Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenIk bestel eigenlijk standaard bij Azerty -- meestal zijn ze (+-5%) de goedkoopste, en ik heb nog nooit problemen met een bestelling gehad. De site klikt lekker snel door, en werkt wat betalen betreft exact zoals je verwacht.
VerzendingBestelling is dezelfde dag nog verzonden (15u besteld, 18u verzonden), en de dag erna door PostNL afgeleverd.
AlgemeenIk had wat geheugen nodig voor een oudere laptop. Op de website van Crucial het juiste type opgezocht. Diverse sites prijzen en levertijden vergeleken en kwam bij Azerty uit: in voorraad en zelfs goedkoper dan direct bij Crucial.
VerzendingGoed verpakt zodat maar zo dat het toch nog door de brievenbus paste. Snel geleverd zoals beloofd.
AlgemeenPersoneel is erg vriendelijk en behulpzaam, je word vriendelijk geholpen en als er iets is word je gebeld of gemaild.
mijn ervaring is dat door de drukte het erg moeilijk was om contact op te nemen.
Ik kon tijdens de livestream aangeven dat ik mijn systeem ook graag zou willen zien gebouwed word, dit is ook gedaan.
Slecht te bereiken aan de telefoon vanwegens drukte
AlgemeenEen paar manden geleden een computer besteld, een tijd niets gehoord, er achteraan gebeld. "O, sorry, de kast is niet leverbaar, maar voor wat extra kunt u dezelfde kast in een andere kleur erbij bestellen". Enfin, vooruit dan maar. Nette oplossing, maar waarom de klant niet iets laten weten? Ja, dat was wel de bedoeling, geen idee waarom dat nu niet gebeurt was.
---------
Nu 2 ipads besteld, leverancier had er 2 op voorraad. Na een paar dagen nog eens op de site gekeken; nog steeds 2 bij de leverancier, en mijn order stond op 'wacht op producten'.
Vanochtend maar eens gebeld, nu staan de ipads op 'niet leverbaar'; geen enkele melding vanuit Azerty.
Na 10 minuten wachttijd iemand gesproken, voor 60 euro (exclusief BTW) meer kon men een andere kleur leveren; het door mij bestelde product is er niet meer.
Ik heb de bestelling geannuleerd!
Ik bestel al jaren bij Azerty (zowel zakelijk, alswel privé, en ik stuur mensen rechtstreeks naar Azerty, ik leef van uren, niet van marge op hardware). Daar ben ik nu dus klaar mee. Dit voelt als de manier die men een tijd geleden bij een andere webwinkel ook hanteerde, iets met een voornaam... en ICT erachter... Die hebben overigens hun leven gebeterd.
Ik snap dat die persoon aan de telefoon er niets aan kan doen dat een product niet leverbaar is. Maar je zou de klant, die vooraf betaald heeft, tegemoet kunnen komen. OF dat in dit geval had uitgemaakt weet ik niet, eignelijk bestel ik nu vanuit principe ergens anders.
Bedankt voor je review!
Ben je in de mogelijkheid om mij per mail te voorzien van jouw gegevens?
Dit mag naar Lars.deBruijn@azerty.nl .
Op deze manier zoek ik graag voor je uit wat hier precies is gebeurd.
Alvast een prettige jaarwisseling!
AlgemeenNu 3 keer iets besteld bij azerty. 1 keer beviel het product niet, teruggestuurd en zonder gezeur mijn geld terug gekregen. Alle keren werd het product redelijk snel geleverd.
AlgemeenPaar keer al iets besteld en altijd naar volle tevredenheid. Vandaag gebeld over een probleempje met een recente bestelling (kreeg geen post van nieuwe build). Vrij snel iemand aan de lijn, en meteen een zeer bruikbare tip! Nieuwe pc werkt nu perfect.
VerzendingExact volgens verwachting. Eén onderdeel was niet op voorraad, en daar stond 2-3 dagen levering voor bij externe partij. Klopte ook precies en daarna correcte levering.
KlantenserviceZie boven. Telefonische support heeft me goed gehoilpen.
AlgemeenIk koop geregeld bij Azerty en ben al meer dat 20 jaar klant met steeds de beste prijs en voorraad alsook super snelle levering en goede contact service via e-mail ECHT EEN AANRADER VOOR IEDEREEN IN ALLE MULTIMEDIA EN COMPUTER COMPONENTEN.
Herman C. België
Zeer snel binnen de bestel dag en de dag nadien is het geleverd ook in België!!!
KlantenserviceSuper goed.
AlgemeenWebsite overzichtelijk, makkelijk te vinden, zeer groot voordeel is het enorme aanbod aan producten. Makkelijk account aanmaken voor een ‘wenslijst’ om zo tot de juiste keuze te komen.
VerzendingBestelling bestond uit twee dozen, eerste op tijd, tweede dag later en niet op de aangegeven tijd.
Bedankt voor je review!
Dit gaan wij zeker doorgeven aan onze vervoerder zodat ze dit in de toekomst kunnen verbeteren.
Wel fijn dat je het pakket in goede orde hebt mogen ontvangen, veel plezier met de order.
AlgemeenAangezien ik meestal al heb uitgezocht wat ik wil hebben, is het bestellen een fluitje van een cent. Je zoekt , besteld en betaald binnen enkele minuten. Ik kan mij in een geval herinneren, waar ik per mail advies heb gevraagd en ook gekregen binnen een acceptabele tijd.
VerzendingIn 2 jaar tijd heb ik 37 aankopen bij deze firma gedaan, waaronder een HP laptop, 20 HDs en SSDs, 2 NUcs, moederborden, geheugen enz. . Alle producten kwamen op tijd of zelfs voor de geplande tijd binnen. De laatste aankopen een NAS en vier 8 TB schijven ondanks de drukke tijd, kwamen eerder dan was aangekondigd.
KlantenserviceIk heb een keer een probleempje gehad, waardoor een verkeerd artikel was besteld. Dit werd zonder slag of stoot omgeruild na een telefoontje. Voor het overige heb ik nooit problemen met artikelen van deze firma gehad, zodat ik bij belangrijke aankopen ondanks prijsverschillen als eerste aan deze firma denk.
AlgemeenAftersales en service is waardeloos, en ze geven geen gehoor bij beroep op mijn recht.
Laptop op 08-08-18 aangeschaft voor €2499.-
Probleem ondervonden op 08-10-19 SSD kon niet meer in de BIOS gevonden worden, dus een hardware probleem.
14-10-19 Laptop retour naar Azerty.
22-10-19 Azerty kon het niet maken, laptop wordt naar de fabrikant gestuurd.
13-11-19 Status aanvraag: hoe zit het met mijn laptop.
13-11-19 1 tot 3 dagen duurt het voordat je een update krijgt.
19-11-19 Automatische mail dat de status is gewijzigd, mijn laptop was ineens klaar?
21-11-19 Laptop retour gekregen met fysieke beschadigingen.
26-11-19 Laptop weer retour naar Azerty en tot heden geen gehoor op mijn beroep om de koopovereenkomst te ontbinden wegens een ondeugdelijk product (beschadigd)
Welke garanties er voor een consument geldt is hier te lezen: https://www.rijksoverheid...ies-heb-ik-op-een-product
Ook op de Rijksoverheid word je doorverwezen naar de ConsuWijzer, het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM)
Hier te lezen op: https://www.consuwijzer.n...elang-mag-reparatie-duren
quote:
"Er wordt wel eens gezegd dat u pas recht hebt op de bovenstaande mogelijkheden als de verkoper 3 keer heeft geprobeerd om het product te repareren. Maar dat is een misverstand. Volgens de wet mag u geen ernstige overlast hebben van een reparatie van een ondeugdelijk product. Hebt u dat wel? Dan kunt al na de eerste (mislukte) reparatie gebruikmaken van bovenstaande rechten."
26-11-19 Tot heden meerdere malen contact op genomen via de mail en telefonisch. En ze gaan er nog steeds niet op in terwijl ik wettelijk daar recht op heb.
Omdat het overlast veroorzaakt zegt Azerty ook het volgende,
Quote:
"Indien u op dit moment uw werkzaamheden niet kunt uitvoeren kan ik uw notebook aan u retourneren.
U mag deze dan insturen wanneer het u wel uitkomt. Bijvoorbeeld wanneer u op vakantie bent."
Schandalig om dit te zeggen, oh dus mijn laptop is nu niet beschadig maar wel wanneer het me uitkomt!
En nu (16-12-19) wordt ik door Azerty verweten dat ik de schade heb aangebracht. Zeer prettige service, niet gemaakte schade doorverwijzen naar de consument. Top geregeld!
Ook heeft Azerty mijn laptop bij de fabrikant ter reparatie aangeboden, terwijl dat niet werd gecommuniceerd. Want er zijn al externe partijen ingeschakeld om dit verder af te handelen. Dus zou de status "On Hold" komen te staan.
Voor de beste kuch..slechtste service, geen gehoor, en geen zeggenschap over je gekochte product dan moet je bij Azerty zijn. Top, wie wilt dat nou niet
Ik zou Azerty 100% aanraden, als je voor de beste kuch... slechtste service en klachtenafhandeling kiest.
Geen status updates vanuit Azerty. Je moet er zelf achterna gaan om een update te krijgen op wat voor manier dan ook (email/telefonisch)
KlantenserviceKlantenservice laatst in contact gekomen, wegens dat mijn laptop niet meer in Windows kon. In de BIOS kon de SSD niet meer gevonden worden, dus een hardware probleem.
Aangeschaft op: 08-08-18 (aanschafwaarde €2499,-).
Gebrek op: 08-10-19.
Verholpen op: 21-11-19 -> met beschadigingen aan de behuizing die er voorheen niet waren retour gekregen.
In de tussentijd van 08-10-19 tot en met 21-11-19 meerdere verzoeken via de mail verstuurd voor een status update, daar hebben ze geen gehoor aan gegeven. Op 19-11-19 was ineens mijn laptop klaar, kreeg een automatisch mail van Azerty.
Ook de gemaakte kosten (€14,45,-) om mijn laptop verzekerd retour te sturen heb ik een mail op 22-10-19 gestuurd, en ze hadden mijn " additionele informatie in de serviceaanvraag genoteerd".
Maar daar hoorde ik niks meer van dus op 21-11-19 weer een mail gestuurd en op 22-11-19 antwoord gekregen "De gemaakte kosten zijn toegevoegd aan uw aanvraag en zullen binnen enkele werkdagen aan u worden overgemaakt."
26-11-19: retour naar Azerty en tot heden geen gehoor op mijn beroep om de koopovereenkomst te ontbinden wegen een ondeugdelijk product (beschadigd).
Te lezen op: https://www.consuwijzer.n...elang-mag-reparatie-duren
quote:
Met andere woorden je hebt een product dat een hardware probleem heeft. En krijgt een product met fysieke schade terug. Nu wordt ik daar ook op verweten door Azerty dat ik de schade heb aangebracht.
Vanaf 08-10-19 tot heden heb ik geen laptop ter beschikking om mijn werkzaamheden uit te voeren. En heb ik wettelijk recht om de koopovereenkomst te ontbinden.
Quote vanuit Azerty:
Mijn laptop is nu niet beschadigd maar wel wanneer het me uitkomt, schandalig!!
Zeer prettige service en klachten worden altijd serieus genomen! (NOT!)
Goedemiddag,
Bedankt voor uw uitgebreide review.
Door kritische reviews blijven wij scherp en altijd zoeken naar verbeteringen in ons reparatie/garantieproces.
N.a.v. uw reviews ben ik in uw case gedoken, hieruit is gebleken dat het transport van uw laptop niet naar verwachting en behoren is uitgevoerd, excuses hiervoor!
Wij hebben uw laptop inderdaad ingestuurd ter reparatie naar de fabrikant, dit omdat deze binnen de garantie enkel door de fabrikant gerepareerd mag worden.
Het additionele probleem is opgelost, de SSD wordt weer herkent en de laptop werkt weer naar behoren.
Helaas is er tijdens transport (kleine) schade aan de laptop ontstaan, de reeds aanwezige schade waarmee de laptop door u is geretourneerd (en vastgelegd) is helaas iets verergerd.
We hebben u aangeboden de schade kosteloos te laten repareren (op een moment wanneer het u het beste uitkomt), uiteraard kon u in de tussentijd gebruik maken van een gratis (iets minder snelle) leenlaptop.
Ook hebben wij u aangeboden de kosten (>€200) voor reparatie te crediteren als u ervoor kiest de verergerde schade niet te laten repareren, de schade is van dusdanige aard dat dit geen invloed heeft op de werking of levensduur van de laptop.
Helaas lijkt u enkel akkoord te gaan met crediteren van het aankoopbedrag (+extra schadevergoeding) voor de >1 jaar oude laptop, helaas is dit geen optie.
Wij hebben de laptop voor u ingestuurd voor herstel van de schade, dit om deze gedurende het meningsverschil niet ongeprepareerd op de plank te laten liggen.
Wij gaan ervan uit dat deze case correct wordt opgelost en hopen (uiteindelijk) ook naar tevredenheid.
Vincent Best
AlgemeenWebsite van Azerty is zeer makkelijk te gebruiken, alles staat duiderlijk aangegeven! Wanneer je een bestelling plaats komen ze ook daadwerkelijk hun leverings datum na! (Kan ik van Mediamarkt niet zeggen.) Ik heb al mijn computer componenten bij Azerty besteld! (Nog nooit een product terug hoeven sturen.)
VerzendingAltijd op tijd geleverd! product wordt goed verpakt in een doos ben van die luchtkussentjes.
KlantenserviceIk heb tot nu toe de klanten/klachtenservice nooit hoeven bellen omdat het tot nu toe altijd goed verloopt!
AlgemeenGoede prijzen, veel producten voorradig. Website kan duidelijker, sommige producten via Tweakers makkelijker te vinden dan via de Azerty website.
VerzendingDirecte levering bij producten op voorraad, bij niet op voorraad 2 werkdagen moeten wachten. Verzending via PostNL.
KlantenserviceRetouren snel afgehandeld. Herroepingsrecht wordt nageleefd.
AlgemeenIk had het graag iets eerder binnen gehad maar voor de rest was alles goed.
AlgemeenAzerty is een winkel waar ik voor het eerst mee in aanraking ben gekomen bij het aanschaffen van onderdelen voor een nieuwe computer recentelijk. Ik heb eerst op Tweakers alle onderdelen bij elkaar gezocht, om vervolgens te kijken waar ik deze wilde gaan kopen. Het viel mij op dat dit bedrijf Azerty overal relatief hoog en soms zelfs bovenaan de pricewatch stond omdat zij goede prijzen hebben voor hun waar. Bovendien waren praktisch al mijn onderdelen er verkrijgbaar.
Ik vond het hierom praktisch om uiteindelijk al mijn onderdelen bij Azerty te bestellen. Uiteindelijk waren een paar artikelen elders goedkoper verkrijgbaar, al scheelde dat niet veel. Mijn eerste bestelling betrof iets meer dan duizend euro, en als ik voor elk product de goedkoopste leverancier had genomen was ik wellicht 50 euro goedkoper uit. Deze 50 euro had ik zeker over voor één levering van alle producten tegelijk, en één punt waarnaar ik terug zou kunnen vallen bij problemen.
Dit heb ik niet betreurt!
Ik heb uiteindelijk drie bestellingen geplaatst bij Azerty, en elke keer was het leveren de volgende dag mooi binnen in een goede verpakking en netjes verzorgd.
KlantenserviceDe klantenservice is vriendelijk en heeft kennis van zaken. Vaak werdt er na 1 dag gereageerd, maar zodra de vragen wat ingewikkelder werden duurde het langer om op antwoord te wachten. Uitendelijk heb ik een keer na 2 dagen wachten even opgebeld waarna ik direct telefonisch werdt geholpen. Dat was goed.
Een latere bestelling van mij betrof een videokaart. Hiervan had ik na zorgvuldig uitpluizen een goeie keuze gemaakt voor een mooie kaart, maar direct na het bestellen kwam ik erachter dat ik toch nog de verkeerde uitvoering gekozen had. Ik heb toen opgebeld, en binnen 10 minuten was mijn order veranderd naar de juiste videokaart, die ik de volgende dag binnen had.
Echter was ik over dit product niet geheel tevreden in verband met drivers van de fabrikant en wilde ik toch liever een kaart van een andere fabrikant.
Ik zag dat Azerty in Raalte zit en omdat dat voor mij een klein halfuurtje rijden was ben ik er gewoon maar direct naartoe gereden, waar ik mijn product heb afgegeven, en na hun controle van 10 minuten, mijn gewenste vervanger kreeg. Dit vond ik prima geregeld en ben hierover te spreken.
AlgemeenGreat customer service.
When my product was delayed, they offered a replacement that really fit my needs, then it turned out the product I ordered had actually arrived and was going to be shipped the next day - they still had no problem with me still picking the replacement they offered over my previously selected item.
Great customer service, great products, good prices.
AlgemeenLaatst wilde ik overstappen naar een nieuwe i9 processor en kon daarbij wat hulp gebruiken. Ik ben dus in de auto gestapt om naar Raalte te rijden, naar Azerty. Ik had al een lijstje meegenomen met componenten waarvan ik dacht dat ze wel samen zouden gaan en gelukkig hadden ze bijna alles op voorraad!
Eenmaal aan de balie werd ik vriendelijk te woord gestaan door een kundige medewerker, die me verder heeft geholpen met mijn keuze. Uiteindelijk was ik vrij vlot klaar en kon alles worden afgehandeld. Mijn setje is compleet: een Asus Z390-A Prime moederbord, Intel i9-9900 en 32GB G.Skill Ripjaws geheugen! In elkaar gezet en alles draait vlekkeloos!
Azerty, bedankt voor de prima service. Fijn dat ik op jullie kan rekenen! Ga zo door!!
Alles was keurig verpakt en hagelnieuw.
KlantenserviceErg vriendelijk en kundig.
AlgemeenHet is een betrouwbare bedrijf ze versturen het optijd naar jouw toe en ze hebben een goed reparatie service
VerzendingHet bezorgen van packet gaan goed heb het goed binnen gekregen zonder beschadigingen aan het product of het dooz van het product
KlantenserviceHet klantenservice is snel en ze helpen je als je vragen hebt over een product of het reparatie van het product
Algemeenik bestel bijna altijd mijn onderdelen en randapparatuur bij azerty, krijg alles altijd op tijd binnen en wanneer er iets mis is met levering krijg ik dat ook snel te horen.
AlgemeenVia website netjes een gaming pc besteld op black friday. Duurde ongeveer 1 week om het te assembleren en opsturen. Super dik ingepakt. Netjes aangekomen en werkt perfect.
VerzendingVia website netjes een gaming pc besteld op black friday. Duurde ongeveer 1 week om het te assembleren en opsturen. Super dik ingepakt. Netjes aangekomen en werkt perfect.
KlantenserviceSnelle response van klantenservice. Goede adviezen. Super.
AlgemeenSnelle en goede service, veel transparantie, goede prijzen en snelle leveringen. Altijd tevreden met de service geweest.
VerzendingGoede verpakking en snelle levering. "Voor 2300 besteld, morgen in huis" is geen praatje, maar waarheid.
KlantenserviceNemen snel contact op en helpen altijd goed en duidelijk.