Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Ik heb bijna een maand moeten wachten op mijn spullen, maar dat lag niet aan Azerty. Het ging namelijk om de populaire AMD Ryzen 7 9800X3D. Zodra de processor weer op voorraad was, is mijn bestelling snel afgehandeld. Ik heb ervoor gekozen om mijn bestelling zelf op locatie op te halen, zowel om kosten te besparen als om een schakel minder in het proces te hebben 😊. Bij het ophalen werd ik vriendelijk geholpen door een medewerkster, en we hebben samen gecontroleerd of alles compleet was. Dat heb ik enorm gewaardeerd!

Ik heb ervoor gekozen om de bestelling zelf op te halen, aangezien het om waardevolle computercomponenten gaat die niet altijd goedkoop zijn.

Wat betreft de klantenservice is er nog ruimte voor verbetering. Telefonisch zijn ze soms wat lastig te bereiken, en via e-mail kan de afhandeling soms sneller. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om telefonisch informatie op te vragen over producten; dit moet vaak via e-mail gebeuren. Het zou fijn zijn om af en toe direct met iemand te kunnen praten, zodat je meningen kunt delen en samen tot de beste keuze kunt komen.

Prijzen op Azert staan vaak onder de goedkoopsten en deze keer heb ik een moederbord en CPU koeler gekocht. De reden waarom ik voor Azerty heb gekozen is door hun ABC kortingen. Ik heb een gloed nieuw product gekocht voor 15% korting. Zeker een aanrader als je wat extra geld wilt sparen. Snelle levering en super goed verpakt!

Perfecte en snelle levering. De doos had enorm veel beschermende bubblewrap en luchtzakjes. Top!

Een APC SurgeArrest Performance besteld. Na ontvangst bleek deze defect te zijn. Retour gemeld en terug gezonden. Een nieuwe ontvangen die het wel doet. Geld voor retour zenden wordt vergoed. Geen problemen, prettige site om items te bestellen die prettige geprijsd zijn.

De levering was op tijd en het product was perfect en hufterproof verpakt.

Item bleek defect, goede communicatie, snel een vervangend, wel werkend product ontvangen.

Goede klanten service.
Er werd goed en snel gereageerd op mijn vragen.
Alles was goed in gepakt en de volgende dag in huis
Ook nog even gevraagd of ik de juiste artikelen had en er werd ruim de tijd genomen om mij te woord te staan en mijn van de juiste informatie te voorzien.
Bedankt hiervoor!
Mijn tech bestel ik voortaan hier.

Snel en goed ingepakt. Meldingen over de status van mijn verzending ook fijn.
Volgende dag in huis! Top.

Nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en zijn niet kortaf of snel naar een volgend gesprek.
Ben erg goed geholpen de juiste artikelen te vinden

Ik heb een geassembleerde pc gekocht via deze webwinkel. Hij kwam na twee weken aan. Ik heb windows geïnstalleerd en hem een uurtje uitgetest. Ik was niet tevreden met de kwaliteit en heb hem binnen de 24 uur geretourneerd. Toen begon het horrorverhaal.

Ik kreeg te horen dat er volgens hen niets mis was met de pc en alles perfect werkt. Spijtig dus dat ik hem retourneerde. Echter, omdat het een geassembleerde pc was:
- geen terugbetaling van de assamblagekosten
- extra aftrek van gigantische de-assamblagekosten (huh? als je kleren terugstuurt betaal je toch ook niet een dag loon van de medewerkster die ze opvouwt, sorteert, en terug in de rekken hangt?)
- extra aftrek van prijs van een windows licentie (maar ik heb helemaal geen windows licentie bij hen gekocht! Ik had zelf nog een licentie thuis! Willen ze dat ik hen betaal voor mijn eigen windows licentie van een andere winkel?)

Resultaat: honderden euro's willen ze niet terugbetalen! Nog erger, ik heb meer dan twee weken na retourneren nog geen enkele euro teruggezien. Toch heb je in de EU recht op een terugbetaling binnen de 14 dagen. Ze mogen ook geen extra kosten aanrekenen volgens het ACM (autoriteit consument & markt) en ze hebben zelf toegegeven dat alles in perfecte staat teruggestuurd is!

Ik heb ze verwezen naar de website van de autoriteit consument & markt en herhaaldelijk gemaild met vraag waar mijn terugbetaling blijft. Ik vrees dat totdat ik toestem in honderden euro's in extra kosten (voor een product binnen de 24 uur in perfecte staat teruggestuurd!) ze mij geen eurocent zullen teruggeven.

Ik koop hier niet meer. Ik raad mede-consumenten aan om twee keer na te denken voor je hier iets koopt: indien je niet tevreden bent en retourneert - ook al zeggen ze zelf dat alles in perfecte staat terug is! - bestaat het risico dat je je geld nooit meer terugziet. De webwinkel kan jouw geld zomaar bijhouden totdat je toestemt om honderden euro's in extra kosten te betalen.

Mijn levering kwam pas na twee weken aan hoewel ze een snellere levering beloofd hadden op hun website.

Het duurt erg lang voor je een antwoord krijgt, e-mails worden slechts gedeeltelijk beantwoord, de klantenservice handelt niet eerlijk bij retours, en aan de telefoon kunnen ze niet helpen en zeggen ze enkel dat ze het zullen melden bij de correcte afdeling.

Beste,

Bedankt voor je review en het delen van je ervaring.
We begrijpen dat je teleurgesteld bent over de gang van zaken rondom je retour en willen graag verdere toelichting geven.

Bij Azerty bouwen we op maat geassembleerde pc’s, wat betekent dat elk systeem speciaal voor de klant wordt samengesteld. Dit betekent dat je recht hebt op herroeping, mits het systeem in originele staat wordt geretourneerd en alle onderdelen verkoopbaar blijven. Echter, de assemblagekosten kunnen niet worden terugbetaald, omdat dit een uitgevoerde dienst betreft. Dit is een standaardregeling bij op maat gemaakte producten en valt binnen de wettelijke richtlijnen.

Daarnaast kunnen er demontagekosten in rekening worden gebracht als een systeem volledig moet worden gedemonteerd en teruggebracht moet worden naar losse componenten. Dit is geen standaard retourproces zoals bij kant-en-klare producten, maar een tijdrovend proces waarbij de onderdelen weer individueel verkoopbaar gemaakt moeten worden.

Wat betreft de Windows-licentie: wij brengen alleen kosten in rekening voor een licentie die wij zelf hebben geleverd en geactiveerd. Indien je geen licentie via ons hebt aangeschaft of geactiveerd, dan zullen we dit uiteraard meenemen in de afhandeling.
Graag ontvang ik een order/referentienummer om dit voor je te controleren

Wat betreft de terugbetaling:
Wij verwerken retouren en terugbetalingen zo snel mogelijk en binnen de wettelijk gestelde termijn. Indien de verwerking langer duurt dan verwacht, willen we dit graag voor je controleren. Je kunt hiervoor contact opnemen via reviews@azerty.nl, zodat we dit direct voor je kunnen nagaan en oplossen.

We begrijpen dat dit een teleurstellende ervaring is en waarderen je feedback. We nemen deze mee om onze communicatie en dienstverlening verder te verbeteren. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Omar
Azerty

Ik ben afgegaan op de goede recensies vanuit Tweakers voor de: https://azerty.nl/product...s-ryzen-9-7950x3d/8891289
En ik heb deze verder gecombineerd met de duidelijke informatie op de Azerty website, om tot het bestellen over te gaan (dat bijzonder gemakkelijk ging).

Wel was de levering ietwat later dan gepland. Maar dat kwam door de grote populariteit van de pc en dit werd netjes door Azerty gecommuniceerd op hun website. Ook werd de bestel status goed bijgehouden en ge-update in het account gedeelte en verder via de track & trace. Als klant is dat altijd ontzettend fijn om te zien/weten.

Tot slot, een extra compliment voor de opbouw en nette afwerking (met bijvoorbeeld kabels) van de pc! Maar ook met het goed verpakken van het pakket (zie ook het stukje bij Verzending). Ik heb daar helaas in het verleden wat slechte ervaringen mee gehad bij andere bedrijven.
En dit is toch echt een stukje extra service, wat ik erg waardeer! :)

Ik trof bij aanname van het pakket een flinke scheur in de buitendoos aan, dat ongetwijfeld tijdens het transport is opgetreden. Maar omdat in het pakket de pc verder nog in een doos zat verpakt (met piepschuim en diverse plastic luchtzakken ondersteund) is helemaal niks beschadigd.

Ik heb gisteren een videokaart besteld omdat mijn computer zonder zat. Dus ik ben erg blij dat de levering binnen 24 uur is gedaan. Normaliter komt een pakket pas in de middag. En ik had het nu al in de ochtend.

Ik ben al meerdere decennia een tevreden klant bij Azerty. Hun assortiment is dermate omvangrijk dat het bijna ondenkbaar is dat zij iets niet hebben/kunnen leveren.

Dit uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat ik altijd als eerste op hun website kijk wanneer ik iets nodig heb.

Azerty heeft de levering helemaal top uitgevoerd. Alles was goed verpakt en heelhuids aangekomen.

Het enige waar Azerty niks aan kan doen is hoe de individuele pakketbezorger van PostNL omgaat met het afgeven van pakketjes.
Mijn pakket werd voor de deur neergezet zonder dat de bezorger naar binnen kwam. Aangezien het miezerde qua weer, ben ik blij dat ik dit snel genoeg heb opgepikt. Wanr ik was aanwezig, mijn auto stond voor de deur, de deur was niet op slot en het licht was overal aan.

Bestelling op een gemakkelijke manier geplaatst en kun je snel verwachten op de deurmat. Het moederbord de gigabyte b760 Aorus elite ax is in goede handen ontvangen.

---

De klantenservice heb ik bij deze bestelling niet hoeven gebruiken, maar voor andere bestellingen soms wel en heb goed contact gehad.

Verzending ging goed. Alles is onbeschadigd aangekomen. Wel is het wellicht verstandig om pc cases in een omdoos te verschepen, nu is het best diefstal gevoelig.

Zoals je mag verwachten van een professionele IT partij: Ruim aanbod, goede product informatie, voorraad informatie (pluspunt!), duidelijke prijzen, zeer goed en beschermt ingepakt en snelle service*

Voor mijn PC build een ASUS ProArt moederbord en AUS ProArt RTX 4070 Ti Super besteld bij Azerty, zeer happy mee!

* Je weet dat je met een echt IT bedrijf te maken hebt als je om 23.04u besteld, zij zich strak houden aan "voor 23.00u besteld, dezelfde dag verzonden"... :P (bank limiet pas om 23.03u kunnen verhogen, dagje later spullen binnen krijgen was ook geen probleem)

Disclaimer: Ik deel deze review omdat ik - in deze volgorde - 1. tevreden ben met de service van Azerty en 2. een prijs door Azerty beschikbaar wordt gesteld onder degene die in januari een shop-review delen op Tweakers.

Loze ruimte in de doos invult met stevig papier/karton, geen beschadigingen op de bestelde producten te zien.

Azerty is niet altijd de goedkoopste, maar ze hebben een ruim aanbod, verzenden snel, bestellen is makkelijk en ze hebben een mooie winkel in Raalte waar het mogelijk is om bestellingen op te halen als je iets dezelfde dag nodig hebt. Ze doen dan ook niet moeilijk als je order nog uit het magazijn gehaald moet worden en je nog geen 'je order ligt nu klaar' mail hebt gehad.

Erg blij dat Azerty bestaat :)

Betrouwbare service bij Azerty

Ik ben al jaren klant bij Azerty, en in die tijd heb ik altijd kunnen rekenen op uitstekende service. Het bestelproces verloopt soepel: zodra mijn bestelling wordt verzameld, krijg ik een melding en kan ik mijn bestelling ophalen.

Als er ooit iets defect is of niet naar wens, heb ik uit ervaring gemerkt dat het klantenserviceteam altijd bereid is om snel en op een menselijke manier te helpen. Dat maakt echt het verschil.

Hoewel Azerty misschien niet de goedkoopste is, vind ik de meerwaarde die ze bieden in hun service absoluut de moeite waard. Het vertrouwen en de ondersteuning die ze bieden, zijn voor mij van onschatbare waarde.

Goed verpakt in een onherkenbare doos met genoeg bescherming voor de betreffende onderdelen.

Het was een top ervaring. Ik had een nieuwe cpu nodig en ik wist niet welke dus vroeg ik azerty welke. Ze hadden een goed en eerlijk antwoord gegeven en dat stelde ik heel erg op prijs.

De levering was zoals beloofd de volgende werk dag al in huis dat vind ik heel snel.

Ik werd heel goed geholpen met de keuze van mijn nieuwe cpu

Goede selectie producten via de website, overzichtelijke site. Veel producten voor goede prijzen met snelle levertijden. Mijn bestelling kwam goed verpakt en dus in uitstekende staat aan. Wederom erg tevreden!

Snelle verzending en zeer goed verpakt, waardoor je producten veilig aankomen.

Bestelling plaatsen ging zonder enige problemen en betalen ging zo soepel als je zou mogen verwachten.

Ietsjes langer moeten wachten dan verwacht, maar verzending was na iets meer dan een week binnen.

Bij het bestellen stond een levertijd van 2 a 3 werkdagen, dit werd helaas iets meer (woensdag besteld en vrijdag de week er op geleverd). Kleine punt voor verbetering, gewoon even laten weten als de levering iets langer duurt dan werd gepland.

Altijd op tijd en netjes verstuurd. De filter waarmee je op hun website kan zoeken naar onderdelen die aan bepaalde vereisten voldoen, vind ik ook goed. Facturen zijn ook duidelijk opgesteld. Andere webwinkels kunnen van ze leren.

Producten worden door ze goed verpakt, waarmee de kans dat ze in goede staat aankomen, aanzienlijk is.

Ik ben niet nieuw bij Azerty, echter heb ik deze bestelling (RGB fans) gekocht via Bol.com aangezien ik daar een cadeaukaart van had gekregen.

Snelle levering, goed verpakt en goede prijs/kwaliteit verhouding.

---

Voor deze bestelling geen klantenservice nodig gehad, maar bij een eerdere order via Azerty zelf wel. Klantenservice reageert snel en denkt goed mee.

Snelle levering. Besteld op zondag, dinsdag in huis volgens verwachting. Dit was ook vooraf aangegeven op de website van Bol.com

Prima winkel. Overzichtelijke site, betrouwbaar, snel geleverd en voordelig. Extra punten voor dat bestellingen voor 23:00 de volgende dag worden geleverd.

Nadeel is dat ze alleen met PostNL werken er geen keus is voor DHL. DHL is bij ons veel betrouwbaarder dan PostNL, dus ik zou graag de keus hebben.

Ik maak zakelijk veel gebruik van Azerty.

Ze hanteren scherpe prijzen, een fijne webshop, goed contact met mijn contactpersoon en/of de klantenservice

Verzending wijkt nog wel eens af, maar dat is een verbeterpunt voor elke webshop wat betreft communicatie.

Goeie duidelijke berichtgeving, snelle antwoorden.
Ik word altijd goed geholpen door de klantenservice of persoonlijke contactpersoon.

Ik heb bij Azerty laatst een thermal contact plate gekocht voor mijn nieuwe pc build met een nieuwe processor, nieuw moederbord, nieuwe ram sticks en een nieuwe Aio. Ik kreeg van mijn friend aangeraden dat ik een thermal contact plate moest kopen om optimaal gebruik te maken van mijn cooler. De thermal contact plate die ik heb gekocht was trouwens van "thermal grizzly" en werkt perfect. Ik heb mijn cpu nog nooit mijn cpu zo koel gezien, mijn vorige cpu had daar met mijn luchtkoeling nog wel eens problemen mee en ging soms wel tot de 85 °c. Helemaal goeie aankoop waarbij het bij Azerty het goedkoopste was, bezorging was ook nog eens sneller dan gedacht, ze zouden hem eigenlijk zaterdag bezorgen, maar hij was er vrijdag al. Nu kan ik eindelijk games spelen zonder een extreem luide koeler die op volle toeren moet gaan draaien! Dankjewel!

Mijn ervaring die ik heb gekregen van de levering was dat het helemaal goed was, ik had hem namelijk later verwacht dan dat het daadwerkelijk zou zijn. Dus in dat geval zou ik het een dikke + punt geven!

De M27QA Ice is een uitstekende monitor en de gehele ervaring met deze aankoop was fantastisch. Alles verliep soepel, van het bestellen tot het gebruik van het product.

De verzending was ontzettend snel. Binnen één werkdag had ik de monitor al in huis. Het pakket was goed verpakt en kwam in perfecte staat aan.

De klantenservice is top. Ze reageren snel en zijn erg vriendelijk. Ze hebben al mijn vragen professioneel en duidelijk beantwoord. Een aanrader voor wie goede service waardeert!

Scorekaart voor Azerty