Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenOp de gebruikelijke manier aanklikken wat je wil hebben en bestellen. Niet nodig om in te loggen.
VerzendingVrijdag eind van de dag besteld en de volgende dag rond het middaguur in huis.
AlgemeenIk heb een bestelling geplaatst voor een toetsenbord op vrijdagavond, deze werd zonder problemen op zaterdagochtend geleverd. Bij het bestelde product waren ook gratis ducky keycaps inbegrepen.
VerzendingHet pakketje was goed verpakt en het product werkt uitstekend.
AlgemeenIk heb recent een monitor besteld bij Alternate (ordernummer: 258453619). Bestelling en betaling verliepen soepel en de levering was snel. De eerste monitor had echter duidelijke verticale banding bij donkere/grijze achtergronden, wat ik heb gemeld met foto’s. De afhandeling duurde vrij lang en er werd weinig inzicht gegeven in hoe het product getest is. Uiteindelijk is de monitor via de fabrikant omgeruild en heb ik een nieuw exemplaar ontvangen, dat ik momenteel nog aan het beoordelen ben. Gezien de positionering voor gamers, content creators en professionals had ik een betere paneeluniformiteit verwacht.
VerzendingSnelle levering en het product kwam netjes aan. Het verzendproces verliep soepel zonder problemen.
KlantenserviceDe klantenservice heeft uiteindelijk een vervangend product geregeld, maar de afhandeling duurde relatief lang en er werd weinig inzicht gegeven in de testprocedure en beoordeling. Communicatie kon duidelijker en sneller.
AlgemeenIk heb een MikroTik-router besteld en deze werd zeer snel geleverd. Ik ben tevreden met de service.
VerzendingIk heb een MikroTik-router besteld en deze werd zeer snel geleverd. Ik ben tevreden met de service.
AlgemeenDe PC die ik 16 jaar geleden bij Alternate Ridderkerk had besteld en afgehaald overleed afgelopen maand. Dus tijd voor een nieuwe! Ik heb hem voor de helft bij Alternate besteld en voor de andere helft bij de concurent.
Prijzen bij Alternate zijn goed. Niet per sé het allerlaagst, maar laag genoeg om te overwegen. Aanbod is compleet en alles was wel op voorraad.
Spullen netjes verpakt - nagenoeg niks op aan te merken.
(voor de winactie: ordernummer 258488583 )
Tja, in de kleine lettertjes bij Alternate staat dat als je de order via Creditcard besteld, hij voor 17:30 geplaatst moet zijn voor verzending dezelfde dag. Voor alle andere betaaldmethoden geldt 22:00.
En wat denk je - ik besteldemijn spulletjes na 17:30 en ze werden dus met een dag vertraging geleverd. En dat is toch jammer. Zeker omdat de andeere helft van de PC wel de volgende dag arriveerde.
Hoewel ik het erg waardeer als men enige controles doet op CC betalingen, is Alternate de enige webshop die ik ken die alleen tijdens kantoortijden met de hand CC betalingen screent.
De creditcard die ik gebruik is ook gewoon van een normale reputable partij met extra verificaties via telefoon tijdens het betaalprocess. Jammer, want hoewel alles dus helemaal top was, was de dag vertraging toch wel een domper.
Klantenservice is ok, ik was ontevreden over het feit dat mijn order een dag vertraagd was vanwege het gebruik van een creditcard. Netjes te woord gestaan. Blijf het wel jammer vinden, na 17:30 bestel ik voortaan helaas bij de concurent.
AlgemeenIk vond het enorm makkelijk om de weg te vinden via de site en betaling was ook moeiteloos
Verzending. Ik had namelijk ook gekozen om de bestelling in de avond te bezorgen en het is zonder problemen aangekomen. Ook was de item goed en veilig ingepakt. Ik had namelijk De asus GPU bestelt.
AlgemeenBestelproces verliep goed.
Een gewenst onderdeel was tijdens bestelproces opeens niet meer te verkrijgen. Dit betrof een verloop/montage beugel voor het bevestigen van een Nuc aan een monitor ophangbeugel van Neomounts. Zou voorlopig niet meer te krijgen zijn.
Best onhandig, maar gelukkig via andere webwinkel kunnen krijgen.
Product was goed verpakt. Het product is snel en onbeschadigd aangekomen.
Geen bijzonderheden met betrekking tot de verzending.
Het instellen van de Neomount monitor wandbeugel is lastig. Daarvoor contact gehad met de klantenservice. Hierop snel een antwoord ontvangen.
Het is nog niet volledig naar de zin met afstellen van de Neomount.
Mocht het echt niet lukken dan neem ik met vertrouwen weer contact op met de klantenservice.
AlgemeenAankoop verliep zonder problemen en had de RAM die ik besteld had de volgende dag binnen (overigens deze tijdens een mooie weekaanbiedingen gekocht)!
Algemeen24 jaar klant en altijd goed gegaan.
Al jaren goede service en een zeer overzichtelijke site,.
Prijzen zijn soms wel hoger als bij andere maar daar krijg je goede service voor terug.
Over het algemeen goed verpakt.
Bezorgservices zijn niet altijd te vertrouwen maar ook daarbij wordt het elke keer goed opgelost.
Het is nog niet voorgekomen dat ik een slechte ervaring met alternate heb gehad.
Soms scheelt er iets en dit wordt dan erg netjes opgelost.
En erg vriendelijk.
AlgemeenGoede prijs in vergelijking met andere winkels, zoals Amazon en lokale winkels. De hardware was heel goed verpakt om hem tijdens het verzenden te beschermen.
VerzendingSnelle verzending, niets op aan te merken, ik had mijn spullen binnen twee dagen in huis.
AlgemeenIk wilde dit product al langer en zocht op google waar het het goedkoopste was en Alternate kwam als goedkoopste (ook qua verzendkosten) uit de bus.
VerzendingIk heb niet heel lang hoeven te wachten en het was netjes ingepakt.
KlantenserviceNiks op aan te merken. Ik heb geen problemen gehad dus heb ook geen contact met hun op hoeven te nemen.
AlgemeenIk heb onlangs een pc-upgrade in de vorm van een nieuwe GPU (PowerColor HellHound RX 7900XTX) en SSD (Lexar NQ790) besteld; kort daarna ook een APEX-AIR-behuizing van Chieftec want de GPU bleek niet te passen in mijn Fractal Design Meshify C.
Naar aanleiding van een winactie schrijf ik deze shopreview over mijn ervaring met deze aankoop.
Alternate is, naast Megekko, een winkel waar ik absoluut geen twijfel over heb om er te bestellen. De prijzen zijn meestal scherp, het assortiment is breed en levertijden zijn kort.
Ook het vermelden waard: de webwinkel van Alternate is overzichtelijk genoeg dat ik de producten goed kon zoeken en filteren; vaak is de deeplink van de Pricewatch op Tweakers de ingang, maar ik kan het zeker waarderen als een webwinkel het assortiment zo inricht dat zoeken en filteren goed werkt.
(voor de winactie: de meest recente order is de Chieftec APEX AIR, ordernummer 258486521)
Alternate voorziet me van moment van aankoop tot levering goed en duidelijk van informatie, erg fijn. Het is ook prettig dat Alternate producten snel levert.
KlantenserviceIk heb dit keer geen gebruik gemaakt van de klantenservvice, retour of een garantie-aanvraag, maar eerder wel, en Alternate heeft dat toen netjes, vriendelijk en snel afgehandeld.
AlgemeenOrdernummer: 258481558
Voor de eerste keer bij Alternate besteld, het ging om een OLED 1440p-scherm. Ik moet zeggen: het is een prima ervaring, maar vergeleken met andere sites kunnen een paar dingen naar mijn mening beter.
Ik mis de overzichtelijkheid. Zo zie ik niet meteen wat de garantietermijn is en hoe lang de bedenktijd duurt. Daarnaast moet je naar beneden scrollen voor alle specificaties, terwijl ik het prettig zou vinden als er bovenaan de pagina een kort overzicht staat van de belangrijkste specificaties, in plaats van onder de reclames en productbeschrijvingen.
Alternate heeft wel veel goede deals en bij specifieke specificaties bieden ze soms meer details dan andere sites. Toch mis ik de overzichtelijkheid die ik bij andere websites wel ervaar.
Goed bezorging, duidelijk aangegeven wanneer het zal aankomen met een track en trace link.
Algemeenik heb nu voor het eerst mijn eigen pc gemaak, het hielp toen ik zag dat alternate een upgrade bundel had met een moederboard(gigabyte B650 Eagle) cpu(ryzen 7 9800X3D) en ram(Kingston 32GB 5200). Dit heeft flink geholpen met binnen budget blijven
voor alternate
-odernummer: 258484279
Na dat mijn bestelling geplaats was, kreeg ik binnen 2 uur al een verzend bevesiging met een track en trace. Het pakket had ik al de volgende dag binnen dus echt helemaal top
AlgemeenIk had koelpasta en een CPU frame mount gekocht. Ook al was er gedoe met DHL, heeft Alternate dit uitstekend opgelost. Zie kopje Klantenservice.
KlantenserviceUitstekende klanten service. DHL beweerde het pakketje te hebben afgeleverd in de brievenbus, echter was dit niet het geval. Dit werd uitstekend opgepakt door Alternate, die na contact een onderzoek startte en uiteindelijk in parallel mijn order nog een keer had gestuurd welke wel goed is aangekomen. Dikke pluim voor Alternate voor de snelle service en vertrouwen.
AlgemeenIk vind Alternate.nl een betrouwbare leverancier.
Ik koop ieder jaar wel 1 of 2 componenten bij ze.
Ik heb in 2013 een complete PC besteld op specificatie. De pc werkt naar tevredenheid.
Het is nu mogelijk levering aan de buren uit te sluiten.
Dat vind ik prettig bij kostbare leveringen.
Ik heb twee maal contact gehad met de klantenservice.
In beide gevalleen konden ze mij helpen of ter wille zijn.
Goede ervaringen.
De chatbot heeft me ook een keer geholpen met de details van een component tijdens het shoppen.
AlgemeenMaandenlang heb ik in de online omgeving aan mijn eigen samengestelde computer gesleuteld, om uiteindelijk op 19 februari de bestelling te plaatsen. Hoewel ik niet álle onderdelen heb besteld, komt het overgrote deel van mijn nieuwe pc hier vandaan. De website werkt erg fijn en intuïtief. Daarnaast is het assortiment enorm, waardoor je veel keuze hebt. De belangrijkste reden om hier te bestellen is echter mijn jarenlange ervaring met de naam Alternate. Vertrouwen is voor mij de doorslaggevende factor; tegenwoordig moet je immers goed opletten waar je koopt
VerzendingIk werd uitstekend op de hoogte gehouden van het verzendproces. De bestelling was verdeeld over meerdere dozen en alles was zeer degelijk verpakt. Ook gaf het een geruststellend gevoel dat er getekend moest worden voor ontvangst. Zo weet je zeker dat je pakket niet zomaar bij iemand anders achterblijft.
KlantenserviceNiets dan lof over de service. Een week na mijn aankoop werden de prijzen verlaagd vanwege de 'Game Weken', waardoor mijn bestelling plotseling een stuk voordeliger was. Hoewel ik weet dat Alternate met dagprijzen werkt, heb ik toch via de chat aangegeven dat ik dit jammer vond. Tot mijn verrassing kwamen ze me tegemoet door het prijsverschil in cadeaubonnen uit te keren. Dit bewijst hoe goed ze meedenken en wat voor topservice ze bieden; hiermee hebben ze mij als vaste klant gewonnen. Ik zal Alternate dan ook zeker aanbevelen bij vrienden en familie!
AlgemeenNa lang wikken en wegen heb ik besloten om mijn nieuwe NAS met harde schijven bij Alternate aan te schaffen. Duidelijke webwinkel, snelle levering goede ervaringen in het verleden en dat alles voor een scherpe prijs. Zeer aan te bevelen. Ik ben blij met mijn aankoop en kom zeker nog eens terug bij Alternate.
VerzendingSuper duidelijke updates van de verwachte levering. Snelle verzending en netjes verpakt. Top!
KlantenserviceMijn mening gebaseerd op wat ik weet van vrienden en kennissen. Zelf nog geen gebruik van de klantenservice hoeven maken. Ik ben in ieder geval niet bang dat ik in de toekomst niet goed geholpen zou worden.
AlgemeenMooie website met veel recente artikelen scherp geprijsd. Makkelijk te vinden van artikelen. Zeker een aanrader voor iedereen.
VerzendingDe RTX 5090 daar gekocht voor een (vergeleken met andere) scherpe prijs.
KlantenserviceZeer vriendelijk en met verstand van zaken. Geen lange wachttijden.
AlgemeenOrdernummer: 258479535
Wederom een bestelling bij alternate.nl, ditmaal voor een tweede premium laptop tegen een scherpe prijs. nergens voor die prijs te vinden. Ik ben er blij mee. Ik ben al zeer lang klant bij alternate.nl, sinds het begin van hun activiteiten. Over die vele jaren heen koop ik regelmatig apparatuur bij hen en ben ik altijd tevreden geweest. De prijzen zijn altijd scherp, de website is intuïtief in het gebruik en de productdetails zijn nauwkeurig beschreven. Dit is waarom ik opnieuw voor hen kies.
Zeer korte levertijd en volgende dag al in huis. Ook deze tweede laptop kwam uitstekend verpakt en op tijd aan. De verzending verloopt altijd vlekkeloos, met goede tracking en communicatie onderweg. Alternate.nl weet hoe gevoelige electronica moet worden beschermd en verzendt.
KlantenserviceOver de jaren heb ik weinig contact met de klantenservice hoeven opnemen alles verloopt namelijk soepel. Maar waar ik wel contact heb gezocht, werd ik snel en deskundig geholpen met duidelijke antwoorden.