Zoals we al dachten, zijn de prestatieverschillen tussen de verschillende Z77-moederborden vrij gering. De verschillen tussen de langzaamste en snelste borden bedragen hooguit een paar procent en de keuze voor een moederbord hoeft dan ook niet of nauwelijks van de prestaties af te hangen.
Als we naar de features kijken, zien we ook vrij weinig verschillen. De featuresets zijn vrijwel identiek; sommige borden hebben net wat meer usb-poorten of wat extra slots voor uitbreidingskaarten. Afhankelijk van de eisen van de gebruiker kan ook de layout van de componenten een rol spelen.
Ook de keuze voor vormgeving en kleurgebruik is afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker. De borden zijn allemaal zwart of blauwzwart, en in de verschillen zitten in kleine details. Alleen het moederbord van ASRock is iets kleiner, zodat het misschien net iets beter in een krappe behuizing past.
In de uefi-versies zitten al iets meer verschillen en sommige zijn wat gelikter dan andere. Die van Intel is vrij overzichtelijk en geavanceerd, maar ook ASRock en Gigabyte hebben gebruikersvriendelijke software gebouwd. De borden van MSI en Asus vallen niet op, alleen Biostar loopt een beetje achter de rest aan.
Zo komen we onvermijdelijk bij de prijzen uit. De borden van ASRock en Gigabyte kosten amper 120 euro en zijn het goedkoopst; de Asus- en MSI-borden zijn met prijzen van rond de 170 euro juist het duurst. De MSI is echter redelijk zuinig, wat niet alleen minder warmteproductie betekent, maar ook een lagere energierekening. Als we de featureset en de prestaties in de overweging meenemen, zou de Gigabyte wat ons betreft als winnaar mogen worden aangewezen, maar ook Asus en MSI verkopen zeer complete Z77-moederborden.