Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenMet tweede kerstdag HDD besteld en toch op eerstvolgende werkdag een pakketje bij de voordeur; prima verpakt.
VerzendingTijdens kerst besteld, eerstvolgende werkdag in goede staat ontvangen
AlgemeenPrima prijs, makkelijk betaald en netjes binnen de gestelde tijd ontvangen. Ik heb daar geen 15 woorden voor nodig
VerzendingBelachelijk grote verpakking!! Een doos van 35x20x10cm. Samsung maakt er zelf al een potje van (eigenverpakking veel lucht) maar Azerty doet er nog een schepje bovenop.
Goedemorgen,
Bedankt voor je review.
Fijn om te lezen dat je over het algemeen tevreden bent.
Wij waarderen het dat je aangeeft dat de verpakking wel erg groot is. Dit ga ik intern bespreken.
Uiteraard wensen wij je veel plezier met je aankoop!
Esmee
AlgemeenPrima en snelle verzending, voldoende betaalmogelijkheden ook voor Belgen. Snel en makkelijk je producten te vinden in de webshop.
AlgemeenMakkelijk en snel kunnen bestellen. Goed op de hoogte gehouden over de verzending.Zou wat langer duren. Product werkt naar behoren en beter zelfs
VerzendingBestelling hoefde niet snel bezorgd worden, maar desondanks drukte binnen 3 a 4 dagen was het er. Goed verpakt.
AlgemeenPrima website, goede informatie, eenvoudig bestelproces, veel keuze, goede informatie over beschikbaarheid.
Goed contact met de technische adviseurs.
Vragen gesteld via email worden beantwoord, echter beperkt, was ook drukke periode.
Via telefonisch contact alsnog prima advies gekregen.
Geleverd volgens belofte.
KlantenserviceWas een drukke periode, maar als je klantenservice te pakken krijgt, heb je een prima gesprek, en krijg je goede informatie.
Algemeen'S ochtends vroeg een bestelling geplaatst voor een aantal schijven voor mijn NAS. Enkele uren daarna een bevestiging dat mijn bestelling verzonden is. Zeer duidelijke website en goede prijzen.
VerzendingVerzending was super! De NAS schijven waren netjes verpakt en hadden geen mogelijkheid om beschadigd te worden in het transport. Netjes op tijd ontvangen zoals de website aangaf.
KlantenserviceMet deze bestelling geen contact gehad met de klantenservice. Echter wel contact gehad met de klantenservice bij andere bestellingen. Netjes te woord gestaan en correct en netjes geholpen.
AlgemeenDuidelijke website met een goede mix van kwaliteit, service en prijs. Er wordt duidelijk vermeld wat de voorraad (eigen en leverancier) is en de levertijd.
VerzendingOndanks de drukke kerstperiode binnen een werkdag geleverd. Per verzendstap wordt je netjes op de hoogte gehouden.
AlgemeenWebsite is duidelijk. Na bestelling goed geholpen bij een wijziging van de bestelling en aangeboden gekregen een onderdeel te wisselen zodat de the bestelling die avond alsnog verzonden kon worden.
VerzendingGoed verpakt en de volgende dag binnen.
KlantenserviceHeel goed geholpen. Snel en fijn contact. In dit geval ging het om vragen en verzoeken na het plaatsen van een bestelling. Retour of defect gelukkig nog geen ervaring mee.
AlgemeenDefect moederbord teruggestuurd. Goede begeleiding en tips.
Snelle afhandeling.
Alleen jammer dat er geen reparatierapport is gemaild...
AlgemeenIk heb de afgelopen maand 4 verschillende orders bij Azerty geplaatst ivm bouw nieuw systeem voor mijzelf en daarna ook voor partner (zien bouwen doet bouwen... ). Deze order betrof het grootste deel van het systeem van mijn man (PSU, CPU, moederbord, koeler).
Goed verpakt, en onmiddelijk door Azerty verzonden na plaatsing order. Helaas wel te laat binnen, maar dat lag aan PostNL. Wel jammer, omdat de bezorging zo pas na het kerstweekend was.
Goedemiddag,
Bedankt voor de geplaatste reviews!
Goed dat je de beschreven punten aangeeft, dit is feedback waar wij zeker wat mee kunnen en wordt intern kritisch naar gekeken. Zo kunnen wij ons verzendproces/retourproces verbeteren en hopelijk in de toekomst implementeren.
Uiteraard wens ik jou veel plezier met de nieuwe aankopen en alvast een fijne jaarwisseling toegewenst!
Mochten er nog aanvullende vragen/opmerkingen zijn, mail dan gerust naar feedback@azerty.nl
Matthijs
AlgemeenIk heb de afgelopen maand 4 verschillende orders bij Azerty geplaatst ivm bouw nieuw systeem voor mijzelf en daarna ook voor partner (zien bouwen doet bouwen... ). Deze order betrof G.Skill RAM van 2x16 GB 3600 mt/s. Zending was goed verpakt, maar kwam (in theorie) wel te laat.
Azerty geeft op hun website aan 'op een werkdag voor 23u besteld, is zelfde dag verzonden'. Wij hadden om 22u een order voor een voediing/cpu/mobo/koeler geplaatst, maar waren dom genoeg vergeten om er RAM bij te doen. Dus snel geprobeerd om dit nog bij te bestellen voor 23u, omdat het woensdag de 23e was, en er alleen nog post op de 24e december geleverd zou worden. En we anders 4 dagen, tot maandag, moesten wachten tot we het systeem konden bouwen... (dom van ons).
De order was geplaatst exact om 22:59 uur, dus we waren erg benieuwd of het inderdaad nog verzonden zou worden (wat in theorie wel zou moeten, maar we rekenden er niet meer op). Helaas bleek het dus ook niet meer het geval te zijn (order bleef hangen op 'ontvangen/wachten op verwerking' oid).
Ram was verder wel prima verpakt, en werd donderdagochtend meteen verzonden (was dus wel pas binnen op maandag na kerst).
Ik heb nog even contact opgenomen over het 'verzending voor 23u' statement, en Azerty gaf aan dat je er eigenlijk tussen kwart voor 11/11u doordeweeks niet meer met zekerheid op hoeft te rekenen dat het diezelfde avond nog verzonden wordt (zeker niet tjdens decemberdukte).
Misschien een beetje flauw, en ik snap dat 1 minuut voor 11 in ons geval wel _heel_ erg krap was (dus daarvoor trek ik ook geen punten af), maar als het soms zelfs niet lukt om een product te verzenden dat om kwart voor 11 wordt besteld, dan zou ik niet zo expliciet op je website zetten dat het next day delivery is als je voor 11u besteld. Daar trek ik wel punten voor af.
AlgemeenIk heb de afgelopen maand 4 verschillende orders bij Azerty geplaatst ivm bouw nieuw systeem voor mijzelf en voor partner. Deze order betrof een MSI RTX 3060 Trio. Snel kunnen bemachtigen voordat ze weer uitverkocht waren, tegen een redelijke prijs (515 euro), omdat ik dacht dat mijn order bij Coolblue voor dezelfde kaart net te laat was (wat uiteindelijk niet zo bleek te zijn, dus ik ontving er 2...). De 3060 was niet zo goedkoop als bij Coolblue (~470 euro), maar ook niet zo duur als bij sommige webshops, die er een dikke 100 bovenop doen.
Verzending vond ik ditmaal echter slecht, en ook een kanttekening bij de omslachtige retourprocedure (waar we uiteindelijk toch geen gebruik meer van hebben hoeven maken).
Verzending was zoals aangegeven binnen 24u; volgende dag binnen. Maar de kaart was wel behoorlijk slecht verpakt. Een doos die te klein was om de kaart plat in te leggen, dus hij lag diagonaal, half erin gepropt. Met wat weerstand van andere dozen er bovenop had hij zo kunnen beschadigen, maar dit is gelukkig niet gebeurd. Maar daarom wel een paar punten eraf voor verzending.
KlantenserviceOmdat ik dus onverwacht toch 2x een 3060 ontving, omdat de order van Coolblue tegen verwachting wel goed was doorgekomen (en goedkoper was), was ik van plan deze kaart te retourneren naar Azerty. Ik was vergeten hoe omslachtig hun retourprocedure is. Je kunt niet gewoon meteen online meteen je retour submitten: je moet in je account aangeven dat je wilt retourneren en een 'servicenummer' aanvragen, waarna ze dit gaan reviewen/goedkeuren. Dat mag anno 2020 wel wat geautomatiseerder/minder vaag/manueel en meer servicegericht.
Uiteindelijk hebben we de kaart echter alsnog gehouden, omdat mijn partner besloot ook een nieuw systeem te bouwen, dus geen gebruik van de retourprocedure hoeven te maken.
AlgemeenIk heb de afgelopen maand 4 verschillende orders bij Azerty geplaatst ivm bouw nieuw systeem voor mijzelf, en daarna ook voor mijn partner. Deze was voor mijzelf (moederbord, koeler + pasta en ram). Snel verzonden, goed verpakt. Gewoon helemaal goed.
VerzendingSnel binnen, goed verpakt
AlgemeenPrima ervaring, makkelijk kopen, makkelijk betalen en de volgende dag geleverd. Wellicht een puntje van verbetering is de email tekst die nog wat ouderwets oogt maar ook niet heel makkelijk leest.
AlgemeenAzerty heeft het bestelde product (monitor) opgenomen in het assortiment waar ik blij om was. Tot dan toe waren er maar twee andere leveranciers, een waarvan ik door de vele negatieve reviews geen grote bestelling wilde plaatsen, en de andere waar de monitor een kleine 80 euro duurder was. Bij Azerty altijd prima ervaring gehad, en de prijs was ook goed.
Alle leveranciers hebben gemeen dat de levertijden van deze monitor problematisch zijn. Het lijkt er op dat er maar telkens 1 voorradig is in Nederland (?). Azerty vermelde al een levertijd van 2-3 werkdagen, maar dit is uiteindelijk een week geworden. In tussen bleef de website 2-3 werkdagen aangeven na mijn bestelling. Kan deze info op de website niet beter geüpdatet worden? Ik begrijp dat eind december een lastige periode is voor leveranciers.
Het pakket is via DHL geleverd. In de mail geeft Azerty aan gewoonlijk via PostNL te leveren. Ik kan mij voorstellen dat de kerstdrukte de reden was dat de klus naar DHL is gegaan.
Het pakket is in zijn originele, herkenbare verpakking geleverd. Azerty heeft het niet extra beschermend of onherkenbaar verpakt zoals veel andere pakketten wel geleverd worden; dus niet in een bruin-kartonnen doos.
DHL heeft pakket in zeer slechte staat geleverd. Het pakket was aan de onderkant doorweekt, alsof deze in een plas water heeft gestaan. Daarnaast zaten er flinke deuken in de verpakking, en voelde de doos en inhoud steenkoud aan (buiten temperatuur was 5C, de combinatie van metaal en nat karton). Bij het openen van de doos was een van de meegeleverde papieren nat geworden. De monitor was gelukkig door het piepschuim droog gebleven. Na even opwarmen op kamertemperatuur heb ik de monitor getest en deze werkte gelukkig prima. Dit had echter heel anders kunnen aflopen.
Overigens was de bezorger niet vriendelijk. Geen begroeting en kreeg geen fijne dagen terug gewenst, er was geen controle (ondanks dat ik appartement woon en iedereen het pakket kan aannemen; de bezorgers komen tegenwoordig niet meer naar de voordeur. In verband met corona kan ik mij hier best in vinden).
De reden waarom ik het pakket niet direct mee terug gaf is omdat de bezorger al weg was voordat ik de onderkant van de doos voelde. Retour sturen heb ik niet voor gekozen om een combinatie van redenen. Dat de monitor goed functioneerde ondanks de doorweekte doos maakte retourneren niet nodig.
AlgemeenNa een tijdje de Pricewatch in de gaten te hebben gehouden uiteindelijk toegehapt en een i9 9900k en twee RAM sticks besteld bij Azerty. Toen ik op de site ging kijken, bleek er nog een i9 9900k op te staan voor een lagere prijs die niet in de Pricewatch getoond werd. Dit is vaker het geval bij Azerty en werkt enigszins verwarrend, maar ik kan me voorstellen dat dit niet te voorkomen is als ze verschillende leveranciers gebruiken. Uiteindelijk heb ik er mijn voordeel mee gedaan en nog een paar tientjes kunnen besparen.
Voorraadstatus en levertijd worden duidelijk aangegeven en zijn in mijn ervaring nauwkeurig. Een nadeel van de website is dat niet alle productinformatie goed is ingevoerd, waardoor filteren soms niet lekker werkt. Mogelijk is Azerty hierbij afhankelijk van de leverancier. Bovendien zou het filteren nog wat handiger kunnen, bijvoorbeeld een slider voor CAS latency zodat je een maximum in kunt stellen in plaats van dat je specifieke opties moet kiezen (de Pricewatch doet dit wat dat betreft uitstekend). Verder is het wat onoverzichtelijk dat wanneer je sorteert op prijs, er schijnbaar enkele willekeurige producten bovenaan komen te staan die niet goed gesorteerd zijn.
Op de RAM zat een langere levertijd, wat duidelijk werd aangegeven. Erg vriendelijk en netjes geholpen door de klantenservice om mijn order te splitsen, zodat ik de CPU eerder kon ontvangen. Hiervoor heb ik wel eenmalig €3,95 verzendkosten extra moeten betalen, maar Azerty heeft dan ook extra handelingen moeten verrichten.
Ondanks de drukte rond de feestdagen had ik de CPU keurig op de beloofde datum in huis. De verpakking was vrij groot voor een klein processortje, maar het product was wel goed beschermd en kwam in perfecte staat aan. Met het oog op duurzaamheid zou de verpakking wel wat verbeterd kunnen worden.
Over het geheel genomen erg tevreden over Azerty. De prijs is vrijwel altijd één van de laagste en het assortiment is enorm. Niet de meest flashy site, maar doet wat het moet doen en de klantenservice is een groot pluspunt in mijn ervaring.
Erg grote doos voor een processor, opgevuld met veel Sealed Air. Het product was dus goed beschermd, maar de verpakking was wel enigszins verspillend.
KlantenserviceSnel, netjes en vriendelijk geholpen om mijn order te splitsen, ondanks de drukte rond de feestdagen, waardoor ik het eerste deel van mijn bestelling snel in huis had.
AlgemeenRTX 3080 binnen twee weken bezorgd, wat erg snel is in deze tijden. Prima service en relatief snelle levering dus. De klantenservice is erg behulpzaam geweest toen ik problemen ondervond aan betalen met PayPal daarnaast was de kaart snel bezorgd en goed verpakt.
VerzendingStevig verpakt met luchtkussens. Verzonden met PostNL en is zonder deuk aangekomen.
KlantenserviceDe medewerkers hebben snel en uitgebreid mijn vragen beantwoord over de RTX serie videokaarten. Toen ik de kaart wou aanschaffen begon mijn PayPal raar te doen. Ik wou mijn relatief lage plaats niet verliezen en vroeg om de bestelling even vast te houden, wat zonder probleem kon. Uiteindelijk werd ik Paypal zat en heb ik gevraagd de betaling om te zetten naar iDeal wat ook geen probleem was. Ik ben erg blij met de geleverde klantenservice.
AlgemeenUpdate 10-01-2020 (Nieuw referentie; M0072756)
Net binnen 2020 (ofwel 3 weken) had ik het pakket gekregen. Volgens Azerty zou het oorzaak door het CPU komen.
Met goede verwachting, installeerde ik het nieuwe opzet. Helaas de nieuwe CPU kreeg dezelfde foutmelding net als de oude CPU; moederbord geeft aan "indicates CPU is not detected or fail".
Voor de tweede keer heb ik CPU, moederbord, geheugen en ditmaal voeding (om het uit te sluiten) gestuurd.
Tot nu heb ik nog geen werkende product gekregen. Ben benieuwd hoe lang dit keer het service aanvraag zal duren.
The story continues....
(Vorige keer)
CPU en moederbord werd op tijd geleverd. Echter bleken niet te werken. Dus had ik moederbord, CPU en geheugen gestuurd naar Azerty, zodat ze het kunnen testen. De klantenservice waarschuwde me dat een service aanvraag proces dat normaal gemiddeld 1 week kan duren, door de feestdagen 2 weken kan duren. Ofwel binnen 2 weken een nieuwe CPU en moederbord.
Ik had eerst alle begrip voor omdat feestdagen voor de deur was.
Tot nu toe is er geen duidelijk antwoord van de klantenservice wanneer ik een werkende product zal ontvangen.
Bij vragen over de voortgang, krijg ik vage antwoorden en / of belofte die niet nagekomen worden.
*Niet tijdig een reactie; Van PostNL krijg ik ontvangbevestiging 2 dagen na verzending. Van Azerty ontvang ik ongeveer een week later.
*Reactief; Van de klantenservice, wordt er beloofd dat men mij einde van een week zou contacteren, echter ik moet zelf achterna gaan om een duidelijk antwoord te krijgen.
*Vertraging; Mij werd aangegeven dat het niet nodig was om de klantservice verder aan te schrijven. Ik zou in 2020 een werkend product krijgen.
*Onjuiste informatie in de mail; Toen ik op basis van een mail naar de klantenservice belde, werd mij verteld dat de tijdstip aangegeven in dat mail onjuist was. Het was immers een geautomiseerde mail. Als dat inderdaad het geval was, kon men niet eerst de reactie naar een klant aanpassen, zodat de klant juist geinformeerd werd en ook de klant ook juiste verwachtingen kreeg?
Het proces is nog niet afgerond. Wordt vervolgt. De afloop zal ik hier posten.
Goedemorgen, bedankt voor je review.
Vervelend om te lezen dat jij niet tevreden over de afhandelingstijd.
Het klopt inderdaad dat het momenteel erg druk is op onze serviceafdeling en is de doorlooptijd langer dan normaliter van ons gewend is, waarvoor excuses uiteraard.
Wij doen ons best om aanvragen z.s.m. in behandeling te nemen en klanten z.s.m. te voorzien van een update omtrent de aanvraag.
Graag kijk ik even met je mee, om de situatie te beoordelen, echter kan ik op basis van deze gegevens, geen informatie achterhalen in ons systeem. Daarom zou ik je willen vragen om een servicenummer / klantnummer te mailen naar feedback@azerty.nl en wellicht kan ik je voorzien van meer informatie en dit eventueel toelichten.
Matthijs
Een update. Vandaag krijg ik te horen dat het mankement eigenlijk door het moederbord komt. Het dient teruggestuurd worden naar MSI voor reparatie.
Het is jammer dat het service proces bij Azerty zo lang duurt. Nu duurt het nog langer (minimaal 1 maand). Waarom men niet de juiste mankement heeft geconstateerd tijdens de eerste service aanvraag is mij een raadsel. Nu hebben ze zonder geldige reden een goed werkende CPU vervangen. Jammer.
AlgemeenVoor het samenstellen van een nieuwe computer kwam ik voor één onderdeel bij Azerty uit als goedkoopste aanbieder. De site ziet er overzichtelijk uit het en het bestelproces gaat snel en soepel.
VerzendingHet onderdeel was goed verpakt en werd ondanks de drukte bij PostNL optijd bezorgd.
AlgemeenIk zocht onderdelen voor een computer en vrienden van mij raden Azerty aan deze hadden hier al eerder hun computers besteld en de service waren volgens hun goed.
Nog geen vijf minuiten na dat mijn besteling geplaatst was kreeg ik een mailtje over de bestelde onderdelen en de bijbehorende prijs, deze klopte uiteraard.
In het mailtje stonden meteen de contact gegevens in geval dat ik vragen of opmerkingen had. Fijn dat deze vermeld waren en ik er niet naar hoefde te zoeken als ik het nodig had. Ik heb (nog) geen reden gehad om contact met de leverancier op te nemen dus kan er ook geen mening over geven, ik heb er wel onbewust hoge verwachtingen voor gezien de rest van het proces uitstekend was.
zodra de onderdelen verzonden waren kreeg ik wederom een mailtje. Wat ik eigenlijk wel fijn vond dat hoef ik de volgende keer niet elk uur via de site te checken of ze al onderweg waren.
Algemene evaring was uitstekend. Ik zou ze zeker aanraden als iemand mij het vraagt. Persoonlijk was ik een beetje sceptisch omdat ik nog nooit van ze gehoord had, maar dat bleek eigenlijk compleet onnodig.
Het bestelde artikel werd niet geleverd binnen de geschatte tijd.*
Een track en trace code werd gegeven zodat je jou bestelling kon volgen.
Er is niet echt iets dat ik mij kan bedenken dat ik vind dat beter had gekund of waar ik constructief kritiek op had kunnen geven, overal precies wat je verwacht.
Levering was contactloos, precies hoe ik het wilde.
Overal zeer goed.
*Ze gaven aan dat het mogelijk langer kon duren voordat mijn bestelling geleverd zou worden door de drukte waarin post NL zich nu bevindt. Dat was inderdaad het geval. Mijn paketje zou orgineel binnen 2 tot 3 dagen binnen komen, het duurde vier dagen, maar dit is niet de fout van Azerty maar van de pandemie. Ik ga er van uit dat onder normale omstandigheden je paketje optijd geleverd wordt.