Gebruikers over webshop MediaMarkt
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenOnze koelkast was stuk dus we moesten plots op zoek naar een nieuwe, en ja, het zoeken en vinden van een nieuwe koelkast was uiteraard een eitje,
Verzending31/7 Koelkast besteld, verschillende dagen een bericht gehad dat hij de volgende dag zou komen maar voor niets zitten wachten!
Klantenservice2 weken geleden geannuleerd en nog steeds geen geld terug omdat ze de koelkast tussen hun magazijn en transporteur kwijt zijn geraakt. Nu krijg ik pas mijn geld terug als ze hem weer hebben gevonden, als ik de vraag stel hoe lang dat nog kan duren krijg ik geen concreet antwoord en als ik zeg wat als hij nooit meer gevonden wordt? Krijg ik jaaaa dan krijgt u uiteraard wel uw geld terug. Inmiddels al 3 keer telefonisch contact gehad over de creditatie met oplopende boosheid,
AlgemeenI ordered with home delivery almost 3 weeks ago, and the order still didnt come. Called 6 times, write 2 emails, nothing. Worthless company, never order anything with home delivery, always order it to the store! Seems its another company or something, who cannot handle the amount of orders, than they dont help you at all.
VerzendingOrdered with home delivery and now after 18 days it still didnt come. I also paid it ofc, now my money is just hanging in their pocket, and my product is nowhere. It is really frustrating when you count on something
KlantenserviceI called 6 times, always they tell me yeah it will come in 1-2 days! Thats had been goin on for 2 weeks. I even paid it at chekout. Ask multiple times to restart the order, give em a discount for curent prices, etc etc, nothing. Their customer service is WORTHLESS.
AlgemeenOp 21 juli 2019 een Acer Predator scherm besteld bij MediaMarkt (XB271HUABMIPRZ; versie met TN paneel) voor 381,65 euro. Op de web site stond dat het scherm op voorraad was.
De dag daarna kreeg ik bericht dat de bestelling is vertraagd door een technische storing, en de dag daarna (23 juli) dat het scherm niet meer geleverd kon worden. Er is mij toen een alternatief scherm aangeboden voor dezelfde prijs: de XB271HUBMIPRZ (versie met IPS paneel). Dit alternatieve scherm is zo’n 268 duurder dan het scherm dat ik had besteld, een zeer royaal aanbod dus, dat ik heb geaccepteerd.
De volgende dagen kreeg ik echter geen reactie per email, dus heb ik de meerdere malen de klantenservice gebeld. Na typisch zo’n 30 minuten wachten, werd verteld dat het alternatieve scherm eraan zou komen. Op 30 juli kreeg ik echter bericht per email dat de bestelling geannuleerd was, op mijn verzoek. Dit was echter volstrekt onjuist. Ik heb hierop direct gereageerd per email, maar daar werd weer niet op gereageerd.
Na enkele dagen heb ik weer de klantenservice gebeld. De oorspronkelijke bestelling was inderdaad geannuleerd, maar het alternatieve scherm zou toch nog geleverd moeten worden. Op 1 augustus is echter het aankoopbedrag gestorneerd. Ik heb toen weer gebeld, en het bleek dat ook het alternatieve scherm was geannuleerd, en aangezien het bedrag was gestorneerd, kon er niets meer geregeld worden. Kort gezegd was ik hier niet zo blij mee: geen scherm, en zo’n 10 euro kwijt aan telefoonkosten (dankzij de lange wachttijden bij de telefonische klantenservice) aangezien op emails maar niet werd gereageerd (ik kreeg overigens elke keer wel een ontvangstbevestiging, dus mijn emails waren goed ontvangen).
Tot nu toe dus een positieve en een nogal negatieve ervaring met MediaMarkt. Tot ik op 6 augustus onverwachts een email kreeg van MediaMarkt dat zij mij alsnog het alternatieve scherm (met IPS paneel) wilden aanbieden voor het oorspronkelijk betaalde bedrag van 381,65 euro. Nog steeds een zeer goede deal uiteraard, maar tegen die tijd had ik zelf een ander scherm gekocht bij een andere winkel waar ik tevreden mee was, en ook omdat ik het enigszins zat was, heb het aanbod dus afgeslagen maar wel gesuggereerd dat een kleine compensatie op zijn plaats zou zijn. Zo'n week later heeft MediaMarkt inderdaad een compensatie voor het ongemak aangeboden in de vorm van een e-voucher van 10 euro. Hier ben ik wel tevreden mee, en ik beschouw het hele verhaal daarmee als afgerond.
Mijn ervaring met MediaMarkt is dus gemengd: het aanbod voor het alternatieve scherm was zeer royaal, maar de communicatie van MediaMarkt was zeer gebrekkig (ik was dan ook zeer sceptisch of ik het IPS-scherm überhaupt zou krijgen voor de prijs). Misschien dat deze ervaring incidenteel was en het lag aan technische storingen bij MediaMarkt, maar dat kan ik niet goed beoordelen.
TL;DR: MediaMarkt kan besteld scherm niet leveren, en biedt een duurder alternatief scherm aan. Daarna is communicatie van MediaMarkt echter zeer gebrekkig (dankzij uitblijven van reactie per email, en de slechte telefonische service), en wordt mijn bestelling onterecht geannuleerd. Uiteindelijk (na meer dan twee weken) biedt MediaMarkt toch weer het vervangende scherm aan, maar tegen die tijd heb ik zelf een ander scherm gekocht. Ter compensatie heeft MediaMarkt een e-voucher van 10 euro gegeven.
AlgemeenTwee tablets gekocht in de merkenweek van de MediaMarkt (15% korting). Nu exact twee weken geleden besteld, zou binnen 2 a 3 dagen bezorgd worden. Tot op heden niets gebeurd. Ik ben al sinds vorige week aan het bellen, maar ik krijg steeds slechts het antwoord "het product ligt op voorraad in ons magazijn, de vervoerder heeft het nog niet meegenomen".
Enig alternatief is dat ik mijn geld terugkrijg. Dit vindt ik te makkelijk, als de MediaMarkt een belofte maakt om binnen een paar dagen een product tegen korting te kunnen leveren, moeten ze deze wel binnen het redelijke waar kunnen maken.
Zie algemene toelichting. Tot op heden heb ik niets ontvangen, ook geen bericht over de status van de bestelling. Laat staan een zinvolle prognose wanneer ik mijn bestelling thuis kan verwachten.
KlantenserviceSteeds wordt hetzelfde verhaal opgehangen zonder iets te kunnen doen of een zinvolle uitspraak te kunnen doen over wanneer ik de bestelling kan verwachten. In het verhaal wordt altijd eerst verwezen naar 'de vervoerder' die het pakketje nog niet heeft opgehaald, daarna 'inmiddels is het product weer op voorraad' (terwijl volgens de website het product altijd al op voorraad is geweest).
AlgemeenBestellen was makkelijk, betaling ging soepel (in mijn geval met meerdere kadokaarten). "Vandaag besteld is morgen in huis" nagekomen.
VerzendingGoed verpakt en niet in een overmatig grote doos dus prima!
KlantenserviceIk had een eerdere bestelling gedaan met een cadeaukaart maar moest ik helaas terugsturen omdat het product niet was wat ik verwachtte. Terugstorten op een kadokaart kan niet maar ze hebben me keurig een mail met kadokaart gestuurd voor het bedrag.
edit: kostenloos retourneren vergeten te vermelden. Prima service!
AlgemeenAfgelopen zaterdag een bestelling geplaatst via de website met dat ik het product op wilde halen in de winkel aangezien het daar op voorraad was. Volgens de website is het product binnen 2 uur in de winkel af te halen. In de winkel aangekomen konden ze de bestelling helemaal niet vinden terwijl deze wel betaald is.
Koop bij dit bedrijf dus niets online maar alleen in de winkel. Geld is nog steeds niet terug.
Product is niet verzonden en de bestelling is nog steeds kwijt.
KlantenserviceMen zou een onderzoek gaan doen en binnen 48 uur zou ik iets horen. Helaas niets gehoord. Net gebeld en ze weten niets. Ze verwijzen naar een andere afdeling en dat ze het druk hebben.
AlgemeenBestel eigenlijk alleen nog online want de winkels zijn een drama
Afgelopen januari een 4TB WD SE elements HDD besteld. Website is een drama om Chrome mobile en blijft vaak hangen op het laad wieltje dus als ik wat bestel moet ik naar de PC toe.
Maargoed bestelling gelukt, en snel geleverd en factuur netjes digitaal in je account download maar als PDF voor de administratie
Snel verzonden, zoals aangegeven volgende dag in huis.
2e bestelling (zie hieronder bij klantenservice), idem de volgende dag in huis. Maaaar...wie verzint het om een externe HDD in de verpakking los in een doos te doen en zo te verzenden. Doe er even een laag bubbel plastic omheen of wat opvul materiaal!
En 2 weken geleden overleed de WD Elements opeens
Retour procedure was wat lastig te vinden maar het is gelukt en het is vrij bijzonder vond ik. Niets aanmelden, RMA nummer ofzo.... nee gewoon factuur uitdraaien, beschrijving van het probleem/defect er bij en product opsturen naar antwoordnummer...op hoop van zegen.
Maandag verstuurd, dinsdag bevestiging dat het ontvangen was Inc. foto's van de doos en inhoud!
Woensdag bericht dat ik het aankoopbedrag terug zou krijgen, afgelopen maandag geld terug!
4 sterren omdat het vindbaar maken van de procedure beter kan en geen termijn vermeld is wanneer het geld terug komt.
Desalniettemin goede ervaring zo op deze manier, dusdanig dat ik direct een nieuwe schijf bij ze besteld heb.
(Zie verzending).
AlgemeenTja, Media Markt. Waarom kopen mensen hier nog... Onprofessionele verkopers, elke vestiging weer. 'Ik werk niet op deze afdeling'. Ook als men op zoek is naar een simpel product dat op voorraad is. 30 minuten gewacht, vervolgens weet nog niemand waar het ligt... Elke keer neemt ik me voor hier nooit meer te komen, maar soms heb je gewoon wat nodig... wederom afgeleerd. (En dat voor een simpele Samsung telefoonoplader, knap hoor)
Algemeeneerde had mediamarkt nog een laagste prijs garantie maar dat is niet meer... Ze zouden zich meer op service richten...tja...volgens mij de garantie van slechte service.
VerzendingVerschillende ervaringen nu met mediamarkt. Online winkelvoorraad klopt vaak niet en dan ga je voor niets naar de winkel. Bezorgen 1x redelijk 1x langer dan normaal. (dit kan deels ook aan postnl liggen)
Toen mijn dochter verhuisde zou er op een afgesproken dag een aantal dingen geleverd worden. 1 ding was niet leverbaar en toen werd er niets geleverd. Uit eindelijk maar alles afbesteld. en dan komen ze in ene met een lever afspraak.
Garantie en service is ronduit slecht. Zeker als het om mobiele telefoons gaat. Ze gooien het op waterschade of val schade hoe zuinig of hoe netjes je ook bent op je telefoon. Of je krijgt je telefoon in ene zwaar beschadigd terug. (maak voor je iets terug brengt naar de mediamarkt altijd foto's zodat je kan bewijzen dat daar de schade is ontstaan) Ook als je een dure TV koopt en net na de garantie wat is dan is. Ondanks dat je mag verwachten dat een product langer mee gaat geeft mediamarkt niet thuis
Algemeeneen bezorg afspraak was gewoon een leugen. ik heb me nog nooit eerder teleurgesteld gehad. ik wilde mijn monitor gisteren al hebben. die staat nog steeds niet in sorteer.
Verzending''voor 23:00 bestellen=morgen thuis'' oh ja? ik zit hier al 2 dagen te wachten. ze voeren niet uit zoals afgesproken. ik snap alleen wel dat een dag erna moet bezorgen als die druk heb zoiets. tot nu heb ik gewoon niks excuus van hun gehoord. best wel vervelend dit.
AlgemeenDonderdag 25 juli besteld. Op voorraad. Binnen 24 uur. Geen verzending. Helpdesk niet beschikbaar. Geen emailverkeer mogelijk. Geen bericht. Ze hebben de tent gewoon dicht gegooid. Uiteindelijk twee weken te laat geleverd.Wat een klerelijers. Ze geven gewoon de klanten twee middenvingers . BLIJF WEG BIJ DE MEDIAMARKT.
VerzendingGeen email , zou wel moeten voor bij verzending. Het is dat mijn vader thuis was
KlantenserviceHet is niet slecht. Mediamarkt sluit zich volledig af van de wereld. Gewoon volledig afwezig !
AlgemeenHet product werd niet geleverd, ondanks dat de website deze op voorraad had en ook bleef houden nadien. De bestelling vervolgens geannuleerd (technisch gezien "van de koop afgezien," aangezien er nooit geleverd is), dat moest per se telefonisch.
Vooraf betaald via iDeal, een product met een aanzienlijk bedrag van tegen de duizend Euro. Bij de annulering de melding dat dit 1 werkdag zou duren. Vervolgens geen enkele berichtgeving. Na twee dagen nogmaals gebeld en gevraagd naar de status (immers, aangezien er geen retour plaats moet vinden is dit de meeste simpele zaak die je zou verwachten), er kon slechts gemeld worden dat de annulering "nog goedgekeurd moest worden." Opmerkelijk, daar er geen levering plaats had gevonden en er wettelijk geen grond is om een annulering goed te moeten keuren, je hebt er immers recht op.
Na vijf dagen nog geen bericht van MediaMarkt, noch het geld retour ontvangen. Wederom gebeld, wederom "de annulering is nog niet goedgekeurd." Op de vraag waarom deze goedkeuring zo lang op zich liet wachten kon ik geen antwoord krijgen. Dat was een andere afdeling en daar kan de telefonist zich niet mee in contact stellen, hij kon slechts "een berichtje sturen met daarin de opmerking om de annulering z.s.m. te verwerken." Op de vraag of ik zelf kon worden doorverbonden met de afdeling of daar het nummer van kon ontvangen werd negatief geantwoord. Hetzelfde met de vraag of ik dan een manager of iemand anders kon spreken die meer kon doen dan alleen een berichtje sturen. Op de vraag of ik dan via mail een bericht kon ontvangen dat ik de annulering had doorgeven met daarbij de datum en tijdstip waarop dat gebeurd was, werd positief geantwoord met een simpel "Ja, goedendag" waarna werd opgehangen. Deze mail heb ik niet mogen ontvangen.
Zeven dagen later, nog steeds geen enkel bericht van MediaMarkt, wederom gebeld. Ditmaal een vriendelijke medewerker die mij in de wacht plaatste om in de zaak te duiken. Helaas kon hij niet verklaren waarom dit zo lang duurde, slechts dat de annulering nog steeds onder verwerking was. Met de vraag of om nog een dag te wachten. Wederom gevraagd om via mail een verslag te ontvangen met daarin de data van annulering, voor mijn eigen administratie. Dit maal een mail ontvangen, deze mail was echter leeg en bestond slechts uit een incidentnummer.
Afijn, geen bericht, noch het geld terug op dag 8. Wederom gebeld die ochtend. Ditmaal een medewerker die mij in de wacht zette om de afdeling in kwestie te bellen. Verwonderlijk, want eerder was het "onmogelijk" om in contact te komen met deze afdeling voor de eerste lijn supportmedewerker. Afijn, na lange wachttijd kreeg ik te horen dat e.e.a. nog dezelfde dag zou worden opgepakt en de afdeling (telefonisch) contact met mij zou opnemen.
Vlak voor vijf uur 's avonds een mail ontvangen dat de annulering goedgekeurd was en het geld terug gestort zou worden. Dit was op Donderdag.
Dag 13. Dinsdag, één dag voordat de wettelijke termijn zou vervallen, eindelijk het geld op de rekening gestort. Belachelijk lang, en absoluut onacceptabel voor een bedrijf van dit formaat.
In kort. Bestelling wordt niet volgens afspraak geleverd. Annuleren (technisch: de aankoop ongedaan maken) is omslachtig vanaf het eerste moment. Geen tot slechte communicatie vanuit MediaMarkt over het proces, medewerkers die je niet verder kunnen of willen helpen en zodra je tegensputtert als ze je proberen af te schepen met non-antwoorden hoorbaar geïrriteerd worden.
Mijn advies, als je een product bij de MediaMarkt wilt bestellen, kies dan voor afhalen in de winkel met achteraf betalen. Dan hoef je tenminste geen twee weken te wachten en veel irritaties op te lopen.
Product was op voorraad, ruim voor de op de website genoemde deadline van 23:30 besteld, maar werd niet verzonden. Geen uitleg, geen verklaring, ook de klantenservice wist van niks en kon niets beters verklaren dan "dan zal het vandaag wel verstuurd worden."
KlantenserviceMedewerkers lijken je niet te willen helpen. De antwoorden zijn niet behulpzaam, de medewerkers kunnen (of willen) geen daadwerkelijke informatie doorgeven. Je krijgt met geen mogelijkheid iemand met enige zeggenschap te spreken. Je krijgt sowieso niet de afdeling te spreken die daadwerkelijk bezig is met je product. Of dat nu de afdeling is die de levering moet verzorgen, noch de afdeling die je je geld terug moet geven. Medewerkers worden gauw kortaf en geïrriteerd als je respectvol je frustratie uit over de gang van zaken en het gebrek aan bruikbare informatie. Je wordt slechts afgescheept met "heb nog maar even geduld." en "ik weet ook niet waarom het zo lang duurt, ik zal de afdeling een berichtje sturen om haast te maken."
AlgemeenIk had een koptelefoon (enige levertijd) en een externe SSD-schijf (op voorraad) besteld bij de Mediamarkt. Het oplossen van hun technische storing heb ik netjes afgewacht maar bijna zeven weken wachten werd me toch wat veel.
VerzendingBijna zeven weken na bestelling heb ik gebeld wat de vordering was. De schijf bleek niet leverbaar, waarbij ik via mailcontact voor een alternatief koos. Een kleine week later kreeg ik alsnog de koptelefoon en de “niet leverbare” schijf opgestuurd en een dag later kreeg ik de verzendbevestiging.
KlantenserviceVoor de “niet leverbare” schijf kreeg ik per mail een alternatief waarop ik heb gereageerd met een soortgelijk voorstel. Daar heb ik niets meer van gehoord. Ze kon me niet duidelijk maken wat er gebeurd zou zijn als ik niet gebeld had. Van enige tegemoetkoming voor de levertijd was geen sprake.
AlgemeenIk heb 2 zending gekregen van:
MediaMarkt Netherlands die gevestigd is in (Pearyweg 1, 4462 GT Goes)
Klacht 1
- Beide zendingen zijn (zonder luchtkussens of piepschuim) verzonden
Klacht 2
- Geen Track & trace via email.
Gevoelig apparaten horen goed ingepakt te worden met Piepschuim of extra luchtkussens.
Waardeloos ingepakt door MediaMarkt Netherlands die gevestigd is in (Pearyweg 1. Zending is onbeschermd aangekomen
AlgemeenAfwasmachine werkt naar behoren. Verzending is waardeloos. Hun bezorgingsbedrijf Fiege is onbeschoft. De 2 jongemannen scholden mij uit in het Frans onder elkaar en denken dat ik ze niet versta. Had betaald voor montage, doen ze niet.
Verzending"Uw tevredenheid kunt u kenbaar maken door bij het zetten van uw elektronische handtekening
een keuze te maken uit 5 niveau's van tevredenheid, weergegeven door 5 zogenaamde smiley's:
van verdrietige tot zeer blije gezichtjes."
Ze hebben zichzelf de middelste smiley gegeven en voor mij de handtekening gezet. Pas bij achteraf nadenken realiseerde ik me dat ze fraudeurs zijn. Had ze eigenlijk bewusteloos moeten knuppelen.
Had ze gebeld. Ze geven toe dat het personeel van Fiege 'ongeschoold' is, maar doen er verder niets mee.
AlgemeenEen mobiele telefoon (motorola one vision )inclusief abonnement online besteld.
Bestelproces prima verlopen , levering na 2 dagen (weekend ertussen). Toestel blijkt niet in orde te zijn. Tot mijn verbazing krijg je op een online aankoop in combinatie met een abonnement geen service in de winkel! Ook de telefonische helpdesk van de onlineshop kan je niet direct helpen. Je kan dus niet direct in contact komen met iemand die je kan helpen. Nu 3 dagen onderweg met winkelbezoek melding via mail en telefonsich contact maar nog geen enkel contact met iemand die hier daadwerkelijk wat mee kan
van vrijdag op maandag geleverd , waarschijnlijk vertraging ivm combinatie met abonnement. Had op de site best vermeld mogen worden
KlantenserviceGeen service in de winkel bij een online aankoop is niet van deze tijd. altijd vriendelijk te woord gestaan , maar altijd met iemand die niets voor je kan betekenen. Bij melding via mail krijg je een standaardbericht dat ze contact op nemen binnen 5! werkdagen. Telefonisch meer dan 10 minuten in de wacht en ook iemand aan de lijn die zelf niets kan doen maar alleen de klacht opnieuw kan registreren.
AlgemeenIk had een week geleden een ventilator besteld, Het product was op voorraad en zou de volgende dag in huis zijn, nou niet dus. de bestelling staat nu al dagen op "Je bestelling is doorgezet naar ons magazijn en wordt voorbereid voor verzending" Ook verder helemaal geen bericht gehad van de mediamarkt. Ik zou het op zijn minst wel zo netjes vinden om iets horen van de mediamarkt (dat de bestelling niet op tijd geleverd kan worden ofzoiets). Maar ook dat is te veel gevraagd.
VerzendingZe komen de beloftes "vandaag voor 23:30 besteld morgen in huis" niet na.
AlgemeenIn het weekend een artikel (airco) besteld dat op voorraad was (levertijd voor 23:30 u besteld, volgende dag in huis) en bij MediaMarkt het goedkoopst was (ook op vooraad bij Coolblue, alleen iets duurder). Volgende dag niets in huis en sindsdien meerdere malen contact met klantenservice via telefoon en Twitter. Er zou een storing zijn waardoor levering vertaagd was, maar product zou op voorraad zijn en wel geleverd kunnen worden. Maar op donderdag nog niets ontvangen en ook nog geen verzendbericht gekregen. Zojuist is de status ook veranderd van 'online leverbaar' (binnen 1 á 2 dagen!) naar niet leverbaar. Ik vrees dus dat er niet wordt geleverd ondanks alle beloften. En inmiddels hebben ze vanwege het weer nergens meer een airco op voorraad met voldoende capaciteit, dus zitten we zonder in een bloodheet huis met een pasgeboven baby.
Nooit meer MediaMarkt voor mij!
Een product dat de volgende dag geleverd zou worden is vier dagen later nog niet bezorgd en ik heb ook geen verzendbericht ontvangen. Klantenservice vele malen gecontacteerd maar dat helpt ook niets. Ze zouden er achteraan gaan en we kregen de verzekering dat ze echt wel konden leveren...
KlantenserviceHeb je niks aan, ondanks vele contacten helpen ze je niet verder en kunnen ze niet eens echt een goed inhoudelijk antwoord geven waar we iets mee kunnen.
AlgemeenVoor 23.30 besteld, morgen in huis. Zoals eerdere reviews al aangeven; dit is onzin. En kennelijk is dit al een paar dagen bekend. Vermeld het dan bij de bestelling en lieg je klanten niet voor. Of zet het tenminste op je site of in je app, zodat ik er vooraf rekening mee kan houden.
AlgemeenGeen informatie over dagdeel bestelling.
En later blijkt dat het begrip "Vóór 23 uur besteld de volgende dag in huis" een wassen neus is.
"Vóór 23 uur besteld de volgende dag in huis" blijkt niet waar.
Zoals de vorige review: trap er niet in!
Update: komt nu email met excuus wegens software probleem zaterdag, dus dag vóór ik bestelde. Ik kreeg trouwens wel een bevestigingsmail.
Verwacht levering over 3 dagen ....
Zie hieronder.
Wij hadden afgelopen weekend, vanaf zaterdagmiddag, te kampen met een technische storing als gevolg van software problemen. Hierdoor konden we je geen bevestiging van de bestelling sturen per e-mail, kwam jouw bestelling niet bij ons magazijn aan en kon je bestelling ons magazijn niet verlaten om bij jou geleverd te worden. Enorm vervelend!
Probleem opgelost
Het probleem is inmiddels gelukkig opgelost. Helaas heeft jouw bestelling – met ordernummer **** – wel enige vertraging opgelopen door de storing. Onze excuses voor het ongemak.
We doen ons uiterste best om jouw bestelling alsnog zo spoedig mogelijk te bezorgen en verwachten dat dit binnen 3 werkdagen lukt. Je ontvangt een nieuwe e-mail zodra je bestelling onderweg is.
Vriendelijke groet namens iedereen van MediaMarkt