Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenGeen problemen met betalen gaat snel en simpel via ideal. Denk niet dat hier veel meer aangedaan kan worden.
VerzendingLoop al vanaf verleden week op een TV van Samsung te wachten, besteld de woensdag voor goedevrijdag en het is nog steeds niet binnen. De vervoerder heeft een paar keer de lever datum verschoven zou gisteren (02-06-2017) leveren in de avond. Wordt in de middag opgebeld dat de levering niet kon door gaan en dat de nieuwe levering 03-06-2017 zou worden tussen 08:00 en 13:00 uur, wel je raad het al geen levering. Coolblue gebeld en kunnen en willen er niets aan doen.
KlantenserviceKlantenservice neemt niet eens contact op met vervoerder maar zegt gewoon doodleuk dat het nu 07-06-2017 wordt voor een TV die op voorraad is en de volgende dag geleverd wordt. Wel niet dus.
Beste meneer/mevrouw,
Wat ontzettend balen dat uw bestelling nog steeds niet is geleverd. Normaliter kunt u zeker verwachten dat een geplaatste bestelling direct de volgende dag wordt geleverd. Echter hebben wij een aantal dagen enorme drukte ervaren als gevolg van storingen bij verschillende koerierdiensten. Onze klantenservice medewerkers kunnen inderdaad alleen uitgaan van de informatie dat wordt verstrekt via de Track & Trace code. Wij kunnen helaas geen nieuwe afleverafspraken inplannen omdat de koerier dit inplant voor hun bezorgers.
Voor nu kunnen wij u alleen adviseren om de Track & Trace code in de gaten te houden. Alle koerierdiensten doen onwijs hun best om alle vertragingen in te halen zodat wij binnenkort wel weer een snelle levering kunnen bieden.
Mocht je nog andere vragen hebben, dan horen wij het graag.
Coolblue
CoolBlue everywhere announces "always next day delivery if purchased until 23:59". However the availability was only from one day after, for which I wasn't available. The rest of the purchasing process was ok.
VerzendingSo far I haven't seen the product, after its delivery has been cancelled five times by CoolBlue/Dynalogic. The client service takes much too long to pick up the phone and effectively do nothing.
KlantenserviceAfter having talked to the client service three times to find when the order is finally be delivered (ten days after the order was placed), they always come up with scripted excuses and delay the conversation by saying they will try to deliver later.
Dear sir/madam,
Our sincere apology for the delayed delivery. It was never our intent to have you wait ten days for the order to be delivered. Currently we've had an influx of incoming orders with led to understaffed people to handle all delivery appointments and customer care on all communication channels.
Normally we can keep our promise for the next day delivery. Hopefully this won't keep you from placing orders with Coolblue in the future. If you have any other questions, please don't hesitate to contact us again.
Kind regards,
Cooblue
Alles is snel gegaan, jullie begrijpen gelukkig dat ik niet langer dan 1 nacht wakker kan liggen wachten op mijn bestelling
Inductiekookplaat besteld, met het idee dat deze de volgende dag zou arriveren (aangezien de oude kapot was), niet gearriveerd. Blijkt dat ze een dikke storing gehad hebben en dat de bestelling niet opnieuw ingepland kan worden. Onbekend hoe lang het gaat duren. Zelf voorgesteld om een nieuwe bestelling te plaatsen, maar ook bij nieuwe bestelling zelfde probleem. Geld terugstorten kan alleen als zij het product terug hebben van de transporteur. Dus dat wordt ook afwachten. Dus paar dagen zonder kookplaat verder, geld voor onbepaalde tijd gekaapt door CoolBlue en geen vooruitzicht op een nieuwe. Eerst ervaring met CoolBlue is dus ronduit slecht. Overigens zijn de collega's die gesproken heb uiterlijk vriendelijk, dus klantcontact is goed. Maar ja, ik wijk uit naar een concurrent helaas en denk niet dat ik snel een tweede bestelling ga proberen.
VerzendingZie het verhaal hierboven. Door een storing is het product nooit geleverd en kan ook niet aangegeven worden hoe lang het nog duurt.
KlantenserviceDrukker dan normaal, maar de medewerkers zijn vriendelijk. Uiteindelijk werd niet moeilijk gedaan over de annulering, ik ben alleen mijn geld nog voor onbepaalde tijd kwijt.
Beste meneer/mevrouw,
Ten eerste willen wij u onwijs bedanken voor het schrijven van de review. Het is spijtig te lezen dat zowel uw eerste en tweede bestelling niet is geleverd. U bent inderdaad goed geïnformeerd over de storing. De storing heeft ook een enorme drukte veroorzaakt waardoor niet alle bestellingen tijdig zijn geleverd. We kunnen het aankoopbedrag pas op jouw rekening terugstorten wanneer het pakket weer in het magazijn terecht is. Helaas kunnen wij de retourboeking zonder een retourzending niet in gang zetten.
Het is ontzettend jammer dat deze eerste ervaring ervoor heeft gezorgd dat u geen bestellingen meer bij ons zal plaatsen. Mocht u in de toekomst ons een tweede kans willen geven, dan zien wij uw bestelling wel verschijnen. Voor nu adviseren wij u de bijschrijvingen op uw bankrekening in de gaten te houden voor de retourboeking.
Mocht je nog andere vragen hebben, dan horen wij het graag.
Coolblue
Bestelling op tijd, volgens afspraak de volgende dag in goede staat geleverd. Verwacht dat de volgende bestelling eveneens vlotjes wordt afgehandeld.
Verzendingprima product, geheel volgens verwachting
De betaling verloopt prima en soepel, integratie met ideal is top geregeld. Ook de factuur en het besteloverzicht worden netjes en overzichtelijk per mail afgeleverd.
VerzendingEerst werd mijn pakket met een dag vertraagd wegens drukte bij Post NL, soit, kan gebeuren. Vervolgens (lees volgende dag) wordt gemeld bij mij dat het pakket is bezorgd bij het pakketpunt. Toen ik bij het pakketpunt kwam was het pakket gewoon niet aanwezig. Mensen daar konden mij niet vertellen waar het wel was. Ook bij Coolblue was niet bekend waar mijn (850 euro dure) pakketje gebleven was.
KlantenserviceDe mensen op de klantenservice zijn vriendelijk, en proberen hun uiterste best te doen.
Echter kreeg ik bij de vertraging van Post NL te horen dat het de dag erna aanwezig zou zijn, alleen kon men mij niet vertellen in welk tijdsvak de bestelling geleverd zou worden, ook wist men niet zeker of het de dag erna zou zijn.
Vervolgens bij het "kwijtraken" van mijn pakketje heeft men bij Coolblue gelijk een melding in het systeem gezet, en ging men er gelijk mee aan de slag. Echter heb ik wederom geen antwoord gekregen over wat er mogelijk met het pakketje zou zijn gebeurd, of wat er geregeld zou worden als mijn pakketje niet meer boven water komt.
Beste meneer.mevrouw,
Wat onwijs vervelend om te moeten zien dat jouw bestelling zo mis is gelopen. Dit is natuurlijk niet wat je van ons gewend bent, en zeker niet wanneer je het zo hard nodig hebt. Daarvoor onze excuses. De reden dat alles zo abstract leek te zijn, is een storing bij vele van onze vervoerders. Dit heeft ervoor gezorgd dat zowel communcatie als levering een dusdanige vertraging op hebben gelopen. We willen je natuurlijk wel graag verder helpen, zou je ons daarom kunnen vertellen of alles goed is gekomen. Alvast bedankt.
Coolblue
Geen problemen gehad, betaling via ideal kreeg meteen een bevestiging dat het was betaald .
VerzendingNooit problemen gehad tot vandaag. was een storing waardoor ik mijn product uiteindelijk eerst zaterdag toen zondag toen maandag toen uiteindelijk dinsdag kreeg. Heel erg vervelend maar heb verder nooit problemen gehad daarom 4 sterren.
Bestellen ging vlot en was duidelijk. Kon het gemakkelijk vanaf mn telefoon jn de trein doen.
VerzendingDe levering was langzamer dan verwacht. Mede door het feit dat er veel besteld was.
Duidelijke websites en een groot aanbod. Ik had een 30pins naar usb kabel nodig (iphone 4s oplaadkabel) en die hadden zij op voorraad. De prijs voor de specifieke product was vrij hoog, namelijk 15 euro. De kabel is echter wel van goede kwaliteit, wat ik niet over de kabeltjes kan zeggen die ik voor 3-5 euro heb gekocht. Vergeleken met andere winkels was deze kabel ook gewoon één van de goedkoopste.
VerzendingIk had 23:50 besteld en ik had de kabel echt de volgende dag nodig. Om 9:00 was het pakketje in de brievenbus gedaan. Er zat dus maar ~9 uur tussen bestelling en bezorging. Uitstekend!
Ook de verpakking was prima. In een envelop met luchtbelvulling. Geen beschadigingen te zien. Product kwam dus in perfecte staat binnen.
Best shop experience ever. You can find everything there and for a really good price.
VerzendingPerfect. It was on time.
KlantenserviceVery good service.
Prima tot aan betaling, duidelijk dat ik het de volgende dag zou krijgen. Totdat het op leveren aankwam...
VerzendingLevering was beloofd op afgelopen zaterdag. Echter, door een storing is hij vandaag pas afgeleverd op het PostNL pickup point. Erg jammer......
KlantenserviceMaar 1x geïnformeerd dat de zending vertraging had door een storing...
Beste Jacvin,
Wat enorm vervelend dat jouw bestelling niet op tijd is afgeleverd bij het ophaalpunt. Door een storing bleek zaterdag voor veel pakketjes uiteindelijk niet haalbaar te zijn. Dat betreuren wij ook. Daarnaast kijken we kritisch naar de afgelopen paar dagen zodat we dit kunnen verbeteren in de toekomst Jacvin. Onze excuses voor deze ervaring.
Met vriendelijke groeten,
Coolblue
Prima service, scherpe prijzen! Door een storing bij PostNL had mijn pakketje wat vertraging opgelopen maar dit werd netjes toegelicht waarna de zending de dag er op alsnog netjes aan kwam.
Fijne en makkelijke site om de juiste monitor te selecteren. Monitor is geheel naar verwachting.
VerzendingGoed verpakt en gewoon op tijd!
Afgelopen dinsdag een vriezer besteld voor mijn nieuwe huis, waar we zondag naar toe zijn verhuisd. Gekozen voor levering op vrijdag -- dan kon ie mooi nog een tijdje staan om tot rust te komen en had ik na en tijdens de verhuizing beschikking gehad over een vriezer ipv alleen een koelkast zonder vriesvak.
Maar helaas, door een storing bij bezorger Dynalogic is m'n vriezer in limbo geraakt. De communiciatie hierover is zo slecht vanuit de combinatie Cooblue en Dynalogic (ik heb hierover welgeteld 13 automatische mailtjes gehad) dat ik helaas lange tijd met de klantenservice heb moeten bellen, en nog niks wijzer ben geworden. Wordt hij nog geleverd of niet? Ik weet het niet.
Coolblue, volgens mij hebben jullie je zaakjes wel op orde, maar waarom jullie dan in hemelsnaam kiezen voor Dynalogic als bezorgdienst is mij een raadsel. Voor mij nooit meer witgoed bij Coolblue.
Levering wordt keer op keer uitgesteld door een storing bij Dynalogic. Tevergeefs meerdere keren thuis gebleven.
Update: gisteren zou het andere deel van mijn bestelling (een stofzuiger) met drie dagen vertraging "rond half negen 's avonds" worden geleverd, doch uiterlijk voor tien uur. De track-en-trace van Dynalogic had echter geen behoefte om zinvolle updates te geven, en om half elf kreeg ik een sms dat het pakket er om elf uur zou zijn. Dat bleek ook ijdele hoop, want om half twaalf 's avonds kwam er een mail om een nieuwe bezorgafspraak te maken. Kortom: weer ronduit hopeloos van Dynalogic.
Update: vandaag weer een kwartier aan de lijn gehangen voordat ik 'de eerstvolgende' in de rij was. Op het moment dat ik aan de beurt ben valt de lijn compleet stil. Ophangen en opnieuw bellen, waarna ik vrolijk weer achteraan de wachtrij kom. Probeer het nog wel een keer op een rustiger tijdstip, maar Coolblue heeft zo te zien serieuze issues op de klantenservice.
Update:
N.a.v. van de reactie hieronder heb ik ze een mail gestuurd, waarop ik na ruim twee dagen eindelijk een antwoord heb. Helaas bestond de mail vooral uit platitudes en is er nog geen actie ondernomen, en is m'n vriezer nog steeds niet bezorgd ...
Update:
De vriezer is uiteindelijk twee weken te laat (en ruim buiten het aangegeven tijdvak) bezorgd. Ik ben blij dat ie er eindelijk is, maar de passiviteit van Coolblue en het afgehele falen van Dynalogic heeft er wel voor gezorgd dat ik nooit meer witgoed bij ze ga bestellen.
Beste Colorblind,
Wat een enorm vervelende ervaring op alle vlakken. De levering(of niet-levering tot op heden) en met onze klantenservice. Hiervoor bieden we onze oprechte excuses aan.
Er is een storing geweest waardoor er een heleboel leveringen in de soep zijn gelopen. Dat is enorm balen. Ook wij zijn er uiteraard niet blij mee. Als je dan ook nog allerlei e-mails krijgt met informatie wat dan ook uiteindelijk ook niet blijkt te kloppen, dan snappen we de nare smaak hiervan.
We willen graag met je meekijken naar de zaak en of er iets is wat wij er nog aan kunnen doen. Zou je hiervoor misschien het ordernummer van de bestelling naar geenglimlach@coolblue.nl kunnen toesturen?
Met vriendelijke groeten,
Coolblue
Duidelijke website met goede aanbevelingen. Simpel te bestellen, en daarbij wordt duidelijk vermeld hoe nu verder.
VerzendingProduct wel (1 dag) te laat, maar dat kwam door een storing waarvoor al per mail gewaarschuwd was. Genoeg afhaalpunten om uit te kiezen en geen enorme doos voor een klein product, dus verder prima.
Website is makkelijk rond te navigeren, De zoek opties werken ook goed. Makkelijk bestelling te plaatsen
VerzendingDe verzending is bij coolblue altijd wel snel. En dat het (mits of voorraad) de volgende dag altijd binnen is (en als het kan ook de zelfde dag)
KlantenserviceHad een tijdje geleden een keer een probleem met een bestelling en ik kreeg de volgende dag (na contact opnemen met de klantenservice) direct mijn geld terug.
Allereerst excuses voor deze lange review over coolblue. Mocht je geen zin hebben om dit te lezen dan adviseer ik je naar onder te scrollen, daar staat de beknopte versie:
Review:
Vrijdag 2 artikelen besteld via hun site omdat we het zondag nodig hadden. Je betaald er iets meer voor maar dat compenseren ze mooi met hun uitstekende service staat er op de site.
Nou niet dus. Deel 1 van het pakket kregen we keurig netjes binnen, deel 2 niet.... Vreemd denk je dan, want het is beide van het zelfde merk. En vermoedelijk ligt het ook in het zelfde magazijn. Maar daar oordeel ik niet over. Ik bent niet de logistiek planner van coolblue tenslotte.
Nou even kijken wat de track en tracé code zegt, "Uw pakket komt maandag".. Huh!? In plaats van iets meer te betalen en een super snelle levering betaal je opeens iets meer voor een product waarop je ook nog eens langer moet wachten! Dat leek ons niet de bedoeling. Direct geappt (appen, blijf ik geweldig vinden dat het kan naar een bedrijf) en op zaterdag na ongeveer een uurtje een antwoord ( officieel zouden ze binnen een half uur moeten reageren maar goed, ik heb ook wel eens moeite om mijn lunch pauze precies 30 minuten aan te houden.)
Reactie, "excuses, er is wat mis gegaan, we hadden een grote storing in het magazijn. Daardoor is uw product niet uitgeleverd." Nouja, prima kan gebeuren. Niemand is perfect. Daarna nog 1100 keer excuses aangeboden gekregen en hebben ze beloofd dat het zondag zou komen.. Precies op tijd want zondag avond hadden we het nodig.
Jullie raden het al.. Half 2... Niks.... Half 3.. Nog niks... Half 4.. Nog steeds niks. Wij ons maar lichtelijk zorgen aan het maken.... Nog maar eens appen.... 45 minuten later (raar half uur wederom) nog geen reactie... Dan toch maar eens ouderwets bellen... Coolblueër aan de lijn... Super sympathiek (zo nep als wat natuurlijk) beloofde ons echt dat het vandaag zou komen voor 6 uur. Naja oké... Wij weer wachten. Het was deze zondag gelukkig net iets koeler dan de zaterdag (29 graden tegen 30 graden) dus het viel alles mee om binnen te blijven op ons pakketje te wachten.. We hadden ook naar strand kunnen gaan ofzo..
Uiteindelijk om 7 uur savonds nog maar eens een appje gestuurd dat het niet binnen is gekomen. Weer een super sympathieke reactie gekregen dat ze het super vervelend vonden dat het mis was gegaan en bla bla bla.... Veel praatjes, weinig product.
Maandag komt het echt! Nouja niet meer nodig maar volgende week waarschijnlijk weer wel, dus vooruit laat maar komen... Tenslotte krijg je dan wel een kleine compensatie.
Ondertussen is het maandag middag 16:15, hebben ze nog 15 minuten om de levering te laten plaatsvinden want deze komt voor half 5 hebben ze beloofd... en zit ik alweer heel de dag binnen.
Kort om heeft ons dit 3 dagen van plezier gekost, die onbetaalbaar zijn
-----------------------------samenvatting-------------------------------
Voor de mensen die het hele stuk niet helemaal willen lezen volgt hier een korte samenvatting over coolblue:
Ze komen beloftes niet na, ze sturen je van het kastje naar de muur en stellen je keer op keer teleur.
Hun super service = is waardeloos
Hun prijzen = iets te duur.
Hun klanten service = lijkt wel een kleuterschool.
---------------------------------------------------------------------------------
Edit 16:19. Zowaar geleverd. Maar helaas te lang en te veel gezeik gekost om van deze slechte review af te zien.
Eigenlijk geen mening want ze hebben nog steeds niks geleverd.
KlantenserviceEen kleuterschool met typ diploma zou het beter voor elkaar hebben. Beloftes van coolblue zijn niks waard.
Hey,
Bedankt voor het invullen van deze review. We hebben hem helemaal gelezen hoor! Als allereerste willen wij, voor de 1101e keer, onze excuses aanbieden. Dit was namelijk totaal niet onze afspraak met jou en dat is dus ook niet wat je van ons zou mogen verwachten. Er is in het afgelopen weekend een heleboel mis gegaan waardoor er flink wat pakketten niet op tijd zijn geleverd en waardoor wij zelf ook in het duister aan het tasten waren over wanneer het pakket geleverd zou worden. Wij hebben je in elk geval de informatie gegeven die wij op dat moment ook hadden, het was dus absoluut niet de bedoeling om je voor de gek te houden of voor te liegen. Wij zijn wel echt heel blij om te zien dat je het pakket nu wel netjes in huis hebt. Wij gaan er bij je volgende bestelling absoluut voor zorgen dat je de service van ons krijgt die je van ons verdient! Als je hier zelf nog vragen of opmerkingen over hebt, horen wij ze heel graag van je. Op die manier kunnen wij ons namelijk blijven verbeteren. Als je dit zou willen doen, kan dit via geenglimlach@coolblue.nl. We hopen gauw van je te horen.
Coolblue
Overzichtelijke website en simpele zoekfunctie. Hoewel ze niet de goedkoopste zijn, maakt het stukje service die ze bieden zowel offline als online, de meerprijs waard.
VerzendingZoals vermeld op de productpagina was het product een dag na bestelling binnen.
KlantenserviceHet invoeren van je offertenummer is genoeg om te bepalen of je nog garantie hebt op je producten. Daarnaast was het retourneren van mijn telefoon erg eenvoudig en werd ik vriendelijk te woord gestaan in de winkel van Coolblue (Utrecht).
Ik heb al vaker een bestelling gedaan bij Coolbue. Pas een monitor gekocht waar 2 doden pixels in zaten. Netjes kunnen omruilen zonder enige problemen. komen hun beloftes goed na. En de levering is op tijd. Kortom een goed serieus bedrijf.
Normaal is Cool duur dan ander shops. Dit keer was deze goedkoper dan elders. zelfs monitors in Duitsland zijn duurder. voor 24" inch
VerzendingGeen kabel in de doos, Gelukkig had ik nog een stroomkabel en HDMI liggen.
Hoi Night Falcon,
Wat balen dat er geen kabel in de doos zat. Klopt het dat hij niet meegeleverd zou worden? Dit willen we graag voor je uitzoeken. Zou je hiervoor jouw ordernummer en een korte toelichting per mail naar ons willen sturen naar geenglimlach@coolblue.nl? Dan zoeken we het gelijk voor je uit. Alvast bedankt voor je reactie.