Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenUitgebreide webshop met veel voorraad producten en concurrerende prijzen. Ik heb hier al vaker besteld en komt altijd keurig in orde. Je kan hier met een gerust hart bestellen.
Betreft ordernummer 257997437
Levering conform afspraak. In mijn geval werd het zelfs een dag sneller geleverd dan aangegeven.
AlgemeenHelaas ben ik helemaal niet te spreken over alternate, bestellen en betalen ging prima. Complete computer samengesteld 4000 euro.
Toen ik hem ontving kwam ik er al snel achter dat deze slecht was gemaakt, verschillende drivers waren niet aanwezig of waren gewoon de verkeerde drivers, ook de hardware deden verschillende apparaten het gewoon niet van ventilatoren t/m pci kaart die niet werkte. Ook het kabelmanagement was er gewoon ingepropt terwijl ik speciaal daarvoor een kast het gekozen waar dat echt heel netjes in kon worden weggewerkt.
En natuurlijk ging er iets stuk, de pomp van AIO ging stuk en kwam ik bij de klantenservice uit, dit was en is gewoon een hel. Geen reacties op mail hele late reacties op mail 40 ticketnummers waardoor ze zelf niet eens meer weten waar het precies over gaat ( ik ook niet heb geen idee meer waar ik op moet reageren) en ondertussen is mijn garantie artikel nog steeds niet ontvangen.
Inmiddels bij megekko een nieuwe AIO besteld volgende dag ontvangen s'avonds weer aan het gamen, had even hulp nodig met het aansluiten klanten service van megekko heeft meteen meegekeken en geholpen.
Alternate heb ik opgegeven wat een ellende.
KlantenserviceZie hierboven, daar staat alles in wat ik kwijt wilde over Alternate. Ik ga hier echt nooit meer naartoe. De klantenservice is een grote ellende, ze kunnen het woord service wel weg laten.
AlgemeenIn het verleden al vaker bij Alternate besteld, nu met Black Friday een GPU besteld. Geen opmerkingen, alles verliep soepel en was overzichtelijk via mail.
VerzendingVlot en op tijd verzonden en overzichtelijk via mail track & trace op hoogte versteld. Eenmaal volgende dag aangenomen was het keurig verpakt, in stevige doos met het product opgevuld met papier.
AlgemeenAlternate is een prima online winkel, ze hebben vaak scherpe prijzen, en zeer snelle verzending. Heb al vaker hier gekocht.
VerzendingHeb wat bordspellen en computerapparatuur hier gekocht. Levering was verrassend snel (minder dan 24 uur).
AlgemeenVia de Black Friday deals een mooie aanbieding kunnen krijgen voor een Xbox Series X die de volgende dag in perfecte staat bezorgd werd.
De enige reden dat ik 4 ipv 5 sterren geef, is omdat ik de optie om mezelf te registreren niet kon vinden tijdens het bestelproces.
Tegen de verwachtingen in, werd de Xbox de dag na bestelling geleverd. Dat ik daar sceptisch over was heeft echter meer te maken met de regelmatig verdwijnende pakjes bij DHL dan met Alternate.
AlgemeenVia Tweakers Pricewatch terecht gekomen bij Alternate (nieuwe klant).
De volgende duidelijk overzichtelijke aspecten hebben mij overgehaald hier te bestellen:
- netjes vermeld dat er een gamecode bij zou zitten (in tegenstelling tot andere een webshop uit de pricewatchlijst waar ik eerder besteld heb).
- correcte voorraadvermelding / levertijd verwachting
- productspecificaties, waaronder stroomverzorging.
- producten vindbaar op artikelnummer en EAN.
Onverwacht snelle levering, al helemaal tijdens de "black friday deals".
Alternate heeft het voor elkaar gekregen mijn zaterdagmiddag bestelling op zondag al in huis te hebben, terwijl een andere webshop waarvan een pakket op vrijdag via dezelfde transportdienst is verzonden, maandag "pas" binnen is gekomen.
AlgemeenIk was op zoek naar een Slimme Thermosstaat en dankzij de behulpzame Tweakers die ik zo her en der spreek kwam ik er op uit dat ik Anna wou hebben van Plugwise. Na wat wikken en wegen besloot ik bij Alternate de thermostaat aan te schaffen omdat deze veruit de goedkoopste aanbieding had voor Anna.
En met een middagje peuteren en pielen heb ik nu een goed werkende slimmme thermostaat voor mijn Home Assistant met dank aan Tweakers en Alternate voor de scherpste prijs.
Binnen een dag werd Anna dan ook bij mij bezorgd ! Gelukkig! Want oorspronkelijk leek Anna een beetje later te komen. Gelukkig kwam zij op zaterdag alsnog met de PostNL aan. En heel goed verpakt in een stevige omdoos die perfect was ingepakt. Alle onderdelen van Anna zaten er in.
AlgemeenEen zeer snelle levering, 24-11 besteld 25-11 in huis ook gemakkelijk te bestellen en een overzichtelijke site
Verzendingde levering was sneller dan ik verwacht had maar ja dat is natuurlijk geen probleem, pakketje kwam ook goed verpakt zonder enige schade binnen
AlgemeenNiet mijn voorkeur ls webshop maar zeker de meest vertrouwbaren webshop.
Verzenden is altijd snel en de keuzes van betaalmethodes is zeker goed.
Ze sturen het altijd snel op en verpakken het altijd zeer goed. Zeker niks om over te klagen
AlgemeenIk heb vorige week een aantal PC onderdelen besteld bij Alternate, deze zijn snel en goed geleverd, zonder problemen.
Top, zoals altijd.
verzending was prima, enige opmerking die ik hierop kan maken is dat ze de computer behuizing in de doos van de fabrikant opsturen, ik zou hier graag nog een omdoos omheen zien.
Verder niets op aan te merken.
AlgemeenTeleurstellende ervaring met Alternate
Ik heb een gemengde ervaring gehad met Alternate. Hoewel het product goed werd ontvangen, waren er problemen die niet naar tevredenheid werden opgelost.
De verzending was redelijk. Ik ontving de Gigabyte RX 67560 XT Gaming OC grafische kaart zonder problemen en het werkte in mijn PC tot zekere hoogte.
Productervaring:
Ik speel normaal geen grafisch veeleisende spellen, maar Baldur’s Gate 3 is dat wel. Ik merkte dat de grafische kaart zelf niet super heet werd (<= 60 graden), maar de hotspot was constant 100+ graden en tijdens een stress test zelfs constant 110-111 graden. Na 13 seconden stress test was de hotspot al 110 graden en na een minuut als de fans zelfs op 100% draaide was dit nog steeds het geval.
Dit is het limiet van RDNA2 en is niet normaal. Het delta verschil tussen GPU en hotspot zou niet boven de 30 graden moeten liggen en een resultaat zijn van opgedroogde koelpasta, niet juist aangebrachte koelpasta of een montage fout van het koelelement (30 graden verschil is al een extreem geval). Ik heb dit vastgelegd in screenshots en aan Alternate gemeld.
Mijn ervaring met de klantenservice was teleurstellend. Ondanks dat Alternate eerst zelf ook constateerde dat de GPU niet naar behoren werkte en het product terug stuurde naar de fabrikant, Gigabyte, werd er daar geen fout constateert en het product werd terug gestuurd. Na het opnieuw installeren van de kaart in mijn PC, had ik nog steeds hetzelfde probleem. Ondanks meerdere verzoeken om het product te ruilen, werd dit geweigerd. Nu zit ik met een grafische kaart die bijna altijd op zijn maximum werkt, wat resulteert in een verminderde levensduur.
Conclusie:
Ik ben teleurgesteld in de manier waarop Alternate deze situatie heeft afgehandeld. Ik had graag een oplossing gezien, maar in plaats daarvan zit ik nu met een product dat niet naar behoren werkt. Ik zou graag zien dat Alternate meer doet om klanten te helpen wanneer ze problemen ondervinden met hun producten.
AlgemeenGemakkelijke website, overzichterlijk en snel.
Goede service, had 1x laptop die het niet deed en kreeg meteen een andere.
Aanrader
Je krijgt gewoon een pakket net als bij iederen andere webshop, at kan je niet nu over zeggen ;-)
KlantenserviceGoede klanten service, had een keer een laptop die het niet deed en kreeg meteen een nieuwe.
Erg fijn dat je ook iemand persoonlijk aan de lijn krijgt.
AlgemeenBetaling ging prima, gewoon via iDeal.
Waarom moet dit minimaal 15 woorden zijn? Niks bijzonders te melden...
Het product, een externe harde schijf, was defect bij levering.
(Jezus, hier ook al minimaal 15 woorden? Moet ik een heel boek schrijven?)
Direct na constatering defect aangemeld voor retour, hierop een geautomatiseerd emailtje gekregen en pas toen kwam ik erachter dat de verzendkosten van de restitutie afgetrokken zouden worden! Ik mag dus fijn de verzendkosten betalen van een defect product. Verder is er GEEN persoonlijke communicatie geweest, enkel geautomatiseerde emails, en tot mijn stomme verbazing kreeg ik een week nadat Alternate bevestigde het product retour te hebben ontvangen een mailtje met een nieuwe factuur en de vermelding dat "uw bestelling" hun magazijn verlaten had - terwijl ik niet heb gevraagd om ruil of diagnose, maar gewoon mijn geld terug wilde. Vandaag een kaartje in de bus gevonden van de transporteur (ik werk overdag gewoon), echter op diens website werd gemeld dat het pakket bezorgd was, zonder dat melding werd gemaakt van buren of afhaalpunt. Dus al had ik een vervangend product willen hebben, dan was het nu dus zoek geweest.
tl;dr:
- verzendkosten rekenen voor retourzending defecte producten
- nul communicatie
- vervangend product sturen terwijl hier niet om gevraagd is
- onbetrouwbare transportpartner (DHL, dus dat verbaast me niets)
Edit: zojuist belde mijn buurman aan om me het pakketje te bezorgen, het was blijkbaar bij hem afgeleverd. Uiteraard Alternate dit gelijk gemaild, ze mogen me fijn een nieuwe code sturen om deze ongeopende doos terug te laten bezorgen en m'n geld terugstorten.
Edit 2: antwoord van Alternate: u had niet in de aanvraag gezet dat u uw geld terugwilde, dus wij gingen ervan uit dat u vervanging wilde. Communiceren, Alternate, vragen. Assumption...
Kan niet meer wijzigen, dus dan maar als antwoord.
Inmiddels de terugbetaling ontvangen en dat is het volledige bedrag, inclusief verzendkosten. Eerlijk is eerlijk, de communicatie was bagger maar ik heb wel mijn geld terug en dat is waar het om ging.
Algemeen2 dingen besteld wat netjes de volgende dag goed ingepakt werd bezorgd.
Geen beschadigingen zowel aan het product als aan de verpakkingen.
De 'bonus actie' van een onderdeel werd direct nadat het verzonden was door altnernate richting mijn woonadres netjes via de mail verwittigd.
Goed aan gekomen zonder enige beschadigingen. netjes op tijd geleverd zoals via de site vermeld
AlgemeenPrima website en makkelijk proces. Goed mogelijk om specs en prijzen te vergelijken. Levering goed verpakt en snel bezorgd.
VerzendingAlles was netjes verpakt in een passende doos zonder al teveel opvulmateriaal en zonder plastic.
AlgemeenNa een lange zoektocht voor een nieuwe laptop heb ik het juiste model kunnen vinden. Bij Alternate ook nog eens een prima deal kunnen scoren rondom Black-Friday i.c.m. een Cashback actie.
VerzendingMijn bestelling was snel binnen zoals verwacht. Netjes verpakt en goed beschermd om geen schade op te lopen.
KlantenserviceMet de Cashback actie en een lopende actie op Alternate zelf was het voor mij niet duidelijk of de prijs op de website inclusief Cashback berekend was of niet. Na een mail naar de klantenservice kreeg ik binnen 2 dagen een duidelijk bericht terug en kon ik mijn bestelling plaatsen.
AlgemeenMeater plus besteld tijdens Black Friday.
Beste prijs die ik kon vinden bij een bekend bedrijf.
En zoals altijd netjes en op tijd bezorgd.
Netjes een mail ontvangen dat de bestelling is verzonden.
Goed netjes en stevig verpakt.
Verder niks op of aan te merken.
Klantenservice stuurt netjes de factuur per mail en houd je op de hoogte van de verzending.
AlgemeenSnel en in perfecte staat aangekomen. Ik werd goed op de hoogte gehouden van de leveringsdetails. Alles is prima verlopen, ik kan Alternate.nl alleen maar aanbevelen.
AlgemeenPC case besteld. Extra betaald voor "vandaag in huis".
3 dagen later nog geen product. Dag zelf een ticket ingediend bij Alternate waarop nooit is gereageerd
Zie hierboven. bestelling is nooit verzonden ondanks hier extra voor te hebben betaald. Foutje kan voorkomen maar communiceer op zijn minst..
KlantenserviceWelke klantenservice? Ze zijn niet bereikbaar en reageren op zijn minst niet email berichten. Laatste keer Alternate voor mij..
AlgemeenIk vind het een beetje lastig dat deze review onder de noemer van een winkans genoemd wordt als of ik de review mooier zou maken dan dat het in werkelijkheid is maar....
Ik heb heel erg prettig en goed zaken gedaan met Alternate.
Ik had dringend mijn goederen nodig en was eigenlijk laat met mijn bestelling.
Echter de volgende dag mijn goederen al gekregen!
Dit kan voor mij maar 1 ding betekenen Alternate heeft de zaken goed voor elkaar.
Het bestellen en de afhandeling ervan was makkelijk om te doen en de betaling verliep vlot en vlekkeloos.
Dit was niet de eerste bestelling en op deze manier wordt online winkelen erg fijn.
De goederen (HDD's) waren echt goed verpakt. Ze waren goed beschermd tegen de mogelijk ruwe reis in de vrachtwagen.