ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Alternate is al jaren een prima webwinkel met scherpe prijzen. Deze PC was precies wat we zochten!

Snelle levering, track & trace code.

Pakket kwam spoedig aan zonder problemen. Bestelling plaatsen met gebruik van mijn al bestaande account ging gemakkelijk.

Ik had nog verdere vragen over een factuur van een product wat ik bij een stand had gekocht, waarvoor ik de factuur voor zakelijke redenen nodig had. Deze kon ik gemakkelijk via de klantenservice opvragen.

Duidelijke website, grote voorraad aan producten, veelal scherpe prijzen en snelle levering. Indien mogelijk, bestel ik het liefst via deze partij.

Zelfs bij mijn late order nog steeds de volgende dag de bestelling in huis.

een harde schijf besteld , netjes afgeleverd de volgende dag . mogelijkheid om op een post nl locatie te bezorgen om de hoek altijd handig .

prima op tijd de volgende dag zoals vermeld

Het is erg fijn dat er meerdere betalingsmogelijkheden zijn. Betaling verliep duidelijk en snel. Ook handig dat je kan betalen met Afterpay.

Mijn bestelling werd netjes de volgende dag bezorgd zoals was aangegeven. Deze was ook duidelijk te volgen met de track en trace.

De service is goed, duidelijk en redelijk snel. Ook veel te vinden op de website.

Al met al geef ik Alternate.nl een slechte beoordeling, met name doordat de communicatie omtrent garantie zeer moeizaam ging. De reactie van hen is dat het druk is, maar als klant zijnde heb je daar geen boodschap aan. Service naar de klant zal altijd voorop moeten staan, ook als het druk is. Een klant 3 of meer dagen op antwoorden laten wachten kan echt niet.

Als je iets besteld op de webshop dan gaat de bestelling en verzending super easy, verzending is netjes de volgende werkdag.

Communicatie omtrent garantie is zeer slecht, het duurt veel te lang voor er bericht terug wordt gestuurd. Toen er werd gezegd dat de garantie was toegekend duurde het nog 3 dagen voor er een order werd aangemaakt. Nu 2 dagen later is de nieuwe garantie order nog niet verwerkt. Dit kan zeker beter voor een organisatie als Alternate.nl.

Bedankt voor je review.
Wij hebben momenteel met een ongekende drukte te maken waardoor het langer kan duren voordat je een reactie van ons ontvangt dan normaal gesproken. Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij en doen ons uiterste best om onze klanten zo snel als mogelijk verder te kunnen helpen.

Besteld en de volgende dag was het binnen. Het ging om een webcam die nodig was voor mijn werk, dus snelle levering was in dit geval wel handig. Was netjes verpakt.

Besteld en de volgende dag geleverd.Goed verpakt.

ik had vlug gevonden wat ik zocht met de duidelijke omschrijving en een nette prijs

Hij was snel binnen, precies zoals de mail het aangaf en dus niet 5 dagen later oid

Een super bedrijf Ik koop er al jaren mijn computer en elektronica producten en vind het erg fijn dat ze nu ook zoveel tuin spullen verkopen.

Prettige bestelervaring. Er was veel keuze op de website en uiteindelijk gekozen voor een upgrade van CPU, moederbord, geheugen, processorkoeler en een M.2 SSD.

Uitstekend verpakt. Alles netjes in 1 verpakking, goed verpakkingsmateriaal, niet overdreven groot.

Lekker overzichtelijk zoals gewoonlijk. Goeie deals maar niet wat ik nodig had ;)
Goede en super snelle levering.
Betalen was geen probleem, verschillende mogenlijkheden waaren mogelijk.

Zelfde dag nog thuisbezorgd (in de nacht besteld).
Mef beetje bijbetalen was er een avondlevering wat super handig is!
Geen overtollig inpakmateriaal en alles gewoon netjes ingepakt en werkend afgeleverd.

Heel lang niet meer besteld maar koste flink moeite alles werkend te krijgen zoals ander adres. Bleef melden dat ik een type bedrijf moest aangeven. Buiten dat alles goed gegaan.

Vlak voor uiterste tijd besteld en volgende dag netjes thuis.

Waardeloze klantenservice

Voorheen altijd tevreden maar laatste tijd is het ronduit slecht.
Telefonisch slecht tot NIET te bereiken(zogenaamd extra druk en corona blabla, orders zijn snel eruit maar als je klacht hebt zijn ze nergens te bereiken).
Had een usb hub besteld met een kadobon die ik had na eerdere order metfoutieve prijs betaald.
Had er ook een 50 euro verlengsnoer/stekkerdoos bij besteld. Bij levering usb hub geleverd maar de stekkerdoos was een grasmaaier mes(fout geleverd van hun kant).
Mes terug gestuurd maar nu krijg ik geld voor stekkerdoos niet terug maar splitsen ze weer die kado bon in je maag terwijl ik geld daarvoor terug wil.
Mailen duurt lang, bellen week bellen en elke x eruit gegooid omdat t zo druk is,
Eindelijk iemand aan de lijn die je ook niet wilt helpen en maar blijft zeggen geen geld terug maar de bon.

Dit was mijn laatste x bestellen bij Alternate.
(zal vast wel weer standaart reactie komen hier van hun om het zogenaamt goed te praten en je te helpen maar heeft weing zin.

PAS OP MET HIER BESTELLEN. SERVICE IS ) tot ZEER SLECHT.

Zie trouwens ook dat als je ze mails stuurd met klacht of probleem je dagen moet wachten maar ze hebben wel tijd om op alle review sites elke dag te reageren met nutteloze reactie

Klantenservice? dat kennen ze hier niet.
Bellen? je wordt er elke keer uitgegooid omdat t druk is, en als je er door komt met 4 wachtende voor je sta je nog een uur in de wacht en dan krijg je iemand aan de lijn die ook niks mag/kan want constant zijn chef raadplegen waar je weer 10+ in de wacht staat.

Reactie aan alternate.

Hoezo mail ons????? je hebt toch het order nr en mijn gegevens?
Heb al 2x een mail gestuurd van de week, nog steeds geen reactie maar op reviews hier dag erna meteen reactie. hier beetje schijnheilig doen ow t spijt ons blabla maar op mails reageren jullie toch niet

Hi Jur,
Bedankt voor je review.
Wij vinden het erg vervelend dat hier het een en ander mis lijkt te zijn gegaan en hebben daarom eerder aangegeven dat je contact met ons op mag nemen zodat wij na kunnen gaan wat we kunnen betekenen voor je. Hierbij vinden wij het dan ook erg jammer dat je ons geen e-mail gestuurd hebt zodat wij dit wellicht recht kunnen trekken maar een nieuwe review geschreven hebt.

Product besteld via de website. Kreeg netjes een mail met dat het product gereed wordt gemaakt voor verzending en dat de track en trace later op de dag binnen komt. 24uur later nog altijd geen E-mail

Dag erna geprobeerd te bellen om navraag te doen (was aan het werk, moest even in mijn pauzes gebeuren). Heeft mij niets opgeleverd. Je krijgt een antwoord apparaat die aangeeft dat het druk is en dat de lijn wordt verbroken. nutteloos telefoonnummer dus. 4 pogingen op verschillende tijdstippenmomenten vd dag. Maar helaas niks.

Dus vanmorgen een E-mail gestuurd met de vraag waar mijn bestelling blijft!? Krijg ik een reactie terug dat er een voorraad verschil blijkt te zijn en dat mijn product (Corsair VOID PRO RGB USB Premium Gaming Headset) er niet meer is. En of ik een ander product wil (die overgins 2x zo duur is). Ik stond echt stomverbaasd te lezen.... eerst laten ze niks van zich horen wanneer de fout bij hun is (kan gebeuren dacht ik eerst)....vervolgens onbereikbaar telefonisch. En uiteindelijk een vervangend product wat qua uiterlijk lijkt op wat ik besteld heb, maar een prijs die 2x hoger is is ABSURD!

Dus, ik ga heeeel gauw terug naar Megekko en Azerty.

Nu zou je denken waarom dit negatieve verhaal...!? Nou ik ben thuiis van werk en kijk op Alternate nl en zie dat de headset nog altijd op voorraad is op hun website. Dus in mijn ogen is dat bedrog. Je voorraad express op 1 laten staan, vervolgens bij bestelling de klant de optie bieden om product dag erna te ontvangen. En vervolgens afwachten of de klant contact opneemt, zoja, dan krijg je een verhaal dat de voorraad niet klopt en het hun spijt. En of je dan maar een duurder alternatief wilt!?. Of ze liegen tegen mij!? Geen idee, hoe dan ook een slechte en wantrouwen wekkende ervaring. Ik werk al 18jaar als verkoper, dit is echt ongekend voor mij en een absolute No-Go

Product nooit ontvangen, na het vreemde verhaal van hun klantenservice heb ik besloten mijn geld terug te vragen. Ik betaal liever meer(bij een concurent) dan valse beloften ontvangen.

stomweg telefonisch onbereikbaar. Als ze te druk zijn wordt er niet eens een wachtrij of terugbel actie aangemaakt.(we leven toch echt in 2020 alternate!) Per e-mail reageren ze snel (compliment!!!), echter ze komen niet met een degelijk aanbod of alternatief.

Beste,
Wij vinden het erg jammer dat deze ervaring op een verkeerde manier is overgekomen wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn. Tot onze spijt kan het gebeuren dat er wegens een voorraad verschil het product niet meer op voorraad is waarbij wij met een alternatief komen, hierbij met een prijsverschil. Wij vinden het dan ook erg vreemd dat hierbij het product inmiddels, gezien je verhaal, weer op voorraad lijkt te zijn. Zou je ons een e-mail willen sturen naar klantenservice@alternate.nl met het ordernummer of desbetreffende product zodat wij na kunnen gaan wat hier mis is gegaan?

Onze oprechte excuses voor het ongemak.

ik had door Alternate mijn pc in elkaar laten zetten, toen ik de pc binnenkreeg maakte de pomp van mijn waterkoeling heel veel geluid. na een tijd toch besloten om de pc terug te sturen voor reparatie. na een enige tijd mijn pc terug ontvangen, maar er was een lek ontstaan in de cooling. mijn m.2 ssd vervangen. top. maar toch bleef het geluid aanwezig. besloten om toch maar voor luchtkoeling te gaan en het zelf maar op te lossen. toen ik de waterkoeling van het systeem had ontkoppelt kwam ik tot de conclusie dat er nog een veiligheidssticker op het koperen gedeelte zat. en daar de cool pasta op gedaan. wat amateuristisch.

nadat ik zelf mijn pc weer geassembleerd had kwam ik tot den conclusie dat er ook waterschade zat in mijn moederbord. weer alles eruit gehaald en moederbord opgestuurd. kreeg maar geen status updates en duurde 3 maanden voordat ik hem terugkreeg. geprobeerd te bellen een aantal keer. werd opgehangen 'omdat het te druk was' aantal mailtjes gestuurd nog steeds geen reactie. toen ik hem terug kreeg was er na 3 maanden HELEMAAL NIKS gerepareerd. en kreeg een mail dat ik zelf maar met de cooler fabrikant het allemaal zelf mag regelen.

De klantenservice, hun producten en de assemblage's zijn waardeloos!

Ik wil gewoon dat dit bedrijf voor mij aan de slag gaat om mij reparatie of geld terug te claimen. daarvoor koop ik het toch bij jullie?

Bedankt voor je review.
Wat vervelend te moeten vernemen dat deze PC zoveel problemen lijkt te vertonen wat wij natuurlijk graag nakijken voor je. Zou je ons een e-mail willen sturen naar klachten@alternate.nl met het ordernummer en de klacht zodat wij na kunnen gaan wat wij nog voor je kunnen betekenen?

Ik heb via de website een pc samengesteld en ervoor gekozen om die door Alternate te laten assembleren. Toen hij geleverd werd, stopte ik de stekker in het stopcontact... niks, nada... Ik heb alle bekabeling nagekeken, maar blijkbaar werkt de voeding niet. Jammer, maar bij een levering kan iets misgaan. Ik heb gebeld en de pc retour gestuurd. Ze zouden er spoed van maken, en ik verwachtte dus het apparaat eigenlijk wel met twee of drie dagen terug. Maar nee.
Na een paar dagen gebeld. Er was niets bekend van spoed. Bovendien werd gemeld dat reparaties twee tot vier weken kunnen duren.
Huh? Dit is toch geen reparatie? Ik heb een nieuw apparaat besteld!! Ik betaal toch geen 1700 euro voor een gerepareerde pc???
Inmiddels zijn we een week verder. Mailen helpt niet. Via twitter wordt me gemeld dat er aan gewerkt wordt....
Volgens mij kan ik sneller een hele nieuwe order plaatsen, dan heb ik de boel over een paar dagen in huis. Nu staat mijn nieuwe pc daar in een hoek te wachten tot hij aan de beurt is....

Wees creatief. Volgens mij win je een boel tijd als je bij een levering waar iets mee mis is, gewoon eerst nieuwe onderdelen uit het rek pakt en de klant tevreden stelt met een werkend apparaat. Daarna kun je met minder druk op de ketel de niet-werkende pc bekijken.

Levering was netjes, en op tijd. Alleen jammer dat er een niet-werkende pc in de doos bleek te zitten.

Slechte bereikbaarheid. Geen antwoord op emails. Een min of meer standaard beleefd zoethoudertje via twitter...

Kijk, dat Alternate overloopt en dat blijkbaar door extreme drukte niet de gewenste service kan verlenen, dat kan. Daar heb ik begrip voor.
Waar ik geen begrip voor heb, is dat ik niet op de hoogte gehouden wordt. Stuur geregeld een update, of laat klanten meekijken in het ticketsysteem. Maak het gemakkelijker voor klanten om te weten wat de status is.

UPDATE na de reactie: Moet ik nog steeds beleefd blijven? Dit is toch uitermate klant-onvriendelijk? Ik vertel hier dat emails niet worden beantwoord, en wat is de reactie: stuur een email... !!!
Lieve mensen, jullie hebben een product geleverd dat niet werkt. Het moet niet nodig zijn dat ik daarmee achteraan in de rij moet gaan staan bij de service-afdeling. Ik kan me niet voorstellen dat jullie dat niet per omgaande willen herstellen.

Bedankt voor je review.
Erg vervelend te moeten vernemen dat je deze ervaring opgedaan hebt wat wij natuurlijk graag oplossen voor je. Al onze systemen werken wij op volgorde af zodat onze klanten daarbij op zijn of haar beurt geholpen kunnen worden. Een systeem die met spoed aangemeld is krijgt natuurlijk bij hoge uitzondering wel voorrang, hierbij moet het defect wel vastgesteld worden voordat wij je verder kunnen helpen. Wanneer je ons een e-mail stuurt zullen wij de status voor je nagaan en je hier zo snel als mogelijk mee verder helpen.

Onze excuses voor het ongemak.

Ik heb bij Alternate een NAS + schijven specifiek gemaakt voor NAS-configuratie besteld (WD Red). Nadat ik las dat deze schijven eigenlijk totaal niet geschikt voor RAID-configuraties zijn, heb ik geprobeerd om contact op te nemen om een oplossing te vinden (bijv. een nalevering van andere type schijven), nog voordat de pakkettendienst komt opdraven. Nou, hier heb je veel geduld voor nodig. 10 keer werd de verbinding verbroken, en nu zit ik al een uur in de wacht en de wachtrij wordt gewoon niet korter.
Uiteindelijk wel een vriendelijke medewerker aan de lijn gekregen waarmee we de beste optie hebben kunnen bepalen.
Al met al een matige ervaring.

Zoals gezegd, de klantenservice is bijzonder slecht bereikbaar. Eerst meerdere malen de verbinding verbroken, en daarna een uur van mijn belbundel verspeeld in de wachtrij. Erg jammer.

Beste,
Vanwege de ongekende drukte kunnen wij momenteel niet de service bieden die je van ons gewend bent. Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij en werken met man en macht en doen ons uiterste best om iedereen zo snel als mogelijk verder te helpen. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Wacht gewoon met bestellen totdat de Corona crisis echt voorbij. Alternate heeft het nu momenteel ongekend te druk.

Ik bestelde een 27" game monitor en een DP kabel. De kabel werd geleverd door DHL. De 27" lijkt kwijt te zijn. Ik heb een tracking code maar DHL wacht nog steeds op de zending. Snelle levering van wel heeel erg dure DP kabel.

Klacht per mail gestuurd: geen reactie. Gebeld naar helpdesk: na bandje wordt de verbinding meteen verbroken.

Bedankt voor je review.
Erg vervelend dat je pakket kwijt lijkt te zijn geraakt bij de bezorgdienst, hier helpen wij je natuurlijk graag mee verder. Wanneer je ons een e-mail naar klantenservice@alternate.nl hebt gestuurd zullen wij dit zo snel als mogelijk in behandeling nemen voor je. Tot onze spijt duurt dit momenteel wat langer dan normaal gesproken gezien de ongekende drukte.

Correcte product specificaties en voorraad informatie. De harddisks werken ook naar behoren, dus verder geen oordeel over retouren of klachten.

Producten (harddisks) zouden op voorraad zijn en werden inderdaad de volgende dag door PostNL afgeleverd in een compacte en zeer stoot bestendige verpakking.

Ik heb een product binnengekregen dat niet voldeed aan de specificaties op de site. En Jezus, wat een geduld moet je hebben om een antwoord te krijgen van alternate. Heb nog nooit zo’n negatieve ervaring gehad met een webshop.

Ten eerste: de telefonische klantenservice is gewoon onbereikbaar. Deze ben ik over een periode van 3 weken proberen te bereiken, waarbij ik steeds “het is op dit moment erg druk. De verbinding wordt nu verbroken” te horen kreeg. Ik heb ook per mail contact proberen op te nemen, waar ik pas na 3 weken reactie op heb gekregen. Waar ze wel het snelst op reageren, is op Instagram, geloof het wel of niet maar dit is echt waar, maar daar schiet je ook helaas niks mee op omdat je alsnog wordt verwezen naar de mail. Vandaag (6 juli 2020) wordt mijn product pas opgehaald door PostNL. Dit is meer dan een maand vanaf mijn bestel datum!! In het kort: nooit meer alternate.

Bedankt voor je review.
Ontzettend vervelend dat je deze ervaring hebt opgedaan, onze excuses hiervoor. Vanwege de ongekende drukte duurt het momenteel tot onze spijt langer voordat je een reactie van ons ontvangt dan normaal gesproken. Wij hebben onze telefonische wachtrij ingekort zodat onze klanten niet te lang in de wacht hoeven te staan, helaas zal hierdoor de verbinding bij te veel wachters automatisch verbroken worden. Wij hopen dat deze bestelling zo snel als mogelijk bij je afgeleverd word zodat je hier alsnog plezier van kunt ervaren.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl