ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Een M.2 SSD besteld. De bestelling en betaling verliepen soepel. Levering vond plaats binnen opgegeven termijn. Geen gebruik hoeven maken van de klantenservice, daarom ook geen beoordeling achtergelaten.

Het product was prima verpakt. Netjes beschermd, geen klachten.

Het besteltraject, betalen, en alles wat hier volledig geautomatiseerd omheen hangt werkt prima. Naar mijn idee gaat dit allemaal vlot genoeg, werkt prettig en ook heb ik nooit slechte ervaringen gehad met de verpakkingen/onjuiste producten en dat soort dergelijken.

Altijd bestellen, volgende dag in huis. Verpakking prima, geen gezeur mee iig..

Dit is waar ik de review voor schrijf. Ik heb onlangs een RX5700XT voor de tweede keer RMA gestuurd. De eerste keer was de afhandeling okay, (duurde een week of 6) maar heb wel zelf moeten trekken omdat ik maar niets hoorde.

De tweede RMA was echt helemaal drama. 18-11-2020 hebben ze mijn kaart ontvangen en getest. Hierna hebben ze deze opgestuurd naar de fabrikant.

Na een aantal weken eens gebeld, maar het is onmogelijk om Alternate aan de telefoon te krijgen. Als je ze dan een keer aan de telefoon krijgt kunnen ze je ook niet verder helpen. Antwoord geven op de vraag wanneer de kaart afgestuurd is naar de fabrikant kunnen ze niet, en ze weten al helemaal niet wanneer deze weer retour komt van de fabrikant.

08-01-2021 dacht ik nog maar eens te bellen, en verrek, de kaart was terug van de leverancier! Belofte werd gemaakt dat het aankoopbedrag binnen de volgende week teruggestort werd op mijn rekening en dan zou het traject afgehandeld zijn. Uiteraard heb ik nooit een creditnota ontvangen, en tot op de dag van vandaag nog geen geld gezien.

Na veelvuldig bellen, (9 van de 10x kom je er niet doorheen namelijk) werd mij verteld dat 'er wat mis was gegaan' in het proces en dat ze het er nu met spoed doorheen gingen drukken.

Productjes tot een euro of 40 zal ik overwegen als ze veel goedkoper zijn dan de concullega's, maar voor het duurdere werk ga ik toch liever naar een bedrijf waar de aftersales wél goed geregeld is.

Alternate, over-promise and under-deliver. Voor mij niet weer!

Beste,
Bedankt voor jouw feedback, jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service… We appreciëren jouw ervaring en nemen deze mee voor in de toekomst. Onze excuses voor enig ongemak en wij hopen je wederom in de toekomst van dienst te mogen zijn.

Al 10 jaar klant bij Alternate en regelmatig zaken aangeschafd. Bijna altijd naar volle tevredenheid. Deze PC case was zoals gewoonlijk ook prima en prijs was redelijk en binnen NL het goedkoopst.

Verzending had wat vertraging en was helaas niet gratis. Maar goed zo'n enorme bak verzenden kost natuurlijk aardig wat geld. Er zat een deuk in de doos maar aan de binnenkant was niets beschadigd.

Helaas probleem met een zijpaneel wat klemde en een defect had. Hiervoor gebeld. Alternate vroeg om foto's en informatie en zal het probleem onder garantie onderzoeken. Hopelijk wordt dit goed opgelost, zal review updaten wanneer er meer bekend is.

update: In navolging van mijn service melding is er een spare part besteld door Alternate en deze wordt naar verwachting in februari geleverd door Alternate/Fractal. Bedankt voor de goede service Alternate!

Bedankt voor jouw feedback, Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over de afhandeling.. Normaal gezien sta je wel al in contact met de klantendienst over dit probleem. Zou je ons een e-mail willen sturen naar feedback@alternate.nl met het ordernummer? Via deze weg zullen wij de status van je bestelling nagaan.

Onduidelijke status van mijn bestelling (overall “ wordt verwerkt” maar bij het enige product dat ik heb besteld staat:” geannuleerd”. Na de verwachte leveringstijd dus even met de klantenservice bellen om bij herhaling te horen dat ze het druk hebben en dus de verbinding verbroken wordt. (Overigens is het product nog steeds binnen 4-8 leverbaar).

Meerdere dagen op verschillende tijden gebeld met het zelfde resultaat: we Hebben het druk dus verbreken wij de verbinding.

Bedankt voor jouw feedback Savu! Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service… Zou je ons je ordernummer kunnen doorsturen naar eedback@alternate.nl alsjeblieft? Dan kijken we snel mogelijk na wat er juist is fout gelopen! Alvast heel erg bedankt.

Slecht duure producten niet normaal
en hun website mag ook wel een update gebruiken
ziet er vreselijk uiT SCHAAM JE KAPOT!!!

Duurde 8 weken voordat het binnen kwam niet normaal
als je slim bent bestel je niet niks

gewoon een wordt {KUT} lekker te eten tijdens het bellen

Beste,
Wij begrijpen goed dat je hierover gefrustreerd bent gezien je lang hebt moeten wachten op een bestelling. Wanneer producten niet meer op voorraad zijn kunnen wij deze jammer genoeg ook niet uitleveren. Je geeft aan dat er tijdens het bellen gegeten werd, hierbij zijn wij dan ook erg benieuwd wie je hebt mogen spreken, zodat wij dat na kunnen kijken. Zou je een e-mail willen sturen naar feedback@alternate.nl

Koop hier maar niet waardeloos bah bah bah een grote scam
schaam je kapot ALTERNATE

nou makkelijk antwoord niks wordt verzonden
om dat ze oplichten

nemen niet op moest een uur in de watch niet normaal

Bedankt voor je review.
Wij doen ons uiterste best om onze klanten zo goed als mogelijk verder te kunnen helpen en zijn daarom erg benieuwd waardoor je deze ervaring opgedaan hebt. Zou je ons een e-mail willen sturen naar feedback@alternate.nl met een eventueel ordernummer? Wij willen dit natuurlijk graag oplossen voor je zodat je alsnog een prettig gevoel aan jouw bestelling overhoudt.

Na maanden eindelijk de 3080 binnen te hebben houdt deze er na een goede week al mee op. Ik denk even contact zoeken met de klantenservice, opsturen en afwachten. Dat was lang wachten, Ik pas deze review aan gedurende het proces.

Dinsdag 05-01-2021 mail naar servicedesk.

Vrijdag 08-01-2021 reactie van de servicedesk, mijn videokaart op de post richting Alternate.

Dinsdag 12-01-2021 videokaart bezorgd bij Alternate, tevens bericht ontvangen dat ik nog een mail krijg wanneer deze in behandeling genomen wordt. Hier wacht ik nu op (het is inmiddels alweer 15-1, 10 dagen sinds de eerste mail)

Ik heb lang moeten wachten op een reactie van de klantenservice omtrent een 3080 welke na een goede week al niet meer werkte. Daar zit ik dan met mijn computer zonder videokaart en genegeerd. Schijnbaar is de klantenservice te klein voor het klantenbestand, het excuus is drukte.

Bedankt voor je bericht.
Dit is natuurlijk niet wat je wilt na een tijd wachten op deze kaart. Momenteel is het ongekend druk waardoor het langer kan duren voordat je een reactie van onze klantenservice ontvangt, onze excuses hiervoor. Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij en werken met man en macht om al onze klanten zo snel als mogelijk verder te kunnen helpen. Hierbij zullen wij dan ook ons uiterste best doen om dit zo snel als mogelijk voor jou op te pakken!

Bestelling zou eerst over twee dagen verstuurd worden. Vervolgens werd het een week. Toen twee weken. Daarna verdween de gehele bestelling plotseling uit mijn account. Nog nooit zo'n slechte service meegemaakt. Normaal schrijf ik nooit reviews, maar nu voel ik me bijna verplicht. De order zelf is nog steeds niet binnen.

Eerst emails verstuurd, pas drie dagen later reactie. Toen geprobeerd te bellen, na een uur in de rij te hebben gestaan verteld dat men niks voor mij kan betekenen.

Bedankt voor je review.
Wanneer bestellingen uitgesteld worden zijn in de meeste gevallen de onderdelen jammer genoeg niet leverbaar waardoor wij deze niet naar je toe kunnen sturen, wat natuurlijk erg vervelend is. Wat daarbij natuurlijk wel vreemd is is dat je deze bestelling in het klantaccount niet terug kunt vinden. Wanneer je twijfelt over de toelichting van onze klantenservice willen wij je vragen om een e-mail naar feedback@alternate.nl te sturen zodat wij dit nogmaals voor je na kunnen kijken.

Ik heb het product snel kunnen vinden, snel kunnen bestellen. Benodigde informatie was aanwezig en overzichtelijk. Alternate had verre weg de beste prijzen en deed qua levering (communicatie, snelheid en kwaliteit) niet onder aan de duurdere winkels. Al met al ben ik zeer tevreden.

Ondanks dat de levering te laat was geef ik alternate.nl 5 sterren. Het feit dat ze te laat waren had namelijk te maken met een terugroep actie vanuit MSI zelf om de kwaliteit van het product te waarborgen.
Alternate heeft mij goed ingelicht over het feit dat het terug werd geroepen en het moment dat zij zeker wisten dat het product verzonden kon worden naar mij. Ik heb het product helemaal goed ontvangen.

Ik ben goed ingelicht over het proces dat mijn product (RTX 3080 SUPRIM X van MSI) doorliep. Vragen werden goed en snel beantwoord. Ze hebben een tool beschikbaar gesteld zodat je kon zien hoeveelste je in de rij was voor je product omdat de 3080 reeks van Nvidia slecht leverbaar was (bij alle winkels).
Toen ik om mijn extra Nvidia NOW en COD code vroeg ontving ik deze snel inc benodigde informatie om het te activeren.

Het bestelproces verloopt relatief eenvoudig en je krijgt snel een bevestiging van het bestelde artikel.

Ik heb na de bestelling niks meer gehoord over de eventuele verzending en tot op heden nog niks ontvangen. Je wordt tussentijds niet op de hoogte gehouden.

Ik heb op 28-12 een Ipad 2020 besteld en daarbij staat een levertijd van max 8 dagen. Ik heb verder niks meer vernomen en de klantenservice is al dagen de gehele dag niet bereikbaar en via de mail wordt niet gereageerd. Als ik nu kijk bij mijn orderstatus is de ineens bestelling geannuleerd. Daar heb ik geen bericht over ontvangen en ook het geld is niet teruggestort.
7-1: inmiddels weer een dag verder. Nog steeds geen reactie. Telefonisch onbereikbaar....

Beste,
Vanwege de ongekende drukte hebben wij onze telefonische wachtrij ingekort zodat onze klanten niet te lang in de wacht hoeven te staan. Helaas zal hierdoor de verbinding automatisch verbroken worden. Wij werken met man en macht en doen ons uiterste best om iedereen zo snel als mogelijk te woord te staan. Jouw e-mail zal uiteraard zo snel als mogelijk in beslag genomen worden!

wat een duure website wil een razer seiren elite kopen kost 200
ben je niet goed om dat zo duur te maken
Wees gewaarschuwd koop hier maar niet
want op andere website's als bol.com kan je veel
goedkoper krijgen

Klantenservice Belachelijk iemand zat gewoon te eten
en te praten schaam je kapot

Beste,
Erg jammer te moeten vernemen dat je dat op deze manier ervaart. Op onze website hanteren wij dagprijzen waardoor deze voortdurend kunnen fluctueren. Daarbij hanteren wij geen laagste prijsgarantie waardoor het eventueel op een andere website goedkoper kan zijn.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Juiste producten, redelijke prijs (met in dit geval een leuke korting) voor goede producten. Verzending echter wel spectaculair, 8u 's ochtends besteld met een verwachting van "ach dat zal morgen wel komen", neehoor, om half 8 diezelfde avond stond er een meneer aan de deur met mijn pakketje.

Zelfde dag nog geleverd terwijl dat niet verwacht werd.

Wat een slecht site wil een msi aegis ti5 kopen staat er
pre order om lekker geld alvast binnen te krijgen
hebben geen eens een afbeelding er bij gedaan
KOOP hier niet echt Super slecht

en de klantenservice is echt Waardeloos reageren
heel vreemd en raar

Beste,

Bedankt voor je review. Het spijt ons dat je deze situatie bent tegengekomen, dit had inderdaad beter moeten gaan. Wij weten niet precies wat er is gebeurd tijdens het bestellen. Wij bieden inderdaad de mogelijkheid om het product te bestellen als pre-order. Je bestelling word dan bij het op voorraad komen van het bestelde product met voorrang behandeld tijdens het verwerken. Zo ben je altijd verzekerd van de snelst mogelijke levering. Onze excuses voor enig ongemak en wij hopen je wederom in de toekomst van dienst te mogen zijn.

Bestelling geplaatst op 20 december, aangenomen door PostNL op de 22e. Helemaal prima, gezien de kerstdrukte.

De Track & Trace van PostNL staat sinds 24 december vast op "Bezorger is onderweg". U snapt dat ik me inmiddels grote zorgen begin te maken om de bezorger (en mijn pakketje).

[update] Pakje viel 5 jan alsnog op de mat.

Op e-mails wordt niet gereageerd, telefonisch zijn ze niet bereikbaar wegens de drukte.

[update] 4 jan eindelijk telefonisch contact na 30 minuten wachten.

[update] Pakje viel 5 jan alsnog op de mat. Alternate moet nog verbeteren m.b.t. de klantenservice (en dan vooral via e-mail). (Al kan je natuurlijk de grote drukte / thuiswerkend personeel / Covid als verzachtende omstandigheden zien)

Bedankt voor je review.

Wij betreuren het te moeten vernemen dat je onze service op deze manier ervaren hebt wat absoluut niet onze intentie is gezien wij onze klanten zo snel en goed als mogelijk willen voorzien van hun aankoop. Het is momenteel ongekend druk waardoor het wat langer kan duren voordat je een reactie van ons ontvangt dan gewenst. Je bent inmiddels telefonisch verder geholpen door een van onze collega's en hopen dat hiermee het probleem verholpen is.

Onze oprechte excuses voor de vertraagde reactie.

Op 16 december een 850 watt Corsair PSU besteld. Goed verpakt en volgende dag binnen (via DHL). Prima.

Goed verpakt en volgende dag binnen (via DHL). Prima.

Slechte service, ze nemen geen telefoon op, ze reageren niet op mail, item die op voorraad was, na het bestellen ineens niet meer leverbaar. Laatste keer dat ik bestelde was ook al matig met klanten service. Ik heb mijn bestelling geannuleerd. Kortom laatste keer dat ik hier bestel.

Ook al is het druk, een reactie moet je altijd kunnen geven.

Beste Elmer,
Bedankt voor je review. Wij vinden het erg jammer te moeten vernemen dat je deze vervelende ervaring opgedaan hebt. Het klopt inderdaad dat de bestelling pas zal worden uitgeleverd wanneer alle onderdelen op voorraad zijn, excuses hiervoor! Je bent inmiddels per mail verder geholpen door een van onze collega's en hopen dat hiermee het probleem verholpen is.

Onze oprechte excuses voor de vertraagde reactie.

Product gekocht, snelle verzending.
Duidelijke website.
Product is goed verpakt.

Ik snap sommige negatieve reacties niet zo.
Ik koop hier al lang hardware, en nooit problemen gehad en of ze worden netjes opgelost.

Goed verpakt met opvulling.
De éne keer met DHL en de andere keer met PostNL.
Niks op aan te merken.

Via de telefoon zijn ze over het algemeen wat moeilijker bereikbaar.
Via de chat zijn ze binnen een minuut bereikbaar.
Als er een probleem is wordt dit netjes opgelost... niks op aan te merken.

Bestelling gedaan voor een artikel dat volgens de webshop aanwezig was, kreeg pas de opvolgende dag te horen dat het artikel niet leverbaar is. Zeer vervelend want het ging om een essentieel artikel dat nodig was voor een filmproductie welke nu uitgesteld zal moeten worden.

Was niet te leveren, ondanks de webshop vermelding dat dat wel het geval was.

Contact gehad met de klantenservice, na een lange tijd in de wacht gezeten te hebben en daarvoor zelfs een aantal keer Alternate die de verbinding verbrak (zal wel door de kerstdrukte komen, maar dan alsnog, niet een probleem van de klant.) Vriendelijke dame aan de telefoon, maar kon niets voor mij betekenen. Kon me ook niet vertellen hoe lang het zou duren tot de volgende levering.

Beste,

Bedankt voor je review. Het spijt ons te vernemen dat je in deze situatie terecht bent gekomen, onze excuses daarvoor! Kun je je ordernummer toesturen via feedback@alternate.nl zodat we kunnen nagaan waar dit precies mis is gegaan.

Besteld bij Alternate omdat bezorgtijd 1 a 2 dagen zou zijn. Geen bericht maar ik ga zelf kijken, ik wil me product wel graag hebben. Ja, op! Laten niets weten. Waardeloze kl*te zaak. En ze beantwoorden de telefoon niet.
Kortom, slecht afgehandeld en gesjoemel met de voorraadstatus op de website.

Er wordt dus helemaal niet geleverd terwijl de website tijdens kopen wel voorraad aan geeft.

De hele middag geprobeerd te bellen maar er wordt telkens opgehangen, ze hebben het druk. Gaan ze failliet? Na bericht van Alternate op mijn review blijkt dat ze wel slechte reviews in de gaten kunnen houden maar geen tijd voor mij hebben. Live chat is overigens nergens te vinden.

Beste,
Wat jammer dat je onze service en daarbij ons bedrijf op deze manier omschrijft, wij betreuren dit dan ook enorm. Wellicht is het je ontgaan maar vanwege de ongekende drukte kunnen bestellingen bij zowel ons als de bezorgdienst vertraging oplopen. Wij kijken natuurlijk graag voor je na wat er aan de hand is zodat dit opgelost kan worden. Je hebt ons telefonisch niet te pakken gekregen, heb je dit al per e-mail, onze live chat of social media geprobeerd? Wij zullen dit dan ook zo snel als mogelijk voor je in behandeling nemen.

Ik heb nu meer dan 20x hardware besteld bij Alternate en alles is heel soepel en netjes afgehandeld. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden via de mail.

Meerdere keren telefonisch contact gehad met klantenservice en ook hier wordt alles netjes en snel afgehandeld.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl