die het nog nooit geprobeerd hebben die roepen dat dat nooit past.
ik heb het ook eens even geprobeerd, en inderdaad, verbazingwekkend, maar de kindle (6 inch met behoorlijke bezel) past zelfs in mijn strakste broek.
Veel mannen hebben problemen met het inschatten van formaat en de impact ervan op krappe ruimtes ;)

Maar inderdaad, in de praktijk is een dergelijk formaat telefoon niet echt een probleem en je went echt snel aan de schermgrootte. Natuurlijk is het wennen als je de stap van 3,7 naar 4" al groot vindt, maar een groter scherm heeft zoveel voordelen...
- De batterij ondanks dat deze zo zwaar is uitgevoerd valt tegen
voor het formaat valt hij tegen, maar vergeleken met de concurrentie duld die bijna niets boven zich. dus eigenlijk is de batterij prima. enkel hadden ze meer verwacht gezien de grootte
En het zal vast passen in je broekzak maar comfortable is het niet, als je gaat zitten op een stoel, in de trein dat ga je dat volgens mij best goed voelen.
Je hebt het duidelijk niet geprobeerd. Dit is de reactie van iedereen tot ze het zelf proberen. Het valt echt mee.
Je vergeet dan ook meteen alles wat het moet relativeren.
-Het scherm heeft scherpere tekst dan die met 2 subpixels, maar er zijn betere opties op de markt (het valt dus niet echt tegen maar er zijn betere opties)
-De accuduur is gelijk aan die van andere toestellen
-Het nut van het naast elkaar plaatsen van applicaties is ver te zoeken, een leuke gemmickt
De rest geef ik je gelijk in ;) behalve dan dat ik me weinig kan storen aan een grote telefoon in de broekzak. Net als dat de dikte van een telefoon me weinig boeit.
Ik heb twee vragen:

1. Hoe bel je met zo'n ding en behoudt je tevens op het zelfde moment je waardigheid als mens met zo'n ding aan je oor?
2. Hoe neem je dat ding in vredesnaam mee, in je broekzak past hij niet volgens mij zonder met een tasje rond te moeten lopen?

Anyone?

Koop een echte telefoon als telefoon en een echte tablet als tablet zou ik zeggen. Maak keuzes. Dit is een soort frankenstein apparaat die het slechtste van twee werelden verenigd.

Het te grote formaat van een tablet en de te lage resolutie van een telefoon. Wie zo'n ding kan betalen hoeft ook niet moeilijk te doen over een losse telefoon en tablet. Ik begrijp er geen snars van.

[Reactie gewijzigd door Q op 10 oktober 2012 08:35]

In broekzak past hij dus wel (zie m'n comment hierboven (tenminste, hij past als je een man bent, bij vrouwen hangt het van je kledingstijl af :+ )). En je waardigheid verlies je sowieso niet door dat soort onzin hoor :P maar als het je heel erg uitmaakt, gebruik dan gewoon die oordopjes met microfoontje erin, heb je dat probleem ook direct opgelost.
Inderdaad dat doe ik al met mijn S2. Veel beter te verstaan dan met dat lullige speakertje.
Uh... het zorgt in elk geval dat alles leesbaarder (groter) is. Of neem jij ook liever een 20" full-hd-tv dan een 46"-full-hd-tv? De individuele pixels zie je echt niet meteen hoor.
Vroeger waren de mobiele telefoons nog veel groter. Als een E-reader al in een broekzak past. Dan past deze ook makkelijk of jij draagt kinderbroeken. Dat laatste zou mij echter niet verbazen aan je opmerkingen m.b.t. "waardigheid verliezen". Het is wel erg triest als jij vindt dat mensen hun waardigheid verliezen omdat ze een grotere telefoon gebruiken.
Hij draagt zeker van die skinny jeans 8)7 en groot gelijk heb je het ligt aan hem (heb zelf de Note van tweakers en hij past overal in en nergens voor 'geschaamt')
idd... kom uit de tijd van atf 2 en atf 3 toestellen... waar hebben we het nog over...

dit is peanuts :)
Ik heb nu al een tijdje de Galaxy Note 2 en heb er ook al wat mee gebeld. Het valt best mee. Je zult wel vaker de reactie krijgen 'Wat heb jij een grote telefoon' (ong. al 20x gehad), maar voor de rest ziet het er niet raar uit.
Dat is juist cool! en in de tijd van de Nokia N-Gage kreeg je dat vast ook al te horen 8-) grote schermen zijn awesome!
1. Hoe bel je met zo'n ding en behoudt je tevens op het zelfde moment je waardigheid als mens met zo'n ding aan je oor?
2. Hoe neem je dat ding in vredesnaam mee, in je broekzak past hij niet volgens mij zonder met een tasje rond te moeten lopen?
Je zou je moeten schamen omdat je zo veel van andere aan trekt, en dan heb je niet een de note 2 aan je oor...

Bij mij past ie gewoon prima in al mijn broekzakken, 7 inch tablets ook, en ik draag geen overdreven wijde broeken. Bellen gaat er perfect mee, dat jij je zo druk maakt om wat andere vinden is toch echt jouw probleem, ik heb nergens last van.

Noemt iemand het een tablet/tv (hier in de pauze gebeurt dat wel is), noem ik zijn telefoon toch een zakhorloge, het zijn beide gewoon spottende uitersten die totaal niet kloppen, en daarom trek ik me daar ook niks van aan.

Al met al die problemen die jij noemt zijn gewoon persoonlijk dus tja er valt weinig over te zeggen, behalve nogal dom als je denkt dat iedereen er net zo over denkt als jouw!
Kennelijk is richt Tweakers op jongeren? In het bedrijfswereld stop ik hem weg in de binnenzak van mijn jasje wanneer ik buiten ben of ik houd hem vast in mijn handen wanneer ik in het kantoor ergens naar toe moet. Ik wil dat ding altijd op mijn bureau hebben (heeft de Note II geen LED zoals de SGS3?), direct nieuwe emailtjes, app berichtjes, RSS feeds lezen en weet ik veel wat nog meer. Mijn totale communicatie oplossing in een broekzak, nee... in mijn handen of op tafel.

Ik zie de Note II voornamelijk meer voor de zakelijke gebruikers, SGS3 jongeren, en SGS3 mini (als het eraan komt mini komt eraan!) voor de meiden. Dan is het totaal plaatje lekker compleet.

[Reactie gewijzigd door sokolum01 op 10 oktober 2012 14:43]

Als student gebruik ik de Note als mijn nieuwe mobiele productiviteitsplatform. Het is mijn hub om mijn boeken te ereaden, mijn artikelen, mijn bestanden wissel ik uit via drive en samenwerken doen we via docs. Voor videobellen kan je talk gebruiken. Emailen, aantekeningen maken, recorden tijdens oefensessies en dit per direct uitwisselen, het werkt prima. Ik maak thuis mijn presentatie, zet hem op docs, mijn telefoon synct het automatisch en ik stream op de uni het naar de beamer. Tot slot luister k er muziek mee in de trein, kijk ik preloaded youtube en films onder saaie colleges, spelen we multiplayer worms en gebruik ik hem als grafische rekenmachine. En door de big battery haal ik het eind van de avond ruim. Ik wil nooit meer terug, honestly. Oh, en thuis skype ik ermee , zit ik op facebook en twitter, browse ik en speel ik games :D

Beste aankoop ooit.
Ze zeggen ook over mij dat ik er raar uit ziet met de Note 1, maar daar trek ik me niks van aan want ik ben zeer tevreden over de telefoon, en hij past in elke broekzak!
Heb er maar eentje gevonden waar hij niet in past, maar daar kon mijn oude ook al nauwelijks in (gw620)!

En een tablet en een telefoon kopen kan ik mij niet veroorloven, ik koop liever een grote mobiel dan hoeft de tablet er niet meer bij (scheelt mij ook aantal honderden euro's)
Ik heb twee vragen:

1. Hoe bel je met zo'n ding en behoudt je tevens op het zelfde moment je waardigheid als mens met zo'n ding aan je oor?
2. Hoe neem je dat ding in vredesnaam mee, in je broekzak past hij niet volgens mij zonder met een tasje rond te moeten lopen?

Anyone?
1. Nooit gehoord van nieuwe technologiën als 'Bluetooth' en 'Earphones'?

Daarnaast, hoe belde men in de jaren 80 dan?
De dynatac was ook niet echt klein te noemen, kan me niet voor stellen dat die mensen hun 'waardigheid' was ontnomen...

2. Mijn Note (de eerste) past prima in een achterzak, ik zit er hele dagen op en tot op heden is hij pas 1x uit mijn broekzak gevallen(afgelopen zaterdag :+ ) terwijl ik op een barkruk ging zitten. Da's 1 keer sinds november 2011, mi acceptabel considdering I wasn't totally sober :+
Koop een echte telefoon als telefoon en een echte tablet als tablet zou ik zeggen. Maak keuzes. Dit is een soort frankenstein apparaat die het slechtste van twee werelden verenigd.

Het te grote formaat van een tablet en de te lage resolutie van een telefoon. Wie zo'n ding kan betalen hoeft ook niet moeilijk te doen over een losse telefoon en tablet. Ik begrijp er geen snars van.
En hoe ga je die tablet meenemen als je een Galaxy Note II niet eens in een broekzak vind passen?

Besides, als we voor alles een los apparaat ging nemen specifiek voor dat doeleinde dan had je daaglijks een aparte mp3 spelers voor muziek mee, een agenda voor afspraken, een handheld voor games...en dan willen mensen ook nog wel eens browsen of mailen in de trein...tablet/laptop ook maar mee dan? :P

Ik weet niet wat voor een rugzak jij meesleurt, maar ik denk dat 1 note een stuk makkelijker is dan een hele zak aan apparaten, gelijk zo dat 1 Note makkelijker is dan een Nokie 3310 en een tablet...
Gelukkig bepalen de meeste mensen zelf wat ze willen, en jouw aversie tegen deze telefoon is na 1 dag gebruik gewoon helemaal weg, je weet niet waar je het over hebt, tot je er een hebt.
Jij bepaald jouw waardigheid met een stuk electronica?

Ben jij 15- of zo?
"waardigheid als mens"... doe ff normaal... In de categorie Apple-lifestyle?!?

Het ideale van de Note is dat je ALTIJD een tab én telefoon bij je hebt. Past in iedere broekzak.... "je hebt een tasje nodig"... of, "hé hij heeft zn laptop ook bij zich..." Aan die opmerkingen wen je snel.... duurt 1-2 weken. Dat wil je niet anders dan een Note... ;-)
Hier lopen ondertussen 4 apple-pioneers al met een Note, omdat ze er zo slecht ermee overweg kunnen ..

Best grappig om te zien btw, hun werkruimte, bureau vol gezet met allerlei applestuff, ipad, ipod, macbook air en grote broer master- imac, en air-express.
En als centrale spil in de productiviteit .. de galaxy Note

Alle gadgets blijven 'thuis' de Note doet het ( ok, bijna ) allemaal voor ze
Als je 1.50m en 40 Kg bent staat het inderdaad een beetje gek, maar bij een gemiddelde 1.90m lange Hollander valt het echt niet op:, niemand heeft door dat ik een Note heb totdat ze hem op tafel zien liggen, als ik sta te bellen ziet niemand het.
Ik heb nog een hele mooie nokia 5110 voor je liggen. Tenzij je die ook te modern vindt? :+
Waarom krijgt de iPhone voor het onderdeel "prijs" 1 ster en deze twee? In het artikel wordt aangegeven dat beiden ongeveer even duur zijn. Of wordt door de grootte van de Note II dit beoordeeld als "meer telefoon voor je geld"?
De prijs begint nu bij 609 euro en de iphone 5 is vanaf 659 verkrijgbaar, dus nog iets duurder.

Bovendien zal de Note 2 ws. snel na launch goedkoper worden, wellicht dat dat meespeelt in de beoordeling.

@redactie, wat is de redenatie achter de beoordeling van het aspect 'prijs' bij high-end toestellen? Ik bedoel, ze zitten bijna altijd op 600+ euro bij launch, dus waarom bij elke review een lage waardering voor 'prijs'?
Alleen voor top-end toestellen ligt het op de 600+ hoor xD genoeg toestellen (die relatief minder vaak, maar ook soms worden reviewed) liggen tot onder de 200 euro.
Ja maar dat is precies wat ik bedoel: je kunt een prijs van ¤ 200 niet vergelijken met een prijs van ¤ 600, omdat je er een heel ander (=minder) toestel voor krijgt.

iPhones, Galaxy S3 / Note 2, HTC One X+, Lumi 920: allemaal minstens 600 euro bij launch. Dus allemaal maar 'laag' beoordelen op het aspect 'prijs'? Ik vind dat vreemd.
Je kan moeilijk gaan zeggen dat ze goedkoop zijn.

Bij de high end toestellen is alles TOP! Logischerwijs betaal je er dan wel veel voor.
Maar dit telt wel als een minpunt. Vermits dit veel mensen tegenhoudt om het toestel te kopen. Telt het als afknapper en dus als minpunt.

Enkel de iPhone krijgt zo een enorm lage waardering op prijs omdat deze als enige enorm overpriced is :-).
De rest is ook duur, maar dalen vaak heel snel na release. Dus als je ze niet gaat pre-ordere, kom je wel snel (maand of minder later) goedkoper uit en daarom krijgen deze 2 sterren op die prijs.
Niet vergetend dat de iPhone nog duurder is al op release en nooit daalt.
Waarom is de iPhone als enige "Enorm overpriced" omdat hij meer waardevast is dan andere toestellen?
De prijs bij de review wordt over gesproken, niet over de prijs over een tijdje...
Dat de iPhone Behoorlijk duur is, is waar. maar de note 2, de lumia en de s3 zijn dat ook bij de launch.
@redactie, wat is de redenatie achter de beoordeling van het aspect 'prijs' bij high-end toestellen? Ik bedoel, ze zitten bijna altijd op 600+ euro bij launch, dus waarom bij elke review een lage waardering voor 'prijs'?
Prijs is altijd een beoordeling prijs/kwaliteit, dus inderdaad heeft dat te maken met wat je krijgt: een Galaxy Y of Galaxy Pocket voor 300 euro is veel te duur, voor een Note II is dat juist spotgoedkoop.

In deze markt is voor een high-end toestel rond 500 euro best wel gemiddeld: de Galaxy S III en One X zijn voor die prijs beschikbaar: dat zou rond drie sterren zijn. Sony en LG zijn vaak wat goedkoper en zouden dan dus meer sterren kunnen krijgen daarvoor. De 670 euro voor een iPhone 5 is simpelweg te duur als je dat zo bekijkt en ook 600 euro voor een Note II - ondanks de hogere bill of materials tov van een S III - is gewoon heel duur.

Maar daar is geen harde rekensom voor: het is meer een beoordeling van wat je voor die prijs kunt krijgen en of je voor een stuk minder een toestel kan krijgen wat ook veel kan bieden :)
Het punt is, de prijs voor een high-end toestel bij introductie is altijd rond de 600 euro. Wat heeft het nou voro zin om een high-end phone daar dan zo zwaar op af te rekenen.

Dat hoort er nou eenmaal bij als je de top van de specs wilt hebben en zo snel mogelijk ook.

Dan gaan vergelijken met oudere appraten is ook een beetje "appels met peren". De SIII kostte ook 600 euro bij introuctie (meer nog zelfs)
Je krijgt bij deze telefoon nog wel iets meer voor je geld dan bij een Iphone die nog duurder is.
Niet 'iets meer', maar 'iets anders'.
Nee, ook letterlijk meer, alleen het grotere scherm is al meer, en een stuk extra technologie in de vorm van de pen. Of dat voor jou persoonlijk iets is wat je wil, staat los van het feit dat het letterlijk meer is (en dus ook hogere productiekosten met zich meebrengt en dus ook een hogere prijs kan verantwoorden.)
Maar ook "iets" minder, in prestaties en beeldkwaliteit en bouwkwaliteit (afgaande op de tweakers review).
En of je een 5,55" wil met een stylus of dat andere is een keus die je zelf moet maken.
Maar in gewicht en netto cm3 inhoud krijg je idd minder bij een iPhone dan bij de note 2, maar dan heeft een baksteen ook meer.

[Reactie gewijzigd door ludacrash op 11 oktober 2012 00:49]

Waarom krijgt de iPhone voor het onderdeel "prijs" 1 ster en deze twee? In het artikel wordt aangegeven dat beiden ongeveer even duur zijn. Of wordt door de grootte van de Note II dit beoordeeld als "meer telefoon voor je geld"?
Omdat het instap model iphone 5 je 729 euro kost en een 'instapmodel' Note 2 602 euro. Dat is 127 euro oftewel 21% duurder, en dan kan je je Note 2 voor ¤50 euro uitbreiden naar een whopping 80 gig(74 bruikbaar), terwijl je bij een iphone 5 met 64gb je ws. organen moet verkopen om die 949 euro bij elkaar te scharrelen...
Beiden te duur. Maar idd, iPhone is in prijs flink gestegen en je krijgt er nog dezelfde schamele 16GB bij het basismodel bij. Iets wat volstrekt niet van deze tijd is... maar goed. Ik gebruik nog steeds mn iPhone 3gs ;) Voldoet goed.
iPhone 5 kost 670 euro, geen 729. Voor de rest heb je gelijk.
Maar daar krijg je wel een klein priegelschermpje bij van 4" ipv een fatsoenlijk 5.5" AMOLED+ scherm.
Dat 4" een Priegelschermpje is, is een mening en zeker geen feit, daarbij is volgens de test en reviews van tweakers de beeldkwaliteit van de iPhone 5 wel beter...
De iPhone is alleen nergens verkrijgbaar voor die 670 euro.
Niet verkrijgbaar. Ja over een maand ofzo.
Waarschijnlijk de wat hogere productiekosten. Samsung is net begonnen met het produceren van 720p RGB Amoled panelen dus het zal daar wel aan liggen. Ook natuurlijk dat de daadwerkelijke prijs over 3 maanden rond de 520,- zal liggen ofzo.

Ook behouden iPhones over het algemeen wat langer hun waarde op de tweedehands markt dus is het makkelijker om tweedehands een Note 2 te kopen dan een iPhone 5 voor hetzelfde geld.

[Reactie gewijzigd door max998 op 10 oktober 2012 21:46]

Alweer een toch wel tegenstrijdige review op Tweakers. Kan misschien aan mij liggen maar ik vind veel zaken toch wel 'biased', net zoals de BB OS10 (p)review die er bij Tweakers gedaan werd.

On-topic: Erg vreemd formaat vind ik. Ik snap echt het nut niet van dergelijke toestellen of wie dit nu koopt. De Galaxy tab, een vriend van me had deze en was zo vol lof, echter ik lachte me keer op keer kapot als die telefoon kreeg.
Kopers die zeggen dat ze comfortabel willen browsen: neem dan toch een ultrabook of ipad mee want face it, echt net zo lekker browsen als op een echte computer werkt gewoon niet op een smartphone hoewel de browse ervaring de laatste jaren wel ENORM gebeterd is.

Het browsen gaat idd makkelijker gaan dan op een Iphone of een S3 maar ik denk niet dat het zoveel extra voordeel geeft in de werking van de browser dat ze het onhandige formaat compenseren, voor mij althans niet.
tja misschien dat jij uren met een telefoon aan je oor zit, maar tegenwoordig zie ik meer getik en geveeg op een schermpje als communicatie en dan is zo een tab van je vriendje ook wel handiger
Ik blijf erbij, een mobiele telefoon moet MOBIEL zijn en lekker in de broekzak passen toch? Voor serieus werk haal je een laptop boven.
Miljoenen zijn het niet met je eens, gezien het redelijke succes van de note 1. En er is een nog een heel groot gebied tussen wat surfen en het "serieuze" werk waar dit schermformaat plus pen makkelijk dienst kan doen.
Daarnaast is hij nog prima mobiel te komen, in veel (mannen)broeken past 'ie prima...
Geloof me, eens je een note hebt, is die niet groot. Al de andere smartphones zijn gewoon belachelijk klein. Ik zou nooit meer terug kunnen naar een smartphone kleiner dan 5"
Alsook, weer gestuurd vanaf men note.
Helemaal mee eens... de definitie van "MOBIEL" is dat je hem altijd en overal mee kunt nemen... Sorry, maar er is echt geen belemmering om ook dat te doen met de Note... past in iedere broekzak...

Er zit alleen een psychische barrière die je "over" moet... Laten we het de Apple of Apple formaat barrière moeten... Als je niet zo zeer HOEFT te doen wat alle "anderen" doen... dan koop je gewoon een Note. Doen wat je zelf wil...! niet wat "Steve" wil... Misschien zouden er wandtegeltjes met deze tekst op de markt moeten komen...
Voor jou lukt het browsen niet op een smartphone, probeer dan zo'n note hè. Ik vind het een zaligheid...
Verstuurd vanaf mijn note.
"neem dan toch een ultrabook of ipad mee"

Ja want dat is lekker portable. Precies DAAROM nemen mensen dus een telefoon met een groot scherm. Ik liep vroeger inderdaad altijd rond met een laptop, toen netbook en vervolgens Transformer. Tegenwoordig is mijn telefoon groot genoeg.
Nu ik de veertig nader lijkt mij zo een toestel toch wat makkelijker in gebruik, qua gebruik hoef ik dan voorlopig geen leesbril aan te schaffen. Het turen naar het iPhone schermpje lijkt mij ook vermoeiender dan dit scherm en of je voor paal staat ..... Kunnen miljoenen mensen het verkeerd hebben, bijna driekwart van Nederland (10 miljoen stuks note 1 zijn al verkocht) zou dan voor paal staan dus dat zal wel meevallen toch
Hangt er van af wat voor letterfont grootte je gebruikt. En met de grote dpi waarde (bijna net zo groot als de iPhone 4/4s/5) maakt dat niet zo veel uit.
En al ben ik geen iOS fan vanwege de beperkingen, maar het moet gezegd worden dat iOS een 'screen magnifier' standaard heeft waardoor je een deel van het scherm kunt inzoomen. Dat ontbreekt bij Android en er is zelfs niet eens een app voor.
Bij sommige apps met niet-wijzigbare lettergroottes zou dat erg handig zijn.
En met de grote dpi waarde (bijna net zo groot als de iPhone 4/4s/5) maakt dat niet zo veel uit.
Uhm die (de PPI, niet DPI) heeft er weinig mee te maken, meer met de scherpte van de letters niet met de grote van letters...
En al ben ik geen iOS fan vanwege de beperkingen, maar het moet gezegd worden dat iOS een 'screen magnifier' standaard heeft waardoor je een deel van het scherm kunt inzoomen.
Alsof iemand dat wilt, heb je al een klein scherm ga je daarbinnen nog alles vergroten ook. In bepaalde situaties misschien handig, maar voor normaal gebruik totaal niet praktisch...
Ik vind het bij Chrome en bij Citrix wel heel erg handig. Als je net tussen twee links klikt in Chrome krijg je inderdaad ook even zo'n vergroot glaasje. Kun je zonder in te zoomen prima werken op een 'desktop" website.

Ik kan zo ook zonder problemen PC software besturen via mijn telefoon met Citrix. Dat werkt echt bizar goed tegenwoordig (met een 1280x720 scherm in ieder geval wel).
Het kan aan mij liggen, maar ik vind dat de kwaliteit van de videoreviews aanmerkelijk toeneemt. Camerawerk, de presentatie en teksten worden alsmaar beter. Nice, keep it up!

Wat betreft die telefoon, ik vind het niet zo'n boeiend apparaat. Het is voor mijn smaak echt te groot, en ook de 'innovaties' van samsung vind ik niet zo spannend. Maargoed, met de release van iPhone 5 van de traditionele trendsetter Apple, staat de markt denk ik een beetje stil totdat verdere LTE implementatie in Europa en Azië de nieuwe cloudmogelijkheden toegankelijk maakt voor de massa's. We hadden eerst (vroegah) het 'koelkastmodel' nu is de surfplank of de deur in trek. Bigger is voor mij niet altijd better, maar voor samsung consumenten schijnt het blijkbaar wel te werken.
Maargoed, met de release van iPhone 5 van de traditionele trendsetter Apple, staat de markt denk ik een beetje stil totdat verdere LTE implementatie in Europa en Azië de nieuwe cloudmogelijkheden toegankelijk maakt voor de massa's.
Apple heeft maar 1 keer een trent gezet (in smartphonewereld) en dat was de eerste iPhone... De markt staat dus al 5 jaar stil...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 10 oktober 2012 10:02]

Het verbaasde me heel erg dat de Note 1 zo'n succes was. Ik vind het eigenlijk sowieso zonde dat deze trend zich blijft voortzetten. Elke nieuwe highend smartphone heeft een scherm van 4.8 inch en de nieuwe SGS4 krijgt 5 inch dus het zal nog wel even door blijven groeien.
De meeste van ons kopen al 10-20 jaar elk jaar een nieuwe telefoon die kleiner is dan de vorige, op onze eerste smartphone na waarschijnlijk. Waarom hechten we opeens geen waarde meer aan een handzaam toestel dat makkelijk met 1 hand te bedienen is en waar je geen last van hebt als je hem meedraagt in je zak? Bovendien zien de echt grote toestellen met schermen van 5 inch of groter er echt belachelijk uit als je ermee belt.
Iemand die nu gewoon een highend smartphone wil die wél handzaam is maar geen iOS/iPhone wilt zal moeten wachten op de SGS3 mini die net is aangekondigd want verder is er gewoon geen alternatief.
Het doet me een beetje denken aan die megapixel race die er was voordat smartphones populair werden. Met telefoons die foto's in 18 megapixels e.d. maakten maar waarvan de helft noise was was het nut ver te zoeken. Mensen gingen compleet mee in de megapixel hype zonder na te denken over het praktisch nut ervan, net als dat een groot toestel nu wat mij betreft veel meer nadelen dan voordelen meeneemt.
Ik kan iig alleen maar blijven hopen dat de SGS3 mini en de iPhone 5 beiden een groot succes worden zodat HTC en Nokia e.d. ook premium toestellen blijven maken met een 3.5-4.5 inch scherm en niet slechts budget toestellen.
Waarom ziet dat er belachelijk uit als ik vragen mag ? Ik stoor mijn totaal niet aan iemand zijn telefoon (de grote dan). Niet lang geleden liepen we allemaal met koelkasten aan ons oor, en niemand die er wat over zei. Nee je was juist gezien met zo'n telefoon aan je oor. Daarna kwam de hele gang van mobieltjes die kleiner en kleiner werden, met als ik het goed herinner een nokia zo klein dat je amper je nummer kon in tikken. Ik ben juist blij dat je weer gewoon een toestel in je handen heb ipv een bart smit plastic klap telefoontje...

Zo zie je maar, smaken verschillen ;)
Dié mensen die het "belachelijk" of zelfs "mens-ontwaardig" vinden denken vlgs mij dat ze hiermee uit de kudde gestoten worden ofzo... Deze bepaalde kudde kan de werkelijke functionaliteit en handigheid gewoon niet op waarde schatten...

(Note- en laptop13"-gebruiker, geen tab... niet nodig)
En daarom heb ik nu een kleine SE Xperia Ray én een 12inch... Terwijl ik daarvoor een Note 1 had. Prima, fijn formaat, en er kon echt een hoop mee. Daarna een Padeng A7 geprobeerd, de Note was op de skipiste achtergebleven, maar dat was hem niet, te slecht. Nog eens nagedacht over de functionaliteit tov de prijs, en toen maar voor een "budget"toestel gegaan voor 200 EUR. Nu loopt abo weer af, toch maar weer een Note? Aan míjn oor misstond hij niet...
Dan zou je vriendin aan haar eigen zelfvertrouwen moeten werken.

Het is belangrijk om sociaal geaccepteerd te zijn / worden, maar het is zielig om met vooroordelen dingen te doen als je zelf al denkt dat je voor gek staat.

In een wereld waarin mensen met bijna lichtgevende haren en afgrijselijke kledingkeuzes over straat gaan, is er géén hond die een ander 'afrekent' op de telefoon.
Sterker nog, misschien kan je je vriendin duidelijk maken dat in het ergste geval men je nog niet eens zal zien, al zou je ziek / dood neervallen op straat.

Ik geef je op een briefje dat 90% over je heenstapt, zonder ook maar terug te kijken.
En als ze al terugkijken, is dat om te vragen waarom je zo moeilijk doet.


Mij is altijd verteld dat grapjes fysiek niet pijnlijk zijn, en dat een enkel grapje moet kunnen, als dezelfde mensen dezelfde grapjes maken, en ze zichzelf 'vrienden' noemen, dan moet je een ander pad kiezen, vrienden die je blijven uitlachen moet je negeren, dat zijn geen vrienden
Hier vergeet je de HTC one S.

Deze wordt vaak niet aangehaald als High-end toestel vermits de One X hier dienst hoort te doen als de beste van HTC.
Maar tweakers heeft al duidelijk aangehaald in reviews en in benchmarks zie je het ook, dat de One S (buiten het minder goede scherm dan de X) zeker meedraait als High end toestel. En deze is niet zo groot ;-)
vergeet ook niet de Sony Xperia V, Motorola RAZR M en wellicht morgen de Samsung SIII mini. Huwaei en ZTE hebben ook iets. Dacht LG ook. Er zijn eerlijk gezegd zat 4.3 tot 4.5 inch scherm telefoons met dezelfde (interne) specs als de high end machines.

Het is grappig dat mensen apparaten met een groot scherm als "high-end" bestempelen terwijl een apparaat met exact dezelfde specs (behalve een kleiner scherm) dan ineens "budget" zou zijn. En dan klagen dat alleen grote schermen high-end zijn. Dat is dan dus wel alleen omdat je zelf die definitie zo raar zet.
En mij verbaasde het niet, het toestel is vooral onder de dames zeer populair(handtasje), Het is gewoon een trend en gezien de verkoop aantallen van de categorie grotere telefoons is het zodat heel veel mensen er geen probleem mee hebben.
Onder die mensen zitten overigens ook genoeg mannen, dit is zeker wat anders dan de megapixel race, dit nl zichtbaar.
Van hoeven de toestellen ook niet meer groter, maar de definitie van een telefoon is gewoon veranderd en dat noemen we voortschrijdend inzicht.
Dat jij het er raar uit vind zien is meer jouw probleem.
Verder ben ik het wel met je eens dat er keuze moet blijven.

[Reactie gewijzigd door piotr123 op 10 oktober 2012 13:05]

De meeste van ons kopen al 10-20 jaar elk jaar een nieuwe telefoon die kleiner is dan de vorige,
volgens mij heb je het hier toch echt over het tijdperk Nokia en zijn Symbian toestellen, toen het scherm niet meer dan een te bellen telefoonnummer, huidige netwerk, accuduur en signaal sterkte hoefde weer te geven. Maar voor multimedia en internet-zaken is het voor veel mensen toch fijn om een telefoon met een groter scherm te kunnen kopen en ik ben dan ook blij dat men die keuze ook geeft aan de consument. Wil je dat niet, dan koop je toch lekker een toestel met een kleiner scherm?
Hoe kan dat iphone zo goed presteerd bij accuduur? De mijne houd het nog geen dag vol, waar integen vrienden van mij het langer volhouden met zowat elke telefoon. Daarnaast presteert de 5 beter dan 4S? Huh please explain
Dat zijn resultaten van Tweakers.net zelf waarbij ze met de verschilende toestellen een zelfde soort en duratie van acties uitvoeren. Als jij nonstop met je telefoon bezig bent zal die alsnog in 5-6 uur leeg zijn.
Hoe kan dat iphone zo goed presteerd bij accuduur? De mijne houd het nog geen dag vol, waar integen vrienden van mij het langer volhouden met zowat elke telefoon. Daarnaast presteert de 5 beter dan 4S? Huh please explain
Ik heb het idee - maar neem dit aub nog niet als feit aan - dat er een batch iPhones is waarmee wat mis is met de accu of accuduur. Een paar mensen bij T.net hebben een iPhone 5 naast het reviewexemplaar en waar hij bij de een rond 10 uur meegaat, kan de ander 2 tot 3 dagen doen.
Zou goed kunnen. Ik denk ook dat dit met je geïnstalleerde apps te maken kan hebben want als ik me niet vergis is de accutest van Tweakers.net zonder geïnstalleerde apps. Dit kan ook aan een bug in een app liggen natuurlijk.
Zelf vind ik het een leuk toestel. Ik heb sinds anderhalf jaar een S2 (met ICS + root) waar ik zeer tevreden over ben, vind de snelheid prima, loopt allemaal even soepel. Alleen vind ik soms het schermpje te klein. En overweeg ik deze dus al vind ik 600 euro alleen voor een groter schermpje een beetje veel geld. Ik heb hem uitgeprobeerd want een collega heeft hem. Ik vind het verder een prachtig apparaat.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBGrand Theft Auto V

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013