Megekko

Gebruikers over webshop Megekko

Dinsdag allerlei losse componenten voor een nieuwe PC besteld, woensdag alles in huis. Normaliter is dat 'de norm', maar tijdens de eerste week van de Corona-iedereen-werkt-thuis ellende, vind ik het erg knap!

Ik ben er blij mee! (ohja, en mn nieuwe PC werkt als een zonnetje!)

Prima verpakt, en snel geleverd.
Had 7 losse producten besteld, waaronder een systeemkast.
Die kast werd gewoon in zijn eigen doos verzonden, de rest zat in een stevige doos van Megekko. Alleen jammer dat ik die niet mocht openmaken met een kettingzaag :-(

zondagavond om 20.30 twee schermen besteld voor het thuiswerken, dinsdag om 10.00 waren ze binnen
dinsdagavond nog een extra DVI besteld en die ook de volgende dag netjes in huis

zeer snel geleverd

Via Tweakers een laptop besteld om 21:45, om 13:34 de volgende dag in huis. En een uur later konden mijn dochters er al mee aan de slag.

Snel, mooi klein formaat laptop. Ivm het huiswerk doen thuis

In principe een prima site. User experience is niet echt optimaal, zeker voor beginners. Voordeel aan megekko is dat ze over het algemeen wel alles op voorraad hebben. Levertijd is altijd on point.

GPU besteld, geen top of the line, maar had er al een en was voldoende prijs/prestatie voor wat wij er thuis mee doen.

Prijs was iets gezakt, dus dat is een plus.

Goede prijs, snel en makkelijk te bestellen en vlotte levering.
Ook goede informatie over de voortgang van de verzending door Megekko.

Ik gebruik Megekko al jaren. Goede prijzen, snelle service, goede voorraad en best of all: grappige verpakkingen en e-mails.

20u besteld, en 12 uur later om 8:00 in huis :D Wat wil je nog meer?

Prima site, overzichtelijk, bestelproces was eenvoudig genoeg zonder de verplichting om allerlei accounts aan te maken. Snelle bezorging, voldoende informatie over beschikbaarheid, en de prijzen zijn zeer concurrerend.

Goed verpakt, correcte communicatie van bestelling/verzending/factuur/etc en zeer snel bezorgd, 's avonds besteld, volgende ochtend 11:00 binnen.

Ik had iets besteld. Vanwege de corona crisis heb ik van te voren contact opgenomen of ze nog steeds binnen de beloofde tijd kunnen leveren. Dit was het geval.

Artikel werd op tijd geleverd, en ik kon kiezen om het bij een afhaalpunt te doen.

Ik kreeg redelijk snel (zelfde dag) antwoord dat ze binnen de gestelde tijd konden leveren.

Megekko has been my go-to retailer in regards to pc parts. The delivery is super-timely, always with high quality products.
The products have a great quality/price ratio with plenty of information on their website.

The customer assistance is also pretty useful, once I ordered a new RAM to my old address and they told me how to get it to the right address after shipping! Super nice.

So far via megekko I built a gaming rig, a VR racing simulator and as simple as ordering a new keyboard because the cat spilled water on it.

Highly recommend Megekko.

Products always arrived on time.

Webshop met overzichtelijke website en goede navigatie. Biedt scherpe prijzen met voldoende producten op voorraad. Verzending was snel en netjes.

Bestelling samengesteld op basis van levertijd, zodat ik bij 1 winkel, alles zo snel mogelijk geleverd zou krijgen. Alles wat ik wilde hebben was op voorraad bij MeGekko, en laagste combi prijs, dus besteld.

Blijkbaar betekent op voorraad niet daadwerkelijk op voorraad, want einde van de dag, nét na werktijd (komt verdacht slecht uit ivm bereikbaarheid van de winkel), werd ik per mail op de hoogte gesteld van het feit dat van 1 artikel de verwachte levertijd 1 dag later werd. Dus ook meteen van de hele bestelling. Waar zijn die voorraden op de website dan op gebaseerd dacht ik toen al. Maargoed, is vast iets mis gegaan. Dus nog een dag gewacht. Net na 18u: wederom hetzelfde. "Verwachte" leverdatum weer een dag later. MeGekko gaat wel erg losjes om met de begrippen "op voorraad", "levertijd" en "verwachte datum".
Omdat de hele bestelling hing op 1 artikel, heb ik per mail gevraagd of de zending niet gesplitst kon worden. Dat kon niet "want het ordersysteem is geautomatiseerd". Ok, dat het druk is in coronatijd, dat is helaas zo, dat je foutjes maakt als bedrijf, kan ook gebeuren, maar kom niet aan met onzinverhalen. De order blijft immers intact in jullie systeem, en de relatie met de voorraden ook (al twijfel ik of die wel echt accuraat worden bijgehouden), alleen zijn er 2 zendingen mee gekoppeld ipv 1.
Als je een slecht ordersysteem hebt, dan is dat jouw probleem als winkel. Niet dat van de klant. En zelfs al heb je nu geen tijd om over te stappen naar andere software, dan steek je de handjes uit de mouwen, pak je een lege doos, en verdeel je de artikelen over 2 dozen naar de verzender.
Als alternatief werd me de optie voorgeschoteld om de order te annuleren, en een nieuwe te maken met alleen de artikelen erin die wel snel geleverd kunnen worden "dan moet ik alleen wel nog een keer verzendkosten betalen". Dat is natuurlijk onzin. Ten eerste kun je geen verzendkosten rekenen voor iets dat nooit verzonden is (de oorspronkelijke bestelling), ten tweede zaten er artikelen in de zending die intussen 20 euro duurder waren geworden. Iets meer extra kosten dan werd voorgespiegeld dus.
De conclusie voor mij was dus: overstappen naar een combi van andere webwinkels om de prijs zo laag mogelijk te houden, en de bestelling bij MeGekko annuleren.
Wat blijkt? Er is nergens een optie "annuleer bestelling" op de site. Er is bovendien geen telefoonnummer. Annuleren moet dus per mail, en je moet dus maar afwachten of de mail eerder gelezen wordt dan de bestelling verstuurd.
Kortom: jammer MeGekko. Ik heb een paar keer goede ervaringen met jullie gehad in het verleden, vanwege lage prijzen, goede voorraden, en overzichtelijke catalogus, maar als puntje bij paaltje komt zijn er ineens echt wat dingen mis.
2 sterren lijkt wel erg harsh, maar voldoende is het gewoon niet. Dus geen andere optie.

de hele verzending werd niet verstuurd vanwege 1 product waarvan de verwachtte levertijd een paar keer opschoof. Ondanks het feit dat de website aangaf dat het product op voorraad was. Op basis van die status "op voorraad", en snelle verwachte levering, heb ik het juist ook daar besteld. Orders kunnen vervolgens niet gesplitst worden over 2 pakketjes, want "het ordersysteem is geautomatiseerd". Jongens, de order blijft 1 geheel, je verspreidt hem alleen over 2 doosjes die je aan PostNL meegeeft, that's it. Een ordersysteem moet jou helpen, niet beperken.

Als je een webshop bent kun je zulke dingen gewoon echt niet maken.
De enige reden dat ik niet "waardeloos" als waardering heb gegeven is omdat er met de producten zelf niets mis is (voor zover ik kan beoordelen, want ik heb ze niet...)

Er is geen telefoonnummer, ik krijg vreemde excuses waarom een zending niet gesplitst kan worden (het ordersysteem is geautomatiseerd), ik krijg niet kloppend advies, namelijk dat annuleren en opnieuw bestellen 1x extra zendkosten met zich meebrengt, terwijl ik mag hopen dat een geannuleerde zending ook betekent dat de zendkosten niet in rekening worden gebracht, want PostNL is er niet aan te pas gekomen. Daarnaast zijn artikelen in de tussentijd duurder geworden dus er is sprake van veel meer extra kosten.
Er is geen telefoonnummer, alleen een emailadres.
Eigenlijk vind ik de klantenservice in dit geval "waardeloos", ik heb er alleen "slecht" van gemaakt omdat het ongetwijfeld druk is in deze vreemde tijd.

Ik heb nu voor de 2e of 3e keer iets besteld bij Megekko en alle keren verliep de bestelling en de levering vlekkeloos. Inmiddels ook aangeraden aan vrienden en collega's en die hebben vergelijkbare ervaringen.

Ik heb een 4K monitor besteld om thuis te kunnen werken. Deze zondagavond besteld en de volgende dag in huis. Top.

Ik heb nog maar 2 aankopen gedaan op deze site, maar ze zijn allebei vlot en simpel afgehandeld. In vergelijking met andere sites ligt de prijs ook gemiddeld iets lager.

Verzending naar België duurde maar 2 dagen!

Ik had op korte termijn een tweede scherm nodig voor mijn laptop. Megekko biedt erg snelle service. Om 21.00 uur bestelt en de volgende dag voor 12.00 uur in huis. Meerdere keren per mail op de hoogte gebracht van de status. Het product wat ik heb ontvangen is ook top!

De snelheid van het leveren was voor mij erg belangrijk. Ik ontving het product de volgende dag voor de middag al. Erg blij mee.

Er werd gevraagd om een review te schrijven voor megekko en in ruil daarvoor maak ik kans een iPad te winnen. Ook al weet ik dat er geen enkele kans is dat ik die ga winnen, schrijf ik deze review omdat het een geweldige website is en ik er geen probleem mee heb wat van mijn tijd te gebruiken om daarover te vertellen. Voor mijn nieuwe computer heb ik hier alle onderdelen gekocht, ze waren de volgende dag al in huis. Probleemloos voor €900 aan onderdelen gekocht, dat verdient de 5 sterren zeker. Goede prijzen ook!

Voor €900 aan onderdelen gekocht en alles was er de volgende dag. Goede verpakking, geen schade opgelopen, helemaal tevreden.

Recentelijk weer iets bij Megekko besteld (Synology DS220J, WD Red 4 tb en laptoptas), bestelproces verliep soepel en producten werden snel en goed verpakt verzonden. Enige nadeel van Megekko is de email met de vraag om hen te beoordelen op o.a. Kiyoh en Tweakers.

Staat heel vaak bij de goedkoopste winkels in de lijst in de pricewatch. Zo kan ik makkelijk meerdere producten groeperen in 1 aankoop bij 1 winkel.

Had snel iets nodig, was de volgende dag geleverd in België.

Prima updates per mail over de verzendingsstatus.

2x besteld tot nu toe, beide keren levering in 1 dag (naar Belgie).
Alle onderdelen waren in perfecte staat.

Geen negatieve ervaringen.

Geen ervaring met de klantenservice

Het bestel proces is makkelijk te doorlopen, snelle bezorging binnen 24 uur. Product is zoals verwacht.

Product in eigen verpakking verstuurd, goed voor het milieu.

Nieuwe SSD nodig. Spoed. Dag 1 besteld, dag 2 afgeleverd. Spulletjes draaide binnen 48 uur. Klasse.

Juiste en tijdige communicatie.

Scorekaart voor Megekko