Wie een artikel wil kunnen retourneren, moet niet bij Alternate kopen. De winkel kwam altijd al op mij over als een 'dozenschuiver' en dat beeld is direct bevestigd. Ik vind het best logisch dat je als klant moet betalen voor retourneren want milieukosten zijn al aanzienlijk.

Maar Alternate zegt jou expliciet dat jíj verantwoordelijk bent voor de retour en raadt zélf aan verzekerd te verzenden. Maar een verzekerd DHL label aanmaken bij de retour tegen €2,50 extra kosten? Dat is geen optie.

Vervolgens bel je met de klantenservice om te vragen om een nieuw label inclusief verzekering aan te maken, die €2,50 bijbetalen vind ik geen enkel probleem. "verstandig dat u dat doet meneer". Maar dat is helaas niet mogelijk, ik moet zelf opnieuw een eigen label bij DHL aanmaken voor bijna €10 als ik verzekerd wil verzenden, terwijl zíj mij aanraden om dat te doen.

En dan komt de finale bij de betaling van de retourkosten van Alternate a €6,95... lees snel verder in het laatste blokje ;)

"retourkosten zijn altijd helaas altijd hetzelfde bedrag". En dan constant geneuzel over alle kosten die zij intern moeten maken, en weg proberen te praten van het feit dat in die kosten ook een DHL label zit dat zij zelf aanmaken.

Kortom een "procedures" bedrijf, en ze hebben dus geen klantenservice maar een klantenwegjaagservice. Het is ze gelukt.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl