Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenDe samenwerking / combinatie tussen Tweakers en Alternate is heerlijk om dagenlang mijn droom PC-build samen te stellen! Echter kwam mijn PC-builder net boven budget uit en heb ik wat externe componenten aangeschaft (ordernummer: 258394099) voor mijn huidige setup en ben zeer tevreden!
VerzendingNaar waarheid binnen 1 werkdag in huis en de artikelen zijn heel overgekomen.
AlgemeenAlternate op zichzelf is geen slechte webshop, waar de schoen wringt is het partnerschap met DHL als bezorgdienst.
VerzendingDit is het punt waar ik ga adviseren om elke andere webshop te gebruiken die geen diensten inleent aan DHL. Waarschijnlijk als alles goed gaat met je verzending is er niks aan de hand. Maar oh oh oh, als er iets fout gaat bij DHL succes ermee.. De klantenservice bij dit bedrijf is niet bestaand. Dit bedrijf heeft geen telefoonnummer, alleen een chat gevuld met npc's die niets anders kunnen dan gestandariseerde zinnen knippen en plakken in de "klantenservice" chat. Ik ben nu zes dagen onderweg zonder ook maar een persoon gesproken te hebben aangaande de bestelling. Tot slot verwacht DHL dat jij samen met de verzender (Alternate) het probleem op gaat lossen.
KlantenserviceAfgezien van de wat beperkte openingstijden vond ik de heer aan de telefoon een zeer fijne werknemer, begrijpend, oplossings gericht en snel in de behandeling van de vraag/klacht. Helaas ontsnapt deze heer niet aan de bedrijfsprocessen van beide bedrijven. Aangezien de bestelling veel te laat is en dus voor mij niet interessant meer is om aan te nemen, heb ik aangestuurd op het annuleren van de bestelling. Het is helaas wel zo dat je dus klaarblijkelijk moet wachten tot DHL het pakket bezorgd (Joost mag weten wanneer), zodat je later persoonlijk wéér werk moet verrichten om bovengenoemd item te retourneren. Nadat dit eindelijk is afgehandeld kan je je geld terug krijgen. Absoluut klantonvriendelijke bedrijfsprocessen en zeker de laatste keer dat ik hier wat
besteld heb.
AlgemeenWas op zoek naar een Windows 11 Pro licensie voor mijn nieuwe computer. Alternate kwam naar voren al mogelijke verkoper. Besteld (ordernummer 258358847) en was snel binnen gekomen via de brievenbus. Al met al een soepel verlopend proces.
VerzendingOnline besteld. Het was snel binnen en de verpakking was goed.
AlgemeenBetalen kan gewoon via ideal. Betaling snel geregeld en de gegevns kunnen onthouden worden voor een ander keer.
VerzendingHad het product op vrijdag avond gekocht en het kwam zaterdag ochtend al aan.
AlgemeenZeer makkelijker site om te bestellen. Alles zeer duidelijk. Veel keuze en goede uitleg over de producten. Top webshop.
VerzendingAlles netjes verpakt en supersnelle levering. Goed gecommuniceerd via mail.
AlgemeenHet bestellen ging super makkelijk en snel. De producten waren eenvoudig te vinden en duidelijk geprijsd. Betalen verliep zonder problemen en ik kreeg direct een duidelijke bevestiging. Een hele relaxte ervaring!
VerzendingDe levering was razendsnel en precies op tijd. Alles was stevig en netjes verpakt, waardoor de producten in perfecte staat aankwamen. Echt topkwaliteit verzending zonder zorgen!
KlantenserviceDe klantenservice van was werkelijk uitstekend. Ik had per ongeluk de verkeerde fans besteld, maar dit kon ik zonder enig probleem en heel snel omruilen. Het retourproces was duidelijk en eenvoudig, met een handig retourlabel en heldere instructies. Binnen korte tijd had ik de juiste producten in huis. Echt een topservice!
AlgemeenDe Fanatec CSL Elite Pedals V2 bij Alternate besteld. Keurig verpakt en snel geleverd. Goeie (autmatische) updates over de bestelling. Ik zou hier zo weer bestellen.
VerzendingEr zat nog netjes een omdoos om de pedalen, al leek dat standaard voor deze Fanatec producten. Het werd echter netjes en op tijd door DHL geleverd.
AlgemeenOnderdelen gekocht voor een eigen samengesteld systeem, hier heb ik de pc builder van Alternate gebruikt die gemakkelijk werkt en snel inzicht geeft in welke onderdelen compatible zijn.
In dit geval kwam Alternate als beste prijs uit de bus voor de processor en videokaart. Gezien de reputatie van Alternate hier met vertrouwen deze prijzige producten besteld. Daarnaast duidelijke omschrijving bij de producten voor de extra's gamecode bij de videokaart die verzilverd kon worden.
Levering zoals afgesproken en netjes op tijd en in discrete verpakking.
AlgemeenMijn eerste ervaring met een bestelling bij Alternate. Ik heb voor een nieuwe PC build de kast en de SSD's hier besteld. De Lian Li kast was hier als één van de weinige aanbieders al beschikbaar en ook voor een goede prijs. De SSD's heb ik uitgezocht uit het grote assortiment.
Totale order verlipe gemakkelijk, goed aanbod aan alternatieven en de communicatie over de levering verliep goed.
Erg positief over de opbouw van de site en de vergelijk mogelijkheden.
Producten waren goed verpakt en bezorger-proof :-) Communicatie verliep duidelijk en bezorging was zoals in bestelproces aangegeven.
AlgemeenProduct was makkelijk gevonden prijs was goed (jammer van verzendkosten maar nog steeds goedkoper dan alternatieven). bestellen was makkelijk en werd snel geleverd.
AlgemeenIk heb hier de iFixIt toolkit gekocht, een setje met de basistools om een PC en laptop open te halen. Prijs was netjes, verzending snel geregeld en pakketje kwam in goede orde aan.
AlgemeenZeer goede klantenservice eerste post pakket niet ontvangen dit prima en snel opgelost tweede pakket andere dag in huis.
VerzendingArctic freezer 36 zeer goede koeler en ook heel stil veel beter dan intel stock koeler (>10 graden verschil)
KlantenservicePrima in eerste instantie koeler niet gekregen contact gezocht met de klantenservice en alles netje opgelost volgende dag had ik hem in huis en kon ik de machine afbouwen. prima..
AlgemeenUitstekende service en snelle verzending. Het zou een volledig uitstekende ervaring zijn geweest als ik niet onverhoopt een artikel retour hoefde te sturen. Alternate hanteert retourkosten á €5,95 per retour. Helaas had ik de verkeerde case fan besteld voor mijn NZXT AIO, hij paste niet dus dat was pech en zonde van die 6 euro. Verder niks dan lof, alles is snel afgehandeld en als je zeker weet dat je niks terug hoeft te sturen is het een aanrader. Aangezien je altijd wel een vergissing kunt maken bestel ik daarom in vervolg toch ergens anders.
VerzendingVoor 22u besteld, dezelfde dag nog verzonden dus als je op het laatste moment nog iets nodig hebt voor je computer is Alternate.nl een life saver.
KlantenserviceGeen klachten, de retour afhandeling was snel en vlekkeloos. De retour kosten á €5,95 per retour vormen een drempel voor onzinnige retouren en frivole bestellingen maar ik voelde me toch een beetje bestraft. Kan de klantenservice verder niks aan doen.
AlgemeenVoor mijn synology NAS, Synology hardeschijven besteld. Zaterdagmiddag de bestelling gedaan en aangegeven ze te willen ophalen en binnen 3 uur een afhaalcode gehad.
Op zaterdag heeft Alternate de mogelijkheid de bestelling tussen 16:00 en 20:00 uur op te halen in Tholen.
Afhalen was eenvoudig, je kan de QR-code scannen aan de balie en na 5 minuten sta je weer buiten met je spullen. Super service en snelheid!
TIP alleen voor alternate, is vervang de lamp bij de entree, nu leek het wel een disco. En ik snap dat er standaard geen personeel aanwezig is (misschien in de toekomst een robot?), voelt toch een beetje kil aan.
AlgemeenOrder: 258375717
Meerdere producten besteld omdat de prijzen het voordeligst waren bij Alternate. Producten snel geleverd, alles was nieuw en in orde!
Zeer tevreden!
Goed verpakt, track en trace ontvangen en alles snel geleverd.
AlgemeenSnelle levering en lage prijzen. Ik heb laatst een keyboard gekocht bij Alternate en er is eigenlijk niks om over te klagen. De prijs was beter dan andere winkels en het product had zo'n verzending-actie.
VerzendingOmdat het keyboard een actie had was de zending gratis, zelfs als je "zo snel mogelijk" als optie aanklikt. Heel fijn.
AlgemeenIk heb door de jaren heen meerdere items besteld bij Alternate, voorraad en levertijden zijn altijd wat ze beloven. Tot nu toe geen problemen gehad met defecte artikelen.
VerzendingDe levering is altijd goed, op tijd en adequaat ingepakt.
AlgemeenIk bestel regelmatig bij Alternate. Ik moet zeggen dat over het algemeen het hele proces erg goed gaat. Vooral de klantenservice vind ik uitstekend en dat er verzonden wort via DHL (PostNL houd vaak pakketten vast lijkt het to wel 5 werkdagen tegenwoordig hier in de omgeving).
Ook bij problemen met hardware en randapparatuur binnen garantie? Tot nu telkens netjes geholpen. Als ze iets niet hebben en ze weten waar het wel (direct of sneller) verkrijgbaar is? Ze hebben me tot nu telkens netjes doorverwezen.
Goed verpakt en bezorging door DHL is zeer goed. Wat me ook opvalt is dat de maat van de dozen voor verzending zorgvuldig gekozen wordt, waardoor er geen klein artikeltje in een veel te grote doos gaat.
KlantenserviceZie de toelichting met als aanvulling: Met vragen rondom compatibiliteit kun je hier zeker goed terecht, alsmede technische vragen omtrent installatie van hardware.
AlgemeenMakkelijk zoeken wat je nodig hebt.
Duidelijke vermelding van de voorraad.
Lekker snel geleverd en werkt zoals beschreven!
Levering zoals afgesproken, binnen 1 dag binnen en binnen aangegeven tijdslot geleverd.
KlantenserviceGeen contact met de klanten service gehad, dus heb hier helaas geen ervaring mee.
AlgemeenDe bestelling was snel geplaatst en de volgende dag binnen. Het product arriveerde in perfecte staat en ik ben er heel blij mij. Voor herhaling vatbaar!
VerzendingDe levering was de volgende dag al binnen en ik werd netjes op de hoogte gehouden via de mail.