Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAlles was overzichtelijk te vinden en de informatie die nodig was stond er direct bij. Wat ook fijn is dat je heel specifiek kan filteren op wat je nodig hebt. Ik heb bijvoorbeeld extra RAM gekocht en had DDR3 kaarten nodig. Zo hoefde ik niet meer op te letten dat ik per ongeluk een DDR4 zou kopen. Daarnaast heeft Azerty een erg compleet aanbod.
VerzendingMijn product was er binnen de vooraf aangegeven duur en ik werd keurig op de hoogte gehouden vna de status.
AlgemeenIn 2017 voor het laatst besteld en toen was de ervaring al prima. Nu met het bouwen van m'n nieuwe PC weer onderdelen nodig. Wederom bij Azerty beland vanwege de gunstige prijs en vlotte levering. Bestelproces verliep snel en soepel.
's avonds iets voor half 11 besteld en de volgende dag stond PostNL al op de stoep. Perfect geregeld! Heb geen ervaring nog met de klantenservice.
Levering was netjes. Product was goed en veilig verpakt tegen beschadigingen tijdens bezorgen. Hierdoor product ook maar zonder enige beschadiging ontvangen.
AlgemeenAl langere tijd een klant die af en toe iets bij Azerty heeft besteld (zeker in de tijd dat ik zelf mijn computer heb gebouwd), ben hier altijd over te spreken geweest, leveringen zijn doorgaans netjes op tijd.
Onderdelen van de website die ik gebruik (bestellen, bestellingen/facturen bekijken) zitten goed in elkaar wat bevorderlijk is voor mijn ervaring als klant bij Azerty.
Recentelijk kon ik niet thuis zijn toen een pakketje aankwam, geen probleem, het pakketje is geleverd bij een afleverpunt, helaas was ik de hele week waarin het pakketje daar lag ook niet in de buurt dus kon ik het ook daar niet afhalen en is het teruggestuurd. Toen ik weer terug was heb ik contact opgenomen, en is het pakketje nog een keer verstuurd naar mijn bezorgadres en op het zelfde moment met een andere bestelling die ik had geplaatst geleverd, uitstekende service.
KlantenserviceVia de klantenservice was het makkelijk om mijn pakketje opnieuw te laten versturen omdat ik deze niet aan had kunnen pakken, en heb ik ook het adres aan kunnen laten passen zodat deze kwam waar ik het pakketje aan kon pakken.
AlgemeenErg tevreden met hoe ik ben geholpen door de medewerkers van azerty. Al met al super.
VerzendingDe verzending was snel en op afgesproken dag en tijd werd alles bezorgd.
KlantenserviceIk had een paar vragen over het bestelde product en deze vragen werden binnen een uur al beantwoord.
AlgemeenAzerty is soms de goedkoopste met artikelen, en soms zijn andere prijsvechters net iets onder de prijs. Ik betaal graag extra om toch bij Azerty te bestellen. De service is fantastisch, vriendelijk inclusief ongevraagd advies (de cooler is 2mm groter dan de meegekochte behuizing, inclusief alternatief voorstel)
VerzendingAzerty houdt je goed op hoogte hoe ver je bestelling is.
AlgemeenAvond bestelt de volgende dag in huis. Goed en veilig ingepakt. Goed service. En alles staat duidelijk aangegeven.
VerzendingSnel in huis na het besteld te hebben erg tevreden
KlantenserviceReageren snel op vragen waardoor ik snel tot een keuze kon komen
AlgemeenAl meerdere malen bij Azerty een bestelling geplaatst, van randapparatuur tot de onderdelen van mijn pc. Bestellen is erg makkelijk en de producten kwamen altijd in perfecte staat thuisbezorgd, maar ook ophalen is geen probleem. Ik raad Azerty aan.
AlgemeenBestelling gedaan voor een systeem en Azerty ook laten assembleren. Op de 4e dag netjes ingepakt thuis bezorgd. Pc bleek echter niet op te starten. Contact opgenomen. Ben er de dag erna naar toe gereden. Werd geholpen door Stefan, die de pc gedeeltelijk opnieuw heeft opgebouwd en het probleem was opgelost. Blijkbaar was er tijdens het vervoer toch ergens iets los gaan zitten. Service gekregen zoals gehoopt en eigenlijk ook behoort. Lof daarvoor.
VerzendingPc zat perfect ingepakt, toch is er ergens iets fout gegaan.
AlgemeenPrettige overzichtelijke webshop en een uitgebreid aanbod. Daarnaast een vriendelijke klantenservice die thuis geeft wanneer ze nodig zijn. Ik koop al redelijk wat jaren hardware bij Azerty en kan ze van harte aanbevelen.
VerzendingSnelle levering en toen onverhoopt iets in backorder belandde, was het bij even contact opnemen geen probleem de order te splitten zodat de rest wel kwam.
KlantenserviceHeb de klantenservice niet vaak nodig gehad, maar de keer dat het nodig was, was het er ook! Dit heb ik in het verleden bij een andere shop anders meegemaakt. Dit voor mij is reden om trouwe klant te zijn. Leveren kunnen ze allemaal doorgaans wel, de echte meerwaarde openbaart zich wanneer service nodig is.
AlgemeenZonder dat Azerty enige verplichting aan mij had hebben zij mij uitstekend geholpen met het onderzoeken van een moederbord. Moederbord onbruikbaar.
Prima begeleiding bij bij de aanschaf van een nieuw bord. Coördinatie tussen verkoop en service enigszins gebrekkig. De aangeboden oplossingen voor en de zorg daaraan besteedt zijn van een hoge kwaliteit.
Kleine strubbelingen meer dan goed opgelost. Ook op eigen initiatief van Azerty.
KlantenserviceSteeds zorgvuldig en snel en deskundig gereageerd op vragen en boodschappen.
AlgemeenHet is een zeer overzichtelijke site met een goede navigatiestructuur dus kon ik zo vinden wat ik nodig had.
De producten zijn ook goed geprijsd en snel geleverd. Van het bekijken tot het bestellen is alles zeer gebruiksvriendelijk.
Zeer goed product, snelle verzending en levering en goed verpakt.
AlgemeenBestelling makkelijk te plaatsen. Door hier en daar onderzoek te doen, is dit een van de goedkopere bedrijven voor dit product. Daarnaast heb ik op vrijdag de bestelling geplaatst, en werd deze zaterdag aan het eind van de middag al geleverd. Over de klantenservice kan ik niets kwijt, gezien er (nog) geen defecten of dergelijke geconstateerd zijn.
Wellicht dat de doos wat minder groot had gekund, maar voor de rest erg tevreden.
AlgemeenBij de aanschaf van een chromebase stond verkeerde informatie vermeld over de OS. De website gaf aan chrome os, de levering betrof chrome os enterprise. Het heeft 3 emails en een telefoontje gekost om dit uit te leggen aan de "technische" dienst. de geboden oplossing was terugsturen (zonder herroepingsrecht omdat dit zakelijk betrof). Ik zou vervolgens gedeeltlijk gecrediteerd worden. Via contact met Acer de chromebase kunnen rooten en terugbrengen naar chrome os. Deze transactie kost mij veel tijd en energie. Tevens voor mij de laatste keer.
Verzendingdegelijk verpakt, niet geleverd volgens de aangeven levertijd op de site, maar 4 dagen later.
Klantenserviceklantenservice begreep, net als de technische dienst niet wat het probleem was. de technische dienst van acer heeft binnen een dag opgelost.
Goedemorgen,
Allereerst ben ik blij te zien dat het toch gelukt is.
Als ik het voorgeval bestudeer neigt het een andere inschatting te zijn geweest vanuit ons die niet aansluit op hetgeen wat er exact werd gevraagd.
Hierin wil ik onze excuses aanbieden en er voor zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt.
Zou je hier nog inhoudelijk op willen reageren kun je dit via het mail adres feedback@azerty.nl doen.
Michiel
Azerty Klantenservice
AlgemeenSuper compacte eenvoudige Unifi switch die goed integreert met Unifi producten.
Minder mogelijkheden dan de duurdere Unifi switches. Gebruik ze als endpoint achter grotere POE switches. Voeding via POE zodat de usb-c adapter niet gebruikt hoeft te worden.
Pluspunten:
Zo geadopteerd in de UniFi controller
POE of USB-C power
Compact
Weinig energie verbruik
Goedkoop
klein minpuntje: Geen mounting holes
Eenvoudige bestelling en snel geleverd. Netjes email met tracking nummer.
AlgemeenAzerty staat voor mij inmiddels al 10 jaar garant voor kwaliteit, klant vriendelijkheid, oplossing's gerichtheid, vakkundigheid, coulant richting klant, meedenkend, en tegelijkertijd meelevend, informatief, en uitblinkend in expertise, met daarbij een uitstekende prijs kwaliteits verhouding.
Bovenstaande waarden, kwamen wederom duidelijk naar voren bij mijn laatste ervaring met Azerty, bij het vinden van een geschikte, snelle 27" 1440p monitor, voor mijn nieuwe game setup, zoals jullie hieronder eventueel kunnen lezen.
Mijn zoektocht begon op 31 Augustus 2021 daar ik een nieuwe game setup had gekocht bij Coolblue, op diezelfde dag, bestelde ik ook bij Azerty de alom geprezen LG UltraGear 27GL850 monitor.
Wat mij na 3 a 4 weken echter enorm begon te storen aan deze monitor, was de motionblur, en de bewustwording van het feit, dat fabrikanten bewust, onjuiste informatie over hun product vermelden, en hiermee bedoel ik dan vooral de response tijd bij monitoren. Een groot deel van alle fabrikanten, vermeld een response tijd van 1ms, maar in werkelijkheid licht deze veel hoger, en aangezien ik zeer gevoelig ben voor motion blur, en ook overshoot direct opgemerkt word, maakte dit het voor mij een hels karwei, om een snelle monitor te vinden, want ze vermelden geen van allen de correcte responsetijd, of uberhaupt zelfs een gemiddelde response tijd, alleen maar wat deze op zijn 'piek' zou kunnen halen.
(Het voelde voor mij een beetje aan als, een auto kopen, waarvan men zegt, dat deze een snelheid van 120km per uur haalt, en dan in hele kleine lettertjes erbij zetten, maar alleen als hij bergaf gaat, met windkracht 5 in de rug, jaja, zo kan ik het ook, en dit is dus exact waar ik tegenaan liep bij het vinden van een geschikte snelle 27" 1440p monitor.)
Ik besloot uiteindelijk om de monitor om te ruilen bij Azerty, en ging er van uit dat hun net als Coolblue, een 4 weken niet goed geld terug service hanteerde, dit bleek dus niet het geval te zijn. Bij Azerty geld een termijn van 14 dagen. Ik legde mijn probleem dan ook aan Azerty voor, en vervolgens werd er snel en vriendelijk door de klantenservice gereageerd, en werd er mij een coulance regeling voorgesteld. Ik mocht de monitor omruilen, en er werden alleen maar de minimale restockingskosten in rekening gebracht, ook werd er via de mail, een verzekerd retour label naar mij toegestuurd, waardoor er geen verzendkosten voor mij aan het proces verbonden waren, en dit notabene ongeveer 3,5 week na aankoop. Erg fijn !
Ik kwam in diezelfde tijd, bij het zoeken naar een ander model, de als 'razend snel' omschreven AOC AGON AG273QZ 240 HZ monitor tegen, met dit keer een "0,5 ms" vermelding, bij Azerty, als ABC product. Deze was compleet vervangen door de fabrikant, dus geen gebruikers sporen, en eigenlijk dus als nieuw, voor maar 319 Euro, en dacht hiermee een schot in de roos te hebben behaald, want deze koste toen nieuw 739 Euro. Maargoed, met de nadruk op dacht, want ook hier weer veel motion blur, en op de snelste stand, overshoot & artifacts.
Vandaar wederom contact opgenomen met Azerty, aangezien deze monitor mij eigenlijk alleen maar hoofdpijn bezorgde, tegelijkertijd begon ik ook wel lichtelijk gefrustreerd te raken, door de spreekwoordelijke rompslomp die het uitzoeken van een passende monitor met zich mee bracht. En het niet kunnen vertrouwen op de product informatie die door fabrikanten aan de consument 'voorgehouden' word. Na zelf enig onderzoek te hebben gedaan, besloot ik tegelijkertijd ook, om vakkundig advies bij Azerty zelf in te winnen.
Ik kreeg vervolgens binnen enkele dagen een duidelijk advies over wat wellicht een geschikte monitor voor mij zou kunnen zijn, passend binnen mijn budget. Een van de specialisten binnen Azerty, kwam met het advies om voor de Samsung Odyssey G7 te gaan, waar mijn oog persoonlijk in de tussentijd ook al op gevallen was, mede door dit artikel op Tweakers:
Dus wederom de AOC monitor ingepakt en teruggestuurd, waarbij ik nogmaals een verzekerd retour label via de mail kreeg aangeboden. Vervolgens het resterende bedrag bijbetaald, en afwachten tot de Samsung Odyssey G7 monitor binnenkwam.
Binnen enkele dagen werd de Odyssey G7 geleverd. Ik was in eerste instantie een beetje huiverig voor een gebogen scherm, omdat ik hier nog nooit mee gewerkt had, maar dit viel in de praktijk uiteindelijk reuze mee, en wende zeer snel, ook kwam het de spel ervaring eigenlijk alleen maar ten goede.
In eerste instantie, dacht ik eindelijk klaar te zijn, want het beeld beviel erg goed, de zwart waarden waren erg diep, maar wat voor mij het allerbelangrijkste was, geen motion blur meer, deze monitor is écht snel. Maar na een week, begonnen de veelvoorkomende problemen die deze monitor line-up van Samsung kwellen. Ik had de firmware geupdate naar de laatste versie, VRR aan staan, maar bleef bij sommige spellen 'flickering' behouden, ook het scanline probleem kwam geregeld voor.
(Deze euvels komen goed naar voren in DOOM 2016, in het Campaign select menu bevoorbeeld, maar ook bij het spelen van een van de laatste levels in de campaign, (VEGA Central Processing bijvoorbeeld) helemaal in het begin, daar waar je start, loop hier wat rond, en je merkt al snel 'flickeringen' in beeld, en als je vervolgens stil staat op de plek waar het scherm knipperde, zie je vervolgens ook nog eens scanlines in beeld.
En bij dit model, kwam het probleem van scanlines ook duidelijk naar voren bij het opstarten van de Epic Game Launcher. Open je de launcher, zie je scanlines in beeld, zet ik de zwart waarde van de monitor een stukje hoger, is dit weer weg, heel vreemd allemaal.)
Maargoed, inmiddels toch wel wat aangedaan door al het gedoe, bleek na enig onderzoek op het internet, het een veelvoorkomend probleem te zijn, met de Samsung Odyssey G7, maar niet iedereen schijnt dit probleem te hebben, het lijkt een soort van loterij te zijn, als je geluk hebt, krijg je een goede monitor zonder problemen, maar het merendeel lijkt toch steeds tegen problemen aan te blijven lopen, wat erg jammer is.
Ik wilde dus eigenlijk weer af van deze monitor, alleen er was gewoonweg niets beters, zelfs modellen van rond de 1000 Euro konden niet tippen kwa snelheid aan de G7.
Een gevoel van onzekerheid bekroop mij een beetje door deze hele situatie, wat vervolgens tot mijn laatste idee leidde: Wederom vragen aan Azerty of ik de monitor retour mocht sturen, met het verzoek om het aankoop bedrag terug te storten, om vervolgens weer exact dezelfde monitor te bestellen, maar ditmaal bij een andere webshop die een 4 weken niet goed geld terug model hanteerde, in de hoop dat ik wellicht een goed model kreeg, en tegelijkertijd, om een kleine buffer / zekerheid voor mijzelf 'in te bouwen', mochten er in de tussentijd nog nieuwe monitoren 'gelanceerd' worden, ik zo wat meer ruimte had om deze eventueel weer terug te sturen.
Enfin, wederom voorgelegd aan Azerty, ze deden helemaal niet moeilijk, wederom een verzekerd retour label toegestuurd gekregen via de mail, en binnen enkele dagen kreeg ik het aankoop bedrag terug gestort op mijn rekening.
Vervolgens wederom dezelfde monitor besteld bij een andere webshop, die heb ik nu inmiddels ongeveer twee weken in gebruik. De scanlines zijn een stuk minder aanwezig dan bij het vorige model, en bij het opstarten van de Epic Game Launcher, is het zelfs helemaal weg. 'Flickering' is wel nog aanwezig, maar lijkt ook ietwat minder te zijn dan bij het vorige model.
Mocht er binnen nu en 2 weken een nieuw model 'gelanceerd' worden, dan zou het zomaar kunnen dat ik daar voor ga. Maar ik verwacht dit niet, dus zal ik dit model naar verwachting behouden, en zal dan met de eventuele 'euvels' dienen te leven. Het is in ieder geval gelukkig wel allemaal wat minder dan het vorige model, wat het dan toch wel weer een heel aangename snelle monitor maakt.
Maargoed, uiteindelijk deze ronde dus niet echt iets gekocht bij Azerty, maar daarom wil ik bij deze dus wel even van de gelegenheid gebruik maken, om mijn welgemeende waardering uit te spreken over deze enorm klantvriendelijke, coulante, en meedenkende organisatie, die deze (web)shop op alle vlakken uitstraalt, hulde ! En dan ook nog eens te realiseren, dat dit alles voornamelijk plaatsvond tijdens de extreem drukke feestdagen, wat getuigd van een ware klasse, die ik maar zelden tegenkom.
Inmiddels ben ik dus al 10 jaar lang een uiterst tevreden klant, waarbij ik tot op de dag van vandaag, nog steeds met regelmaat verrast word, door de uiterst exceptionele gang van zaken, de klantvriendelijkheid, expertise, en vakkundigheid, die Azerty hoog in het vaandel blijft houden, en voor mij op alle vlakken blijft uitstralen. Klasse !.
AlgemeenHet bestel proces was eenvoudig, zeker in vergelijking met het uitzoeken van het juiste product. De site is overzichtelijk, de filters sumier (in vergelijking met de pricewatch) maar behulpzaam.
De verwachte levertijd was 2-3 werkdagen omdat het product niet direct op voorraad was in het magazijn maar bij een externe leverancier vandaan moest komen.
Vanaf het moment van bestellen was de voortgang prima te volgen via de website (paar keer per dag kijken of daar misschien al iets bekend is wat je via de mail nog niet wist, de mail was altijd sneller).
Uiteindelijk kwam de bestelling helemaal in orde binnen, heb verder geen contact gehad met de klantenservice, was immers niet nodig.
Het product (monitor) was verpakt in de omdoos zoals deze vanaf de fabriek is geleverd, prima bescherming en geen overbodig afval.
AlgemeenBestelde een gaming pc vorige week die normaal 10 dagen na de order pas word besteld. Hij kwam na 5 dagen aan in perfecte staat en functioneerde helemaal correct. Ik ben meer dan tevreden met mijn product en raad deze site zeker aan voor mensen die op zoek zijn naar hun eerste computer of mensen die al meer ervaring hebben in de computerwereld. Je krijgt de computer al gemaakt mee en alle nodige dozen waarin de onderdelen in lagen ook nog eens mee. Zeer tevreden!
VerzendingDe verzending had een wachttijd van meer dan 10 dagen, maar kwam aan in 5 dagen waardoor ik zeer tevreden en content was met de service.
AlgemeenGoede webshop met ruim aanbod aan redelijke prijzen. Een item gevonden dat ze nog niet elders verkochten, dus zeer tevreden.
VerzendingSuper snelle verzending. Besteld ( Nederland)en de dag nadien geleverd (België). Dat verdient wel een pluim in deze drukke coronatijden.
KlantenserviceMeerdere mails gestuurd betreffende een item dat ik wil bestellen en heel snel na mijn mail reactie terug. Ze hebben een goede klantenservice !
Algemeenoverzichtelijke site en prettig in communicatie over het product dat niet op voorraad was gaven ook de optie om het te annuleren.
Verzendingwerd erg veel gebruik gemaakt van een grote doos en veel plastic, het is wel veilig verzonden maar niet zo zeer op een natuur vriendelijke manier.
Klantenservicehielden me goed op de hoogte van het product ook al was het tijdelijk niet beschikbaar
AlgemeenHarddisk besteld WD Red NAS 4TB. Scherp geprijsd en heel erg snel geleverd. Website werkte ook prettig en goed. Verwachtingen werden volledig waargemaakt.
VerzendingHarddisk was netjes verpakt in een dikke bubbeltjes zak. Zat wel in een wat te grote doos. Was goed, maar ik zou hem in een kleiner doosje hebben verzonden zodat die niet in de doos zweeft.
KlantenserviceHarddisk die ik 9 maanden geleden had besteld begon storingen te geven. Het ging om een WD Red NAS 4TB. Melding gemaakt bij Azerty met screenshots van de fouten (bad sectors en veel read retry's), heel snel antwoord ontvangen met het verzoek de disk in te sturen.
Nadat de harddisk was ontvangen heb ik een aantal dagen laten een nieuwe ontvangen. Heel erg prettig!