Gebruikers over webshop Belsimpel
Review toevoegenIk heb 2 jaar geleden een Nokia Lumia 920 gekocht, die sinds kort microfoonproblemen heeft. Dit heb ik via de mail aan Belsimpel laten weten, die tot dusverre weigert een oplossing aan te bieden. Een microfoon is zo'n cruciaal onderdeel van de telefoon, dat je er vanuit mag gaan dat het nog steeds functioneert. Ben daarom persoonlijk naar Belsimpel in Groningen geweest, die mij op een ruwe manier heeft gezegd niet welkom te zijn. "We moesten maar een nieuwe kopen". Dit voelt zo bedrogen aan, dat ik deze shop niet meer kan aanraden aan medeconsumenten. De leus "tot het uiterste" maakt de shop niet waar.
VerzendingVerzending is zonder problemen verlopen, alleen beetje later aangekomen dan op de site staat aangegeven.
KlantenserviceZe zeggen letterlijk geen oplossing te willen zoeken om het probleem op te lossen.
Belsimpel geeft veel informatie over telefoons. wat ik erg makkelijk vind is dat je erg goed kunt vergelijken en dat ook oudere modellen telefoons opvraagbaar blijven. De informatie daar over ook.
VerzendingVerzending is goedkoop. Verpakking is goed.
KlantenserviceIk wordt erg snel geholpen bij vragen. Ik krijg het gevoel dat ik de enigste ben met een klacht. Geen gehaast. het maakt daarbij niet uit of ik een klacht heb of iets nieuws wil kopen en informatie wil
Veel problemen gehad nadat ik een defect toestel geleverd kreeg, zelfs mijn rechtsbijstandverzekering in moeten schakelen. Er ging vooral van alles mis in de communicatie.
Het is uiteindelijk goed gekomen en Belsimpel heeft netjes excuses aangeboden. Voor mij is het daarmee klaar.
29/11 Bestelling geplaatst Microsoft Lumia 950XL met KPN abonnement (verlenging), dit ging allemaal heel gemakkelijk. 1/12 Abonnement actief 5/12 pas het toestel ontvangen.
KlantenserviceBij opening verpakking direct het idee dat het ontvangen toestel al een keer uit de verpakking was geweest (stof/vuil onder cellofaan). Dezelfde avond nog zag ik een vreemde verkleuring in het scherm, een brede voornamelijk verticale band, over het gehele scherm. Dit heb ik gemeld bij Belsimpel. Reactie Belsimpel: Op de foto’s is de ‘’balk’’ in het scherm inderdaad goed te zien. Retour gezonden. 9/12 mail gestuurd met vraag of toestel in goede orde is ontvangen. 10/12 Reactie Belsimpel: Toestel retour ontvangen. Kan niet worden gereset ivm bitlocker. Willen toestel terugsturen, zodat ik het via de PC kan resetten. Toestel is nooit aangesloten op PC en heeft geen resetbeveiliging. Invoer van het IMEI nummer bij Microsoft geeft aan dat het toestel niet tegen resetten is beveiligd. Tevens kan ik daar zien dat het toestel niet meer actief is geweest na mijn reset naar de fabrieksinstellingen voor terugzending. Communicatie verloopt moeizaam. 11/12 Eis via de mail om de overeenkomst per direct te ontbinden, dat KPN direct op de hoogte wordt gebracht zodat mijn abonnement kan worden teruggezet (na 14 dagen kan dit niet meer staat in de voorwaarden). 12/12 Belsimpel: Het is niet mogelijk om per direct te annuleren. Op dit moment in behandeling, binnen 1-5 werkdagen zal contact met u worden opgenomen. Werknemer geeft aan dat ze er mee bezig zijn en dat zij "waarschijnlijk" ook na 14 dagen nog kunnen annuleren. 18/12 nog niets geregeld, rechtsbijstand ingeschakeld.
23/12 Vandaag heeft Belsimpel contact met me opgenomen. Ze erkennen dat ze fouten hebben gemaakt in de communicatie en ze geven aan dat het Bitlocker probleem hoogstwaarschijnlijk een software issue is in Windows 10 Mobile. Het probleem heeft zich wereldwijd bij meer mensen voorgedaan blijkt uit onderzoek. Ze hebben excuses aangeboden en ze gaan de aankoop met terugwerkende kracht annuleren. Ik ga er vanuit dat het nu netjes opgelost gaat worden.
28/12 Nog niets gehoord; zelf met KPN contact opgenomen met de vraag of er een annuleringsaanvraag binnen was gekomen. In het systeem was dit nergens zichtbaar (klantenservice KPN heeft op twee verschillende afdelingen navraag gedaan voor mij, zij waren namelijk op de hoogte van al het gedoe) maar men kon het ook niet helemaal uitsluiten. Rechtsbijstand heeft vervolgens direct actie ondernomen.
29/12 zie ik dat mijn abonnement bij KPN weer terug is gezet naar het oude. De aan Belsimpel betaalde verzendkosten zijn ook weer retour gestort op mijn rekening.
Belsimpel heeft daarna weer contact met me opgenomen en nogmaals oprechte excuses aangeboden. Ik kreeg onverwacht een Groninger koek thuis gestuurd. Ik hoop dat ze op basis van mijn feedback een en ander gaan verbeteren in de bedrijfsvoering.
Op basis van de uiteindelijke goede afloop heb ik mijn review enigszins aangepast. Bij mijn vorige bestelling ging het overigens wel goed.
Na de vele negatieve shop reviews wordt het eens tijd voor een positieve review.
Zeer overzichtelijke website met ruime hoeveelheid informatie.
Vrijdag rond 18.00 uur heb ik een Galaxy Edge 32 GB met Tele 2 abonnement besteld. Alle benodigde informatie kon ik eenvoudig uploaden door foto's met mijn gsm te maken. De acceptatie was zaterdag rond en tegen de avond had belsimpel het pakketje klaar gemaakt.
Totaal geen problemen met het hele proces! Daar kan Coolblue nog wat van leren!
Het pakketje stond op zaterdag klaar voor de DPD om opgehaald te worden. Zondag werd hij al opgehaald en verwerkt. Maandag keurig geleverd!
De website had een overzichtelijke interface, en het bestellen was gemakkelijk. Eerst twijfelde ik een beetje met bestellen, omdat ik nog nooit echt van belsimpel gehoord had, maar uiteindelijk heb ik besloten het toch te doen, ik ben zeer tevreden! Een goede prijs voor mijn Moto X, en zeer goede service. Ik kon mijn bestelling tracken, dus ik wist precies wanneer ik thuis moest zijn. Ik ben zeer tevreden.
VerzendingMijn Moto X op vrijdag besteld, en zaterdagmiddag al in huis! Helemaal top!
Voordeligste shop met voorraad. Handig dat gelijk de hoes kon worden geleverd, want mijn ervaring is dat deze soms moeilijk te vinden zijn.
Ik heb 2 weken geleden een iPhone 6 gekocht bij Belsimpel. Deze bleek defect te zijn, waarna ik hem direct heb geretourneerd. Belsimpel claimt nu dat er gebruikersschade aanwezig is waardoor zij het toestel maar gedeeltelijk vergoeden. Op mijn verzoek hebben ze mij de foto's van het toestel gemaild waarop de schade zichtbaar was.
Gelukkig had ik ook zelf foto's gemaakt van het toestel voordat ik het opstuurde en kon ik aantonen dat er van schade absoluut geen sprake was. Het lijkt erop dat Belsimpel zelf de schade heeft aangebracht (bewust of onbewust) of dat ze de foto's hebben gemanipuleerd.
Als reactie op mijn foto's zegt Belsimpel het volgende:
"Op deze foto is inderdaad geen beschadiging aan uw toestel zichtbaar. Wij kunnen echter niet af gaan op deze foto. Het feit dat het toestel beschadigingen had op het moment dat wij het in ontvangst namen, is leidend. Wij hopen dat u dat kunt begrijpen."
Dit is werkelijk beschamend. Ik raad iedereen aan geen zaken te doen met dit bedrijf.
Als reactie op mijn foto's zegt Belsimpel het volgende:
Ik heb reeds twee telefoons aangeschaft bij Belsimpel en altijd is alles snel en netjes gegaan. Helaas was bij de derde telefoon de telefoon niet meer leverbaar na betaling, maar dit is netjes opgelost door de klantenservice.
KlantenserviceAfgelopen week had ik op de eerste dag een telefoon aangeschaft, vlak voor de deadline van half twaalf. De telefoon stond aangegeven als leverbaar op de productdetailpagina. Na het toevoegen aan het winkelmandje en het betalen, stond in het orderoverzicht dat de telefoon niet meer leverbaar was. Dit heeft waarschijnlijk met cache te maken, iets waar Belsimpel niet veel aan kan doen. Hierna heb ik gelijk de telefoon op een andere site besteld, binnen de deadline nog steeds, en heb ik Belsimpel een simpele annuleringsmail gestuurd. De volgende dag heb ik keurig een annuleringsbevestiging ontvangen en mijn geld werd binnen enkele dagen teruggestort. Geweldige klantenservice.
Waardeloze processen binnen deze toko.
23- 11. Telefoon besteld, betaald via ideal, 7 emails met de voortgang in 3 minuten. Prima.
Dan begint de ellende.
Maandag voor 23 besteld. Verwacht ik de telefoon dinsdag of woensdag. Middels track and trace zie ik geen voortgang. Omdat het ik toestel toch echt snel wil hebben verander ik het verzendadres naar een lokale winkel.
Vervolgens ga ik donderdagochtend bellen waar hij blijft en krijg ik te horen dat door mijn omboeken (2200 s'avonds) hij met een dag is vertraagd. Vrijdag bellen en dan verteld DPD, hij is kwijt....
Kansloos.
Kan belsimpel niets aan doen, totdat ik met hun contact opneem.
Ik bel vrijdagochtend, ze moeten een onderzoek instellen, kost 5 werkdagen, ik mag niet annuleren, ze sturen geen andere telefoon op, ik kan niet iets ophalen. Complete waanzin, de consument is het dupe van een falende koerier en hun processen laten niets toe.
Ik bel vrijdag middag, geef aan dat ik de order annuleer of anders retourneer en koop een ander toestel bij mediamarkt. Deze persoon geeft aan dat annuleren wel kan en dat er na 3 werkdagen contact met me wordt opgenomen.
Zaterdag.. 5-12. TWEE WEKEN later. Nog niets gehoord en geen geld terug geboekt. Na 15 minuten in de wachtrij een dame aan de lijn die blijkbaar er niets mee kan. Komt terug dat de coordinator afhankelijk is van een andere partij en dat de coordinator mij vandaag terug gaat bellen. Totaal kansloos.
Afgelopen weekend wilde mijn smartphone opeens niet meer opladen. Aangezien ik geen vaste lijn heb dook ik zondag achter m'n laptop om een nieuwe telefoon uit te zoeken.
Gezien de grote campange op TV besloot ik het ook eens bij Belsimpel te proberen. Bovendien hebben ze in de pricewatch redelijk conrerende prijzen. De site werkt prima, en heeft ruime keuze. Onderaan de pagina prijkt een 9,0 beoordeling van Tweakers. Ik kon niet 123 het bewijs hiervoor terug vinden, maar toch geeft het je vertrouwen. Bovendien kon ik hier abonnementen van alle providers vergelijken. Daardoor besloot ik mijn bestelling te plaatsen.
Het proces voor het afsluiten van een nieuw abonnement was vlot geregeld en duurde, zoals op de site vermeld staat, 2 dagen. Hierover prima mailtjes ontvangen. Tot zo ver alles goed. Waar het mis gaat is het bezorgen van mijn telefoon.
Wat ook op de site staat is: Vandaag voor 23.30 besteld, morgen in huis. Mijn bestelling is zondagmiddag 14.30 geplaatst. Zaterdagmiddag 12.30 is er nog niets geleverd.
KlantenserviceIk heb afgelopen week 3 keer gebeld. Elke keer stond ik zo'n 10 a 15 minuten in de wachtrij waarna ik na twee keer een vriendelijke medewerker te spreken kreeg. Bij het vragen van de status van mijn bestelling krijg ik te horen wat er ook op de status pagina staat. Dat weet ik natuurlijk allang. Men beloofde beide keren dat mijn bestelling die avond nog verzonden zou worden. Geruststellende woorden, maar die worden helaas niet waar gemaakt. De klantensevice bied niets meer dan een luisterend oor, maar heeft totaal geen invloed op het proces.
Uiteindelijk vrijdag avond een mail ontvangen dat mijn bestelling op de post gedaan is.
erg veel zoekwerk en erg veel mogelijkheden maken het niet overzichtelijk vind ik. bij 1 toestel tientallen keuzes
Verzendingop site staat met 1 dag in huis...nou ik zit al een week te wachten. echt waardeloss is dit zeg. En ze weten gewoon niet waneer wel, men heeft het proces echt niet in handen
KlantenserviceEn ze weten gewoon niet waneer wel, men heeft het proces echt niet in handen. dom volk aan de telefoon. gewoon echt niet tevreden en zal het ook zeker niet aanbevelen
bestellen , kan levering niet de volgende dag , maar 3 dagen erna. niet zoals op de website staat
Verzendingdefecte samsung in doos, hoop e-mails verstuurd en toestel weer retour , maar dan begint het
Klantenservicetoestel verstuurd 17-10 in december nog niks , hoop beloftes en niet nakomen, bellen gewoon nog niet eens terug , geen fatsoen
Aangenaam verrast door belsimpel , uiteindelijk het probleem is opgelost , ook een presentje verkregen voor het geleden leed . had niet gedacht dat de oplossing nog zou komen , maar dan toch chapeau !!!!
Snelle afhandeling van de bestelling. Voor 8 uur besteld, zaterdag om 11:00 geleverd. Betaald met Ideal, geleverd via DPD
VerzendingLevering snel, met track en trace van DPD, kwamen exact langs binnen het vastgestelde tijdspad van 2 uur.
Bestellen op de site was heel eenvoudig. Ik had 's avonds mijn bestelling geplaatst en de volgende ochtend had ik het pakketje al ontvangen. Je ontvangt in de tussentijd meerdere mailtjes met de status van jouw pakket, dus je weet wanneer er iemand aan de deur staat (tijdsbestek van 1 uur). Bij mij waren ze zelfs 5 min te vroeg.
VerzendingIk ontving meerdere mailtjes over de status van het pakket. Ze gaven een tijdsbestek van 1 uur, dus je hoeft geen hele ochtend of middag thuis te blijven. Bij mij waren ze zelfs 5 min te vroeg. Vond het wel vreemd dat ik nergens hoefde te tekenen voor ontvangst.
Bestelling was snel geregeld.
De gegeven informatie was duidelijk
Betaling ging probleemloos.
Bevestigingsmail snel binnen.
De bestelling is snel en correct afgeleverd
Ondertussen goed op de hoogte gehouden van tijdstip leveren
Toppie
Belsimpel moet beter opletten en duidelijk lezen en begrijpen wat je schrijft, dat voorkomt een hoop misverstanden en frustratie bij de klant.
VerzendingIk heb bij Belsimpel een Nexus 6 besteld, deze werd de dag erna netjes bezorgd. Helaas bleek bij het openen van de verpakking dat de Nexus een kapotte accu had en de achterkant van de telefoon daardoor open was gaan staan. Gebeld met de klantenservice en retour gestuurd. Duidelijk briefje erbij dat ik mijn aankoopbedrag retour wil ontvangen. De dag erna komt er een mail waarin staat "u hebt aangegeven een nieuw product te willen ontvangen" wat dus helemaal niet het geval is. Waarop ik weer heb gemaild om aan te geven dat ik dit niet wil. Maar dat wordt genegeerd en er wordt gewoon een nieuw toestel verzonden.
Inmiddels is het nieuwe pakket geariveerd op een afhaalpunt 15km van mijn woonplaats, wat dus niet handig is.
De klantenservice reageert nergens op. Dus op die manier is het erg lastig om tot een goede oplossing te komen.
We hebben een hele lekkere koek ontvangen van een bakkerij uit Groningen.
Een medewerker van Belsimpel belde nog op om te vertellen dat er veel mis is gegaan tijdens hun verhuizing.
Netjes dat ze excuses maken en een koek opsturen, maar ik ben geen klant meer van ze. Dan betaal ik liever wat meer voor goede service.
Winkel die haar afspraken nakomt. Twee telefoons besteld in één week. Beide waren de dag erop bezorgd. Retour via antwoordnummer en telefonisch goed bereikbaar. Prijzen van de telefoons waren scherp. Waarschijnlijk had ik de telefoons elders voor letterlijk een paar euro minder kunnen kopen maar de klantvriendelijkheid is dat geld me waard.
VerzendingZoals beloofd al de volgende dag al in huis
KlantenserviceHad een HTC one mini 2 gekocht maar was niet blij met de android telefoon. Daarom contact gezocht en gevraagd of de telefoon kon retourneren. Daarvoor was zelfs een gratis antwoordnummer beschikbaar. Opgestuurd en kreeg het hele aankoopbedrag retour ondanks dat ik de verpakking (wel netje) had opengemaakt! Geld was de dag erop terug gestort op mijn rekening.
Op 17-10 heeft mijn moeder een iPhone 6s 64GB Silver besteld. De verwachtte leverdatum was op dat moment 2 weken. Na 2 weken heb ik gemaild en kreeg ik te horen dat het toestel niet op voorraad was maar binnen 2 weken nu wel bezorgd zou worden en dan zou ook het abonnement (wat inmiddels is verlopen en waar nu na de 24 maanden 15,- meer voor wordt betaald door de wachttijd) zou worden overgezet. Nu op 23 november is de leverstatus nog onveranderd.
Tijdens het verdere contact via de mail bleek dat de andere kleuren telefoon wel op voorraad waren, maar dit zou dan een 100,- meerprijs betekenen, wat ik erg merkwaardig vind aangezien de zelfde prijs van de toestellen.
Kortom, erg traag, onbegrijpelijk en vooralsnog niet aan hun eigen beloftes voldoen.
De klantenservice reageert vrij vlot op de mails. Maar heeft helaas nog niet bijgedragen aan het ontvangen van het toestel.
Bestellen was zeer simpel, bestelling snel ontvangen tegen een zeer goede prijs. Over after sales kan ik nog niks zeggen.
VerzendingProduct werd zoals belooft verzonden, leertijd was zeer kort.
Heel goed verzorgd voldoet helemaal aan de verwachtingen.
Uitstekend.
Zeker een aanrader
Een pluim duim omhoogoed.