Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Microsoft Xbox One X - Eerste ervaringen met de nieuwe console

Door , 254 reacties Linkedin Google+

Deze video is ook te bekijken op YouTube.

De console die onder codenaam Project Scorpio door het leven ging, werd tijdens de E3 eindelijk door Microsoft onthuld. De Xbox One X is niet alleen Microsofts snelste, maar ook de kleinste console die de fabrikant ooit bouwde. Tijdens de E3 kregen we de mogelijkheid om de console voor het eerst te aanschouwen en erop te gamen. In deze video wisselen gameredacteur Paul en hardwareredacteur Jelle van gedachten over de specificaties, de mogelijkheden en de prijs van de nieuwe Xbox.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (254)

Reactiefilter:-12540233+1105+224+31Ongemodereerd97
Heerlijke samenvatting van wat die specs nu allemaal betekenen.

Zelf ben ik erg benieuwd naar de ''parity'' als het op de One X en de 4 Pro is, je zou verwachten dat het tegenwoordig bijna geen issue meer zou zijn omdat de meeste games ook gewoon op de pc verschijnen, die inprinciepe geen last van parity heeft.

Dus dan zou je denken dat games die nu verschijnen gewoon zo optimaal spelen op welke console dan ook.
Dus dan zou je denken dat games die nu verschijnen gewoon zo optimaal spelen op welke console dan ook.
En dit is ook wat je van verschillende developers hoort op E3; de games worden per console geoptimaliseerd op basis van de beschikbare power.
Paul, Jelle, jullie hebben het over de multiplatform games dat die op de X1X net zou zouden draaien als op de PS4 Pro en dat de X1X dus een beetje wat van zijn kracht laat liggen.

Maar de meeste ontwikkelstudio's zoals bv DICE hebben toch aparte ontwikkelteams voor de X1 en de PS4 ? Het is toch niet zo dat er 1 team zit die bv de code voor BF1 maakt voor de PS4 en dan een copy/paste doet naar het ontwikkelprogramma welke een X1 versie er uit laat rollen ?

Beide teams ontwikkelen toch onafhankelijk van elkaar ? Ze moeten beide van hogerhand dezelfde content leveren, maar de output van die content daar wordt onafhankelijk per platform aan gewerkt. Dus als het ontwikkelteam voor de PS4 de het max uit BF1 heeft gehaald voor de PS4 dan kan het ontwikkelteam voor de X1 toch nog een stukje verder optimaliseren en ontwikkelen om het max uit de X1X te halen.

Overigens de naam: Xbox One X is op zich best wel logisch.
X is Romeins voor 10 dus eigenlijk is het Xbox One 10 (Xbox One Ten) maar dat bekt natuurlijk alleen in het Engels lekker en de rest van de wereld niet.

Xbox One Zehn in het Duits
Xbox One Tien in het Nederlands
Xbox One Dix in het Frans

Doe dan maar idd Xbox One X. Dat klinkt iig in het NL, DE en FR wel redelijk hetzelfde.
Je vergeet dat 90% van de game content en code identiek zijn. 10% van dergelijke multiplatform titels is specifiek voor dat platform gemaakt. Zaken als textures, models, shaders, animaties etc etc zijn allemaal generiek, en worden hoogstens compatible gemaakt voor het platform waar het op gaat draaien.

Vergeet niet dat men tegen API's aan programmeert, niet tegen console hardware. De uiteindelijke implementatie van de API voor de betreffende console is eigenlijk het enige wat platform specifiek is.
Uiteraard kan er hier en daar een kwaliteitssetting opgeschroefd worden, maar dat zal geen schokkend verschil maken.
Tja, maar al die "grote" games komen ook uit voor de pc. Dus die worden allemaal met 4k textures gemaakt, en op de X1X ook op echt 4k uitgegeven. En aangezien de PS4Pro dat niet kan zullen de third party games er op de X1X waarschijnlijk wél beter uitzien. Het is niet alsof er alleen nog maar consoles bestaan. Vind het een beetje uit de lucht gegrepen van tweakers om te zeggen dat er waarschijnlijk niet veel van gebruik gemaakt zal worden, en vooral van weinig inzicht getuigen. Nee, deze preview valt tegen, ik mag hopen dat ze de uiteindelijke review minder gekleurd brengen.
Het grote toverwoord in deze is marktaandeel. Sony heeft een groot potentieel bereik naar consumenten via de ruim 60 mil. verkochte consoles. Games maken kost ontzettend veel tijd en elke winst is meegenomen. Daarnaast is uit de vorige generatie consoles gebleken (PS3 vs. XB360) dat dát verschil geen grote impact heeft gehad op Multi Platform games, mede te danken aan optimalisatie.

Daarbij is dit een evolutie, geen revolutie en moeten we nog 5! maanden wachten op de console. De CPU heeft (nu al) zo zijn limieten en is redelijk budgetwise. De GPU heeft 6 terra flops, de GFX 1080 voor de PC heeft er 9. Een PC, XBOneX vs. PS4 Pro vergelijking vind ik niet de juiste verhouding. Als je echt wilt investeren in gamen doe je dat met een goed computerscherm, en pc met modulair CPU en GPU. en niet met de Xbox One X en een PS4 Pro. (voor dat geld) Dat weten ontwikkelaars ook.

[Reactie gewijzigd door Joshh op 13 juni 2017 13:11]

Ja maar console zijn altijd beter geoptimaliseerd voor games als een PC game. Als ik met de pure specs van een xbox of PS4 een pc bouw dan gaat het never en te nooit er zo goed uit zien op een daadwerkelijke xbox of PS4
Daarom verreist een console an sich juist al optimalisatie. Zouden ze dan ook nog gaan optimaliseren voor de One X tov de PS4 Pro? Mijn gevoel zegt van niet.
Heb gehoord dat de ontwikkel tools voor games op de xbox one x
toegespitst zijn en van daar uit alles gedownscaled wordt naar andere consoles. Meeste devs lieten hun nieuwste games ook op de XoneX zien dat zegt al genoeg.
Zoals ik zei kan er hier en daar een kwaliteitssetting opgeschroefd worden inderdaad. Echter, hoewel de moderne engines prima schaalbaar zijn, zul je geen extreem grote verschillen kunnen verwachten als er niet specifiek voor een platform wordt ontwikkeld.
Hier en daar zal de de resolutie omhoog kunnen, of de framerate, of zullen er betere textures of hogere draw distances gehaald kunnen worden. In de praktijk denk ik niet dat het verschil tussen een PS4Pro of X1X wereldschokkend zal zijn. Om bovengenoemde redenen.
Het voordeel lijkt mij dan wel weer dat zaken als textures shaders en animaties net als VFX in de engine, relatief makkelijk van resolutie/kwaliteit te veranderen zijn. Nou heb ik zelf maar beperkte kennis van game-engines, maar als het enigzins hetzelfde werkt als bij 3D/VFX paketten dan is dat relatief makkelijk te doen.

Zie ter voorbeeld de Forza 6 comparison:
https://www.youtube.com/watch?v=f1HAWfLp6gI

Het zit hem vooral in de weer effecten en het atmospherische effect. Dat soort dingen doen de game er echt veel beter uit zien, is echter relatief makkelijk te bereiken, maar voor zowel console als PC games vaak gewoon erg zwaar. Ik kan me voorstellen dat dit soort verschillen prima te doen zijn in multiplatform games, en dat maakt mijn inziens de One X ook een erg interessante console.
het belangrijkste voor Microsoft is dat de xbox x, nu als eerste ontwikkel platform wil worden voor games, daar horen de nieuwe tools, optimalisatie etc etc etc bij...
X-Box One X = XBOX denk dat dit de reden was.
wat qua naamgeving vast niet per ongeluk was is dat de XB(ox)O(ne)X nu xbox spelt.
dat is inderdaad de reden
Nee x is een cijfer 10 dus is het xbox10(ten) maar in andere landen spreek je dit weer anders uit !van daar de X!
Ubisoft heeft geen marketing deals met Microsoft en tijdens hun post-show demos draaide hun games op de Xbox One X. Ze lieten weten dat het 100% zeker de beste console release was voor hun games.
Je bedoelt Assassins Creed? Daarmee hebben ze wel degelijk een marketing Deal mee en daar speelde ze idd op een devkit/testkit. Dus die woorden zijn pure marketing praat.
Waarom is het logisch dat ze de 4de console in de reeks de naam 10 geven?
De steeds nauwere samenwerking met het pc en Windows 10 platform.
Denk omdat Microsoft nu veel inzet op Play Anywhere, dus games die je op de Xbox One koopt, je (in veel gevallen) ook op Windows 10 kunt spelen.
Windows 10 -> X (10) -> Xbox One X
Prachtig allemaal die fantastische redenen waarom er een X achter staat. Feit blijft dat het iig voor geen meter klinkt. Wat heb jij? Eh, ik heb een "iksboks uan iks". Joh kan je dat even opschrijven !
In het geval van Dice (of voor het gros van de EA studios) zal vooral het Frostbite-ontwikkelteam (al dan niet in samenwerking met de gamedeveloper) zich buigen om de engine goed te optimaliseren voor de varia consoles die in de omloop zijn; ik vermoed dat het voor bijvoorbeeld Unity en Unreal niet veel anders zal zijn. Hierdoor ligt ook de kracht van de 'custom' engines die helemaal toegespitst zijn op maar 1 of 2 consoles: Ik betwijfel niet of bijvoorbeeld de engine die Naughty Dog gebruikt of de Decima Engine van Guerilla zich prima kan vertalen naar andere systemen, maar men kan zich (zolang Sony de rekening betaald) alles inzetten om het optimale uit (in dit voorbeeld) de Playstation hardware te halen.

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 13 juni 2017 15:03]

Doe dan maar idd Xbox One X. Dat klinkt iig in het NL, DE en FR wel redelijk hetzelfde.
Het is eigenlijk hetzelfde als met de WiiU, waar Nintendo enkel de U toevoegde aan de Wii naam. Nou maar hopen dat het niet hetzelfde gaat als met de WiiU waar mensen toen ook over in de war raakten ("Oh, dus het is niet de Wii? Huh opvolger?") :P

[Reactie gewijzigd door Armselig op 13 juni 2017 21:54]

Xbox One Mac OS X
Die X staat toch voor eXtreme?
Leuke review! Niet super sony(sch) enthousiast, maar wel professioneel!

Zelf nog altijd gebruiker van de oorspronkelijke Xbox One en ik zie de reden tot upgrade wel zeker.
Maar het succes voor de XOX staat toch echt met de ondersteuning van de ontwikkelaars. Als deze ook in True 4k willen ontwikkelen, dan komt het wel goed met de XOX.
De stelling dat de PlayStation 4 pro de norm voor graphics wordt zet ik zelf vraagtekens bij. Als dat de manier van ontwikkelen zou zijn zou een ps4 pro ook geen betere graphics vertonen tov een PlayStation 4 of Xbox one s.

Het mooie van de huidige generatie is juist dat settings per console schalen. Dan blijft alleen nog de vraag bestaan of ontwikkelaars de extra moeite erin willen steken om tot het maximaal haalbare te gaan voor enkel de Xbox one x.
Wat ik heb gelezen van een developer is dat nieuwe games vol worden ingezet op de high-end Xbox One X en PS4 Pro, en net zover uitgekleed kwa graphics tot ze goed draaien op de "oude" Xbox One en PS4. Er wordt straks lang niet zoveel en zo lang getweaked om het maximale uit de oude generatie te halen omdat de games er sowieso beter uitzien op de nieuwe consoles en het anders te duur wordt. Als je kijkt naar vorige generatie consoles werden de games de PS3 en de Xbox 360 steeds mooier, de engines werden steeds beter en het maximale werd eruit gehaald. De voorspelling nu is dat de games stil gaan staan kwa looks omdat ontwikkelstudio's niet meer maximale resources gaan inzetten op de eerste generatie Xbox One en PS4.
Precies, tussen PS4 games en Xbox One (S) games zit ook verschil in frame rate en resolutie en grafische details. Waarom zou een ontwikkelaar dan de versies tussen een PS4 Pro en een One X niet laten verschillen?
Omdat ze dat ook niet deden bij de PS3 die krachtiger was dan de 360
De ps3 was ook berucht als het ging om het maximale eruit te halen. Dit zag je vaak ook alleen bij games die exclusief voor de ps3 waren. Multiplatform games hadden het probleem dat ze dezelfde ervaring moesten bieden voor de xbox 360. Een console met veel mindere hardware maar een veel grotere userbase
Vooral de CPU van de PS3 was enorm krachtig. Maar deze had wel een hele ingewikkelde architectuur om voor te ontwikkelen.

Voor de opfrissing de PS3 had een 8 core CELL processor (waarvan 1 core uitgeschakeld was) en de 360 een tri-core PowerPC processor met multithreading.
De CELL processor van de PS3 is zelfs krachtiger dan de CPU van de PS4 en Xbone, grafisch is het verhaal heel anders.
Volgens mij was de 360 krachtiger dan de PS3, maar goed zoals ik al in een andere opmerkingen zei: volgens mij zijn er bij ontwikkelstudio's gewoon meerder ontwikkelteams. Dus een team voor de X1 en een team voor de PS4. Beide werken los van elkaar.
Xbox360 was Niet krachtiger dan de PS3. Het probleem was dat de PS3 een moeilijke SoC had om voor te ontwikkelen. Waardoor de 3th party devs geen zin in hebben. Doet me beetje denken aan de wii/wiiu debacle. Hebben ook geen zin om ervoor te ontwikkelen omdat het moeilijker is.

Bij PS4 en XBO alles wordt op de XBO gemaakt als eerste en wordt uiteindelijk geport en getweaked op de PS4?
Onderwijsmode aan:

1e = first = 1st
2e = second = 2nd
3e = third = 3rd
4e = fourth = 4th
en alle getallen verder t/m 100 zijn met -th, 101, 102 en 103 weer als hierboven, daarna weer -th, en zo verder.

/Onderwijsmode uit. :D
21e = twenty-first = 21st
32e = thirty-second = 32nd
43e = forty-third = 43rd
Dus alles eindigend op een 1, 2, of 3, behalve 11, 12, en 13, heeft een andere afkorting, niet alleen 101, enz..

/onderwijsverbetermodus
En je hebt helemaal gelijk.... :D Niet helemaal goed nagedacht... |:(
Was per onderdeel verschillend; De CPU van de PS3 was krachtiger dan die van de 360, maar de GPU juist omgekeerd. Daarbij was de Cell van de PS3 berucht lastig om mee te werken en er de optimale performance uit te halen, waardoor verreweg de meeste games uiteindelijk toch beter draaiden op de 360. Ook de splitsing van het RAM in de PS3 maakte game development onnodig lastig, want de 256MB die aan de CPU hing kon niet direct bij de 256MB die aan de GPU was toegewezen worden gebruikt. De 360, daarentegen, had één blok van 512MB (minus 40MB voor het OS) wat door developers vrij kon worden ingezet.
Klopt, en begrijp je dan ook volledig hoor.
Maar nu gebruik je de afkorting SoC in je reactie, en dat klopt natuurlijk niet.
Anders was de PS3 meer een playstationtje 3 geweest denk ik.
Met andere woorden een zeer compacte PS3.
Nog veeeeel compacter dan de Xbox One X die hier getoond wordt in de review.
SoC staat voor system on a chip namelijk.
Wat op zijn beurt weer inhoud dat alle componenten van een computer of ander elektronisch systeem samenvoegt zijn in de behuizing van een enkele chip.
En deze zien wij als burger eigenlijk alleen maar voorbij komen in smartphones, en andere hardware, zoals Smart TV's enz....
;)
Die stelling geld zeker maar het is geen vaste regel het is hoe branch gedraagd en er zullen altijd dev zijn die toch ook voor extra werk gaan en zich willen onderschijden. Of dev die preoriteit geeft aan de massa.

Meer extra features worden vaak niet benut maar gaan voor gemeen schappelijk.
Er zal ook deel zijn die als maintarget de instap console pakt en zelfs de pro links laten liggen.
XB1 upscaled ps4 native pro multisampled en XB1X ook maar alleen multisampled.
4K pro upscaled en 1X native meer doen ze er niet mee.

Dev gefocused op goed uitgewerkte gameplay ipv GFX marketing en dev resource verslindend. Geven soms meer preorieit aan goed uitgewerkte UI en AI of toffe Mplay experience.
Wat ik niet begrijp is dat mensen hier zo moeilijk doen over de prijs. 500 euro voor een machine die 4k/60 fps draait. Dat gaat je met een pc echt niet redden. Voor 500 euro heb je net een gpu :P
4K/60fps mag je dan ook op je buik schrijven bij de meeste AAA games ;) De CPU is nog dezelfde uit de X1, maar gewoon wat hoger geklokt (net zo krachtig als de PS4 Pro). Voor hogere fps heb je een krachtigere CPU nodig.

Het zal gewoon native 4K met 30fps worden op de X1X tegenover checkerboard 4K op 30fps op de PS4 Pro. Net als 900p/1080p het geval was met X1vsPS4, maar dan nu weer omgedraaid.
De Xbox One X heeft wel veel taken die normaal de CPU afhandeld verplaatst naar de GPU en DX12 instructies ingebakken dus er is wel iets meer winst.

Ook is de geheugenbus 50% hoger dan die van de PS4 consoles en het geheugen vele malen sneller en gezien het geheugen gedeeld word tussen de CPU en GPU is er zeker wel extra headroom.

Either way zelfs met die extra's is er geen console op de markt die een high-end cpu op de PC aan kan in performance, dus je hebt grotendeels gelijk de meeste games zullen inderdaad niet in 60fps runnen maar de CPU heeft wel meer potentie om niet de bottleneck te zijn als developers een game designen voor de Xbox One X.
denk dat deze AAA games wel op 60FPS kunnen draaien mits deze uiteraard helemaal ontwikkeld worden voor de hardware specifiek in xbox one X... zelfde als sommige games beter draaien op AMD kaarten ipv Nvidia kaarten
De vraag is of ze dat gaan doen. Playstation heeft wereldwijd een veel groter marktaandeel. Dus heel lucratief gaat dat speciaal voor de XOX ontwikkelen niet zijn.
True, maar het aandeel van xbox zal denk nog wel zo groot worden dat het toch interessant is om te ontwikkelen.
Ik denk dat het interessanter had geweest om te gaan ontwikkelen voor de xbox one x als met dezelfde specs tegelijk uitkwam met de ps4 pro. De response van microsoft is een jaar later. Lijkt je dat niet een beetje laat ? Ze hebben ook al niet echt bepaalde interessante exclusives.
nee klopt, exclusives zijn ook niet interessant op dit moment, denk dat er wel leuke exclusives komen zodra de XOX een tijdje in de praktijk in gebruik is en ontwikkelaars de mogelijkheden zien....op papier kan je niet altijd 100% af gaan.
Het is interessant voor de exclusieve games. 3d party games daarin tegen willen zoveel mogelijk geld binnenslepen dus gaan ze niet extra lang/moeilijk over doen.
Maar als je voor playstation Pro ontwikkeld hou je nog power over bij de X1X :D
Reinste onzin. 9/10 keer is de GPU de bottleneck en niet de CPU..
En iets wat hoger geklokt is met soortgelijke specificaties kan niet vervolgens net zo krachtig zijn als een lager geklokte CPU.
Waar denk je dat de CPU bij moet helpen wanneer je 6x zoveel pixels moet aansturen door de GPU? De GPU moet opeens een game die op 900p draait afspelen op native 4K. Je gaat van 1.4miljoen pixels naar 8.2miljoen pixels. De GPU in de X1X is niet krachtig genoeg om zowel dat te kunnen én 2x zo hoge frames aanbieden. Daar is de CPU dan voor, die maar marginaal krachtiger is dan de originele.

Nogmaals: het relatieve verschil in kracht tussen de X1 en PS4 (in het voordeel van PS4) is bijna net zo groot als de PS4 Pro en X1X, maar dan omgedraaid. Daar had je voornamelijk hogere resoluties. Ik zie dat nu gewoon omdraaien en niet veel anders toevoegen...

Maarja, je mag blijven dromen hoor, moet je alleen niet teleurgesteld worden als je niet RDR2 in native 4K 60fps kan spelen... ;)

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 13 juni 2017 11:47]

6 keer zo veel pixels aan sturen kost niet noodzakelijkerwijs 6 keer zo veel GPU.
De toename in benodigde rekencapaciteit hangt bijvoorbeeld af van de verandering in complexiteit van de textures en detailering van de alle game elementen en dat kan per game verschillen.
De CPU hoeft niet of nauwelijks belast te worden met de toename van de beeldkwaliteit en zal door verbeteringen in DX12 ook werk naar de GPU afschuiven.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 13 juni 2017 16:22]

Ik denk juist dat ze niet voor de 4K resolutie gaan. Dus 1080p 60fps.

De meeste mensen hebben immers geen 4K TV, die hebben er toch geen baat bij, maar 60fps wel.
Hoe zit het dan met het stroom verbruik, van de xbox one X tijdens het spelen van een grafische top game?

Een van de voornaamste reden om een console te nemen tegenover een pc, lijkt mij gebruiksgemak en stroomverbruik. Maar bij deze specificaties maakt het misschien weinig meer uit?
Ik ken echt niemand die op het energieverbruik van z'n console let. Met de alsmaar dalende energieprijzen is het ook niet echt een issue.

Hitte/koeling en de daarmee gepaarde geluidsproductie vind ik persoonlijk wel van belang. Zeker omdat de PS4 Pro op dat vlak matig blijkt te scoren.
ben hier ook benieuwd naar! niet dat die rekening zoveel boeit, maar dit gaat wel richting game pc verbruik als ik het zo zie.
Matige review. Het enthousiasme straalt er vanaf... ik vraag me af of jullie dit echt wel leuk vinden om te doen?
Valt mij ook op.
De specs zijn superieur, console is kleiner, en dan ook nog de voeding ingebouwd ipv apart.
Geweldig!
En voor tweakers zou de liquid cooling doorgaans ook leuk zijn (eerste x toegepast binnen consoles, en bij PCs niet gebruikelijk (bestaat wel al ja, maar 95+% heeft het niet)).

Dat men 1x de opmerking maakt dat het wel belangrijk is dat de ontwikkelaars hun spellen deze resources fan gebruiken is terecht.
Maar echt elke x wanneer er een superieur feit gepresenteerd wordt, wordt er een 'negatieve' opmerking achteraan geplaatst.

Kan nog herinneren dat de PS op alle fronten betere technische specs had dan de Xbox, en Tweakers daar een review van deed...
Misschien zijn ze zo matig enthousiast omdat de Xbox one X maar een matige update is(net zoals de Pro)?

in vergelijking met de Pro

XboneX
100$ duurder.
Fractie hogere kloksnelheid op de processor.
4Gig Ram meer.
Kleiner.

En dit hebben ze dan zolang zitten ontwikkelen? Ik dacht echt dat de toenmalige Scorpio, PS eens alle hoeken van de ruimte ging laten zien.

De XboneX is zoals de Pro. Een update van de "oudere" console zonder wauw effect.
Niets "revolutionairs" zoals de overgangen van de PS3 naar de PS4 of de Xbox 360 naar de Xbone.


Ze willen gewoon allemaal nog eens langs de kassa passeren voor ze de nieuwe generatie consoles aankondigen.
Je vergeet de 4K Bluray speler, heeft de One S ook, maar de Pro niet.
Kun je het nog belachelijker voorstellen? Waarom ben je überhaupt de PS4 Pro met de Xbox One X aan het vergelijken op die manier?

Ja, 100$ duurder. Maar je vergeet wel zomaar even dat. Ten eerste is 40% alles behalve een fractie hoger. 4GB is op zichzelf ook een stijging van 50% aan fysiek geheugen en een stijging van 80% aan geheugen dat beschikbaar wordt gesteld voor games en 50% hogere bandbreedte. Er zit waterkoeling in dit ding, een Blu-Ray speler die 4K-capable is, etc. Voor 500$ is dat niet mis.

En je gaat nogal erg makkelijk over "kleiner". Sony heeft de PS4 Pro een stuk groter te maken dan de originele PS4, en nog geen klein beetje. Microsoft heeft met de One X een console neergezet die 40% krachtiger is dan de PS4 Pro, maar wel kleiner is dan de One S die op zijn beurd alweer 40% kleiner is dan de Xbox One.

Heb je enig idee hoeveel werk hier in gaat? Juist de overgang van PS3 naar PS4 en Xbox 360 naar Xbox One was niet echt revolutionair te noemen. Ik weet niet of jij je bewust bent van vorige generaties, maar daar gelde het steeds dat consoles aanzienlijk krachtige toestellen waren bij launch. De PS4 en Xbox One waren dat beide niet. De PS4 Pro kon wel weer mee met zijn tijd, inderdaad niet revolutionair, maar een grootte verbetering op zijn voorganger. De Xbox One X daarentegen, als je een Native 4K-console voor maar 500$ niet revolutionair vind, dan is er iets mis.
pff wat ben ik blij dat jij niet aanboort zit van het ontwikkel team van MS, echt onzin wat jij hier uitkraamt... belachelijk zelfs.

1. gekochte games voor de xbox one/s krijgen gratis een 4k up-date als je de xbox x gaat kopen.
2. je bent het niet verplicht om het te kopen.
3. jij weet echt niet hoe lang en moeilijk het is om onder de 500E een 4K console te presenteren, als je kijkt naar de GTX1070 kjost alleen die kaart al ruim 500E en dan heb je nog geen computer, de xbox x moet ze gaan meten met de GTX1080 met alle optimalisatie :)! dit is een zeer knappe prestatie!

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 13 juni 2017 10:39]

PS4 Pro 4k noemen, tja. Consoles en hun upscaled shit....
Really je PS???

Je kunt zelf niet eens Xbox schrijven.
Hoe oud ben je?
Twaalf?
Hoe meer je praat, hoe meer onzin er uit komt, echt waar.

Je doet het steeds weer opnieuw en opnieuw... jij plaats een comment wat nergens op gebaseerd is, mensen lezen jou comments en krijgen verkeerde informatie!

En ja de xbox x is gaat zich meten met de 1080gtx en dit is geen onzin !

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 13 juni 2017 11:27]

Blijkbaar weet jij toch nog de verkeerde informatie te zoeken en te verstrekken...

Niet verkeerd of lullig bedoelt, maar je moet wel goed research doen anders neemt een tweaker je niet meer serieus.

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 13 juni 2017 11:34]

Het gaat om de games en FHD is voldoende hoge resolutie dat er al prettig mee te gamen valt. Dus gewone XB1 en PS4 heb je genoeg aan. GFX is meer iets wat tussen de oren zit. Uiteindelijk wenn je aan GFX en moet de gameplay het doen. Dev hebben de neiging dat hogere GFX ten koste gaat van gameplay. 4K asset pipeline houd ook in dat deze voor 4K ontwikkeld worden. Bij gelijke budged is er dus meer werk voor de artist. Ook voor meerdere platformen.

Bij crossplatform heb je dus de XB1 < PS4 << PS4pro << XB1X
In geval van VR zijn dat nog extra paths waar voor geoptimaliseerd moet worden.
Optimalisatie is niet alleen code maar ook assets die gereduceerd worden zonder veel kwa gfx in te boeten.

GFX upscaled quality hit is nogal subtiele. Ik vind het niet zo een groot probleem het is iets minder maar zonder referente van de ander er naast merk je daar ook weinig van.

Nog geen 4K hier. Hooguit bij must have VR titel. Wordt meteen dure grap . Dure console en dure VR gear. Online gamen zal ik uitsluiten doen op mijn PS4 met ons casual clan/ gamers groepje. Dus CoD & BF op PS4. Maar eerst eind dit jaar een grote PC upgrade.
het punt is... als ik een full-HD tv heb staan,
dan kan ik de xbox x toch beter kopen, ook heb ik geen 4K tv.
de games gaan er toch beter uit zien op de xbox x, met super sampling etc etc.
met meer power in deze xbox x kan een game altijd 60FPS halen !
Ik vind het juist een goede review. Waar ik zeer enthousiast was over de xbox X is mijn gevoel net als die van Paul en Jelle iets getempert. De aanschaf zal ook in mijn geval erg afhangen wat MS gaat doen met de games. Op dit moment zie ik geen reden om de X aan te schaffen. Zeker niet voor 500 euro
Inderdaad, ik heb hetzelfde gevoel. Ze stippen het in de review al aan, Microsoft zal natuurlijk all out gaan bij exclusives... Maar zoveel exclusive hebben ze helaas niet. Forza wordt geweldig ja, maar de laatste gears is niet heel erg goed ontvangen (en er is niks gezegd over een opvolger), Minecraft kunnen ze wel heel hard roepen dat het nog mooier wordt maar het blijven blokjes... Crackdown 3 zag er grafisch niet bijzonder uit... Eh wat was er nog meer?

Er is gewoon niet veel te beleven in Xbox land buiten multiplats tegenwoordig. En dat is op zich niet zo erg als je een Xbox hebt, er zijn zat games te spelen op het ding, maar het is dus maar afwachten of je daarmee echt veel aan die one x gaat hebben. Bovendien, als je al een pc of PS4 pro hebt dan denk ik dat er weinig reden is om nog een one x aan te schaffen.

Ik had gehoopt dat Microsoft het tij zou kunnen keren en met wat mooie games uit zou pakken op hun presentatie, maar ik zat er echt met een groeiend meh gevoel naar te kijken, en dat gevoel breidt zich dus uit naar de hele console.
Ik heb die obsessie met 'exclusives' van console gamers nooit begrepen. Net zoals de obsessie van sommige consumenten met 'premium' auto's. Seriously, who cares?

Ik bedoel, het gaat toch om de games? Gamers zouden juist die belachelijke focus op exclusive titels moeten afstraffen, die bedrijven dwingen je immers (min of meer) hun console te kopen door al die exclusives, terwijl de focus juist moet liggen op ontwikkelstudio's, ontwikkelomgevingen, connectivity/online capabilities, het gaming platform zelf. Buiten het feit dat ik niet met controllers om kan/wil gaan, zijn dit soort hinderlijke concurrentiedingen mijn grootste obstakel om ooit (weer) een console aan te schaffen.
Op zich ben ik het niet direct oneens met je, maar in dit geval is het wel een nadeel. Zoals in de video al gezegd wordt zal waarschijnlijk de grootste pracht en praal komen juist van die exclusives want die worden gemaakt om het onderste uit de kan te trekken van de nieuwe One X... maar als er dan geen exclusives zijn, wat heb je daar dan aan?

Daarnaast zou het inderdaad ideaal zijn als er geen exclusives zijn en de keuze alleen gemaakt wordt op basis van de kwaliteiten van de hardware en het ecosysteem van de consoles, maar Sony heeft wél veel exclusives en als Microsoft ze dan niet heeft dan zullen ze veel klanten verliezen. Ik vind Microsoft op veel vlakken fijner dan Sony, naar mijn smaak betere controllers en volgens mij minder arrogant (wat natuurlijk ook weer om zou kunnen slaan op het moment dat zij het veel beter doen dan Sony maar op dit moment lijken ze beter te luisteren naar hun klanten). Maar na deze presentatie vraag ik me toch serieus af waarom ik een One X zou kopen, dan speel ik de games maar op mijn PC en als ik er dan nog een sterke console naast wil zetten dan moet dat misschien toch maar een PS4 Pro worden zodat ik al die mooie exclusives van Sony ook kan spelen.

edit: En misschien dan nog ter verduidelijking, bovenstaande is denk ik waarom veel xbox fans zich er ook kwaad om maken dat er weinig exclusives zijn. Ja, tuurlijk, je hebt ook fanboys die gewoon iets willen dat de ander niet heeft, maar een rationeler argument is dat ze/we bang zijn dat het leidt tot een zwakkere positie in de markt van onze favoriete console, wat weer leidt tot minder goede optimalisatie van multiplats of als het ver genoeg gaat misschien helemaal geen Xbox versie meer en uiteindelijk geen nieuwe Xbox meer. We zien graag dat het goed gaat met Xbox, maar de koers die ze varen lijkt daar niet bij te helpen.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 13 juni 2017 11:16]

Dat snap ik allemaal wel, maar hoe je het ook wendt of keert; je zult áltijd een x-aantal titels niet kunnen spelen als je niet twee consoles tegelijkertijd in huis hebt. Dus of je nou 20 exclusives wel en 10 niet of 10 wel en 20 niet kunt spelen, het is sowieso r*k. En de discussie die je dan altijd krijgt, van recensenten tot aan gamers, over 'deze console is tienmiljard keer beter want hij heeft tien meer exclusives', daar krijg ik echt de kriegels van. Alsof de gamelibraries zich volledig beperken tot die exclusives. Hoeveel honderden, zo niet duizenden games kun je wél op beide consoles spelen? En niet geheel onbelangrijk, hoe goéd zijn al die exclusives? Liever 10 goede exclusives dan 20 halfbakken of oninteressante exclusives.
Hoe goed is de interface voor muziek? En voor films? Hoe goed integreert de console met je apparatuur (home theater), hoe toegankelijk is de digitale marktplaats? Welke console heeft de beste ontwikkelomgeving voor indie games? Enzovoorts enzovoorts.

Ik zal blij zijn als we in de toekomst wat meer tot elkaar gaan komen, jullie peasants en wij, het PC masterrace :P
Ja, en zoals ik zei, daar ben ik het mee eens, dat is het ideaal...
Maar het gaat steeds meer naar een situatie dat als je voor Microsoft kiest je een heleboel exclusives van Sony mist, terwijl als je voor Sony kiest je niet zo gek veel mist bij Microsoft. De balans is zoek. Helemaal als je ook nog een game PC hebt, dan mis je nu eigenlijk helemaal niks meer. Als je een console naast je PC wil hebben dan is Sony nu gewoon veel aantrekkelijker aan het worden.
Wat betreft dat het wel goede exclusives moeten zijn, ja dat nam ik al mee... Als elke exclusive telt, tja, Microsoft had ook 22 exclusives in hun presentatie alleen was het om bij in slaap te vallen allemaal.
Plus wat gaat een PS4 pro nog kosten eind november?
Ik gok op de helft van deze...Sony kan het hard spelen.
De PS4 Pro kost op dit moment 349 euro.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat Sony de Pro gaat verkopen voor minder gaat verkopen, het gat van 150 euro tov de Xbox One X is groot genoeg.
Ja het gaat om games, als ik dan naar de concurrent kijk, heeft die meer exclusives dus meer games. Dan is de keuze makkelijk gemaakt.
Het gaat toch om wélke exclusives (welke zijn belangrijker voor jou), niet hoe veel?
Ik denk dat het voor 3rd party titels vooral een kwestie gaat worden van dat de Xbox One X ze native op 4K gaat kunnen draaien, terwijl de PS4 Pro bij AAA games bijna niks native 4K heeft. Bijna alle moderne "4K" games op de PS4 Pro draaien op 2400x1350.
En in het ergste geval, zal het dezelfde resolutie zijn, maar dan op een hogere FPS.

[Reactie gewijzigd door Chester op 13 juni 2017 08:52]

De vraag is wel of je het verschil echt gaat zien.
Microsoft Wil 4K native en 60fps dat zal bij hun exclusive games wel lukken.
Maar bij de 3th party games denk ik als de eis is van Microsoft 4K native 60FPS
En Sony 4K Native of Upscaled/shekkeredboard en 30/60FPS dat je dan gaat krijgen dat bij sommige games het veraanzicht er op een Xbox misschien minder gevuld uit ziet maar wel super strak en op de PS4 Pro misschien minder FPS maar meer gevulde veraanzichten en door hun upscaling techniek ziet het er nog steeds erg goed uit.
Of je ziet gewoon bijna geen verschil op beide consoles maar je mag er wel 100 a 150 euro meer betalen voor de Xbox 1 X want ga er maar vanuit dat Sony de prijs iets verlaagd als de Xbox word gereleased.
Heb begrepen dat Crackdown 3 geen 60fps is. Dus dat het inhouse bij iedere game 60fps zal zijn is ook niet het geval.
3e party ontwikkelaars mogen zelf weten hoe ze de kracht van de xbox x willen gebruiken, dus een super duper mooie full-HD game of 4K ultra HD
Als Microsoft een game als 4K Ultra HD adverteert hoeft dat niet noodzakelijk native 4K te zijn, zie https://news.xbox.com/2017/06/11/new-packaging-icons-xbox/

4k Ultra HD wordt gedefinieerd als:
A game has a 2160p frame buffer output. That includes Native 4K, Checkerboarding, and Dynamic Resolution.
Ik denk dat ook op de nieuwe Xbox One X lang niet alle games native 4K zullen worden. Het zullen er door de 40% krachtige GPU wel meer zijn natuurlijk. Maar of dat voor gamers de doorslag zal geven om een Xbox One X aan te schaffen voor 150 euro meer dan de PS4 Pro? Ik denk dat de meeste mensen in de praktijk niet in staat zijn om het verschil te zien tussen 4K Checkerboarding en 4K Native. Dat verschil valt natuurlijk makkelijk aan te tonen in een directe vergelijking met uitvergrote screenshots, maar of je dat als consument ook ziet als je de twee consoles naast elkaar zet ... ik vraag het me af. De gemiddelde consument vindt een film op DVD ook nog steeds goed genoeg terwijl er Blu-Ray en Ultra HD Blu-Ray zijn. Probeer gemiddelde consument ook maar te overtuigen dat Netflix 1080p streaming waardeloos is vergeleken met dezelfde film op een Blu-Ray-disk.
nja, ik heb het gezien,

tja bij het 4K ultra logo zit idd de chekingbording tussen, maar niet elke developer WIL of moet daar gebruiuken van maken...

de xbox x enhanced logo zegt voor mijn dat ie is geoptimaliseerd voor de xbox x die alle tools gebruiken om Ultra 4k te behalen!
http://vamers.com/2017/06...games-native-4k-ultra-hd/

kijk maar naar die lijst beneden er is een game die gebruik maakt van 4K Checkerboarding/Dynamic Resolution

Assassins Creed Origins

de rest is Xbox One X Enhanced/HDR

klik maar is op de link je moet de games die Enhanced/HDR heeft zijn geoptimaliseerd...
Alleen is het verschil tussen native 4K en checkerboarding vrijwel niet te zien.

Koppel dat eens aan het prijsverschil: de PS4 Pro kost < ¤400, de XboneX gaat wellicht ¤600 ¤499 kosten. Neem dan ook nog de exclusives mee in de afweging en de Pro blijft een heel aantrekkelijke console.

Die hards zullen 'm heus wel kopen, maar met deze machine gaat MS het gat niet dichten.

[Reactie gewijzigd door SqueakyClean op 13 juni 2017 11:02]

De Xbone X gaat 499,- kosten. Verschil tussen 4K en checkerboarding zien ze misschien niet, maar een hogere FPS zeker wel. Vooral als de PS4 pro rond de 24 fps gaat zitten, en de Xbone X 30+ gaat halen. Vooral The Witcher 3 was bijv. een ramp (op beide consoles trouwens), waar wat extra power zeker merkbaar geweest zou zijn. Met nog als extra voordeel dat de Xbone X ook een UHD Blu-ray speler heeft.

Achja, sowieso mooie hardware. Zal prima staan naast mijn PS4 Pro.
De euro prijs is nog niet bekend helaas, alleen de USD prijs. Tel je bij die prijs de BTW op kom je op ¤605. Ah, oud nieuws lees ik. ¤499 vind ik een prima prijs voor de hardware.

Ik ben benieuwd hoe het in de realiteit uitpakt qua graphics. Ik verwacht dat het allemaal redelijk dichtbij gaat liggen, waarbij de exclusives op 4K/60fps draaien. 3rd party games verwacht ik op 4K/30fps door de parity policy die ze aan houden, ofwel gelijke prestaties. Een nadeel waar de PS4 last van had (en natuurlijk de PC) en waar de XboneX nu ook mee te maken gaat krijgen.

Uiteindelijk mooie hardware. Ik ben benieuwd wat voor moois de ontwikkelaars er mee kunnen maken. :)

[Reactie gewijzigd door SqueakyClean op 13 juni 2017 11:18]

Is wel bekend... Kan hem zo snel even niet vinden maar in het xbox topic kwam een link langs naar de officiële europrijs op de NL versie van xbox.com. Je kan hem nu ook preorderen bij de mediamarkt voor 499 (kwam ik net tegen met googlen).

Bovendien klopt je berekening niet. 499 dollar = 445 euro. Inclusief BTW is dat 538 euro, niet 605 euro (ik denk dat je direct dollar = euro gedaan hebt en dan BTW er over? dollar is minder waard dan de euro).
Klopt, ik had idd straight dollar = euro gedaan. En zoals ik hierboven ook schrijf: 499 is een prima prijs voor de hardware, maar de software moet het waarmaken...
Voor een casual gamer als mijzelf was het spelen van The Witcher 3 op de One absoluut geen ramp, sterker nog ik heb er volop van genoten. Die paar fps kunnen mij gestolen worden, wanneer ik vanaf de bank de controller kan oppakken en kan spelen.
Zelfde geldt voor de PS4. Ook dikke framedrops, maar het spel is fantastisch.

Nu ze voor de X en de Pro een Witcher patch gaan uitbrengen, ben ik blij dat ik t spel niet heb uitgespeeld... ;)
Ik heb een PS4 Pro en een zware PC met GTX1080. Ik denk dat de Xbox One X ook prima zal staan naast mijn PS4 Pro - maar ik kan nog steeds geen reden bedenken waarom ik hem zou moeten aanschaffen.

Zo'n beetje alle games op de Xbox One komen ook op de PC uit. Het is de enige console zonder echte exclusives. Waarom zou ik dan een Xbox One X kopen? Als ik in 4K 60fps wil gamen zal me dat op mijn PC eerder lukken dan op de Xbox One X met zijn zwakkere GPU en veeeeel zwakkere CPU. De ingebouwde Ultra HD-speler blijft de enige extra die ik ooit nog wil hebben, maar die zit ook al in de gewone Xbox One S.
Precies dit. Ook al heb ik een 4K tv, ik zie geen reden om nu de X1 te verkopen en de XX aan te schaffen. MS moet serieus een paar echte goede games gaan aankondigen dit half jaar wil de XX een succes worden. Ik heb het dan niet over de die hard MS fans. Die kopen het toch wel. Maar als je moet kiezen tussen een PS4 Pro en de XX die een stuk duurder is.... weet ik wel waar het gros hun geld heen gaat brengen.
Dat was voor mij ook de reden om een PS4 te kopen. Het aantal exclusives is te beperkt en gros spreekt mij niet aan (Alleen Gears en eerder ook Fable).
Ik had nog enigszins gehoopt dat MS tijdens de E3 wat nieuwe exclusives zou aankondigen, want dat is de enige reden dat ik de X1X zou kopen.
Wellicht dat de multiplatform games er stukken beter uit gaan zien, maar dat wachten we eerst maar af.
Zeker nu de PS4 Pro bij aanbiedingen 349 euro kost. Dan is die 150 euro verschil met de One X toch 2 games en een controller.
Gears 4 staat 84 op Metacritic, hoezo is het niet goed ontvangen? Onzin. Crackdown 3 heb je nauwelijks beelden van gezien en als het niet " bijzonder graphisch uitziet " wat dan? Maakt dat het al een slechte spel? Nee.

" Bovendien, als je al een pc of PS4 pro hebt dan denk ik dat er weinig reden is om nog een one x aan te schaffen". Nou dan doe je dat niet tog? Goed dat niet iedereen een pc gamer is en dus genoeg mensen wel de waarde van een XB1 in zien.
Gears 4 heeft op Judgement na de laagste score van een main release van Gears... Dus ja, misschien niet slecht, maar valt toch een beetje tegen.
Crackdown 3 zal zeker een leuke game zijn, maar als het grafisch tegenvalt waarom zou je er dan een One X voor kopen? Daar gaat het om hier. Net als Minecraft in 4K, ik denk dat er bijzonder weinig mensen speciaal deze 500 euro monster console voor gaan kopen.

Wat je 2e alinea betreft, ik heb een Xbox One naast mijn PC, dus zie me svp niet als Xbox hater of zo. Waar het me om gaat is het inschatten van de kansen van het ding. Als ze er weinig van verkopen dan is dat slecht voor het ecosysteem. Het is gewoon weer een doelgroep waarvoor het niet echt interessant wordt om het ding te kopen. Als je het blijft beperken dan is het ding straks dus voor mensen die niet al een PS4 pro hebben, niet al een goede PC hebben... maar wél serieus gamer genoeg zijn om extra geld tegen het ding aan te gooien voor betere graphics... Hoeveel zijn er daar van? Ja, ze zullen er vast zijn, maar miljoenen?
Een game is goed of niet en 84 op Metacritic ( als je Metacritic als maatstaf neemt ), is gewoon goed. Arkham KNight staat bijvoorbeeld op 85 en RE7 op 86 wat gewoon hele goede games zijn.

Hoe kom je eigenlijk tot de conclusie dat Crackdown 3 zal tegenvallen? Heb je de game live gezien? Ik denk het niet. Je hebt iets als " artsyle" en iets anders zijn de " graphics". Shovel KNight kan een supermooie game zijn in 4K, maar de artstyle is ouderwets en niet bijzonder. Hoe " mooi" de game is zal je pas zien als je de game op een 1X voor je ziet. En het zal in ieder geval mooier zijn dan op een XB1 ( / PS4 / PS4 pro voor multiplats ).

Maar waarom moet Crackdown 3 zorgen dat mensen een 1X halen? Het kan toch gewoon een leuke game zijn? Die gamers zo mooi genoeg willen zien op hun console en dan kom je alsnog bij de 1X. Niemand koopt 1 console met de bedoeling om alleen 1 game op te spelen. Multiplats zullen veel mooier en beter draaien dan op andere consoles en daar gaat het ook om.

Als we kansen gaan inschatten voor de 1X, bij de ps4 koopt 1 op de 5 een pro, dus laten we dat even als maatstaf nemen voor de launch. Microsoft is zich ook hiervan bewust en weet dat voorlopig de meeste mensen een XB1S zullenv halen. Deze zijn dan potentiele 1X kopers vroeg of laat.

Er zijn mensen die perse op console spelen, daar is de 1X sowieso een doelgroep voor.
Mensen de altijd het beste van het beste willen, backwards compatibiliteit met 360 games willen, content maken op hun console in 4K, spelen met hun vrienden die Xbox hebben ( zelfs als ze pc gamer zijn), cross-buy en zo kan ik doorgaan.

Uiteindelijk zal de 1X steeds goedkoper worden en steeds aantrekkelijker voor een grotere groep gamers en wordt de XB1 / XB1s minder aantrekkelijk.
Dit is ook de reden dat ik laatst voor 200 euro minder dan deze X kost een Pro heb gekocht. Ik heb zelf echt helemaal niets met Halo of Gears etc. Maar een Uncharted, Last of US, Horizon etc heeft MS gewoon geen antwoord op. Daar komt nog eens bij dat de meeste games ook wel te spelen zijn op de PC die ik dan ook nog heb en de keuze is snel gemaakt.

Wat ik wel vermoed is dat de games steeds meer de extra kracht van deze consoles gaan gebruiken als ze cross platform zijn wat wel weer een voordeel is.
Bovendien, als je al een pc of PS4 pro hebt dan denk ik dat er weinig reden is om nog een one x aan te schaffen.
Dit is voor mij inderdaad de crux van het hele Xbox One X verhaal. Mooi apparaat voor (naar mijn mening) een heel geschikte prijs, maar ik zou echt niet weten waarom ik er een aan zou schaffen. Zo goed als alle Xbox One X spellen komen ook voor PC uit. Nu prefereer ik zelf altijd console over PC als ik de keuze heb en de grafische kwaliteit niet al te veel verschilt, maar ik ga niet naast een PS4 en een PC ook nog eens een Xbox One X kopen.

Met de strategie van Microsoft waarbij de Xbox eigenlijk vooral wordt gezien als manier om een Windows-PC in de huiskamer te krijgen beperkt Microsoft volgens mij de doelgroep te veel. Eigenlijk alleen mensen die per se een Xbox willen in plaats van een PS4, en niet al een PC hebben staan.

Los daarvan blijft de lineup van Microsoft exclusives gewoon jaar na jaar teleurstellend, er zit veel te weinig variatie in, elke keer dezelfde genres die me weinig aanspreken en waar al 1001 andere spellen van zijn.

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 13 juni 2017 10:26]

I'm vind de review echt matig! De specs zijn gaaf. Maar waarom is bijvoorbeeld VR niet aangestipt, het feit dat meer CPU/GPU ook betekent dat de productiekosten omhoog gaan, en dat het dus voor productiehuizen misschien minder interessant is tov PS4 waar ermee van verkocht zijn.

Ik vind die 500 in vergelijking met bijvoorbeeld de Nintendo Switch wel meevallen. Echter dan moet tussen nu en november Microsoft echt komen met titels die de keus voor de Xbox One X meer dan rechtvaardigen.

Ik ben het met je eens er valt weinig unieks te beleven aan de Xbox kant, dus hopelijk verrassen ze ons nog. Feit is dat een goede game veel meer is dan mooie graphics, dus die hadden er nu al kunnen/moeten zijn op Xbox.
De vraag is of ze bij non-exclusives niet gewoon gaan voor full graphics on xbox One x, 90% on ps4 pro en dan naar 60% op ps4/xbox.

Verschil zit dan vooral in HDR, resolutie en daarna in ultra high xbox One x), high (ps4), medium als je vergelijkt met pc. Op een pc kiezen ze er toch ook niet voor om alleen de grote groep met een 1070 te bedienen, maar ook de mensen met een 1080?
Want alle games draaien beter dan op de concurrentie. Alle games die ze aangekondigd hebben, weet je zeker dat ze uitkomen voor volgende e3. Daarentegen was de Sony trailershow een copy van vorig jaar waarbij games pas in 2020 of zo uitkomen.
Want alle games draaien beter dan op de concurrentie.
Yeah sure. Vergeet dat al maar. Alle games zullen gelijkwaardig draaien op beide consoles. Ontwikkelaars gaan echt niet extra resources stoppen in de XBox versie. Exclusives zullen er beter uitzien maar ja MS heft amper echte exclusives.
Niet alle maar wel heel veel. En dat zullen er steeds meer worden.
Als een game op 4K/60/HDR op een XB1X draait, dan ZIEN ze er beter uit dan op een andere console die dat niet aan kan. Ik kijk uit naar FH3 op 4K/60.
Waarom zou een 4K/60/HDR game er beter uitzien op een X dan op een Pro?

Er draaien nu al games 4K/60/HDR op de Pro
Er draaien nu al games 4K/60/HDR op de Pro
Welke dan? HZD is het in ieder geval niet. Die heeft danwel HDR, maar is geen 4K
WipeOut Omega Collection bijvoorbeeld
Dat is categorie pong. Een game die nauwelijks gebruik maakt van textures of andere complexiteit.
Overdrijven is ook een kunst natuurlijk. Feit blijft dat het 4K/60/HDR is

GT Sports zal bijvoorbeeld ook 4K/60/HDR zijn als je het dan over zeer complexe games wil hebben dus ik snap nog steeds niet waar je het haalt dat er op de Pro geen 4K/60/HDR games zullen zijn
GT sports rendert 1800p met upscaling. Dus geen native 4k, dat gaat een ps4 pro niet lukken.

Indie games, pong en simpele games als pacman WipeOut mogelijk wel. Maar de Nintendo Switch zou dat ook kunnen, mits z'n output ook 4K was.
Ik heb tot dusver nog geen enkele developer gehoord die parity tussen de One X en de PS4 Pro gaat doen. Ark, bijvoorbeeld, krijgt de meeste van de PC graphics en 60 FPS op de One X.
M;a.w je hebt één ontwikkelaar gehoord waar de game misschien niet dezelfde kwaliteit zal hebben op beide consoles.
Misschien moet jij eens de verschillende E3 filmpjes af. Geen woord over parity. En de developers die er naar gevraagd worden, geven allemaal als antwoord dat ze per console optimaliseren. Ook de opmerking van de developer van Ark heb ik daar vandaan.
Misschien moet jij eens kijken naar het aantal exclusives die Sony onderhandeld heeft met Activision, Ubisoft, EA en zelfs Rockstar. Er gaan veel games a la Destiny verschijnen die zogezegd Only on Playstation zijn. We hebben het niet over echte exclusives maar games zoals Destiny. Wees maar zeker dat die er echt niet beter gaan uitzien op de Xbox
Zoals Phil Spencer al zei; "I don't know what deals get written." Kan best zijn dat bijv. Bungievision voor veel geld van Sony parity heeft tussen de consoles. Echter hebben partijen als DICE, 4A games en Bioware laten weten dat zij dus per console bekijken hoe het spel er het beste uit ziet.
Laten we maar eerst eens afwachten wat ze op de markt zetten. Want ook Dice, 4A games en Bioware zien graag een bak geld verschijnen. Je game er beter doen uitzien op de ene of andere console daar kan je ook wel een bak geld voor vragen daarom dat je geen woord hoort over parity en ontwijkende antwoorden krijgt als we bekijken het per console.
Ja want de games op de xbox zagen er ook hetzelfde uit als op de ps4 met dezelfde framerates?
Alle games draaien op dit moment op mijn Xbox one ook goed. De aangekondigde games zijn het op dit moment nog niet voor mij. Ongeacht wanneer ze uitkomen.
Ik zeg niet dat ik de X niet aan ga schaffen, maar had er iets meer van verwacht. Op dit moment zie ik nog geen reden voor de X en daar 500 euro (als de conversie 1 op 1 is) voor neer te leggen.
Dus vanuit mijn visie snap ik dat ze niet zo enthousiast waren.
Waarom je ineens Sony erbij haalt snap ik niet helemaal.
Ja eens. Meerwaarde tov one is 4k, maar dan moet je wel zon tv hebben. Sony doet er idd niet toe.
Voor mij is het dus wel interessant vanwege die reden, hou me nooit zo bezig met console's, maar volgens mij kun je al een tijdje er ook fatsoenlijke HTPC software op draaien, en aangezien ik een nieuwe HTPC/NUC wilde gaan maken, die ook rond die prijs uit zou komen, is de XB-X dan misschien wel leuk om te hebben ipv een NUC voor op m'n LG 4K
Ik heb een 4K tv maar ben gewoon niet enthousiast over de aangekondigde games. Dat is waar ik op doel met de reactie dat het heel erg afhangt van de games die MS gaat uitbrengen op de X. Wat ze nu hebben laten zien is voor geen reden om 500 euro neer te leggen. Ik zie nog geen console seller.
Naast een beetje netflix en 4k discs, heb je dus helemaal niks aan je tv, dus. Meerwaarde is dus wel 4k voor een aantal bestaande games die je misschien al hebt.
Ligt aan je eis voor een tv. Ik heb een 4K OLED en alleen dat is al een meerwaarde bij tv kijken, films kijken of gamen. Ook al is het niet allemaal op 4K.
Oled staat ook op mn wensenlijst 😀 Maar mn plasma doet het nog veel te goed. Wie weet een combi 4k oled en ja dan toch ook een 4k console.
Ik ben het met Mike eens, heb ook een LG 4K OLED, en dat is écht een wereld van verschil zelfs al kijk je star trek op 376P :P
De One X heeft wel meer dan alleen 4K boven de One. Ook op FullHD ga je de grafische verbeteringen zien, in tegenstelling tot de PS4 Pro, waarbij de meeste games, als die überhaupt al Pro support hebben, geen verbetering bieden tenzij een 4K scherm is aangesloten. Daarnaast kan de One X 60FPS in de meeste games die op andere consoles 30FPS draaien, en er zijn al een aantal developers die dit doen.
Wat had je dan verwacht ?!
Op een mainstream site als Tweakers, vind je nu eenmaal alleen maar kudde dieren.
Helaas zijn die (vooral in Nederland) allemaal playstation minded.
Vooral Paul en Jelle, zijn eigenlijk altijd extreem positief als het om Playstation gaat en totaal niet enthousiast bij Xbox reviews. ( Ik denk dat ze thuis niet eens een Xbox hebben :X )

Erg jammer, want ik heb ontzettend veel plezier van mijn Xbox, waar mijn Playstation vooral veel stof staat te happen draait de Xbox overuren, kan dan ook niet wachten op de Xbox One X !
Playstation fans moeten juist enthousiast zijn, want zonder competitie wordt Sony alleen maar (nog) meer lui.

Heb een PS4 gehad en vind de Xbox One gewoon beter (ondanks dit vroeger vervloekt te hebben). Ik vind de UI prettiger, gamesharing met een maat scheelt veel geld, EA access en de controller (elite controller voor mij).

Snap deze nutteloze discussies niet, tuurlijk wil ik exclusives net zoals PS4 maar dan koop ik toch een normale PS4 rond die tijd? Speel liever op de Xbox One X, heb ook een game PC maar dat trekt me niet meer zo.

Schijt console wars altijd, mensen moeten hun tijd eens nuttig gaan besteden ipv een plastic doos te verdedigen op 't internet...

(PS4 gaat hier sowieso wel komen voor TLOU2, Horizon, God of War. Daarna verkoop ik 'm gewoon weer, probleem opgelost.)

[Reactie gewijzigd door aevitas1 op 13 juni 2017 11:24]

Der is weinig competitie op het moment vanuit Microsoft. Dat hebben ze aan zichzelf te danken.
Klopt, maar nieuwe IP's en games flans je niet in een jaar in elkaar.

Alles is te danken aan die pipo die voor Phil Spencer de man van Xbox was, 't feit dat er nu een beest van een console komt is voor mij genoeg om alsnog blij te zijn.
Games hoor je ook jaren van te voren te ontwikkelen. Dus dat zie ik niet als excuus voor Microsoft. Deze E3 was hun kans om dat te tonen natuurlijk. Het ligt gewoon aan het feit dat ze de resources niet hebben om met veel exclusives te kunnen komen.
Als je kijkt naar Sony, die kondigen hun games 2-3 jaar aan voordat ze klaar zijn. Phil Spencer heeft duidelijk gezegd dat ze geen games meer aan gaan kondigen zo ver van te voren. Dit is zodat je scenario's zoals Scalebound kunt voorkomen.

Aan de ene kant rottig want je hebt weinig om over te lullen op E3, aan de andere kant zit je niet eindeloos te wachten op games die misschien nooit uitkomen... (The Last Guardian? Eindelijk na 10 jaar ofzo uitgekomen).

En als games jaren duren om te ontwikkelen duurt het dan ook jaren om iets aan te kondigen, Phil Spencer kon eerst de troep opruimen die achtergelaten was voor hem.

Verder is een console voor mij ook wat Sony/MS doet voor ons. Als je kijkt naar wat MS uitvoert wat er van ons gevraagd wordt dan mogen ze daarvoor best een paar punten krijgen, Sony daar in tegen zijn behoorlijk arrogant geworden...

Al met al, ja de exclusives zijn bagger, maar dat komt wel weer.
Tja wat zal ik zeggen. Crackdown 3 en Scalebound zijn aangekondigd in 2014, Sea of Thieves in 2015. God of War, Days Gone, Detroid Become Human, Death Stranding, GT Sport zijn allemaal vorig jaar aangekondigd.

Valt dus best mee als we praten over "ver van te voren".
Dat standpunt is ook vrij recent...

Ze zijn echt wel ergens mee bezig, komt allemaal wel weer. Ze willen niet dezelfde fout maken als bij Scalebound wat ik eigenlijk alleen maar waardeer.
Halo, Forza (Horizon), Gears of War zijn volgens mij geen slechte games.
Forza is een toonaangevende racer die volgens mij één van de beste racers is op dit moment. Quantum Break vond ik ook super. Sea of Thieves is een veelbelovende game.
Xbox is qua indiegames ook zeer goed vertegenwoordigd.
Volgens mij is dat geen probleem want er zijn consolegamers en pc gamers.
Daarnaast was de de opmerking dat er geen Xbox inclusives zijn. Die zijn er wel, maar dat is inderdaad exclusief PC. Is geen gevaar voor het voortbestaan van de Xbox. Eerder voor PC als je het mij vraagt.
Die moet je even uitleggen. Het feit dat nagenoeg elke Xbox game naar de pc komt is een gevaar voor de pc want?
In de zin dat xbox leidend wordt als het gaat om spelontwikkeling. Vanwege piraterij zijn de verkoopaantallen van PC games gecrasht vergeleken met een aantal jaren geleden. Er worden veel meer consolegames verkocht dan PC games.
Dat zal wel meevallen ;)

https://www.digitaltrends...-by-mobile-and-pc-gaming/
The total PC gaming market was at $34 billion, including both premium and free-to-play gaming.
Console game revenues were strong at $6.6 billion for 2016, up from $5.7 billion in 2015.
Dat is wel een verandering. Goed nieuws dan :)
Ik heb mijn eerste 360 gekocht voor Gears of War en ik heb later de One ook gekocht voor Gears of War. Prachtig spel vind ik dit.
Ja daar vind ik dus niet bijster veel aan, en dat geld eigenlijk wel voor bijna iedereen die ik ken ;) en ook daar geld, gears of war 4 is er ook voor de PC.

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 13 juni 2017 09:42]

toen de 360 uitkwam was gears nog niet beschikbaar op de pc.
Gewoon slechte argumenten. 8)7

Ja games die niet exclusive zijn worden over het algemeen niet beter op een verbeterde console. Battlefield had ooit wel een release met betere textures voor de 360. Het kan dus wel.

Het is gewoon een logsiche stap in de onwikkeling van de Xbox reeks en het is een goede stap vooruit.

Content is belangrijker dan de console zelf, maar als je console niet voldoende verschillende content heeft kom je niet op een grote gebruikersgroep.

Dit is ook beter voor de PS(x) reeks, ze moeten weet wat laten zien. 8-)
Dat jij het naar je zin hebt op je PSS4 betekent niet dat andere dat ook moeten hebben.

Mensen keken toch masaal naar vegelijkingsvideos van multiplatform games om dan te zeggen dat de ps4 versie " superieur " is en dat je daarom een ps4 moest kopen en geen XB1. Of niet? Nou nu heeft de XB1X de superieure versie, voor de mensen die superieure versies zoooo belangrijk vonden.

Bovendien heb je het over line-up. De XB1 heeft;
Halo masterchief Edition ( net zo remaster als de ps3 game Last of us )
Dead Rising 3
Gears 4
Forza Horizon 3
Forza motorsport 5
Quantum Break
Sunset Overdrive
D4
Astroneer
The Culling
Elite Dangerous
Halo Wars 2
Recore

Days Gone en God of War zijn niet eens uit, maar nu jij dat ook gewoon lekker meneemt, kan ik ook Cuphead, Darwin Project, Halo 6, Crackdown 3, PlayerUnknown Battlegrounds, Forza 7 en State of Decay 2 meenemen voor de XB1 tog?

- beste online
- Ea Accces
-bakcwards compatible 360 games als The Witcher 2
-Game pass
- Xbox early Acces, waar je games als Conan al lang geleden kon spelen, lang voordat ze naar de ps4 komen

Waarom is het zo moeilijk om te accepteren dat iemand anders een andere console leuk vindt? Leef en laat leven en pas je eigen uitspraken bij jezelf toe.
Sony heeft dan geen officiële early access program, maar er zijn wel degelijk early access games aanwezig op de PS4.
Mensen keken toch masaal naar vegelijkingsvideos van multiplatform games om dan te zeggen dat de ps4 versie " superieur " is en dat je daarom een ps4 moest kopen en geen XB1. Of niet? Nou nu heeft de XB1X de superieure versie, voor de mensen die superieure versies zoooo belangrijk vonden.
Dat was niet zozeer de reden alleen. Ook het aanbod aan games dat groter is, is voor velen een overweging. Online gamen kan op beide consoles als je verder niet om andere services geeft. Daarin doen ze niet onder voor elkaar namelijk. Die tijd is allang voorbij.
Je kan af en toe een beta game niet vergelijken met een " early acces program" zoals bij Xbox en Steam. Sony kan daarmee niet concurreren gewoon. Je zag ook met bijvoorbeeld mods voor Fallout 4. De Xbox one had veel eerder en heeft veel meer mods dan mogelijk is op de ps4.

Ik ben vaak online in gaming forus en het nummer 1 argument was " de ps4 is krachtiger dan de xb1 en heeft superieure versies van multiplats". In feite was dat bullshit, want vaak zag je geen verschil tussen de weinige games die 900p waren op de xb1 of net 2 frames minder draaiden. Maar goed dat kon er toen tegen de Xbox gebruikt worden omdat de Scorpio nog niet was aangekondigd.

Dat de ps4 meer games heeft dan de Xbox one betwijfel ik. De XB1 heeft sowieso honderden backwards compatible games van de 360 gewoon lekker speelbaar op de XB1 , Early acces games die allang niet op de ps4 zullen verschijnen.

Psn is regelmatig offline voor maintenance bijvoorbeeld. Qua betrouwbaarheid en veiligheid komt het niet in de buurt van XBL.
Je kan af en toe een beta game niet vergelijken met een " early acces program" zoals bij Xbox en Steam. Sony kan daarmee niet concurreren gewoon. Je zag ook met bijvoorbeeld mods voor Fallout 4. De Xbox one had veel eerder en heeft veel meer mods dan mogelijk is op de ps4.
- Rust (komt nog)
- LawBreakers
- Paragon
- PlayersUnknow Battleground (komt nog)
- Elite Dangerous (komt komende maanden dacht ik)
- DayZ (aangekondigd)
- Ark Survival Evolved
- Grip
- Conan Exile (komt)

Dit is wat ik zo even uit mijn hoofd weet. Ik weet dat vorig jaar meerdere devs games hebben aangekondigd die early access zijn en naar console komen. Wat betreft Falout 4, daar had Microsoft een marketing deal mee, waardoor mods 3 maanden eerder kwam. Maarja je hebt niet meteen mods vanaf dag 1 dus niet echt een shocking iets als je mij vraagt.
Ik ben vaak online in gaming forus en de nummer 1 argument was " de ps4 is krachtiger dan de xb1 en heeft superieure versies van multiplats". In feite was dat bullshit, want vaak zag je geen verschil tussen de weinige games die 900p waren op de xb1 of net 2 frames minder draaiden. Maar goed dat kon er toen tegen de Xbox gebruikt worden omdat de Scorpio nog niet was aangekondigd.
Vast en zeker, maar de One X is ook niet de heilige graal en zal ook zijn beperkingen hebben (zelfs tegenover de Pro.
Dat de ps4 meer games heeft dan de Xbox one betwijfel ik. De XB1 heeft sowieso honderden backwards compatible games van de 360 gewoon lekker speelbaar op de XB1 , Early acces games die allang niet op de ps4 zullen verschijnen.
Sorry maar die backwards compatibele games reken ik dus echt niet mee in de line-up. En over Early access gesproken, dat is ook niet alles hoor. Maar ben dan wel benieuwd welke volgens jou niet kunnen verschijnen?
Psn heeft is regelmatig offline voor maintenance bijvoorbeeld. Qua betrouwbaarheid en veiligheid komt het niet in de buurt van XBL.
Liever offline voor maintenance dan offline door storing, en dat laatste is al sinds begin 2016 echt bijna niet meer het geval.

Sorry maar je argumenten zijn niet echt sterk.
Lol! Mijn argumenten zijn niet sterk? Dat zeg jij dan?

Lawbreakers komt gewoon naar de ps4 als release in augustus. Het is geen kwestie van early acces. Of weet jij niet wat early acces is? Een voorbeeld van XX early Acces is Ark Survival. Was al op de XB1 in december 2015. De game speelde leuk, maar niet optimaal, omdat het dus " early acces" was. 1,5 jaar latr komt het naar de ps4 als release.
Het leuke van early acces is dat je games vroeg kan spelen, terwijl de developer nog aan knutselt. Hierdoor kan je het ook goedkoper kopen.
Elite dangerous is al in juni 2015 te spelen via XB early acces. Dat het 2 jaar later naar de ps4 een release krijgt is geen early acces meer. Je moet je toch even verdiepen wat early acces is.
Hier heb ik je al 2 games gegeven die bijna 2 jaar later naar de ps4 nadat ze in de xb early acces waren.

Over mods, Bethesda heeft gewoon gezegd dat de architecture van de ps4, het moeilijk maakt om mods te maken voor het systeem. Daarom duurde het niet alleen langer dat de mods daar kwamen, maar daardoor is de mods mogelijkheid ook flink beperkt vergeleken met de xb1.

" Vast en zeker, maar de One X is ook niet de heilige graal en zal ook zijn beperkingen hebben (zelfs tegenover de Pro."
Beperkingen? Nou niet volgens de developers die games nu maken voor de 1X. De ps4 pro komt gewoon niet in de buurt van de kracht van de 1X. Datis is een feit. Op een gegeven moment zal de ps5 komen, zeer waarschijnlijk krachtiger dan de 1X, maar zover zijn we nog niet.

Dat je backwards compatibiliteit niet meerekent is jouw keuze. Feit is dat ik nu The Witcher 2 op mijn xb1 speelt en ervan geniet. Wordt mijn speelervaring minder omdat jij die spellen niet meerekent? Nee.

Misschien heb jij geen last van psn gehad, meerdere onderzoeken hebben bevestigd dat psn minder stabiel is en dit jaar meerdere keren problemen had.

ps. Ik zou dus niet beginnen over sterkte van argumenten als ik jou was.
Jouw argumenten zijn niet erg sterk, Elite kon je al spelen sinds 2014 op de PC en ook ARK was er eerder op de PC, verder kan je ook meer met mods op de PC dus die XBOX is ook maar waardeloos dan :+ voor zo'n beetje alle XBOX games geld dan dat je ze beter op de PC kan spelen en je dan dus beter een Nintendo of Sony console kan kopen om daar de spellen op te spelen die je niet op de PC kan spelen.

Early access ben ik ook maar mee gestopt want 99% van die games blijven hangen op een bepaald punt en worden gewoon niet afgemaakt of zijn gewoon zeer teleurstellend.

Dus zo blijft er niet veel over van je 'argumenten' behalve ik vind console X fijner Y en daarom koop ik hem en dat is prima, maar dat betekend dus niet dat iemand anders het geen waardeloze console kan vinden om bovenstaande redenen ;)
Kom je weer aanlopen met je pc. PC heb ik niet meegenomen in de discussie. Ik ging over de xb1 en ps4. Dus er blijft weinig over van jouw argumten. Je kan tot in de eeuwigheid praten over pc. Het blijft irrelevant voor console gamers. Reageer maar als je argumenten hebt over mijn post die over console gaming gaat, namelijk 1x vs ps4. Zou niet, veel succes verder met je pc.
Ik heb anders gewoon 2 consoles waar ik ook op game, naast mijn PC en mijn keuze voor die consoles is daar ook gewoon op gebaseerd. Dus kom jij weer aanzetten met je PC doet niet mee, de PC doet WEL mee dus kom nog maar eens terug met goede argumenten en dan praten we verder.

Dit is gewoon een zwaktebod van je en dat weet je zelf ook heel goed, vandaar ook je kansloze reacties zonder enige onderbouwing behalve "ja maar pc bestaat niet in mijn bekrompen xbox wereldje" ik ken meer mensen met zowel een PC als console dan met alleen maar een console.

Dat jij de PC liever buiten sluit omdat je argumenten anders gewoon waardeloos zijn kan ik verder ook weinig aan doen :+
Heeft niks met buitensluiten te maken. Als het onderwerp over fietsen gaat kom je toch niet aanlopen met brommers? Het onderwerp en dus ook mijn reactie ging over console gaming. Nog erger tussen de Xbox en de ps4. Wat is nou zo raar aan? Jij bent van die pc gamertjes die altijd gamers willen converteren naar pc gaming of mensen over willen halen om een pc te bouwen. Lol! PC-gaming is totaal is anders dan console gaming, dat kan je toch niet ontkennen?! Is gewoon een feit.
Voor een console gamer is gewoon relevant welke games in de library van een console platform zijn tegen over de andere console platformen. Dat de game wel of dan niet exclusive is of op de pc is..BOEIEEE…..PC-gaming bestaat niet in console-land. Of jij dat wil of niet. E3 gaat voornamelijk over de 3 grootste console platformen en de games die uitkomen op deze platformen.
De laatste jaren probeert men “ pc-gaming” bij te betrekken, met weinig succes. Net zoals jij nu pc-gaming heel graag bij wil betrekken.

Nee ik zal niet met betere argumenten komen. Want jou gaat het niet om argumenten. Jou gaat het dat je pc gaming graag bij wil betrekken bij een onderwerp dat over consoles gaat.
Hahaha deze hele reactie staat vol met zwakteboden en nonsense omdat je gewoon weet dat ik gelijk heb. Ik ga stuk hier, PC gaming bestaat niet in console land :+ :+ :+

Jij bent echt een van de grootste clowns die ik ooit ben tegen gekomen op Tweakers, en dat zijn er heel wat geweest }:O

PS: nogmaals ik heb een PS1/PS2/PS3/PS4 Pro/GameCube/Wii dus blijf vooral volhouden dat ik 'maar een pc gamer' ben :+

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 14 juni 2017 10:20]

Nee, we zijn uitgesproken. Je gebrek aan denkvermorgen kan niet verwerken dat dit artikel en mijn reactie over console gaming gaan en dat een grote groep gamers is waar pc gaming een niet bestaand iets is. Net als vaak bij pc gaming het geval is...je hebt een error en crasht je syteem.
Dat je in infantile reacties vervalt, als mensen clown noemen en smilies erbij moet zetten, zegt meer dan genoeg. Ik laat het hierbij.
Jij bent de error, je hebt zelf niet door hoe idioot als je klinkt ik geef duidelijk aan waarom ik vind dat deze console niet echt een meerwaarde heeft en je dus beter voor een van de overige twee kan kiezen. Wat dat niet met consoles te maken heeft weet ik niet maar zoals aangegeven loop je bij iedereen met opmerkingen als "LOOoooooooool ik ben 12 en typ nog zo" drogreden en dingen als "jij wil dit en dat wil ik niet dus negeer ik lekker" als tegen argument komt zegt genoeg ja ;)

Over infantiel begin ik nog maar even niet, daar kan ik nog genoeg over leren als ik jouw reacties bekijk ;)

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 15 juni 2017 07:16]

Lawbreakers komt gewoon naar de ps4 als release in augustus. Het is geen kwestie van early acces. Of weet jij niet wat early acces is? Een voorbeeld van XX early Acces is Ark Survival. Was al op de XB1 in december 2015. De game speelde leuk, maar niet optimaal, omdat het dus " early acces" was. 1,5 jaar latr komt het naar de ps4 als release.
Het leuke van early acces is dat je games vroeg kan spelen, terwijl de developer nog aan knutselt. Hierdoor kan je het ook goedkoper kopen.
Elite dangerous is al in juni 2015 te spelen via XB early acces. Dat het 2 jaar later naar de ps4 een release krijgt is geen early acces meer. Je moet je toch even verdiepen wat early acces is.
Hier heb ik je al 2 games gegeven die bijna 2 jaar later naar de ps4 nadat ze in de xb early acces waren.
Van Lawbreakers had ik me vergist, maar als ik Steam check, dan staan games als Ark Survival nog steeds onder het kopje "Early Access". Zo ook The Forest, Rust, DayZ...allemaal games die al langer dan 2 jaar in Early Access zijn.7 Days 2 Die is ook al lang voor de PS4 te krijgen, maar staat in steam nog steeds als Early Access games. Ik weet dondersgoed wat Early Access is, maar het is niet alsof ik het hele programma altijd zo interessant vindt. Ik hoef ook niet alle games al onafgewerkt te spelen en wie zegt dat ze goed worden?

Naar mijn mening had jij eerst even research moeten doen of de PS4 wel of geen early access games heeft.
Over mods, Bethesda heeft gewoon gezegd dat de architecture van de ps4, het moeilijk maakt om mods te maken voor het systeem. Daarom duurde het niet alleen langer dat de mods daar kwamen, maar daardoor is de mods mogelijkheid ook flink beperkt vergeleken met de xb1.
Ten eerste hadden Microsoft en Bethesda een deal, waardoor mods sowieso later zouden komen. Ten tweede moeten we niet vergeten dat we het hier over Bethesda hebben. Deze hebben altijd al performance wise slechte games opgeleverd. Of ben je vergeten hoe de launch van FO4 was? Daarnaast zijn/waren er restricties vanuit Sony die maar 900 MB gaf voor mods tegenover 2GB op de Xbox.
Beperkingen? Nou niet volgens de developers die games nu maken voor de 1X. De ps4 pro komt gewoon niet in de buurt van de kracht van de 1X. Datis is een feit. Op een gegeven moment zal de ps5 komen, zeer waarschijnlijk krachtiger dan de 1X, maar zover zijn we nog niet.
De PS4 Pro komt wel degelijk in de buurt, zoveel ontlopen ze elkaar allemaal niet. Je staart je teveel blind op 6TF (marketing werkt goed he). Zo is de PS4 ook krachtiger dan de Xbox One, maar had de PS4 ook soms wat problemen betreft antistropic filtering x16 terwijl dit op de One minder het probleem was. Zo was het andersom ook regelmatig het geval, maar de verschillen waren klein. Dat de One X overall krachtiger is, zegt nog niet dat in elke department van een console ook daadwerkelijk zo zal zijn in de praktijk. Zo kan de Pro op bepaalde gebieden toch beter performen dan de One X. One X kan weer een mixed textures hebben van Very High/Ulta in een game waarbij het op de PS4 dan overall Very High is.
Dat je backwards compatibiliteit niet meerekent is jouw keuze. Feit is dat ik nu The Witcher 2 op mijn xb1 speelt en ervan geniet. Wordt mijn speelervaring minder omdat jij die spellen niet meerekent? Nee.
Leuk, maar ik kijk vooruit en wat Sony en Microsoft nu en voor in de toekomst hebben aangekondigd. Niemand koopt een One X puur voor BC. Dan kan je ook een One S kopen. Ik zie het meer als cheaten als je dat gaat meerekenen.
Misschien heb jij geen last van psn gehad, meerdere onderzoeken hebben bevestigd dat psn minder stabiel is en dit jaar meerdere keren problemen had.
Mooi onderzoeken, kom eens met bewijs of is dat je linker duim? Dit jaar zijn er amper echt storingen geweest en wat betreft storingen, zijn die er vorig jaar en dit jaar ook veelal op de Xbox One geweest. Storingen zijn er altijd op alle netwerken in de wereld. Als je nu gaat kijken op allestoringen.nl, dan zal je vast ook zien dat mensen op dit moment problemen hebben met Live of PSN.

p.s. ik zou eerst zelf reseach doen, want je hebt heel mijn early access bewijs aan games gewoon genegeerd. Je noemde alleen 2 games op die toevallig al op de One uit zijn, waarbij Ark nog wel degelijk Early Access is. Dus nee niet echt sterk, ook je onderzoek niet...

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 14 juni 2017 09:46]

Voor iemand die over " research " praat en daar zelf zeg " Van Lawbreakers had ik me vergist"....En je vergis je nog meer, want wat je nu doet, je gaat de ontwikkelingstatus van een game op pc vergelijken met de ontwikkelingstatus van een game op ps4. Dus ja, je begrijpt niet wat early acces is.
Een game kan op de ps4 helemaal uitontwikkeld en gereleased zijn. Dat betekent niet dat de pc of xb1 versie ook klaar is voor release....Early acces telt voor het platform waar het om. Steam en Xb1 bieden gewoon die optie, om een game in de ontwikkelingsface op hun platformen speelbaar uit te bregen. In feite zijn alle versies, voor release " in ontwikkeling". Het is aan het platform om dingen als " early acces " mogelijk te maken. Bij playstation is gewoon in veel mindere mate en is daarom ook dat ps4, anders dan bij steam en xb1, geen early acces service heeft.

Sommige games zijn in early acces gewoon kut hoor, maar anderen lekker speelbaar, zoals Ark.

"7 Days 2 Die is ook al lang voor de PS4 te krijgen, maar staat in steam nog steeds als Early Access games.".. Dit bedoel ik dus.
De game is gewoon uit en xb1 en ps4. Aan de pc versie wordt nog aan geknutseld en is dus daarom in early acces OP PC.

" De PS4 Pro komt wel degelijk in de buurt, zoveel ontlopen ze elkaar allemaal niet.."...Wel volgens technici wel..
GPU Xb1 1,3 vs ps4 1,8 TF
GPU 1X, 6 vs ps4 pro 4,2 ...Een veel grotere verschil al in TF dan xb1 vs ps4.

RAM 1X - 12GB vs 8GB van de ps4 pro.

Kijk even voor de grap naar de preview van Digital Foundry. De ps4 pro komt niet eens in de buurt. ( Over research gesproken ).

" Leuk, maar ik kijk vooruit en wat Sony en Microsoft nu en voor in de toekomst hebben aangekondigd. Niemand koopt een One X puur voor BC."....Niemand koopt 1 console alleen voor 1 feature, maar dat kan wel uitmaken in je keuze. En als je het over " hoeveelheid games " hebt, heeft de XB1 gewoon meer games en daar behoren de bwc titels ook bij.

" Dan kan je ook een One S kopen"...Als ik het over de Xbox als platform heb, heb ik het ook over XB1, XB1s ( 1X is nog niet uit ). Bakcwards compatibility is een feauture die je op alle xbox ones ( XB1, 1S en 1X ) zal aantreffen.
Sony heeft ook veel remasters toch? Dus je telt last of us ps4 dus niet mee??? Ow dan kijk je zeker wel niet alleen naar de toekomst. Meerendeel van de gamers kijkt gewoon ALLES wat speelbaar is in een library. Daar gaat het om, games.

" Mooi onderzoeken, kom eens met bewijs of is dat je linker duim?"..Nou nee kijk maar..
https://www.polygon.com/2...n-network-which-is-faster
Ooit gehoord van #better psn? https://venturebeat.com/2...-calling-for-a-betterpsn/
Nog meer..kijk naar de reden en regelmatigheid http://allestoringen.nl/storing/playstation-network

Moet ik doorgaan? Research?
Voor iemand die over " research " praat en daar zelf zeg " Van Lawbreakers had ik me vergist"....En je vergis je nog meer, want wat je nu doet, je gaat de ontwikkelingstatus van een game op pc vergelijken met de ontwikkelingstatus van een game op ps4.
Ik begrijp het wel degelijk Paragon als voorbeeld krijgt gewoon zijn updates voor de PC en PS4 terwijl ze beide in Early Access zijn. Dit zelfde geldt voor Arc en andere early access games die er zijn. Wat is dit anders dan op de Xbox? Die krijgt toch ook gewoon een update zodra die beschikbaar is?
Een game kan op de ps4 helemaal uitontwikkeld en gereleased zijn. Dat betekent niet dat de pc of xb1 versie ook klaar is voor release....Early acces telt voor het platform waar het om.
Lol, wie zegt dat die games zijn uitontwikkeld? Verzin je dat nu zelf ter plekke?
Steam en Xb1 bieden gewoon die optie, om een game in de ontwikkelingsface op hun platformen speelbaar uit te bregen. In feite zijn alle versies, voor release " in ontwikkeling".
Precies en dat is niet anders op de PS4 namelijk, of wilde je zeggen dat Ark op de PS4 al final was?
Bij playstation is gewoon in veel mindere mate en is daarom ook dat ps4, anders dan bij steam en xb1, geen early acces service heeft.
Nogmaals, en ik ga het niet herhalen. Sony heeft geen officieel early access programma voor developers, maar dat betekend niet dat er geen early access games kunnen zijn of dat ze het niet toelaten. Zoals je ziet aan mijn lijstje, zie je welke games early access zijn. Je kan ook zeggen dat Paragon nog niet voor de Xbox is uitgekomen maar wel early access is op de PC en PS4.

[quote]Sommige games zijn in early acces gewoon kut hoor, maar anderen lekker speelbaar, zoals Ark./quote]

Als iets een kut performance heeft is het ARK wel.
Dit bedoel ik dus.
De game is gewoon uit en xb1 en ps4. Aan de pc versie wordt nog aan geknutseld en is dus daarom in early acces OP PC.
Weer net waar. Ook de console versies krijgen nog steeds hun updates.
" De PS4 Pro komt wel degelijk in de buurt, zoveel ontlopen ze elkaar allemaal niet.."...Wel volgens technici wel..
GPU Xb1 1,3 vs ps4 1,8 TF
GPU 1X, 6 vs ps4 pro 4,2 ...Een veel grotere verschil al in TF dan xb1 vs ps4.

RAM 1X - 12GB vs 8GB van de ps4 pro.

Kijk even voor de grap naar de preview van Digital Foundry. De ps4 pro komt niet eens in de buurt. ( Over research gesproken ).
Hier zat ik dus niet op te wachten en toch weer typisch dat je met specs gaat strooien. Het gaat om real world performance dat die uiteindelijk amper hoeven te verschillen. Dat hebben we ook gezien bij de PS4 en Xbox One. Op die manier kan ik ook research doen door cijfers te strooien en zeggen van kijk hier.
....Niemand koopt 1 console alleen voor 1 feature, maar dat kan wel uitmaken in je keuze. En als je het over " hoeveelheid games " hebt, heeft de XB1 gewoon meer games en daar behoren de bwc titels ook bij.
Fijn, maar laat BC maar vallen en dan zal je zien dat tegenover de PS4 minder games zijn in zijn totaliteit. Sony heeft meer japanse titels, meer exclusives, meer indies. Ook al vanaf dag 1 een boel f2p games (die waren er toen nog niet op de Xbox).

Remasters zijn wel naar de huidige console standaarden gemaakt dus ik zie dat als een nieuwe release. Het gaat voor mij om wat er deze generatie specifiek voor de consoles is gemaakt en daar kan je idd remasters bij betrekken. Dan staat Xbox sowieso ver achter. Het is fijn dat Microsoft er veel tijd en geld in steekt natuurlijk, maar aan de andere kant zie je duidelijk ook vanwege het gebrek aan beter.

Grappig, gaan we nu ook even links zoeken over zaken als Xbox? Je geeft links maar lees jij ze ook? Die 2e komt uit 2015 en al die features onderaan zitten al meer dan een jaar of langer in PSN

schattig al die links, fijn dat je research doet. Helaas heb je zeker niet op Xbox live pagina gekeken qua storingen? Die lopen nu ook op namelijk. En die artikelen zijn al oud en je precies zulke artikelen lezen over Live. Net als april toen Live er een tijdje uit lag en alle andere MS services. Of is het niet erg wanneer live eruit ligt? Mijn gevoel zegt dat men dan gelijk hun kop in het zand steekt.

Je bent een volhouder, maar veel dingen negeer je of je komt met een raar verhaal dat games dan al uit ontwikkeld zijn. Misschien moet je begrijpend lezen. Sony blocked geen early acces games en developers kunnen die gewoon bijwerken net als dat ze via steam een update geven. Er is alleen geen officieel "programma" vanuit Sony.

Bedankt voor de discussie...

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 14 juni 2017 13:57]

" Wat is dit anders dan op de Xbox? Die krijgt toch ook gewoon een update zodra die beschikbaar is?" .....UPdates en ontwikeling voor cvoor de ene platform hoeven niet syncroon te lopen met andere plarformen. voor jou loopt datr allemaal op 1 lijn met elkaar maar dat is niet zo en bij de ene game is het makkelijker voor de ene platform en bij de andere game niet.

" Lol, wie zegt dat die games zijn uitontwikkeld? Verzin je dat nu zelf ter plekke?"
Nou ik zeker niet. Ik stel een situatie hypothetisch voor...Daarom zeg ik ook KAN..." Een game KANNNN op de ps4 helemaal uitontwikkeld en gereleased zijn. Dat betekent niet dat de pc of xb1 versie ook klaar is voor "

"Precies en dat is niet anders op de PS4 namelijk, of wilde je zeggen dat Ark op de PS4 al final was?"
Als je weer goed lees wat ik zeg " Bij playstation is gewoon in veel mindere mate en is daarom ook dat ps4, anders dan bij steam en xb1, geen early acces service heeft."...Dus ik zeg niet dat het niet voorkomt op de ps4. Het is niet structureel zoals op pc en XB1. Dat is het verschil. PSN is er gewoon niet volwassen voor.
Sony zei zelf " So that brings us to the consoles and Adam Boyes, VP of Publisher & Developer Relations at PlayStation, who says Sony is having “conversations” and looking into how PlayStation platforms can take advantage of the early access phenomenon. "

" Hier zat ik dus niet op te wachten en toch weer typisch dat je met specs gaat strooien. Het gaat om real world performance".
Niet alleen blazen de specs de ps4 pro weg, maar hoor bijvoorbeeld de analyze van Digital Foundry over de " real world performances" van de Scorpio. Kan je gewoon niet om heen. Daarbij is de 4K bij de ps4 pro nauwelijks iets. Sommige games draaien zelfs betrer op de normale ps4.

" Fijn, maar laat BC maar vallen en dan zal je zien dat tegenover de PS4 minder games zijn in zijn totaliteit."
Waarom moet ik een feit laten vallen? Ow dat je nu wel met cijfers gaat gooien? Want als het over kwantitiet ( wat niks zegt over kwaliteit ) wil je wel met cijfers ( die je nergens vermelt ) gooien. Die games zijn er gewoon op de XB1. Gewoon een feit.

" Remasters zijn wel naar de huidige console standaarden gemaakt dus ik zie dat als een nieuwe release"
Lol! Dat een game remaster is betekent niet dat het veel beter uitziet op de nieuwe gen hoor. Je probeert nu dus dingen ui te sluiten om je gelijk te halen. Leef gewoon met de feiten en kap met het uitsluiten van feiten. Gamers willen games.

" Grappig, gaan we nu ook even links zoeken over zaken als Xbox? Je geeft links maar lees jij ze ook? Die 2e komt uit 2015 en al die features onderaan zitten al meer dan een jaar of langer in PSN"
2015? Ja, maar waaneer heb je voor het laatst gehoord dat gebruikers van XBL een campaign hebben voor better XBL? Bovendien is mijn laaste zeer zo recent als het maar kan, maar daar ga je niet op in natuurlijk.

" al die features onderaan zitten al meer dan een jaar of langer in PSN"
Ow ja? 25 augustus 2016 was dat.https://www.theverge.com/2016/8/25/12637762/sony-playstation-network-two-factor-authentication
Je ziet gewoon dat PSN achter loopt in vergelijking met XBL. Veel achter. Naam veranderen is nog steeds niet mogelijk.

" Misschien moet je begrijpend lezen"
Ik verwijs je weer naar mijn reactie " Bij playstation is gewoon in veel mindere mate en is daarom ook dat ps4, anders dan bij steam en xb1, geen early acces SERVICE heeft."..Niet moeilijk te begrijpen toch? Ik zeg niet dat geen early acces games langskomen bij Sony, maar Sony doet dat niet structureel. Ze kunnen die service niet opzetten zoals Microsoft en Steam WEL hebben gedaan. Ze lopen achter. Net als met wijzigen van gametag, etc, etc. Je kan blijven ontkennen, maar dit zijn de feiten.

Het gaat mij niet om Sony te bashen. Mensen doen alsof de XB1 als platform geen waarde heeft en dat is onzin. Zo heeft ieder platform zijn voordelen. Ik wijs alleen die van de XB1 aan.

Jij ook bedankt.

[Reactie gewijzigd door optimuspecs op 14 juni 2017 15:35]

Heb niet eens zin om op alles te reageren. Veel gezwam is niet relevant want je begon met dat EA games niet aanwezig waren. Ik bewijs je het tegendeel en geef aan dat er geen tegenwerking is vanuit Sony en dat ze er gewoon zijn. Dat niet iedere titel er nog is of is boeit ook verder niet. Daarnaast is het ook niet echt boeiend of de development bij een bepaalde game wel of niet gelijk is. In de meeste gevallen zijn die gewoon gelijk en zou ook niet weten bij welke game dat niet het geval is. Daarnaast vraag ik me af waar je sowieso dat grapje vandaan haalt dat het op de PS4 uitontwikkeld KANN zijn en dat het op de PC en Xbox niet zo hoeft te zijn. Ik zie geen reden waarom ze de markleider daarin zouden negeren en zeggen "PS4 versie is nu klaar fuck hun, alleen PC en Xbox versies krijgen nog updates". Leuk verzonnen...
Niet alleen blazen de specs de ps4 pro weg, maar hoor bijvoorbeeld de analyze van Digital Foundry over de " real world performances" van de Scorpio. Kan je gewoon niet om heen. Daarbij is de 4K bij de ps4 pro nauwelijks iets. Sommige games draaien zelfs betrer op de normale ps4.
Wegblazen is zo'n groot woord. Dan moeten er echt hele grote verschillen zijn op iedere vlak en dat is het geval niet. CPU's zijn beide hetzelfde. GPU van de PS4 is een custom Polaris chip met Vega features. GPU in de One X gaat over een Full Polaris chip (480/580). 4K op de Scorpio is ook nog maar afwachten hoeveel games native zullen zijn (want daar scheppen ze vooral mee op). 95% van de games zullen gewoon checkerboard gebruiken namelijk.

Over BC verhaal. Ik heb het over werkelijke games van deze generatie niet van de andere Xbox consoles. Daar gaat het om dat PS4 een veel groter aanbod heeft. Ik zeg niet dat het verder boeit want de Xbox is nooit populair geweest is japan, en daarna Europa. Xbox is vooral populair in de states. Dat is hun grootste mark dus als je alle japanse games gaat meerekenen..tja het is gewoon een feit dat Sony een groter aanbod heeft.
Ja, maar waaneer heb je voor het laatst gehoord dat gebruikers van XBL een campaign hebben voor better XBL? Bovendien is mijn laaste zeer zo recent als het maar kan, maar daar ga je niet op in natuurlijk.
De reden dat ik er verder niet op inga is omdat ik al soortegelijke artikelen over outage ook over Xbox Live tevoorschijn kan halen van het internet.

[quote[Ik verwijs je weer naar mijn reactie " Bij playstation is gewoon in veel mindere mate en is daarom ook dat ps4, anders dan bij steam en xb1, geen early acces SERVICE heeft."..Niet moeilijk te begrijpen toch? Ik zeg niet dat geen early acces games langskomen bij Sony, maar Sony doet dat niet structureel. Ze kunnen die service niet opzetten zoals Microsoft en Steam WEL hebben gedaan. Ze lopen achter. Net als met wijzigen van gametag, etc, etc. Je kan blijven ontkennen, maar dit zijn de feiten.[/quote]

Met dat verhaal kom je pas wanneer ik je op de feiten druk dat er EA games zijn. Ik geef notabele zelf aan dat Sony officieel geen programma heeft (jij komt met dat Sony het niet kan opzetten en dat is gewoon gelul van je, want dat weet je helemaal niet), en daarna blijf je erop doorhameren. Jij doet alsof het 1 of ander godsgeschenk is dat early acces program. De rest van hoe en wat doet er allemaal niet toe namelijk.

Tja achterlopen op EA games...nou niet echt heel spannend moet ik zeggen. Al die EA games beginnen zelfs een beetje vervelend te worden.

Voor mij met de PS4 Pro en PC heeft de Xbox geen waarde op het moment, maar dat kan voor een ander wel weer een waarde zijn.
Sorry maar de meeste van die spellen kan je gewoon op de pc spelen en zijn dus géén exclusives.

De meesten zijn maar zo zo, vergelijk de cijfers eens, de meeste zijn maar middelmatige games (rond een 7) dus er blijft maar weinig over.
Sorry, maar pc geen pc / exclusive..wat heeft dat mee te maken. Als ik een console gamer bent zal pc mij worst wezen. Op de ps4 zijn ze in ieder geval niet. Bovendien games als Street fighter 5 en Nier zijn ook op pc, genieten ps4 spelers daar minder om? Nee. Voor een console gamer is dat punt niet relevant. Dat en in veel gevallen komen die games ook eerst uit op de xb1. Als gamer zou ik niet willen wachten voor een pc release, terwijl de game al op de xb1 uit is.

Sinds wanneer is een 80 naar boven middelmatig? Bovendien games als Dead Rising 3 hebben een 78, maar geniet ik als gamer minder van die game omdat het 2 punten minder scoort dan een game die 80 staat? Nee! Ik heb meer lol gehad met Dead Rising 3 dan met vele andere games die 80 en hoger scoren. Dat jij of iemand anders het middelmatig vindt heb ik geen boodschap aan.
D4 staat 79 op metacritic, maar op PC Mag staat het 4,5 van de 5 sterren en is het zelfs " editor choice". Dus ik geniet er niet minder van.

Gears 4 - 84
Forza Horizon 3 - 91
Sunset Overdrive - 81
Elite Dangerous - 80
Dead Rising 3 - 78
Forza motorsport 5 - 79
Quantum Break - 77
D4 - 76
Astroneer -
The Culling
Halo Wars 2 - 79
Recore - 63

[Reactie gewijzigd door optimuspecs op 14 juni 2017 09:13]

Nogmaals, ik had het over wat over blijft als je de niet exclusives er af haalt.

Ik heb een PC, ik game ook op de PC en heb daar naast 2 consoles, dus volgens mij heeft dat alles er mee te maken? Exclusive betekend niet dat hij maar op 1 console uit komt maar dat hij niet speelbaar is op een ander systeem ;)

Kijk ook eens naar de user scores van die games, en vergelijk dat eens met HZD of The Last of Us bijvoorbeeld en je snapt wat ik bedoel.

Dat jij geen PC hebt is jouw keuze, maar betekent niet dat je dat niet mee moet nemen in het totaal plaatje, want ik heb hem wel en dan is een XBOX gewoon niet erg boeiend. Dat jij voor jouw eigen gevoel dat lekker wil negeren moet je vooral doen, maar daar heb ik geen boodschap aan ;)

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 14 juni 2017 09:21]

Maar jij neemt toch wel JOUW keuze hierin toch? Terwijl de discussie niet daarover gaat. De discussie ging over de 1X en de ps4. Komt jij aanlopen met pc en exclusive. Feit blijft dat er miljoenen gamers zijn die alleen op console gamen en en keuze maken tussen de xb1, ps4 en nintendo. Daar ging de discussie over. Bovendien heeft niet iedereen een gaming pc en wil niet iedereen op pc gamen.

En user scores? Lol! Zo een opmerking kan ik niet serieus nemen. Daarom maakt metacritic een verschil tussen CRITIC scores en user scores. Bij user scores kan iedere idoot die een platform haat 0 of 1 geven aan een game. Daar kijk ik niet eens naar. CRITIC scores zijn betrouwbaarder. Dat je over user scores begint. SMH
Tjah en critics kunnen zakken met geld krijgen van MS en Sony en daar door worden beinvloed, dat je begint over het met opzet omlaag voten geld dan ook voor beide en zou dus niets moeten uitmaken.

Nogmaals waarom zou het PS4 vs XBOX One vs Nintendo moeten zijn dan? Ook niet iedereen heeft alleen maar een console dus het feit blijft dat er meer PC gamers zijn dan Console gamers en de kans dus ook groot is dat dit wél opgaat.

Nee jij moet vooral in je xbox bubble blijven ;)
Nee, jij bent in jouw bubbel.

" Nogmaals waarom zou het PS4 vs XBOX One vs Nintendo moeten zijn dan?"..Uhhh, omdat mijn reactie daarover gaat nav de XB1X preview in dit artikel. In pc-land zijn er vele pc die sterker zijn dan de 1X.. Wil je het ook daarover hebben? Je wil heel graag pc gaming erbij betrekken, maar daar gaat het nu niet over. doet het je zoveel pijn?

" jah en critics kunnen zakken met geld krijgen van MS en Sony"..Ja, hoeveel gevallen ken je hiervan door de jaren heen? Ik zie meer dan genoeg reacties van users die een game gewoon een 0 of een 1 geven. Is dat serieus te nemen? Hoe vaak zie je dat bij critics? Bovendien Critics moeten zorgen dat ze de geloofwaardigheid van hun website waarborgen. Dat je dat niet begrijpt en critics 1 op 1 vergelijkt met users. Lol! Over bubbels gesproken.

[Reactie gewijzigd door optimuspecs op 14 juni 2017 09:54]

Waar vergelijk ik ze 1 op 1 dan? Doe ik toch niet dat maak jij er van. En ja die zijn heus wel bekend hoor, raadpleeg google maar eens je hebt zo een boycot te pakken als je te negatief bent ;)

Nogmaals, jij leeft in een bubble ik niet ;) kan je wel proberen om het om te draaien maar helaas is het gewoon een feit dat vast staat. Ik probeer niet het grootste deel van de gaming community uit te sluiten (jouw bubble waar de PC niet bestaat) jij wel.

Ik kijk gewoon objectief naar wat zijn de unieke features van elke console en voor de XBOX geld dan gewoon dat die er niet echt zijn.

Daarom heb ik dus een Nintendo en Sony console ;)
" Waar vergelijk ik ze 1 op 1 dan?"..Nou dat doe je hier " Tjah en critics kunnen zakken met geld krijgen van MS en Sony en daar door worden beinvloed".

Dan kunnen we dus hele metacritic weggooien. Is toch onzin dat je überhaupt user scores hierbij betrekt.

" En ja die zijn heus wel bekend hoor, raadpleeg google"...Ow ja? Jij hebt al die " kennis", dus waarom noem je het niet op? " Raadpleeg google"..Lol! Is dat je argument? een hele slechte dan. Bovendien zeg ik nooit dat er met crtiscs niks is gebeurd..ik zeg " CRITIC scores zijn betrouwbaarder.". Hoe vaak zie je een serieuze website een game een 0 of een 1 geven? Wordt even wakker gast. Het gehalte onzin is bij jou nu wel hoger en hoger.

Bovendien is de grootste groep " gamers " op mobile systemen als smartphones en tablets en allang niet meer de pc. " PC-gaming" is ook een heel ruim begrip, want het is heus niet de meerderheid die "high end gaming pcs " heeft.

Als je zo objectief keek , had je allang al door dat voor console gamers, pc gaming niet bestaand is. Is gewoon een feit.
Verder succes met je pc, nintendo en sony console. Hellaas gaat het onderwerp niet over jou.

[Reactie gewijzigd door optimuspecs op 14 juni 2017 10:38]

Ik heb toch consoles, dan ben ik toch een console gamer? Hoe gaat het dan niet over mij? Heb je zelf wel door hoe dom dit klinkt?

En nee die review sites geven eerder te hoge dan te lage cijfers want als je te negatief bent krijg je gewoon een boycot.

PS: jij spuwt meer onzin dan de rest bij elkaar mij inclusief. Ga vooral door met het verdraaien van mijn woorden ;)

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 14 juni 2017 11:22]

Het gaat om de games. Bij platformen vooral om de exclusives. Voor de een zijn het must haves en voor de ander niet.
Ik heb niks met race games.
Ik heb niks met minecraft.
Ik heb niks met rare shooters.

The last of us
Unchartered
Zijn hele ander soort games waar ook ander publiek aanspreekt.
In mijn geval mij ook niet.

Het is online multiplayer wat wij als groep gemeen schappelijk hebben dus ooit gekozen voor PSN en dan is de rest niet relevant. Ook dat de helft in de groep niet even grof geld er meteen tegen aan kan gooien.

Zo heb ik nog lang BF op PS3 gespeeld met al PS4 er naast. En de migratie van BF te vroeg gedaan.
nou ik denk dat ze het echt wel leuk vind , een tripje naar de VS, de nieuwste games en hardware presenteren aan het volk.

als kijkt naar pu.nl of gamekings idd dat zijn over het algemeen wat minder zakelijker, gamekings heeft vaak berichten, geruchten,of denk wijzes die niet stroken met de realiteit van de ze wereld,dan hardwareinfo.nl of tweakers.nl,
de eerste 2 genoemde site's zijn game site's en die geven geen ene reed om specs en kijken vaak niet naar het geheel naar een Bedrijf als MS hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen...

ik hou van de presentatie van hardwareinfo en tweakers.nl gewoon strait forward, en geen geouwehoer of andere dingen, begrijp me niet verkeerd ik hou ook van humor.
ze zeggen ook dat dit geen review is, maar een hands-on item is
ten 2e is het ook te kortd om een definitief eindoordeel te geven !

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 13 juni 2017 10:22]

Welke review heb je het over :? Dit is immers een preview, niet een review
Leuk gedaan weer! Ik vraag me altijd af: waar halen jullie de muziek vandaan voor dit soort clips?
We hebben verschillende bronnen voor de muziek die we gebruiken in de video's. De muziek in deze video is afkomstig van de online database Epidemic Sound.
Ik moet zegen dat ik de muziek afschuwelijk vind! Altijd van die "baby muziek" wordt gebruikt op de achtergrond van zulke clips.
Smaken verschillen ;)
Een prachtig apparaat met een zwaar gebrek aan eigen content...
Als pc gamer heb ik onlangs een ps4 aangekocht puur voor de exclusives.
Eerst keek ik voor een xbox qua specs maar wat ben je er mee als je geen exclusieve games hebt om erop te spelen.
Dus goeie specs of niet je kan gewoon niet tippen aan al die games die enkel voor de ps4 zijn.
En ik denk dat de meerderheid toch een console koopt voor de games en niet voor iets beter grafics.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch Samsung Galaxy S8+ LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*