Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenEcht ontzettend teleurgesteld in Alternate. Ik heb dure onderdelen besteld voor een nieuwe pc. Alles ontvangen en in elkaar gezet, maar toen bleek het moederbord defect. Na contact met de klantenservice werd me telefonisch verteld dat ik het retour kon sturen en, als het inderdaad defect bleek, mijn geld terug zou krijgen.
Omdat ik de pc nodig had, heb ik in goed vertrouwen een tweede moederbord besteld, opnieuw bij Alternate. De nieuwe werkte direct. Duidelijk dus dat het eerste bord kapot was.
Twee weken lang na het ontvangen van de retour, bleef het stil over de retourzending. Pas nadat ik zelf meerdere keren contact opnam (waarbij mijn tickets automatisch gesloten leken te worden?) kreeg ik eindelijk reactie. Geen geld terug, omdat het moederbord “gebruikt” is. Maar hoe moet ik anders vaststellen dat het product defect is als ik het niet eens mag aansluiten?
Resultaat:
- Twee moederborden gekocht
- €2000 verder
- Slechte, trage en tegenstrijdige communicatie
- Geen enkele coulance of klantgerichtheid
Wij bestellen hier nooit meer. Voortaan weer naar CoolBlue of Azerty] klanttevredenheid wel serieus genomen wordt.
1 dag later dan de website aangaf, maar alsnog prima binnen 2 dagen.
KlantenserviceTegenstrijdige berichten telefonisch vs de mail. Tickets met vragen worden automatisch gesloten met het volgende bericht:
Beste klant,
Dit is een automatisch gegenereerd bericht.
Uit uw e-mail begrijpen wij dat u een product wilt retourneren. U kunt hiervoor eenvoudig een retouraanvraag indienen via onze Service Portal: service.alternate.nl.
Hebben wij u verkeerd begrepen, heeft u een andere vraag, of lukt het niet via de Service Portal? Reageer dan gerust op deze e-mail. We helpen u graag verder.
LET OP! Uw ticket is gesloten tenzij u reageert.
-- dan reageer je en wordt die weer gesloten lol
AlgemeenUitstekende ervaring van begin tot eind!
Ik ben ontzettend tevreden over mijn aankoop bij deze winkel. De website was overzichtelijk, het bestelproces verliep soepel en ik werd goed op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling. De levering was snel en het product werd netjes en goed verpakt bezorgd. Alles verliep precies zoals beloofd – echt een betrouwbare winkel die ik graag aanbeveel!
Ordernr. 258340613
De levering was snel en het product werd netjes en goed verpakt bezorgd.
AlgemeenIk had eerst via een andere leverancier besteld, maar deze producten kwamen niet op tijd binnen. Uiteindelijk op de valreep op toch maar via Alternate besteld. Deze levering is volgens afspraak netjes op geleverd, en heeft mij gered.
VerzendingVolgens afspraak geleverd. laat op de avond (23.30) besteld, en de volgende dag netjes geleverd.
AlgemeenAlternate is een goed bekende naam hier en biedt een breed scala aan producten. Mijn eerste bestelling (en tevens eerste pc) schafte ik bijna 20 jaar geleden aan. Eerlijk gezegd begint mijn zoektocht altijd op Tweakers pricewatch om te bekijken welke prijs, ervaringen en levertijd het beste naar voren komen. Op twee van die punten scoort Alternate heel goed.
VerzendingAlternate komt de verzendbelofte na, waar steeds meer bedrijven ruim voor de afgesproken tijd niet meer de moeite lijken te nemen om de zending op te sturen. Daar kan ik van op aan.
AlgemeenVideokaart besteld, alles zoals verwacht. Snelle levering, snelle verzending. Later een vraag gesteld, ook vlot beantwoord, top.
VerzendingGewoon lekker vlot. Ik werd goed op de hoogte gehouden van de verzending, ook de manier was prima, met een QR code als controle voor de pakketbezorger.
AlgemeenBestel bijna alle computer onderdelen en LEGO en Cobi bij Alternate.
Elke bestelling is er zo goed als bijna de volgende dag.
Lego en Cobi hebben ook vaak de laagste prijs bij Alternate.
Voor mij is Alternate de eerste keus als ik weer wat zoek.
Bijna alles de volgende dag in huis.
Zelfs als je nog laat in de avond besteld.
AlgemeenVerschillende onderdelen gekocht voor mijn huidige pc. Scherpe prijzen en snelle levering. Wat er voor mij extra uitsprong was de garantie afhandeling. Na een aantal maanden was er een onderdeel kapot. Het retour proces en de probleemloze vervanging door een nieuw onderdeel was een goede ervaring.
VerzendingSnelle levering zoals beloofd. Ik moet zeggen dat ik nooit op een product heb moeten wachten bij Alternatr.
KlantenserviceZonder zeuren omwisseling voor nieuw artikel. Beter kun je niet wensen.
AlgemeenBestelling plaatsen wat een eitje
Ook echt de volgende dag in huis
Geen overbodige verpakkingsmateriaal, keurig in een stevige enveloppe
Dit gaat om een SSD voor m'n Eufy Homebase 3
Volgende dag geleverd, was ook echt volgende dag geleverd. Geen enorme verpakking, maar keurig in een brievenbuspakketje
AlgemeenAlles liep volgens boekje,bestel hier altijd me GPU ,zou het de volgende keer weer doen.
VerzendingHad avondlevering betaald ,maar meneer DHL was er al 5 over 5,en vond het ook geen probleem om een dure GPU voor de voordeur neer te leggen.
Kan alternate weinig aan doen denk.
AlgemeenStekker blok. Brennenstuhl Primera-Line Stekkerdoos met haakse stopcontacten en meer ruimte er tussen ideaal voor adapters heel blij mee nette prijs en super snel geleverd
VerzendingSnel geleverd en goed verpakt en in goede orde ontvangen
KlantenserviceNiet nodig gehad bestellijng op site verliep snel en goed
AlgemeenOrdernummer: 258321395
Harde schijf gekocht van Western Digital. Via Tweakers gezien dat Alternate één van de laagste prijzen had voor dit artikel.
De harde schijf was enorm zorgvuldig verpakt zodat de harde schijf zo min mogelijk schade op kon lopen tijdens vervoer.
AlgemeenHet bestellen ging prima en daarna word je goed op de hoogte gehouden van het verdere proces. De levering was snel en het product was zeker niet duur.
VerzendingVerzending ging erg vlot, op een donderdag besteld en vrijdag bezorgd.
AlgemeenNaar mijn mening worden mijn bestellingen bij Alternate altijd super snel geleverd en is ook de klantenservice top. Dit keer een SSD besteld omdat mijn opslag enorm verouderd was en tekort kwam, een wereld van verschil nu!
VerzendingDe levering was weer top, op tijd precies zoals verwacht.
AlgemeenIk heb bij Alternate de uitbreiding Scoundrels of Skullport gekocht voor het spel D&D Lords of Waterdeep. Alternate had de beste prijs online voor deze uitbreiding in het Engels.
ordernummer: 258318006
Zoals beloofd kreeg ik het pakket netjes de volgende dag in huis en het was goed verpakt.
KlantenserviceDe mails van Alternate over de bestelling zijn helder en niet spammy (overzicht van bestelling, bevestiging van betaling, bevestiging van verzenden, factuur)
AlgemeenIk heb in het verleden goed ervaring met alternate. Dus weer wat spulletjes besteld bij alternate. Website is overzichtelijk, assortiment is groot. De iterms die ik wilde kopen waren bij alternate op voorraad en schep geprijzed.
VerzendingGoed verpakt en snel verzonden. Zeker met de optie voor avond-bezorging kon ik kiezen wanneer het mij uitkwam.
AlgemeenIk heb via alternate een pc gebouwd een maand geleden,
Ben super tevreden met het pc werkt super goed de prijzen zijn super scherp zelfde of goedkoper dan bij de competitie. Het enigste wat ik heb veranderd gister is de motherboard gekocht van alternate kwam na 1 dag rond 21 kon hem gelijk installeren zo dat ik vandaag kan gamen. Ben super tevreden met alternate sinds dat m’n broer me het site liet zien ben ik van plan om zo veel mogelijk alleen bij alternate bestellen,ook dankzij hun grote assortiment.
Verzending was prima volgende dag ontvangen. Het bezorger was ook super vriendelijk toen die zag dat het een pc was, deed die ook rustig met die pakketje en vroeg nog paar vragen.
KlantenserviceVoordat ik het pc samenstelde heb ik voor de zekerheid gebeld naar alternate om te kijken of het samengestelde motherboard met het gpu 5060 ti kon omdat die was groot is en het board een mini was.
AlgemeenZoals gewoonlijk razendsnel geleverd en tegen een betere prijs dan bij andere aanbieders. Alternate wie anders?
VerzendingOok hier niets dan lof. Je kan precies volgen wanneer en hoe laat het bestelde wordt geleverd.
AlgemeenEen paar weken geleden een setje geheugen (64GB DDR5) besteld bij Alternate voor een upgrade van mijn pc. De pc crashte telkens na een half uur tot een uur gebruik. Dacht eerst dat het software was. Maar na test (memtest86) bleek het geheugen telkens fouten te geven. Nooit eerder gehad, maar je kunt een keertje slecht geheugen hebben.
Alternate gemaild en vervolgens geheugen teruggestuurd. Kreeg netjes een nieuwe set. Duurde alles bij elkaar wel een week. Hun website werkt erg omslachtig bij retouren. Alsof er twee verschillende sites zijn. Je moet telkens opnieuw inloggen.
Ze maken gebruik van DHL. Die doet er over het algemeen veel langer over dan andere bedrijven. En levert vooral 's avonds af. PostNL levert vroeg in de ochtend zodat je de spullen veel eerder in huis hebt.
KlantenserviceOmdat het vrij lang duurde voordat ik een reactie kreeg, met de klantenservice gebeld. Wel eerst 10 min in de wacht. Daarna een heel aardige dame aan de lijn. Probleem uitgelegd. Ze gaf aan dat er achterstand was en dat het waarschijnlijk nog tot de week erop zou duren. Maar schijnbaar heeft het toch geholpen. Volgende dag een berichtje met een factuur die ik niet hoefde te betalen en de dag daarna het nieuwe geheugen in huis. Al met al toch netjes opgelost.
AlgemeenAltijd een snelle levering, altijd gekregen wat ik heb besteld. Met alle problemen bij producten kreeg ik altijd meer dan voldoende support.
Er zijn vaak ook mooie aanbiedingen beschikbaar.
Levering is altijd snel en alles is zorgvuldig verpakt. Nooit problemen gehad met beschadigde producten
KlantenserviceHoewel ik het niet zo vaak nodig heb gehad is de klantenservice altijd netjes. Reageren snel en zijn heel duidelijk en behulpzaam.
AlgemeenIn de afgelopen jaren vaak bij alternate besteld en altijd tevreden. Goede service, snelle verzending en vooral ook een aanbod wat met de dag groter lijkt te worden. Wat me vooral verrast heeft is dat ze ook LEGO verkopen tegenwoordig. Al langere tijd een grote hobby, dus nu kan ik wanneer ik iets voor de pc oid koop ook eens een leuke LEGO set mee bestellen!
VerzendingBestelling was nog voor de beloofde verzenddatum al onderweg en werd keurig op tijd geleverd.
KlantenservicePrima contact met de klantenservice gehad voor advies en beantwoorden van vragen.