ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Alternate heeft een breed assortiment, goede prijzen, snelle leveringen en leuke acties. Ook over de klantenservice ben ik erg te spreken.

Goed, duidelijke omschrijving op de site en snel verzonden.
Je ziet wat je wilt kopen, en krijgt dit product snel geleverd.

Goede winkel met een goede website. Ook de pc configurator is erg handig. Meestal bezorging al na 1 dag.

Alles is goed verpakt en het is er meestal na 1 dag al.

Vanuit tweaker pricewatch naar het gekozen artikel. Logische werkwijze voor bestelling en betaling. Duidelijke communicatie na bestelling.

Product werd op tijd geleverd en was in een met schuim beklede kartonnen doos, speciaal geschikt voor 3'5" drives.

Doen wat ze moeten doen. Tijdige levering binnen 24 uur. Via de door Alternate verschafte link was het pakket te volgen.

Post NL bezorgde het pakket tussen het tijdvak dat werd aangegeven.

supersnel, geen poespas.
direct de volgende dag in huis. altijd topservice bij Alternate.
Zeker een aanrader

direct de dag erna in huis, top!

Paar weken geleden een nieuwe build aangeschaft bij alternate. Bleek door eigen stommiteiten de pc niet goed te hebben aangesloten. Ik dacht dat het aan de componenten lag en heb mijn moederbord daarom opgestuurd. Hier bleek niets mis mee. Kosteloos advies gekregen en mijn moederbord laten checken. Dat is pas service.!

Altijd op tijd.

Zie mijn toelichting mijn mijn algemene beoordeling. Tevens word ik altijd goed geholpen aan de telefoon.

Snel geleverde virusscanner van GData. De jubileumeditie is bij Alternate 10 euro goedkoper dan bij GData zelf.

De levering was uitstekend maar het product was verpakt in een doos die vele malen groter was. Daardoor veel extra verpakkingsmateriaal.

Bij de installatie op één van de twee computers ging wat mis. De hulpdienst stuurde via de mail een tweetal programma's om restanten van bestandjes te verwijderen. (Ik had aanvankelijk de proefversie van internet gedownload). Alles heel snel en attent opgelost.

Website werkt goed. Mag je ook wel verwachten van een firma die online spullen verkoopt.

Na een reeks goede artikelen te hebben gekocht voor bij elkaar 700 euro, krijg ik nu een raid controller binnen die was opengemaakt. Schroefjes los in de verpakking, doos beschadigd, plastic van satakabels kapot en verfrommeld en het zag er gebruikt uit.
Ook bleek de raidcontroller uit 2007 te komen. Kennelijk al 9 jaar op de plank liggen.
Hiervoor 94 euro betaald.

Klantenservice bericht dat ik niet blij ben met 2e hands goederen die als nieuw worden verkocht. Foto erbij gedaan en gevraagd om enige vorm van compensatie.
Wat denk je? Geen compensatie, zelfs niet een kortingsbon op de volgende bestelling. Belachelijk. Dit is geen service, maar kennelijk interesseert het Alternate geen moer of ze een tevreden klant houden of er 1 wegsturen.

Ik bestel wel ergens anders. Er zijn genoeg winkels waar ik mijn geld naar toe kan brengen.

Beste Stichtingizi,

Kun je ons wat orderdetails sturen in een privébericht? Dan kijken we graag even naar deze situatie.

Ik zocht een product en die niet veel shops verkochten en die was bij Alternate een van de goedkoopste. Samen met Shopkorting was de prijs zelfs het laagst. Ik had in het verleden wel eens aankopen gedaan bij Alternate en was daar altijd wel tevreden over. Ik wilde mijn bestelling doen maar op een of andere manier stond ik nu in het systeem als zakelijke klant. Ik had gelezen dat andere daar ook last van hadden. Wel een beetje raar, maar ook niet zo'n ramp. Aangezien ik ook mijn voorgaande bestellingen niet meer kon terugvinden, had ik maar besloten deze account te verwijderen en een nieuwe aan te maken. Het bestellen ging toen verder probleemloos.

Ik had de bestelling in het paasweekend gedaan en dus werd de bestelling verzonden op dinsdag, maar daar had ik rekening mee gehouden. Ik had gebruik gemaakt van de pakjegemak dienst van Post NL met track en trace code en kon het pakketje de volgende dag ophalen. Het product was goed verpakt met genoeg beschermende en opvulling materiaal. Het juiste product was geleverd.

Ik had meerdere dingen besteld op deze site en gisteren een Logitech muis gekocht om 21.30
En was meteen de dag erna binnen.
Een duidelijke site en snelle levering!

Goed verpakt. in een sterke doos met genoeg bescherming

De site is goed, de configurator is een pre. Maar de service vind ik ondermaats

Snel geleverd, goed verpakt.

Ik kocht in mei 2014 o.a. een MS-Tech CA-0165 kast met voeding voor een heel goedkoop PC-tje voor een vriendin. De voeding bleek (na aankoop van een nieuwe voeding) defect, er rammelde iets toen ik hem verwijderde. Uit nieuwsgierigheid maakte ik hem open. Enkele elco's ontploft. Daarna bedacht ik me dat ik nog in de garantieperiode zat. Bij open maken vervalt de garantie, was de enige reactie. Niks "wat vervelend dat de voeding stuk is gegaan" of "jammer dat u de voeding heeft opengemaakt, maar we geven u een (kleine) korting op een nieuwe aankoop" of wat dan ook. Een duidelijk geval van autistische techneuten (en van een waardeloze voeding natuurlijk, maar ja misschien knap dat een behuizing + 430 W voeding van €29,99 het 'zo lang' gedaan heeft)

Alternate had de beste prijs voor een eenvoudige switch. De bestelling ging goed op één punt na. Ik moest m'n bedrijfsnaam invoeren, heel vreemd als je als particulier besteld. Heb mijn naam maar ingevuld als bedrijfsnaam en dat ging ook goed.

Goed verpakt, heel degelijk om schade te voorkomen.

Dure pc gekocht en in elkaar laten zetten. Maar bleek niet naar behoren te werken. Vervolgens totaal geen service vanuit Alternate!

Dure pc gekocht en in elkaar laten zetten. De pc raakte de eerste dag al een paar keer overhit. Mail contact gezocht met Alternate eerste keer na 1 werkdag reactie, dit was een vrij simpel antwoord waar ik niet veel mee kon want de pc werkte nog steeds niet zoals het moest. Na een aantal dagen die verstreken omdat ik geen mail terug kreeg heb ik zelf maar onderzoek gedaan wat er mis was. Kwam er na vele uren speurwerk achter dat de koeler niet goed was aangesloten op het moederbord (totaal verkeerde stekker). Had nog steeds geen reactie van Alternate dus besloot ze te mailen dat ik het had gevonden en me toch wel een beetje in de steek voelde gelaten omdat ze niet reageerden. Ook verwachte ik iets van vergoeding omdat het niet goed in elkaar was gezet en ik er zelf vervolgens anderhalve dag mee bezig ben geweest. Ik kreeg maar geen reactie en na 5 werkdagen besloot ik contact te zoeken via Facebook. Daarna kreeg ik die dag een mail terug met informatie die niet bleek te kloppen en een excuses. Maar van een vergoeding wilde ze niks weten. Ze zeiden letterlijk de pc is in elkaar gezet en Windows is geinstaleerd dat is alles waarvoor je hebt betaald, dit terwijl er toch duidelijk staat dat de pc getest en wel (plug and play) afgeleverd wordt. Dit in elkaar zetten en testen kost 65 euro. Ik voel me zeer in de steek gelaten door de service van Alternate en ga hier dus ook niks meer kopen. Ik raad iedereen af om hier wat te bestellen tenzij je weet dat er niks mis kan zijn met het desbetreffende product. De service van deze zaak is waardeloos!

Goede en overzichtelijke webshop, waar je makkelijk de juiste producten kunt vinden. Niets op aan te merken!

Snelle verzending, niets op aan te merken!

Na ongeveer 16 dagen bleek mijn NUC defect te zijn. Er was geen mogelijkheid om deze retour te doen en een nieuwe te krijgen, terwijl ik duidelijk aangaf dat hij speciaal was aangeschaft voor een school project die op tijd af moest.

Nadat ik hem opgestuurd had, kreeg ik veel later te horen dat het apparaat defect was bevonden. Ik heb bij het aanmelden van de storing al aangegeven verschillende soorten SSD's, RAM modules en operating systems geprobeerd te hebben, maar met alle mogelijke combinaties bleef de NUC erg onstabiel.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en ik zit nog steeds zonder NUC. Ik voel me erg slecht behandeld, en heb dan ook spijt dat ik bij Alternate heb besteld. Ik zou als trouwe klant niet weer snel iets bestellen bij Alternate!

Beste Evalentino,

Kun je ons je ordernummer of retournummer in een privébericht sturen? Dan kijken we er graag even naar.

Makkelijk online bestellen en vervolgens in de showroom afhalen. De voorraadstatus klopt en de prijzen zijn meestal in orde. Niet het goedkoopst, wel het makkelijkst. Ik heb hier meerdere bestellingen geplaatst.

Enige ervaring met de klantenservice is bij het retourneren van een product in de winkel maar dat verliep zonder moeite.

Overzichtelijke website, vlot navigeren. Voorraadstatus klopt en dat is altijd prettig. Product werd duidelijk, voorzien van alle specificaties beschreven.

Degelijk verpakt en keurig op tijd geleverd.

Bestelling kwam een dag eerder dan track@trace aangaf. Verder was alles goed verpakt en kreeg ik hetgeen ik had besteld.

Zwaar teleur gesteld in Alternate Klantenservice. Onderdelen voor computer besteld, blijkt dat onderdeel kapot is, binnen termijn van 14 dagen gemeld, hun hebben dit niet netjes verwerkt in ticket systeem.

Moederbord heeft vastloop problemen, uitvoerig laten testen bij professionele computer reparatie bedrijf. blijkt echt moederbord te zijn, volgens Alternate is het probleem verholpen met een bios update, die ik zelf al heb geprobeerd.
Service is gewoon niet te vinden bij Alternate als je problemen hebt.

product vanaf het begin defect, afhandeling van garantie uitermate teleur stellend.

er is geen mogenlijkheid tot discussie of afhandeling van een garantietraject.
je moet maar zien wat alternate doet en mocht het product nog defect zijn, moet je het maar gewoon opnieuw opsturen.

goede service
gratis spullen