MediaMarkt

Gebruikers over webshop MediaMarkt

Toch maar weer een keer online besteld bij Mediamarkt. Maar weer word je teleurgesteld. De game a plague tale voor de ps5 besteld in de ochtend en in de middag wordt hij geannuleerd omdat er geen voorraad is. Kijk ik op de website staat er nog steeds "online op voorraad". Deze winkel kan de meest basale dingen niet voor elkaar krijgen.

Klantenservice is niet te bereiken, wachttijd is meer dan een half uur

Omdat mijn mobiel stuk was gegaan een nieuwe besteld op zaterdag; gelijk een hoesje en lader erbij gedaan. Op zondag netjes alles binnen gekregen.

Zending kwam goed op tijd aan & was goed te volgen via track & trace.

Op voorhand zag ik de reviews hier op tweakers van de mediamarkt, maar dacht zal wel meevallen. Helaas niet. Order voor een koelkast geplaatst, zou begin van de week geleverd worden werd uiteindelijk drie dagen later. Daarnaast worden bezorgingen uitgevoerd door een derde partij die niet te bereiken zijn als je niet eerst tien minuten in de betaalde wachtrij blijft. Ik koop nooit meer wat bij mediamarkt.

Geen duidelijk tijdvak. Het kan tussen 8:00 en 20:00 's avonds bezorgd worden. Daarnaast verandert de bezorgtijd constant de hele dag.

Tonen weinig begrip en hebben een redelijk laconieke houding wat betreft problemen.

MediaMarkt Outlet verteld duidelijk of er iets mis is met het product. In mijn geval twee monitoren besteld welke enkel uit de verpakking zouden zijn geweest. Who cares, monitoren zijn goed zolang ze geen defecten vertonen en ik vind het een prettige gedachte dat mijn aankoop zorgt voor minder e-waste (en mijn portemonnee minder geplunderd raakt)

Ik verbaas mij eerlijk gezegd over alle negatieve reacties want ik heb louter positieve ervaringen met MediaMarkt. Het verzenden gaat snel (helaas soms een luie bezorger) maar ook zeker het afhalen is een goede toevoeging. Het liefst kies ik voor afhalen in de winkel, dan staat mijn product vrijwel altijd binnen 30 minuten klaar.

Beide monitoren werden blind verpakt, dat wil zeggen dat er zwarte folie omheen zat waardoor je niet kon zien om welk soort product het gaat. Ik vind dit een goede keuze en absoluut niet noodzakelijk om een doos om een doos te doen, de verpakking is immers voldoende beschermend. Beide monitoren kwamen zonder schades aan.

De klantenservice heb ik voor deze order niet nodig gehad, mijn voorgaande ervaringen zijn top. Vooral in Tilburg en Breda wordt ik altijd heel snel en goed geholpen. Wat mij betreft bewijst MediaMarkt een prima retailer te zijn in dit digitale tijdperk.

In februari 2021 heb ik een LG koel/vrieskast besteld bij de MediaMarkt. Prima koelkast met goede reviews. Helaas ging in maart 2022 de koel/vrieskast kapot. Kan gebeuren, dikke pech. Maar vooral zonde van de inhoud, er zat namelijk voor ruim 300 euro aan vlees in dat allemaal ontdooid was. Maar goed, apparaat binnen de garantie dus dat proces in gegaan. En daar begint de ellende, zie stuk bij Klantenservice voor een mooi verhaal.

Niet op afgesproken tijdstip maar net als heel Nederland werkte ik toen toch thuis, dus geen probleem. Verder prima verpakt en vriendelijke chauffeur (niet in dienst van MediaMarkt) die de koel/vrieskast ook op zijn plek heeft gezet.

Ooit heeft mijn vader mij wel eens gewaarschuwd voor de MediaMarkt (na zijn slechte ervaringen) en eigenlijk heb ik daar altijd naar geluisterd, maar de prijs was in dit geval doorslaggevend om het toch eens te proberen en de MediaMarkt het voordeel van de twijfel te geven. Karma?

Goed, koel/vrieskast was stuk en dus nam ik contact op met de klantenservice via hun contactformulier. Duidelijk verhaal en proces was te volgen. Ik werd gebeld door de reparateur (niet MediaMarkt) om een afspraak te maken, eerste mogelijkheid bijna 2 weken later. Zuur! geen koelkast.

Twee weken later komt de monteur aan, laat zeggen om 12:00. En monteur vertrok weer om 12:05. In de tussentijd heeft hij het paneel los gehad en de opmerking gemaakt; "deze is stuk, gaan we niks aan doen". Zuur! Nog steeds geen koelkast.

Vervolgens heb ik direct een bericht aan de MediaMarkt gestuurd met dit verhaal en of zij z.s.m. de koel/vrieskast kunnen vervangen voor een nieuwe of het aankoopbedrag kunnen terug betalen. Let op: dit moest gebeuren op een andere rekening aangezien de rekening waar ik de aankoop mee had gedaan niet meer bestond (hint, dit gaat fout).

Maar nee, eerst moest LG er nog wat van vinden. 10 dagen later komt dan alsnog de bevestiging van de MediaMarkt, de koel/vrieskast is stuk, daar gaan ze niks aan doen. En er werd medegedeeld dat ze overgingen tot terugbetaling. Meteen heb ik - als de brandweer - een mail teruggestuurd met nogmaals het juiste rekeningnummer en de reden waarom. En als reactie kreeg ik "Ik heb uw reactie doorgestuurd naar de juiste afdeling". Zal ik dit maar geloven dan?

Ohja, voordat ze terugbetalen moest natuurlijk de kapotte koelkast eerst retour, op afspraak met een transporteur. En omdat ik inmiddels al even zonder koelkast zit heb ik toch maar besloten niet op de terugbetaling te wachten en een nieuwe koel/vrieskast te bestellen. Je raad het al, die komt niet bij de MediaMarkt vandaan. Funfact: de kapotte koelkast is 30 minuten voordat de nieuwe geleverd werd opgehaald, dit is dan ook het enige dat smooth ging :).

Goed inmiddels is de oude koelkast retour en een dag later krijg ik dan definitief het bericht dat deze is ontvangen door de MediaMarkt en dat ze het aankoop bedrag gaan terugstorten. Op dat moment vroeg ik mij af, zal ik toch nog even melden dat het op een ander rekeningnummer moet? Ja, toch maar doen he, want tot nu toe kwam elke reactie op emails van verschillende personen.

Week later, geen poen. Dus ik ging weer mailen en vervolgens krijg ik de reactie dat het geld is overgemaakt. ZUCHT!
Een mail terug met: "ik heb niks ontvangen is het wel naar het juiste rekeningnummer gegaan?" resulteerde in de reactie "Wij betalen altijd terug, hoe het product is betaald". En dat zij niks retour hebben gehad, wat gebruikelijk is bij een vervallen rekening. Ergens tussentijds heb ik ook al contact gehad met mijn bank en die konden zien dat er inderdaad geld was gestort, maar dat het ook retour was gegaan (instant).

Met het transactienummer van de bank wederom contact gehad met de MediaMarkt. Ook screenshot van mijn rekeningnummers, incl bewijs dat het oude nummer vervallen was. Maar dit hielp niks, MediaMarkt bleef volhouden dat ze terugbetaald hadden en zelf niks retour hadden gekregen. Ik moest maar weer eens contact opnemen met de bank. Ik gedaan, zelfde verhaal natuurlijk.

Na nog een aantal emails was ik het echt zat. Dat zij zo achterlijk zijn moet niet mijn probleem worden (was het helaas wel geworden). Er bleef 1 optie over, dreigen met juridische stappen. Oh wat? Ja juridisch stappen. En nu valt mijn bek open. Een dag later komt er de reactie: De uitbetaling is verwerk, binnen 5 dagen op je rekening. En wel verdomd, 3 dagen later stond dan eindelijk mijn poen op mijn rekening.

Werkelijk MediaMarkt moet het zo tegenwoordig? Ruime een maand mailen over de terugbetaling en de woorden juridische stappen zorgen dan uiteindelijk wel voor resultaat? Wat droevig zeg.

Totaal probleemloos mijn garantie kunnen claimen bij Mediamarkt. Telefonisch contact gehad over onze defecte steelstofzuiger van Shark. Er was een kapje afgebroken, die eigenlijk sinds het begin al niet lekker mee ging. Advies gekregen om even naar de winkel te gaan. Daar gekomen werd het defect amper bekeken en aangegeven dat het apparaat direct werd omgewisseld voor een nieuwe.

Naast deze prima service, in het verleden diverse zaken gekocht zowel online als in de winkel. Nul problemen!

Geen enkel probleem. Prima!

Absoluut verschrikkelijk. Een maand lang van kastje naar de muur gestuurd. Iedereen zegt wat anders. Ze houden zich nergens aan. Echt verschrikkelijk. Als ik een lager cijfer had kunnen geven had ik het gedaan.

Leveren en retouren doen ze wel, maar het administreren ho maar. U heeft iets opgestuurd? Ja dat hebben we gehad. Oh nee toch niet. O wacht het lag bij de verkeerde afdeling. Nee het ligt toch bij de goede afdeling. Etc...

Weet van voren niet dat ze van achteren leven. Niemand komt beloftes na. Terugbellen doen ze niet.

4 toetsenborden besteld, zouden de volgende dag geleverd worden.

Volgende dag een e-mail: "wordt toch niet vandaag geleverd, we houden je op de hoogte." Kan gebeuren.

Week later een mail dat het pakket verzonden is. Mooi. Track en trace laadt echter niets zien... hmm...

Paar dagen later: e-mail met "bedankt voor je retouren!"

Bij Mediamarkt zijn ze blijkbaar niet in staat om pakketjes te verzenden. Dit was niet de eerste keer dat er iets mis ging in hun proces, wel de laatste keer dat wij daar iets besteld hebben.

4 toetsenborden besteld, zouden de volgende dag geleverd worden.

Paar dagen later: e-mail met "bedankt voor je retouren!"

Gemaild waar het pakket bleef, maar een nietszeggende reactie kwam terug.

avatar van Tukk
Tukk Karma 66,2K

Al wat vaker in de winkel en via de webshop wat gekocht, alles gaat goed totdat je service nodig hebt. Iedereen heeft een script, zelf nadenken mag blijkbaar niet ook al is dat de weg naar een oplossing.

Ze bieden avondleveringen aan, terwijl dat niet eens kan bij mij. 2,95 voor een onmogelijke service.

Script-galore, moeilijk Nederlands spreken, meedenken gebeurd niet en je staat een kwartier in de wachtrij.

Het valt mij op dat MediaMarkt relatief slechte beoordeling heeft. Persoonlijk heb ik andere ervaringen mee. Ongeveer 20-30% van mijn internetaankopen doe ik bij MediaMarkt. Tot nu toe nooit issues gehad, altijd conform afspraak bezorgd. Moet ik eerlijk bekennen dat ik ook. Ooit contact gehad heb med de service desk (nooit nodig gehad).
Meest recente ervaring was met het kopen van een magnetron. Besteld op zondag, daar stond dat deze dinsdag bezorgd zou worden. Maandagavond kreeg ik track&trace. Dinsdagmiddag was de magnetron al thuis. €€10,- goedkoper dan bij andere aanbieders. Magnetron werkt perfect.
Hoop dat mijn positie ervaringen bijdrage aan algemene beoordeling van MM. Nu is deze in mijn opinie niet objectief.

---

Tot nu toe niet nodig gehad.

Aankopen van afgelopen paar jaar allemaal conform afspraak bezorgd.

Tot nu toe niet nodig gehad.

Waardeloze levering. Showmodel of iemand van mediamarkt wil het zelf goedkoop intern scoren. Dit pikt niemand meer.

Bestelling was simpel, levering waardeloos. Kreeg het product los in een doos, waar alle onderdelen bijgegooid zijn. Het kwam niet door transport, want waar een kabel in een dicht doosje had moeten zitten, lag ook dit er los bij. Ook zat er chocolade viezigheid aan meerdere zijden van het ingepakte doosje in de verzenddoos. Dat dit anno 2022 nog kan. Klantenservice zegt koud:”dat is vervelend, u kunt het terug sturen”. Getwijfeld om er een drol kado bij te doen retour en hetzelfde antwoord te geven. Eer aan mezelf gehouden.

0 inlevingsvermogen of klantgerichtheid. Koud een script oplezen. Klant is duidelijk geen koning. Definitief de laatste order ooit bij dit bedrijf.

Bestel ijskast online, vervolgens maandag pas bezorgen. 4 uur later wil ik bestelling annuleren en kan het in een keer niet meer... 5 dagen voor levering!! Belachelijk!

Arrogante dame die niet behulpzaam was, totaal niet in staat te helpen..

Kocht bij mediamarkt outlat een laptop en een wasdroger, kocht het apparaat waar alleen verpakking miste, kreeg beide apparaten beschadigd naar klantenservice gemaild meerdere malen kreeg een waardeloze aanbod van 50€ waarvan ik bijna 1300€ aan aankoop deed en de mail contact duurde wel een maand waar ik steed de standaard mails kreeg leek wel zo, ik wou het hogerop zoeken , toen kreeg ik medewerker die tijdens het gesprek telefonisch met mij een manager via teams op de hoogte van de case hield en ik kreeg me een rare antwoorden terug : dat die bod 50€ wat ze me aanboden verjaard al was en als ik de apparatuur terug zou sturen wat duidelijk wordt op de site en telefonisch aangegeven dat ik 100 dagen retourneren kan ook niet mogelijk was , want dan zal het apparaat weet naar mij teruggestuurd worden, echt wat een belachelijke zaakje dit bij mediamarkt wat totaal niet deugd in geen enkele zin.

De klantenservice kent hun eigen proces blijkbaar niet. Online staat een product op voorraad en op het moment dat ik hem bestel dan geeft deze een levertijd van een week aan. gebeld en geven aan dat deze niet online voorradig is (terwijl dit wel op de website staat) en dat deze binnen een week leverbaar is. Inmiddels het product besteld en krijg ik de melding dat deze vanuit de winkel geleverd wordt. Dat verklaart dus waarom de levertijd langer is. Begrijp niet helemaal waarom de klantenservice hier niet van op de hoogte is. Daarnaast betekent "online voorradig" dus gewoon dat hij ergens in een winkel ligt en vanaf daar wordt geleverd. De website is daar compleet onduidelijk in.

Zie bovenstaand. De klantenservice weet de eigen procedures niet en geven een waardeloos antwoord waar je niks mee kan. Telefoon werd overigens opgehangen omdat ze er niet uit kwamen..

Voor 23.30 besteld is volgende dag in huis. Dit kunnen ze beter veranderen in voor 23.30 besteld en nooit in huis.

Het door mij bestelde produkt is dus nooit verzonden. Tip, koop niets online.

Klantenservice is op alle kanalen onbereikbaar. En de optie om terruggebeld te worden is gewoon fake. Restitutie wordt hierdoor een moeilijk verhaal.

Ben in de winkel geweest en die klantenservice kan niets betekenen, omdat er geen connectie is tussen de online service en de service in de winkel.

Playstation 5 besteld vanuit een reminder dat deze tijdelijk op voorraad was als package. Uiteindeljk kunnen bestellen. Levering en orderverwerking prima.
Heel erg blij mee!

Degelijk verpakt, op tijd verzonden en juist geinformeerd tijdens verzending

Product (monitor) keurig geleverd binnen de beloofde tijd. Alleen de manier van verzenden is waardeloos. Dit motiveert niet om hier nog te gaan bestellen

Ze vonden het blijkbaar niet nodig om een verzenddoos/verpakking te gebruiken. Ze hebben het verzendlabel op de doos van de monitor geplakt en klaar. Volgende keer toch maar ergens anders bestellen waar ze wel de moeite nemen iets netjes te versturen.

heb hier de ssd op bestelling gekocht erg klein maar was t geld waard

Werd snel n vriendelijk geholpen

---

snel en fijn

Site is goed te navigeren, specs staan overal bij, geen problemen met het bestelproces. Geen papieren factuur, maar wel een printvriendelijke PDF per mail dus die kan je zelf printen als je die echt nodig hebt.

Bij het product stond "voor 23:59 besteld, volgende dag in huis" en dat was ook zo. Track en trace code gehad, goed op de hoogte gehouden. De originele doos zat in een MediaMarkt doos zonder verdere opvulling. Dat was geen probleem aangezien het product in de fabrieksverpakking al was beschermd door stootkussens. Product was ongeopend, seal intact.

Iets besteld wat de volgende dag geleverd zou worden. Product was voorradig en meteen verwerkt. Komt alleen 3 dagen later als afgesproken

Kunnen zich dus niet aan hun eigen gemaakte afspraken houden.

Als je hier een klacht over indient komen ze niet met een oplossing alleen wat lijkt op een standaard antwoord. Als een zending vertraging oploopt kan gebeuren. Maar 3 dagen vertraging op een product wat voorradig is is gewoon amateuristisch

Scorekaart voor MediaMarkt