Gebruikers over webshop Amazon.nl Marketplace
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk heb via Amazon Marketplace een smartphone besteld, en meteen opgelicht. Ik kreeg een gebruikte en onvolledige smartphone.
Ik heb pakketje retour gestuurd, maar heb zelf de verzendkosten moeten betalen.
De retour etiket van Amazon was zeer onduidelijk.
Algemeenamazon biedt een enorm assortiment met vaak goede prijzen. Helaas is het lastig om specifieke producten te vinden, en het is vaak onduidelijk of je iets bij amazon zelf koopt of via een derde partij. De kwaliteit van de aangeboden producten varieert sterk.
VerzendingDe bezorging is ronduit slecht. amazon maakt gebruik van een eigen bezorgdienst, maar die is totaal onbetrouwbaar. Het komt voor dat bestellingen gewoon niet geleverd worden, zelfs nadat er een bezorgmoment is aangekondigd. Dit maakt het winkelen hier frustrerend en onacceptabel.
KlantenserviceContact opnemen is moeilijk, maar het goede nieuws is dat terugbetalingen meestal zonder gedoe worden afgehandeld.
AlgemeenHet is bij Amazon even doorbijten door de nudges, toeters en bellen heen. Had eerlijk gezegd niet door dat ik niet bij Amazon kocht maar bij cheapgames via Marketplace - in dit geval niet heel spannend voor een bordspel van €18.
Dan echt echt bevestigen dat ik geen Amazon Prime belief voor gratis verzending die sowieso gratis is naar afhaalpunt
Op tijd verstuurd, afdoende verpakt.
Amazon snapt niet dat PostNL mijn pakje op een ander afhaalpunt heeft gelegd dan beloofd, dus bleef vrolijk beweren dat het afgehaald kon worden bij de tabakszaak. Gelukkig is de informatievoorziening via PostNL wel redelijk.
Blijft jammer dat ik 3x zo ver moest fietsen naar een industrieterrein naar een bedrijf met kantoortijden.
AlgemeenAlles bij elkaar een prima webshop met extreem groot aanbod, al is de website zelf een beetje een rommeltje.
VerzendingTot nu toe weinig problemen gehad met de bestellingen. Goed ingepakt (in herbruikbaar karton) en komt vrijwel altijd op de aangegeven leverdatum.
KlantenserviceDe klantenservice is grotendeels geautomatiseerd. De afgelopen vier keer dat ik iets terug wilde sturen kwam ik snel door de wizard heen en kreeg ik automatisch een verzendlabel.
AlgemeenPrima webshop, scherpe prijzen en vaak goede retourdeels. Verzending meestal conform beloofde, soms sneller en soms een dagje extra. Heel soms is een retourdeal niet conform de omschrijving maar dan is terugsturen geen probleem en je ontvangt netjes je geld terug.
VerzendingMeestal op tijd, soms sneller en soms dagje extra. Beloofde tijd wordt eigenlijk altijd gehaald.
KlantenserviceJe krijgt zonder gedoe je geld terug als het product niet conform het voorgestelde is.
AlgemeenBestellen en betalen gaat prima. Maar de levering is nooit op tijd en vindt soms helemaal niet plaats.
VerzendingBestellingen altijd te laat geleverd en soms helemaal niet. Bezorging vaak bij een willekeurig afhaalpunt ergens in de stad ... en van sommige afhaalpunten ontvang je geen bericht waar het naartoe gestuurd is. Bezorging via DHL en dat voldoet nooit aan wat Amazon belooft (maar desondanks blijft Amazon via DHL verzenden).
KlantenserviceUiteindelijk krijg je wel je geld terug als er weer eens iets niet is geleverd. Maar dat duurt altijd weken ... en ondertussen moet je maar gewoon opnieuw bestellen.
Als er weer te laat is geleverd (en dat gebeurt in 100% van de gevallen in mijn ervaring) doet Amazon niets.
AlgemeenBesteld is een Samsung S23. Het product is snel geleverd tegen een scherpe prijs. Omdat dit een zakelijke uitgave is, is een BTW factuur noodzakelijk. Het blijkt dat de leverancier een Tsjechisch bedrijf is dat geen informatie over mij heeft ontvangen van Amazon. Ook na een verzoek aan de leverancier komt er geen BTW factuur met de correcte bedrijfsgegevens.
Telefoon terug gestuurd. Dit gaat erg gemakkelijk. Jammer
Zeer snelle levering en eenvoudige retourmogelijkheid. Geen verbetering verder noodzakelijk.
KlantenserviceApp waarin je verdwaalt en lastig te vinden is. Helaas biedt de app uiteindelijk geen oplossing.
Algemeen1TB SSD in een actie besteld, 500GB versie ontvangen. Ik werd niet geloofd en moest een foto van het product met een handgeschreven papiertje sturen.
Aanvraag gedaan voor verwisseling, werd na 5 dagen overwegen door een andere afdeling geweigerd. Oplossing vanuit Amazon: Retour sturen en dan de inmiddels duurdere 1TB (die ik al besteld had) voor de volledige prijs opnieuw kopen, waarna ik een shoptegoed zou krijgen t.w.v. het verschil. Dit shoptegoed zou ik voor geselecteerde producten kunnen gebruiken, begreep ik gelukkig na zelf de voorwaarden te lezen.
Uiteindelijk gekozen voor normale retour met terugbetaling en elders de SSD gekocht. Na anderhalve maand staat de "refund status" echter nog steeds op in behandeling.
Verkeerde product ontvangen.
Voor een simpele retour (vervanging werd geweigerd) moest ik eerst door tig hoepels springen.
Na een succesvolle retour volgens DHL blijft status van Amazon hangen op in behandeling.
Eindeloos doorgestuurd van kastje naar de muur, voor hele simpele vragen.
Een mail vanuit Amazon met de vraag te reageren op die mail met een bewijs, wordt beantwoord met dat het naar het verkeerde mailadres gestuurd is (waar vanuit ze het zelf verstuurden!).
Na iedere chat wordt doodleuk gezegd dat Amazon gaat voor de beste klantervaring van de wereld... Voor dit probleem heb ik meer dan 20 contactmomenten gehad!
AlgemeenOrdered from amazon.nl. They cancelled the order after it was placed, without any reason mentioned.
AlgemeenVideokaart XFX 6750XT gekocht bij NR INFO omdat deze duidelijk goedkoper was dan andere webshops. Dat deze shop in Portugal zit is niet in 1 oogopslag te zien maar dat verklaarde wel de levertijd van ca. 1 week.
Bestelling en bevestiging verliep zonder problemen. Aangezien ik bij Amazon per maandfactuur kan betalen was de betaling ook geen enkel probleem.
Kaart werd aangeboden zonder vermelding van een game voucher, deze zat er dus ook niet bij.
Videokaart is al een tijdje in gebruik, werkt prima. Geen aftersales nodig gehad.
Levering ging met DPD, die mij een sms stuurde met inlogcode voor de tracking en eventuele wijziging van afleverdatum en adres. Ook dit werkte prima, heb het adres gewijzigd en de aflevering werd keurig daar gedaan. Alleen na aanpassen van het afleveradres werd de tracking niet meer bijgewerkt.
Uiteindelijk werd het pakket zelfs een dag eerder afgeleverd dan aangegeven, prima dus.
AlgemeenLaptop besteld in blackfriday deal. Deze bestelling was in 24 uur geannuleerd omdat "we ongewone activiteiten op uw account hebben gedetecteerd". Een nadere toelichting kon klantenservice mij niet geven. Tevens was het deblokkeren ook niet mogelijk. Sterker nog, nergens op mijn Amazon account werd duidelijk dat het account geblokkeerd was.
Op advies van de klantenservice een nieuwe aankoop. Ook deze werd direct geannuleerd na betaling!
Uiteindelijk advies was een 3e laptop aan te schaffen via een ander account. Echter had ik mijn geld van de eerdere aankopen niet terug.
De aanbiedingen zijn inmiddels verstreken. Amazon bied geen enkele oplossing.
Ik hoop dat Tweakers deze aanbieder snel van de website haalt. Tweakers is een te mooi product die Amazon niet verdient.
Klantenservice is zeer slecht.
Meermaals verkeerd advies ontvangen waardoor ik 2 aanschaffingen armer was zonder een product te mogen ontvangen. Na 10 dagen ontvang je pas je geld terug.
Eerste contact met de klantenservice sprak de medewerker zeer gebrekkig Nederlands. De tweede keer iemand die geen Nederlands sprak maar matig Engels. Wat als je niet goed Engels praat?
Samengevat zeer slechte communicatie en bieden geen oplossingen.
U bent gewaarschuwd.
AlgemeenDuidelijk wanneer het binnen zou komen, scherpe prijzen, en wat voor mij de beste productkeuze was.
VerzendingNauwkeurige levering. Ik kon ook precies zien wanneer het product wer opgehaald voor levering en wanneer deze zou worden bezorgd. Het kwam precies op de dag dat ik het verwachtte!
AlgemeenBesteld, betaald en ontvangen in record time. Nu maar hopen dat ik nooit klantenservice van hen hoef te beoordelen.
VerzendingVerzending en ontvangst was text book goed. Vanaf betaling tot uitlevering keurig actuele updates ontvangen.
AlgemeenBestelling wordt door verkoper geannuleerd, bestelling kan plaatsvinden via bankoverschrijving. Medewerkster Amazon lijkt weinig tot geen interesse in dit te hebben
VerzendingBestelling wordt geannuleerd door verkoper en ondertekent met Amazon, levering kan plaatsvinden mits ik via bankoverschrijving betaal…
KlantenserviceChatmedewerkster lijkt niet of nauwelijks interesse te hebben, reageert niet of nauwelijks inhoudelijk. Betaling via ideal zal binnen 7 dagen teruggestort worden.
AlgemeenHeb bij NR INFO een XFX RX7900 XT gekocht. Was aan het twijfelen om bij hem te kopen (zitten in Portugal). (Reden daarvoor is dat ik al tegen max budget aan zat)
Heb voor dat ik de bestelling plaatste de reviews gelezen. Deze waren goed en minder / niet goed. Toch de bestelling in gang gezet omdat elders deze kaarten duurder te koop word aangeboden. Toen ik eenmalig de bestelling had geplaatst van 860 euro, had toch toch een soort van kleine spijt gevoel.
Omdat je niet weet hoe de bestelling gaat verlopen en je wel deze geleverd gaat krijgen / je niet weet wat je krijgt geleverd.
Annuleren werd snel al wat lastiger, dus maar niet gedaan.. Dus heb gewoon af gewacht wanneer die zou komen.
Zou ik hier nog een keer bestellen? (waarschijnlijk niet, aangezien een NL webshop wel wat betrouwbaarder werkt, en garantie afhandeling beter is)
Kwam er ook achter dat er geen promo code erbij zat voor Starfield Premium edition.
Nadelen om bij hem te kopen:
- Standaard geen game promo code erbij (althans voegt ze niet standaard erbij)
- Daarnaast toch het geval van garantie (die je dan bij hem moet claimen)
- Amazon MP heeft ook misschien niet zo hele beste naam..
- Mogelijkheid dat je een gebruikte kaart toegestuurd krijgt.
- Ze betalen je nooit volledig terug heb ik gelezen (alleen 80% van je aankoopsbedrag)
De levering was wel netjes bij je amazon account bij te houden. En werd ook netjes geupdate (alleen later niet) Maar kon al snel met het pakket nummer de status bij DPD opvragen en daar liep verder alles prima.)
Las op het internet dat je je bestelling ongeveer binnen 3 dagen kon hebben.. Al heeft het hier 1 dag langer geduurt (maak ik opzicht geen probleem van)
Verder zag de verpakking van de kaart (Als nieuw eruit) ook zag ik geen verbroken verzegeling aan zowel onder als boven kant. (heb met handschoentjes overal goed na gekeken of ik iets kon zien aan gebruikers sporen (als het een ex-mining kaart zou zijn) maar deze zag er echt uit als nieuw.
In mijn beleving deed hij wel wat ze beloven. Communicatie duurt soms een beetje langer of moet je nog een keer je vraag stellen.
Moet wel toegeven dat de geleverde waren wel echt een nieuw in de verpakking videokaart betreft.
Kon via Amazon zien waar het pakket ongeveer op de route lag.
Alleen op een later moment was die nog niet helemaal geupdated.
Maar toen was die blijkbaar al in de handen van DPD.. En die hebben het pakket netjes bezorgd (ook al heeft het 1 dag langer geduurtd.
Uiteraard was ik wel blij met de levering van deze videokaart.
Alleen vond het erg jammer dat er geen promo code erbij zat voor Starfield premium edition. Terwijl je deze wel in de NL webshop zou krijgen.
Had alleen geen zin om 916 euro voor deze kaart uit te geven bij O.A alternate.
Zag weer bij de reviews dat iemand ook geprobeerd had om een promo code te bemachtigen.
Heb de verkoper toch aangesproken op het feit dat ik die promo code ook wilde hebben (mag je toch wel verwachten voor een kaart waar je een bak geld aan geeft.
Hij stuurde mij wel wel zo`n code alleen eerste keer liep het niet zo soepel.
Helaas want iemand had deze code al gebruikt.
(geen idee waarom die een gebruikte code naar mij stuurt) (misschien om mij blij te maken met een dode mus)
Toen weer aangegeven dat de code het niet deed. Kreeg ik geen reactie op.
Was gelijk in de ochtend aan het kijken dus had hem gelijkt weer een bericht verzonden. Toen bij de tweede code deed die het eindelijk wel.
Uiteraard ben ik wel blij dat hij mij die game geschonken heeft. Maar het ging niet helemaal soepeltjes. Vandaar de voldoende en niet de goed.
Bij levertijd heb ik gekozen voor `op tijd` . Maar het was 1 dagje later ofzo, Niet dat die 1 week te laat zou zijn.
Dan zou ik eerder voor ` te laat geleverd` hebben gekozen.
AlgemeenDe verzending via DHL is altijd een drama. Heb nu al minstens 2x gehad dat pakket zaterdag zou aankomen (waarschijnlijk meer over de jaren heen), maar toch maar naar maandag worden verschoven of zelfs ergens bij een ophaalpunt terecht komen.
Krijg ook foutieve mails van Amazon over de levering, die je niet kan uitzetten. Denk hier aan dat bezorger je mis heeft gelopen, terwijl de bezorger vertraagd is (wat hele acties vereist als je je pakket wilt hebben daarna).
Kortom door hun keuze in partner maken ze beloftes waarvan ze zelf ook zouden kunnen weten dat deze niet haalbaar zijn
Er lijkt ook geen sprake te zijn van QA, dus hou hier rekening mee. Zelf een kabel gekocht die erg snel stuk ging.
De klantenservice is makkelijk te bereiken en denken met je mee in de meeste situaties.
Denken met je mee in meeste scenarios, denk hier aan korting of andere problemen. Met verzending verwijzen ze je door naar DHL.
Zelf op rare tijden direct contact via chat.
Algemeen9 v.d. 10x is het prima, maar net als het mis gaat merk je dat proces niet goed genoeg ingericht is. Een simpel PWM 1 > 5 verloopje besteld, krijg een 1 > 4. Bestel opnieuw want dat is fout, krijg weer een 1 > 4. Maak een melding 'we gaan het oppakken en nazoeken tot die tijd kun je het niet bestellen' lijkt dat het nog steeds bestelbaar was, maar oké ik bestel via een andere verkoper krijg ik wel netjes de 1 > 5. Ik maak een retour aan voor beide verkeerde producten, verpak die netjes en retourneer ze. Hoor ik een week niets. Kijk op de T&T zie dat het nog bij het sorteercentrum van DHL liggen. Kijk op Amazon-bestellingen pagina zie dat ze daar niets weten. Neem wederom contact op, krijg te horen dat er één van de twee pakketjes wel ontvangen is (?? letterlijk 2 seconden na elkaar in geleverd) én waarom zie ik dat niet op die Amazon-bestellingen pagina. 'Ja u moet ons nog tot 11 juni de tijd geven, als u niets hoort neem weer contact met ons op' Inmiddels ben ik zo'n anderhalf uur kwijt aan uitpakken, nakijken, opnieuw bestellen, contact opnemen, retourneren en wederom contact opnemen en ben ik er nog steeds niet. En dat voor een item van 5,60€. Volgende keer bestel ik wel weer gewoon elders voor een iets hogere prijs, maar dan weet ik er tenminste op een normale manier gewerkt wordt.
KlantenserviceZie bovenstaande korte toelichting, geen zin om dit op te splitsen in meerdere verschillende stukken.
Oh ja, en je moet door vijftien hoepels voordat je iemand te spreken krijgt, die processen zijn dichtgetimmerd zodat je er uit kunt komen met één of andere chatbot, behalve als het proces dus niet goed loopt, fijn ..
AlgemeenVeel slechte reviews hier gaan over de verkopers op het Amazon platform, dit vind ik los staan van het platform zelf. Ik ben erg tevreden met Amazon Marketplace. Het aanbod is enorm en kan altijd vinden wat ik zoek. De site is wel een beetje wennen in het begin, maar werkt verder goed. Prijzen zijn altijd scherp met vaak nog goede aanbiedinegn
VerzendingLevering bij Amazon is erg snel. Heb meerdere malen een bestelling geplaatst en heb altijd de volgende dag het pakketje al binnen. Daarnaast is het ook makkelijk te volgen via de Track&trace
KlantenserviceDe klantenservice is erg klantgericht. Heb een defect product terug gestuurd en kreeg meteen mijn geld terug, zonder dat er moeilijk werd gedaan hoe het kapot gegaan is.
AlgemeenToch geprobeerd een s21 te bestellen via deze aanbieder. product omschrijving zag er al wat shady uit, toch besteld. Kreeg net als de reviews hieronder, een half uur na bestelling een annulering van de verkoper. Met visa bevestigd dus geen man overboord.
AlgemeenScherpere prijzen, betere selectie en snelle levering.
Klanten service is altijd behulpzaam, je spreekt meteen met een mens niet de robot van Bol.
Als je onenigheid hebt met een verkoper dan helpt Amazon ipv verantwoordelijkheid afschuiven.
Verwacht dat het alleen maar beter wordt gezien het nu maar 2 jaar hier is.
Levering is snel, je kunt retourneren zonder een printer.
KlantenserviceBeste klantenservice in NL. Tot 12 kun je altijd meteen een mens spreken. Ze volgen het op en ze zorgen ervoor dat je probleem wordt opgelost. Geen robots en ai chats, klasse!