Gebruikers over webshop Megekko
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAls ik iets nodig heb qua hardware zoek ik in de tweaker pricewatch het juiste product. Als Megekko niet de goedkoopste is maar wel een concurrerende prijs heeft overweeg ik altijd daar te bestellen.
VerzendingTot nu toe heb ik nog geen ervaring hoe ze met garantie en retourneren zijn. De ervaring die ik heb is; ze leveren wat ik bestel, en op tijd.
AlgemeenMegekko is mijn Go-To webshop. Meestal hebben ze het artikel dat ik nodig heb, en meestal ook nog voor een concurrerende prijs.
VerzendingDeze week 3 nieuwe Seagate IronWolf HDDs besteld voor in mijn NAS. De originele verpakkingen zaten individueel extra verpakt in bubbeltjesfolie in daarna in een doos gevuld met luchtzakjes. Helemaal zo als het hoort.
KlantenserviceNu alweer een paar jaar geleden maar toen ik een RTX480 had besteld voor mijn toenmalige DELL pc, en deze niet compatible was met de uefi/bios ruilde ze 'm zonder vragen om voor een GTX1060. Daarna (gelukkig) nooit meer gebruik hoeven maken van de klantenservice, want alles werkt.
AlgemeenDezelfde bestelling is 4 keer vertraagd. Een keer kan gebeuren, maar om het telkens naar achter te schuiven, maakt je onbetrouwbaar. Gekozen om bij Megekko te bestellen vanwege de levertijd volgens de website. Nog nooit heb ik dit in mijn leven meegemaakt…
KlantenserviceKlantenservice reageert gelukkig snel met een uitgebreide mail. Helaas geven ze geen antwoord op de gestelde vraag.
AlgemeenGemakkelijke betaling, duidelijke prijzen en soms lager dan andere winkels. Ik raad deze winkel aan.
AlgemeenOverzichtelijke site ook met betrekking tot de levertijden. Toch zou zoekfunctie iets uitgebreider mogen. Denk hierbij aan zoeken op type koeler door het kenmerk "socket" toe te voegen of "latency" bij RAM.
VerzendingKeurig op tijd geleverd aan de hand van de tijden aangegeven op de website. Doos in goede conditie
KlantenserviceKwam erachter dat ik na plaatsen van order (CPU en MOBO) geen compatibiliteit meer had met mijn CPU cooler. Mailtje gestuurd en gevraagd de AK500 aan bestelling toe te voegen. Dat ging helaas niet maar ik kreeg wel een kortingscode zodat ik geen dubbele verzendkosten hoef te betalen. Dikke plus!
AlgemeenOnderdelen voor een nieuwe pc besteld, 4 dagen te laat geleverd. (voor 22:30 besteld? Morgen in huis) mooi niet dus.
VerzendingEn dan een doos geleverd krijgen die duidelijk meerdere malen zwaar gevallen is en helemaal nat is aan de onderkant. Videokaart doos zwaar beschadigd. doos geheugenmodules beschadigd, totaal zeer slecht verpakt.
KlantenserviceRonduit slecht, geen begrip, geen medeleven en niet telefonisch bereikbaar. Wij zijn er dan ook helemaal ziek van en het vertrouwen is dan ook helemaal weg.
AlgemeenHet bestellen bij Megekko was snel en eenvoudig. Ook was de levering erg snel gedaan
VerzendingDe levering was snel en de producten waren goed verpakt aagnekomen. Alles wat je verwacht van een professionele webshop.
AlgemeenLaatst weer wat RAM gekocht, tegen heel mooie prijs.
Ze weten het ook wel te presenteren op die enorm uitgebreide website. En vaak tegen de gunstigste prijs.
Snel bezorgd (volgende dag), en perfect verpakt. Kleine stevige pocketboek achtige doos, Perfect voor RAM of een kleine ssd inbouw houder, en past door de brievenbus. Ideaal.
KlantenserviceVlak na de bestelling, besefte ik dat ik iets had vergeten toe te voegen. Ik wil toch niet twee keer vervoerskosten gaan betalen als het niet nodig is, dus per email gevraagd of dat anders kon. Volgende dag heel vriendelijk per email opgelost. Uitstekende dienstverlening!
AlgemeenOf ik echt iets van een beloning krijg valt te bezien, maar motivatie voor deze review is inderdaad kans maken op, in dit geval, een ipad. Dus echt uit eigen beweging is het niet. Hoe dan ook, fijne shop. Wanneer mailcontact nodig is verloopt dit zeer prettig. En slogan op de doos is heerlijk ego-strelend ("Jij hebt er duidelijk verstand van". Bovendien is alles wat ik dusver besteld heb goed ingepakt t.b.v. verzenden. Wel vind ik browsen op andere sites (alternate of coolblue bv) fijner, overzichtelijker, dan browsen op Megekko's website.
VerzendingNogmaals, wordt goed verpakt verzonden. Dit in tegenstelling tot de shop waar ik al 20 (20?, 30! zowat) jaar kom, en het verzenden eigenlijk een reden is dat ik meer bij andere winkels, zoals Megekko, ben gaan shoppen. Vind Megekko wel één van de betere.
KlantenserviceToevallig contact gehad over een dubbele bestelling. En dit was erg prettig en vlot verlopen.
AlgemeenDuidelijke website, zeer nette prijzen, snelle levering. Kortom een shop waar je iets aan hebt.
VerzendingVandaag besteld morgen geleverd, mits op voorraad natuurlijk. Maar ik zocht juist de producten welke op voorraad waren.
KlantenserviceEen telefonisch contact zou wel fijn kunnen zijn. Ik had een vraag over het bestelde product, en nu moest ik dit via internet opzoeken.
AlgemeenSimpel en snel. Goede kwaliteit. Paar euro's duurder over het algemeen dan andere webshops maar ze hebben een groot assortiment zodat je tenminste wel alles in 1 keer bij 1 shop kunt halen.
VerzendingVerzending verliep prima volgens planning. Bezorger was er op tijd. 1 Doos stond wel wat op spanning, hadden ze op zich een grotere voor kunnen pakken. Maar het was niet beschadigd en dat is het belangrijkst.
AlgemeenZe hebben een goede en duidelijke website.
Bestellen en betalen gaat soepel.
En ze leveren prompt volgens de regels en het bestelde is redelijk goed verpakt.
En zijn er dan toch nog vragen, dan hebben ze ook nog een goede helpdesk en after sales begeleiding in dien nodig.
Wat ik door de week in de middag bestel heb ik netjes de volgende dag binnen.
De items zitten in een iets grotere doos die is opgevuld met de grote lucht zakjes.
Ik had door het verkeerd lezen iets niet goed in de gaten.
Echter na een kort gesprek met hun help desk was het modem snel weer goed aan de gang.
AlgemeenIk bestel nu al jaren bij Megekko en er wordt altijd goed gecommuniceerd en snel geleverd.
VerzendingDe leveringen zijn altijd goed verpakt, en de communicatie over de levering is erg duidelijk.
KlantenserviceDe ene keer dat ik support nodig had werd er goed meegedacht naar een oplossing.
AlgemeenWebsite is snel en overzichtelijk. De levertijden staan er bij vermeld, maar uit ervaring bezorgen ze 9 van de 10 keer sneller dan de vermelde datum.
Prijzen zijn meestal beter dan elders
Goed verpakt en snel verzonden wanneer mogelijk. Keuze uit postNL en DHL.
Meestal worden de producten sneller verzonden dan de website aan geeft
Geen telefoon of chat, alleen email. Ze reageren wel altijd de zelfde of eerst volgende werk dag. Heel vriendelijk en behulpzaam personeel
AlgemeenMegekko heeft een duidelijke, overzichtelijke webshop. Met een prachtige slogan "Jij hebt er duidelijk verstand van". Waardoor je je meteen thuis voelt.
Ik heb meerdere keren HDD's besteld, die goed aangekomen zijn en binnen de beloofde tijd. Echter: beide keren waren de luchtzakjes in de doos, die dienen als stootkussen, geklapt. Waardoor de disks niet optimaal beschermd werden. Vooralsnog is alles goed gegaan, maar de verpakking heeft misschien wat aandacht nodig. Zeker bij disks.
AlgemeenMisleidende levertijden op de website. Er staat keurig in groen "Uit voorraad leverbaar" met daarbij een aantal dagen levertijd. Vervolgens doe je je bestelling met het idee dat het item op de beloofde datum geleverd wordt. Een paar dagen later krijg je een lullig mailtje met de mededeling: "Helaas heeft jouw bestelling vertraging opgelopen. Ondanks onze inspanningen hebben wij helaas nog geen nieuwe leverdatum beschikbaar". Het blijkt toch niet op voorraad te zijn. Helaas komt je moederdagcadeautje niet voor moederdag aan.
Als dit eenmalig was dan zou ik het nog onder "kan gebeuren" scharen, maar helaas gebeurt het vaker bij deze shop. In eerdere gevallen heb ik de klantenservice er nog op gewezen dat (zelfs nadat ik was ingelicht dat er geen voorraad was), nog steeds een korte levertijd bij het product op de site stond. Dit werd niet aangepast, terwijl er overduidelijk geen voorraad was.
Samen met het feit dat dit gedrag het ook in andere reviews terugkomt, lijkt het voor mij niet op een ongelukje maar op een bewust patroon. Klanten lokken met misleidende levertijden valt wat mij betreft onder praktijken die een slechte review verdienen.
Zie algemene toelichting. Levertijden op de site worden te rooskleurig voorgesteld en vervolgens, zodra er besteld en betaald is, wordt de belofte gebroken.
AlgemeenDeze shop gebruikt voor volledige nieuwe build. Producten zijn competitief geprijsd , website is toegankelijk en communicatie na aankoop verloopt zoals het moet.
Klantenservice heb ik gelukkig nog niet nodig gehad, dus daar kan ik niet over oordelen. Als dit in de lijn met de rest ligt, is deze webshop perfect.
Ik kan Megekko alleen maar aanraden!
Verzendingen worden steeds zeer goed verpakt.
Verzending naar België is mogelijk. Ook verzending naar een Belgisch postpunt is mogelijk, wat bij andere nederlandse webshops niet het geval is.
Om samen te vatten: TOP!
AlgemeenBestel er al jaren, nooit problemen gehad. Reageren snel op RMA verzoeken; ooit een kapotte RAM set gehad en werd probleemloos vervangen.
VerzendingNooit problemen gehad met de verzending, op wat vertragingen die de schuld waren van de bezorgdienst na.
KlantenserviceReageren prompt op vragen en RMA verzoeken, ook op het wijzigen van bestelling na plaatsing.
AlgemeenGemakkelijk om een zakelijke bestelling te plaatsen en ook echt daadwerkelijk de volgende dag geleverd binnen het aangegeven tijdvak.
VerzendingBestel hier vaker zowel particulier en zakelijk. Levering tot op heden altijd binnen de aangegeven tijd.
Algemeenheb al vaker dingen besteld bij megekko (denk bijna elke week wel) voor projecten of voor mezelf. Echter nu kreeg ik een DOA product, ik dacht nou dit wordt feest maar is snel en heel netjes opgepakt/afgehandeld.
Verzendingbij megekko is het altijd vandaag besteld morgen in huis, ze hebben mits postnl/dhl er geen potje van maakt hun zaken gewoon goed op orde. Zelden maak ik mee dat hun tijden niet kloppen, dus je kan er gewoon van op aan dat het werkt.
Klantenservicezoals ik in het begin aangaf kreeg ik nu opeens na 50+ bestellingen met een DOA. Omdat mijn ervaring met klanten service meestal niet zo goed is van bedrijven, dacht ik dit wordt een feestje en gezeur. Maar tot mijn verbazing pakte ze het super snel en goed op.
Snel een nette reactie en ook geen moeilijk gedoe! Dit is gewoon top, vaak bestelde ik altijd bij coolblue omdat ze top klanten service hebben maar Megekko staat nu ook in dat rijtje er bij!