Megekko

Gebruikers over webshop Megekko

Er stond duidelijk bij dat het bij de fabrikant op voorraad was. En ik wilde het op een later moment krijgen (op mijn vrije dag), keurig op de afgesproken dag geleverd. Goed verpakt en netjes aangeboden.

Ik had sodimm besteld was dus even bang dat dit in een envelop verpakt was (raakt makkelijk kwijt), maar zat keurig in een net doosje. Werd daarom ook netjes aangeboden door DHL op de afgesproken dag.

Altijd makkelijk en snel besteld, en het niet zoveel later al in huis. Bij mijn vorige PC upgrade hier ook aankopen gedaan, nooit een probleem gehad. Alles was ook goed verpakt.
Megekko is een van de go-to shops voor wanneer ik onderdelen nodig heb. De prijzen zijn competitief, de service is goed en ze hebben een uitgebreide voorraad.

Was allemaal snel verzonden, had het binnen 3 dagen in huis, terwijl ik het 's avonds had besteld.

Megekko is erg betrouwbaar en heeft alle producten die je van een gespecialiseerde verkoper kan verwachten. Vind zelf vooral de uitgebreide productomschrijvingen (o.a. dimensies) erg handig, voegt zeker wat toe. Meestal ook een van de goedkopere winkels, maar de betrouwbaarheid is zeker een meerwaarde.

Verzending gebeurt altijd heel snel. Helaas standaard via Post.nl, al zal dat voor anderen misschien niet veel uitmaken. De verpakking is altijd erg degelijk, ze weten duidelijk hoe ze met kwetsbare spullen om moeten gaan.

Redelijk fijne website. Ik vind altijd snel wat ik zoek. De prijs is meestal goed. Verzending ging dit keer echt super vlot. Binnen 24u had ik mijn product binnen. Goed ingepakt in een doos van goed compact formaat. Ik koop hier regelmatig en is altijd een succes.

Snel en goed verpakt.

Erg prettige duidelijke webshop met een eerlijke verwachte levertijd. Dit is helaas niet altijd het geval. Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste bestelling.

Product zat erg goed verpakt in een ruime doos. Hierdoor was er veel ruimte voor verpakkingsmateriaal waardoor het product veilig is aangekomen.

hebben bijna altijd wat ik zoek, altijd supersnelle leveringen, ook in corona tijd. iets niet in orde, snel een oplossing en retourneren. In mijn vorige geval een mesify PC kast waar uiteindelijk mijn grote videokaart de waterkoeling in de weg zat. Netjes ingepakt, retour en met bijbetaling een grotere gekregen zonder problemen.
Zeker aan de raden!!

Supersnel, ook in corona tijd

Jammer dat er geen telefonische ondersteuning is, verder redelijk te doen via email.

Doet wat het moet aan scherpe prijzen. Maar extra's zoals ondersteuning bij vragen aan klantenservice kan beter.

Snel en goed verpakt (beschermd)

Er wordt nogal makkelijk gezegd dat ze niet kunnen helpen met een vraag, wat vreemd is voor een PC shop.

Al vele malen bestellingen bij Megekko gedaan, en nog nooit teleurgesteld. Gemakkelijke website, gemakkelijk bestellen, alles gaat soepel en werkt goed. Prijzen zijn voor de meeste dingen scherp, maar niet voor alles.

Mijn levering was nogal groot en opgesplitst in 2 pakketten. 1 pakket werd op de beloofde datum geleverd, een ander pakket pas 2 dagen erna. Ik vermoed dat de reden eerder bij de koerier lag dan bij Megekko (de laatkomer was een groot, zwaar, en breekbaar pakket) dus ik ga er niet te hard over oordelen. Maar ik had het graag wel even per mail gehoord. Had ik buitenshuis gewerkt nu was het een groter probleem geweest.

Product was al defect bij opstarten. Snelle omruil binnen 1 dag via retour service. Wel zelf transportkosten betalen voor de retour.
Verpakking was goed. Netjes mail gekregen met tracking gegevens.
Algeheel ben ik zeer positief over deze leverancier. Bij gratis retour was het 5 sterren.

Op 10-04 heb ik twee producten besteld; een monitor en een laptopstand. De laatste was direct leverbaar maar de eerste was "Uit voorraad leverbaar" met een levertijd van drie dagen. Op 14-04 zouden deze geleverd worden; niet onredelijk aangezien er een weekend tussen zit. Echter...

12-04: Mea culpa, de levering zal plaatsvinden op 16-04.

15-04: Mea culpa, de levering zal plaatsvinden op 17-04.

16-04: Mea culpa, de levering zal plaatsvinden op 21-04.

Daarna de order geannuleerd vanwege mijn totale gebrek aan vertrouwen in deze partij om daadwerkelijk iets anders dan excuses te kunnen leveren. Monitor was de hele week "Uit voorraad leverbaar" met een levertijd van drie dagen...? Dropshipping?

Gelukkig ging het annuleren wel snel.

Op geen enkel moment contact gehad met een medewerker; enkel de excuses-generator. Geen suggestie tot deellevering na meerdere vertragingen, geen meedenken, niks. Zelfs het annuleren was een automatisch gegenereerd mailtje.

Echt een verschrikkelijk bedrijf. Ik zal er nooit meer iets bestellen en ik kan het iedereen ook afraden om er te bestellen.
Je moet de retourkosten zelf betalen, terwijl in de algemene voorwaarden gesproken wordt over een verkoop op afstand (via het web dus), dat zij dan wel de retourkosten betalen.
Nadat ik 2 bestelde harde schijven terug wilde sturen, omdat zij te laat geleverd waren (hoezo belofte de volgende dag geleverd?), wilden zij in eerste instantie de retourkosten niet vergoeden. Uiteindelijk uit coulance werden deze dan toch wel vergoed (toch nog iets positiefs).
Maar nadat zij de schijven terug hadden ontvangen, kreeg ik een niet kloppend bedrag terug gestord. Er werd mij ruim 7 euro te weinig terug betaald. Ook dit is daarna wel weer recht gezet, maar het geeft toch te bedenken waar ze daar mee bezig zijn en hoe lang ze nog zullen bestaan?
Op mijn retourkosten wacht ik nog altijd, maar goed, als het niet zo is, dan het zij zo.
Ik ga er echt nooooit meer iets bestellen.

Ze doen wellicht hun best bij de klantenservice, maar fout op fout dat is toch te gek voor woorden. Ze kunnen dus blijkbaar een artikel niet eens in 1 keer goed terug betalen.

Veel keuze in producten. Ik was op zoek naar een behuizing voor enkele SSD's die ik nog liggen had. Veel aanbod, zowel een goedkoop aanbod als een kwalitatief juist geprijsd aanbod.
Informatie bij de producten was volledig, op andere sites vond ik bijvoorbeeld niet of er een USB kabel bijgeleverd werd.
Groot aantal foto's maken het geheel compleet.
Lay-out en bestelprocudere niets op aan te merken!

Zeer snelle levering volgende dag in huis.
Ongeacht dat er verzending betaald diende te worden was Megekko toch de beste aanbieder voor mijn 2 SSD-behuizingen. Als de verzending dan in minder dan 24 uur op mijn tafel ligt, dan vind ik het nog wel de moeite waard.

Ik had nog niet eerder bij Megekko iets besteld, maar kwam hun website wel regelmatig tegen. Nu had ik een wifikaart voor mijn pc nodig en had de keuze uit Megekko en een paar andere bekende webwinkels. Omdat ik nog nooit bij Megekko had besteld, wilde ik ze het voordeel van de twijfel geven, want wat prijs betreft maakte het niet veel uit waar ik zou bestellen.

Megekko heeft een overzichtelijke site die er fris uit ziet en gemakkelijk navigeert. Hier struikel ik nog wel wel eens over bij andere webwinkels en heeft er ook nog wel eens voor gezorgd dat ik ergens mijn product niet bestelde. Een vlotte, frisse en overzichtelijke website is voor mij ook een visitekaartje wat laat zien dat er serieus werk wordt gemaakt van het aanbieden van producten. De reviews op verschillende sites vertelden mij ook dat Megekko een serieus bedrijf is die achter zijn producten staat en waar klantenservice op pijl is.

De betreffende wifikaart, kon gemakkelijk en snel betaald worden waarna de bevestiging van de bestelling en opvolgende leveren vlot plaats vonden. De kaart kwam keurig verpakt en goed beschermd in een omdoosje.

De kaart kwam keurig verpakt en goed beschermd in een omdoosje.

Helemaal niks aan te merken op het proces, maar als ik wat opbouwende kritiek mag geven: de website zelf komt wat 'goedkoop' over, oogt allemaal een beetje onrustig en ouderwets, en de zoekresultaten worden getoond in een soort van dropdown lijst overlay en niet als volledig eigen pagina. Daar zou wat mij betreft nog een beetje te winnen zijn.

Dikke prima, meteen de volgende dag in huis. Ook netjes verpakt, niet teveel plastic en niet in een te grote doos om zo min mogelijk waste te hebben.

Producten zijn gemakkelijk te vinden, duidelijk menu en snelle levering.
alles wat ik zocht was op voorraad.
Top!

Een voorwerp verkeerd besteld, retourneren was zo geregeld.

Ik kocht een behuizing samen met een AIO koeler en hoewel ik mijn onderzoek had gedaan om te zien of ze in elkaar pasten, kon de AIO nauwelijks passen en zou hij crashen en alle kabels verdraaien die op het moederbord waren aangesloten.
Ik nam contact op met Megekko om de AIO terug te geven, omdat ik de behuizing erg goed vond en ze waren het meteen eens en gaven me instructies hoe ik de teruggave moest doen.
De behuizing had ook een kras op het glazen zijpaneel. Dit was duidelijk van de fabriek, want het zat aan de binnenkant van de plastic kap van het paneel, dus het kon niet verkeerd zijn behandeld door Megekko.
Ik heb het ze laten weten en ze hebben onmiddellijk contact opgenomen met de fabrikant om een reserveonderdeel te krijgen en dit zonder extra kosten naar mij te verzenden.
Over het algemeen was ik erg tevreden over hun klantenservice en hun prijzen zijn concurrerend, dus ik raad ze zeker aan.

Product (Philips monitor) werd voor een redelijke prijs aangeboden (er waren goedkopere winkels, maar alle met bedenkelijke beoordelingen en onduidelijke of lange levertijden) en uiteindelijk een dag eerder geleverd dan aangekondigd. Communicatie was prima.

Sneller dan initieel aangekondigd, goed verpakt, nette track&trace etc.

Megekko blijft gewoon een heerlijke partij om zaken mee te doen! Alles wat ik nodig heb is op voorraad en snel geleverd. En mocht het onverhoopt niet goed zijn, retouren worden snel afgewikkeld. Fantastisch!!

Bijna alles next-delivery, heerlijk.

Snelle reactie en meedenkend om problemen op te lossen.

Voor een laptop had ik een nieuwe oplader nodig. Megekko wordt goed beoordeeld en daarom daar besteld. Het artikel was eenvoudig te bestellen. Gedurende de week werd ik geinformeerd dat de oplader een dag later in magazijn werd verwacht dan vooraf ingeschat.

Prima verpakt en geleverd. Alsnog een dag eerder dan verwacht.

Ik had wat casefans nodig om een nieuwe CPU koel te houden. Megekko had de fans die ik via de pricewatch had gevonden op voorraad. Bestellen ging makkelijk maar 1 van de fans die ik heb ontvangen had een beschadigde en eerder geopende verpakking. Bovendien was de stekker om deze op het moederbord te monteren er af geknipt.

Goed formaat doos en voldoende verpakkingsmateriaal. Volgende dag geleverd.

Een retour moet je bij megekko zelf betalen. Als een product stuk gaat, DoA is of je deze wil retourneren vind ik dat prima te begrijpen, maar als ze een product opsturen waar ze zelf mee geknutseld hebben vind ik dit slecht. Hierover contact opgenomen met de klantenservice en gevraagd of ze deze fan echt terug willen (gaat waarschijnlijk de kliko in), aangezien de verzendkosten de helft van de nieuwprijs zijn. Dit was het geval en de verzendkosten zouden later vergoed worden, maar aangezien dat ook bij eerdere retouren niet is gebeurd zie ik dat niet zo snel gebeuren. Voor 2 euro meer dan de verzendkosten heb ik ergens anders een nieuwe fan besteld.

EDIT: Megekko heeft contact opgenomen en aangeboden om het aankoopbedrag terug te storten en eventueel verzendkosten van een nieuwe bestelling te vergoeden. De score heb ik hierop aangepast.

Scorekaart voor Megekko