Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk bestel hier vaker. Vaak hebben ze een goede prijs wat online toch wel een erg sterk selectie criterium is voor mij. En als de dus prijs goed is snel leverbaar (indien gewenst/nodig) en de eerdere ervaring goed dan is de order snel geplaatst.
VerzendingKeurig verpakt PostNL was alleen wat later dan het tijdsblok aangegeven (daar kan de winkel niks aan doen)
KlantenserviceNVT tot dus ver nooit hoeven bellen wegens problemen.
De onderdelen kiezen was niet zo gemakkelijk als je niets of amper iets weet over computers. Hiervoor heb ik op een forum moeten informeren en ook via mail naar Azerty. Voor de rest een zeer betrouwbaar bedrijf. Je krijgt een gratis game bij je grafische kaart (tijdelijke actie), waardebonnen en een doos Merci chocolade met een foto van het team erbij. Super tof!
VerzendingProduct goed ontvangen, de assemblage gebeurde wel niet meteen omdat een item niet in stock was. De computer werkt naar behoren.
KlantenserviceIk heb eerst een mail gestuurd voor informatie. Dit om te vragen of de computer onderdelen goed bij elkaar passen die ik heb gekozen. Hierbij werd ik goed geholpen.
Website is overzichtelijk, producten zijn hierdoor makkelijk en snel te vinden. Betaalproces gaat ook erg soepel
VerzendingLevertijd liep wat vertraging op dankzij één product. De rest had al verzonden kunnen worden aangezien het resterende product gratis verzending had, maar dit werd door een fout in het systeem pas gehonoreerd nadat ik contact had opgenomen.
KlantenserviceUitstekend. Dankzij foutieve informatie op de website van de fabrikant was het verkeerde product besteld, maar ondanks dat het met een zakelijk account besteld was toch het volledige bedrag terug mogen ontvangen.
Ik bestel al meer dan 10 jaar bij Azerty, dus het was maar is tijd om ze een review te geven. bestellen gaat altijd prima. en ook deze keer zonder problemen en ze waren ook nog is het goedkoopst.
VerzendingEen van de onderdelen stond een levertijd op van 10+ dagen, maar na 3 dagen kreeg ik al een melding dat de bestelling was verzonden. Bestelling komt goed verpakt in een grote doos aan volgepropt met luchtkussentjes.
Goede service en snelle levertijd. Er werd ook goed meegedacht over het omruilen van de RAM die ik had besteld bij Azerty. Snel omgewisseld en prima snelle levering weer.
Ik had de onderdelen sneller in huis dan verwacht!. Helemaal niets op aan te merken.
Al een tijdje bestel ik alles wat ik aan electronica nodig heb bij Azerty. Nog nooit een defect product of andere narigheden meegemaakt.
VerzendingAls je op donderdag avond een bestelling doet van maarliefst 7 producten en de bezorger staat de volgende dag om 12:30 bij je voor de deur dan ben ik echt super tevreden!
Click and go en de volgende dag stond de postbode op de stoep.
KLEINE opmerking, de foto bij het product gaf een ouder model weer. Is alleen vervelend als je een matching exemplaar bij een al aanwezig apparaat wilt aanschaffen.
Voor 22:00 besteld en de volgende dag stond de postbode op de stoep. En, ondanks dat ik er niet specifiek om heb gevraagd, kreeg ik wel een track and trace van PostNL.
Nette overzichtelijke site met ruime beschrijving en alle specificaties van de verschillende producten.
Had binnen een paar clicks de producten die ik zocht.
Volgens de site was voor 15:00 besteld is de volgende dag in huis.
Toen ik volgende dag nog geen track and trace had maar even via chat contact met ze opgenomen.
Bleek dat omdat 1 van de 2 artikelen van de leverancier moest komen het een verzamel-order werd en dat ik de order binnen 2 tot 3 dagen kon verwachten.
Paar uur later kreeg ik echter al een mail dat alles binnen was en dat de boel verzonden was.
Had de order dus 1 dag later binnen dan in eerste instantie verwacht.
Videokaart zat netjes in een neutrale omdoos met voldoende bescherming.
Monitor zat niet in een omdoos, zal wel met formaat te maken hebben. (29"ultra wide scherm) Doos was wel extra dicht getaped.
Helaas gaf de videokaart problemen (artifacts/vastlopers) en moest deze retour.
Had op zaterdag een service-nummer aangevraagd en kreeg maandag ochtend vroeg een mail dat ik de kaart kon opsturen.
Aangezien de kaart ruim vooradig was, stuurde ik een mail of ik ook langs kon komen om de kaart te ruilen en dat was geen probleem.
Bij aankomst kreeg ik netjes een bak koffie terwijl de TD de kaart even ging testen. Nog voor ik mijn koffie op had stond de man van de TD al voor me met de nieuwe kaart.
Niet de allergoedkoopste maar wel goede snelle levering en breed assortiment. Vrij goede informatie op de website, redelijke vergelijkingsmogelijkheden, goede keuze aan betaalmethoden.
VerzendingNetjes op tijd, goede ordertracking, uitstekende verpakkingen
KlantenserviceTja. Dit kan echt veel beter. Ok, dingen wòrden afgehandeld maar daar is het dan ook mee af.
Ten eerste: je moet dus een servicenummer aanvragen, maar door een fout op de site kan je niet 'defect binnen garantie' selecteren. Ik stuurde dus een mail, legde het hele probleem uit plus dat ik dus geen kloppende service aanvraag kon doen. Geen antwoord. Geen. Na een tijd op hun chat verhaal gevraagd. Kreeg het verzoek de mail naar die persoon te sturen.... kreeg ik als antwoord " oh ja dat is een fout in de website, je kan gewoon een servicenummer aanvragen, en wat anders selecteren en een ordernummer aanvragen" Inmiddelds dus al twee keer het hele probleem uitgelegd.
Vervolgens ordernummer aangevraagd (en daarbij weer het hele probleem uitgelegd) Krijg alleen een geautomatiseerde reply met opstuurinstructies, en de vermelding dat er onderzoekskosten kunnen zijn.
En dat baarde me zorgen, daar het ding net over de 100 eur kostte en eenpaar tientjes aan onderzoekskosten al gauw het hele garantiegebeuren tot zinloos maken. Dus ik weer de chat op, de chatpersoon regelde dat een servicemedewerker me zou bellen. Die meldde dat er 'meestal' geen onderzoekskosten gerekend werden... verder nul info waneer dan wel of niet... Mooie is dat ik er later achterkwam dat winkels dat helemaal niet *mogen* rekenen binnen de eerste 6 maanden van de garantie en sowieso niet als het defect onder garantie valt... het kan dus alleen als de schade aantoonbaar door eigen schuld is gekomen. Die clausule over mogelijke onderzoekskosten zonder verdere nuancering wekt de indruk dat het ter afschrikking van gagrantieclaims is, òf dat ze het soms proberen om geld te vragen en dan mazzel hebben als een klant zn recht niet kent of geen gedoe wil en maar dokt.
Goed, pakket opgestuurd zoals verzocht, 9 euro verder... krijg 2 dagen later netjes een bevestigingsmail dat het aangekomen en in behandeling is... daarna... totale stilte voor meer dan een maand ook in de statusmelding service aanvraag in mn account niets veranderd. Ik weer de chat op... chatpersoon moet even zoeken en collega's raadplegen. Product blijkt naar de fabrikant gestuurd, al een tijd terug maar die doet er nogal lang over geen idee waarom. Maar een berichtje naar mij erover.. nee hoor, ik moet er weer achteraan.
Bijna een week daarna ... standaard automatische "uw bestelling is opgestuurd" mail van azerty, en ja inderdaad volgende dag mn apparaat terug.
Geen enkel persoonlijk bericht erbij dat het om het garantiegeval ging, gewoon een standaard mail, alsof ik het ding besteld had.. geen enkele persoonlijke uitleg wat er nou aan de hand was, wat ze eraan gedaan hebben (het was een videokaart met een lawaaierige fan) of wat dan ook, maar gezien hij in hetzelfde zakje zat als waarin ik m opggestuurd heb en hij er hetzelfde uitziet neem ik aan dat het de oorspronkelijk door mij besttelde kaart is en de fabrikant de fan vervangen heeft. Overigens werd mij verplicht in de voorwaarden het ding in de originele doos op te sturen, maar heb ik deze doos bij het terugzenden naar mij niet teruggekregen.
Ook van azerty geen enkele melding van het feit dat ik eigenlijk recht heb op terugbetaling van mijn inzendkosten, daar ook dat wettelijk vast ligt, dat bij garantie de klant geen kosten moet hoeven maken om deze te claimen. Ook hier weer: door in de inzendvoorwarden afdoende frankering te eisen en niet vantevoren te melden dat je dat niet zelf hoeft tet betalen (hooguit voorschieten wellicht) komt dit weer over alsof er geghoopt wordt dat veel klanten het òf de moeite niet waard vinden tov de prijs van het product òf dat ze het maar laten zitten omdat ze geen gedoe willen om die'maar' 9 euro terug te krijgen. Hier op tweakers al topics gelezen van meer mensen die moeite hadden hun verzendkostten terug te krijgen.
Al met al geen 'waardeloos' want mn kaart doet t nu gewoon goed (voor nu dan, want toen ik hem net had deed de fan het ook goed) en de klacht ìs dus afgehandeld, maar de minimale manier waarop verdient zeker geen franje.
Het kan echt tig keer klantvriendelijker, duidelijker en beter. Men verlaat zich enorm op geautomatiseerde standaard communicatie, maar persoonlijke specifieke berichtgeving informatie en menselijke zorg is eigenlijk nonexistent tenzij je zelf actie onderneemt. En flink, want het niet reageren op mail is bijzonder kwalijk te noemen.
Hierbij willen we u bedanken voor uw feedback middels deze review. Waar mogelijk zullen wij uw ervaring meenemen om onze klanten in de toekomst beter van dienst te zijn.
Aangezien wij momenteel te weinig informatie hebben om uw bestelling terug te vinden zouden wij graag per email vernemen wat uw bestelnummer is of eventueel accountgegevens. Zou u dit willen mailen naar niels@azerty.nl
3 producten besteld waarvan 1 niet direct leverbaar maar was geen probleem. Kreeg een bericht of ik evt. de andere 2 al wilde laten versturen (wel extra verzendkosten), dat vond ik wel netjes. Maar was niet nodig. Dat onderscheidt Azerty van de gemiddelde leverancier, klantvriendelijk en meedenkend. Desondanks alles bij elkaar snel geleverd gekregen, tegen een gunstige prijs. Ga zo door Azerty!
Verzendingzie bij algemeen.
Overzichtelijke website waarop produchten netjes staan beschreven. Donderdags rondt 10 uur besteld en de volgende dag netjes geleverd door postnl. Ondertussen netjes op de hoogte gehouden van statuswijzigingen via e-mail.
Verzendingzie algemene beoordeling.
Wij, mijn zoon en ik, waren op zoek naar een (gaming)computerbedrijf om onze Dell Alienware X51-R2 te upgraden mede omdat na meerdere pogingen om met Dell hierover in contact te treden waren mislukt. Na wat speurwerk van ons op 'het net' viel ons oog op de firma AZERTY uit Raalte. Vanwege de tip-top recensies, een duidelijke website met een schitterend assortiment en prettige betaalmogelijkheden hadden wij de onderdelen aangeschaft om de Dell Alienware om te bouwen. Wij zouden 'het ombouw-klusje' wel even klaren.. Na de Dell Alienware opengemaakt te hebben keken mijn zoon en ik in elkaars ogen en hadden dezelfde gedachten.. kansloze missie dus..:) Wij hadden via de site van AZERTY reeds vernomen dat zij ook de mogelijkheid bieden om de onderdelen voor ons over te zetten op de assemblage afdeling in Raalte. Na de gastvrije ontvangst van Rick van de assemblage afdeling was het voor ons best spannend of het geheel wel overgezet kon worden want wij hadden toch onze scepsis. Echter; zeer accuraat, 'mijn met zijn ogen dicht' en met de snelheid van het licht waren de onderdelen in de schitterende nieuwe Corsair-kast gemonteerd! Omdat wij er toch al op de assemblage afdeling waren konden wij ook, ter plekke, het systeem uitbreiden en betalen met een snelle Geforce videokaart. Toen kwam, voor ons, het spannendste moment.. de testfase. Het systeem werkte na het opstarten probleemloos en zelfs nog beter dan wij hadden verwacht; klasse! Graag willen wij van de mogelijkheid gebruik maken om, langs deze weg, iedereen van de assemblage afdeling (met name Rick) hartelijk te bedanken voor de voortreffelijke service, know-how en gastvrijheid. Ook onze hartelijk dank dat wij, ondanks de drukte op jullie afdeling, zo snel en goed geholpen konden worden. TOP!!
VerzendingDe bestelling was binnen 1 dag in huis De bestelde producten zaten keurig en met zorg (luchtkussentjes) verpakt en geseald in de originele fabrieksdozen. Echt een verademing en kunnen veel webwinkels daar een voorbeeld aan nemen!!!
AZERTY heeft een service hoog in haar vaandel staan. Daarmee onderscheiden zij zich van de (computer)markt. Snelle respons op e-mail aanvragen maakt daar een wezenlijk onderdeel van.
Van ons verdient AZERTY **********.... klopt ...10 sterren!
Zoekende naar het Zenbook dat voldeed aan mijn specificaties. M.n.8RAM geheugen was een vereiste. Via Tweakers bij een type nummer uitgekomen. Besteld bleek niet van 4 naar 8 omgezet te kunnen worden. Geld retour + een vriendelijke mail, mocht ik een Zenbook vinden wat wel aan mijn condities zou voldoen, moest ik maar een mailtje sturen. Nu enkele wkn later, een nieuw Zenbook op de markt, al wel te reserveren bij Paradigit, maar nog niet bij Azerty. Mail gestuurd, twee dagen later was type toegevoegd aan het produkt bestand. Binnen een week had ik het Zenbook thuis. Top service.
VerzendingNa betaling, 2 dagen wachten en werd geleverd.
Simpele en duidelijk manier van werken. Er zijn eigenlijk bijna geen negatieve redenen om Azerty geen 5 sterren te geven behalve dat het er niet professioneel uitziet. Ik kreeg mijn order helemaal veilig en optijd binnen, maar wel in een kartonnen doos dat origineel voor een portie frieten was. Maakt zeker niet uit, maar toch iets om op aan te werken.
VerzendingMeteen de volgende dag ontvangen.
Ik wilde betalen met mijn creditcard omdat de verzending dan door de creditcard maatschappij verzekerd is. De betaling ging echter mis. De order was wel geplaatst. Via de site van Azerty de betaling voor de reeds geplaatste bestelling alsnog kunnen voldoen per creditcard. De klantenservice heeft me hier juist bij geïnformeerd. Na de betaling is het product direct verzonden.
Duidelijke site. Bestelde producten ook op voorraad en geleverd zoals de planning aangaf. Tevreden klant
VerzendingBij de eerste levering een attentie, gewaardeerd
Ik heb al verschillende dinngen by Azerty besteld en altijd alles zeer snel ontvangen. Slechts 1 keer ging er iets mis (door de leverancier, niet Azerty) dus toen heb ik de klantenservice kunnen testen. Snelle reactie, zeer tevreden.
Ik heb een week geleden meerdere componenten voor mijn nieuwe computer gekocht. Alles werd goed geleverd. Heb (gelukkig) nog geen contact hoeven te leggen met de klantenservice, alles doet het.
VerzendingTot nu toe geen problemen met de verzending gehad. Alleen zaten alle dozen in een iets wat slappere doos, waarvan ik me afvraag of die niet makkelijk kapot zou kunnen gaan.
Makkelijk via iDeal. Snel betaald en snel thuis bezorgt.
Beter als naar een winkel gaan!
Volgende dag in huis via onze vaste bezorger
KlantenserviceNog niet nodig gehad!