Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAlternate.nl is al jaren een betrouwbare webwinkel, ik bestel al sinds 2016 spullen bij ze en als er staat op voorraad is het meestal de volgende dag in huis.
Let wel, ze berekenen € 5.95 retourkosten.Dit klinkt misschien niet erg klantvriendelijk maar het dwingt mij als klant wel om goed na te denken over welk product ik bestel en dat kan geen kwaad mijns inziens. Het staat duidelijk in de voorwaarden dus het is een afweging die een ieder voor zichzelf moet maken.. Er zijn genoeg alternatieven met hun eigen voor- en nadelen. Ik kies in dit geval voor de betrouwbaarheid en uitstekende service van Alternate.nl.
Ze hebben de website aanpast en tegenwoordig staat er:
"Op voorraad
voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden."
Dus niet meer morgen in huis maar in de meeste gevallen is het dan alsnog de volgende dag in huis.
Dat is mijn ervaring tenminste dus vandaar uitstekend.
Tot nu toe een prettige ervaring. Bij vragen over een bestelling, levering of retourzending krijg ik per ommegaande een reactie en wanneer nodig wordt er een onderzoek ingesteld.
Belangrijker, er wordt altijd gezocht naar een oplossing die voor beide partijen bevredigend is.
AlgemeenDoor een stevige (tijdelijke) prijsdaling een product besteld. Had deze al even op het oog; de aanbieding heeft mij over de streep getrokken voor dit product te kiezen.
Erg netjes geprijsd en was veruit de goedkoopste.
Order-nr. 258369479
Zowel het bestelproces als het verzendproces verliep heel vlot, als voorheen.
AlgemeenHet was eenvoudig om uit diverse componenten een workstation PC samen te stellen met de PC configurator. Grote selectie aan onderdelen.
VerzendingDe verzendopties zijn prima, levering op tijd en netjes verpakt.
AlgemeenKort geleden een gaming PC samengesteld en aangeschaft. Het maken van de configuratie, tussendoor opslaan en wijzigen is supermakkelijk in de online configurator. Op de prijs heb ik niets aan te merken en was gewoon goed. Nog wat rond geklikt of ik bepaalde componenten elders goedkoper kon krijgen maar dat was niet of nauwelijks het geval.
VerzendingMijn bestelling werd snel geleverd en was prima verpakt. De omdoos kwam zonder deuken aan wat het vertrouwen in de levering vergroot.
KlantenserviceHet terugsturen van een verkeerd bestelde component ging heel makkelijk. Wel was ik teleurgesteld dat er een kleine afschrijving had plaatsgevonden op de vergoeding. De verpakking was onbeschadigd en het product ongebruikt.
AlgemeenSnelle levering, scherpe prijs, top product
Besteld bij Alternate en supersnel in huis gehad voor een zeer scherpe prijs. De MikroTik RB5009UG+S+IN router werkt perfect: volledig geruisloos dankzij passieve koeling en haalt moeiteloos de volle 1 Gb/s up- en downstream achter mijn KPN ExperiaBox.
De enorme configuratiemogelijkheden via RouterOS maken dit een ideale router voor wie controle wil over zijn netwerk. Heb direct twee beveiligingszones (LAN en DMZ) kunnen inrichten - precies wat ik nodig had als upgrade van mijn oude Zyxel USG 110.
Alternate blijft mijn go-to shop voor netwerkapparatuur: goede prijs, snelle levering, uitstekend product. Wat wil je nog meer?
Na de levering de volgende werkdag kon ik meteen met de configuratie van de router aan de slag.
AlgemeenBestellen gaat heel makkelijk. Alles verloopt zoals verwacht, prima! Hier hou je een goed gevoel bij over.
VerzendingLekker snel in huis. Verpakking voldoende, bezorger was vriendelijk, TOP!
AlgemeenVaker onderdelen besteld om mijn pc upgrades te kunnen doen. Altijd eenvoudig besteld, snel geleverd en in goede staat ontvangen. Ik bestel hier regelmatig en zal dit ook blijven doen!
VerzendingBestellingen worden snel verzonden na bestelling en ook op tijd geleverd!
AlgemeenEen HP laptop besteld en de levering was super snel. Goed verpakt en dus onbeschadigd aangekomen. Ivm een storing bij Klarna direct aan Alternate betaald maar dat was niet de bedoeling. Wachten op storingsvrije klarna-app. Contact gehad met klantenservice van Alternate en zeer prettig qua medewerker en oplossing binnen een paar minuten.
Prima bedrijf en een aanrader.
Snelle en veilige, onbeschadigde levering. Product was adequaat verpakt en alles goed aangekomen.
KlantenserviceVriendelijke en behulpzame medewerker aan de lijn gehad. Probleempje snel opgelost.
AlgemeenEen nieuwe, dure videokaart gekocht bij Alternate, een partij waar ik al tientallen jaren goede ervaringen mee heb. Ik heb er al vaak besteld, en het gaat eigenlijk altijd vlekkeloos. De service is bovendien uitstekend. Zeker een aanrader. Onder nummer 258354965.
AlgemeenEen muismat besteld die nooit geleverd is door DHL, daarna contact moeten opnemen met Alternate.
VerzendingDHL heeft het pakketje nooit geleverd bij een pakketautomaat op een treinstation en stelde de bezorging letterlijk elke dag uit https://i.imgur.com/jw9mojO.png
Zwaar ontevreden met de DHL bezorger die ons aan het lijntje aan het houden was met het niet bezorgen bij een pakketautomaat ipv zeggen dat ze het pakketje zijn kwijtgeraakt of iets anders er mee deden.
Drie keer met Alternate contact opgenomen en langs de AI chatbot gekomen.
- Na 4 dagen zeiden ze gewoon te verwachten dat ze dat het pakket alsnog geleverd zou worden
- Na 2 weken sinds bestelling stelden ze pas een postonderzoek in, nadat het product alweer teruggestuurd werd.
- Na 3 weken sinds bestelling mailtje teruggekregen dat DHL het pakketje toch nog teruggevonden is en het al teruggestuurd zou worden. Vraagje of ik alsnog het opgestuurd zou willen hebben of mijn geld terug, voor dat laatste gekozen.
Niet zo heel tevreden met de klantenservice dat ik 3x contact op moest nemen en pas na 3 weken mijn geld terugkreeg, omdat het postonderzoek blijkbaar een week lang moest duren.
AlgemeenWebsite is makkelijk te gebruiken met een groot asortiment. Vrienden die vaker PCs bouwen voor werk of hobby raden de site aan, hence waarom ik hier mijn aankoop heb gedaan. Betreffende het bouwen van een nieuwe PC. Alle speceficaties waren duidelijk en het hielp enorm om mijn configuratie te delen met vrienden en collega's om hun mening te verkrijgen.
AlgemeenOpzoek naar een vervangende office muis voor mijn overleden Logitech. Na meerdere reviews moest het een Keychron M7 worden. Deze was bij Alternate op voorraad en de volgende dag in huis. Meteen besteld en netjes op tijd ontvangen.
VerzendingVerzending is exact als vermeldt, duidelijke communicatie met tracking nummer.
AlgemeenAlternate heeft super service. Producten komen altijd snel binnen en zitten netjes verpakt. Ik had een RMA nodig vanwege een defect product en dat is ook probkleemloos opgelost. Ik bestel hier graag!
Algemeenwas al een tijdje aan het kijken voor beter onderhoud aan de tuin dua had een lijstje robotmaaier + verticuteermachine
nu zag ik enkele weken geleden een actie op een verticuteermachine.
deze was erg scherp geprijsd door 70 korting!
meteen gekocht en zeer snel geleverd
zeer snel geleverd, bezorgd binnen het aangegeven tijdvak. dus niks te klagen
AlgemeenGoede duidelijke selectie aan producten, met een robuuste en simpele website die alles voor je bijhoud.
Duidelijk en vriendelijke klantenservice.
Alle producten altijd zorgvuldig verpakt en snel op gestuurd. Niets op aan te merken.
KlantenserviceFantastische hulp bij een defect product. Direct serieus genomen en geen overdreven bewijslast of argwaan.
Alleen is de retourenafdeling misschien iets te druk en duurde het wat langer voor een defect om getest te worden.
Maar dit is enkel een momentopname.
AlgemeenIk was op zoek naar een nieuwe voeding voor mijn computer had al snel de juiste gevonden die precies gaf wat ik nodig had verzending was snel en product zo als verwacht
VerzendingVerzending was snel en goed geregeld en werd geleverd op afgesproken tijd
AlgemeenAlternate is een moderne webshop. as-in gemakkelijk navigeren tot aan de betaalpagina. Ook fijn is dat ze alles aanbieden onder 1 dak, helemaal fijn als je een pc wilt samenstellen.
VerzendingDe volgende dag geleverd , prima time to deliver dus
KlantenserviceRetour aanmelden was even zoeken, maar uiteindelijk duidelijk verhaal met aangeboden label voor verzending. Het ging om een videokaart welke helaas niet compatibel was met mijn eGPU.
AlgemeenVorige maand had ik besloten om voor de allereerstekeer een gaming pc te bouwen. Met behulp van een vriendin kwam ik terecht op de website van Alternate en zag verschillende producten die erg goed in mijn pc konden passen.
Levering was supersnel. Ik had de producten al na één dag gelijk in huis en kon meteen beginnen met het bouwen van mijn pc. Alle producten werken perfect en ik ben er zo blij mee. Alternate is een site waar ik in de toekomst meer gebruik van ga maken.
Levering was snel en netjes verpakt. Alles was zorgvuldig bezorgd.
AlgemeenWij bestellen al jaren bij Alternate.nl onderdelen voor computers. Altijd prima en snelle levering. 1x bleek dat een belangrijk onderdeel van een bestelling een vrij lange levertijd had. De rest konden ze wel sturen maar dat was niet logisch. Zonder dat onderdeel konden we toch niet verder. Ik heb toen geannuleerd en kreeg vrij vlot mijn geld terug. Wat ik wel vreemd vind is dat ik voor een AMD Ryzen 9 5900X van 750 euro toch nog 5 euro verzendskosten moet betalen maar voor een Samsung 980 pro, 2 TB SSD niets. Ook een beeldscherm van 100 euro werd gratis verzonden. Maar goed. Als Alternate niet goed zou zijn zouden wij er niet kopen. Ik schrijf deze review dan wel vanwege de te winnen prijs maar zou dat niet doen als ik niet tevreden was.
VerzendingHeel snel. Binnen een paar dagen en soms 's avonds besteld de volgende dag om half 12 geleverd.
KlantenserviceSnel geld terug zonder gezeur nadat een onderdeel van de bestelling een wel heel lange leverduur had.
AlgemeenVia Tweakers de goedkoopste aanbieder naast andere webshop die een veel te lange verzend termijn had.
VerzendingPrima verpakt, niets op aan te merken. Heel en werkend binnen gekregen.