Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHeel gelukkig met mijn keuze om deze keer mijn nieuwe computer door Azerty te laten assembleren. Het bouwen van een pc blijft toch een enigszins frustrerend en moeizaam proces als je er maar eens in de zoveel jaar aan begint.
De technici van Azerty zijn flexibel en makkelijk bereikbaar voor vragen en aanpassingen. Het was wel even een weekje wachten tot de assemblageservice aan mijn project toekwam, maar het is zowel van binnen als buiten een prachtig object geworden.
Het cable management is magnifiek, alles ziet er strak en opgeruimd uit. Ik had ook gevraagd of ze het makkelijk konden maken zodat ik naderhand zelf nog twee ssd's kan installeren. De kabels hiervoor waren keurig aangelegd.
De computer was uitstekend ingepakt met stevig materiaal rondom en binnen in de kast om transportschade te voorkomen. Een aparte doos met dozen van de componenten en de ongebruikte onderdelen kwam er keurig bij.
Een minpunt is dat de bezorger meermaals weigerde de grote en zware dozen tot boven aan de voordeur van het appartement te leveren, ondanks dat dit beleid is van PostNL (bij aanwezigheid van de lift). In eerste instantie is dit natuurlijk PostNL aan te rekenen, maar het bezorgproces maakt net zo goed deel uit van de totale winkel-ervaring. Azerty zou PostNL hierop mogen aanspreken. Maar nog beter zou het zijn om dit probleem voor te zijn door bij zulke duurdere en grotere orders een meer humane, service-gerichte bezorgdienst te kiezen, rekening houdend met de details van de locatie van de ontvanger.
Zowel voor als na het aankoopproces heeft de technische dienst mij snel en deskundig advies kunnen geven. Aanpassingen waren eenvoudig geregeld en men dacht goed mee over alternatieven en specifieke vraagstukken.
AlgemeenIk had al eerder een computerken bij Azerrty gekocht. De reden dat dat ik dat doe is hun deelassemblageservice. Het grote voordeel van een PC is namelijk dat je alle interne opslag mee kan nemen. Al met al heb je dan toch voor een groot deel zelf je pc gebouwd. Maar dan moet zo'n moederbord met processor, koeler en geheugen wel goed worden verzonden....
VerzendingAls je zo'n kern besteld wikkelt Azerty het volop in beschermend noppenfolie, vastggezet met tape en dat gaat met wat papier zo in een grote stevige doos.
Zodoende kwam de kern van mijn computer waarop ik deze review schrijf 100 % in orde aan kilometers verderop. Sterker nog, je kan niet veel verder weg binnen Nederland van Raalte wonen als ik. Maar ze bieden die service aan, doen het uitsterkend en zo ben je professioneel geholpen met de start van je ((grotendeels) nieuwe systeem. Zoals de Duitsers in Frankrijk zeggen: I love it.
AlgemeenGoede en betrouwbare webwinkel. Op de site wordt altijd duidelijk aangegeven of ze op tijd kunnen leveren en is dat niet het geval, wordt je daar duidelijk over geïnformeerd. Verder uitgebreide verzendopties wat fijn is.
AlgemeenIn de afgelopen 2 maanden heb ik op Azerty 3 bestellingen geplaatst.
Een ervan was een vrij serieus bedrag met heel specifieke artikelen (server componenten). Azerty was de enige shop waar ik die onderdelen kon vinden. Ik moest wel even wachten omdat ze die componenten niet in eigen magazijn op voorraad hadden, maar alles aan het bestelprocess en de wachttijd was duidelijk. Dat was heel prettig.
Ook was ik heel blij met de 2de kans producten van Azerty. Ze zijn goed gelabeld en als er cosmetische schade is op het product zijn er fotos van de schade. Dit heeft mij twee tientjes gespaard op een kleine PC behuizing. omdat een kleine deuk niet stoorde.
Een specifieke feature wat veel geholpen heeft bij het bouwen van mijn Server en een PC voor een kennis, was het kunnen aanmaken van een bestellijst (soort van een winkelwagen, maar dan zonder de "bestellen" knop). Hierdoor kon ik meerdere verschillende configuraties aanmaken en als lijst op de winkel behouden. Wanneer ik klaar was om te gaan bestellen heb ik dan een van de bestellijsten aan de winkelwagen toegevoegd en hoefde ik niet alle artikelen enkel weer uit te zoeken vanuit een word bestand.
Daarbij komt ook de "winkelwagen delen" URL, super pretiig om even iemand op afstand mee te laten kijken om bevestiging te krijgen van een goede keuze. Of anders ook om voor iemand anders een winkelwagen te kunnen voorbereiden, waar de andere persoon dan zelf kan bestellen in alleen een paar clicks zonder zelf de artiekelen bij elkaar te moeten zoeken.
Kortom, een goede online shop met goed aanbod en duidelijke communicatie over hun producten.
Alle computeronderdelen die ik besteld heb waren op een goede manier ingepakt en kwamen onbeschadigd aan. De verpakking wordt op een efficiente en veilige manier gedaan zodat alles goed aankomt en het niet te veel extra verpakkingsmateriaal nodig heeft.
Top gedaan.
Toen mijn bestelling aankwam, ben ik erachter gekomen dat ik iets verkeerds had besteld. Het ging specifiek om één CPU die niet ondersteund werd door het moederbord dat ik had uitgekozen (De AMD Ryzen 3 3200G wordt niet ondersteunt op AMD 500 series chipset, en dat puur vanwege de andere grafische chip van de 2000, 3000 en 4000 serie van AMD Ryzen, de "niet-G" variante van de CPUs, dus zonder ingebouwde grafische chip, werken wel met de AMD 500 series chipsets).
Jammer natuurlijk, maar het probleem werd vrij snel opgelost, snel een retour aangevraagd, moederbord terugegeven en mijn geld terug gekregen. Geen grote vragen, alleen een kleine inspectie om te kijken of alles nog in de doos was en onbeschadigd.
Ook had ik een verkerd geleverd product (2de kans product) wat door een foute boeking bij een retour onder het verkeerde artikelnummer geplaatst was. Dit werd zeer snel afgehandeld en heb ik het goede product snel in handen gekregen.
AlgemeenNooit problemen gehad met Azerty. Ze leveren betrouwbare service en er is ook uitgebreid klantencontact mogelijk mocht je een vraag willen stellen of je hebt een probleem.
AlgemeenMooi duidelijke site. Snelle levering en ook alles in dezelfde doos.(Meerdere items besteld) klantenservice heb ik niet nodig gehad
VerzendingMooi duidelijke site. Snelle levering en ook alles in dezelfde doos.(Meerdere items besteld) klantenservice heb ik niet nodig gehad
AlgemeenRecentelijk een volledig computer besteld, na een teleurstellende amazon prime day besloten om toch alles dichter bij huis te halen. Alle producten zijn in prima staat en meerdere vragen naar de klantenservice werden binnen een dag beantwoord.
VerzendingDe verzending zelf ging goed, maar een van mijn producten was niet meer makkelijk leverbaar. Hoewel ik wel zelf contact op moest nemen kwam de klantenservice al snel met een aantal suggesties voor vergelijkbare producten die sneller leverbaar waren.
KlantenserviceDe klantenservice van Azerty was snel in hun contact, ik had meestal binnen een dag al reactie op verschillende vragen over hun producten en services.
AlgemeenEen nieuwe Asus Zenbook 14 UX3404VC-M9026W - Laptop14.5" besteld.
Zeer snel verstuurd en duidelijke begeleiding vanuit Azerty.
Al vaker besteld. Zeker een aanrader. Vertrouwd en goede service!
Zeer snel! Zoals gewoonlijk bij Azerty. Duidelijke vervolgmails over de bestelling.
Orderbevestiging en 2 uur later al de verzendbevestiging. Top.
Netjes begeleid tijdens het bestelproces en advies gekregen over de te maken bestelling. Vriendelijk te woord gestaan.
AlgemeenEen tevreden ervaring bij Azerty, ik raad deze webshop aan.
Ik heb bij Azerty een nieuwe AM5 setup gekocht, maar eerst had ik een upgrade op mijn AM4 board geprobeerd. Het laatste was niet naar wens kwa prestaties en daarom teruggestuurd. Snel (binnen 2 dagen na ontvangst) en netjes (op tijd geinformeerd en geld terug binnen 2 dagen) afgehandeld bij Azerty. Je moet wel zelf betalen om de producten terug te sturen, maar ik vind dat een plus omdat je dan minder snel geneigd bent iets te retourneren.
Alles wordt snel opgestuurd en je kan ook kiezen voor tweedekans producten bij Azerty voor een vriendelijkere prijs. Ik kocht eerst altijd bij een ander, maar ik wilde een Radeon videokaart proberen omdat ik alleen game. Daarvoor kan je beter terecht bij Azerty.
De volgende dag in huis als je besteld hebt, goed geregeld. Bovendien wordt het in een compacte doos geplaatst met lucht bescherming, zodoende krijg je alles heel aangeleverd via PostNL.
KlantenserviceSnel en adequaat met retourneren en afhandeling er van. Dit gaat allemaal digitaal, zonder dat je iemand er voor hoeft te spreken.
AlgemeenOnlangs een prebuild besteld. In perfecte staat afgeleverd met goede bouwkwaliteit. Per abuis een 4090 ipv een 4080 erin. Klantenservice neemt contact met mij op en stuurt kosteloos een betere voeding voor de sterkere kaart.
VerzendingGoede en snelle levering, alles origineel verpakt, originele dozen er bij. Gratis retournering in geval dat er iets mis is.
KlantenserviceKlantenservice is top. Per abuis een 4090 ipv een 4080 erin. Klantenservice neemt contact met mij op en stuurt kosteloos een betere voeding voor de sterkere kaart.
AlgemeenJa, uit het meerkeuzemenu heb ik gekozen dat mijn motivatie is dat ik kans maak op een prijs. Maar ook omdat ze een uitstekende review verdienen.
Want mijn bestelling is heel vlot en goed geleverd! En dat is niet de eerste keer... Ze zitten er bovenop. Dat is erg fijn!
De verpakking was goed. Het was geen oversized doos en het kleine beetje ruimte die het product nog had om te kunnen schuiven, was opgevuld met luchtkussentjes.
AlgemeenIn mijn opinie de beste site voor eerlijke prijzen en leveren altijd wat beloofd wordt. Wordt altijd goed geholpen door middel van emails of via de social media kanalen.
Zeker een aanrader
Bij al mijn bestellingen zijn ze op de aangegeven tijd geleverd. Was dit niet zo werd dit altijd via de mail gecommuniceerd.
KlantenserviceBeantwoorden altijd snel je emails en via social media (voornamelijk hun tiktok) account kan je ook altijd terecht met vragen en/of interacties.
AlgemeenVoorraad indicatie op Tweakers en op de website klopt niet.
Na bestelling blijkt het allemaal veel langer te gaan duren voordat ik de bestelde producten zou gaan krijgen.
Het vertrouwen is weg en heb mijn order gelijk geannuleerd.
AlgemeenHet is een geweldig bedrijf waarbij je makkelijk je game pc kan bestellen. De service is ook top!
Ps. Het is gewoon een geweldig bedrijf
Je krijgt het mooi ingepakt geleverd waarbij je een uitleg krijgt hoe je het moet uitpakken, geweldig!
KlantenserviceJe wordt netjes behandeld en er wordt goed op je vraag geantwoord. Waardoor je duidelijkheid heb waarneer je ophangt
AlgemeenIk heb een RTX 3060 TI van deze site gekocht en deze werd op tijd en in perfecte staat geleverd. Ik heb geen problemen gehad met het product.
VerzendingDe levering was foutloos en op tijd. Het werd gedropt op de exacte plaats waar ik het had besteld, in perfecte staat. Het personeel was erg vriendelijk en ondersteunend.
KlantenserviceZe beantwoordden elk bericht op tijd en beantwoordden de oproepen wanneer dat nodig was. Ze waren in alle opzichten behulpzaam.
AlgemeenGoede webshop die vaak de laagste prijzen heeft. Gewoon betrouwbaar en snel. Ik heb onder andere een 'tweedekans als nieuw' monitor besteld en deze is, zoals beloofd, ook echt als nieuw. Bij andere webshops blijkt er vaak meer mis dan wordt beweerd (kuch Amazon kuch).
VerzendingOp donderdagmiddag de bestelling geplaatst, vrijdagmiddag bezorgd aan huis. Veel meer dan dat hoef je niet weten.
AlgemeenHet is de 2e computer die ik heb samengesteld en heb laten assembleren door Azerty. Nu voluit gegaan met nieuwe tech en vol ready voor pcie 5.0. Vooraf redelijk veel contact gehad met klantenservice, of alles wel samen zou gaan. In het begin iets wat traag, maar daarna elk vraag-antwoord binnen 24 uur.
Het vervolgproces ging erg soepel. In overleg de assembly op de live stream kunnen meekijken samen met mijn twitch community . Opvallend veel aandacht voor kabel management, echt top!
Ook nu goed door getest na de assembly, en een issue met de gekozen voeding opgelost en aangepast naar een ander geadviseerde voeding. Helaas bleek hierna het nog niet helemaal te werken, en na uitvoerig onderzoek heeft azerty een nieuw moederbord moeten bestellen, maar dit loste alles op! Geweldig Azerty!, Je zal er thuis maar achter moeten komen....
Het contact in dit proces ging vlekkeloos en ik wil iedereen bedanken hiervoor. (je hebt met meerdere mensen van de klantenservice contact). Maar in het bijzonder toch even Paul en Kishan.
Het is een monster van een pc geworden, maar een lust voor het oog. Handelt alles voor de streaming en games met uiterste gemak.
Tja, zeggen dat ik Azerty kan aanbevelen is bijna overbodig
Nico
Verzending is erg goed. Gaat natuurlijk via de 'normale' post, maar verpakkings management is net zo goed als hun kabel manement
Zoals aangegeven boven bleek uiteindelijk een niet goed werken moederbord de basis voor problemen die de assembly afdeling goed heeft opgelost door een nieuw moederbord te bestellen en in te zetten.
Hierdoor veel per mail contact gehad met de klanten service maar ging soepel, snel antwoord en altijd alles binnen 24 uur max.
AlgemeenWebsite is erg gebruiksvriendelijk, productinformatie is ook volledig. Betekenend dat ik niet naar tweakers hoefte te gaan voor de extra productinfo. Prijzen zijn verder ook erg goed voor een webshop in deze markt.
VerzendingStatus van je order wordt weergegeven en verder wordt je ook op de hoogte gehouden wanneer je de order kunt verwachten. Wordt ook netjes verpakt met prima verpakkingsmateriaal.
KlantenserviceKlantenservice heeft mij erg goed geholpen, vooral m.b.t. de juiste locatie doorsturen voor een shopreview
AlgemeenNieuwe PC besteld en laten assembleren door Azerty. Ruime keus aan producten. Hele setup zelf bij elkaar gekozen en men komt terug met vragen/tips als bepaalde producten onnodig zijn/goedkoper kunnen met dezelfde werking. Ik had een SSD met heatsink wat niet nodig was omdat het moederboard over een heatsink beschikte dus scheelde toch 50 euro. Daarnaast is het heerlijk om als klant een livestream verzoek te doen en mee te kijken hoe je PC in elkaar wordt gezet.
VerzendingGoede status updates over je bestelling en top verpakt. Opvul materiaal is netjes en kaarten in de doos met wat je moet doen bij het aansluiten van je PC de eerste keer, door wie deze in elkaar gezet is en door wie getest.
KlantenserviceMail gestuurd naar de technische dienst of mijn build alsnog kon worden meegenomen in de livestream. Binnen het uur nog een reactie gekregen en dat ze deze zouden meenemen. Zodra de livestream begon, ook een melding met de link gekregen dus contact was super.
AlgemeenIk had binnen no-time bestelling geplaatst. Fijne website, overzichtelijk en duidelijk. Prijs/kwaliteit is ook goed.
VerzendingIk had einde van de dag besteld en de volgende dag al in huis! Superfijn!