Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenGoede service, vriendelijk en nemen zonder problemen een product terug als het niet goed is.
VerzendingSnelle levering alles netjes verpakt
KlantenserviceVriendelijk en snel
AlgemeenIk bestel al jaren privé en zakelijk bij deze webshop. Ze zijn niet al te duur en leveren een goede, betrouwbare, service.
VerzendingGewoon via het vertrouwde PostNL en niet de slechte service van DHL.
KlantenserviceEven bellen of e-mailen en je wordt altijd snel geholpen.
AlgemeenDit keer niets bijzonders gekocht, een eenvoudige DVD-brander. Toch vind ik het wel de moeite waard om een review achter te laten. De brander is namelijk volgens Track&trace aangekomen bij PostNL en aan een bezorger overgedragen voor bezorging. En daar ging het mis aangezien ik niets heb ontvangen... De (nazorg)service bij Azerty vind ik hierin uitstekend geweest.
Verzendingop 25 september 2017 de brander besteld. Op 26 september om 19:45 is het product bezorgd. Waar de bezorging heeft plaatsgevonden zal altijd een raadsel blijven maar volgens de instructies van Azerty aan PostNL moet dat bij mijn adres zijn gebeurd.
Om niet gelijk het wantrouwen bij de bezorger te leggen heb ik nog een dagje gewacht en bij mijn lokale postNL ophaalpunt navraag gedaan. Dat leverde niets op zodat ik contact heb opgenomen met Azerty. Na een korte poging aan de zijde van Azerty om meer duidelijkheid te krijgen over de locatie van het pakket is een nieuwe brander verstuurd. Dit keer kwam de brander gelukkig wel aan.
Enige minpunt aan dit verhaal is mijn gevoel dat ik wil weten of er sprake is van een onschuldige vergissing in de bezorging of dat mijn pakket van de spreekwoordelijke vrachtwagen is gevallen (en daarbij door het pakket ook gelijk een ontvangsthandtekening is gezet...)
Vanwege het bovenstaande probleem heb ik enkele keren gebeld met de klantenservice. Elke keer werd er vlot opgenomen en werd ik keurig te woord gestaan en was op elk moment duidelijk wat men had gedaan of zou gaan doen. Fysieke winkels kunnen daar nog wat van leren. Ik ben bijzonder te spreken over de hulpverlening door de medewerkers van Azerty.
AlgemeenEnkele weken gelden een volledige computer gekocht bij Azerty, in losse componenten die ik zelf had uitgezocht, en welke ik zelf in elkaar zou zetten.
Alles was op moment van bestellen of op voorraad, of binnen 2 tot 3 dagen leverbaar.
Uiteindelijk heeft het 2 weken geduurd eer de bestelling geleverd is, vele tegenstrijdige berichten over levertijden van verschillende personen aan de "balie".
De communicatie moet echt beter bij Azerty!!
Hierdoor veel onvrede, en extra communicatie/frustratie wat niet nodig was.
Uiteindelijk wel alles netjes geleverd, en alles werkt naar behoren.
Echter had ik een betere communicatie verwacht, en zeker betere service bij een bestelling van €5500.
Ik heb juist alles bij Azerty besteld, bij 1 bedrijf, had gehoopt dat dit een goede ervaring zou zijn, maar helaas. Uiteindelijk had ik beter alles los kunnen bestellen, had ik een snellere levering gehad, en enkele honderden euro's bespaard.
Niet altijd kreeg ik antwoord op vragen, werd gewoon genegeerd, en via mail krijg je vaak de volgende dag pas antwoord, welke niet altijd lijkt te kloppen.
Lange wachttijden voor antwoord, regelmatig geen antwoord, en vaak fouten/tegenstrijdige antwoorden.
Hier moet echt veel verbeterd worden.
Goedemiddag,
Bedankt voor uw feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.
Helaas kunnen we uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar rene.jansen@azerty.nl, zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.
René Jansen
AlgemeenDe site is prima. Betaalproces is ook in orde. Levering is Ok snel. Kortom alles Ok.
AlgemeenSnel gevonden, scherpste prijs op internet, besteld en de volgende dag in huis. Snel simpel proces
VerzendingSnelle levering, in de avond, dus gewoon thuis
AlgemeenHdd’s besteld met verzoek zaterdag te leveren (nodig voor dit weekend).
Medewerker belt nav keuze rembours en bevestigd levering zaterdag aan huis.
Vrijdag nog gebeld toen werd gemeld dat zending al verstuurd was en niet afgeleverd zal worden aan huisadres maar postagentschap ivm bedrag.
T&T gecontroleerd, bleek zending al dagen eerder verzonden te zijn?
Check gedaan op postagentschap maar geen zending.
Overleg gehad met balie dat zending naar postagentschap zal gaan.PostNL melde op zelde tijdstip dat zending aan huis geleverd zal worden😏
Volgende melding PostNL, zending kon niet uitgereikt worden.
PostNL heeft zending niet eens aangeboden!
Nu geeft T&T aan maandag middag leveren op postagentschap.
Weer bericht gestuurd met balie van Azerty dat ik echt de hdd’s nodig hebt dit weeekend......geen reactie meer.
Heb je alles gepland gebeurd bovenstaand.....
Een erg ontevreden klant!!!
Zending is niet afegelverd op de gevraagde en beloofde dag.
KlantenserviceTegenstrijdige berichten kan gebeuren maar ik had een klant die bijna €700 moet neertellen voor 2 disks meer service gegeven en gezorgd dat de disks afgeleverd zouden worden (op wat voor manier dan ook).
René Jansen
AlgemeenHeb een game pc laten samenstellen door een vriend. Perfecte communicatie door azerty en onderdelen voor elk budget. Optie om mee te kijken tijdens de assemblage is leuk, heb er niet voor gekozen want het zegt me toch niets. Netjes over elke stap ingelicht en binnen anderhalve week een goed werkende pc in huis
VerzendingGratis verzenden inclusief track en trace. Met handtekening leveren anders niet. Alles netjes ingepakt in een doos met vulmateriaal. Dozen van gebruikte onderdelen zijn toegevoegd zodat je precies ziet wat je hebt besteld.
Algemeenproducten gemakkelijk gevonden. goed geprijsd en snel geleverd.
Altijd leuk om van Azerty te kopen.
Algemeensnel gevonden, uitstekend dat je het bij een postpunt kan laten bezorgen, niet in een onnodige doos en plastic verpakt.klanten service snel en vriendelijk
Verzendingdag er na al in huis, ook hadnig dat je bij postpunt kan laten bezorgen (via de site)
Klantenservice1 item werd retour gestuurd (geweigerd aan de deur) en snel met een oplossing gekomen om toch dag later het pakket thuis te hebben.
AlgemeenAl meerdere malen gebruik gemaakt van Azerty, altijd een goede snelle service en nog nooit problemen gehad. Kan deze winkel zeker aanraden.
AlgemeenVia de Tweakers pricewatch ben ik terechtgekomen bij Azerty. De processor die pas net uit is, kon ik hier bestellen en snel laten leveren. Prijs is gemiddeld vergeleken met concurrenten en levering is goed.
VerzendingLevertijd voldoet aan wat er op de website aangegeven staat en via mail word je op de hoogte gehouden van vorderingen in het leveringsproces.
AlgemeenBestelling was eenvoudig te plaatsen. Echter bij de levering bleek dat de combinatie tussen processor en moederbord niet samenwerken. De servicedesk is hiervan op de hoogte echter wordt je als klant niet geïnformeerd.
VerzendingVerzending en snelheid komt overeen met de indicatie op de website.
KlantenserviceAzerty is een typische dozenschuiver, opzich niks mis mee maar zouden makkelijk problemen kunnen voorkomen door zelf slimmer te handelen.
In mijn geval bleek de combinatie van processor en moederbord alleen samen te werken na een bios update. Echter ik kan de bios update niet zelf uitvoeren omdat ik geen andere processor heb. Derhalve moet ik terug naar Azerty voor het laten uitvoeren van een bios upgrade. In principe is dit eenvoudig te voorkomen door op de website bepaalde combinaties processor - moederbord - geheugen te waarschuwen voor mogelijke incompatibiliteit en dat Azerty als service de bios update als meerwerk kan uitvoeren.
AlgemeenMakkelijk te bestellen, op voorraad en de volgende ochtend ook meteen geleverd! Eigenlijk zoals het hoort te zijn. De verpakking was goed voor elkaar en daarbij is Azerty goed te bereiken voor vragen. Helemaal blij met mijn nieuwe Phanteks midi-tower!
VerzendingSnel en perfect verpakt geleverd!
KlantenserviceDe chatfunctie werkt erg goed, mailtjes duren wel wat langer af en toe. Daar zit nog een verbeterpuntje in.
AlgemeenIk heb een geschiedenis van bestellingen bij Azerty en heb nog nooit een negatieve ervaring gehad. Vaak worden de producten sneller geleverd dan verwacht op basus van de voorraad. Ook heb ik wel eens de verkeerde geheugenmodules besteld en me daarna ook nog bedacht, ik wilde DIMM met een hogere capaciteit. Het bleek zelfs een half jaar na anschaf geen enkel probleem e=om de order om te zetten en daarna nog eens om te zetten. En daarvan wordt je ook nog eens keurig op de hoogte gesteld. Daarnaast zijn de producten altijd scherp geprijsd. Niet de alller-, allergoedkoopste maar dat kleine beetje extra heb ik graag over voor de betrouwbaarheid die Azerty aan klanten biedt.
KlantenserviceSuper correcte service. Je wordt netjes bericht en te woord gestaan. Geen moeite is hen teveel.
Algemeen-Videokaart besteld die niet op voorraad was voor 290 euro. Maximale levertijd was 30 dagen. Na anderhalve maand (30 dagen was al lang om) nog geen bericht of wat dan ook dus zelf maar contact opgenomen, toen kreeg ik te horen dat de videokaart niet meer leverbaar zou zijn. Ik heb anderhalve maand zonder videokaart moeten spelen en ze hebben al die tijd mijn 300 euro gehad, vervolgens geen compensatie aangeboden. Ze konden de prijs van andere artikelen verlagen maar de nieuwe prijs was net zo hoog of vaak nog hoger dan concurrenten.
+Klantenservice reageerde wel snel en heeft verschillende oplossingen geboden, alleen waren alle oplossingen waardeloos (nieuwe prijs alsnog te hoog)
Anderhalve maand moeten wachten ondanks dat de maximale levertijd 30 dagen was. Alsnog geannuleerd.
KlantenserviceGeen compensatie of vervangend artikel aangeboden nadat ze me vertelde dat ze een videokaart niet konden leveren anderhalve maand nadat ik hem besteld had.
EDIT: De reactie van Azerty geeft aan dat ik hun prijzen vergeleek met Amerikaanse aanbieders. Dit is niet het geval. Ik heb meerdere voorbeelden gegeven, één daarvan was een Amerikaanse. Ik heb direct hierna zelf gemailed dat dit geen eerlijke vergelijking was, en hier heb ik mijn excuses voor aangeboden. De prijzen van de Nederlandse concurrenten waren zeker ONDER de prijs van de aanbiedingen van Azerty. Azerty geeft aan dat ze aanbiedingen deden 'onder de kostprijs'. Ik vind ik het raar dat hun concurrenten standaard prijzen 'onder de kostprijs' aanboden en dat een coupon of extra geld terug absoluut niet mogelijk was.
Daarbij kreeg ik een bericht met de boodschap 'uw geld wordt met spoed teruggestort' waarna mijn order niet werd geannuleerd (en het geld dus ook niet teruggestort) totdat ik nog een keer contact met ze op nam. Ik ga er maar even vanuit dat dit een foutje was dus dat neem ik ze verder niet direct kwalijk, maar het blijft slordig.
Goedemiddag Jochem en hartelijk dank voor uw review.
Ondanks dat deze review niet is zoals wij zouden willen, zijn wij blij dat u deze heeft geplaatst.
Op deze manier kunnen wij onze klantenservice verbeteren en toekomstige situaties beter oppakken.
Zoals per mail is besproken hebben wij u inderdaad een aantal artikelen onder kostprijs aangeboden om u te kunnen compenseren voor de lange levertijd.
Helaas hadden deze videokaarten niet de gewenste prijs die u in gedachten had. Jammer maar verder zoeken was wel onze insteek.
Echter hebben wij na een aantal aangeboden alternatieven geen videokaart kunnen vinden die matchte.
Wij kijken hierin natuurlijk naar onze eigen prijs en niet naar Amerikaanse concullega’s zoals u heeft aangegeven.
Natuurlijk is het in een situatie als deze belangrijk dat wij snel en concreet reageren.
Gelukkig geeft u aan dat u dit wel zo heeft ervaren!
Het geld dat u heeft betaald zal spoedig mogelijk teruggestort worden.
Nogmaals bedankt voor het achterlaten van deze review zodat wij hierop kunnen inspelen en dit in de toekomst kunnen voorkomen.
Roy Jacobsen
AlgemeenDe website van Azerty zit goed in elkaar en het is makkelijk om producten te vinden. Verder was bestellen en betalen prima in orde. Enige puntje van kritiek was de wat langere levertijd op de website stond bij het product 2-3 werkdagen. Dit was achteraf 5 werkdagen en pas na het versturen van een mailtje wat de status was van mijn bestelling.
VerzendingZoals vermeld bij de algemene beoordeling zouden de producten een levertijd hebben van 2-3 werkdagen. Op dinsdag heb ik besteld en een week later stuur ik een mail naar Azerty om te vragen wat de status van mijn bestelling is omdat het nog niet verzonden was. Binnen een uur had ik de track & trace code in mijn mailbox...laten we het maar op toeval houden...
Verder was de bestelling prima verpakt!
De klantenservice heeft netjes dezelfde dag een reactie gegeven op mijn status navraag.
AlgemeenDe internetsite van Azerty is prima. Voor mij goed overzichtelijk. Bestellen gaat ook vrij gemakkelijk.
Klantenservice3 juni heb ik een order geplaatst voor een Sapphire RX580 pulse 8gb. De schaarste van de rx580 kaarten was toen al aan de gang en de verwachte levertijd was meer dan 10 werkdagen. Geen probleem, ik had de videokaart toch niet heel snel nodig. Toen ik eind juli zag dat sommige RX580 varianten wel leverbaar waren heb ik een mail gestuurd met de vraag of Azerty enige indicatie had van de levertijd. Het antwoord was dat de levertijd onbekend was. Eind september zag ik dat er steeds meer voorraad was. Voor mij een reden om weer te mailen op 22 september. Nog steeds was de levertijd niet bekend. Ondertussen was het voor mij al wel een beetje duidelijk aan het worden dat de kaart misschien niet geleverd zou worden. Geen enkele andere winkel verkocht de desbetreffende Sapphire. Vanmorgen kreeg ik een mailtje dat de order geannuleerd wordt omdat de kaart niet meer geleverd wordt. Omdat de prijzen van de RX580 nu meer dan honderd euro duurder zijn dan toen ik de bestelling plaatste vroeg ik of ik met wat compensatie een order mocht zetten voor een andere RX580. Dit was niet mogelijk.
Wat ik van deze "service" dus heel jammer vind is dat er geen informatie verstrekt wordt. Dat er eigenlijk ook vrij laconiek gereageerd wordt op mijn mailtjes. Een antwoord als "bij ons is het ook onbekend" vind ik wat makkelijk. Neem even contact op met de leverancier en geef dat dan door. Ik vind het ook heel verbazingwekkend dat Azerty zelf na ruim vier maanden er achter komt dat de kaarten niet meer te verkrijgen zijn.
Kortom de volgende keer bestel ik bij een andere winkel.
Goedemiddag,
Hartelijk dank voor uw review over Azerty. Helaas is het gebleken dat een groot deel van deze RX580 kaarten niet meer bij ons binnen gaat komen of dat de kans hiervan zo goed als nihil is. Hierdoor hebben wij besloten om u als klant niet meer te laten wachten op een wat lijk uitzichtloze situatie.
Helaas kan ik met de gegevens die ik op dit moment heb uw order niet terugvinden in ons systeem. Zou u deze willen sturen naar Rene.jansen@azerty.nl zodat wij wellicht naar een passende oplossing kunnen zoeken.
Roy Jacobsen
AlgemeenSneller geleverd dan verwacht. Bestel wel vaker, misschien toch eens een review achterlaten. Bijna altijd geleverd volgens indicatie, en prima verpakt. Ook in de winkel zelf altijd snel geholpen. Klantenservice heb ik gelukkig weinig mee te maken gehad, een keer een RMAtje en na terugsturen binnen redelijke tijd een vervangend product. Azerty heeft bij mij een solide reputatie.
AlgemeenProduct via tweakers gevonden en vervolgens naar stie van Azerty gelinkt. Bestellen ging heel eenvoudig en snel.
VerzendingArtikel werd op de aangegeven datum netjes afgeleverd.
KlantenserviceHeb hier nog geen ervaring mee omdat ik dit nog niet nodig heb gehad.