Review door de redactie

Door Eric van Ballegoie - Reviewcoördinator 27 augustus 2021

Samsung Galaxy Watch4 - Dag Tizen, hallo Wear OS

Met de Galaxy Watch4 stapt Samsung over van Tizen op Wear OS, zonder dat je daar als gebruiker heel veel van merkt, buiten het feit dat je nu toegang hebt tot de Play Store en daarmee tot een groter app-aanbod. De Watch4 is net als zijn voorganger een uitstekende allround smartwatch die bovendien lekker vlot werkt. Helaas valt de accuduur met krap twee dagen wat tegen en laat ook de nauwkeurigheid van de ingebouwde gps-ontvanger te wensen over. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
6
Score: 4
7
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
maarten216 7 juli 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Twee dagen geleden de LTE /4g versie gekocht met een multisim abonnement bij T Mobile. Dit is mijn eerste smartwatch. Hieronder wat ik heb gevonden wat wel en niet werkt met LTE.

Pluspunten

  • Minder lomp dan gedacht
  • Snelheid
  • Scherm

Minpunten

  • Accuduur
  • Oplaadtijd
  • Stand alone functies

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 3

+1
DENNIS79 19 april 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zilver

Fijn horloge, met een prima standby tijd. Het scherm is mooi en duidelijk. Moet nog wel wennen aan het trilsignaal dat wat minder lijkt te zijn dan bij de voorgangers.,

Pluspunten

  • Uitstraling
  • Schem
  • Snelheid

Minpunten

  • nog steeds geen assistent

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Ergonomie Score: 4

+1
m.z 11 februari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Een prima uitziende smartwatch die meer als horloge uitstraalt dan SMARTWATCH! schreeuwt. Uiteraard zijn smartwatches nu niet meer alleen voor nerds, zoals dit wel was eerste smartwatch releases (2015). Deze horloge zit prima en is fijn in gebruik. Werkt snel en zit prima om mijn arm. Herkenbare WearOS-thema.

Pluspunten

  • Uitstraling (horloge)
  • Beeldkwaliteit
  • Snelheid
  • Vergelijkbaarheid met "oud" wearOS 2

Minpunten

  • Tot nu toe geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Ergonomie Score: 4

0
Iloyslinkman 20 december 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Top horloge met veel pluspunten! Lees meer hieronder!

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Android
  • Vetpercentage meter
  • Nauwkeurige bloeddruk meting
  • Mooi en strak design

Minpunten

  • Batterijduur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Ergonomie Score: 5

0
AlwaysNick 11 april 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Mooi horloge met veel opties en wearOS. Iets waar samsung goed over heeft nagedacht echter is er niet over de batterijduur nagedacht.

Pluspunten

  • Wear OS
  • Genoeg geheugen
  • Snel opgeladen
  • Veel apps

Minpunten

  • Korte batterijduur
  • Automatische detectie niet altijd accuraat
  • Latex bandje maakt de uitstraling goedkoop
  • Als de batterij leeg is duurt het lang met rebooten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 2
Ergonomie Score: 5

mjkampNewbie 13 december 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zilver

Mooi horloge, makkelijk te bedienen en alle updates zijn tot nog toe goed gegaan. Koppeling met Samsung Galaxy M31 eenvoudig te maken. Notificaties simpel in te stellen i.c.m. Samsung Wear app. Belfunctie ideaal. Waterbestendig, met of zonder ingeschakelde "water" functie. Accuduur is prima, net geen 2 dagen, laad snel op.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
  • Prima accu
  • Laad snel
  • Prijs/Kwaliteit dikke prima

Minpunten

  • Nog niet kunnen ontdekken

Eindoordeel

Score: 5
gilla013 28 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Ondanks dat ik geen Samsung telefoon heb (Poco) heb ik met een tweak de bdm/ecg aan de praat. Meteen gekalibreerd en werkt uitstekend. De batterijduur van > 2 dagen is acceptabel. Wellicht door de updates. Lang gewacht om van de Galaxy Watch 46mm over te stappen maar geen spijt van.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Bloeddrukmeter is nauwkeurig/betrouwbaar
  • Batterijduur is OK

Minpunten

  • Oplader had wat luxer gemogen

Eindoordeel

Score: 4
Luunkie 6 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zilver

Upgrade t.o.v. eerste Galaxy Watch. Veel is hetzelfde gebleven, maar dan sneller en beter. Enkele features verdwenen en batterijduur is korter t.o.v. van eerste Galaxy Watch, maar dit benadeeld de ervaring niet. Zeer tevreden over het strakke zilveren design en de gebruikerservaring in combinatie met Galaxy smartphone.

Pluspunten

  • Strak design van goede kwaliteit
  • Gebruikservaring in combinatie met Galaxy Smartphone
  • Features
  • Snelheid

Minpunten

  • Sommige features verdwenen
  • Batterijduur minder t.o.v. eerste Galaxy Watch

Eindoordeel

Score: 4
larbond1 3 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Op de website van Sumsung staat dat Belsimpel mee doet aan de Galaxy Wacht 4 promotie actie, echter nu heb ik een niet benelux model dus geen recht op cashback. Zowel Samsung als Belsimpel zijn hier niet duidelijk in en wijzen nu naar elkaar. Horloge is helder en goed.

Pluspunten

  • Health Apps

Minpunten

  • Schimmige Promotie Actie

Eindoordeel

Score: 2
L33n 6 maart 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Life changer door de Health functie, heb door de gegevens contact opgenomen met de huisarts en die heeft deze geverifieerd en me doorverwezen.

Pluspunten

  • Health functies
  • goede registratie oefeningen
  • prijs

Minpunten

  • opladen

Eindoordeel

Score: 5
JJCP Trading 23 februari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Prettige smartwatch die goed zit en voelt. helder display en goed bedienbaar. Veel functies. Batterijduur kon beter, maar is oke. Prettig horloge verde rook wat er niet nerdy uitziet. Regelmatig software upates en goed ekoppeling met samsung telefoons.

Pluspunten

  • heel veel functies
  • mooie uitstraling

Minpunten

  • prijs
  • batterijduur

Eindoordeel

Score: 5
Ralph84 18 januari 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Een prima watch dat echt voelt als een extensie van je smartphone, ik pak mijn smartphone minder snel bij een melding. Mooi design, veel mogelijkheden en je kan hem customizen. Touchscreen werkt erg goed. Alleen de slaaptracker is erg slecht en de batterij is maar voor max twee dagen.

Pluspunten

  • Prijs
  • Design
  • Touchscreen gevoeligheid
  • Android Apps
  • Health Sensors werken redelijk ok

Minpunten

  • Slaap sensor werkt slecht
  • Batterij
  • bloatware

Eindoordeel

Score: 4
Florida 24 september 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Mooie smartwatch met mooi scherm! Na drie weken toch teruggestuurd. ECG en bloeddruk werken alleen i.c.m. met een Samsung Galaxy telefoon. Slaapregistratie is niet nauwleurig Batterijduur valt erg tegen, ook zonder gebruik van GPS. Notificaties komen niet goed door. Erg duur en ook nog eens niet alle functies kunnen gebruiken.

Pluspunten

  • Helderheid scherm
  • Wear OS 3
  • Snelle reactietijd scherm

Minpunten

  • Prijs
  • Noodzaak Samung Galaxy telefoon voor gebruik van bepaalde functies
  • Slaapregistratie
  • Batterijduur
  • Geen Google Assistant

Eindoordeel

Score: 3
rbrt 19 september 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Heel mooi horloge maar ondanks WearOs niet meer dan een gadget. Aanbod in de Playstore is beperkt en daarmee in mijn ogen te duur voor wat het biedt. Pols optillen werkte vaak niet terwijl je met de ring juist per ongeluk activeert. Uiteindelijk door connectiviteitsproblemen teruggestuurd naar de winkel.

Pluspunten

  • Erg mooi
  • Ring werkt fijn
  • Wearos IPV Tizen

Minpunten

  • Extra Samsung apps nodig op telefoon, Google wear app werkt niet
  • Niet alle features werken zonder Samsung telefoon
  • In de praktijk dagelijks laden, gaat waarschijnlijk niet langer dan 2 jaar mee
  • Te vaak per ongeluk geactiveerd door de ring
  • Geen Google Assistent en Google apps werken met bugs

Eindoordeel

Score: 3
slicinghaunt 4 september 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zwart

Mooi horloge, heb hem aangepast via de Samsung design studio voor een mix in bandjes en uurwerk. (geen aanrader, tenzij je heel lang wilt wachten) Veel features, mooi ontwerp, prima accuduur voor nachtelijk opladen, veel manieren van metingen en registratie van gezondheid (met Samsung telefoon). Snelle soc voor vloeiende ervaring.

Pluspunten

  • Prima accuduur met dagelijks opladen
  • Veel features en manieren van gezondheidsregistratie
  • QI wireless charging
  • Snelle soc, zeer vloeiende ervaring
  • Draairing werkt heerlijk tijdens het navigeren van de interface
  • Komend van Fossil Carlyle HR 5 is dit op alle vlakken een veel betere smartwatch

Minpunten

  • Altijd oefeningen starten via de watch en niet via de telefoon, anders meet het horloge niks
  • Geen Google Assistant

Eindoordeel

Score: 5
ObserveSecurity 28 augustus 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm) Zilver

De GW4 laat zien hoe krachtig WearOS is met fatsoenlijke hardware. Apps en het UI zijn lekker snel. Scherm is goed te lezen in direct zonlicht en de watch heeft genoeg functies met betrekking tot je gezondheid. Kortom een goede watch voor mensen in het Android ecosystem

Pluspunten

  • Snelheid
  • Bouwkwaliteit
  • Scherm is goed te lezen in direct zonlicht
  • Kwaliteit van de speaker en microfoon
  • Uitgebreide gezondheidsfuncties

Minpunten

  • Geen automatische workout detectie voor fietsen
  • Een workout dat gestart is op je telefoon wordt niet doorgestuurd naar je watch

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy Watch4 Classic (46mm)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee