Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenDuidelijke aanduiding op de website! handig filmpje om een duidelijk beeld te krijgen van het product.
VerzendingGebruiksvriendelijke website waarin je heel goed je zoekcriteria kunt invullen en zo uitkomt op de voor jou beste selectie, daarnaast een zeer uitgebreide product omschrijving en uitleg zodat je vervolgens uit die selectie een voor jou beste keuze kunt maken!.
KlantenserviceGoed vriendelijk klantenservice, goed organisatie , goed en makkelijk online besteld. Ik ben echt tevreden.
Ik vind na tientallen aankopen bij menig webshop dat coolblue gerust the webshop standard mag worden. Het gemak en de service, ondersteuning en updates over elke kleine of grote bestelling is gewoon fantastisch. De klant is koning? Ik voel mij ook echt een koning. Vanaf mijn werk op mijn mobiel een chromecast besteld en alles verliep feilloos. Coolblue... ga zo door.
VerzendingPrecies op tijd zoals beloofd en geadverteerd.
KlantenserviceZeer frequente en duidelijke updates omtrent mijn bestelling. En ook nog tips over het gebruik van het product!
Ik wist het productnummer, via Tweakers direct bij het juiste product uitgekomen. Snel en efficient bestelproces.
VerzendingMeteen volgende dag geleverd, handig in de brievenbus.
Super snelle bezorging, zelfs in het weekend. Erg fijn. En kon mijn eigen afhaalpunt selecteren. Dat zou PostNL standaard moeten doen.
Makkelijk zoeken en vergelijken tussen de verschillende pc's op de site. Super snelle en nette levering zoals altijd!
VerzendingLevering zoals elke keer netjes en snel.
-Overzichtelijke website's
-Scherpe prijzen
-Makkelijk afrekenen
-Bestelling was heel snel binnen
-Heel goed verpakt
-Makkelijk ophalen via een ophaal punt
Zeker bij de volgende bestelling bij deze webwinkel!!
TOP!!
Bestellen en verzenden is zeer goed bij Coolblue. Totdat het mis gaat, dan kom je erachter dat Coolblue te groot is geworden, en alles in starre procedures is vastgelegd....
KlantenserviceIk heb lang getwijfeld of ik een min of meer negatieve review zou gaan plaatsen over mijn tot nu toe nummer 1 webshop. Ik bestel al jaren zo'n 80 procent van al mijn elektronica spul, zowel zakelijk als prive bij Coolblue. Dit is tot nu toe ook tot volle tevredenheid geweest. Als er een keer iets misging, dan werd het zonder gezeur snel opgelost.
Helaas niet deze keer. En de reden dat ik de review toch plaats is omdat ik vrees dat Coolblue zo groot is geworden, dan "maatwerk" oplossingen bij problemen niet meer mogelijk zijn (procedures waar niet van afgeweken wordt). Service was juist hun unique selling point ten opzichte van concurrenten. Als dit wegvalt, kun je Coolblue beter mijden, want qua prijs zijn ze meestal duurder.
Maar goed, mijn verhaal:
Dinsdag 9 mei bestel ik voor mijn Macbook een Thunderbolt 3 (USB-c) naar Ethernet (RJ45) adapter (ik moest hem woensdag hebben). Woensdag 10 mei wordt een Coolblue pakketje afgeleverd, met een Thunderbolt 2 naar Ethernet adapter. Ik pak mijn bestelgegevens erbij, maar ik heb toch echt de juiste besteld. Fout van Coolblue dus. Kan gebeuren. Ik meld de adapter retour, en kan vervolgens invullen wat er mis is. Op dat formulier vermeld ik, dat ik de juiste connector met spoed nodig heb, en het verzoek om deze alvast te versturen. (het ding was slechts 35 euro, en met mijn bestelgeschiedenis leek mij dat geen probleem). Dezelfde dag stuur ik de verkeerde adapter terug. Donderdag 11 mei geen pakketje van Coolblue. Ik neem contact op met Coolblue via hun Whatsapp helpdesk. Een heel verhaal, dat ze procedures volgen, en de retourzending toch echt terug moet zijn voordat ze actie ondernemen. Prima, als ze bang zijn voor 35 euro de boot in te gaan, bied ik ze aan om alvast de juiste kabel te betalen met Ideal of creditcard, dan lopen ze geen risico. De reden dat ik niet gewoon de kabel opnieuw bestelde via de normale weg, is dat ik de angst had, dat wellicht in hun magazijn het verkeerd zou liggen (de adapters lijken als 2 druppels water op elkaar). Ik wilde gewoon dat ze goed nakijken dat de juiste wordt gestuurd adhv mijn beschrijving. Maar aangezien dit geen "standaard procedure"bij Coolblue is, konden ze mij niet helpen. Onderstaande is een kopie van mijn Whatsapp bericht, dat als het niet lukt, ze mijn geld maar terugstorten. Toch niet onduidelijk?
[22:09, 11-5-2017] Pascal ******: Jullie hadden een reservering op mijn creditcard kunnen doen mochten jullie bang zijn 35 euro mis te lopen... jullie hebben niet eens gereageerd op mijn opmerking van mijn retourformulier. Ik had zelfs met iDeal willen voorschieten, als de juiste kabel maar direct op de post zou gaan. Ik snap het gewoon niet waarom jullie je goede naam te grabbel gooien nadat jullie zelf een fout hebben gemaakt. ( als ik het verkeerde had besteld hadden jullie gelijk gehad met deze procedure wat mij betreft) Jullie kunnen toch voor 23.59 versturen? Het moet toch mogelijk zijn morgen het goede kabeltje te hebben? ( zo bestellen heeft geen zin, want dan krijg ik wellicht weer de verkeerde. Iemand moet mijn retourformulier bekijken en de juiste handmatig controleren)
[22:10, 11-5-2017] Pascal ******: Mocht het niet gaan, stort het geld maar terug bij ontvangst van mijn retourzending.
En nu het leukste, vrijdag 12 mei ontvang ik onderstaande mail:
-----
VERZOEK TOT BETALING
Beste meneer ******,
Hartelijk dank voor je bestelling bij Kabelstore.nl!
Voor je order met nummer ******* verzoeken wij je het bedrag van € 0,10 te voldoen. De volgende omschrijving is door onze medewerker meegegeven:
Bijbetalen (750720) Apple Thunderbolt 3 (usb C) naar Thunderbolt 2 Adapter
Je kunt dit bedrag snel en makkelijk voldoen via iDEAL, Mastercard via SSL of VISA via SSL. We verzoeken je hiervoor gebruik te maken van de volgende link:
-------
What the f*ck? Wie verzint dat ik een Thunderbolt 3 naar Thunderbolt 2 adapter nodig heb?
Ben ik nu zo'n zeur omdat ik graag wil dat na een fout van een webwinkel dit snel wordt opgelost, en handmatig gecontroleerd wordt dat de juiste kabel wordt verstuurd? (ahoewel, als ze een Thunderbolt 3 naar Ethernet adapter verwarren met een verloopje van Thunderbolt 3 naar 2, kun je ze beter niet handmatig laten controleren....)
Beste Coolblue, fouten worden overal gemaakt. Het gaat erom hoe je het oplost. Ik denk dat jullie zo groot zijn geworden, dat "afwijken" van het standaard systeem niet meer mogelijk is. Waarschijnlijk zoveel helpdesk medewerkers, die om de controle te houden geen vrijheid meer hebben om zaken op te lossen buiten jullie "procedures". Maar besef goed, dat veel mensen bij Coolblue bestellen vanwege de service. Qua prijs redden jullie het niet vergeleken met concurrenten. Als de service nu ook wegvalt, wat hebben jullie dan?
Ik vind Coolblue nog altijd een fantastische webshop, reden om bonvenstaand relaas te plaatsen, is zodat een eventuele trend naar een starre "procedure" organisatie optijd zichtbaar zal worden. Ikzelf ga eens wat andere shops weer proberen. Wellicht dat er een 2e Coolblue achtige webshop in zijn beginfase nog ergens bevind.
Hey Pascal,
Heel erg bedankt voor het invullen van een review. Balen dat het zo lang heeft moeten duren om de juiste kabel voor je te bestellen. Wij hopen dat je echt weet dat dit niet de normale gang van zaken is en daar willen wij onze excuses voor aanbieden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft onze collega op WhatsApp je verkeerd begrepen en daarom een verkeerde nieuwe bestelling voor je geplaatst. Omdat wij dit echt heel graag met je recht willen trekken, willen wij je vragen om ons een e-mail te sturen op geenglimlach@coolblue.nl met jouw ordernummer en begeleidend verhaal. Wij gaan er dan meteen voor zorgen dat jij toch weer met een glimlach aan ons denkt. We hopen gauw van je te horen.
Coolblue
Ja hoor een eitje as usual coolblue.winkel met een smile die krijg je dus zelf ook.
VerzendingSuper
KlantenserviceSuper
Snelle service, genoeg opties op de site om het perfecte product te zoeken. Fijne vergelijking optie.
Snel, overzichtelijk, goede recensie, makkelijk betalen en razend snel geleverd. Product voldoet aan de verwachtingen.
VerzendingBinnen 1 dag afgeleverd en op het genoemde tijdstip.
Ik heb gekozen voor coolblue juist vanwege de goede service. Ze zijn over het algemeen zo'n 10 tot 20 % duurder maar tot nu toe vond ik dit de meerprijs waard. Helaas nu een 'combi' deal besteld bij coolblue (telefoon, hoesjes en screen protector). Bij het plaatsen van de protector viel me op dat de iphone niet meer goed reageerde op touch. Dit blijkt een bekend probleem te zijn en was terug te lezen in diverse reviews. Bij het aanmelden van de retour ging het mis. Ondanks goede afspraken met de klantenserivce kreeg ik dezelfde protector toegestuurd en moest ik weer melding maken. Hierna verzocht men mij bij te betalen voor een nieuwe protector ondanks het feit dat beide precies hetzelfde bedrag kosten. Een narrige reactie van de klantenservice maakte het verhaal compleet. Voor mij voorlopig geen coolblue meer. Dan bespaar ik liever 20% op de aanschafwaarde en bestel bij een andere partij.
Erg jammer want tot nu zag ik dit bedrijf als HET voorbeeld voor hoe het zou moeten. Helaas blijkbaar te groot en log geworden lijkt het en kan men niet gewoon meer nadenken. Jammer
p.s.
Nog niet eens genoemd maar natuurlijk ook absurd dat ze een combi deal aanbieden met een product dat op hun eigen site maar 2 van de 5 sterren krijgt als review
tja het product voldoet niet en tot mijn verbazing wisten ze dit zelf (zie reviews op de site). Om dan een werkend product terug te krijgen blijkt een brug te ver
KlantenserviceIk ben gewend in deze tijd dat de klantenservice meedenkt en vanuit klant perspectief naar het probleem kijkt. Gezien eerdere coolblue ervaringen had ik juist het idee dat ze hier voorbeeld in zouden zijn. Helaas geen 'service met een glimlach' maar steeds meer irritatie. Na een foute retourzending waar ik zelf achteraan moest en vervolgens de weigering om volgens afspraak een vervangend product te leveren ben ik er klaar mee. Erg jammer
Beste meneer/mevrouw,
Wat verschrikkelijk jammer dat de screenprotector ervoor heeft gezorgd dat de touchscreen niet goed werkt. Een combinatie deal hoort inderdaad vlekkeloos te werken en hoort juist geen problemen op te leveren. Graag ontvangen wij een link naar de productpagina zodat wij dit kunnen doorgeven aan onze collega's. Op deze wijze kunnen wij het aanbod wijzigen en het probleem te verhelpen bij andere klanten.
Daarnaast willen wij onze excuses aanbieden voor het leveren van dezelfde screenprotector. Wij doen ons best om de beste service te verlenen en daarom bedanken wij u voor het schrijven van deze review. Deze situatie kunnen wij zeker aankaarten bij de desbetreffende afdelingen zodat klachten correct worden afgehandeld. Graag ontvangen wij een ordernummer met een korte toelichting per e-mail. Via deze weg kunnen wij de bestelling terugvinden en dit doorzetten. De e-mail kunt u versturen naar geenglimlach@coolblue.nl.
Coolblue.
Makkelijk en eenvoudig bestellen, en altijd helder wat de kosten zijn. Niet zoeken naar verzendkosten of zo.
VerzendingFijn dat je Gratis in de avonduren kan laten bezorgen. Echt heel prettig.
Fijne en duidelijke website. Bestellen, afrekenen en klantenservice is allemaal heel strak geregeld. Duidelijke communicatie over de status van de bestelling en bezorging.
KlantenserviceEen product wat ik heb gekocht bleek al vrij snel een defect te hebben. Helaas had ik wel net alle verpakking, boekjes en dergelijke weggedaan. Ik kon het product desondanks zonder moeilijk doen gewoon terugsturen en heb mijn geld teruggekregen. Het hele proces van aanmelden van het defect, retour sturen (gratis) en geld terugstorten verliep soepel, snel en gestroomlijnd.
duidelijke goed ingedeelde site waar alles heel goed in is te vinden.
ook zelfs voor mij.
helaas, helaas, helaas, helaas: na 4 dagen nog steeds NIETS ontvangen!!!!!
Beste meneer Smith,
Wat ontzettend teleurstellend dat jouw bestelling na 4 dagen alsnog niet is geleverd. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zo lang wacht op een bestelling dat de volgende dag in huis moet zijn. We hebben direct ook een verzoek gedaan om jouw bestelling te vinden op naam. Zodra wij de bestelling hebben gevonden, dan doen wij een verzoek om de bestelling zo snel mogelijk te leveren.
Daarnaast zouden wij het op prijs stellen als u ons ook een e-mail kunt versturen met het ordernummer. Hiermee zien wij direct om welke bestelde producten het gaat. De e-mail kunt u versturen naar geenglimlach@coolblue.nl.
Wij zien uw reactie graag tegemoet en hopen het snel te hebben opgelost.
Coolblue.
Altijd voldoende keus en voldoende voorraad, en altijd alles tiptop verpakt. Goede vergelijking tussen producten te maken
VerzendingSnelle levering, nooit iets beschadigd
ik heb het toestel in de middag besteld, heb gekozen om hem zelf op te halen in de winkel zodat ik hem direct dezelfde avond nog in gebruik kon nemen. Dit was een positieve ervaring omdat de winkel vlakbij mijn woning gelegen ligt. Laptop stond ook in de winkel dus ik kon hem eerst nog even gebruiken voordat ik besloot hem mee te nemen.
Verzendingopgehaald in de winkel, nadat ik de laptop gereserveerd had. verliep soepel en vriendelijk
Klantenservicevroeg om een Nederlandse handleiding, werd per direct op de mail gezet.
De belating is snel geregeld en je krijgt en netjes emailtje met de informatie over je betaling en je product.
VerzendingHet is super snel, netjes en blij afgeleverd. Verder niks op aan te merken. Ze doen wat ze beloven.
KlantenserviceIk heb persoonlijk geen ervaring met de klantenservice, (omdat alles zo goed werkt) maar mijn vader wel, en hij is enorm tevreden.
Zoals gebruikelijk een fijne winkelervaring. Ze waren niet de allergoedkoopste, maar voor die twee euro meer heb ik wel bij een betrouwbare en prettige winkel mijn boodschapje gedaan. Misschien dat het follow-up-mailtje "Accessoires, handig voor bij jouw router" niet bij iedereen in goede aarde valt.
VerzendingDe levering was anderhalf uur vertraagd, maar nog altijd op de afgesproken dag. Mijn router zat in de gebruikelijke blauwe doos met voldoende luchtzakken. Ook bij mijn vorige bestellingen was over de verpakking en levering niets op aan te merken.
Gewoon snel. Bestellen, betalen, leveren. Zeer flexibel met gewenste leverdatum en -tijd. Zoals altijd prettige webwinkel met enorme keus.
Ook de combi aanbiedingen die je ook kan aanpassen zijn erg prettig
Lenovo tablet besteld. Op het scherm zat een sticker geplakt. Bij het verwijderen van deze sticker bleven er zeer hardnekkige lijmresten achter die er vrijwel niet afgepoetst konden worden.
Beste meneer/mevrouw,
Goed om te weten dat u de bestelling gemakkelijk hebt kunnen plaatsen en deze ook op het gewenste tijdstip werd geleverd. Het is natuurlijk wel jammer dat de sticker niet gemakkelijk van de tablet kon worden verwijderd. Je kunt het eventueel ook proberen door de plek van de sticker te deppen met een vochtige doek. Anders kun je het ook proberen met een schoonmaakmiddel voor touchscreens. Hiermee kun je namelijk ook de sticker resten mee verwijderen. Laat u het ons weten of het is gelukt? U kunt ons een e-mail versturen met het ordernummer en het resultaat. De e-mail kunt u versturen naar geenglimlach@coolblue.nl en dan pakken we het daar verder op.
Wij zien uw reactie graag tegemoet.
Coolblue.
Product snel gevonden. Bestelling plaatsen ging makkelijk en vlot. Betaling ging ook heel makkelijk en vlot
VerzendingOp tijd geleverd en goed verpakt