Belsimpel

Gebruikers over webshop Belsimpel

Fijne site, scherpe prijzen en de iPhone XR werd de volgende dag, zondag(!) gratis thuisbezorgd. Erg goede service!

De productomschrijving icm de vergelijking met andere typen modellen iPhone vond ik persoonlijk ook erg fijn.

De volgende dag in huis, met gratis zondag-levering!

De dag ervoor een Samsung Galaxy A20e bij een andere winkel besteld. Toen deze binnen kwam netjes verpakt maar zonder seal intact. Deze retour gestuurd en gelijk bij Belsimpel (ietsje duurder) een nieuwe besteld. Deze kwam netjes de volgende dag binnen maar met een verbroken seal waar een nieuwe (echt lijkende) seal overheen is geplakt. Ik zie dit als gebruikt, etalage product of 2de hands.

Snel geleverd en goed verpakt. Jammer dat de seal niet intact was.

Zelfde standaard verhaal als de vorige winkel dat je hem retour kan sturen. En niet mogelijk om een nieuwe in ongeopende doos te bestellen.

bestelde product binnen de garantie termijn sterk in prijs verlaagd, na contact heb ik tegemoetkoming gekregen, heb het product weer retour moeten sturen en opnieuw tegen lagere prijs moeten aanschaffen

klantenservice hielp niets, verspilde moeite, bekende kluitje in het riet

Goede Service, gelijk een mailtje met de juiste bezorg tijd, waar ook goed aan gehouden is. TOP

Exact op tijd geleverd, in goede verpakking :-)

Product netjes op tijd geleverd, echter irritant dat ze blijven zeuren om een beoordeling.
Laat mij met rust!

Op zaterdag besteld, en zondag geleverd.
Erg netjes.

Zeuren om een beoordeling. Irritant.

Het gezochte product met een goed bijbehorend product eenvoudig en voor een nette prijs kunnen kopen wat vervolgens snel is geleverd.

Snel geleverd.

's Avonds besteld, volgende dag binnen. Netjes bezorgd en ik moest er voor tekenen, zoals het hoort.

Ik heb een telefoon gekocht en hij werd geleverd geheel volgens verwachting. Ik werd prima op de hoogte gehouden van de levering.

Ik werd regelmatig gemaild over de verzending

Kopen bij belsimpel is geen probleem, maar al het gehannes komt bij de garantie, service is er gewoon niet.

Gekocht belsimpel 18-5-2018 Fabrikant mobiel: oneplus.
Aug-2018 Spontaan gebroken achterkant (binnen 6 maanden) komt vaker voor.
Opgestuurd naar belsimpel, 5 weken geen toestel vanwege constant falen belsimpel, complete desinteresse, moest de reparatie zelf betalen (terwijl het niet is aangegeven hoe die mijn schuld kon zijn) ik heb telefoon nodig dus rekening betaald ~50 euro.

Juli-2019 Toestel heeft een niet functionerende camera (en loslatende achterkant). Contact met belsimpel: RMA. Toestel moet dit keer rechtstreeks naar oneplus. (ik hoop op betere afhandeling....)
Toestel 25-7 opgestuurd naar oneplus. 29-7 ontvangen, krijg ik betalings- verzoek van 132 euro?, o.a. voor een nieuw scherm (80 euro)? "nu betalen en je krijgt het toestel binnen twee werkdagen".
Die zelfde dag contact met belsimpel, weten van niks!
Ik stuur de rekening door. na gebeld: "het komt allemaal goed"

1-8 aanmaning tot reparatie/vervanging verstuurd, reactie: "we wachten nog op antwoord van oneplus"
Twee weken geen reactie meer gehad op de rekening, van zowel oneplus als belsimpel.

9-8 plotseling antwoord oneplus, toestel is gemaakt: (>mijn probleem: camera werkte niet<):
Bij de opmerkingen staan: "medewerker kreeg schroef er niet uit, daardoor heeft ie het scherm gesloopt"
"het duurde zo lang want onderdeel -scherm- was er niet"
Dus een medewerker heeft het toestel gesloopt, waardoor ik moest betalen voor een kapot scherm! mkay, sounds good. En als ik 132 euro had betaald kreeg ik mijn toestel binnen twee werkdagen (letterlijk geschreven) maar nu opeens moest ik twee weken wachten (zonder betaling) op een onderdeel...

13-8 contact met belsimpel dat ik dit toestel niet meer wil hebben. Ze hebben veel kracht gebruikt= scherm gebroken, mij geprobeerd op te lichten en daarnaast onredelijk lang laten wachten op een onnodige reparatie.

13-8 antwoord, krijg de toezegging:
"nieuwe onderdelen...vertrouw ons maar, het komt goed"
"We houden de zending van het toestel nauwlettend in de gaten"
"na ontvangst kunnen overgaan op het aanbieden van een tegemoetkoming."

16-8-2019 en ik heb het toestel nog steeds niet en zie geen reden in waarom het deze week of zelfs de week erop wel gaat lukken.
Weer een bericht van belsimpel die min of meer een copie is van 13-8 alleen een ander persoon.
Waarin staat dat ik moet aangeven als het toestel aankomt, volgens mij is het handiger als zij mij aangeven wanneer het toestel aankomt.

Geen enkele keer een leentoestel aangeboden of mee gedacht in oplossingen, alleen: "het komt allemaal goed"
Het is al twee keer helemaal fout gelopen (en als ik de andere shop reviews lees) min of meer de manier waarop belsimpel werkt. Ze laten je zeer lang wachten op reparaties en doen alsof dat eerder uitzondering is dan de regel.

Ik zit nu bijna een maand zonder(goed werkend) toestel en ben nu verplicht opzoek naar een ander toestel. In totaal is dit toestel (15 maanden in bezit) 2 maanden weg geweest en het eind is nog niet in zicht. Ik heb nog steeds geen toestel!!

Ze bieden mij na 3 weken van onduidelijkheid een outlet toestel aan, nadat zij zelf mijn toestel 'refurbished' hebben gemaakt (door hun RMA en gestuntel van oneplus)
Jurisprudentie geeft aan dat ze gewoon een (vergelijkbaar) nieuw toestel moeten bieden (of terug betaling).

Er is geen enkele proactiviteit van belsimpels kant, ik heb letterlijk telefonisch na een week gevraagd wat voor oplossingen te bieden als het langer duurt dan normaal "alles komt goed"
Na 3 weken komen ze met een eerste aanbod, "als je het toestel hebt, dan kijken we verder" dus zolang dat ik niks heb wordt er niks gedaan.

Ik heb het toestel nog steeds niet en heb geen idee waar het toestel zich nu bevind. Belsimpel ook niet ondanks hun nauwlettend in de gaten houden.

Mijn eerste klacht loopt nu via het thuiswinkel.org (wacht nog op een reactie)
loopt dit op niks uit heb je nog de geschillencommissie (kost je ~60 euro maar dat krijg je terug als je wint)

Dit klinkt als een angry rant, is het ook, belsimpel bagatelliseert de duur constant o.a. met zinnen als, "Ik begrijp uit je bericht dat je er ook erg van baalt dat het toestel inmiddels erg lang is weggeweest" (week later en het toestel is nog steeds weg)
Belsimpel is in elke communicatie uiting alleen bezig met het beste voor belsimpel, ondanks dat het overduidelijk (nogmaals) hun schuld is,
(en getracht is op te lichten voor een nieuw scherm en gedwongen refurbishment van het toestel) geen enkele tegemoetkoming naar de klant toe.
(en ik heb het niet over -financiele- compensatie, maar gewoon een leen toestel, informatie, daadwerkelijk meteen een toestel aanbieden ipv dat de klant moet opkomen voor zijn recht) Ik heb bijna met elk telefoontje en mailtje een ander persoon gehad die net zoveel weet als de persoon ervoor, wat niet bijdraagt aan begrip.
Dit alles zegt iets over het bedrijf (de) belsimpel (methode), you be the judge.
Weet waar je aan begint als je bij ze koopt, zie de overeenkomst in andere verhalen onder mij. Ik koop er overduidelijk niet meer.

Duidelijke website, snelle levering (voor 2330 besteld, morgen in huis), goed assortiment en goede prijs. Ook nog mogelijkheid na maand terugsturen telefoon

Voor 2330 uur besteld, morgen in huis

Snelle levering en uitstekende service van Belsimpel. Werd goed op de hoogte gehouden via de mail. Artikel was goed verpakt.

In de avond besteld volgende dag in huis

Goed op de hoogte gehouden.

2 April 2019 tweemaal de Xiaomi Redmi 6A 16GB smartphones besteld voor ouders.
Betreft budget smartphones, dus via pricewatch goedkoopste aanbieder opgezocht. Dit bleek Belsimpel te zijn. In het verleden al een Lenovo P2 besteld.
In totaal vier toestellen gekocht de afgelopen jaar, maar pas nu klantenservice benaderd ivm met RMA.
Zie ook "Klantenservice".

Snel en voldoende/uitgebreide status updates over de verzending

2 April 2019 twee maal de Xiaomi Redmi 6A 16GB smartphones besteld voor ouders.

Al snel klaagt één van ouders dat toestel sneller leeg is. Op dat moment ga ik er vanuit dat één van de ouders meer apps op achtergrond heeft en actiever het toestel gebruikt. Na een paar weken wordt ook aangegeven dat het langer duurt om te laden. Voor de zekerheid doe ik een factory reset en test ik of het mogelijk aan de lader ligt. Dat is niet het geval. Inmiddels duurt het opladen heel lang of lukt het gewoonweg niet. Het lijkt erop alsof de batterij direct ontlaad of geen lading vasthoud. Ik dien een RMA in.

Dinsdag 16 juli RMA aangemeld. Zaterdag 20 juli heeft Belsimpel telefoon opgestuurd voor reparatie. geeft aan dat het gemiddeld 10 werkdagen duurt, maar het kan langer duren. Dinsdag 30 juli status opgevraagd. Ze geven aan dat een reactie van reparatiebedrijf binnen 5 werkdagen ontvangen. Zodra ze meer informatie ontvangen laten ze dit weten.
Dinsdag 6 aug. Reparatie duurt wat langer. Ze bieden een alternatief aan.

Ik geef aan dat de aangeboden alternatief niet gewenst is. De smartphone die voor RMA is opgestuurd is slechts 3.5 maanden oud, met nagenoeg GEEN gebruikssporen. Het alternatief toestel is android 7 en E.O.L. Mijn tegenbod is een nieuwe Redmi 6A (omdat het zo lang duurt) of geld terug.

Ik krijg weliswaar vlot en netjes een reactie terug dat het niet kan omdat het inmiddels 4 maanden gebruikt is (waarvan nu dus al 1 maand in de RMA proces). Ze vragen of ik een groter aanbod wenst te ontvangen of de reparatie liever afwacht.

Ik had haast omdat mijn ouders op vakantie gaan. Ik heb inmiddels zelf een tijdelijke vervanging. Dus aangegeven dat we dan maar de reparatie afwachten.

Ik begrijp het. Ze zijn wettelijk niet verplicht een nieuwe aan te bieden, maar we hebben het hier over een budget smartphone van €99 euro. En natuurlijk is niet meer aan te tonen, dat de telefoon al bij aanschaf niet goed functioneerde. Maar uit coulance zou ook een nieuwe opgestuurd kunnen worden of minimaal eenzelfde zonder gebruikssporen.

Ik wacht nu de reparatie af.

[update]: Zojuist (14-8) telefonisch benaderd door Belsimpel.
Belsimpel geeft aan dat reparatiebedrijf niet kan zeggen hoe lang de reparatie nog op zich zal blijven wachten. Derhalve heeft Belsimpel aangeboden een nieuwe Redmi 6A op te sturen.
Ik heb dit geaccepteerd. Ik wacht nog even de verzending af. Wordt vervolgd.

[update 19-8]
15-8 een nieuwe smartphone Redmi 6a ontvangen. Net op tijd, want mijn ouders gaan vandaag op vakantie. Initieel gaf ik de klantenservice een 1 ster. Ik heb dit naar voldoende (3 sterren) verhoogd, omdat ze uiteindelijk wel dat gedaan hebben naar wat ik (in alle redelijkheid) vroeg, namelijk een nieuwe smartphone opsturen.

Wel zou ik graag nog een tip mee willen geven. Het is niet van deze tijd dat het opvragen van de status bij een reparatiebedrijf 5 werkdagen duurt, zeker niet als je uitgaat van een gemiddelde reparatieduur van 5-10 werkdagen.

De garantieafhandeling duurde lang. Ook was ik niet gecharmeerd van het alternatief wat initieel werd aangeboden, maar uiteindelijk ben ik naar tevredenheid geholpen. Ik zou nu zeker weer overwegen om bij Belsimpel een volgende aanschaf te doen.

Product op site snel te vinden met scherpe prijs.
Handleiding tablet direct te downloaden voor beslis info van aankoop.
Ook nuttige accessoires worden direct getoond.
Bestelling makkelijk te plaatsen en af te ronden.

Snel geleverd met goede mailinglist tav timing.
Goed verpakt.

Mijn Motorola One werd razendsnel geleverd en het toestel voldoet aan alle verwachtingen. Veel telefoon voor een zeer lage prijs!

Dit was mijn eersete bestelling bij Bel Simplel. En de bestelling is precies volgens verwachting verlopen.

Men maakt waar wat men zegt. En dat zie je niet vaak meer.

Bestellen van de Samsung S10 ging vanzelf. Super snel geregeld.
Als deal ook nog een degelijke cover erbij genomen.
Volgende dag geleverd! Qua prijs was de Zwarte S10 met 512GB super vergeleken met andere partijen!! Kortom top service en fijn product!

Toestel was met zorg verpakt en al de volgende dag in huis!

Ik ben via Tweakers bij Belsimpel terecht gekomen en hun waren verreweg de goedkoopste. Verzeding ging erg snel, net zoals de communicatie. Ik ben uitermate tevreden met mijn aankoop.

Bestellen gaat gemakkelijk, informatie op de site is prima en bestelling was snel binnen. Informatievoorziening over de levering gaat ook goed. De klantenservice gelukkig niet nodig gehad omdat alles soepel is verlopen.

Beetje apart is wel dat in het mailtje dat verstuurd wordt als bevestiging van je bestelling een link staat om je bestelling te betalen als je die bestelling net daarvoor betaald hebt.

Bestelling van twee telefoons was redelijk anoniem verpakt in een kaal kartonnen doosje. Des te handiger, want er zit zo voor een paar honderd euro in een pakketje en het valt zo wat minder op.

Belsimpel heeft mij al meerdere malen buitengewoon goede service geleverd. Het blijft mijn eerste keuze bij online aankopen voor telefonie.

Altijd goed bereikbaar tot laat in de avond. Maakt het enorm makkelijk om informatie te krijgen over een aankoop.

Belsimpel heeft een duidelijke site waar je makkelijk vindt wat je zoekt. Makkelijker kan het niet.

Duidelijke site met een soepel bestel proces. Was de op 1 na goedkoopste, maar wel met zondag levering.

Op zondag geleverd. Goed verpakt, in een bruine does. Hierdoor is het niet duidelijk dat je iets van waarde besteld. Kleuren zitten aan de binnenkant, leuk detail.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops