Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Prima leverijd, geen problemen met het product en geen schade met het product.
Geen problemen met Azerty!

Product was er erg snel en er waren geen beschadigingen

Na 15 jaar tijd was mijn vorige PC wel toe aan een "ahum" upgrade - zelfs mijn telefoon werd sneller dan de computer zelf.

Om die reden heb ik uitgebreid rond gekeken naar de (on-)mogelijkheden, opties, configuraties en allerhande technologische snufjes die er de afgelopen jaren bij zijn gekomen.

Dankzij het forum op Tweakers heb ik de - voor mijzelf - perfecte PC weten samen te stellen en deze uiteindelijk besteld bij Azerty.

De reden hiervoor is dat ik inmiddels wel weet van de hoed en de rand op hardwaregebied, maar niet een systeem van +/- 1.2500 euro zelf in elkaar wil klikken; als ik wat fout doe is dat mijn verantwoording en de gevolgen nadien.

Wanneer je dan een betrouwbare winkel / webshop wil met assemblageservice, dan kom je op wellicht 5 bedrijven uit in totaal.

Daarbij heb ik gekozen voor een bedrijf met goede reputatie en trackrecord, lange staat van dienst en goede (en soms kritische) reviews... Azerty, dus.

Ze bieden één jaar assemblageservice aan (of 2 of 3... maar dat is dan weer overdreven voor mij) tegen een schappelijke prijs.

Veel van de onderdelen zijn direct leverbaar, de andere moet je 2 of 3 dagen op wachten, maar daarvan wordt je netjes op de hoogte gesteld per onderdeel.

De configuratie van mijn systeem was +/- 1.100 euro als ik alle items los zou kopen bij meerdere shops en +/- 1.200 euro als ik alles bij Azerty zou onderbrengen.

Ze zijn dus niet het goedkoopste, maar op zo'n bedrag maakt 5 of 10% voor mij niets uit : liever alles onder één dak dan een grabbelton van meerdere leveranciers.

Het enige dat ik miste, was een soort PC-configurator die aangeeft wat wel past in je kast, wat niet werkt met je moederbord en welke alternatieve voedingen je ook nog kan gebruiken.

Je kan wel alles samenstellen en bij assemblage wordt gekeken of alles "in de basis" werkt, maar dat is dan achteraf.

Om die reden heb ik de configurator van de con-collega's gebruikt en dat boodschappenlijst 1 op 1 overgezet naar Azerty.

Op die manier wist ik dat mijn configuratie voor mij afdoende was, zou werken en in de praktijk zijn ding zou gaan doen.

Verder werd ik achteraf nog opgebeld en gemaild of ik toch niet liever 2 of 3 jaar assemblageservice wilde aanschaffen, wat voor mij niet had gehoeven (niet het bellen, niet het mailen en niet de service).

Ik begrijp het wel vanuit hun standpunt en wellicht dat als je überhaupt voor de service kiest, je echt niets zelf kan vervangen - maar voor mij gaat die vriendelijke vlieger niet op.

Dus eigenlijk zou ik 5 sterren geven... maar omdat ik toch eerlijk en kritisch wil zijn twee verbeterpunten;

1). Een systeem dat je helpt bij samenstellen van de PC
2). Niet direct bellen en mailen voor verlenging van serviceopties

De verzending ging simpelweg perfect.

Al met al is het een zeer grote doos à 15 kg geworden en deze zit propvol met het systeem zelf, de losse (lege) dozen van de onderdelen, handleidingen, niet gebruikte schroeven en connectoren, etc...

Ook zit alles in een dubbele laag plastic kussens verpakt.

Wel even opletten dat de computer van binnen ook volledig is opgevuld met piepschuimachtigspul... dit om te voorkomen dat je koeler van 1.5 kg afbreekt tijdens transport.

Voordat je alles aanzet, moet je dus even het sidepanel er af halen, piepschuim (wat weer in geïsoleerd plastic zit) er uit halen en klaar ben je.

Het wordt wel duidelijk aangegeven met stickers en een briefje, maar als je te enthousiast bent met ingebruikname, dan is dat minder handig.

Ik heb 2 tot 3x contact gehad met Azerty over algemene vragen (worden lege / losse dozen ook meegeleverd : ja, kan ik achteraf het systeem ook bij een ophaalpunt laten afleveren : ja / etc...).

Het voordeel van de service is dat ze niet alleen inhoudelijk sterk en snel reageren, maar ook "gewoon" tot 22:00 uur beschikbaar zijn.

Toen ik 21:50 uur een vraag stelde op dinsdag, kreeg ik om 21:55 uur gewoon netjes antwoord... ik dacht eerst dat het een robot was!

Ik koop inmiddels al weer 10 jaar bij Azerty mijn hardware. Afgezien van de aantrekkelijke prijzen is de service (afhandeling van bijv. DOA's) uitstekend.

Afhandeling van o.a. DOA's of retourneren binnen de wettelijke termijn wordt zeer snel en correct afgehandeld. Complimenten!

Fijne webshop met overzichtelijke pagina's en vaak ook een van de voordelerige opties in de pricewatch.

Alles netjes verpakt, en snel verzonden

PostNL was pakket kwijtgeraakt, een ticket ingeschoten bij Azerty en binnen zeer korte tijd reactie en vervolgstappen duidelijk gemaakt.
Uiteindelijk alles goed terecht gekomen!

Voor de tweede keer door Azerty een pc laten bouwen. Via Tweakers informatie opgezocht om tot de juist build te komen. De build ziet er super strak uit, met de vorige pc (2015) ook nooit problemen gehad maar was gewoon toe aan een hele nieuwe build.

Alles netjes verpakt.

Moederbord had een onbekende levertijd. Azerty zocht met mij contact om te kijken of een ander moederbord die wel geleverd kon worden in mijn build zou passen. Goed initiatief.

Fijne webshop, niet de goedkoopste maar de service is het kleine beetje extra kosten zeker waard

Spullen werden goed verpakt verstuurd en op het moment geleverd dat ik had gevraagd

Fijne webshop met meer dan uitstekende ondersteuning telefonisch, via e-mail maar ook in de winkel. Deze mensen hebben echt verstand van zaken als het om computers & randapparatuur gaat en dat is voor types zoals ik met weinig tot geen technische kennis wel erg prettig.

Duidelijke voorraad informatie en adequate levering! Precies zoals je het verwacht maar niet altijd (bij anderen) krijgt.

Hier staat service nog echt hoog in het vaandel. Azerty geeft je het idee echt klant te zijn en dat mag best eens gezegd worden. Op service vragen wordt adequaat geantwoord en kom je er telefonisch of via e-mail niet uit is er een geweldige snelbalie waar je meteen terecht kunt voor een snelle diagnose én oplossing. Wonderen worden hier nog verricht in mijn geval door Jef, hij had aan een half woord genoeg en kwam binnen de minuut met de mogelijke oorzaak en oplossing van mijn probleem: TOP SERVICE!

De site werkt erg fijn en geeft veel informatie weer over de producten. Vanaf het moment dat je de site opent tot aan de betaling verloopt alles netjes en vlekkeloos.

Pakketje was netjes ingepakt met goeie bescherming voor de breekbare onderdelen die besteld waren.

Klantenservice is erg goed. Als je ergens hulp bij nodig hebt staan ze altijd klaar om te helpen en je krijgt snel reactie. Klantenservice geeft zelf goed advies over product keuze indien je om de hulp vraagt.

Ik heb bij Azerty een systeem laten samenstellen en ben netjes en snel geholpen. Goede communicatie en service. Denken altijd met je mee als een onderdeel niet voorradig is of niet compatible etc.

Netjes verpakt met voldoende beschermingsmateriaal.

Top service, niks op aan te merken.

Was duidelijk 1 van de goedkoopste DDR4 ram op tweakers. Heeft een goede klantenservice en technische kennis die mij verder hebben geholpen met mijn beslissing. Snelle afhandeling tot betaling.

Aangetekend verstuurd en moest er voor tekenen wat de mensen van Post.nl niet belangrijk vinden. Verpakking was in brievenbus gepropt door bezorger. Dit gemeld bij Azerty die gelijk actie hebben ondernomen.

Azerty klantenservice neemt je serieus en onderneemt gelijk actie. Tevens voor het product gaven ze ook duidelijk een oplossing.

Goedemorgen,

Bedankt voor het achterlaten van deze review.
Fijn om te horen dat je het pakket hebt ontvangen.
De manier van afleveren lijkt mij ook niet helemaal de bedoeling te zijn.
Wij zullen uiteraard oppakken om dit in het vervolg te voorkomen.

Michiel
Azerty klantenservice

Kundige hulp met samenstellen van een build to order PC; goed advies mbt componenten en snel antwoord op vragen

vervoer is door post NL, daar wordt niet altijd even goed omgegaan met pakketjes maar Azerty verpakt het goed zodat kans op beschadiging nihil is

snelle uitgebreide en vriendelijke hulp; men denkt met je mee :)

Koop al lang bij azerty, nooit de moeite genomen een review the schrijven, nu toch maar eens doen Nooit problemen gehad met producten en als iets toch niet beviel altijd snel het volledige bedrag teruggestort gekregen.

Levering altijd op tijd, eigenlijk moet ik verzending zeggen want het afleveren wordt gedaan door derden. Producten netjes en veilig verpakt.

Goede klantenservice die gemakkelijk bereikbaar is; lange openingstijden en 6 dagen in de week open, wordt altijd netjes geholpen.

Zeer betaalbaar, je kan blindelings componenten kopen wetend dat de prijs goed is.
De service is ook uitstekend, ik heb al meerdere problemen gehad, ook problemen waar geen verplichte service werd verwacht, maar altijd geholpen.

Problemen zijn altijd verholpen geweest. Via postnl in Belgie

Klantenservice reikt ver buiten de verwachtingen. Altijd antwoord op vragen en altijd beleeft.
Ook tijdens een tekort aan componenten werd snel een oplossing gezocht

Disk besteld voor mn Synology ivm bad sectors, volgende dag geleverd, netjes verpakt , prima service.

Goed verpakt, met track en trace

Ik heb mijn onderdelen via de wenslijst van GOT gebruikt om naar de onderdelen bij Azerty te gaan en dat ging probleemloos.

Het bestelproces is gemakkelijk en snel. Vooral de aanduiding van de aanwezige voorraad is zeer handig.

Ik heb een aantal jaren gelden ook bij hun iets gekocht en was toen al tevreden over hun bestelproces, levering etc. Het is een van de weinig online winkels die er in de loop der jaren niet op achteruit zijn gegaan.

de onderdelen werden netjes de dag na bestelling door post.nl geleverd. Wel had de doos van de monitor wat lichte schade, maar aan het monitor zelf was niets te zien en werkt naar behoren. Zal dus wel wat vervoersschade zijn.

Prima betrouwbaar bedrijf, professioneel, goede prijzen, snelle levering en een goede reputatie. Garanties worden snel en zonder gezeur opgelost.

Uitmuntende service op zondag.
Zondag avond besteld, een half uur later was het pakket al aangemeld bij PostNL. Maandag middag ontvangen. Gewoon top!

De aftersales service is ook altijd erg goed geregeld, nooit moeilijk doen, en erg handig dat alle facturen en ordergeschiedenis netjes op de site te raadplegen zijn.

Snelle verzending en goede service
Zeer uitgebreide keuze van hardware
Spijtig dat wij niet zo een winkel in de buurt hebben hier alles moet daardoor wel online gebeuren

Maandag 16-5 hield mijn oude laptop er opeens mee op en ik had dus een nieuwe nodig, na zoeken hier in de pricewatch kwam ik de HP Omen 17-ck0420nd tegen deze was het goedkoopst bij Azerty en kon de volgende dag al geleverd worden dus ik heb hem bij Azerty besteld.

Voor de verzending stond volgende werkdag geleverd, dit heeft Azerty ook waargemaakt alleen was de doos waarin de laptop verzonden is flink gescheurd! Dit kwam omdat de laptop doos in lengte langer was (5CM!) dan de verzenddoos, de laptop doos heeft dus iets schuin gestaan in de verzenddoos en is dus gaan "happen"

Voor een product van bijna €1500,- vind ik dit geen nette verzend methode. Gelukkig is de laptopdoos (en de laptop zelf) niet beschadigd!

Over bovenstaande contact via Facebook opgenomen en men zou dit intern doorgaan zetten zodat het een volgende keer niet meer zou kunnen gebeuren.

Goedemorgen,

Bedankt voor het achter laten van een recensie.
Wij wensen je veel plezier met de aangekochte laptop.

Als ik het zo aanzie heeft de doos z'n werk gedaan en de onderdelen beschermd.
Mochten er toch in de toekomst problemen zijn kun je altijd contact opnemen, dan kunnen wij dit oppakken met je om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Michiel
Azerty Klantenservice

Op 15 mei 2022 heb ik bij Azerty een processor inclusief koeler en 32GB op mijn moederbord laten plaatsen en testen.
Toen heb ik gelijk laten uitleggen hoe ik dat moest inbouwen en hoe ik de diverse interne bekabeling moest aansluiten.
Er is ruim de tijd genomen om het mij allemaal duidelijk te maken.

Dit is echt een geweldige comperzaak!!!!!!

Ik had een nieuwe CPU nodig en kon genoeg vinden op Azerty, goede prijs en voor de rest geen gekke dingen. Kon het zo bestellen, betalen het het was de volgende dag in huis

Vandaag besteld, morgen in huis. Geen vertraging en geen kosten in rekening gebracht voor de verzending, ronduit goed!

Van een eerdere keer dat ik bestelt heb, was er iets niet helemaal goed gegaan, daar werd ik goed meegeholpen en alle service was top.

Scorekaart voor Azerty