Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenTja, de website oogt goed, maar was blijkbaar m'n login-wachtwoord kwijt. Nieuwe aangevraagd en met wat moeite kon ik inloggen - maar na een dag werkte ook die niet meer. En bleek m'n complete account verdwenen te zijn. Wordt toch erg moeilijk om een website voldoende te beoordelen als het achterliggende systeem niet betrouwbaar werkt.
VerzendingBij Azerty besteld omdat ze PakjeGemak aanbieden, plus dat het product bij bestellen in 2-3 werkdagen geleverd zou worden. Aangezien ik m'n buren niet met mijn bestellingen wil lastig vallen dus hiervoor gekozen.
Uiteindelijk heeft het hele traject ruim twee weken geduurd en werd het alsnog bij m'n buren afgeleverd i.p.v. bij een PostNL afhaalpunt.
Pluspunt: er wordt altijd binnen een dag gereageerd op e-mail.
Minpunten: onbetrouwbaar systeem, meerdere e-mails nodig voor alles eindelijk goed kwam. Medewerkers antwoorden vriendelijk, maar nemen geen verantwoordelijkheid om de boel helemaal te regelen als het fout loopt.
Hele verhaal:
In eerste instantie wat inlogmoeilijkheden maar de bestelling kunnen plaatsen. De dag erna bleek ik niet te kunnen inloggen en dus een vraag bij klantenservice neergelegd om dat te herstellen. Medewerker keek ook gelijk naar de bestelling zelf en concludeerde dat deze niet goed in het systeem stond - dat zou uitgezocht worden en zou ik meer over horen.
Een paar dagen later opnieuw gevraagd naar de status van mijn account. Antwoord: graag nog even geduld, we zijn het aan het rechtzetten en proberen je account zo snel mogelijk actief te krijgen.
Een week later opnieuw gevraagd naar de bestelstatus en accountstatus: antwoord: order blijkt compleet verdwenen. Gelukkig had ik zelf de bevestiging van order en betaling nog.
Weer wat later blijkt ook mijn account niet meer goed, dus mocht ik een nieuw account aanmaken waarna de order opnieuw geplaatst werd en de administratie het financieel zou gaan uitzoeken.
Weer een dag later maar eens gevraagd wanneer de administratie de zaken op orde zou hebben - wat na dat mailtje dus ook geregeld werd.
Vandaag, 15 dagen later, het pakje in handen gekregen. Tot vier keer toe moeten mailen voor alles geregeld was. Via PakjeGemak besteld maar niet op die manier geleverd. Oorspronkelijke account bestaat dus niet meer, dus bestelgegevens uit het verleden, inclusief garantie-info enzo, is dus niet meer via het account te raadplegen.
Het jammere is niet zozeer dat zaken fout zijn gegaan - helaas, dat kan nou eenmaal gebeuren - maar dat wanneer de winkel merkt dat het fout is, men niet in de gaten blijft houden of het opgelost is. Telkens weer moet IK er achteraan om hun gebrek aan actie te compenseren.
Hoewel ik in het verleden goede ervaringen heb met Azerty vind ik deze een gevalletje Heel Erg Slecht.
23-1-2017 toevoeging:
Werd naar aanleiding van deze review gebeld door Azerty met uitleg en excuses.
Problemen werden veroorzaakt door een nieuw computersysteem - en er is erkend dat er daarna wat gebrekkige communicatie heeft plaatsgevonden. Aan beide wordt gewerkt en wordt verbeterd.
Daarnaast komt 'PakjeGemak' binnenkort terug als levermethode.
Wat mij betreft is het daarmee opgelost. Het verandert niets aan bovenstaande verhaal, maar ik zal daarmee in de nabije toekomst weer bij Azerty durven bestellen.
Mijn vorige pc die door azerty in elkaar was gezet heeft het zes jaar zonder brokken gedaan en heb ik nu vervangen door een nieuwe. Ze zetten het perfect in elkaar en adviseren deskundig over wat wel en niet een goed idee is. Prijzen zijn scherp en ze gaan al heel wat jaren mee. Dit was mijn derde pc bij azerty. Nul klachten.
VerzendingWerd keurig uitgebreid in plopplastic gewikkeld opgestuurd.
KlantenserviceIk had een vraag, ze namen op en beantwoorde de vraag. Wat wil je nog meer.
Azerty tolereert mijn MS-gerelateerde grilligheid en leveert sowieso prettig snel wat ik bestel. Ook de garantie wordt prettig efficiënt afgehandeld. Heerlijk!
Ik koop al jaren bij Azerty. Ja omdat ze goedkoop zijn maar ook omdat ze bijna alles hebben en goede levertijd en service.
VerzendingVier producten besteld. Twee daarvan hadden een levertijd van 2/3 dagen. Helaas na 2/3 dagen nog niks. Eindelijk op dag 8 alle producten gereserveerd. Maar nog geen verzending. Gebeld en wordt vandaag verstuurd. Einde van de middag nog geen statusverandering. Mail gestuurd geen antwoord. Nu is het dag 10 nog steeds geen verzending. Alsjeblieft Azerty stuur de spullen. Zo ken ik de zaak niet.
Ik had twee producten nodig een HDMI male-male kabel en een displayport male naar HDMI female adapter.Tussen de adapter en de kabel moest nodig wat komen vandaar dat ik niet een kabel van Displayport male naar HDMI male heb besteld.
Website was prima in orde en was goed te zoeken, bestellen en betaal bevestiging kwamen prima op tijd.
Levertijd was volgens hun site enkele dagen. Dit bleek in de praktijk 1,5 week te zijn. Op zich geen probleem, maar het is jammer als je net op de hoogte wordt gehouden.
Gezien het kleine producten waren zijn ze in een envelop met noppenfolie verzonden. Het pakket was goed traceerbaar en kwam op tijd.
KlantenserviceNa aankomst bestelling bleek er geen Displayport naar HDMI converter in te zitten maar een HDMI naar DVI converter. Erg vervelend, dus had gehoopt dat deze eenvoudig om te ruilen was. Het kan natuurlijk voorkomen dat je per ongeluk het verkeerde product pakt en deze op stuurt.
Contact gehad met klantenservice en ik moest een service aanvraag doen. Toen werd er verteld dat ik eerst het andere product terug moest sturen voordat in een nieuwe kreeg. Vreemde gang van zaken aangezien zij het verkeerde product hebben opgestuurd. Uiteindelijk mocht ik ook eerst het vervangende product bestellen en dit zou dan verrekend worden. De klanten service stelde voor dat ik dit product moest hebben: https://azerty.nl/product...eokabel-displayport--hdmi
Ergens klopt er iets niet; zij maken een knullige fout en in plaats van dat ze proberen het op te lossen maken ze het alleen maar erger. Ik ben niet bereid een nieuw product opnieuw te moeten bestellen en te betalen omdat zij een fout hebben gemaakt en als je dan ook nog een compleet verkeerd product voorstelt als het 'juiste' product, maar ik me af of ze überhaupt weten waar ze het over hebben.
Het mooie is dat ze wel meeleven "Wat jammer dat u de verkeerde adapter ontvangen heeft.", maar excuus voor deze actie heb ik nooit mogen ontvangen.
Ik hoop dat het een goed einde gaat krijgen....
[Update]
Het product bleek niet meer leverbaar te zijn. Ze gaan een vervangend product opsturen welke iets duurder is. Erg fijn dat het zo is afgelopen.
Goede Service, tot 22.00 uur bereikbaar, weten waar ze het over hebben, Geen onzin, reageren snel
VerzendingVerzending gaat vlekkeloos, materialen zijn goed ingepakt nog nooit een beschadiging gehad.
KlantenserviceNemen snel telefoon op, geen keuzemenu's. Problemen worden direct opgepakt en zo nodig snel afgehandeld.
Zoals altijd eenvoudig bestellen tegen een scherpe prijs, dit keer een Samsung EVO 850.
Ik koop regelmatig bij Azerty en het gaat altijd vlekkeloos.
Vanaf de winkelwagen wordt je op een duidelijke wijze naar de betaling geloodst. Bij andere webshops is dat weleens onduidelijk / verwarrend.
's avonds besteld en de volgende dag geleverd (zelfs op zaterdag). Wederom goed verpakt zonder reclame aan de buitenkant van de verpakking zodat de kans op diefstal verkleind wordt.
Heb een bestelling geplaatst van 2 stuks IP camera van Hikvision. Dit tegen een zeer aantrekkelijke prijs
Verzending2 stuks IP camera van Hikvision besteld. Helaas waren deze pas leverbaar na 10 werkdagen. Hier kwamen uiteindelijk nog 5 dagen extra bij voor dat deze daadwerkelijk geleverd konden worden.
Over het algemeen ben ik erg tevreden over deze leverancier. Alleen viel de levertijd deze keer erg tegen.....
Dat Azerty een top-winkel is qua assortiment en levering is niets nieuws, maar de service is wat 't 'm doet. Ik had pech met m'n PC; het ging goed mis, en ik wilde een onderdeel laten testen, just to be sure. Wegens de kerst-spirit werden er - ondanks het loos alarm! - geen kosten in rekening gebracht.
Later bleek m'n SSD (boot drive) gecrasht te zijn. Ik viel nog onder de garantie; ik stuur 'm op. Volgende dag bericht dat 'ie binnen was, nog geen half uur later de opmerking dat een vervangend product onderweg was (na eerst intern te hebben getest of 't inderdaad een faulty drive was geworden) en hoewel de levertijd "2-3 werkdagen" zou zijn, kreeg ik nog eens 10 min later de opmerking dat 't product al onderweg was. Dit alles met keurige updates via email van zowel de email-bot als de klantenservice zelf.
Dikke Klasse Azerty!
*Zie bovenstaand*
Alvorens te bestellen werd er snel en adequaat gereageerd op mijn verzoek (per mail) om nadere info. De bestelling was vervolgens snel en makkelijk geplaatst. Hetzelfde gold voor een aanvullende bestelling, waarbij het handig was dat deze tijdens het plaatsen direct aan de eerder gedane order kon worden toegevoegd.
VerzendingDe op de website genoemde levertijd van 2 à 3 werkdagen werd helaas niet gehaald. Ik heb 2 weken op de producten moeten wachten. Daarbij moet wel worden vermeld dat de bestelling tussen Kerst en Oud-en-Nieuw werd gedaan.
De levering zelf gebeurde zorgvuldig. Vanaf de website was alles goed te volgen.
Informatie voorafgaand aan de bestelling gebeurde snel en adequaat. Nadat de bestelling was gedaan hoorde ik van de klantenservice niets meer. Geen antwoord op de vraag waarom de status van de bestelling bleef staan op "wacht op betaling" terwijl er al betaald was. Ook geen reactie op mijn vraag waarom de levertijd niet gehaald werd en wat de verwachting was.
Via mijn account op de website werd e.e.a. stilletjes aangepast.
Het was prettig geweest om op sommige momenten even een mail te ontvangen.
Behuizing besteld die online ruim voorradig stond en leverbaar met 2 a 3 dagen. 2 mails ontvangen ( tevens ook de laatste berichtgeving vanuit Azerty zelf ). Een met bevestiging van mijn account en een order bevestiging waarop staat "wacht op betaling". Vreemd, aangezien ik meteen met i-deal betaald heb. De dag erna staat bij mijn order status nog steeds "wacht op betaling" terwijl het geld toch echt van mijn rekening is afgeschreven. Duurde 2 dagen voordat die status veranderde na mail contact van mijn kant. Kreeg hierbij te horen dat het product eind van de week of begin volgende week geleverd zou worden. Helaas, product wordt niet binnen verwachte termijn geleverd en bij navraag blijkt de behuizing opeens een onbekende levertijd te hebben. Hier had ik toch wel, vanuit Azerty, een bericht over verwacht. Heb de bestelling ondertussen geannuleerd.
Pluspunt:
+ Prijs product
Minpunten:
- Lang wachten op betalingsbevestiging.
- Voorraadstatus website niet actueel.
- Geen automatische informatie bij verandering orderstatus.
- Azerty doet aan reageren i.p.v. informeren.
Reactie via mail gebeurd meestal binnen een dag, contact is vriendelijk. Er is gesproken over bevestiging mails die verstuurd zijn, maar die heb ik niet ontvangen. Nu afwachten of mijn geld binnen afgesproken termijn wordt overgemaakt.
Na 25 dagen wacht ik nog steeds op mijn geld, zelf maar weer een mailtje gestuurd.
Ik heb Een gigabyte Z170 moederbord gekocht met zeer veel opties. Alleen bij Azerty makkelijk genoeg te krijgen en snel geleverd. Top! Kreeg ook nog de suggestie of ik niet wilde laten assembleren bij hen. No Way natuurlijk als echte Tweaker, maar ik vond t wel schattig :-)
VerzendingGoed geleverd keurig verpakt, niks op aan te merken. Uitstekend!!
Bestellingen via Azerty verlopen altijd goed, snel en zijn goed verzorgd. Bij problemen ben ik er zeker van dat het zal worden opgelost zonder veel moeite.
VerzendingVerzending is gewoon goed en bijna altijd dezelfde dag verzonden, ook zeer goed ingepakt vergeleken met andere shops.
Nieuw werkgeheugen besteld, was niet op voorraad (stond netjes aangegeven) maar wel snel geleverd. (3 dagen)
VerzendingKreeg netjes T&T code bij verzenden, pakketje was goed verpakt.
Ik ben uiterst tevreden over de bestellingen bij azerty. De prijzen zijn voor in Nederland goed en ik blijf hier zeker spullen bestellen.
VerzendingVerzending is gewoon perfect bijna altijd 1 dag verzenden (gratis) en altijd goed ingepakt.
KlantenserviceIk heb ondertussen een paar keer de klantenservice nodig gehad en ze waren elke keer super!
Goede webshop, duidelijke indelingen en goede filtermogelijkheden. Veel op voorraad en goede prijzen. Niks op aan te merken, gewoon goed.
VerzendingLevering was snel binnen met track&trace, prima verpakt ook.
KlantenserviceNieuwe pc besteld maar kreeg het geheugen niet werkend in dual channel mode. Geheugenmodules opgestuurd, vervangende gekregen (dezelfde modules) maar ook die werkte niet. Wederom teruggestuurd en andere modules besteld. Ook deze werkte niet.
Uiteindelijk het moederbord, processor en geheugen opgestuurd en het bleek dat het mijn fout was, blijkbaar waren er pins in de socket verbogen waardoor het memorymanagement niet goed werkte.
Spullen weer thuis ontvangen, netjes verpakt en kreeg er zelfs een tube koelpasta bij. En ondanks dat het mijn eigen fout was, heb ik er helemaal niks voor hoeven te betalen. Uitstekende service dus, chapeau!
Min nieuwe pc draait nu als een zonnetje.
Ik bestel hier zowel privé als zakelijk. Het personeel van Azerty denkt mee aan oplossingen, zijn altijd bereikbaar en transparant over de levertijden en voorraad.
Helaas de verkeerde voeding besteld, wel vooraf overleg gehad met de helpdesk van Azerty (kost wel wat, maar zeer gedegen kennis), maar in dit geval ontbrak een foto bij het demo-product en leek 'ie geschikt. Retourzending geen enkel probleem.
VerzendingZeer snelle levering; voor 22:00 uur besteld, de volgende dag in huis.
KlantenserviceVooraf goed overleg gehad, helaas bleek het product toch niet geschikt. Na terugzending werd de retour ook weer snel afgehandeld!
Al heel erg veel geld uit gegeven hier, ze helpen je echt overal mee, zelfs als je zelf een fout maakt. Je zou het kunnen vergelijken met coolblue
Natuurlijk super, gewoon postnl, gewoon snel, niks bijzonders. Behalve dat je goed moet opletten of je niet een onderdeel erbij hebt zitten wat je verzend kosten "activeert" (soms)
Klantenservicealtijd vriendelijk, soms in de winkel zelf een nieuwe stagiair die het niet begrijpt. Maar ook dat is een pluspunt, ze steken tijd in de nieuwe icters
Voor het samenstellen van een PC is het op de website get eenvoudige een systeem samen te stellen en hiervoor offerte aan te maken. Deze kun je laten beoordelen door Azerty. Vaak geven zijn vervolgens nog een goed advies, zodat je altijd een goed functionerend systeem krijgt.
VerzendingAlles altijd goed verpakt, zodat de kans op transport beschadiging minimaal is.
KlantenserviceAltijd goed bereikbaar en goed advies.
Geen gezeur bij garantie afhandelingen. Altijd correct behandeld