Gebruikers over webshop Megekko
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenVaker besteld op deze webshop, altijd prima levering gehad met een scherpe prijs.
Deze keer een AM4 moederbord, ryzen cpu, cpu koeler en een geheugen setje besteld, geheugen setje uiteindelijk geannuleerd uit eigen beweegreden.
Verzending was later, dit heeft als rede dat het bestelde geheugen niet op voorraad was en dit was ook tijdens het bestellen duidelijk aangegeven.
Verder was de verzending, na het annuleren van het geheugen, goed verzorgd en binnen 1 werkdag thuisbezorgd.
Ik heb Megekko een e-mail verstuurd dat ik het werkgeheugen uit mijn bestelling wilde annuleren. Daarop netjes binnen een uurtje antwoord op gekregen, dat deze uit de bestelling gehaald werd en de rest van de bestelling gelijk verzonden werd.
Het bedrag wat ik retour zou krijgen, zou binnen 3 werkdagen teruggestort worden, dit was ook netjes gebeurd.
Al bij al, fijn klantcontact.
AlgemeenGoede prijs. Goede service. Ze hebben me snel geleverd precies wat ik had besteld. Wat wil je nog meer van een internetwinkel?
AlgemeenAl meermalen bij Megekko besteld: gemakkelijk, snel, goede prijzen. Maar... ditmaal ging er iets mis, het product op Tweakers linkte door naar een ander product op Megekko. Door niet op te letten heb ik het verkeerde besteld, en als je dat dan ook nog op een bedrijfsaccount doet, dan zit je met een probleem...
VerzendingPakketjes zijn altijd goed ingepakt, met genoeg lucht om de boel op z'n plek te houden. Levering (via PostNL) was netjes op tijd!
KlantenserviceNa wat contact met Megekko over de situatie, waren ze bereid het product terug te nemen en de volledige bedrag terug te storten! (Let op: bij een bedrijf account zijn ze daat NIET toe verplicht). Dus Hulde voor de goede support van Megekko, op naar de volgende aankoop!
AlgemeenStond eerst dat een product niet op voorraad was, maar desondanks de volgende dag alles geleverd. Top!
AlgemeenMegekko krijgt drie sterren vanwege hun prima prijzen. Maar de leveringsinformatie op hun website is naadje. Er staat "leverbaar binnen 2 werkdagen" maar dat wordt al snel 2 weken. Men wijst dan naar de toeleverancier terwijl ze op hun website trots melden dat hun voorraadinformatie gekoppeld is aan de backoffice systemen van toeleveranciers. Niet dus. Als je dan dat vertraagde artikel vervangt door een andere (wel prima en vriendelijk mailcontact, moet gezegd) dan blijkt weer een ander artikel toch niet leverbaar. Ook hier weer wijzen naar de toeleverancier.
Zet dan gewoon op je site dat het in backorder staat bij je leverancier en dat je het dus niet weet. Want zo "lok" je mensen om te bestellen en ga je als al betaald is pas ze vertellen dat je die levertijden never nooit niet gaat halen.
Als ik dit had geweten had ik absoluut ergens anders besteld!
Te laat, zoals hierboven al beschreven. Jammer Megekko, dit moet echt beter!
KlantenserviceVriendelijk en snel. Ze krijgen maar drie sterren van mij omdat ze niet naar zichzelf kijken maar de schuld op de toeleverancier afschuiven voor late leveringen. Maar jouw toeleverancier heeft mij geen leverdatum beloofd, Megekko wel. Naar anderen wijzen is lame.
AlgemeenSnelle levering, goed inzicht in voorraden en ruim assortiment, leuke en niet opdringerige wekelijkse nieuwsbrief (!). Alleen jammer dat na iedere aankoop een melding verschijnt om korting te krijgen bij een volgende bestelling wanneer je een abonnement neemt op een of andere dienst.
VerzendingIn meerdere rondes mijn hele PC besteld bij Megekko, alles werd keurig op tijd verzonden en goed verpakt (slechts één doosje heeft ooit een deuk gehad)
AlgemeenOp 12-11-2017 mijn bestelling geplaatst. Deze kon al op 13-11-2017 worden geleverd. Hierbij kon ook worden gekozen voor een aantal alternatieve datums. Hier heb ik gebruik van gemaakt, omdat ik zelf de dag na bestelling niet overdag thuis was. Mijn bestelling was netjes met track and trace op mijn voorkeur dag 14-11-2017 geleverd. Voor de betaling heb ik iDEAL kunnen kiezen. Over de klantenservice kan ik helaas niets vermelden. Heb geen contact gehad met een persoon. Prima service.
VerzendingTrack and trace. Voorkeur dagen levering. Meedere e-mails voor updates van je bestelling.
AlgemeenTot 22.30h bestellen, duidelijke website en goede prijzen. Wel irritant dat je de factuur niet per e-mail ontvangt, maar het PDF'je handmatig moet downloaden vanaf de website. Typisch gezien vergeet je dit en heb je dus niet standaard je garantiebewijs in bezit.
VerzendingTot 22:30 uur bestellen, volgende dag in huis. Sommige spullen worden in de orginele (fabriekant) doos verstuurd, waardoor de inhoud overduidelijk is. Verder geen gratis verzending, wat tegenwoordig vanaf een bepaald bedrag toch wel gangbaar is.
Klantenservice- Erg onduidelijk dat je een retourformulier moet invullen op de website als je een product wilt retourneren. Wordt niet vermeld op de factuur en staat ook niet in de FAQ. (had het product al bijna op postkantoor liggen)
- Vervolgens redelijk ouderwets dat er een medewerker handmatig het retourverzoek moet accepteren en je later pas een retourlabel hebt. (gebeurt overigens wel binnen 24 uur)
- Megekko biedt geen antwoordnummer voor retouren, dus je bent redelijk wat euro's kwijt als consument om je product retour te krijgen. Eventueel kun je een retour wel afgeven in Breda, maar weekendopening kennen ze dan helaas weer niet...
Algemeentop webshop verzending erg snel en ook op zaterdag, betaling snel en goed ontvangen met ideal
Verzendingsnel in huis geen schade
AlgemeenDuidelijke webshop, makkelijke te bestellen, verzenden ook op zondag dus maandagavond is de bestelling binnen (levering voor 10:00u optioneel)
VerzendingZorgvuldig ingepakt en in goede staat ontvangen
AlgemeenMeestal erg fijne shop ervaring.
Goede prijs en snel geleverd.
Helaas totdat er iets fout gaat.
Altijd erg goed verpakt verzonden.
KlantenserviceIk kreeg een verkeerd product geleverd en na het melden hiervan (inclusief bewijzende foto's toesturen) kon het product alsnog geruild worden.
Opzich prima, alleen was het gewenste product niet op voorraad en zou het nieuwe product pas besteld worden als het oude binnen was.
Om het sneller op te lossen kon ik alvast een nieuwe bestelling plaatsen, deze betalen en het verkeerd geleverde product retour sturen.
Helaas was het product inmiddels 18 euro in prijs gestegen en was Megekko bij lange na niet meer een van de goedkopere leveranciers van dit product.
Toen ik zei dat ik het vreemd vond dat ik 2 maal extra verzendkosten zou betalen en dan nog eens 18 euro extra en dit geen oplossing vond werd er geen alternatief geboden.
Het kwam er op neer dat ik maar moest leven met de door hun gemaakte fout en zelf op moest draaien voor kosten.
Ik heb het verkeerd geleverde product toen maar retour gestuurd en het product opnieuw ergens anders besteld waarbij het wel de volgende dag binnen kon zijn.
Mijn gevoel is toch een beetje negatief.
Ik heb door hun fout nu extra verzendkosten betaald terwijl andere shops dit vaak netter oplossen.
In dit opzich betaal ik de volgende keer liever een paar euro extra bij een shop die wel goede aftersales heeft.
AlgemeenIk heb hier al vaak besteld, en zal dit waarschijnlijk blijven doen gezien de lage prijzen. Over het algemeen dus een snelle, goedkope ervaring.
VerzendingAlles ook altijd goed ingepakt naar mijn ervaring. (Cases, een NZXT Kraken, Mobo, RAM sticks, HDD allemaal goed aangekomen). Verder heb je bij iets kleinere items soms wat wachttijd voor deze binnenkomen (langste voor mij was een 7 - 9 dagen) in hun magazijn en deze houden dan de hele bestelling tegen uiteraard. (Daar kunnen zij weinig aan doen behalve misschien alles sneller aanvullen, ik geef het maar mee).
KlantenserviceEen keer een probleem gehad waarbij een verkeerde lengte kabel stond aangegeven op de site. Slordig, maar heb mijn geld voor dat item zonder problemen teruggekregen.
Algemeenlage prijs en snel geleverd. was verzonden met track en trace en je moest er voor tekenen dus mooi veilig.
AlgemeenKoop regelmatig mijn computer onderdelen bij deze winkel omdat deze vaak een van de goedkoopste is met een prima levertijd.
Verzendingaltijd binnen de aangegeven tijd zonder problemen.
KlantenserviceAltijd snelle reacties via de mail.
AlgemeenBij Megekko een voeding besteld en deze werd netjes binnen 24 uur verzonden. Prijs incl. verzending prima.
VerzendingHelaas door de schuld van PostNL een dag te laat geleverd. Megekko heeft mij na het schrijven van deze review benadert en een compensatie aangeboden, goed dat bedrijven reviews bekijken en klanten daarover benaderen.
KlantenserviceHet lezen van reviews en daar daadwerkelijk wat mee doen
AlgemeenEen monitor besteld bij Megekko. Na enkele dagen kreeg ik te horen dat het product niet meer leverbaar was. Echter was het product nog steeds te bestellen op de site.
Daarom hebben we gezocht na een oplossing, ik kreeg de mogelijkheid om te kijken naar een alternatief. Deze heb ik toen gegeven echter vonden ze deze niet redelijk terwijl het alternatief nagenoeg gelijk was aan het bestelde scherm(1440p, groter dan 30inch, hoge schermhelderheid etc). Daarom gevraagd om alternatieven van hun. Deze kreeg ik maar kwamen niet in de buurt van het bestelde scherm, geen enkel arternatief had een 1440p scherm, allemaal waren ze kleiner dan 30inch. Daarom ben ik dus hier ook niet mee akkoord gegaan en vroeg ik nogmaals naar een redelijk alternatief.
Deze kwam niet en tot mijn verbazing werd zonder vragen mijn bestelling geannuleerd. In het laatste mailtje dat ik ontving stond dat ik vrij was om rechtelijke stappen te ondernemen. Erg jammer dat Megekko er niet met de klant uit wil komen en liever de klant op scheept met een rechtszaak om te krijgen waar ze recht op hebben. Vandaar ook 1 ster, absoluut geen webshop waar ik nog graag zaken mee wil doen.
Het contact was op zich best vriendelijk maar de alternatieven die ze aandragen zijn erg onredelijk. Daarbij komt de uitleg over het niet kunnen leveren niet overeen met wat de site aangeeft. Het product was namelijk nog te bestellen via de site terwijl mij was medegedeeld dat het product niet meer leverbaar was de site 3-4 keer per dag up-to-date werd gehouden en ik dus net een product had besteld dat in die tussentijd van updaten niet meer leverbaar was.
Edit
Uiteindelijk toch tot een oplossing gekomen. Ik heb nu een net iets beter scherm met een bijbetaling van €100 van mijn kant. Helaas kwam de oplossing pas nadat ik een ingebrekestelling had gestuurd. Toch wil ik even credits geven aan het personeel die probeerden toch mee te denken voor een oplossing. Het leek erop dat ze werden tegengehouden door de richtlijnen van Megekko.
Algemeen6 schijven elk in een net omwikkelend bubble folie wrapje zo op elkaar in een doosje zonder verdere opvulling. Na testen ook 3 van de 6 defect.
KlantenserviceGarantie moet je zelf maar regelen bij de fabrikant wat, ondanks niet van deze tijd, uiteindelijk maar beter is want die weten tenminste wel hoe je schijven fatsoenlijk verscheept.
AlgemeenZeer scherpe prijzen. Overzichtelijke site. Korrekte afhandeling van alles. Kan ik aan iedereen aanbevelen. Ik ben tevreden.
VerzendingLevering korrekt verpakt, geen missers.
KlantenserviceUitstekende comunicatie, zeer snel antwoord op verstuurde mails.
AlgemeenHet zou handig zijn om voor het kiezen van bezorging op afleverpunt of adres te weten of handtekening vereist is. Daarvoor moet je immers thuis zijn.
AlgemeenBesteld met de belofte dat er de volgende dag geleverd zou worden. En wat denk je? Perfect de volgende dag bezorg. Prima verpakt, niets op aan te merken. Twee zendingen in een week besteld, beiden perfect geleverd volgens verwachting.
VerzendingOp tijd, prima verpakt.