Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Nieuwsredacteur 23 juli 2013

Samsung Galaxy S4 Mini: een kleine ommezwaai

De Galaxy S4 mini is in naam de kleinere versie van Samsung Galaxy S4, maar maakt dat niet helemaal waar. Zo is de schermresolutie laag en is de processor nu niet bepaald supersnel. Dat alleen al maakt dat je dit toestel niet als kleinere versie van de Galaxy S4 kan zien. Het ontwerp is wel ongeveer hetzelfde en vooral het formaat is dik in orde: hij is ongeveer even groot als een iPhone. Ook de accuduur is dik in orde en heeft hij leuke extra features als een infraroodzender, waarmee je een televisie kunt bedienen. Lees verder »

Pluspunten

  • Prima formaat
  • Accuduur is in orde
  • Prima hardware en featureset

Minpunten

  • Behoorlijk aan de prijs
  • Schermresolutie is laag voor deze prijsklasse

Eindoordeel

Tweakers zegt: 7
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
7
Score: 4
23
Score: 3
10
Score: 2
4
Score: 1
3
+2
timmie1 17 juni 2014

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Pluspunten

  • Beschikt over LTE
  • Klaar voor VoLTE
  • Prima WiFi en mobiel signaalbereik
  • Batterij gaat bij normaal gebruik lang genoeg mee.
  • Niet te groot scherm, kan goed in je broekzak
  • Prima camera's
  • Ziet er mooi uit(al heb ik hem daar niet voor gekozen)
  • Sterke microfoon
  • Niet zo duur in vergelijking met andere toestellen.

Minpunten

  • Af en toe slechte reactie touchscreen.
  • Van tijd tot tijd spontane reboots.
  • Geheugenkaartslot binnen, onder de batterij.
  • Volume luidspreker als je belt(Handsfree te zacht, bij normaal bellen te hard).

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

+2
Astaroth 10 januari 2014

Samsung Galaxy S4 Mini Wit

Pluspunten

  • Snel: geen merkbare vertraging bij bediening / typen
  • Accu gaat twee dagen+ mee bij licht gebruik
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding onderhand
  • Duurzame verpakking
  • Helder geluid tijdens telefoongesprek
  • Luidsprekers hebben aardig volume
  • Samsung betrouwbaar merk

Minpunten

  • Synchronisatiemodus verbruikt veel energie
  • Samsung blijkt maar matig duurzaam merk
  • Geen notificatie led

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
bloksnor 7 juli 2014

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

De optelsom van kleine irritante problemen maakte het tot een grote ergenis. De korte accuduur in combinatie met random reboots en andere problemen maken het een onbetrouwbare telefoon.

Pluspunten

  • Amoled scherm

Minpunten

  • Accuduur
  • Interface
  • Design
  • Instabiliteit

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 2
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 1
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 3

+1
peterjbruins 12 december 2013

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Pluspunten

  • Zeer goede camera en flitser
  • Snel
  • Mooi beeld
  • Gebruiksvriendelijk
  • Klein
  • Prima spraakkwaliteit
  • Geluid is prima

Minpunten

  • Duur
  • Word snel warm
  • Weinig opslagcapaciteit
  • Batterijduur matig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
markvv 4 mei 2014

Samsung Galaxy S4 Mini Black Edition Zwart

Pluspunten

  • Goede prijs- kwaliteitverhouding, zeker nu
  • Lekker snel
  • Niet te groot, maar ook niet te klein
  • Batterij is te vervangen
  • De "Black edition" achterkant maakt de telefoon minder glad
  • Scherm is prachtig
  • Android 4.4 Kitkat komt eraan

Minpunten

  • Batterij gaat anderhalve dag mee bij normaal gebruik
  • Micro SD kaart alleen te verwijderen door batterij ook te verwijderen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

meubelmansNewbie 2 augustus 2014

Samsung Galaxy S4 Mini Wit

Slechte camera, het vervuild achter de lens snel, erg grove pixels, buzzer reeds stuk gegaan, speaker ook. Wordt altijd gedragen in een beschermcover. Heel erg vervelend dat de vooringestelde apps niet weg kunnen. Kortom, een zeer teleurstellend toestel!

Pluspunten

  • Groot scherm

Minpunten

  • Slechte kwaliteit prijs verhouding

Eindoordeel

Score: 2
diegofigaroaNewbie 2 juni 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

de prijs/kwaliteit is goed voor deze telefoon. het is een kleine telefoon die lijkt op de gewonen samsung s4. het heeft standaard touchwiz.

Pluspunten

  • ligt goed in je handen
  • mooie kleurweergaven

Minpunten

  • word naar een tijdje sloom
  • voelt/oogt goedkoop aan
  • glanzend plastic
  • batterij gaat snel leeg

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4
Alex86 4 december 2019 Product gekregen

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Sinds een tijd ben ik een zakelijke gebruiker van S4 mini. Gezien de prijs een aardige toestel. Privé gebruik ik een Iphone 5. Tot op heden zijn er paar dingen die mijn zijn opgevallen. Nu kan ik eindelijk ook de software verschillen en overeenkomsten naast elkaar op papier zetten.

Pluspunten

  • Prijs
  • Accu
  • Features

Minpunten

  • Plastic
  • Scherm
  • Navigatie

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 2
Featureset Score: 3
Design Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 2
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 2
RemyB 5 januari 2017

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Redelijk, aan dure kant, accuduur is prima, camera is prut, schermresolutie is niet echt fantastisch, geluid is niet super (behalve dat van gesprekken). WiFi bereik is pure troep, jammer dat er Samsung TouchWiz troep op zit! Snelheid is aan het begin prima, en na een halfjaartje is het gedaan (Samsung).

Pluspunten

  • Accuduur
  • Microfoontje
  • Geheugen uitbreidbaar

Minpunten

  • Schermresolutie
  • Camera
  • WIFI / mobiel bereik
  • Samsung (duur > slechte kwaliteit)
  • TouchWiz
  • Na een half uurtje snelheid gedaan
  • Duur

Eindoordeel

Score: 2
RetroRick 5 oktober 2016

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Het is een vlot toestelletje, maar is dankzij de grote soms lastig te bedienen... en zoals eerder aangegeven is de accu snel op... veel aan de opladen dus. Verder is het een prima start telefoon.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Hoop opties
  • Direct met tv te koppelen

Minpunten

  • Instellingen maken
  • Moeilijke stop op downloads
  • Accu duur

Eindoordeel

Score: 4
julia.mulderNewbie 12 april 2016

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Klein apparaat voor een megaprijs. Opzich geen verkeerd model, maar behoort zeker niet tot de topklasse

Pluspunten

  • Klein
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Redelijk snel

Minpunten

  • Niet geschikt voor intensief gebruik
  • Batterij snel leeg
  • Telefoon wordt snel warm
  • Duur
  • Wordt na 1,5 jaar traag

Eindoordeel

Score: 3
rutgerchrNewbie 8 maart 2016

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Dit is op zich een goed mobieltje. Hij is snel en heeft best een helder beeldscherm. Dit is echter alleen in de eerste maanden zo. Na die tijd begint de telefoon vast te lopen bij bijvoorbeeld het schrijven van een appje of het laden van een filmpje. Bagger.

Pluspunten

  • Batterijduur in het begin
  • Compact
  • Zeer goedkoop

Minpunten

  • Onbetrouwbaar
  • Na een paar maanden vergelijkbaar met de goedkoopste mobieltjes op de markt
  • Slechte camera

Eindoordeel

Score: 2
Bramovitz 15 januari 2016

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Overgestapt van Nokia E71, in eerste instantie erg blij mee, rederlijk snel, fijn schermpje.. Later kwam zo nu en dan een melding "sim-kaart vernieuwen" ofzo waarvan ik dacht dat het gewoon was.. Zijn hele leventje dus met deze (sporadische) foutmelding moeten leven. Ook verliet (dood) hij me zonder waarschuwing.

Pluspunten

  • Niet te groot (komend vanaf de Nokia E71)
  • Scherm activatie via magneetje
  • TZT enigzins rederlijk snel

Minpunten

  • Foutmelding (zie beschrijving)
  • Batterijleven
  • Lage resolutie

Eindoordeel

Score: 3
Hor1zoN 7 oktober 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Het WAS een goede telefoon voor het geld.

Pluspunten

  • Grootte
  • Prijs

Minpunten

  • Lage schermresolutie

Eindoordeel

Score: 3
ChrisH0402 18 september 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Normaal gesproken doe ik een jaar met een telefoon, deze heb ik pas na 2 jaar vervangen (23 maanden) dus zeer tevreden. Een minpunt is wel dat het interne geheugen maar 8GB is, maar werkt vlot en ook de bloatware is niet overmaats aanwezig (hetzij ongebruikt).

Pluspunten

  • Handzaam formaat
  • Goede accuduur
  • Werkt vlot
  • Bevat FM radio
  • 4G mogelijkheid
  • Verwisselbare accu

Minpunten

  • Matig intern geheugen
  • Bloatware apps
  • Wordt warm bij actief gebruik apps
  • Geen notificatie LED

Eindoordeel

Score: 4
Sjors_sjimNewbie 9 augustus 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Wit

Prima product, snelle reactie, goed en snel geleverd

Pluspunten

  • goede kwaliteit

Minpunten

  • geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5
MilloNewbie 20 juli 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Wat een verschrikkelijke telefoon. Heb dat product nu bijna een jaar en heb alleen maar ellende. Ik heb 'm van de zaak maar ik zou 'm zelf nooit kopen. Sterker nog ik raad mensen af om dit product te kopen. Wat een maandagmorgen product.

Pluspunten

  • Niets wat een andere telefoon ook heeft

Minpunten

  • Zeer slechte batterij
  • Zeer slechte SIM kaart reader
  • Niet stabiel in gebruik
  • Wordt warm
  • WIFI valt weg

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 2
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 2
Bereik Score: 1
Accuduur Score: 1
Gebruiksgemak Score: 2
Scherm Score: 3
SheaderNewbie 7 juni 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Ik heb de s4 genomen aangezien de s5 een slechter processor heeft en ook nog een duurder is. de s4 mini voldoet aan mijn persoonlijk eisen en alles werkt prima.

Pluspunten

  • Goeie prijs/kwaliteit verhouding
  • Lekker snel goeie processor
  • goeie camera met veel functionaliteit

Minpunten

  • Veel standaard apps in het begin die je nooit gaat gebruiken (kun je uitzetten)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4
MobielfanaatNewbie 18 april 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Waardeloos product. Komt met zeer slecht aankoopadvies. Loop vast bij elke actie die je extra uitvoert.

Pluspunten

  • Liever niet te beantwoorden

Minpunten

  • Batterijduur
  • Waardeloze processor
  • Weinig opslagcapaciteit
  • Erg traag
  • Touchscreen reageert niet altijd
  • Langzaam/vastlopen bij meerdere processen
  • Wifi valt regelmatig uit

Eindoordeel

Score: 1
altasia 10 februari 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Toestel nu meer als half jaar in bezit. Prima toestel, compact en solide bouwkwaliteit. De batterij gaat ongeveer 1,5 dag mee. Recent nog een update gehad naar Android 4.4. waardoor de telefoon beter is gaan reageren. Verwacht geen krachtpatser, maar alle apps die ik gebruik draaien zonder problemen.

Pluspunten

  • 4G ondersteuning
  • Bouwkwaliteit
  • Kleine formfactor

Minpunten

  • Dual core processor
  • Bloatware apps
  • Korte batterij duur

Eindoordeel

Score: 4
DutchDirk 9 februari 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Ik heb nu al 1 jaar deze telefoon in bezit en ben er echt zeer tevreden mee. Ik ben overgestapt naar deze telefoon omdat mijn oude telefoon maar 500MB had... Ik heb er nog nooit problemen mee gehad en als je het geld hebt is het zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Goed beeldscherm
  • Snel
  • Niet te groot
  • Ligt lekker in de hand
  • Genoeg geheugen

Minpunten

  • prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Crimsoon 31 januari 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

De telefoon wordt gauw warm met spellen en de telefoon stopt soms met reageren op touch, ook al gaat de rest gewoon door (dus geen lag). Het wifisignaal valt soms weg en als je dat niet door hebt, dan wordt je pakketgegevens gebruikt. Ook heeft deze telefoon geen OTG ondersteuning.

Pluspunten

  • niet te groot of te klein
  • prima hardware
  • goede camera

Minpunten

  • wordt snel warm
  • wifi valt soms uit
  • geen OTG (usb On-The-Go)
  • Telefoon reageert soms niet op touch

Eindoordeel

Score: 3
AnneBoonNewbie 3 januari 2015

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Na een jaar intensief gebruik nog steeds zeer tevreden, met uitzondering van wat kleine gebreken. Behuizing is stevig en scherm zga krasvrij ondanks een paar flinke ongelukjes. Accuduur is niet zeer veel achteruitgegaan in een jaar maar overall nog steeds matig.

Pluspunten

  • Formaat telefoon
  • Stevige behuizing
  • Loopt soepel/ snel
  • Camera
  • Schermkwaliteit
  • Helder geluid
  • Goede microfoon

Minpunten

  • Accuduur
  • Telefoon amper bruikbaar tijdens updaten
  • Geen LED voor notifications
  • Opslagcapaciteit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5
hipnie 13 november 2014

Samsung Galaxy S4 Mini Zwart

Na deze telefoon ruim een half jaar gebruikt te hebben, ben ik niet erg over de Samsung Galaxy S4 mini te spreken. Voornamelijk het vastlopen en slechte bereik (met verscheidene simkaarten) irriteren mij vaak.

Pluspunten

  • formaat
  • camera

Minpunten

  • kan niet veel apps hebben
  • oververhit
  • loopt vaak vast
  • geheugen snel vol
  • nauwelijks ontvangst met verschillende simkaarten

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 2
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 1
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 2
Mathijs3011Newbie 8 oktober 2014

Samsung Galaxy S4 Mini Wit

Goede smartphone. Maar te duur+na hem een paar weken te gebruiken wordt de touchscreen slechter.

Pluspunten

  • LTE
  • Mooi design
  • Accaduur

Minpunten

  • Bereik
  • Touchscreen
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 2
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy S4 mini?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True