Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenNa oriëntatie van juiste op meerdere webshops.
azarty website beste keuze voor aankoop voor onderdelen voor update van mijn pc.
Pc scherm, videokaart en geheugen de beste keus.
Bestelling geplaatst alles prima in een verpakking en op tijd geleverd.
Ik raad de Azergues webshop van harte aan(rader)
Alle bestellingen prima ingepakt.
Geen beschadigingen.
AlgemeenNieuwe NAS, extra geheugen en bijbehorende harddisks gekocht bij Azerty. Zoals ik gewend ben klopte de website kwa technische info en voorraad en werd de order dezelfde dag nog verzameld en verstuurd.
VerzendingDe spullen zaten prima verpakt in een grote doos opgevuld met plastic 'kussens'. Gewoon zoals het hoort.
AlgemeenWat je mag verwachten van een partij als azerty.
Website werkt goed. Netjes verpakt, producten werken.
Klantenservice kan ik niet beoordelen, omdat ik deze niet nodig heb gehad. De bestelling ging wat dat betreft eenvoudig, zonder retouren of aanpassingen.
Producten worden bezorgd op aangegeven tijd.
Zou hier weer bestellen als de prijs goed is.
AlgemeenNieuwe computer samengesteld op basis van de Pricewatch. Twee websites konden alle onderdelen bij elkaar leveren (ik bestel liever alles bij een shop, als het kan). Azerty heb ik eerder bij besteld en het prijsverschil was niet groot. Alle onderdelen opgezocht op de website van Azerty, in het winkel mandje en gaan met die banaan.
VerzendingSpullen kwamen boven verwachting snel binnen, degelijk verpakt, onbeschadigd en geheel compleet. Niets op aan te merken.
AlgemeenSSD voor goede prijs, snel geleverd na bestelling, goed verpakt en helemaal in orde. De beste winkel.
AlgemeenPrima webshop waar ik al vaker heb besteld. Hadden een 6900XT voor een aantrekkelijke prijs. Direct besteld en betaald.
VerzendingSnel verzonden en de videokaart was ook goed verpakt in de doos. Goed opvulmateriaal zodat ie zelfs beschermd is tegen bezorgers die met het pakje zouden gooien.
AlgemeenGisteren (mede op basis van positieve reviews hier op Tweakers) een nieuwe smartphone besteld bij Azerty. Site, bestelproces en levering ging allemaal vlot en de telefoon is vandaag gearriveerd (goed ingepakt, overigens): Bij het openen van de doos viel meteen op dat de telefoon geen EU maar een Japans model was, wat wezenlijk verschilt van een EU model (bvb dat je het geluid van de camera niet uit kan schakelen). Ik heb nergens op de site of tijdens het bestelproces informatie hierover gezien.
Ik heb de telefoon meteen weer ingepakt en een retour aangemeld via de Azerty site, waar ik achterkwam dat Azerty geen verzendlabel meegeeft en dat ik dus zelf voor de retourzending mocht betalen.
Al met al een vervelende ervaring: Mijn eerste en gelijk mijn laatste bestelling bij Azerty.
Update 28-11-22: Naar aanleiding van de response hieronder heb ik contact gezocht met azerty. Die hebben aangeboden de verzendkosten voor de retour op zich te nemen en inmiddels is de retour verwerkt en heb ik mijn geld terug gekregen. Omdat de afhandeling netjes is, pas ik de beoordeling aan van 1 naar 3 sterren.
Bedankt voor het achterlaten van een recensie.
Het is zoals jezelf ook aangeeft niet de bedoeling geweest om de bestelling zo aan te leveren.
Dit wil ik ook daarom voor je oplossen, helaas kan ik geen ordergegevens terug vinden.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om deze gegevens per mail toe te sturen naar klantenservice@azerty.nl. Dan ga ik het oppakken voor jou.
Azerty Klantenservice
AlgemeenSimpel en overzichtelijke website, duidelijk over eigen voorraad t.o.v. leverancier. Website mag wel een keer opgefrist worden maar over het algemeen prettig om hier te webshoppen.
VerzendingDegelijk verpakt zoals gebruikelijk. Zending zonder schade aangekomen. Geen overtollig grote verpakking vol met luchtzakken etc zoals sommigen doen.
KlantenserviceEen aantal keer fysiek in de winkel geweest, vakbekwaam personeel, goed in adviseren en klantenservice in het algemeen. Bij problemen of RMA aanvraag word het je niet onnodig moeilijk gemaakt. Erg service gericht. Ga zo door!
AlgemeenIk heb 3 losse bestellingen geplaatst, binnen een week.
Heb hierbij aangegeven dat dit in 1 keer opgehaald zou worden.
Alles stond netjes bij elkaar klaar toen ik het kwam ophalen
Heb de CPU en het geheugen op het moederbord laten zetten, inclusief testen en een bios upgrade.
Dit alles was allemaal op tijd klaar.
Er ging wel verongelukt een mail mij met de mededeling dat het verstuurd is, maar dat was natuurlijk niet van toepassing, omdat ik het zelf op zou halen.
Dit is dan ook meteen er achteraan gemaild.
AlgemeenService Service Service
Tot 2 keer toe een vervangend product gekregen...
Contact verliep vlekkeloos zowel via mail en telefoon
Goed... snel ... goed verpakt...
KlantenserviceNa jaren klant te zijn bij Azerty kreeg ik voor het eerst te maken met een product
wat niet goed werkte..tot 2 keer toe
Dit is door Azerty zeer goed verholpen....
Hulde
AlgemeenIk had een product besteld dat out of stock was, moest iest langer wachten dan normaal. Heb uiteindelijk het product wel snel gekregen zodra hij binnen was.
VerzendingWerd geleverd in een stevige doos met voldoende schokabsorberende plastic bubbels, wel jammer dat het geen papier is om het product stevig te houden.
AlgemeenI ordered two products that I needed for my build and they arrived even earlier than expected. Good packaging.
AlgemeenDe bestelling was makkelijk te plaatsen , opgehaald in Raalte bij uiterst vriendelijk personeel .
AlgemeenDe bestelling was prima, maar iedereen die me ongevraagde mail toestuurt krijgt automatisch 1 ster.
Deze mail kwam overigens 3 weken nadat ik de bestelling had gedaan binnen, moest goed nadenken wat ik ook al weer besteld had.
AlgemeenDuidelijk, snel te navigeren, en overzichtelijk.
Voorraad klopt werkelijk, en besteld voor..., volgende dag in huis klopt.
Goed verpakt, snel geleverd.
Bezorger was erg voorzichtig met de doos, bij afleveren.
AlgemeenOp 27 oktober een nieuwe RTX 3080 besteld tijdens de actieperiode waarin een code voor Warhammer 40K: Darktide bij de kaart meegeleverd zou worden.
VerzendingKaart besteld op 27 oktober rond 22:45, ze hebben deze kaart de zelfde avond nog verzonden en de kaart was dan ook netjes de volgende dag geleverd.
Voor aflevering was bij PostNL aangegeven dat deze alleen op huisadres geleverd mocht worden en dat er voor aflevering een handtekening vereist was.
Bij de levering was er echter niemand thuis en heeft de bezorger zelf voor de aflevering een handtekening gezet en het pakket boven op de container in het zicht gezet waar iedereen deze gewoon weg had kunnen pakken.
Voor aflevering van een product, van bijna 1000 euro met bovenstaande eisen, vind ik dit toch wel echt heel slecht van PostNL
Hierover heb ik contact gezocht met Azerty en zij zouden dit gaan aankaarten bij PostNL, maar daar hoor je achteraf natuurlijk niets meer van.
De code voor de game Warhammer 40K: Darktide is echter tot op de dag van vandaag nergens te bekennen.
Omdat de gamecode bij aflevering nog niet geleverd was heb ik hierover contact gezocht met de klantenservice, zij vertelden mij dat ik de code binnen 7 dagen na aflevering van de kaart kon verwachten.
Die 7 dagen heb ik dan ook nog netjes afgewacht.
Exact een week later heb ik weer contact gezocht en kreeg ik wederom te horen het nog even een dagje af te wachten.
Ik heb hierop het weekend er nog even overheen laten gaan en heb vervolgens op de maandag, de 10e dag, weer contact gezocht met de klantenservice.
Tijdens dat contact werd aangegeven dat het wel vervelend was dat ik de code nog steeds niet had mogen ontvangen en dat de medewerker even zou kijken of contact met de marketingafdeling mogelijk was, helaas zonder resultaat want deze afdeling was natuurlijk niet bereikbaar.
Daarop heeft de medewerker een ticket aangemaakt voor de marketingafdeling waar, volgens deze medewerker, in de loop van de week nog wel op gereageerd zou worden.
Nou, je raad het al, de week laten verlopen en nog steeds niets gehoord.
Op de zaterdag, de 15e dag, nog maar weer contact gezocht en nog steeds niks wijzer, contact met marketing is op zaterdag niet mogelijk want zij zijn dan namelijk niet aanwezig.
Marketing reageert niet op de berichten van de klantenservicemedewerkers en deze vragen je het dan ook keer op keer weer even af te wachten met de melding dat ze een bericht uitgezet hebben naar marketing.
Het weekend afgewacht en op maandag tussen 12.30 uur en 13.00 uur 3 keer geprobeerd te bellen, krijg je zoals gewoonlijk het keuzemenu te horen waarna er door een ingesproken bandje wordt verteld dat ze door onvoorziene omstandigheden niet bereikbaar zijn, so be it.
Om 15.00 uur weer een belpoging gedaan en met een medewerker gesproken, deze gaf aan dat er vanuit marketing, 7 dagen na het aanmaken van said ticket, nog steeds geen reactie geweest was en dat hij even contact met ze zou zoeken.
Ook weer niet gelukt natuurlijk. Wat wel fijn was bij deze medewerker was dat hij, ook na het gesprek naar zijn zeggen, nog geprobeerd heeft contact te zoeken met marketing en mij om 18.18 uur een mailtje gestuurd heeft dat hij een bericht gestuurd heeft naar marketing, dat deze ontvangen was en dat ik vermoedelijk binnen 1 dag reactie van marketing zou mogen ontvangen.
1 Dag later nog steeds niks gehoord en dus, onderweg naar huis, in de auto maar weer even met de klantenservice gebeld. Deze medewerkster gaf aan dat ze voor me even contact zou zoeken met marketing, maar dat lukte, zoals al die keren hiervoor, weer niet.
Daarop heeft deze medewerkster tijdens het gesprek aangegeven dat ze na het gesprek even naar de betreffende afdeling zou lopen om verhaal te halen en mij daarna weer terug te bellen.
Een kleine 10 minuten later werd ik terug gebeld waarna ik van de medewerkster te horen kreeg dat marketing pas op 16-11-2022, vandaag dus, op zijn vroegst zou beginnen met het verzenden van de codes.
Eindelijk, 18 dagen na het eerste contactmoment, een antwoord op mijn vraag, maar veel te laat om nog tevreden te zijn over de klantenservice van Azerty.
Als op de actiepagina of tijdens het eerste contactmoment nou gelijk aangegeven werd wanneer ik, en waarschijnlijk veel anderen, de code konden verwachten had dit hele gedonder voorkomen kunnen worden en had me dat veel tijd aan de telefoon hangen kunnen besparen.
Al met al erg ontevreden over de klantenservice en de afhandeling van dit probleem.
Ik heb eigenlijk alleen wat aan de laatste medewerker wat gehad en ben dan ook alleen tevreden met dat laatste contactmoment.
Bedankt voor het achterlaten van een recensie.
Met deze uitgebreide review kunnen wij kijken waar onze service verder verbeterd kan worden.
Het spijt ons daarom ook dat het is gelopen zoals het is gegaan en bieden onze excuses bij deze ook aan, hopend dat dit niet nogmaals zal gebeuren.
Azerty Klantenservice
AlgemeenEen product gekocht dat ik niet nodig bleek te hebben. Ik werd snel en goed geïnformeerd en kon zonder enig probleem het product terug sturen.
VerzendingSnelle en goede levering.
KlantenserviceHeel goed, vriendelijk en snel geholpen.
Algemeenik heb hier een PC-kast besteld en die had ik de volgende dag in huis. De laagste prijs, duidelijke voorraadindicatie.
Het enige is dat de website een beetje traag laadt.
Ik had hem de volgende dag in huis. Wat kan je er meer over zeggen? De doos van de fabrikant is meer dan voldoende bescherming in dit geval. Meer karton moet je daar niet aan verspillen.
KlantenserviceMijn kast had een cosmetisch fabricagefoutje. Ik stuurde zondag een mail hierover (de PC zat al in elkaar) en maandag om 9:46 had Azerty al een oplossing bedacht waar ik meer dan tevreden mee was.
Uitermate snel en klantvriendelijk. Terwijl dit de eerste keer is dat ik bij ze bestel.
Algemeen[EDIT 4 nov 2022, 23:16 uur Inmiddels de code ontvangen. Review op Trustpilot heb ik verwijderd. Deze zal ik aanpassen. Ik vind het nog steeds heel onaangenaam hoe het verlopen is.]
Op 23 oktober heb ik een AMD processor gekocht waarbij een game code wordt kado gegeven: amd-uncharted-legacy-thieves-collection
Er staat bij vermeld: "Krijg binnen 7 dagen je code per mail"
Maar ik heb op 4 november nog geen Game Code ontvangen!!!
Een kleine week eerder, 17 oktober heb ik mijn Azerty account opgeschoond: het oude email adres [xs4all] gewijzigd naar het huidige (laatste aankoop was al een tijdje geleden, en mijn xs4all abonnement is juli 2021 opgeheven).
De Azerty website was onbehaaglijk traag tijdens de aanpassing, maar het was toch gelukt: de bevestigings-email kwam aan op mijn huidige adres.
Op 19 oktober, alvorens een videokaart te bestellen toch voor de zekerheid de klantenservice gebeld om te verifiëren dat het oude [xs4all] email adres echt weg was (stel dat een verzendbevestiging wordt verstuurd die ik nooit zal ontvangen!), en tot mijn verbijstering bleek: de telefonische klantenservice had nog het oude [xs4all] email adres voor zich bij mijn bestelnummer! Hij kon mij niet uitleggen hoe dát mogelijk was, na mijn wijziging van 2 dagen eerder!!!
Hij heeft het "onmiddellijk aangepast", en "nu moet het helemaal goed zijn meneer!"
Inderdaad: mijn bestelling van de videokaart werd netjes bevestigd op het huidige adres, en het is afgeleverd. Ook de nieuwsbrief komt daar binnen. Alles in orde zou je denken toch?
Maar dus nogmaals, op 23 oktober, VIER DAGEN LATER, heb ik een AMD processor gekocht waarbij een game code wordt kado gegeven: amd-uncharted-legacy-thieves-collection
Er staat bij vermeld: "Krijg binnen 7 dagen je code per mail"
Ook die bestelling is prima bevestigd op het huidige adres, en het is afgeleverd.
Maar ik heb tot op vandaag nog steeds geen Game Code ontvangen!!!!
Ik heb daarna vier keren met de klantenservice gebeld:
1. De eerste keer (27 okt) meldde men mij dat de code allang was verzonden. Waarheen dan? Het bleek naar mijn oude [xs4all] email adres (dat niet meer bestaat)!!!
2. De tweede keer (31 okt) zei men mij dat de medewerkers die er over gaan al naar huis waren en het was kennelijk heel erg druk, dus even geduld nog.
3. De derde keer (1 nov) zei men mij dat het was doorgegeven dus het zou wel goed komen.
4. De vierde keer (2 nov) zei men mij dat hij zijn best ging doen om "desnoods via een omweg" dit opgelost te krijgen.
Echter dat lukt kennelijk ook niet , want op 4 november heb ik nog altijd geen code ontvangen.
5. Email met alle details van het voorafgaande gestuurd op 4 november laat in de middag.
Er kwam geen ontvangstbevestiging (heel belangrijk!) , waarin Azerty zwart op wit had kunnen aangeven dat ze de fout erkennen en mij geruststellen dat ze het probleem zullen oplossen en ik mij geen zorgen hoef te maken en dus ook niet alvast hoef voor te bereiden op een drastische actie als de processor weer uit de PC te trekken (koeler er af, schoonmaken etcetera) om die net op tijd binnen het herroepingsrecht van 14 dagen retour te sturen! , en zonder gezeik en lang wachten mijn geld weer terug te zien waarmee ik elders een zelfde processor kan kopen! Dat is allemaal inwendige spanning die begint op te spelen hier!
Ik heb mijn best gedaan van mijn kant, om dit te voorkomen.
Ik ben het echt zat nu.
Mijn volgende stap zal dan helaas moeten zijn het herroepingsrecht: de processor snel weer uit de PC trekken, en retour sturen. Na geld terug ontvangen te hebben hem alsnog kopen bij Megekko!@@
Waar-de-loos, Azerty!
De telefonische klantenservice is passief: je wordt vriendelijk afgescheept.
Op email aan klantenservice komt geen reactie, nog niet eens een ontvangstbevestiging!
Wat is dat voor een club?
Bedankt voor het achterlaten van een recensie.
Het is vervelend te zien dat de geleverde service rondom de voucher niet helemaal is gegaan zoals je normaliter mag verwachten.
Echter kan ik geen informatie terugvinden aan de hand van deze review en zou ik je vriendelijk willen verzoeken om de ordergegevens op de mail te zetten. Dit mag naar klantenservice@azerty.nl.
Dan ga ik onmiddellijk kijken waar het mogelijk verkeerd is gegaan en zo snel mogelijk oplossen.
Azerty Klantenservice
AlgemeenZondag een iPad-pro besteld. Woensdag contact gehad hij zou de volgende dag geleverd worden. Vandaag nog niets ontvangen dus weer gebeld. Hij is niet meer leverbaar. Wel een alternatief wat meer dan €200 duurder is maar helaas geen tegemoetkoming. Nu weer 2-5 werkdagen wachten op mijn geld retour. Heel teleurstellend allemaal. Zeker als je 4
KlantenserviceHet enige wat ik hoor is dat het vervelend is….
Goedemorgen Ingrid,
Spijtig dat de situatie is verlopen zoals het is gegaan.
Uiteraard is het niet onze intenties geweest om dit zo te doen laten lopen.
Wij hebben geprobeerd te kijken naar oplossing en dit aangeboden per mail.
Indien het bedrag nog niet terug is kun je dit het beste nog aangeven zodat dit voor je in de gaten gehouden kan worden.
Nogmaals onze excuses dat het niet naar wens is verlopen, hopend dat het hier een incident blijft.