Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenSuper service snel geleverd en alles werkt naar behoren.
En heel fijn dat je gespreid kan betalen voor grote aankopen.
DHL super snel geleverd ( grote aankopen even je code bij de hand houden) krijg je via email
AlgemeenIk had via de configurator onderdelen besteld voor een upgrade van een PC naar Windows 11. Het bleek nodig een Bios update uit te voeren om alles te laten samen werken. Ik kon dit zelf niet en Alternate bood aan dit voor mij te doen. Het heeft uiteindelijk ruim 2 maanden geduurd voordat het eindelijk in orde kwam en ik het systeem kon assembleren. Inmiddels werkt alles prima.
VerzendingProduct prima verpakt en naar mij verzonden. Alles was volgens de bestelling.
KlantenserviceKlantenservice verving een "defect" onderdeel en stuurde het geheel ongetest terug. Alles weer terug naar Alternate en weer een defect onderdeel geconstateerd en een rekening gestuurd. Boze email gestuurd en toen is de bios update uitgevoerd en de rekening ingetrokken.
AlgemeenTwee jaar geleden een KVM-switch gekocht waar ik erg tevreden mee was, maar nu ging een USB-poort stuk. Contact opgenomen om te vragen of ik beroep kon doen op conformiteit, d.w.z. aanspraak op garantie omdat je van een USB-poort mag verwachten dat die langer meegaat dan twee jaar.
Medewerker zegt dat de bewijslast na een jaar bij de klant komt te liggen. Stelt me vragen over hoe ik de KVM-switch gebruikt heb. Zegt dat hij me los daarvan (zijn woorden) kan aanbieden om een nieuw exemplaar te bestellen, met een beetje korting en zonder verzendkosten, zodat ik een snelle oplossing heb.
Ik zeg dat ik dat aanbod wel wil en beantwoord de vragen, onder de aanname dat de medewerker dan gaat beoordelen of/in hoeverre ik nog garantie krijg. In de eerstvolgende email zegt hij echter alleen maar dat hij de nieuwe bestelling zal versturen, zonder in te gaan op mijn antwoorden op zijn vragen. Daarna kreeg ik een verzoek om de winkel te beoordelen en daarmee lijkt het verhaal afgesloten.
De nieuwe bestelling is snel verzonden, dus ik had op zich een snelle oplossing, maar ik heb geen garantie gekregen en ook geen uitleg waarom niet. De medewerker suggereerde dat de nieuwe bestelling los zou staan van eventuele garantie, maar nu lijkt het één toch het ander uit te sluiten. Daardoor voel ik me in de maling genomen.
De levering was snel en het product lijkt nieuw en intact, maar de verpakking riep wel wat vragen op. De doos leek al een keer geopend te zijn, want het deksel paste niet helemaal en er zaten op twee plekken scheurtjes omdat de doos dicht geforceerd was. Niet alle onderdelen zaten in plastic en het plasticje van de batterij van de afstandsbediening zat er niet meer tussen, hoewel het nog wel in de doos lag. Het wekt allemaal een beetje de indruk dat ik een exemplaar heb ontvangen dat al een keer door iemand anders geretourneerd is.
KlantenserviceDe medewerker met wie ik contact heb gehad was op zich beleefd, maar liet me zitten na eerst de indruk te wekken dat hij ging beoordelen of ik garantie kon krijgen (zie algemeen). Daarnaast kreeg ik zogenaamd een beetje korting, maar blijkt vervolgens dat ik een exemplaar toegestuurd kreeg dat waarschijnlijk niet meer helemaal nieuw was (zie verzending) en dat daardoor sowieso niet tegen nieuwprijs verkocht kon worden. Ik houd heel erg het gevoel over dat deze medewerker een truc heeft uitgehaald om extra aan me te verdienen, in plaats van welgemeende service te verlenen.
Algemeen4 dagen lang onderzoek gedaan naar een monitor binnen mijn budget in Tweakers. Besloot om een monitor te halen die gelijk de volgende dag aankwam! Algehele ervaring is top, volgende keer weer via hier.
Verzending‘S avonds besteld, volgende avond gelijk binnen. Perfect! Precies wat je zou willen van een winkel.
AlgemeenIn een jaar tijd een TV en een computerscherm besteld. In beide gevallen netjes en op tijd geleverd.
VerzendingOp de website kon ik een dag kiezen voor levering. Ik koos niet de volgende dag, maar de dag erna. Toch kwam het pakket de volgende dag al. Niet heel erg, maar voor wie er specifiek op rekent (verrassing voor partner...) toch een tegenvaller.
AlgemeenGoede website, uithebreide keuze en super makkelijk online te bestellen en snelle levering! Uitstekend product!
VerzendingVerzending was snel en goed verpakt. Bezorger was erg hulpzaam.
AlgemeenIk heb altijd al vaker op ALTERNATE gekeken voor PC hardware. Ze hebben vaak goede deals. Wees niet te laat met bestellen als je iets goedkoops vind, want het word snel uitverkocht.
Ordernummer: 258467913
AlgemeenDe bestelling van de DS225+ ging heel soepel en was snel geregeld, deze was ter vervanging van de DS214+.
Na de bestelling werd je via mail op d hoogte gehouden van het proces.
Het proces van verzending ging ook geheel zoals verwacht. Ook hiervan werd je op de hoogte gehouden.
De hardware was goed verpakt in een vrij handzaam pakket
AlgemeenPrima adviezen.het juiste geheugen, werkgeheugen en een aantal zaken die de pc nu laat lopen als een speer
VerzendingAlles op tijd binnen en heelhuids bezorgd . alleen waarom ?moet ik dit beschrijven in minimaal 10 woorden? Ik heb welmeer te doen.
AlgemeenZeer overzichtelijke webwinkel met duidelijke vermelding over de levertijden. Ik was aan het zoeken naar een gaming pc en mbv de website een weloverwogen keuze kunnen maken.
En als je er niet uitkomt kun je altijd bellen, ik had de indruk dat zij precies kunnen inschatten wat de wensen zijn en daarop een goed advies kunnen geven.
Levertijd zoals beloofd en keurig verzorgd en verpakt. Ook duidelijkheid van de vervoerder over wanneer ze langskomen.
KlantenserviceKlantenservice is erg vriendelijk en behulpzaam, ook nadat je een bestelling hebt geplaatst en hebt betaald. Ze maken alle tijd voor je en je krijgt hierdoor echt het gevoel dat zij het belangrijk vinden dat je tevreden bent. Ik heb dit bij andere webwinkels wel eens anders meegemaakt helaas.
Wat mij betreft gaan in de toekomst alle pc gerelateerde artikelen bij deze winkel besteld worden👌
AlgemeenIk weet niet of het nostalgie is of dat muziek écht beter klonk met LP's, maar ik wilde weer een platenspeler hebben. Na wat 'youtube onderzoek' te hebben gedaan besloot ik te gaan voor een midrange Audio-Technica te gaan. De Pricewatch was duidelijk (vooral als je zoals ik niet meer bij Amazon wil kopen): veel keus voor een goede prijs bij Alternate. De website biedt de juiste informatie en bestellen was een fluitje van een cent.
VerzendingDegelijk ingepakt en dat is belangrijk bij een platenspeler. De bezorging was op tijd.
AlgemeenIk heb een PlayStation DualSense 2-controller gekocht via Alternate, mede omdat zij een hoge beoordeling hebben op Tweakers. De levering was snel; binnen enkele dagen had ik het product in huis.
Bij ontvangst viel mij echter iets op: de verzenddoos was volledig onbeschadigd, maar de originele productverpakking van de controller vertoonde duidelijke beschadigingen. Dit wekte bij mij twijfel of ik wel de eerste eigenaar was van het product. Vanwege die twijfel heb ik besloten de controller na een dag terug te sturen.
Bij de terugbetaling werd vervolgens 5% van het aankoopbedrag ingehouden vanwege de beschadigde verpakking. Dit vond ik teleurstellend, aangezien deze beschadiging al aanwezig was bij ontvangst en niet door mij is veroorzaakt.
De communicatie met Alternate verliep verder netjes en correct; mijn vragen werden duidelijk beantwoord. Desondanks bleef men bij het standpunt dat de 5% inhouding voor mijn rekening was, ook na meerdere e-mails waarin ik mijn situatie heb toegelicht.
Al met al een gemengde ervaring: snelle levering en goede communicatie, maar de afhandeling van de retour en de kosten daarvoor vind ik niet geheel redelijk.
De klantenservice was prima, de uitkomst was niet wat ik voor ogen had.
AlgemeenSamengevat was de service van alternate:
Snel,Duidelijk en Klantvriendelijk.
Ik heb een hele PC samengesteld vanaf begin tot eind met de PC-Builder van Alternate. Super makkelijk en snel. Daarnaast helpt het om een goede inzicht te krijgen in de prijs en alternatieven. De verzending werd direct geregeld en binnen een paar dagen was de hele pc binnen.
Ik heb altijd mijn electronica bij alternate gekocht en zal dat ook blijven doen
Top service.
order# 258454806
De levertijd was sneller dan ik had verwacht in een drukke periode. De producten waren netjes verpakt en met zorg. Alle dozen waren netjes en onbeschadigd. Daarbij was er netjes een pakbon geleverd zodat je meteen kon zien of je pakket compleet was.
KlantenserviceIk heb een keer moeten bellen om te vragen of ze leveren in het weekend en de medewerkers keken gelijk even of mijn bestelling al was verzonden. Dit deed hij uit zichzelf. Top klantenservice!
AlgemeenTevreden over Alternate waar ik al lange tijd elektronica koop (toen er nog een showroom in Ridderkerk was). Gekeken voor een RTX 5060, uiteindelijk kon Alternate het snelst een ASUS GPU leveren voor vrij vergelijkbare prijs. GPU netjes goed ingepakt ontvangen en snel kunnen installeren zonder enige problemen.
Service is vaak prima en leveringen zijn vaak snel. Met de intrede van andere, kleinere of buitenlandse, webwinkels zijn ze vaak niet de allergoedkoopste, maar qua service zit je meestal wel goed.
Pakket was netjes verzonden via DHL en dag na bestelling in huis. Niks op aan te merken.
Algemeen2 maal samsung galaxy book 3 bij Alternate gekocht. Bij de eerste was het scherm binnen een week gebroken. Toen kreeg ik geld terug. Nu is exact hetzelfde gebeurt bij de 2e laptop en besluit alternate dat het mijn eigen schuld is. Overigens verkoopt alternate de laptop niet meer. Ik hoopte een windows laptop met apple kwaliteit te kopen, het ziet er wel zo uit maar de degelijkheid komt niet in de buurt. Een slechte laptop en begrijp dat Alternate ze niet meer verkoopt. Maar mij heb je er wel een verkocht en als verkopende partij neemt Alternate niet die verantwoordelijkheid. Ze schuiven het af op samsungs conclusie dat het mijn eigen schuld is. Samsung geeft Alternate de schuld omdat die de verkoper is en het op zou moeten lossen. 2 partijen waar ik nooit meer iets mee te maken wil hebben.
VerzendingReparatie proces duurt weken voordat je eerste echte mail krijgt
KlantenserviceKlantenservice geeft zelf aan dat ze geen laptops meer van Samsung verkopen vanwege slechte kwaliteit scherm en geen garantie vanuit samsung. Toch laat Alternate de consument stikken.
AlgemeenZoals gewoonlijk makkelijk besteld.
product snel en veilig aangekomen,
Werkt super, met gemak geinstalleerd op mijn multi monitor arm.
Snelle verzending en bezorging. Voor 22:00 besteld morgen in huis.
AlgemeenFijne winkel. Helpen zelfs na opening en retour sturen product dmv proactief meedenken voor een oplossing.
VerzendingSnelle verzending en bezorging. Maakt de belofte voor 22:00 besteld morgen in huis waar.
KlantenserviceProactief meedenken naar oplossingen. Restitutie in overleg tegen begrijpelijk waardevermindering maar nog steeds bereid om te zoeken naar oplossingen. Hoog niveau klantenservice.
AlgemeenMjn Fritz5690 pro was al een paar maanden binnen maar ik was er nog niet aan toegekomen om m te installeren. Uhm, helaas bleek deze 5690 pro kaduuk. Alternate heeft met producent overlegd en binnen een paar weken kreeg ik alsnog een nieuw en goed werkend product toegestuurd dat idd prima werkt. Dank Alternate, service zoals het hoort!
VerzendingWerd keurig geinformeerd inzake doorlooptijd levering van het vervangende product.
KlantenserviceCorrecte afhandeling. Het duurde paar weken maar dat is begrijpelijk. Complimenten.
AlgemeenHet lijkt er op dat de voorraad status van dit bedrijf niet echt op orde is. Ik deed een bestelling van 4 producten die volgens de website allemaal op voorraad waren. De volgende dag krijg ik een email dat de bestelling nog niet leverbaar is omdat er nog 'wordt gewacht' op 1 onderdeel.
Omdat de website nog steeds aangeeft dat het betreffende onderdeel op voorraad is heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Die geven nu aan dat een ander onderdeel niet meer leverbaar is en dat dit ook via email is aangegeven (wat niet klopt). Het andere onderdeel blijkt nu wel leverbaar te zijn. Uiteindelijk het niet leverbare onderdeel uit de bestelling laten verwijderen en ergens anders besteld.
Ik ben niet onder de indruk van deze gang van zaken.
Op zich werkt dit goed maar het voelt erg aan als een chat agent, geen excuses, niets. Gewoon, 'wilt u een vervangend onderdeel bestellen?'
AlgemeenIk heb een Synology DS725+ inclusief Seagate harde schijven bij Alternate aangeschaft. Het bestellen zelf ging gemakkelijk: de producten waren goed te vinden en het uitchecken en betalen ging gemakkelijk. Wel jammer dat er vrij nutteloze sata kabels proactief extra werden meegezonden: niet erg duurzaam!
VerzendingOver de verzending was ik erg tevreden. Alles wat uitermate stevig verpakt.
KlantenserviceHet advies via de website viel wel wat tegen. Nav de problemen rondom Synology met schijven van andere merken vroeg ik of zij recente ervaringen hadden gehoord op dit gebied. Ik werd doorverwezen naar de compatability lijst van Synology die ik natuurlijk zelf ook al had gevonden.