Review door de redactie

How-to - Raspberry Pi als brein van je smarthome - Deel 1: flexibele domoticahardware

De Raspberry Pi is een populair hardwareplatform voor zelfbouwdomotica. Bereid je het grondig voor, dan kun je er het brein van je slimme huis van maken.

171 6 sep '21

How-to - Raspberry Pi als brein van je smarthome - Deel 2: geïntegreerde domoticasoftware

In dit tweede deel van de serie over het gebruik van de Raspberry Pi voor smarthomes bekijken we enkele populaire geïntegreerde systemen en hun bijbehorende ecosystemen: Home Assistant, Domoticz en openHAB.

122 11 okt '21

Achtergrond - De tofste Pi-projecten uit de community

Even geleden hebben we een oproep gedaan voor de tofste projecten op basis van een Raspberry Pi of andere singleboardcomputer. Uit alle inzendingen hebben we een selectie gemaakt.

94 17 sep '19

How-to - Ubuntu Core op een Raspberry Pi - Minimale Linux-distributie voor iot

In dit artikel leggen we uit hoe je Ubuntu Core en Snap-software op een Raspberry Pi kunt installeren. Ook vertellen we waarom je dat zou willen.

28 16 sep

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
4
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
VictordeHolland 23 juli 2018 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

Veel FUN voor weinig geld. Standaard size HDMI, USB en LAN en power via micro-USB zijn erg handig (geen convertstukjes nodig). Het Raspbian OS is ideaal om mee te starten en bied veel features en packages. WiFi snelheid valt beetje tegen en 1GB RAM is anno 2018 niet veel.

Pluspunten

  • Standaard size HDMI, USB, LAN
  • Raspbian OS (compatibiliteit/packages)
  • Prijs
  • Fun
  • Responsive

Minpunten

  • WiFi snelheid
  • 32bit OS
  • Tablet micro-USB voeding nodig
  • 1GB RAM

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 4

nielzz01 13 mei 2020 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

Ik heb de Raspberry Pi 3 al een aantal jaar en nog nooit spijt gehad van de aankoop. Leuk apparaat voor de prijs. Door middel van meedere micro sd kaartjes kun je wisselen tussen projecten/operating systems. Er zijn veel uitbreidingen om meer te halen uit de RP3.

Pluspunten

  • Het aantal poorten (HDMI, Ethernet, USB)
  • De prijs
  • De mogelijkheden

Minpunten

  • Een case is handig
  • Soms wat traag door het gebruik van 1GB werkgeheugen

Eindoordeel

Score: 4
Saturnus 11 juli 2019 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

Twee van deze jongens aan het werk hier. Het voelt stabieler dan de oud 1B. Ook een heel stuk sneller geworden, maar nog ruim trager dan een >10 jaar oude energiezuinige 'niet snelle' server. Voor de kleinere node achtige klusjes zijn het prima apparaten voor een lage prijs.

Pluspunten

  • Verbruik
  • Toepassingsmogelijkheden
  • WiFi en Bluetooth
  • Afmetingen
  • Ondersteuning (linux, etc.)
  • Geluid (geen)
  • Aansluitmogelijkheden (GPIO)

Minpunten

  • CPU-snelheid matig
  • USB 2.0

Eindoordeel

Score: 5
Spanjard 10 januari 2019 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

die van mij valt onverwacht uit en is veel warmer en waaorm weet ik nog niet. Voor nu dus niet blij mee.

Pluspunten

  • zelfde afmeting als voorgangers
  • sneller dan oude
  • wifi AC 5ghz
  • PoE via header

Minpunten

  • valt ineens uit bij mij (waarom onduidelijk)
  • duurder geworden
  • wordt veel warmer dan oudere

Eindoordeel

Score: 2
LarsLecNewbie 24 december 2018 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

De raspberry pi een aanrader? Ik heb deze raspberry pi gekocht in een set met kabel, raspberry pi model B+ en een case. Echt een top ding zeker een aanrader.

Pluspunten

  • prijs
  • mogelijkheden

Minpunten

  • denk aan een muis en toetsenbord

Eindoordeel

Score: 4
Shumash 7 oktober 2018 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

Deze aanmoeten schaffen voor school. Buiten dat heb ik er al veel plezier mee gehad om lekker op te rotzooien.

Pluspunten

  • Wi-fi - Handig om met je thuis netwerk te verbinden
  • GigabitEthernet
  • Prijs

Minpunten

  • Warm - Kan onder zwaar gebruik nogal warm worden.
  • 1GB Ram - Beetje aan de weinige kant als je er wat meer tegelijkertijd mee wilt doen

Eindoordeel

Score: 5
BigJoe88 5 augustus 2018 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

Ik heb dit product gekocht ter vervanging van een Raspberry Pi 2B (gesneuveld door blikseminslag) Hij doet zijn werk prima, net als zijn voorganger Wel wordt de nieuwe Pi een stuk warmer wordt dan zijn voorganger Layout/pinning is hetzelfde als zijn voorgangers dus geen problemen met aansluiten

Pluspunten

  • Prestaties
  • Prijs
  • Compatible met oudere modellen

Minpunten

  • Warmteontwikkeling
  • Micro SD slot heeft geen borging meer

Eindoordeel

Score: 4
Bitpusher3 16 maart 2018 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

Kleine upgrade t.o.v. de Pi 3B (vorige versie). De originele Raspberry Pi voeding (5V 2.5A) volstaat niet. Als de Pi 3B+ druk bezig is dan bevriest deze. Soms eerst haperingen. Welke voeding kan ik nu wel gebruiken?? 3 sterren dus maar (door de voeding, niet de Pi zelf)

Pluspunten

  • 200 MHz sneller dan 3B
  • 1 GBit LAN, effectief 330 MBit
  • 5 GHz Wifi
  • 4.2 Bluetooth

Minpunten

  • Standaard voeding Raspberry Pi 5 Volt 2.5 A volstaat niet

Eindoordeel

Score: 3
NielsTn 16 maart 2018 Product gekocht

Raspberry Pi 3 Model B+

De CPU is voorzien van een metalen lid, wat warmteoverdracht bevordert, zonder ventilator, normaal werkend, ligt de CPU temperatuur rond 62 graden Celsius. Welkome update is de WLAN chip die nu ook op 5GHz band kan werken!

Pluspunten

  • Bluetooth 4.2
  • WLAN 5GHz
  • 1Gbit ethernet

Minpunten

  • iets krachtigere CPU
  • niet 1 op 1 te wisselen met een 3b

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Raspberry Pi 3 Model B+?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee