ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

i.v.m. aanschaf in de winkel kan ik niet spreken over het online besteltraject, wel over de service vanuit de winkel. Ambiance in de winkel is goed, wel is de combinatie met de weber bbq's en toebehoren die een kwart van de winkel vult een beetje vreemd. Naast dat het personeel over de nodige kennis beschikt is het contact vriendelijk en behulpzaam. Op de processor na heb ik mijn gehele build aangeschaft bij alternate.

Na het bouwen van mijn computer kreeg ik helaas geen beeld via mijn GPU(wel onboard). Volgende dag GPU meegenomen naar de winkel, deze werd binnen een half uur getest. Conclusie; kaart prima in orde, voeding kapot. Nieuwe voeding aangeschaft en het probleem opgelost. Personeel wederom vriendelijk en behulpzaam. Service is snel en goed.

Op 13-1-2014 Een Sapphire R9 290 besteld. Netjes met alle toeters en bellen in een anonieme doos op tijd geleverd.

Was netjes verpakt in een bruine doos. Geleverd op de dag van afspraak.

Een probleem met driver update. De kaart accepteert geen drivers hoger dan 13.8. Hierover telefonisch contact gehad en doorverwezen naar de TD. Alles netjes uitgelegd en voordat ik ophing, had ik de retouropdracht binnen in mijn mail. Vandaag de kaart op de bus gedaan. En wacht nu af. Zal verder editten als ik meer weet.

Edit : 15-09 Bevestigingsmail ontvangen van ontvangst gpu. Is in behandeling.
Edit : 18-09 Zelf contact opgenomen via telefoon. Was nog niks mee gedaan. Waarschijnlijk begin volgende week. ( 21-09 of later )

Ik heb 4 weeken gewacht voor mijn GTX 980 TI HYBRID. ik had genoeg en ik heb mijn order geannuleerd . Op eens was GTX 980 TI HYBRID volgende dag in voorraad.
De medewerkers doen zelfs geen moeite om leveranciers te contacteren om hun producten up to date houden. Voorraad is meestal niet up to date.

Deze site is zeker geen aanrader.

Bij producten op voorraad worden producten nog hetzelfde dag verstuurd.

Min.wachttijd van 24uur , je krijgt zelfs bevestiging via email dat iemand gaat met u contacteren via email. Je krijgt pas antwoord volgende dag.

Ik zal nooit meer via deze site iets bestellen. Bij terugstorting duurt min 30+ dagen voor dat je uw geld terug ziet op uw rekening. De medewerkers zijn altijd met uw voeten spelen . Bij terugstorting zei de medewerker dat binnen 10 dagen in orde gaat zijn . Paar dagen later zei dat die geld al gestoord is. 1 week later zei de SALES TEAM dat die geld pas vandaag teruggestuurd is.

Goeie, overzichtelijke site. Handigge filters en snelle responstijd van de webpagina. Dingen zijn makkelijk toe te voegen bij het verlanglijstje en daaruit ook weer makkelijk naar de kassa te sturen.

Alle produkten waren op voorraad. Samen in 1 doos goed verpakt en de volgende dag op de stoep.

Men wil mijn systeem NIET bouwen ?

Ik wil een flinke update van mijn systeem van ruim 2000 euro alleen wens ik wel wat onderdelen uit mijn oude systeem mee te nemen.
De systeemkast, voeding, dvd speler en 3 hd blijven zitten.
NIEUW koop ik bij Alternate een moederbord, processor, videokaart, ssd en geheugen. Allemaal Skylake en de dure GTX 980 ti dus t.w.v. 2000 euro

Krijg ik dit antwoord op mijn mail

# Hartelijk dank voor uw email.
De onderdelen die u heeft gekozen zien er goed uit.
Wij hebben dan ook geen aanpassingen of andere adviezen over het systeem.
Echter moet ik u wel teleur stellen, wij kunnen helaas geen systeem samenstellen, met onderdelen die bij een concollega zijn gekocht.
De onderdelen die minimaal bij ons gekocht moeten zijn om een systeem voor u te maken, zijn de minimale onderdelen die nodig zijn voor de werking van het systeem, denkt u dan aan : Kast, voeding, moederbord, CPU, ram, harddisk. #

Blijkbaar zijn er na de economische crisis nog winkels over die klanten die geld willen uitgeven niet wensen te bedienen.

In het verleden wel dingen gekocht o.a. een complete pc maar deze handelswijze snap ik niet.

Ik had een foto van de systeemkast die meegaat maar daar was een stikker van Informatique onderop te zien waar deze destijds is aangeschaft.
Maar deze is toch mijn eigendom en IK bepaal toch zeker wel wat ik daarmee doe ?

Hi Railrunner,

Dit lijkt me niet helemaal de bedoeling zoals het nu gaat.
Kun je ons in een privébericht je contactgegevens en eventueel het ticketnummer sturen zodat we er naar kunnen kijken?

Eigenlijk niets dan lof voor deze winkel. Producten waren op tijd bezorgd (precies volgens leveringindicatie) en goed verpakt. Één van de producten (de MSI GTX 970) was dead on arrival en vertoonde artifacts. Ik kon het snel retour sturen en na een korte tijd wachten op bevestiging dat het artikel een defect vertoonde, kon ik het product omruilen. Daar heb ik nog eens contact met Alternate opgenomen om het terug te sturen product om te zetten in een 980Ti met bijbetaling, zonder problemen. Er was vergeten om de MGS V voucher mee te sturen maar na een mailtje kreeg ik hem digitaal geleverd.

De producten waren goed verpakt in een Alternate-branded doos met luichtkussens en ik had de producten de dag na bestelling in huis. Met terugsturen van de videokaart kreeg ik meteen een verzendlabel en kon kostenloos het product retourneren. De volgende dag was het product aangekomen zag ik met track'n'trace en kreeg meteen een bevestiging van aankomst.

De nieuwe videokaart werd dezelfde dag nog verzonden met een track'n'trace en was de opvolgende dag binnen met dezelfde kwaliteit van verpakking.

Gelukkig heb ik niks te klagen over de klantenservice, in tegenstelling tot wat minder gelukkigen hier op Tweakers.

Nadat ik een defect had geconstateerd (de GTX 970 van MSI gaf artifacts), had ik Alternate opgebeld. Mijn belletje werd serieus genomen en ik beantwoorde nog wat vragen over wanneer het probleem optrad. De man aan de telefoon gaf aan dat ik waarschijnlijk in aanmerking kwam voor een omruil in plaats van een reparatie (omdat ik binnen 7 dagan na ontvangen het defect constateerde).

Ik kreeg meteen een verzendlabel na het gesprek en heb de opvolgende dag de videokaart teruggestuurd. De dag daarna kwam het bij Alternate binnen en werd de verificatieprocedure gestart. Met mijn beschrijving erbij hebben ze de dag erna mij een mail gestuurd dat het product inderdaad een defect vertoonde en dat ik het kon omruilen.

Dezelfde dag zou nog de nieuwe opgestuurd worden. In de tussentijd had ik mijn plan gewijzigd en wilde ik eigenlijk de nieuwe 970 omzetten naar een 980Ti van MSI. Na een belletje diezelfde dag werd mij verteld dat dit geen probleem was. Ik kreeg een betalingsverzoek om het verschil in prijs te betalen en als ik het voor 8 uur betaalde, ik kan had dat het dezelfde dag nog verzonden zou worden.

Dit was ook het geval. De dag erna kreeg ik de nieuwe videokaart binnen. Helaas waren ze wel vergeten om de MGS V voucher (die ik in eerste instantie nog niet gebruikt had en meegestuurd had met de retourzending) erbij te doen. Na een mailtje hierover kreeg ik hem digitaal opgestuurd met excuses erbij.

Al met al dus een goede ervaring met de Alternate klantenservice! Hopelijk handelen ze ook toekomstige orders op deze manier af.

Bestellen gaat heel goed, tot je iets met garantie te maken krijgt. Google maar eens klachten, Alternate, garantie etc. Of kijk naar de reviews op deze pagina.

Wat een slechte klantenservice. Bizar slecht!
Tablet gekocht, na 4 maanden zit er een spontane barst in(geen valschade oid). Duidelijk een garantiegeval en anders moet de verkoper aantonen dat het niet zo is. Eerst een formulier tekenen voor de 80 Euro onderzoekskosten. Volgens consuwijzer.nl is dit verboden volgens de NL wet. Maarja, anders doen ze er zeker niets aan.

Inmiddels hebben ze de tablet al meer dan 2 maanden, steeds als ik bel weten ze niets... Email met klacht gestuurd, zelfde verhaal. we weten het nog niet, wacht op fabrikant etc...

Nu krijg ik te horen dat ze waarschijnlijk 75% gaan terugbetalen, over een week of twee. Waarom? Geen idee.

Hi Marx123,

Vervelend om te horen dat je problemen ervaart met onze service.
Indien je ons een klantnummer of servicereferentienummer kunt sturen in een privébericht kijken we even naar de situatie.

De order werd een dag later bij mij afgeleverd. Dit lag naar mijn idee aan een vertraging bij Post.nl. Voor het overige ben ik al jaren zeer tevreden over de handels wijze van Alternate.

Een hele scherpe prijs en binnen de geadverteerde tijd geleverd (24 uur).
Niets op aan te merken.

Goede winkel, vriendelijke medewerkers en groot assortiment, tot nu toe altijd op tijd bezorgt in goede verpakking.

Verzending is altijd goed in een stevige doos met bubbelplastik en luchtkussentjes, alleen doen ze de laatste tijd verzending in een erg opvallende doos met hun naam erop en een aantal afbeeldingen van elektronica, hoewel het nog niet is gebeurt neem ik aan dat een bezorger die wat minder eerlijk is zo perfect kan zien welk pakket waarschijnlijk veel geld waard is...

Website is prima en bestelproces goed. Verzending was echter te laat en service is helaas slecht.

Het product werd een dag later verzonden dat beloofd op de website. Hierdoor moest ik het bezorgadres laten aanpassen, gelukkig kon dit wel.

Van mijn bij hun gekochte Toshiba laptop is het scherm na 2 maanden zonder enige aanleiding kapot gegaan. Ze moeten bewijzen dat dit door misbruik is gebeurd maar kunnen dit niet. Ze wringen zich echter in allerlei bochten om hier onderuit te komen en behartigen mijn belangen naar Toshiba niet. Antwoorden zijn netjes maar duren soms lang; ik ben nu al 3 maanden mijn laptop kwijt.

Op 12 mei voor € 900 een PC Pluto M508 zonder beeldscherm gekocht bij Alternate in Ridderkerk. Omdat de kaartlezer van de PC niet werkte gingen we terug naar het pakhuis in Ridderkerk. We konden wachten op de “reparatie”. Thuisgekomen bleek de kaartlezer nog niet te werken, dus weer terug naar Ridderkerk. We konden deze keer niet wachten op de reparatie, dus enige dagen later voor de vierde keer naar Ridderkerk. Weer thuisgekomen bleek de kaartlezer nog steeds niet te werken. We hadden geen zin om een vijfde keer naar Ridderkerk te gaan, dus hebben we in een andere winkel een externe kaartlezer gekocht om op de USBpoort aan te sluiten.

Op 4 juni een e-mail naar Alternate gestuurd met een klacht, we kregen een automatische ontvangstbevestiging maar de klantenservice van Alternate heeft hetzelfde niveau als de reparatieafdeling: we hebben nooit meer iets vernomen van Alternate.

Beste Leo,

Vervelend om te horen dat je klacht niet naar behoren is afgewikkeld.
Kun je ons in een privébericht je klantnummer en/of ticketnummer sturen?
Dan kijken we even naar de situatie.

Breed assortiment. Bestelling plaatsen was makkelijk, mbv filters zijn producten die precies voor mij bedoelt zijn snel te vinden. Producten zijn ook vrij goedkoop.

Rond 21.00 uur besteld, 22.00 al te volgen via internet via track&trace. Binnen 20 uur waren de bestelde pruducten al in huis. De verpakking was niets op aan te merken.

Groot asssortiment, veel op voorraad, niet al te duur in vergelijking met concurrenten, snel nieuwste producten op voorraad.

Levertijd was later dan aangegeven; moest onderdeel retourneren door fout van assemblage team.

Kon geen daadwerkelijk advies krijgen over de producten die ik had gekozen voor het samengestelde systeem. (gebrek aan kennis, je krijgt steeds iemand anders).
De dag dat ik de PC bestelde kwam de nieuwe Skylake processor uit (zo kwam ik te weten uit hun nieuwsbrief), wat betekende dat het door mij gekozen moederbord vervangen moest worden.

Ik twijfelde of ik deze keuze moest maken omdat het gaat om nieuwe technologie dus was beetje huiverig en wachtte ook de eerst reeks benchmarks af. (wederom kon niemand mij advies geven of werd om de vraag heen gedraait). De klantenservice stond me steeds te woord en gaf aan dat het geen probleem was nog de producten te vervangen(er werd niet aangegeven dat ik de bestelling perse 'on hold' moest zetten. Na 5 a 6 werkdagen was nog niet gewerkt aan het systeem dus ik had toen besloten de producten toch te veranderen (op basis van internet advies en benchmarks) en toen bleek het opeens niet meer mogelijk (door slechte/geen communicatie werkte iedereen langs elkaar blijkbaar).

Verbaasd dat ik de aanpassing niet meer kon doen voor dit dure systeem, had ik besloten gelijk telefonisch contact op te nemen. Vrijwel meteen kreeg ik woordewisseling over dat ik het niet duidelijk had aangegeven dat ik advies vroeg (daarna probeerde deze medewerker zich eruit te praten dat ik moest zeggen dat het ''on hold'' moest gezet worden. Zo te zien was advies vragen niet duidelijk genoeg, maar als je een halve dag kwijt bent door het wachten op een antwoord waarmee je geen steek verder komt kan ik mi goed voorstellen dat je niet meer weet wat de klant vroeg).

Deze mevrouw, (Janine volgens mij, ik heb je gewaarschuwd), is geen vriendelijke jongedame, geen begrip voor de situatie of uberhaupt de motivatie om een poging te doen op zoek te gaan naar een oplossing. Blijkbaar vond deze medewerker het ook grappig dat deze situatie was ontstaan aangezien ze later in het gesprek was aan het lachen tussendoor mijn verhaal en mijn vragen.

Na een klacht te hebben ingediend over deze akelige ervaring heb ik de mogelijkheid gekregen (tegen extra betaling) de aanpassingen door te kunnen voeren. Verbaasd dat ik was dat Alternate mij toch tegemoet kwam maakte ik daar meteen gebruik van en liet mijn dankbaarheid merken. Helaas de uitwerking liet veel te wensen over:

Bij aflevering is een verkeerd HDD geinstalleerd, gelijk telefonisch contact opgenomen. Het viel mij later op bij het installeren van software, de SSD de helft kleiner was dan gefactureerd. Aangezien ik een transfer kabel heb om data uit te wisselen tussen HDD's, had ik gevraagd of de correcte toegestuurd kan worden en ik de incorrecte ssd retourneer als alle data is overgezet (scheelt me toch weer tijd).

Volgens de manager was dit NIET mogelijk ik MOEST de SSD terugsturen dan pas zou ik de correcte ontvangen. Vertrouwen zit er ook niet in, als ik een systeem laat bouwen van ruim 2500 euro en er met een kleine SSD vandoor probeer te gaan van 180 euro... sorry maar dat gaat mij te boven. Van een behulpzame medewerken van de klantenservice kreeg ik te horen dat ik waarschijnlijk recht had op een compensatie. Helaas ook dit bleek achteraf niet mogelijk te zijn in mijn situatie.

Door deze ervaring zal in in de toekomst zeker de assemblage afdeling vermijden en ga liever zelf aan de slag.

"Bestel voor 16:00 en speel morgen. Onze keuze of jouw eigen configuratie"

Lees wel eerst de kleine woordjes want dat geldt alleen voor basis PCs.

Door Patrick gelopen, erg begripvol en een stuk vriendelijker als de andere 2 die ik sprak. Morgen 22-8 zal het product geleverd worden.

Producten zijn makkelijk te vinden en de website is overzichtelijk. Betalen kan op meerdere manieren.

Bestelling was binnen 24uur in huis , goed verpakt met voldoende beschermend materiaal.

Problemen met product worden niet serieus genomen door telefonische medewerker. Hierna besloten om de koop te ontbinden, wordt er €6 administratiekosten voor gebruik van een antwoordnummer. Volgende keer bestel ik bon een zaak waar gratis retourneren ook echt gratis is.

zeer goede website. 1 keer iets besteld maar de levertijd was te lang, dus een ander onderdeel bestelt, en alleen het verschil hoeven te betalen!

Ik heb nu drie keer een computer in onderdelen hier besteld en een aantal keer kleine dingen. Keer op keer werd de bestelling netjes geleverd en ook meestal op de volgende dag. Leveren goede producten voor een prima prijs. Hoewel de prijs wel (meestal) hoger is dan bij bijv. Azerty, vind ik dat dubbel en dwars die paar euro's waard vanwege de klantenservice.

Verzending zo goed als altijd de volgende dag ontvangen, hoewel het voorraad systeem niet altijd werkt. Heb wel eens een pc in stukken besteld, waarbij alles op "volgende dag in huis" stond, maar waarbij dan bijv. de CPU pas een halve week later kwam.

Werkt goed en je wordt snel geholpen aan de telefoon.
Toen mijn voeding rare geluiden ging maken, gebeld en alles was zo geregeld. Heb wel 2 weken zonder voeding gezeten, maar in vergelijking met andere shops valt dit geloof ik wel mee. (heb een heel nieuwe voeding gekregen).
1 ster eraf, omdat je eerst moeilijk moet gaan zoeken naar je klantnummer (bij tel.), kost weer beltegoed...

Thermaltake cor v1 mini itx kast gekocht en laten afleveren bij een ophaalpunt in de supermarkt. Werd zoals aangegeven binnen 2 dagen bezorgd.

Bestelling was op dag van bestellen verzonden. Volgende dag heb ik het pakketje helaas moeten missen (net die ene 5 minuten dat je deur uit bent...). Vervolgens het pakketje af laten leveren bij de supermarkt in de buurt, waar de lieve dame achter de balie niet snapte dat het adres van de supermarkt zelf niet dat van mij is (''Ik zie niks liggen met uw adres, meneer'').

Desondanks dik tevree over Alternate`; heb voor een redelijk bedrag besteld. Deze heb ik in goede staat ontvangen en prima verpakt ook.

Goed verpakt met luchtkussens.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl